2021-05-05 509 views
朋友推薦一間價錢親民兼CP值高嘅熱狗店,本來諗住試吓signature item「太太秘制肉醬熱狗」,可惜去到已經賣晒了,咁就試吓經典醬爆同芝士三重奏啦🤪+$12跟餐有薯角同罐裝野飲,熱狗大大隻,脆皮腸大過個包好多,醬汁份量恰到好處,攞起嚟食唔會滴到周圍都係,店主仲提供埋透明膠手套🧤,加分!經典醬爆🌭️ 🌭️ 🌭️ 🌭️最欣賞佢將啲酸瓜切碎同啲醬汁撈埋一齊,並唔係將整塊酸瓜放入去,再加埋脆煙肉碎,令口感豐富好多,而且食晒咁大隻熱狗都冇膩感~芥末醬加酸瓜碎溝蕃茄醬配熱狗食真係一絕,經典就是永恆🤤芝士三重奏🌭️ 🌭️ 🌭️ 🌭️ 一打開盒就聞到好濃嘅芝士味,真係好邪惡😂每一口都食到熱溶嘅芝士,芝士控必定要試下,大滿足🤤btw如果將脆皮腸煎香咗先再加配料就更加好喇~

經典醬爆🌭️ 🌭️ 🌭️ 🌭️

芝士三重奏🌭️ 🌭️ 🌭️ 🌭️
經典醬爆
2021-05-02
$45 (Tea)
經典醬爆
2021-04-08 345 views
香港最好食嘅熱狗食材新鮮,好足料,熱狗混合英式早餐風味再加上日式沙律醬,仲好味過英式早餐的蛋和麵包分開,也好食過英國街頭的熱狗,英國啲蛋都冇佢炒蛋得咁好食. 炒蛋同醬汁滲入個麵包裏,軟熟好吃!
香港最好食嘅熱狗
2021-04-08
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 英式熱狗
2021-03-24 339 views
創意滿分嘅熱狗店💛💛🥰🥰🌭🌭呢間熱狗店嘅熱狗款式,完全打破咗平時沉悶嘅包加腸加醬嘅組合。佢除咗經典同芝士嘅款嘅款,仲有泡菜豚肉、英式風情、浪漫Long鰻嘅款😝😝。英式風情:原來即係將成個all day breakfast塞入個熱狗度🤣🤣有腸之外、仲有炒蛋、蕃茄、煙肉、蘑菇、菜等等,成件事好夾,又令到個all day breakfast食得好方便。最鍾意隻炒蛋,好嫩滑呀😝😝芝士三重奏🧀🧀:呢款就平凡啲,雖然都好食,但芝士就無齊柏林咁多,同埋個包質係比較鞋,似subway個種包。不過個腸夠脆又唔會太多醬,面頭有啲燒烤焦嘅芝士,合格。另外小食都唔錯,有洋蔥圈、拉絲芝士條同雞翼,可以加唔同錢要唔同醬,叫咁松露蛋黃醬😝😝都幾香。芝士條熱嗰時真係好拉絲(芝心批個隻芝士)。
創意滿分嘅熱狗店💛💛🥰🥰🌭🌭

Delivery
2021-01-06 999 views
【💛 】​🉑:外賣自取 ​| apps⭐評分: 8.5/10​———————————————​位於大西北嘅熱狗外賣店,小食全部都大大份、價錢又平,熱狗同樣大大隻包食飽,天水圍人除咗齊柏林仲有個好選擇,好幸福啊你哋!💛——————————————————▪️ 英式風情 $42▪️ 當塔塔遇上吞拿魚 $36 ▪️ 大脆炸薯角 $16 洋蔥圈 $18 脆香雞粒$32▪️ 歐陸田園沙律$32 兩個熱狗都爆晒餡,一打開已經流晒口水,吞拿魚熱狗上面鋪滿自家製白汁吞拿魚,仲有啲粟米同青瓜解膩,一啖咬落去係酸酸甜甜同好rich嘅口感,咬到腸食到有少少鹹味,估唔到咁樣溝埋一齊都幾夾!🤣 個包體係較plain,無咁重牛油味、麵粉香較重嘅version,同齊柏林個種令立立嘅甜包,又有唔同風味,不過都好鬆軟,而且無比醬汁浸濕個包~佢地嘅出品全部都係用大大碌、脆皮嘅法蘭克福腸!不過發現無論邊間熱狗店,條腸都係無煎香,唔知係咪太多單所以好難做到,但明明用咗脆皮腸,唔煎香佢真係少少嘥~ 😖另一個係英式風情,入面有沙律菜、蕃茄、煙肉、滑蛋、蘑菇,根本就係將成個all day 塞返落去,超有分量!食落香脆嘅煙肉,鹹香味襯

【💛 】​
▪️ 英式風情 $42
▪️ 當塔塔遇上吞拿魚 $36
▪️ 大脆炸薯角 $16 洋蔥圈 $18 脆香雞粒$32
▪️ 歐陸田園沙律$32

另一個係英式風情,入面有沙律菜、蕃茄、煙肉、滑蛋、蘑菇,根本就係將成個all day 塞返落去,超有分量!食落香脆嘅煙肉,鹹香味襯托返個滑蛋,加上少少茄醬味,成件事夾埋嘅終極味道,竟然係同傳統熱狗差唔多 😹 不過口感真係超豐富,好幸福~

薯角、洋蔥圈同脆香雞粒都好大份,脆香雞粒叫咗紫菜味,應該叫椒鹽/芝士味會再香口啲,但呢個都幾正,一啖一粒完全停唔到口😆洋蔥圈個粉厚咗啲,咬落去好實,一般。薯角係普通嘢,但好好食~

btw 超欣賞佢哋嘅包裝,外賣店少不免要用即棄嘢,佢哋絕大部分都係紙製器皿,仲要個設計好細心,熱狗盒個蓋連接位有虛線,可以輕鬆撕開,食個時超級方便!😚

✨ 熱狗太太 ✨
📍 天水圍T Town北翼地下街市1001號 (頌富/天富站)
⏰ 1100-2345
2020-12-27 447 views
話說媽媽見過我食一次熱狗太太既熱狗後,佢就心思思好想食一個有日WFH 落街買外賣,媽媽就大膽提出佢想食熱狗既願望,咁我就做熊貓買俾佢啦鰻魚配熱狗呢個組合就唔係新野,其他賣熱狗既舖頭都做左好耐,但媽媽從來都未聽過,所以佢想試下$56 食個lunch無野飲就不是平,但係買熱狗就都係呢d 價錢,因為都真係真材實料腸仔大大碌而且「熱狗太太」標榜即製,熱狗包同腸仔都係即刻烘,趕時間既客人就下次先幫襯雖然係平日,但又有外賣單又有熊貓單,睇黎大家都好愛吃熱狗🌭️返屋企食熱狗啦!今次唔記得放d 野係隔離做measurement,my bad!呢個鰻魚係原條黎,所以呢個熱狗好大!!媽媽見到都好懷疑自己食唔食得曬,哈哈😄鰻魚下面仲有一條香腸,配以木魚、紫菜同芝麻,我都咬左一啖,要張到個口好大先得鰻魚汁加上熱狗腸本身已有既味道,好夠味道!鰻魚唔配飯,改配麵包同腸仔都別有一番風味媽媽食完一個都好飽LU~十分滿足既一頓午餐🥣
話說媽媽見過我食一次熱狗太太既熱狗後,佢就心思思好想食一個

呢個鰻魚係原條黎,所以呢個熱狗好大!!

媽媽見到都好懷疑自己食唔食得曬,哈哈😄

媽媽食完一個都好飽LU~十分滿足既一頓午餐🥣
2020-12-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$56 (Lunch)
2020-09-23 1029 views
〖 頌富篇 -- 熱狗太太 -- @mrs_hotdoghk 〗⁣⁣⁣⁣⁣💛 天水圍高質熱狗店 💛⁣⁣⁣⁣🌭 芝士三重奏 -- $38⁣🌭 OPPA泡菜豚肉 -- $40⁣🥔 脆炸薯角 -- $12⁣🧀 拉絲芝士條 (5條) -- $20⁣⁣⁣⁣⁣🙆🏻‍♀️ ⁣⁣⁣呢間熱狗太太都已經新開咗一排,喺皇遞送外賣時已經發覺呢兩款熱狗同薯角係特別受歡迎,今次終於可以一試。⁣⁣🧀 芝士三重奏真係超邪惡,勁香燒過嘅芝士味,齋睇相都知幾邪惡👻👻 至於OPPA泡菜豚肉真係好特別,我都係第一次食熱狗嘅時候有泡菜喺上面,聽落真係怪怪地,但食落係出奇地夾,我諗佢係加咗啲肉醬同洋蔥,令到泡菜同豚肉融合埋一齊(其實我都唔知自己up緊乜),食起上尼好有韓國嘢feel😂⁣⁣🥡 脆薯角真係超香脆,送外賣嘅時候真係人人必加嘅小食!有茄汁跟~ 至於芝士條,可以睇第呢兩張圖: 第一張係本身嘅效果,超拉絲,但係有啲凍咗幾韌下,於是我放咗入微波爐叮了30秒,就變成第二張嘅熱辣辣嘅軟綿綿芝士,但係就無咁拉絲,睇個人喜好啦🙈🙈⁣⁣😵 其實我同朋友兩個女仔咁食真係超級飽!我從來未試過食熱狗嘅時候腸仔長過舊包咁多!(相唔係好覺) 去到最
💛 天水圍高質熱狗店 💛⁣
🧀 拉絲芝士條 (5條) -- $20⁣

OPPA泡菜豚肉

脆炸薯角

拉絲芝士條  (5條)

至於芝士條,可以睇第呢兩張圖:
拉絲芝士條  (5條)

😵 其實我同朋友兩個女仔咁食真係超級飽!我從來未試過食熱狗嘅時候腸仔長過舊包咁多!(相唔係好覺) 去到最尾幾啖基本上係齋食腸仔😂😂好誇張⁣

💰 人均消費: $30-$60⁣

🥡 皇遞: ✅ (外賣仔評價: 快靚正之選!!)⁣

~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ •⁣⁣⁣⁣
📈 評分⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
💗 幸福感: 8.5/10⁣⁣
🤑 抵食程度: 8/10⁣⁣⁣
👩🏻‍💼 員工服務: 9/10⁣⁣⁣
🪑 餐廳環境: 8/10⁣⁣⁣
⏳ 等候時間: 唔使排隊,幾分鐘就整好⁣

✏️ 整體評分: 8.5/10⁣
📌 地址: ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
📍天水圍天華路33號T Town北翼地下T Market 1001號舖⁣
⁣⁣⁣⁣
~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💛每次消費都係一次選擇,當你選了沒表態的店,就是放棄了一次懲罰黃店的機會。請盡能力餐餐食黃店。⁣⁣⁣⁣

👉🏻 為圍城人而設的黃色foodie page💛
2020-09-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Tea)
OPPA泡菜豚肉
脆炸薯角
2020-09-09 460 views
呀媽路過話想食記買左個反尼,鰻魚熱狗,只係拍左片所以得純文字討論未打開就咁聽就唸住係d個檔就好架勢,打開就知龍定蟲,點知一打開真心哇左出尼!!!條鰻魚超足!兩母女兩份分都食得好滋味食過反尋味,咁近,我相信可以試晒佢menu有既款啦,呵呵
食過反尋味,咁近,我相信可以試晒佢menu有既款啦,呵呵
2020-09-01 551 views
在距離天水圍西鐵站較遠的商場T TOWN,同樣在街市地下有一條小食街。有一位太太專門售賣熱狗,非常出名,不貴又好味,所以今次就登門拜訪。試過之後不得不讚好呢。太太秘製肉醬熱狗   38元   4/5分等待10分鐘是值得的。面包烘過有微溫,肉醬就肯定是炒過和使用鮮肉醬,熱狗脆皮腸就有脆口的感覺,3者合1不得了。早知道就加配12元的薯角和飲品,因為留肚去其他黃店才沒有點選,非常支持大家變為套餐,自己吃到好食的小食,商家又可以多賺幾元,相得益彰。未知道熱狗先生在那里呢?

太太秘製肉醬熱狗   38元   4/5分

未知道熱狗先生在那里呢?
2020-08-29
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Dinner)
2020-09-01 418 views
💛 #黃色經濟圈 之前ig story出過個post大家都叫我洗錢叫多d外賣同幫襯網店~🤣今次就買左熱狗太太嘅外賣同大家一齊trytry😋🍴太太秘製肉醬($38)個人比較揀飲擇食普通熱狗酸瓜嗰啲我都唔太好~所以今次揀左呢款得肉醬嘅試下😋開頭以為會有芝士鋪係面點知冇仲驚會唔夠香🤣點知餐廳嘅肉醬已經好夠味好香~❤️食呢款仲唔驚唔夠汁太乾~因為佢真係鋪到滿一滿🤣同我一樣揀飲擇食嘅可以試下呢個😋😚🍴芝士肉醬大薯角($25)另外仲叫多左款邪惡小食🤤外賣番到屋企都仲係脆卜卜加😚表面加左肉醬同芝士食落又係好惹味❤️而且份量都幾多👍🏻📍 熱狗太太 (天水圍)天水圍天華路33號T Town北翼地下T Market 1001號舖
💛 #黃色經濟圈

🍴太太秘製肉醬($38)

🍴芝士肉醬大薯角($25)
另外仲叫多左款邪惡小食🤤外賣番到屋企都仲係脆卜卜加😚
表面加左肉醬同芝士食落又係好惹味❤️而且份量都幾多👍🏻

📍 熱狗太太 (天水圍)
  • 芝士肉醬薯角
2020-08-29 249 views
天水圍好少有熱狗專門店,好奇試吓,味道還可以,就係普通熱狗,價格有少少偏貴! 而且食到頭髮出嚟🤮🤮🤮! 個人應為製造食物的員工最好帶頭套。 衛生環境可以更好! 要好大勇氣先敢再試😬
要好大勇氣先敢再試😬
2020-07-20 366 views
呢一間位於天水圍雖然比較遠不過一啲都唔難搵的佢哋嘅熱狗價錢非常相宜好大份食完係女仔都覺得飽佢哋嘅熱狗有好多種口味亦都好有特色特別係芝士爆漿熱狗 🌭️超夠味道 份量適中又唔會有太多芝士總之咬落去就好有口感如果大家喺附近就幫襯吧
呢一間位於天水圍雖然比較遠
特別係芝士爆漿熱狗 🌭️
超夠味道 份量適中又唔會有太多芝士
總之咬落去就好有口感如果大家喺附近就幫襯吧
2020-07-17 406 views
最近疫情又開始嚴重咗社區大辦法搞到我都唔夠膽出街食飯,有見及此,一係屋企煮,唔係就買外賣返屋企食!但係屋企又點可以自己整到熱狗喎!所以都係買熱狗比較快!是不是見到呢間熱狗店都排隊,今日到我都一齊排隊!揀咗一個經典醬爆熱狗,再加錢就可以跟餐配炸薯角同嘢飲!呢個月仲有鰻魚熱狗添!第一次食,我就想食經典啲!如果真係新鮮炸,熱辣辣,好香脆!呢個熱狗嘅份量都十足條香腸皮脆肉多!配合芥茉同沙律醬等等嘅配料一齊食,真係越食越開胃!另外揀咗雜果賓治梳打特飲紫色同黃色,睇落去好浪漫,而且好靚,真係唔捨得將佢攪勻!成個熱狗餐加埋都唔使$$80仲要開到凌晨嚟緊瞓唔着又肚餓嘅話可以過嚟買熱狗食啦!

是不是見到呢間熱狗店都排隊,今日到我都一齊排隊!
揀咗一個經典醬爆熱狗,再加錢就可以跟餐配炸薯角同嘢飲!
呢個月仲有鰻魚熱狗添!
第一次食,我就想食經典啲!
如果真係新鮮炸,熱辣辣,好香脆!
另外揀咗雜果賓治梳打特飲
紫色同黃色,睇落去好浪漫,而且好靚,真係唔捨得將佢攪勻!
成個熱狗餐加埋都唔使$$80

仲要開到凌晨嚟緊瞓唔着又肚餓嘅話可以過嚟買熱狗食啦!
2020-07-14 331 views
呢間熱狗太太開喺頌富商場, 當天是通過網上外賣平台點外賣。送來時所有餐點都是熱辣辣的! 另外還附有手套一對很貼心!熱狗裏面是用脆皮腸, 脆皮腸很大條 , 我點的是經典口味,有加沙律醬及芥末醬, 底部亦有蕃茄醬。 另外亦有些酸黃瓜粒及脆煙肉粒,good! 麵包軟軟熱熱的, 整體非常不錯。 很大很大的一個熱狗。 光吃完熱狗也十分飽! 外賣價錢是42蚊一個, 價錢跟質素我個人覺得成正比。另外加點的芝士條也很好吃有很多拉絲! 外皮脆卜卜,廿幾蚊一份有五條好抵!
經典熱狗
芝士條
2020-07-14
Waiting Time
20 Minutes (Delivery)
$60 (Last Night Supper)
  • 芝士條
  • 熱狗
2020-06-08 579 views
呢家有好多街市都翻新左,除左係街市仲會有個區打做成夜市咁🌌有好多食肆,天水圍T-town也是其中一個。望左幾間呢個熱狗大大🌭️就吸引到我呀😍而且都有好多人買~有6款熱狗🌭️選擇,每款都好吸引🤩企左差唔多10分鐘先做到決定🙈🔸ᎾᏢᏢᎪ泡菜豚肉🌭️ $40就簡左有韓風味道嘅🌭️ 試下韓國🇰🇷mix美國🇺🇸係咩風味先~材料有泡菜、黑豚肉、洋蔥🧅會有手套提供,大大啖咬先~韓式燒烤汁好足夠有啲辣辣地 ,見到有辣到嘅蹤影🌶啲豚肉唔會乾身sooo juice~~食飽飽好滿足🤰🏽追加套餐加了$12就有細薯條🍟和汽水🥤薯條係薯角呀🤩🤩

🔸ᎾᏢᏢᎪ泡菜豚肉🌭️ $40
材料有泡菜、黑豚肉、洋蔥🧅

追加套餐加了$12就有細薯條🍟和汽水🥤

薯條係薯角呀🤩🤩

2020-06-06 329 views
個人好鐘意芝士三重奏 每一口都有熱到溶哂嘅芝士 非常滿足 第一次試完之後日日都掛住 間唔中要去食吓先得^ 芝士三重奏:個人覺得非常好食 芝士味夠濃 同熱狗腸味道好夾建議趁熱食 芝士溶哂 每一啖都比芝士同熱狗腸嘅味道包住口腔 芝士控必試^ 泡菜豚肉:辣辣哋個人唔喺好食得辣都食到嗰種 泡菜酸辣啱啱好 豚肉好入味 不錯^ 英式風情:煙肉夠香夠脆唔會太鹹 加埋蕃茄沙律菜 好fresh 唔膩口 配料味道偏淡味 令熱狗腸同煙肉味道好出 再加埋炒滑蛋令成個口感好濃厚 滿足感10分佢哋每次都喺即叫即做 夠哂熱 我拎完行返屋企10分鐘之後食都仲喺熱其實食一個都飽 但個人太想試哂佢啲熱狗 所以一次過食兩件 第三件同屋企人分享試吓味就夠 如果唔喺就飽到死
個人好鐘意芝士三重奏 每一口都有熱到溶哂嘅芝士 非常滿足

第一次試完之後日日都掛住 間唔中要去食吓先得