Restaurant: MR. MAKI (金巴利大廈)
Info:

2022-09-29 56 views
本身麻麻地依類壽司 魚生飯行過諗唔到食乜就試下佢啲貨放埋出嚟 少少亂三文魚轉角遇上蝦 $59啲飯好濕蝦又唔脆雖然係咁但撈埋啲醬一齊食又唔差素先生泡菜飯 $68睇個樣頹頹但又幾好味😂 由其個炸豆腐
本身麻麻地依類壽司 魚生飯

素先生泡菜飯 $68

睇個樣頹頹
但又幾好味😂 由其個炸豆腐

2022-09-26 59 views
終於公佈0+3 ✈️ 可以好好計劃出年一家四口去旅行🧳至於今年,食住炸雞頂住癮先 🍗 尖沙咀有以日韓料理為主題嘅餐廳,走親民路線,二人前套餐都只係$188仲包飲品,價錢好吸引😍前菜小食-中華海蜇食落甜甜地夠咬口,面頭加咗芝麻,好開胃三文魚轉角遇上蝦 🍣 係呢度嘅Signature卷物,一份8件,入面嘅炸蝦食得出係新鮮炸好,脆感十足,加埋三文魚,蛋黃醬同日式燒汁,令到成個卷物更加有層次👍🏻炸蝦芝士卷🍤對比頭先嘅Signature卷物,呢個比較簡單,但仍然係新鮮炸起嘅蝦,包埋芝士同飯一齊食都好夾先生炸雞🍗️都係呢度嘅主打菜式,炸雞炸得好香脆,配埋自家蜜糖芥末醬,推介❣️而且切好一件件,唔需要用手拎嚟食,啱晒唔想整污糟對手嘅我🫢腐皮沙律🥗 分量十足嘅沙律,每層都有唔同既新鮮菜,包括中華沙律、火箭菜,生菜,頂部仲有脆卜卜嘅嘅腐皮,留喺最尾先食可解油膩感🤞🏻

前菜小食-中華海蜇
食落甜甜地夠咬口,面頭加咗芝麻,好開胃

三文魚轉角遇上蝦 🍣

炸蝦芝士卷🍤

先生炸雞🍗️

腐皮沙律🥗
2022-09-19 303 views
今日同朋友約左出嚟公司附近做gym,做完之後搵啲嘢食下,成條韓國街竟然有一間食壽司嘅日本嘢,見佢咁獨特,一於就揀佢啦。入到嚟,舖仔細細,簡單企理。但係都有卡位同埋吧檯位,適合唔同嘅組合過嚟。我哋兩個人揀咗個二人餐,都幾豐富下㗎。個餐送咗個腐皮沙律,佢個沙律醬係辣辣地,撈埋啲青瓜同埋西生菜,仲有啲中華沙律同牛油果,成件事都好fresh。然後揀咗個帶子被困火焰山,面頭就係一啲帶子同蟹柳,中間嘅壽司就有蘆筍同牛油果,同樣都係落咗辣辣地嘅沙律醬,我覺得幾好食。另外仲有四件炸蝦芝士卷,雖然佢得四件,但係其實好足料。見到佢兩隻炸蝦都好大隻,中間仲有好大pat芝士添。另外最有驚喜嘅係佢嘅先生炸雞,面頭有我最鍾意嘅蜜糖芥茉醬。炸粉唔會太厚,咬開啲雞都好滑。差啲忘記咗佢仲有兩個前菜,原本我哋想試吓佢個柚子蓮藕片,但係可惜今晚賣晒,所以轉咗做中華沙律。另外佢仲有一個中華海蜇,不過就略嫌佢嗰啲海蜇有點硬,同埋唔係太入味。嗰餐仲包咗兩個嘢飲,成個餐有咁多嘢食真係好抵食。

入到嚟,舖仔細細,簡單企理。

但係都有卡位同埋吧檯位,適合唔同嘅組合過嚟。

另外仲有四件炸蝦芝士卷,雖然佢得四件,但係其實好足料。

見到佢兩隻炸蝦都好大隻,中間仲有好大pat芝士添。

另外最有驚喜嘅係佢嘅先生炸雞,面頭有我最鍾意嘅蜜糖芥茉醬。

炸粉唔會太厚,咬開啲雞都好滑。

嗰餐仲包咗兩個嘢飲,成個餐有咁多嘢食真係好抵食。
2022-09-19
$100 (Dinner)
2022-09-16 77 views
📍 MR. MAKI (金巴利大廈) (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖今晚行過佐敦, 諗唔到食咩之際見到哩間一直都想試嘅小店, 仲要好有良心嗰隻, 唔洗諗啦, 今晚就食佢!餐廳講真唔算好大, 但係裝修幾有心思, 好似去咗外國嘅卷物店咁, 好有活力好有feel! Menu除左啲個名好得意嘅卷物仲有唔同嘅小食同前菜, 選擇幾多😋今次我地就揀左個二人餐, 包左好多野食, 只係$188, 值得推介!🍴腐皮沙律 - 生菜好新鮮清甜, 腐皮加埋麻醬好入味, 食到停唔到😝🍴中華海蜇+柚子蓮藕片 - 超有驚喜!!! 估唔到咁好食!!! 海蜇勁有咬口, 好爽口, 蓮藕加柚子醬估唔到咁夾! 兩款前菜帶微酸, 勁開胃👍🏻👍🏻👍🏻🍴魚全部都係魚Roll - 今次我地揀咗魚生卷, 個臽認真足料, 有三文魚, 呑拿魚, 呑拿魚蓉同蟹子, 卷物比例啱啱好, 飯都非常高質, 抵讚👍🏻👍🏻🍴費城卷 - 有我至愛嘅牛油果同芝士😍加三文魚就好似一個mini飯團咁, 又好食又飽肚🍴招牌炸雞 - 最後仲有個份量十足嘅炸雞, 都好有驚喜, 保持到入面嘅肉汁但外層都炸得啱啱好, 好啱我口味👍🏻仲送埋兩罐汽水, $

[點止卷物咁簡單]
📍 MR. MAKI (金巴利大廈) (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖

仲送埋兩罐汽水, $200兩個人, 無得輸!!!

私心評分
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-09-13 281 views
這所快餐店經過好幾次了,看到了人多也沒光顧。今天遲了吃午飯,過了午餐高峯期人少了,終於踏進餐廳,麻雀雖小但五臟俱全。餐牌選擇多,最終點了二人前套餐帶子被困火焰山厚厚的蟹籽蟹柳絲下,便是牛油果卷,還有青瓜墊底的。這款沒人不喜愛的菜式吧,蟹柳山大人小朋友也可以吃,牛油果卷更是即切吧,挺新鮮的炸蝦芝士卷2條炸蝦,1條芝士卷及生菜卷成,這配搭天衣無縫吧,脆脆的加上芝士,每一口也很豐富味蕾腐皮沙律平常只吃過腐皮壽司,原來作為沙律也不錯,加上青瓜粒,牛油果片及蔬菜,整個沙律也帶上一點甜的,短時間已吃光光先生炸雞炸雞件淋上醬汁十分好吃啊,剛炸起熱騰騰的,火喉剛好不會焦了,雞肉亦嫩滑,推介中華海蜇吃著新鮮,一塊塊的很爽很彈口,有點點的芝麻也更香口呢清新柚子蓮藕片帶點甜甜的蓮藕片第一次吃到,原來可以這樣吃,作為前菜很滿意綠茶 及 烏龍茶飲品是罐裝來啊,快餐廳的話可以接受結脹200大元有找,真的非常化算,若不是快餐店的設計,價錢應該會高一點,下次再去試試別的菜色
這所快餐店經過好幾次了,看到了人多也沒光顧。

餐牌選擇多,最終點了二人前套餐

帶子被困火焰山

炸蝦芝士卷

中華海蜇

吃著新鮮,一塊塊的很爽很彈口,有點點的芝麻也更香口呢

清新柚子蓮藕片

帶點甜甜的蓮藕片第一次吃到,原來可以這樣吃,作為前菜很滿意

綠茶 及 烏龍茶

飲品是罐裝來啊,快餐廳的話可以接受

2022-09-09
$100 (Lunch)
可以外賣,可以堂食嘅小店餐廳環境都幾好👍🏼👍🏼職員係好有禮貌嘅後生仔女睇一睇餐牌都有好多選擇,價錢相宜我哋就叫咗一個二人前$188up我哋揀咗🌸中華沙律🌸中華海蜇份量好多!🌸#1 魚全部都係魚(+20)TUNA TORO X SALMON 卷物入面有三文魚,面頭就係TUNA TOROTuna toro上面有啲脆脆,口感都幾豐富🌸炸蝦芝士卷PRAWN X CHEESE🌸是但求其冷麵(+$11)COLD RAMEN我哋轉咗烏冬會有麻醬提供🌸腐皮沙律入面有腐皮、脆脆、沙律菜、青瓜、牛油果🥑🌸飲品我哋揀咗波子汽水同橙味波子汽水呢一個雖然話係二人餐,但二人食到好飽😂可能3人食都得
可以外賣,可以堂食嘅小店
餐廳環境都幾好👍🏼👍🏼
職員係好有禮貌嘅後生仔女

睇一睇餐牌都有好多選擇,價錢相宜

我哋就叫咗一個二人前$188up
我哋揀咗
🌸中華沙律
🌸中華海蜇

份量好多!

🌸#1 魚全部都係魚(+20)
TUNA TORO X SALMON
卷物入面有三文魚,面頭就係TUNA TORO
Tuna toro上面有啲脆脆,口感都幾豐富

🌸炸蝦芝士卷
PRAWN X CHEESE

🌸是但求其冷麵(+$11)
COLD RAMEN
我哋轉咗烏冬
會有麻醬提供

🌸腐皮沙律
入面有腐皮、脆脆、沙律菜、青瓜、牛油果🥑

🌸飲品
我哋揀咗波子汽水同橙味波子汽水
呢一個雖然話係二人餐,但二人食到好飽😂
可能3人食都得
2022-09-08 72 views
今次👧🏻👦🏻去咗尖沙咀嘅Mr. Maki,試下佢地幾抵食嘅二人餐,飯卷、前菜、沙律、小食、飲品齊曬都只係$198,去開附近可一試😛!🌟帶子被困火焰山壽司卷內夾咗不少牛油果🥑同露荀,而面層就鋪上大量蟹柳絲+珍珠帶子,沙律醬帶少少辣味,算係幾惹味嘅卷物。雖然呢個卷物有入過焗爐焗下,不過入口都係暖暖地偏凍👍🏻。🌟費城卷費城卷嘅餡就有三文魚🍣、芝士🧀同牛油果🥑,三樣食材都係偏向Creamy,味道都好夾!🌟先生炸雞一客炸雞有8大塊超抵食,新鮮滾熱辣炸起。炸漿夠曬薄+醃得入味,咬落去仲有唔少肉汁。配埋蜜糖芥末醬好匹配🥹。🌟中華海蜇//柚子蓮藕片海蜇唔同平時食開嘅一條條,口感上依舊爽脆,醬汁就似係辣醋汁,容易入口。而柚子蓮藕片就似係用柚子蜜撈埋蓮藕片,估唔到甜香柚子會同蓮藕又幾夾😛。🌟腐皮沙律腐皮沙律🥗除左有日式腐皮同沙律菜,仲有啲牛油果🥑同青瓜粒。平時就咁食草就覺得有啲Dry,有甜甜地嘅腐皮,再撈埋沙律醋汁夠曬豐富同清爽!🌟飲品飲品有不少選擇,今次👦🏻👧🏻就揀咗提子梳打🍇同波子汽水味梳打🥤!

🌟帶子被困火焰山

🌟費城卷

🌟先生炸雞

🌟中華海蜇//柚子蓮藕片

🌟腐皮沙律

🌟飲品
餐廳環境細細,主打外賣生意,但都有幾張枱for 速食的的朋友仔。另外餐廳貼滿各式各樣既餐牌,又有卷物,又有蓋飯,仲有崇尚健康既素食餐單。但最吸引我既係二人套餐,價錢$200內就有沙律、2款前菜、1款特式款壽司卷、1款經典款壽司卷、1款招牌小食同2杯飲品!不過順帶一提有些款式要加錢。 ⦁二人套餐 $188沙律 - 腐皮沙律前菜 - 中華沙律、清新柚子蓮藕片特式卷 - 三文魚轉角遇上蝦經典卷 - 費城卷小食 - 8件先生炸雞飲品 - 提子味梳打、汽水味梳打 腐皮沙律都大份既,腐皮甜甜地,配左個特別醬汁,有種refresh既感覺。中華沙律好爽口,柚子蓮藕片的柚子味都幾濃,兩份既份量以前菜黎講都叫大份既。三文魚轉角遇上蝦,包住既炸蝦都幾香口。費城卷入面有牛油果、芝士、三文魚,芝士味都濃既!果炸雞同卷物果炸蝦味道都似。 ⦁吉列豬扒飯 $58吉列豬扒偏向淋身,果飯都幾大碗,味道都可以。 ⦁日式牛肉醬油烏冬配照燒牛肉卷 $48兩款都牛肉味濃,果烏冬偏向軟身,鍾意硬身既口感,就提前同店員講。 整體黎講,果套餐對大食既人黎講係唔夠飽,但小食或當下午茶黎講係可以!不過唔洗$200食到咁多款式都值

⦁二人套餐 $188
沙律 - 腐皮沙律
前菜 - 中華沙律、清新柚子蓮藕片
特式卷 - 三文魚轉角遇上蝦
經典卷 - 費城卷
小食 - 8件先生炸雞
飲品 - 提子味梳打、汽水味梳打

二人餐

卷物

⦁吉列豬扒飯 $58
吉列豬扒偏向淋身,果飯都幾大碗,味道都可以。

⦁日式牛肉醬油烏冬配照燒牛肉卷 $48
牛肉烏冬、吉列豬扒飯

整體黎講,果套餐對大食既人黎講係唔夠飽,但小食或當下午茶黎講係可以!不過唔洗$200食到咁多款式都值既!典他款式都可以一試。

✨提一提:餐廳只收現金、payme、轉數快!
飲品

2022-09-06
$150 (Tea)
二人餐
卷物
牛肉烏冬、吉列豬扒飯
飲品
2022-09-05 44 views
Mr. Maki 之前食開都剩係得一人套餐,依家有得揀二人套餐,仲要好抵食,即刻去試吓二人前套餐 $188腐皮沙律一片片腐皮放係沙津菜入面,撈埋小許胡麻醬一齊食,甜甜酸酸好開胃前菜中華沙律中華沙津加左魚乾碎,增加口感,唔單調中華海蜇海蜇彈牙可口,仲帶有小小酸味,都好開胃SIGNATURE ROLL魚全部都係魚好足料既美式Roll, 三文魚卷,上面放滿超多吞拿魚蓉,小小咸,好惹味,食到飽飽CLASSIC ROLL 費城卷(三文魚X芝士x牛油果)三文魚牛油果芝士已經係絕配,三個食材味道好平衡,點小小壽司豉油,別有風味招牌 先生炸雞(8pcs)未上碟係遠處已聞好香既炸雞味,口感外面好脆,入面雞肉好林身,好多肉汁,唔洗額外調味已經好好食兩杯飲品荔枝烏龍茶得米 雨前龍井

二人前套餐 $188

前菜
中華沙律
中華沙津加左魚乾碎,增加口感,唔單調

中華海蜇
海蜇彈牙可口,仲帶有小小酸味,都好開胃

SIGNATURE ROLL
魚全部都係魚

CLASSIC ROLL
費城卷(三文魚X芝士x牛油果)

招牌 先生炸雞(8pcs)

兩杯飲品
荔枝烏龍茶
得米 雨前龍井

2022-09-01
2022-09-01 1148 views
睇到食友嘅介紹,一道「魚・全部都係魚」嘅特色壽司卷,增加咗到訪嘅意慾,今晚就因為得一支公開飯,趁機食埋先返歸。餐廳位處金巴利街,唔喺金巴行道,其實位置有少少偏,不過,食完兜返過去尖東站,返屋企都算快。 鋪面光猛,入到去都喺,雖然店鋪細細哋,幾多個位都一眼睇晒。裝修簡約,以白色為主調,兩邊貼上白瓷磚,感覺予人整潔。 牆上嘅插畫,枱上嘅小擺設,都為簡約嘅環境有適切嘅點綴。 鋪外、鋪內都貼上好多餐牌或食物照,為方便大家參考,索性將外賣單張掃描出嚟,一眼睇晒。查實都幾多選擇,有各式卷物、夏威夷蓋飯、沙律、小食、甜品及套餐,為顧及素食客人,更有唔少素食款式供選擇。 睇餐牌都見到有咩飲品,不過,晌收銀旁仲放咗好多實物樣辦。 繼續使埋啲消費券,所以,食得豐啲,除了一心想試嘅特色壽司卷之外,加多一客炸雞同一罐飲品。食物都喺即點即做,但又等得唔耐。 先生炸雞 $34雖然話一心嚟試個壽司卷,但見到份炸雞咁抵,$34有成8件咁多,抵到無朋友。因為即叫即做,炸起熱焫焫,加上堂食,入口外皮脆卜卜,入口唔油膩,咬落堅喺外脆內嫩,本身雞肉醃得入味,再沾上蜜糖芥末醬,食味一流。 魚全部都係魚壽司卷 $86成品跟單張嘅
。
牆上嘅插畫,枱上嘅小擺設,都為簡約嘅環境有適切嘅點綴。
。
睇餐牌都見到有咩飲品,不過,晌收銀旁仲放咗好多實物樣辦。
先生炸雞 $34

魚全部都係魚壽司卷 $86

成品跟單張嘅樣喺有啲出入,單張嘅做成一件件,靚仔啲,但眼前嘅成品,就大堆頭堆咗好多拖羅魚蓉上面,確有睇頭,而壽司反卷本身就捲有大大件三文魚,此外,拖羅魚蓉裡面仲混有唔少赤身粒粒,所以,入真喺油香十足,鮮味極致;再者,添加咗大量蟹籽同粟米脆片,令口感更豐富,唔單調。
魚全部都係魚壽司卷
荔枝烏龍 $8

本來打算嗌罐梳打,但諗諗吓,都喺要罐烏龍,諗住解膩囉,就算心理作用都好嘛。事實上,罐荔枝烏龍都幾好飲,茶味清幽,滲出荔枝嘅清甜,涼涼哋,配炸雞都幾OK架。
荔枝烏龍
平常食壽司卷都喺晌廻轉壽司店居多,今次嚟到壽司卷先生「Mr. Maki」,感覺喺幾特別,幾唔同吓。
$128 (Dinner)
魚全部都係魚壽司卷
先生炸雞
由於趕時間要睇戲既關係,發掘到這間位於韓國街的日韓風速食店,因為附近好食的餐廳多數都要排好耐,以自助模式經營,店面面積不大,主打創意日式卷物、炸雞,套餐價錢唔貴,套餐人均$80左右,比較推薦創意卷物,幾款都好吸引,就算外賣都唔會影響風味,唔會攤凍哂魚 全部都係魚有名你叫,topping分別有三種魚:三文魚、拖羅同吞拿魚,拖羅魚蓉厚厚的覆蓋住,加上脆卜卜蟹籽!份量好多,好滿足,直頭配料多過飯炸蝦芝士卷呢款就比較多地方會食到,炸蝦與香濃芝士粒很配合,就算唔食生嘢都好適合,重點是炸蝦夠大隻,香脆可口由於係套餐關係,所以有配埋沙律、小食同飲品,小食就揀左芝麻醬烏冬,芝麻醬十分濃厚,配上蟹棒青瓜絲簡單好吃,其實好想問下佢隻醬邊度買,濃厚好滋味—————————————————MR. MAKI (金巴利大廈) (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖

魚 全部都係魚

炸蝦芝士卷

—————————————————

MR. MAKI (金巴利大廈) (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖
  • 魚全部都係魚
2022-08-22 46 views
收工想食下日本野 上網見到呢間餐廳啲壽司卷幾吸引 所以就去試吓😆我地叫咗個2人set 好似多啲野食又抵啲😋前菜 (3選2)我地揀咗中華沙律同柚子蓮藕片😆 中華沙律食落爽口 仲幾大碗 而柚子蓮藕片份量都比想像中多 食落都係爽爽地 柚子味好濃 感覺好似食緊柚子咁🤣Signature roll (4選1)我地另外加咗$20試下佢個’魚全部都係魚‘ 嚟到既時間覺得好正好吸引 佢係三文魚卷嚟 而上面就舖滿咗好多吞拿魚蓉😍店員仲係上面加咗啲蟹子同薯片作點綴 所以食落口感層次都提升咗 整體而言都好好味 因為好足😋Classic roll (2選1)其實兩個卷都好吸引 最後揀咗費城卷 因為壽司卷入面有牛油果 芝士 同三文魚🍣食落口感好正 而且芝士味都好夠濃 成日配搭都好好味🥳招牌(2選1)因為冇晒冷麵 所以店員就俾咗個芝麻醬烏冬我地😆烏冬上面有好多料 有蟹柳 蛋絲 青瓜等 店員仲俾咗好多芝麻醬我地 所以每一條麵都充滿住好多芝麻醬😍腐皮沙律呢個沙律係跟餐送既 仲好大碗 上面除咗有腐皮外 仲有好多牛油果🥑裏面仲有啲青瓜同沙律菜 配埋佢既汁一齊食又fresh又好味😋荔枝烏龍茶

前菜 (3選2)

Signature roll (4選1)

Classic roll (2選1)

招牌(2選1)

荔枝烏龍茶

2022-08-12 47 views
陪朋友去睇結婚用品, 黎到附近食個小快餐店內位置唔大,所有食物都係即叩即做唔好睇佢地店面細細, 但食物款式夠多我地叫左個二人前套餐, 好多野食@@估計要3個人先會食得哂套餐內都有signature roll 可以4選1同classic roll 2選1前菜係3選2柚子蓮藕片都爽脆,中華海蜇就正常腐皮沙律幾開胃, 但有微辣signature roll 我地揀左魚全部都係魚, 好豐富勁足料haha食落有少少脆片既口感, 幾新鮮classic roll我地就揀左費城卷, 因為大家都係牛油果既愛好者三文魚+芝士+牛油果都唔需要多介紹, 係大家公認勁夾既組合最後仲有先生炸雞, 因為都怕食唔哂, 所以冇冷麵炸得好juicy, 加埋蜜糖芥末醬 勁香食唔停口!
陪朋友去睇結婚用品, 黎到附近食個小快餐
店內位置唔大,所有食物都係即叩即做
唔好睇佢地店面細細, 但食物款式夠多

我地叫左個二人前套餐, 好多野食@@
估計要3個人先會食得哂
套餐內都有signature roll 可以4選1
同classic roll 2選1

前菜係3選2
柚子蓮藕片都爽脆,中華海蜇就正常
腐皮沙律幾開胃, 但有微辣

食落有少少脆片既口感, 幾新鮮

三文魚+芝士+牛油果都唔需要多介紹, 係大家公認勁夾既組合

最後仲有先生炸雞, 因為都怕食唔哂, 所以冇冷麵
炸得好juicy, 加埋蜜糖芥末醬 勁香食唔停口!
2022-08-12 59 views
見到佢店內既裝潢有點特別被可愛既公仔燈牌吸引, 用色鮮艷亮麗入到去會有點好開心既感覺➽前菜:中華沙律➽中華海蜇爽口 個汁酸酸辣辣幾開胃➽腐皮沙律呢個幾豐富有腐皮、青瓜、中華沙律、沙律菜而且D 菜幾新鮮➽Signature roll:三文魚轉角遇上蝦個名幾好笑黎到個樣都幾吸引, 條蝦好大條咁伸晒出黎, 好有心機整而且上面好多醬三文魚、炸蝦、蘆筍、芝士味道上都幾match ➽Classic roll:費城卷三文魚、芝士、牛油果呢個夠清新而且加埋芝士口感會豐富D 唔錯 幾好➽先生炸雞真係好多舊, 滿滿既一大碗面頭有少少蜜糖芥末醬汁炸起熱辣辣 要讚口感方面係比較軟身嫩滑, 夠juicy, 好食➽汽水可樂、波子梳打成餐真係好抵食, 而且味道都唔錯都見幾多人買外賣, 好方便
見到佢店內既裝潢有點特別
被可愛既公仔燈牌吸引, 用色鮮艷亮麗
入到去會有點好開心既感覺

➽前菜:
中華沙律
➽中華海蜇

爽口 個汁酸酸辣辣幾開胃
➽腐皮沙律
呢個幾豐富
有腐皮、青瓜、中華沙律、沙律菜
而且D 菜幾新鮮
➽Signature roll:三文魚轉角遇上蝦
個名幾好笑
黎到個樣都幾吸引, 條蝦好大條咁伸晒出黎, 好有心機整
而且上面好多醬
三文魚、炸蝦、蘆筍、芝士
味道上都幾match
➽Classic roll:費城卷
三文魚、芝士、牛油果
呢個夠清新
而且加埋芝士口感會豐富D
唔錯 幾好
➽先生炸雞
真係好多舊, 滿滿既一大碗
面頭有少少蜜糖芥末醬汁
炸起熱辣辣 要讚
口感方面係比較軟身嫩滑, 夠juicy, 好食
➽汽水
可樂、波子梳打

成餐真係好抵食, 而且味道都唔錯
都見幾多人買外賣, 好方便
2022-08-11
Type of Meal
Dinner
2022-08-10 30 views
Mr. Maki之前嚟食過佢既pikabowl都唔錯 今次就再食佢哋signature既maki roll🤩呢次叫咗佢既招牌卷物 魚全部都係魚 🎏飯卷包埋三文魚吞拿魚 然後再起上面放上吞拿魚他他同蟹子同醬汁 好惹味 😛另一個叫咗份 帶子被困火焰山 個名咁得意係因為佢係焗卷 🧐飯卷住蘆筍牛油果同蟹柳上面放滿芝士加埋細細粒帶子粒焗完再加埋上面滿滿蟹籽 🤤望落都已經想像到佢味道好難唔好食 食落好甘香惹味 🥴唔難得不時都見到有人嚟等外賣

• 魚全部都係魚
  • 蕃薯條