Restaurant: MR. MAKI (金巴利大廈)
Info:

2024-12-31 17 views
今次叫左2人餐,Set for Two Combo B份量好大份,選擇多味道都好食🤤 平靚正之選👍🏻 肚餓必飽,食到食唔落🤣 1. 炸雞先生味道: 8/10 ⭐️性價比: 8/10 ⭐️推薦: 8/10 ⭐️皮香脆,肉嫩滑有肉汁,肉也很大嚿,飽肚之選👍🏻 好低食❤️2. 炸蝦芝士卷味道: 7/10 性價比: 8/10 ⭐️推薦: 8/10 ⭐️芝士卷雖然只有四嚿,但一樣很大份,芝士和炸蝦配搭剛剛好,炸蝦亦酥脆👍🏻3. 魚全部都係魚 (卷)味道: 6.5/10 性價比: 8/10 ⭐️推薦: 7/10 份量大,魚的量也給滿滿,調味正常,魚食落都唔錯沒有腥味。

1. 炸雞先生

味道: 8/10 ⭐️
推薦: 8/10 ⭐️

皮香脆,肉嫩滑有肉汁,肉也很大嚿,飽肚之選👍🏻 好低食❤️
炸雞先生

2. 炸蝦芝士卷

味道: 7/10
推薦: 8/10 ⭐️

魚全部都係魚

3. 魚全部都係魚 (卷)

味道: 6.5/10
推薦: 7/10

份量大,魚的量也給滿滿,調味正常,魚食落都唔錯沒有腥味。

2024-12-31
$100 (Dinner)
Celebration
New Year's Eve
炸雞先生
  • 先生炸雞
  • 炸蝦芝士卷
用咗〖Storellet〗呢個app嚟搵 #餐廳優惠 好多年😆 每間餐廳都有唔同嘅迎新優惠同埋限時優惠券~有啲餐廳成日去食仲可以順便用嚟儲積分~積分可以換discount優惠甚至係免費換嘢食🤩今次喺尖沙咀發掘倒呢間«MR. MAKI»日式壽司卷物嘅快餐店~佢哋有兩個超抵食二人套餐🤩👩🏻‍🤝‍👨🏼二人套餐Set A $298❁腐皮沙律✰原來沙津加日式腐皮咁好味😋甜甜地好得意~❁Sushi Platter ✰三文魚壽司x2、王子壽司x2、油甘魚壽司x2、帶子壽司x2❁Signature Roll(3選1)✮V2. 熱情赤富士 或 ✮No.14 先生巨無霸 或 ✮辣味油甘魚金菇卷(+$12)✰揀咗辣味油甘魚金菇卷~呢款卷物平時無得散叫~係派對到會嘅特別款式嚟~聽倒店員咁講即刻加錢試吓😆✰好多油甘魚粒好豐富🤩 卷住金菇天婦羅同埋青瓜口感好好👍🏻❁Cold Soba Noodle & Tempura Platter✰蕎麥冷麵1份✰天婦羅:蟹柳x1、甜薯x3、蝦x2、冬菇x1✰天婦羅炸得香脆~冬菇好得意,釀咗芋泥😋好味~❁甜品✰日式焦糖布丁🍮❁飲品x2✰自選罐裝飲品,波子汽水梳打幾好飲~ ———.
每間餐廳都有唔同嘅迎新優惠同埋限時優惠券~
有啲餐廳成日去食仲可以順便用嚟儲積分~
積分可以換discount優惠甚至係免費換嘢食🤩

佢哋有兩個超抵食二人套餐🤩

Set  for  Two

👩🏻‍🤝‍👨🏼二人套餐Set A $298

腐皮沙律

❁腐皮沙律
✰原來沙津加日式腐皮咁好味😋甜甜地好得意~

壽司拼盤

❁Sushi Platter

辣味油甘魚金菇卷

❁Signature Roll(3選1)
✮V2. 熱情赤富士 或
✮No.14 先生巨無霸 或
✮辣味油甘魚金菇卷(+$12)

✰揀咗辣味油甘魚金菇卷~
呢款卷物平時無得散叫~
係派對到會嘅特別款式嚟~
聽倒店員咁講即刻加錢試吓😆
✰好多油甘魚粒好豐富🤩
卷住金菇天婦羅同埋青瓜口感好好👍🏻

天婦羅拼盤

✰蕎麥冷麵1份
✰天婦羅:蟹柳x1、甜薯x3、蝦x2、冬菇x1
✰天婦羅炸得香脆~
冬菇好得意,釀咗芋泥😋好味~

焦糖雞蛋布丁

甜品
✰日式焦糖布丁🍮

❁飲品x2
✰自選罐裝飲品,波子汽水梳打幾好飲~

———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪

喺〖Storellet〗入面成為«MR. MAKI»新會員,
4月份限時會員迎新優惠🤩👇🏻

1️⃣送200分 (變相可即時用積分換領: 先生炸雞(4件/南瓜餅(1件)/薯條/中華沙律/日式酸薑)
2️⃣V4. 墨西哥卷($59)買一送一
3️⃣其他迎新優惠
- 凡購買任何lunch set,可免費換領其他飲品
- 任選$25以下小食一款
- 枝豆一份
2024-04-08
$160 (Dinner)
Set  for  Two
腐皮沙律
壽司拼盤
辣味油甘魚金菇卷
天婦羅拼盤
焦糖雞蛋布丁
2024-04-09 587 views
MR. MAKI (金巴利大廈) (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖-我哋叫咗set B,三樣美食推介:魚全部都係魚:好似圖片所見咁樣,喺三文魚卷上面有超級多吞拿魚,多到我都差啲食唔晒,而且好新鮮鮮甜,如果你係鍾意食吞拿魚,非常值得加購!三文魚牛油果芝士卷:配搭得好好,三文魚鮮甜、壽司卷乾爽、牛油果新鮮,好食!先生炸雞:炸雞嘅外表係圓轆轆好可愛!而食落去係熱辣辣,外皮脆脆地,入邊嘅雞肉一啲都唔鞋,而且軟滑,幾好食!腐皮沙律:其實食咗上面啲主菜都差唔多飽,但係食咗咁多肉,呢個沙律就好適合解膩!腐皮甜甜地醃得好好食,啲沙律,青瓜,牛油果嘅配搭都好清爽,我哋最尾都清晒呢個沙律!總括而言,呢個set其實係幾抵又好食,又有壽司又有炸雞,為返一個人先至一百幾,值得推薦!
MR. MAKI (金巴利大廈) (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖

我哋叫咗set B,三樣美食推介:

魚全部都係魚:

三文魚牛油果芝士卷:
配搭得好好,三文魚鮮甜、壽司卷乾爽、牛油果新鮮,好食!

先生炸雞

腐皮沙律:

2024-03-24 395 views
🇯🇵炸雞x卷物週末嚟到日韓小店,一個想食炸雞,一個想食卷物呢個Set就啱啦親民二人套餐$198起沙律· 小食先開胃自選兩款~辣味螺肉、泡菜豆皮沙律:豆皮、中華沙律、牛油果、生菜脆脆清甜,非常豐富「魚全部都係魚」額外+$27係店內NO.1 既卷物澎湃嘅沙津三文魚蓉點綴咗蟹籽鋪蓋卷物紫菜卷物裏裡頭,每件三文魚都滑嫩嫩大粒,一件放入口暖飯卷,微辣滋味炸蝦芝士卷勁足料餡多過飯,炸蝦彈牙,每舊都要分幾啖食,口感勁豐富先生炸雞(8PCS)大大件酥炸後香氣更顯迷人,鮮美涮嘴,加入醬汁香脆甜甜,滋味過癮!飲品~🍇提子汁|🌿烏龍茶料理高質fusion卷物各有特色選擇,拍得上日式料理餐廳,款式方面極為吸引🤩
🇯🇵炸雞x卷物

親民二人套餐$198起
沙律· 小食先開胃
自選兩款~辣味螺肉、泡菜

豆皮沙律:豆皮、中華沙律、牛油果、生菜脆脆清甜,非常豐富

「魚全部都係魚」額外+$27
係店內NO.1 既卷物
澎湃嘅沙津三文魚蓉點綴咗蟹籽鋪蓋卷物

炸蝦芝士卷
勁足料餡多過飯,炸蝦彈牙,每舊都要分幾啖食,口感勁豐富

先生炸雞(8PCS)

飲品~🍇提子汁|🌿烏龍茶

2024-03-24
$100 (Tea)
  • 先生炸雞
  • 魚全部都係魚
  • 炸蝦芝士卷
  • 二人前套餐
2024-03-20 245 views
今日同朋友去尖沙咀行下,揀左le間主打不同卷物嘅小店食飯,卷物種類都多,配搭豐富,性價比高,推薦!我地叫左一個2人餐,份量十足,一定夠食!B SET FOR 2🌟前菜#中華沙律#辣味螺肉標準日式前菜,大大份👍🏻#腐皮沙律沙律🥗裡面有好多唔同配料,特別係仲有脆脆天婦羅碎,口味以甜酸為主,都幾開胃🌟🌟卷物#帶子被困火焰山Topping充滿帶子及混入蟹籽醬汁嘅蟹柳絲,卷物内係蟹棒,牛油果同露筍,創意之作👍🏻#炸蝦芝士卷整舊卷物裡面有一半都係炸蝦,芝士香滑,經典配搭👍🏻🌟🌟炸物#先生炸雞炸得香脆,裡面嫩滑,重點係仲要好足料,滿足🤤🌟飲品#波子汽水味梳打#梳打水餐牌裏面仲有好多選擇,除咗卷物仲有小食、poke bowl 同taco,有機會值得再試下😌 #尖沙咀美食 #美食日記 #香港必食 #香港美食攻略 #香港打卡 #性價比高 #香港旅遊攻略#日本菜

B SET FOR 2

🌟前菜
#中華沙律
#辣味螺肉
標準日式前菜,大大份👍🏻

#腐皮沙律

🌟🌟卷物
#帶子被困火焰山

#炸蝦芝士卷
整舊卷物裡面有一半都係炸蝦,芝士香滑,經典配搭👍🏻

🌟🌟炸物
#先生炸雞
炸得香脆,裡面嫩滑,重點係仲要好足料,滿足🤤

🌟飲品
#波子汽水味梳打
#梳打水

2024-03-18 133 views
周末同阿女享用這個雙人套餐~$198。前菜方面,我們選辣味泡菜和中華沙律。主菜,選「三文魚轉角遇上蝦」壽司及「三文魚牛油果芝士卷」壽司,三文魚的鮮美與蝦和牛油果的搭配,為壽司帶來了豐富的口感和層次感。主菜更可支付額外$11轉日式麻醬烏冬。此外,套餐還包括了一道小食,即腐皮沙律。這道小食融合了脆脆的腐皮和新鮮的蔬菜,給您提供了一種輕盈而美味的選擇。我們選了兩款罐裝飲品,分別是綠茶和提子味梳打。
周末同阿女享用這個雙人套餐~$198。

我們選了兩款罐裝飲品,分別是綠茶和提子味梳打。
濕濕立立、雨粉飛飛的一天,剛好走經金巴利道,小雨推動的緣分,就係咁隨興入咗呢間Mr. MAKI。環境屬充滿玩味既美式快餐餐廳格局,主打日式創意卷物,滿有fusion感覺。有Poke bowl 或者壽司roll選擇。壽司roll 比較特別,全部名都充滿玩味,好funny。欣賞佢仲有vegetarian roll,啱素食者💚👍🍣"魚全部都係魚"=吞拿魚拖羅+三文魚+蟹子+脆脆。佢主要係由下面既三文魚卷、上面鋪滿好豐富嘅吞拿魚蓉同拖羅而組成。吞拿魚蓉同刺身都幾多。🍤 芒果戀上蝦=牛油果+芝士+炸蝦如果係小朋友嘅話,可以要求走辣,成個配搭清新,感覺亦比較健康。套餐包日式沙律+罐裝飲品,仲可以揀小食:炸雞/薯條/蕃薯薯條/叉燒醬油烏冬。所選叉燒醬油烏冬,除咗叉燒之外,仲有魚片、腐皮、紫菜、粟米。飲品除咗罐裝茶之外,仲有汽水或者梳打選擇。如果選sapporo支裝啤酒都只係+16蚊。結論覺得成個set幾豐富! 有沙律、卷物、小食同飲品,日式西式fusion既創意卷物+美式份量(即係好大份!)🤣性價比高!ps.仲可以做會員儲分💕
濕濕立立、雨粉飛飛的一天,
剛好走經金巴利道,
小雨推動的緣分,
就係咁隨興入咗呢間Mr. MAKI。

環境屬充滿玩味既美式快餐餐廳格局,
主打日式創意卷物,
滿有fusion感覺。

有Poke bowl 或者壽司roll選擇。

壽司roll 比較特別,全部名都充滿玩味,好funny。

欣賞佢仲有vegetarian roll,
啱素食者💚👍

🍣"魚全部都係魚"
=吞拿魚拖羅+三文魚+蟹子+脆脆。
吞拿魚蓉同刺身都幾多。

🍤 芒果戀上蝦
=牛油果+芝士+炸蝦
如果係小朋友嘅話,可以要求走辣,
成個配搭清新,感覺亦比較健康。

套餐包日式沙律+罐裝飲品,
仲可以揀小食:炸雞/薯條/蕃薯薯條/叉燒醬油烏冬。

飲品除咗罐裝茶之外,仲有汽水或者梳打選擇。
如果選sapporo支裝啤酒都只係+16蚊。

結論覺得成個set幾豐富!
有沙律、卷物、小食同飲品,
日式西式fusion既創意卷物+美式份量(即係好大份!)🤣
性價比高!

ps.仲可以做會員儲分💕

2023-09-17 614 views
MR. MAKI @mrmakihk 📍:尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖🚗:佐敦地鐵D出口 步行8分鐘📞:+852 6755-1044💲:~HKD120/head for lunchFood quality✔️:帶子被困火焰山👌🏼:麻麻地軟殼蟹、進擊的鰻魚❌:呑拿魚沙律總結:🤔️一間被YouTuber推薦嘅新式fusion卷物店 食完覺得言過其實 但當然佢唔難食啦 路過想試下嘅朋友都應該唔會大失望😗🤔️試咗四款卷物 大致上都係正常水平 冇話特別出眾 最主要係配搭出嚟嘅味道比較混雜 冇話令人驚艷正嘅感覺 但整體都幾好食嘅🥹🤔️環境較細 而且行快餐店嗰種先行去落單再畀錢 上菜都算快 唔太係chillchill 嗰種畀你傾計嘅餐廳 想要快同方便嘅好選擇嚟 而且見好多人叫外賣多過堂食 附近打工仔外賣之選☝🏼🤔️性價比就正常 但份量偏小 男士可能要叫多幾款先夠飽😝🤔️無服務可言 比較自助 但又唔收加一所以合理 so剛剛好合格😋比較好食就帶子被困火焰山 本身見youtuber推薦呢個有期望 係好食都係四款當中較出眾 但味道都係偏大路 即係好食但你唔會覺得特別好食😂😨最唔推薦就係吞拿魚沙律 佢真係唔難
MR. MAKI @mrmakihk
📍:尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖
🚗:佐敦地鐵D出口 步行8分鐘
📞:+852 6755-1044
💲:~HKD120/head for lunch

Food quality
✔️:帶子被困火焰山
👌🏼:麻麻地軟殼蟹、進擊的鰻魚
❌:呑拿魚沙律

總結:

🤔️性價比就正常 但份量偏小 男士可能要叫多幾款先夠飽😝

😨最唔推薦就係吞拿魚沙律 佢真係唔難食 本身吞拿魚沙律又好難好伏 但比較平庸 比較下會建議大家試其他嘢😅

• 帶子被困火焰山
2023-08-18 477 views
前排lunch去食, 開始放暑假會好啲,座位唔多,一眼望曬,平時開學時間,lunch time坐滿學生妹,亦有學生買外買,堆滿人,係入唔到去😅今次我點咗炸蝦芝士卷、义燒醬油烏冬、coke zero(套餐價$53)。炸蝦芝士卷~足料、好味义燒醬油烏冬~睇落幾細碗,我諗為適合女仔分量, 加埋罐汽水,係夠飽嘅。 張相影到啲配料十足,可惜實物唔係,如果多返啲配料會更好。環境~適合三五知己小聚,亦有啲打卡位可以影吓相留念整體CP 90/100
炸蝦芝士卷~足料、好味
環境~適合三五知己小聚,亦有啲打卡位可以影吓相留念
整體CP 90/100

2023-07-16 498 views
素食同肉食朋友可以一齊食飯嘅地方!價錢親民試咗個sushi pizza(牛油果炸飯+椰菜底pizza)炸飯+椰菜底夠脆配撘咗中華沙律喺裡面,味道豐富d,不錯!朋友試咗Sushi Taco (珍珠帶子+蟹棒)味道正常醬料都好味,但本來幾期待嘅外皮原先以為係脆嘅,但原來唔係,佢連住塊紫菜但都係韌,呢樣扣咗d分。整體都還可以,喺尖沙咀都會再選擇再嚟。
素食同肉食朋友可以一齊食飯嘅地方!
價錢親民

試咗個sushi pizza
(牛油果炸飯+椰菜底pizza)
炸飯+椰菜底夠脆

配撘咗中華沙律喺裡面,味道豐富d,不錯!

朋友試咗Sushi Taco (珍珠帶子+蟹棒)

整體都還可以,喺尖沙咀都會再選擇再嚟。
2023-07-14
Type of Meal
Tea
2023-05-21 622 views
創意壽司卷物賣相吸睛,抵食又高質💛魚全部都係魚🐟有好多呑拿魚拖羅蓉同三文魚仲有蟹子同脆脆增加口感芒果戀上蝦🦐有芒果🥭炸蝦🍤芝士🧀️清新開胃先生炸雞好脆口🐔雞肉又嫩滑👍🏻
2023-05-02
芒果戀上蝦
先生炸雞
2023-05-04 406 views
𝟸𝟶𝟸𝟹 𝙰𝚙𝚛𝙸𝚝𝚜 𝙿𝚊𝚛𝚝𝚢 𝚃𝚒𝚖𝚎! 𝙸𝚝𝚜 𝚂𝚞𝚜𝚑𝚒 𝚃𝚒𝚖𝚎! 之前行過 Mr Maki成日都好想試~襯公公生日, 要食好d ~ 一早訂左!去尖沙咀拎埋, 好方便拎外賣既時候小插曲, 職員打開個盒比我 confirm sushi既時候⋯Lu兄弟大大聲: 嘩! 好靚呀 ⋯ 嘩!好好食呀 😅😅😅 😂😂一個美麗的尷尬位⁉️ 今次訂既係彩色盒 COLOR BOX 一打開已經覺得好靚! 七彩繽紛~ 睇👀住都覺得好開心 !- 火雞卷 ᴛᴜʀᴋᴇʏ ʀᴏʟʟ 5pcs- 鹿兒島牛柳芒果卷 ᴍᴀɴɢᴏ x ʙᴇᴇғ 8pcs- 辣味油甘三文金菇卷 sᴘɪᴄʏ ʜᴀᴍᴀᴄʜɪ x sᴀʟᴍᴏɴ x ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ 8pcs- 牛油果先生 ᴍʀ.ɢʀᴇᴇɴ 8pcs- 進擊的鰻魚 ᴇᴇʟ x ᴄʀᴀʙ sᴛɪᴄᴋ 8pcs - 焦糖三文魚轉角遇上蝦 sᴀʟᴍᴏɴ x ᴄʜᴇᴇsᴇ xᴘʀᴀᴡɴ x ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ 8pcs款款都好好食~ 開頭都怕叫太多, 最後清晒就連公公平時好少評價 ~ 好食唔好食都唔出聲~ 不過今日佢竟然講左句 好食👍🏻 哈哈 今次生日 個女做到野呀! 🤩🤩
𝟸𝟶𝟸𝟹 𝙰𝚙𝚛
之前行過 Mr Maki成日都好想試~
Lu兄弟大大聲: 嘩! 好靚呀 ⋯ 嘩!好好食呀 😅😅😅
😂😂一個美麗的尷尬位⁉️

今次訂既係彩色盒 COLOR BOX
一打開已經覺得好靚! 七彩繽紛~ 睇👀住都覺得好開心 !

- 火雞卷 ᴛᴜʀᴋᴇʏ ʀᴏʟʟ 5pcs
- 鹿兒島牛柳芒果卷 ᴍᴀɴɢᴏ x ʙᴇᴇғ 8pcs
- 牛油果先生 ᴍʀ.ɢʀᴇᴇɴ 8pcs
- 進擊的鰻魚 ᴇᴇʟ x ᴄʀᴀʙ sᴛɪᴄᴋ 8pcs

款款都好好食~ 開頭都怕叫太多, 最後清晒
就連公公平時好少評價 ~ 好食唔好食都唔出聲~
不過今日佢竟然講左句 好食👍🏻
哈哈 今次生日 個女做到野呀! 🤩🤩
TakeAway
2023-04-23 282 views
Sushi Party Time🥳🥳🥳今次揀咗MR. MAKI日式創作卷物🌈🌈彩色盒有45件特色卷物🌈四五個人食都冇問題👍👍MR. MAKI 彩色盒內容:🍣火雞卷 5件🍣鹿兒島牛柳芒果卷 8件🍣辣味油甘三文金菇卷 8件🍣牛油果先生 8件🍣進擊的鰻魚 8件🍣焦糖三文魚轉角遇上蝦 8件 🌈#進擊的鰻魚小朋友最愛✨✨✨新鮮鰻魚配炸蟹柳、芝士、牛油果 幾挑食既小朋友都會鍾意🌈#辣味油甘三文金菇卷 鮮味推介✨✨✨油甘魚配炸金菇口感十足🌈#鹿兒島牛柳芒果卷最愛推介✨✨✨鮮甜的芒果更加突出牛味估唔到呢個配搭咁好味

MR. MAKI 彩色盒內容:
🍣進擊的鰻魚 8件
🍣焦糖三文魚轉角遇上蝦 8件

🌈#進擊的鰻魚
小朋友最愛✨✨✨
新鮮鰻魚配炸蟹柳、芝士、牛油果 幾挑食既小朋友都會鍾意

🌈#辣味油甘三文金菇卷

鮮甜的芒果更加突出牛味
估唔到呢個配搭咁好味
TakeAway
2023-04-22 205 views
啱啱今日嚟朋友屋企,佢係MR MAKI預訂左呢份彩色盒飯卷,包裝精緻,卷物色彩繽紛,又靚又好食。我地10個人都夠食啊!🌈MR. MAKI 彩色盒💓$628/45件🍥火雞卷 **5件豆皮紙包火雞肉,面頭有滿滿吞拿魚漬味道配搭新鮮,刺身迷會好喜歡🍥鹿兒島牛柳芒果卷** 8件芒果加芝士醬,牛柳口感軟腍,味道出奇地融合,小朋友食唔停口🍥辣味油甘三文金菇卷 **8件微辣嘅油甘魚,三文魚配上炸得爽脆金菇,鮮甜嘅青瓜既爽口又有鮮味🍥牛油果先生 **8件芝士牛油果飯卷包住炸蘆筍,墨西哥辣椒及芝士,酸酸辣辣幾醒胃🍥進擊的鰻魚 **8件飯卷內有炸蟹柳、芝士、牛油果面頭有經炙烤嘅燒汁鰻魚好滋味,啱曬小朋友食🍥焦糖三文魚轉角遇上蝦 **8件飯卷半包住炸蝦,蟹柳,牛油果,面頭係焦糖三文魚配一小角檸檬點綴材料好豐富,大人食三文魚,小朋友食呢個飯卷,一定好喜歡..呢個彩虹盒嘅創作飯卷,每款都好有特色,食材又好豐富,味道都好好。嚟緊朋友生日要攪Party,可以支持下呢間韓日fusion小店MR. MAKI嘅Party Set!

🌈MR. MAKI 彩色盒💓$628/45件

🍥火雞卷 **5件
豆皮紙包火雞肉,面頭有滿滿吞拿魚漬
味道配搭新鮮,刺身迷會好喜歡

🍥鹿兒島牛柳芒果卷** 8件
芒果加芝士醬,牛柳口感軟腍,味道出奇地融合,小朋友食唔停口

🍥辣味油甘三文金菇卷 **8件
微辣嘅油甘魚,三文魚
配上炸得爽脆金菇,鮮甜嘅青瓜
既爽口又有鮮味

🍥牛油果先生 **8件
芝士牛油果飯卷包住炸蘆筍,墨西哥辣椒
及芝士,酸酸辣辣幾醒胃

🍥進擊的鰻魚 **8件
飯卷內有炸蟹柳、芝士、牛油果
面頭有經炙烤嘅燒汁鰻魚
好滋味,啱曬小朋友食

🍥焦糖三文魚轉角遇上蝦 **8件

飯卷半包住炸蝦,蟹柳,牛油果,
面頭係焦糖三文魚配一小角檸檬點綴
材料好豐富,大人食三文魚,小朋友食呢個飯卷,一定好喜歡

2023-04-01 154 views
尖沙咀日式有葷素小店,大人細路都啱食🔊仲有一整版素菜單🔊老公:三文魚轉角遇上蝦 $59-8件 + 炸雞$34🥳老公話好食,蝦係脆既仔:P6 先生牛肉飯$62 🥳海量紫菜,阿仔食曬成個飯咁滯我:P8 素先生泡菜飯 $68🥳我呢……其實第一次食中華海帶,以前成日覺得啲綠色好怪唔可以放入口。原來幾好食,不過染到d飯都綠包🙈豆腐炸得好好食,個面有啲微辣豉油咁嘅汁,我覺得可以獨立做一個小食賣👍🏻有老公鍾意既壽司,有阿仔鍾意嘅牛肉飯,下次可以試烏冬,仲有我既素(雖然未必純素,不過出街食d醬汁都好難考究,我都唔係真係咁嚴格),各取所需,可以encore💕💕希望多啲有葷素餐廳🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
尖沙咀日式有葷素小店,大人細路都啱食
🔊仲有一整版素菜單🔊

老公:三文魚轉角遇上蝦 $59-8件 + 炸雞$34
🥳老公話好食,蝦係脆既

仔:P6 先生牛肉飯$62
🥳海量紫菜,阿仔食曬成個飯咁滯

我:P8 素先生泡菜飯 $68