2023-12-06 18 views
朋友係觀塘區收工,約咗佢去食飯. 決定去日升中心,呢到幾多食肆。見到呢間食日本湯咖喱,幾吸引,所以就試吓。湯咖喱個人覺得撈飯正D😂所以我揀左飛驒和牛漢堡配珍珠米飯套餐 和牛漢堡扒,份量都幾厚,而且仲有好多款唔同嘅蔬菜做配菜😄 呢款湯咖喱,可以揀辣度,我揀咗原味,只有少少辣,建議大家可以揀返小辣或者中辣,應該會再惹味啲。我朋友就揀咗北海道帆立貝湯咖喱配烏冬套餐。帆立貝煎過,幾香口🤤 而且都幾大粒🤩烏冬麵浸過咖喱湯,吸左D湯汁入味,幾好味😋炸物類叫左3款,個人推介 炸生蠔同 炸芝士年糕生蠔幾鮮味,肉汁亦好多👍🏻炸芝士年糕,Q Q彈彈,好軟糯,芝士餡又香軟👍🏻好味😋份量同價錢都合理,而且上菜速度好快👍🏻值得一試

烏冬麵浸過咖喱湯,吸左D湯汁入味,幾好味😋
北海道帆立貝湯咖喱

炸物類叫左3款,個人推介 炸生蠔同 炸芝士年糕

生蠔幾鮮味,肉汁亦好多👍🏻
炸芝士年糕,Q Q彈彈,好軟糯,芝士餡又香軟👍🏻好味😋

份量同價錢都合理,而且上菜速度好快👍🏻值得一試
北海道帆立貝湯咖喱
  • 飛驒和牛漢堡扒湯咖哩
呢間餐廳如果係堂食會有8折優惠,外賣更有7折🥳💪🏻 飛驊和牛漢堡北海道湯咖喱 ($110)北海道湯咖喱同普通嘅日式咖喱好唔同,係會類似湯嘅感覺,所以會比較多水份同稀,但味道依然濃味!湯咖喱係保留到日式咖喱嘅香味,亦都用咗好多蔬菜去熬製,所以味道溫和,好適合送珍珠米😝 當中就有南瓜、茄子、椰菜仔,蕃茄等配菜。另外,漢堡都煎等好香脆,撈埋咖喱湯唔錯。💪🏻 慢煮灸燒雞叉燒蕃茄湯烏龍麵 ($78)呢個慢煮雞叉燒燒得好香,而且雞肉肉質好嫩滑,好食😋 蕃茄湯酸度適中,開胃!而且湯底濃稠,烏冬好容易掛湯。💪🏻 炸物小食 ($20-26)炸物小食就叫咗脆皮燒魚卷、魷魚卷、野菜魚餅、芝士年糕。全部都係日式嘅小食,係類似炸物版關東煮嘅小食。味道:7/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5

呢間餐廳如果係堂食會有8折優惠,外賣更有7折🥳

💪🏻 飛驊和牛漢堡北海道湯咖喱 ($110)

💪🏻 慢煮灸燒雞叉燒蕃茄湯烏龍麵 ($78)

💪🏻 炸物小食 ($20-26)

味道:7/10
性價比:7/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5
2023-12-03 24 views
係咁嘅 一直睇食評見到哩間嘢好評如潮 但平日太多人 所以好少過嚟食 適逢今日冇咩人 所以試下哩間好評餐廳 雖然我最後手痕襟咗蕃茄湯底 但佢啲湯底好濃 飲曬成碗湯有飽肚感覺 根本唔會覺得好似冇食過咁 下次有機會會嚟食多次
2023-12-03
Lunch
2023-12-02 24 views
最近有去觀塘老母區搵食!! 之前都冇見過呢間湯咖喱😍 都幾有特色!! 鋪面都幾大, 座位大概有50個🫶🏻 不過晏晝放飯時間應該都係會超級多人, 今次晚市去都係滿座🤣 除咗北海道湯咖喱之外, 仲有咖喱🍛蕃茄🍅沙茶湯烏龍麵同日式刨冰🍧仲有一啲小食, 有魷魚卷🦑吉列蠔🦪吉列蝦🦐等等 佢哋最近仲有優惠🏷全部都有8折!! 想去試嘅要盡快去啦! 🤍飛驒和牛漢堡扒湯咖哩 $110.4所有湯咖喱都會有一大盤咖喱蔬菜🥦 再拼唔同主食🥩 今次揀咗和牛漢堡扒🤩 另外仲可以揀帆立貝, 帶子, 叉燒等等~ 都好多選擇🫶🏻 湯咖喱嘅調味非常好☺️ 同蔬菜好夾!! 而且質地真係比較稀身, 唔會好厚重🥹 比起平時嘅咖喱汁, 個人更加鍾意湯咖喱嘅質地🍲🤍香煎帶子自家製沙茶湯鳥龍麵 $94.4帶子有3大粒, 而且真係超級大粒! 非常彈牙口感好好👍🏻 另外仲有糖心蛋, 紫菜, 大蔥🧅今次試嘅沙茶湯味道好香濃! 真係好重口味! 湯嘅質地都比較稠身, 所以好掛汁🤤 🤍小山圓焙茶味日式刨冰 $55.2刨冰都幾有驚喜😍 焙茶味超級突出! 作為茶味嘅愛好者真係必點🤩 面頭仲有cream, 配上刨冰好邪惡好正🍦 刨冰嘅質地唔
佢哋最近仲有優惠🏷全部都有8折!! 想去試嘅要盡快去啦!

🤍飛驒和牛漢堡扒湯咖哩 $110.4

🤍香煎帶子自家製沙茶湯鳥龍麵 $94.4

🤍小山圓焙茶味日式刨冰 $55.2
刨冰都幾有驚喜😍 焙茶味超級突出! 作為茶味嘅愛好者真係必點🤩 面頭仲有cream, 配上刨冰好邪惡好正🍦 刨冰嘅質地唔重顆粒感, 偏軟軟綿綿嘅刨冰🍧
2023-11-30
  • 飛驒和牛漢堡扒湯咖哩
2023-12-02 19 views
今次試咗間樓下嘅小店,佢哋個湯咖喱正到喊出嚟! 🍛 嘅咖喱湯底咁滑咁香,真係啱哂愛飲湯嘅我。啲飯攪一攪落去,隨住湯湯水水嘅流動,米粒吸晒嗰濃郁香味,每一啖都彈牙得嚟唔會過咸,真心話交晒音😋!再講講嗰啲咖喱牛肉,肉質腍滑得來又有啖啖肉嘅嚼勁,一刀劈落去,呀!嗰啲汁液緩緩流出嚟,伴隨嗰啲微微辣味同埋香草嘅香氣,真系食得我心花怒放。而加嗰點辣椒碎,辣度啱啱好,唔會遮住其他味道,香辣得嚟又刺激開胃。最後,佢哋嘅草莓刨冰...哎喲!🍓 冰冰凍凍、醒神過人,裡面啲草莓又甜又鮮,再配上那條細緻光滑嘅牛乳雪糕條,簡直係夏日消暑聖品。每一口都喺夏天嘅熱浪中給我一片清涼嘅海洋,消暑得嚟又唔會太膩口,食過之後暑氣全消!總結,我諗我會成日返黎呢間小店。港式嘅口味加上啲創意小巧思,正! 🌟🌟🌟🌟

咖哩極鹹,日式咖哩竟然如此重口味,還要叫人先嚐一口咖哩湯?狂飲水也解不了渴。咖喱湯很稀,拌白飯吃很奇怪。但咖哩湯烏冬卻極濃稠,有點像撈烏冬,而不是湯烏冬,感覺是錯配了。配飯的咖喱應該更濃稠。即使很稀,但極鹹,除了鹹,沒有甚麼其他味道了。店員只顧聊天,其餘時間都背對住顧客,舉咗好耐手,兩位店員沒有人看到顧客有需要。不明白為何要收加一服務費?有甚麼服務可言?不用你收錢,因QR code落單,並且已在網上付款;想加水,等很久也沒有人理會,好意思收加一服務費嗎?無論訂不訂座,也有八折,不如你索性把餐牌上的價錢改成八折之後吧,不用這樣做噱頭,一個飯唔包嘢飲,八折後七八十元在觀塘區已經不算平,仲要唔好食。加$10有所謂前菜及一杯綠茶,所謂前菜在上完餐一陣之後先攞過嚟,其實算甚麼前菜?而且極重味精。中伏過後,不會再有第二次。

不用你收錢,因QR code落單,並且已在網上付款;
想加水,等很久也沒有人理會,好意思收加一服務費嗎?

中伏過後,不會再有第二次。
2023-11-26 18 views
朋友帶我嚟食觀塘有名嘅湯咖喱其實湯咖哩是日本北海道的一種特產食品從日式及歐式咖哩之間脫胎而來湯咖喱顧名思義係指呈現湯羹形式的咖哩製作品 發源地主要以札幌及附近地區為中心靈感來自南印度、東南亞的多種咖哩文化。近年來,湯咖哩成為了北海道札幌的名物土產同市面的日式咖喱飯🍛口感有啲似不過就再比較水漾啲 湯咖喱加上北海道帆立貝 大大粒嘅帆立貝令人心動不已!成個鑊裏面仲有唔同類型嘅雜菜包括茄子、南瓜,粟米,西蘭花等10分多元化湯咖喱的食法很簡單 先喝一口湯咖哩再用湯匙舀一啖飯 放進湯中讓飯沾上滿滿的咖喱 最重點是湯跟飯要分開食請不要將飯倒進湯中!除了吃咖喱 日式烏冬也不錯 這個慢煮隻燒叉燒蕃茄湯烏龍麵熱力十足其實就是叉燒番茄加烏冬 叉燒夠熱夠腍身番茄已打成茸 每啖湯也很番茄香開胃加上紫菜粟米粒半熟溫泉蛋 約$80的價錢算是性價比高 最後還有一些小食例如脆皮燒魚卷和獅子狗 是關東煮的必備料理 最後甜品還點了這裏的熱門刨冰甜品小山圓抹茶刨冰 這個刨冰內有乾坤每一啖炮兵夾雜着不同的配料例如糯米糍和一些果仁 軟硬兼施 平時少食刨冰嘅我都可以食得叫咗咁多樣嘢先三百幾蚊 好抵食阿
朋友帶我嚟食觀塘有名嘅湯咖喱

其實湯咖哩是日本北海道的一種特產食品

從日式及歐式咖哩之間脫胎而來
不過就再比較水漾啲

湯咖喱加上北海道帆立貝
大大粒嘅帆立貝令人心動不已!
成個鑊裏面仲有唔同類型嘅雜菜
包括茄子、南瓜,粟米,西蘭花等
10分多元化
湯咖喱的食法很簡單 先喝一口湯咖哩
再用湯匙舀一啖飯 放進湯中讓飯沾上
滿滿的咖喱 最重點是湯跟飯要分開食
請不要將飯倒進湯中!
除了吃咖喱 日式烏冬也不錯

平時少食刨冰嘅我都可以食得
叫咗咁多樣嘢先三百幾蚊 好抵食阿
2023-11-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
2023-11-25 21 views
嚟到觀塘呢個眾多食肆嘅地區眾多之中.揀咗呢間主打咖哩嘅餐廳咖哩食得多日式嘅湯咖哩 反而唔係四圍有除咗湯咖哩惹味配料仲有好多唔同配搭餐廳嘅坐位充足牆身壁畫充滿日本氣色✨香煎帶子湯咖哩帶子厚切大粒好軟彈 咖哩湯有辣度選擇而家唔會好油膩✨香煎大蝦蕃茄湯烏龍麵蕃茄湯底真材實料仲有幾片紫菜吸哂湯底嘅精華麵質軟滑原隻大蝦肉質爽口新鮮仲可以追加小食▫️吉列蝦▫️魷魚卷▫️脆皮燒魚卷▫️野菜魚餅▫️芝士年糕以後嚟觀塘又多個選擇喇

嚟到觀塘呢個眾多食肆嘅地區

▫️芝士年糕

以後嚟觀塘又多個選擇喇
2023-11-25
Lunch
觀塘新開,主打日式咖喱湯飯同特色湯烏冬,配料選擇甚多😙可以+$10 配前菜同凍綠茶/可樂前菜係炸魷魚乾,醬油酸甜,咬落脆口,幾特別同惹味▶️ 香煎帶子蕃茄湯烏龍麵 ($118)設有三款湯底選擇:蕃茄湯、咖喱湯、沙茶湯,全部自家煲製非調味包蕃茄湯底好濃稠杰身🍅入面全部蕃茄蓉,真材實料,鹹中帶天然蕃茄酸甜味三粒帶子好巨型,熟度適中,質感唔會太硬,冇雪藏味粟米粒好鮮甜🌽兩片紫菜索晒汁配有半隻半熟糖心蛋,糖心蛋入味,只係蛋黃熟咗少少🤏🏻明門卷正正常常🍥烏冬有啲酸味🫢應該係平價烏冬非讚岐或稻庭烏冬不過麵質ok嘅,都有少少嚼口又唔會太易斷,同埋好掛湯,所以整體唔錯▶️ 飛禪和牛漢堡扒湯咖喱 配 日產珍珠米 ($138)咖喱湯自家熬製,同一般濃稠嘅咖喱唔同,水比例較多🍛可以自選辣度,揀咗小辣入口先有咖喱味,尾端先有辛辣風味,朋友話比較似港式咖喱而非日式咖喱😛可能因為冇咁甜然而入面加入大量時令蔬菜熬製,有南瓜、茄子、紅椒、西蘭花、BB粟米、車厘茄、薯仔、秋葵🌈感覺健康除咗南瓜燒焦咗半條之外,其他都ok米飯用上日產珍珠米🍚軟硬適中店舖推介三種食法:1. 先品嚐一口咖喱湯2. 將一啖飯浸落咖喱湯度食3. 飯同
觀塘新開,主打日式咖喱湯飯同特色湯烏冬,配料選擇甚多😙

可以+$10 配前菜同凍綠茶/可樂
前菜係炸魷魚乾,醬油酸甜,咬落脆口,幾特別同惹味
前菜

▶️ 香煎帶子蕃茄湯烏龍麵 ($118)
香煎帶子蕃茄湯烏龍麵

三粒帶子好巨型,熟度適中,質感唔會太硬,冇雪藏味
粟米粒好鮮甜🌽兩片紫菜索晒汁
配有半隻半熟糖心蛋,糖心蛋入味,只係蛋黃熟咗少少🤏🏻

明門卷正正常常🍥
烏冬有啲酸味🫢應該係平價烏冬非讚岐或稻庭烏冬

▶️ 飛禪和牛漢堡扒湯咖喱 配 日產珍珠米 ($138)
咖喱湯自家熬製,同一般濃稠嘅咖喱唔同,水比例較多🍛
可以自選辣度,揀咗小辣
飛禪和牛漢堡扒湯咖喱 配 日產珍珠米

除咗南瓜燒焦咗半條之外,其他都ok

米飯用上日產珍珠米🍚軟硬適中
店舖推介三種食法:
1. 先品嚐一口咖喱湯
2. 將一啖飯浸落咖喱湯度食
3. 飯同咖喱分開食
個人覺得第二種食法最好
飛禪和牛漢堡扒應該係超市雪藏嘅🐂質感尚算鬆軟,肥瘦均勻,附肉汁同有牛味

▶️ 野菜魚餅 (+$18)
一客兩大塊,咬落入面好軟糯
略嫌偏油膩同埋冇乜野菜,不過作小食都唔錯嘅

▶️ 脆皮燒魚卷 (+$15)
一條炸獅子狗卷
樣子唔太討好,但味道OK
外皮微微脆口,獅子狗卷爽彈
建議上枱即食
小食

食物簡單,多為雪藏材料,不過組裝出嚟變成一頓午餐,味道唔錯嘅
比較欣賞係佢個蕃茄湯底👍🏻出面比較少食到咁重蕃茄味,如果配靚少少嘅烏冬一定好好食

本身興致勃勃諗住食刨冰,點知原來只係晚市先供應🥹大家唔好「摸門釘」呀
覺得呢間同之前喺旺角食過嗰間「楓」格局菜單好似🙈係咪有關係嘅呢?
服務唔錯嘅,雖然門面只有一位男侍應,但佢幾有禮貌同埋勤力
成間舖頭好多座位,牆上油上古靈精怪嘅油畫🖼️一邊播住激昂嘅日文歌,難怪吸引咁多後生仔女前嚟用餐

不過衛生有待改善,啲水有少少污糟😅好彩叫咗綠茶
經OpenRice訂位,有八折優惠,折咗~$130/人,以呢個份量係夠飽嘅
鍾意食咖喱人士可以試試,測試一下呢個係咪你心目中嘅咖喱湯~
$140 (Lunch)
香煎帶子蕃茄湯烏龍麵
飛禪和牛漢堡扒湯咖喱 配 日產珍珠米
未去到北海道住,唯有係香港食住濃湯咖喱飯先,好特別以咖哩為主,仲有主打嘅濃咖哩飯,除咗咖哩仲可以加配小食,餐廳都算多人,慶幸當日有空枱唔洗等位._.🐂 | 飛驒和牛漢堡扒湯咖哩 | 🐂咖哩係日本甜咖哩,可以先飲一啖再食飯,飯最好就唔建議放曬落去,見佢竟然會有飛驒牛漢堡,好吸引,扒都厚身,肉質腍身香濃,配上日本珍珠米加濃咖哩,勁有日本味道.🐟 | 吉列鱈魚柳沙茶湯烏龍麵 | 🐟濃味道嘅濃底,烏龍面粗條,上面嘅吉列鱈魚柳好大塊,炸得好香脆.🦪 | 吉列蠔 | 🦪蠔都好大粒,炸完都好多汁,唔會乾身.💛 | 芝士年糕 | 💛年糕外脆,裏面芝士熱辣辣拉絲,軟糯煙韌口感.🦑 | 魷魚卷 | 🦑魚蛋口感裏面有夾住魷魚粒,好食._.
._.
🐂 | 飛驒和牛漢堡扒湯咖哩 | 🐂
🐟 | 吉列鱈魚柳沙茶湯烏龍麵 | 🐟
🦪 | 吉列蠔 | 🦪
蠔都好大粒,炸完都好多汁,唔會乾身
💛 | 芝士年糕 | 💛
年糕外脆,裏面芝士熱辣辣拉絲,軟糯煙韌口感
🦑 | 魷魚卷 | 🦑
魚蛋口感裏面有夾住魷魚粒,好食
._.

Dinner
呢間木系裝潢嘅日式餐廳主打北海道湯咖喱,主菜由肉類到海鮮都有,亦有多款小食同刨冰,宜家做緊堂食八折、外賣七折優惠,幾抵食。𖦹 香煎帶子湯咖哩 $97咖喱可以自選辣度,包括原味、小辣、大辣,味道香濃帶甜味。帶子厚身鮮甜,配上珍珠米以及十款時令蔬菜:茄子、西蘭花、薯仔、南瓜、蕃茄等,惹味又滿足。𖦹 慢煮炙燒雞叉燒蕃茄湯烏龍麵 $68湯烏冬可以揀番茄/咖喱/沙茶湯底,揀咗蕃茄湯都升幾濃,有啲蕃茄肉。烏冬粗身彈牙,慢煮炙燒雞叉燒非常嫩滑,邊位帶炙燒嘅香氣。𖦹 魷魚卷 +$23 𖦹 芝士年糕 +$23魷魚卷口感彈牙,芝士年糕外脆內軟呈半流心狀態。𖦹 吉列蠔 $18 吉列蠔炸得香脆,略嫌厚粉咗啲。𖦹 開心果味刨冰 $72 開心果味突出,刨冰中間有開心果碎及麻薯粒增加口感,可惜刨冰偏粗粒,如果再flakey啲就好。

𖦹 香煎帶子湯咖哩 $97

𖦹 慢煮炙燒雞叉燒蕃茄湯烏龍麵 $68

𖦹 魷魚卷 +$23 𖦹 芝士年糕 +$23

魷魚卷口感彈牙,芝士年糕外脆內軟呈半流心狀態。

𖦹 吉列蠔 $18

吉列蠔炸得香脆,略嫌厚粉咗啲。

𖦹 開心果味刨冰 $72

2023-11-22 21 views
咖喱食得多,湯咖喱都係第一次~ 小店位於觀塘,主打多款配搭嘅日式湯咖喱,除此之外亦有小食同甜品,店內唔大,裝修簡約,價錢親民,幾推介大家過嚟食lunch!湯咖哩食用方法十分簡單,先飲一口湯,再將飯沾上咖喱食,千其唔好將飯倒入湯咖喱!咖喱味香濃,味道啱啱好,唔算好油,飲落亦唔會覺得口乾~ 主食要咗北帆立貝同帶子,香煎烹飪,咬落彈牙,感覺新鮮,配料五顏六色,食材豐富,有齊炸南瓜、茄子、秋葵、薯仔、粟米、紅椒、番茄、紅蘿蔔、蘑菇、最喜歡西蘭花因為夠入味!小食款式眾多,芝士年糕、吉列蠔、吉列蝦(2隻、魷魚卷、野菜魚餅等,全部炸至酥脆可口,少油但都可以接受,建議一定要沾埋落咖喱度食,味道層次大大提升😂

2023-11-21 27 views
觀塘有新餐廳開喎,香港少見又有新意既特色湯咖喱,係此店招牌。慢煮炙燒雞叉燒蕃茄湯烏龍麵嫩滑燒雞同埋叉燒好易咬,碗邊仲有粟米,蛋,日式魚蛋片,紫菜,同小朋友黎食怕辣都有選擇呀。飛驒和牛漢堡扒湯咖哩 (中辣)約掌心咁上下大既飛驒和牛漢堡扒,被評為最高級既牛,兩面煎焗到好香,味道濃郁,肉汁勁多,脂肪肉質標準達到極高水平,眼望最少有1cm 厚度。湯咖哩有教食法,湯匙先舀一啖飯, 再沾上滿滿的湯咖哩一齊食。雖然係好流質,但味道相當濃郁。喜歡配上大量唔同蔬菜熬煮。跟餐+$18芝士年糕 (2件)跟餐+$18吉列蠔(2隻)炸粉薄薄的,熱辣辣,好滋味。

慢煮炙燒雞叉燒蕃茄湯烏龍麵
同小朋友黎食怕辣都有選擇呀。

飛驒和牛漢堡扒湯咖哩 (中辣)

跟餐+$18芝士年糕 (2件)
跟餐+$18吉列蠔(2隻)
炸粉薄薄的,熱辣辣,好滋味。
2023-11-12
Dinner
森·湯咖喱 • 觀塘觀塘呢間日式餐廳主打湯咖喱,並且有唔少配料可以配搭。我地入座嘅時候大約6:30,唔算多人,但7:00開始愈來愈多食客捧場,全場坐滿。餐廳侍應態度友善,唔錯😋😋..✅ 北海道帆立貝湯咖哩 🥘 $138北海道湯咖喱係一種加入香料同高湯煮成嘅咖哩湯汁,呢款咖喱湯汁偏甜,帶微辣,算濃味。帆立貝有4隻大大隻,側邊伴上多種烘乾嘅蔬菜乾,湯汁惹味好岩送飯,配料都好好食😙..✅ 飛驒和牛漢堡扒湯咖喱 🐮 $138和牛漢堡扒厚身、結實,尺寸大概有一個手掌大小。咬入去有少少油香味足嘅肉汁,非常好食,推薦😙..✅ 野菜魚餅 🐟 $22.4魚餅加上雜菜香煎而成,幾好嘅小食👍🏼..✅ 吉列蝦 (2隻) 🦐 $30.4吉列蝦有3隻,外皮幾香脆,同上面魚餅一樣,呢個價錢已經係優惠價😝
森·湯咖喱 • 觀塘
✅ 北海道帆立貝湯咖哩 🥘 $138

✅ 飛驒和牛漢堡扒湯咖喱 🐮 $138

✅ 野菜魚餅 🐟 $22.4
魚餅加上雜菜香煎而成,幾好嘅小食👍🏼

✅ 吉列蝦 (2隻) 🦐 $30.4

再訪高質素日式咖喱烏冬店~放工約朋友嚟食晚飯,人流多 氣氛熱鬧,環境乾淨企理,服務員態度很好🥰 今次試了兩個套餐加小食及刨冰,質素依然高,好飽肚好滿足😚依家堂食有八折,外賣有七折,好抵食!🥩飛驒和牛漢堡扒湯咖哩 配白飯加配前菜及凍綠茶推薦和牛!外皮煎得香脆微焦,裏面肉質相當軟腍,口感一流👍🏻 配搭豐富蔬菜,有薯仔、紅蘿蔔、茄子、南瓜、西蘭花、小蕃茄、粟米荀及秋葵,件件都散發香濃咖喱味,配飯食一流😋🍗慢煮炙燒雞叉燒咖哩湯鳥龍麵加配前菜及凍綠茶咖哩湯底非常濃郁,好惹味🤤 雞肉好嫩滑😍 肉質相當軟腍可口👍🏻烏龍麵口感爽滑,好好味😋👍🏻 配有溏心蛋、粟米及紫菜🦪吉列蠔(2件)熱騰騰,非常香脆😋🍧開心果味刨冰✨超正的刨冰,造型太吸引了🤩 開心果味好香濃,甜度適中,還配上忌廉、花生及小丸子😍 食到底味道依然濃郁
依家堂食有八折,外賣有七折,好抵食!

🥩飛驒和牛漢堡扒湯咖哩 配白飯
加配前菜及凍綠茶

🍗慢煮炙燒雞叉燒咖哩湯鳥龍麵
加配前菜及凍綠茶

🦪吉列蠔(2件)
熱騰騰,非常香脆😋

🍧開心果味刨冰✨