2017-02-22 2241 views
鍾意食盛八,因為性價比高。但光顧過呢間分店既客人,都應該知呢度啲服務真係......... 服務最好係銅鑼灣分店。網上訂位有優惠,宵夜時段只係$180再加服務費,又黎食,順便睇下佢服務有冇改善。一黎就每人一碟澳洲黑毛和牛,並沒有加$50升級日本鹿兒島和牛,因為試過升級,最後好失望。澳洲黑毛和牛,今日呢碟唔錯,好濃既牛肉味,質感嫩滑。店員仲好貼心咁俾把較剪我地剪野食,心諗唔通服務真係改善左?!其他野食都係質素高,肉類選擇都多,每款肉都有好多種味道選擇。尤其係牛肋骨肉、牛胸腹、雞翼、芝士櫻花黑豚肉卷,仲有活烚、香蒜酒煮蜆湯、香草牛油燒大磨菇,都係每次必食之選。而服務呢,都係冇變,態度唔多友善。其中一位女店員,全程黑面,好晦氣咁,成晚喃喃自語鬧客,對客人諸多不滿。其實你咁態度對人,你想人地用返同樣態度對你嗎?

服務最好係銅鑼灣分店

澳洲黑毛和牛
2017-02-18
澳洲黑毛和牛
2017-02-20 1287 views
其實食物不錯,可惜不是menu 入面嘅所有食物都有,一早order 咗天婦羅;蛤蜊;甜品要等到我們催先告訴你沒有了,這大概不是放題吧?!一次都未食巳經無。人手不足,所以很多時要追單先有東西吃。但侍應還是有禮貌的,不過不夠食物應一早通知客人,不是等到最後要客人追問才知道。這大概有點騙人的感覺。下次最好不要假日去吃,還有問清楚是否menu上所有食物都有才進去食用。否則這個價錢不是太吸引。老闆還有要考慮加潻人手,看到侍應們都很忙很吃力呢
2017-02-11 1608 views
It was our first time at this restaurant and we booked 5:30pm round. We selected the buffet which add 100 hkd for premium meat and seafood. The service is far below the standard, there are a number of dishes that we ordered but never come. We ordered 5 dishes in one single order, only 2 are served. After few follow up, nothing being served. After 1 hour, the staff came to ask for last order.. this is ridiculous!! 2 hrs buffet but last order is to be made after one hour dining!! This is unacceptable. We do not know whether those dishes that ordered earlier will be served or not, we then din re-order all again as we are afraid it might be too much and we cannot finish it. We asked so many staffs to help follow up our order buy it seems nothing happen at the end. After 1.5 hrs, they try to keep pushing us to leave the restaurant so that they can clean the table for the next round at 7:30pm. It is not worth for money paying 350 hkd pp but we are only served those vegs !! Premium food even drink were missed out a lot in our order!! Only 4 staffs serving food and they are not attentive at all!! Waste money with this poor service!! I DO NOT recommend this place !!
2017-02-11
$350 (Dinner)
三日前同一班老友去食燒肉任食慶祝生日。 放題訂咗七點至九點時段,人齊入到去加埋講解規則同埋啲要加價錢食品,到我哋正式叫嘢食已經係7月15分。已經係密鑼緊鼓咁點菜,飲品成日都趕唔切送嚟,亦都唔係想像中咁快嚟到啲食物。基本上都係食咗兩轉,仲要不斷咁催,到八點三就已經攞張單叫我哋埋單,同埋last order。實際只有一個鐘點菜,趕到七彩,仲要最後淨番雪糕同埋一個冰凍甜品要催,最後嚟雪糕仲爭幾個冰凍甜品,到我哋再催嘅時候,先話畀我哋聽今日冇呢個甜品!真係激死!服務亦都差,同啲服務員講嘢,由你向去招手,到佢過嚟,得兩三秒時間你就要把握講到你要乜嘢,唔係佢哋就會走開!所以呢一餐大家都食得好趕,個胃都消化唔切,亦都唔係好回味!所以如果我下次食放題,情願轉去食嗰啲刺身放題,材料又好,坐得又舒服,服務亦都比較周到,價錢亦同呢度差唔多,選擇亦多!
2017-02-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
Credit Card Offers
2017-02-03 1751 views
果位喺銅鑼灣舖調過黎既員工態度極差 大大聲喺客人後面傾計講粗口,其實知唔知自己番梗工?食午市燒肉又唔比醬汁 前菜就咁放低又唔講係跟邊個餐既 食刺身叫佢俾豉油 佢就俾左碟辣椒豉油既物體我!咁基本既野都做唔倒 新年流流唔想同你開年 你如果咁唔想番工你咪唔好做囉 唔該唔好搞壞一間店既名譽!!!
你咪唔好做囉 唔該唔好搞壞一間店既名譽!!!

2017-01-23 2847 views
本來去另一間新餐廳 , 去到先知未開 , 亂打亂撞去左盛八一試.冇BOOK位 要等待等睇下有冇位 , 星期五 7:30~9:30 $268+$30+10%第一轉就試下牛豬雞 , 特別牛舌比較"un" 唔多得.第二轉就叫牛 , 因為牛質數比較好 , 牛都好重牛味 , 但太多好"流".餐廳送既澳洲和牛 , 都唔錯好淋.依份係+$50 既鹿兒島和牛 , 肉好淋好多油好香.其他野食都唔差 , 特別係冷烏冬好好食, 甜品豆腐雪糕好香百x豆腐.整體上食物質數唔差 , 但價錢比較貴!
第一轉就試下牛豬雞 , 特別牛舌比較"un" 唔多得.
餐廳送既澳洲和牛 , 都唔錯好淋.
依份係+$50 既鹿兒島和牛 , 肉好淋好多油好香.

整體上食物質數唔差 , 但價錢比較貴!
2017-01-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$360 (Dinner)
2017-01-15 5023 views
早一日book位就可以了,唔洗晨早預時間book定,即慶就得衣間放題第一次食,成日響團購見到,不過今次係用正常價去食,其實團購價都係差不多價錢,好似平20蚊左右,但要星期六日紅日下午先得,下午又點會食d咁heavy既東西呢?!晚市分3個時段,17:30-19:30/19:30-21:30/21:30-23:30,價錢亦不一樣,我地食19:30-21:30時段,價錢亦係3個中最貴的,$268加一/1位,限時2小時,8:45 last order,9:25要離座一開始坐低時,侍應問我地需唔需要udgrade+$50鹿兒島和牛/+$100特選食物,我地冇加的,所以正常每人都會有一客澳洲和牛,其他食物就任食,飲品都包任飲,酒精飲品除外(亦可加錢任飲),我都響openrice網print左張coupon係每2位送海鮮拼盤的好快食物就接住上黎,最先當然係澳洲和牛啦,睇d花紋都算幾好,食落都唔錯,當然要比再靚既和牛一定比唔上,但都算係咁啦Coupon送既海鮮拼盤,一d都唔hea我地,事實上味道係好好味,蟹同蝦都好鮮甜,平時d蟹衣個部位通常都係冇味,但衣個蟹燒完牛都有好多種類,牛舌、牛肋骨、牛五花..

海鮮拼盤
牛都有好多種類,牛舌、牛肋骨、牛五花.....食落都唔會好鞋好un,不過不失啦!
要一個好的介紹,個人超級喜歡衣個牛油大磨菇,燒完果種味道呢
不過都幾菇味,可能有d人都會接受唔到
牛油大磨菇
衣度餐牌有樣叫燒活烚,好似蜆咁,可能佢就係蜆
就咁擺上爐側邊,熟左佢會自己打開殼,好有趣,味道都好鮮甜,不過打開殼之後我會燒多陣,等裡面d水燒走晒先食,始終海鮮類熟d好
另外衣個和牛烏冬就認真麻麻,烏冬食落林"bet bet",一d彈性都冇
和牛烏冬
衣度放題會包埋飲品幾好,其他餐廳有d要再加錢的,有橙汁、蘋果汁、汽水....
橙汁
8:45一夠鐘佢就提示last order同要埋定單,9:25即叫你離座,雖然有1hr55mins食,但其實有d覺得食得幾急,可以再耐多少少就好,飽就食得飽既,係可能急d就唔夠relax啦
不過總括黎講衣度叫坐得舒服,又係任飲任食,食物質素又唔係太差,重點一提,個人覺得衣度海鮮類幾出色
埋單都係$884/3位,即係$268加一每位,算都好抵食嫁喇
2017-01-10
$295 (Dinner)
海鮮拼盤
牛油大磨菇
橙汁
2017-01-08 18104 views
平時食韓燒食得多,所以今次想搵日本嘅燒肉去食。見到openrice張盛8放題嘅優惠卷諗住去試試。我哋一行六個人,去到門口唔使等位,直接俾咗張大枱我地。可惜嘅係張枱得一個爐,唔係好夠位去燒d嘢食。用咗openrice卷送咗海鮮比我地,味道沒特別如果加錢叫可以吾要都得。仲送咗澳洲黑毛和牛俾我地食,外貌吾錯,肉味都幾濃郁。但肉類來講,最好食都係佢個牛肋骨肉,肉質幾軟滑。另外好推介佢地盛8沙律,同佢個蘋果黑松露沙律,兩款既味道都好特別。盛8沙律加左Wasabi 味道超正,蘋果嗰款沙律,有好香既黑松露味。我估個晚我地叫左10份都有。佢個蘑菇加佢地個牛油系必叫。不話就好早last order ,我每人用咗$268加一,價錢吾算平但食物都叫幾好。
佢個蘑菇加佢地個牛油系必叫。

2016-12-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
New Year's Eve
Coupon
  • 燒汁牛肋骨肉
  • 香草牛油大磨菇
  • 沙律
2017-01-04 2018 views
昨晚食7:30PM 個場;服務態度一般般,無想像中甘差;整體食物質素幾好,係最後叫個輪上的牛舌不太新鮮 (明顯有淤黑部份)食到牛的不同部位的確唔錯,你黎呢度一定要好喜歡吃牛, 牛比豬好食,雞就正常;如果你唔太好呢三樣,其他的選擇唔會太多。上菜都快的,待應9:26pm 先叫離場;我食埋最後燒左的野9:30PM 先走,當時又無俾人趕離場;總共叫左三round, 8:45pm last order;食第二round都開始飽了;好滿足地離開
2017-01-03
$300 (Dinner)
昨日突然好想食日式燒肉放題,見到呢到近期的食評,好多都話食物出得慢、員工態度唔好同漏單嚴重,最初都有點怕食得唔開心,不過見個個都話野食ok,就決定試下!所以自己第一轉就叫咗好多嘢,見差不多就叫定第二轉,但係就冇發生過漏單情況,食物仲出得好快添,未到last call我同朋友已經飽,只係last call再點一round飲品及甜品😊😋叫咗好多款食品都好好味,點最多既當然係牛肉🤤
叫咗好多款食品都好好味,點最多既當然係牛肉🤤
2017-01-01
$340 (Dinner)
  • 和牛
  • 魷魚
  • 鹽燒牛舌
  • 燒肉
  • 蔥鹽豚肉
2016-12-26 1553 views
食物一般, 其實不太差但全部員工好似喪屍般全不不想做, 服務九流想貼錢買難受, 我極力推介。全部黑面, 入座得三成全部等收工吾原做態度極品真的好少見不是一個半個注意是全部我第一次寫食評。。因太頂不住!
食物一般, 其實不太差
但全部員工好似喪屍般
全不不想做, 服務九流
想貼錢買難受, 我極力推介。

全部黑面, 入座得三成
全部等收工吾原做
態度極品真的好少見
不是一個半個
注意是全部
我第一次寫食評。。因太頂不住!
2016-12-19 1909 views
滿心歡喜食燒肉慶祝生日燒肉質素毋庸置疑自己不知道甜品要45分鐘之前嗌叫個侍應埋嚟問 黑口黑面嚇親我以為間餐廳佢有股份其口臉之差 態度之劣 講講下自己擰轉身拂袖而去 完全拒絕與你對話完全無諗過日式食店係用強國服務質素
滿心歡喜食燒肉慶祝生日
燒肉質素毋庸置疑
自己不知道甜品要45分鐘之前嗌
叫個侍應埋嚟問 黑口黑面
嚇親我以為間餐廳佢有股份

完全無諗過日式食店係用強國服務質素
2016-12-19
2016-12-04 2683 views
一早book 枱,一行5人,排隊等入場,間餐廳係1次過放人入去,仲以為會攪到成身燒野食味,結果又無喎。安排入座很好,一坐下叫野食係吾洗等,一落完單不用5分鐘到齊,不過大家會7手8腳,因為2個半鐘,又要燒又要叫又要食同吹水,係好忙既事時間係趕左d ,不過食得滿足

時間係趕左d ,不過食得滿足
  • 和牛
2016-11-27 2879 views
上菜勁快!肉好靚!味道非常好!我哋鍾意食牛舌,每盤肉都有十幾塊!勁正!啲肉又唔係好肥,燒一陣好快熟晒就食得!好鮮嫩燒魷魚都好正! 好特別嘅沙律醬,唔好睇佢得幾條菜,佢個味真係好好食!我估佢溝咗啲Wasabi落去,食落好惹味反而金目鯛沙律冇咁好食。冇金目鯛應該有啲味凍豆腐就好好食,有啲木魚碎好香😍😍
上菜勁快!
肉好靚!
味道非常好!
我哋鍾意食牛舌,每盤肉都有十幾塊!
勁正!
啲肉又唔係好肥,燒一陣好快熟晒就食得!
好鮮嫩
和牛
魷魚
燒魷魚都好正!
盛八沙拉
凍豆腐+金目鯛沙律
反而金目鯛沙律冇咁好食。冇金目鯛應該有啲味
凍豆腐就好好食,有啲木魚碎好香😍😍
2016-11-21
和牛
魷魚
盛八沙拉
凍豆腐+金目鯛沙律
2016-11-13 3091 views
第一次食日式燒肉放題,意外地食物質素都唔錯,唔會因為放題就比左次級食物你。食物選擇即使係午市都好多,我地都試唔晒。飲品都有多款選擇。我地四人輪流燒同食,二小時內食左好多。2:30-4:303:45last order團購價每位211。抵食

食物選擇即使係午市都好多,我地都試唔晒。飲品都有多款選擇。

我地四人輪流燒同食,二小時內食左好多。

2:30-4:30
3:45last order

團購價每位211。抵食
2016-11-12
$211 (Lunch)
Group-buy
  • 鹽燒牛舌