2023-11-22 21 views
咖喱食得多,湯咖喱都係第一次~ 小店位於觀塘,主打多款配搭嘅日式湯咖喱,除此之外亦有小食同甜品,店內唔大,裝修簡約,價錢親民,幾推介大家過嚟食lunch!湯咖哩食用方法十分簡單,先飲一口湯,再將飯沾上咖喱食,千其唔好將飯倒入湯咖喱!咖喱味香濃,味道啱啱好,唔算好油,飲落亦唔會覺得口乾~ 主食要咗北帆立貝同帶子,香煎烹飪,咬落彈牙,感覺新鮮,配料五顏六色,食材豐富,有齊炸南瓜、茄子、秋葵、薯仔、粟米、紅椒、番茄、紅蘿蔔、蘑菇、最喜歡西蘭花因為夠入味!小食款式眾多,芝士年糕、吉列蠔、吉列蝦(2隻、魷魚卷、野菜魚餅等,全部炸至酥脆可口,少油但都可以接受,建議一定要沾埋落咖喱度食,味道層次大大提升😂