2020-08-23
大家有夠耐無出國啦吧,我係超級想去旅行,真心希望疫情快啲過,到時想食咩想去邊都可以。打風天,放工呢晚,係公司附近呢間餐廳幫襯外賣,即叫即整。好耐好耐之前曾經食過午飯,都唔錯,依家夜晚有外賣折扣,不妨一試。其實都分得幾好,下午黎都放心嘅。專有嘅外賣餐牌,對於我呢啲懶人黎講最正。呢晚真心腦袋空白,決定俾店員介紹,喂,係得喎!日本水飼有骨豬鞍,248元,店員介紹其實佢哋豬都唔錯,唔係講笑,超juicy,俾到你爽口感但又唔會韌,medium well,拎到返屋企剛剛好。表面係煎得剛剛好,鎖到肉汁,一切開,啲汁流出黎。大蝦碎蝦乾白酒扁麵,138元。蝦鮮而爽,又唔係乾,麵收汁收得可以,蒜片炒香係可以有小小辣,幾香口。蝦乾令蝦味更出,幾特別。燒牛舌,88元。好大塊,入口都唔駛點咬都溶,我自己覺得唔駛落醬,其實都好味。泰式梳打,68元!我要大讚,店員推薦係有原因,食左啲肉之後,飲一啖,提昇肉味之餘又清一清個口,掂喎!Brewdog dead pony,48元,成支俾你,果味多啲,有refresh嘅感覺。最後呢支我留到第二日放工自己整,bombay gin,48元,自己撞個味,想多啲gin都得,我有加小
其實都分得幾好,下午黎都放心嘅。
專有嘅外賣餐牌,對於我呢啲懶人黎講最正。
呢晚真心腦袋空白,決定俾店員介紹,喂,係得喎!
最後呢支我留到第二日放工自己整,bombay gin,48元,自己撞個味,想多啲gin都得,我有加小小檸檬,幾耐無咁chill下。
大讚好推介,最了解自己餐廳除左老闆,有一個員工識得幫你推嘢食,更加重要。(可能個員工都係foodie😂)