2010-09-15 54 views
呢日返學之前就黎呢度食個包先,見到佢咁多選擇。真係有頭暈眼手,唔知食邊隻好。千挑萬選就食個蝦漢堡,好似好好食咁。炸蝦漢堡其實係一塊蝦餅加上新鮮既配菜整既包,個炸蝦餅裡面都幾多蝦肉,個份量比我預期既多。而且配菜都算幾新鮮,個包係烘過既,格外好味。薯條一向都鍾情呢度既薯條,厚切既薯條好重薯味。而且無咁易淋,真係唔錯架。凍抹茶鮮奶呢個算幾好飲,首先唔會太甜。而且抹茶味濃,加上牛奶。就更顯得香滑,蠻不錯的。實有下次既,野食真係唔錯。可惜既係,個學生證九折優惠無左。
食邊隻好。千挑萬選就食個蝦漢堡,好似好好食咁。

炸蝦漢堡
其實係一塊蝦餅加上新鮮既配菜整既包,個炸蝦餅裡面都幾多
味。
薯條
一向都鍾情呢度既薯條,厚切既薯條好重薯味。而且無咁易
淋,真係唔錯架。
凍抹茶鮮奶
呢個算幾好飲,首先唔會太甜。而且抹茶味濃,加上牛奶。
就更顯得香滑,蠻不錯的。

實有下次既,野食真係唔錯。可惜既係,個學生證九折優惠無左。
厚切薯條
2010-09-10
厚切薯條
2010-09-12 19 views
本來我極不喜歡在快餐店堂食的不過荃新天地這間mosburger是例外的~座落在商場地下庭院的地鋪~日式小小的店子令人很有hea的感覺所以百無聊賴的時候也喜歡到這間mosburger吃吃坐坐之前看廣告mosburger出了親子丼米堡~我又十分喜愛日式親子飯的~於是就立即去試試了,看到米堡中的蛋餅第一個感覺以為會很老很乾身~但一咬下去原來又不是這樣~蛋軟軟的~入面有蛋汁和日式醬汁~蛋汁鮮甜~很好吃~有點像瑤柱蒸蛋的蛋味~美中不足是差不多吃完的時候飯始終會散~另外吃了脆雞~~味道像台式雞排~~不過粉多了點點~~不過還算值得一試~如果可以像台式雞排一樣多點調味就更好
本來我極不喜歡在快餐店堂食的

所以百無聊賴的時候也喜歡到這間mosburger吃吃坐坐

美中不足是差不多吃完的時候飯始終會散~

2010-09-12
$40 (Dinner)
  • 親子丼珍珠堡
2010-05-25 40 views
放左學之後,黎左呢間漢堡店食飯。原來帶住張學生證仲有九折優惠,唔知今次食邊隻burger呢?其實我心裡有數,知道食邊隻好啦。滿流流芝士漢堡真係好多芝士,而且芝士味真係好流。個漢堡真係好似食緊漢堡扒咁好味,真係好juicy。薯條最鍾意就係呢隻粗身既薯條,好重薯味。而且又唔算太油,真係好食同好脆口架。個餐都唔算太貴,野食又幾好食。所以點都有下次既。

滿流流芝士漢堡
真係好多芝士,而且芝士味真係好流。個漢堡
真係好似食緊漢堡扒咁好味,真係好juicy。
薯條
最鍾意就係呢隻粗身既薯條,好重薯味。而且又唔
算太油,真係好食同好脆口架。

個餐都唔算太貴,野食又幾好食。所以點都有下次既。
2010-05-11
滿流流芝士漢堡
去旅行前,與朋友聚1聚,原本想去cafe,想不到最後來了mos bureger! 芝士漢堡 + 雪碧~ 18元,個burger唔係好多料..有少少洋蔥~仲有少少茄汁,最好味的就係真材實料的漢堡扒芝士都唔錯呀,不過淡口左少少,唔夠芝味呀,都係set lunch的burger好味d,材料又多~不過當然啦,一分錢一分貨~!tea set咁平,當然唔會比咩好好味的漢堡你食~論食物質素,遠遠比m記 !!勝!!果日坐在最入的桌子~靜靜地,都不錯的~!!上菜速度快~服務態度ok!發現常常在荃灣撞到不同的朋友...每次也是那麼有緣~!!!
去旅行前,與朋友聚1聚,原本想去cafe,
想不到最後來了mos bureger!
芝士漢堡 + 雪碧~ 18元,
個burger唔係好多料..有少少洋蔥~仲有少少茄汁,
最好味的就係真材實料的漢堡扒

芝士都唔錯呀,不過淡口左少少,唔夠芝味呀,

都係set lunch的burger好味d,材料又多~
不過當然啦,一分錢一分貨~!
tea set咁平,當然唔會比咩好好味的漢堡你食~
論食物質素,遠遠比m記 !!勝!!

果日坐在最入的桌子~靜靜地,都不錯的~!!
上菜速度快~服務態度ok!

發現常常在荃灣撞到不同的朋友...每次也是那麼有緣~!!!
$18 (Tea)
2010-01-31 23 views
點了摩斯漢堡SET薯條熱辣辣 好好味 意猶未盡 想再叫摩斯漢堡都唔錯好可口!
2010-01-28 26 views
同男友行過去荃新天地食MOS BURGER咁岩係下午茶時段抵好多叫左1個脆雞漢堡+薯條+汽水只係25蚊炸抵!!!等左陣就有熱辣辣既BURGER同薯條食啦先講薯條好香熱辣辣正BURGER都好新鮮岩岩整既舊雞同埋有菜好FRESH好好味^V^會有下次的!下次試第2隻BURGER=V=
同男友行過去荃新天地

會有下次的!
下次試第2隻BURGER=V=
脆雞漢堡SET
2010-01-27
$25 (Tea)
脆雞漢堡SET
2010-01-05 30 views
行完街要搵食見到Mos Burger 係日本漢堡包店即入去 try叫左蝦堡$22 照燒牛肉漢堡 $20 配一set薯條及汽水 $15嘩.....蝦堡好好味呀 ! 牛肉漢堡帶點甜味 ! 薯條熱辣辣 好味 汽水太細杯 同好多冰
行完街要搵食
見到Mos Burger 係日本漢堡包店
即入去 try
叫左蝦堡$22
照燒牛肉漢堡 $20
配一set薯條及汽水 $15

嘩.....蝦堡好好味呀 !

牛肉漢堡帶點甜味 !

薯條熱辣辣 好味
汽水太細杯 同好多冰
準備 ~
蝦堡 (我沒有加 wasabi )
照燒牛肉漢堡
內有原隻蝦肉
認住佢
2010-01-03
$28.5
準備 ~
蝦堡 (我沒有加 wasabi )
照燒牛肉漢堡
內有原隻蝦肉
認住佢
  • 蝦堡
MOS Burger---吉列蝦漢堡(Ebi-katsu Burger)日期:2009-11-10在"MOS Burger"(荃新天地分店)買了"吉列蝦漢堡"($18~"MOS Burger"3週年紀念活動優惠價)。在家用小焗爐翻熱吃(以200C焗3分鐘)。"MOS Burger"曾於去年尾和本年5月推出"吉列蝦漢堡",今月它又載譽歸來。今次"MOS Burger"更將"吉列蝦漢堡"正式加入餐牌中,成為長駐產品。MOS Burger是日本一家漢堡包專門店,始於1972年。2006年起於香港開設分店,至今本港已有12間分店。吉列蝦漢堡---漢堡麵包夾著吉列蝦餅和椰菜絲,配上美式芥末醬和他他醬(Tartar Sauce)。麵包外脆內鬆軟,椰菜爽口。吉列蝦餅外層香脆,內有大量蝦肉,肉質尚算彈牙,蝦味略淡,鹹味適中。他他醬的酸瓜味和洋蔥味足夠,酸甜醒胃,十分香口。整體質素很好。
日期:2009-11-10
在"MOS Burger"(荃新天地分店)買了"吉列蝦漢堡"($18~"MOS Burger"3週年紀念活動[第3彈]優惠價)。在家用小焗爐翻熱吃(以200C焗3分鐘)。

2009-11-10
2009-10-25 26 views
琴日去左哈囉喂好累訓醒再整呢整路都十點幾出到黎成十一點唯有當食午餐~~~~同朋友叫左海鮮珍珠堡同脆雞漢堡share海鮮珍珠堡之前未試過見佢細細個幾得意男仔應該唔夠食好熱蝦粒都幾多不過有一點點over cooked搞到唔夠爽口~入面其他料好juicy~~~~汁醬都幾足幾濃~個飯黏性不錯唔會散修修如果再煎香d就正啦~~~~~脆雞漢堡麵包鬆軟唔乾千島醬冇咩特別但對塊雞黎講絕對有提味既作用~!因為起初我淨食塊雞覺得味道不夠幾質感更加不用說但同千島醬一起的確好食番感覺有番d味由於叫set c所以有沙律要和風汁蔬菜夠新鮮就咩都唔使講一定好個和風汁酸酸地加埋一齊幾開胃~iced coffee一般la係d冰較多唔算難飲既~今個上午食得好飽
琴日去左哈囉喂好累
訓醒再整呢整路都十點幾
出到黎成十一點唯有當食午餐~~~~
同朋友叫左海鮮珍珠堡同脆雞漢堡share
海鮮珍珠堡
之前未試過
見佢細細個幾得意男仔應該唔夠食
好熱
蝦粒都幾多不過有一點點over cooked
搞到唔夠爽口~
入面其他料好juicy~~~~

汁醬都幾足幾濃~
個飯黏性不錯唔會散修修
如果再煎香d就正啦~~~~~

脆雞漢堡
麵包鬆軟唔乾
千島醬冇咩特別但對塊雞黎講絕對有提味既作用~!
因為起初我淨食塊雞
覺得味道不夠
幾質感更加不用說
但同千島醬一起的確好食番
感覺有番d味
由於叫set c所以有沙律
要和風汁
蔬菜夠新鮮就咩都唔使講一定好
個和風汁酸酸地加埋一齊幾開胃~
iced coffee

珍珠堡
salad
coffee
2009-10-25
$41 (Breakfast)
叫左三個set
開動啦~!
珍珠堡
salad
  • 海鮮珍珠堡
MOS Burger---3週年紀念漢堡 / とびきりハンバーグ サンド「チーズ」日期:2009-10-18 在"MOS Burger"(荃新天地分店)買了慶祝香港"MOS Burger"成立3週年而推出的"3週年紀念漢堡"($10)。這漢堡在日本名為" とびきりハンバーグ サンド「チーズ」,標榜使用日本國產牛肉和芝士。在家用小焗爐翻熱吃(以200C焗3分鐘)。現在先學些日文:1.ハンブルク(ha-n-bu-ru-ku),意思是"Hamburg(德國漢堡市)"。 2.ハンバーガー(ha-n-ba-ga),意思是"Hamburger(漢堡包)"。 3.バーガー(ba-ga),意思是"Burger(漢堡包)"。 4.飛び切り ,意思是"卓越、出眾、優秀、出色"。 5.ハンバーグ,全寫是"ハンバーグ ステーキ(ha-n-ba-gu su-te-ki)",意思是"Hamburg-steak",在美國稱為"Salisbury Steak"。 6.サンド,全寫是"サンドイッチ(sa-n-do-i-cchi),意思是"Sandwich(三文治)"。 7.チーズ(chi-zu),意思是"Chee
日期:2009-10-18
現在先學些日文:
4.飛び切り[とびきり(to-bi-ki-ri)] ,意思是"卓越、出眾、優秀、出色"。
5.ハンバーグ,全寫是"ハンバーグ ステーキ(ha-n-ba-gu su-te-ki)",意思是"Hamburg-steak[Hamburger Steak(漢堡扒)]",在美國稱為"Salisbury Steak"。
7.チーズ(chi-zu),意思是"Cheese(芝士)"。

"MOS Burger"是日本一家漢堡包專門店,始於1972年。2006年起於香港開設分店,至今本港已有12間分店。

とびきりハンバーグ サンド「チーズ」---漢堡麵包夾著牛肉漢堡扒、芝士和洋蔥,配上黑椒醬油汁。麵包外脆內鬆軟。漢堡扒肉質細嫩軟腍,帶少許肉汁,牛味足夠。芝士味濃郁,洋蔥香甜。黑椒醬油汁醬油味濃,帶淡淡黑椒香,鹹味適中,十分惹味。
2009-10-18
2009-10-03 29 views
第一次係台灣食過,香港係第一次,款式&價錢都係差唔多,見個賣相幾吸引,所以就揀左呢個...好似叫(海鮮珍珠堡)+套餐=$43個Size就好似的骰少少不過味道都唔錯,D飯都好煙韌個薯餅又幾好味.而且都唔需要等太耐!!
第一次係台灣食過,香港係第一次,
款式&價錢都係差唔多,
見個賣相幾吸引,所以就揀左呢個...
好似叫(海鮮珍珠堡)+套餐=$43
個Size就好似的骰少少
不過味道都唔錯,D飯都好煙韌
個薯餅又幾好味.
而且都唔需要等太耐!!
$43 (Dinner)
2009-10-02 14 views
昨天晚上要到荃新天地買東西, 買完東西後, 看到這兒有一家摩斯漢堡, 便因利乘便, 在這兒吃個漢堡才打道回府. 我要了一個照燒雞漢堡, 一個漢堡也$22, 也頗貴呢, 若以這價錢在茶記吃一頓午飯也可以了!!!!! 不過由於知道這兒的漢堡是即做, 所以貴少少也能理解. 漢堡端來後吃一口, 發覺不錯喎, 塊雞扒很嫩, 不是一般乾硬的, 較麥當勞的真是高一班. 又由於我不是叫餐, 覺得單點飲品很貴, 因此沒有叫飲品, 只是要了一個包, 但是當服務員將包端來時, 還附上一杯清水, 很細心的服務呢!!!!!!! 又, 原來這兒是有專人為你端來食物的, 我去開Magabox Box的那一間是要由自己取的啊!!!!!! 雖然這兒的漢堡價錢略貴, 不過絕對是值得吃的, 有機會的話也會再次幫襯.
2009-09-22 25 views
呢日放左學,唔知點解會黎左呢度食。呢間我都去過好幾次,環境都唔錯既。坐得好舒服,真係幾正架。辣燒雞漢堡個包唔算太大個,但我感覺到係真材實料既。講下個包先,個包好脆口。而個汁就有小小辣,好惹味。而雞扒有小小似板燒雞腿包,雞扒又唔算太鞋口,幾好食。薯角呢個都算係季節限定既,新鮮炸所以好好食。不過個味就唔算太濃,感覺好似爭咁。鮮奶紅茶雖然無港式奶茶咁濃,但我唔知點解幾鍾意飲呢隻奶茶。個餐都幾好食,又多料。推廣期間,會送把扇俾食呢個餐既顧客。
唔錯既。
坐得好舒服,真係幾正架。

辣燒雞漢堡
個包唔算太大個,但我感覺到係真材實料既。講下
板燒雞腿包,雞扒又唔算太鞋口,幾好食。
薯角
呢個都算係季節限定既,新鮮炸所以好好食。不過個
味就唔算太濃,感覺好似爭咁。

鮮奶紅茶
雖然無港式奶茶咁濃,但我唔知點解幾鍾意飲呢隻
奶茶。

個餐都幾好食,又多料。推廣期間,會送把扇俾食呢個餐既顧客。
2009-09-18
2009-07-20 10 views
又o係雜誌得知,竟然burger店會有啫喱賣!?買來試吓。睇落好水,會唔會唔係啫喱黎架!?結果真係好多「汁液」。好多人都覺得這種梅味是薬水味,但我本身接受到梅味,所以ok既。賣$25食得出佢用靚材料。可惜太多,啫喱真係好少,梅子核大,無乜肉食,試過就算。
又o係雜誌得知,竟然burger店會有啫喱賣!?買來試吓

梅子啫喱
2009-07-01
$25 (Other)
日期:2009-07-07在"MOS Burger"(荃新天地分店)買了"比薩熱狗(Pizza Dog)"($22)。在家用焗爐翻熱。MOS曾於2007年推出"比薩熱狗(Pizza Dog)",今年7月它終於載譽歸來。MOS Burger是日本一家漢堡包專門店,始於1972年。2006年起於香港開設分店。Pizza Dog---熱狗包夾著法蘭克福腸,加上蕃茄醬、Mozzarella水牛芝士、青椒條和少許麵包糠。熱狗包經過烤烘,外脆內鬆軟。這法蘭克福香腸(Fränkische Wurst)是由豬肉製成。腸衣脆而不硬,腸肉鹹香惹味。芝士味較淡,蕃茄醬茄味濃郁,帶些微辣味。
日期:2009-07-07
在"MOS Burger"(荃新天地分店)買了"比薩熱狗(Pizza Dog)"($22)。在家用焗爐翻熱[以200C焗3分鐘]。MOS曾於2007年推出"比薩熱狗(Pizza Dog)",今年7月它終於載譽歸來。

2009-07-07