2019-01-17
自古以來有三顧茅廬的故事,今次我同朋友就三顧媽不在家🍂摸咗兩次門釘之後終於試到呢間位於油麻地唐樓嘅隱世Cafe☕️我哋發現原來佢係有寫開放時間嘅,想去試吓嘅朋友可以睇咗開放時間先去!踏足店舖內,就好似去到一個異空間咁,門口附近放滿老闆畫嘅藝術品,鍾意嘅話可以購買帶走👀店舖入邊嘅裝修充滿着異國風情,係燈光嘅煇映下仿似一個奇幻國度💐店舖入邊有好多花花草草,仲有鋼琴同結他可以借來玩,環境相當舒適,我同朋友喺度渡過左一個悠閒嘅下午🌺藍人的秘密 $40黎到嘅時候係藍色,加入青檸係會變紫色,杯入邊有兩粒冰同埋碎薄荷葉作為點綴🌿幾乎喝不出茶味,味道像很淡的檸檬茶藍人秘蛋 $45Cheese cake 唔會太甜,但係略嫌餅底不夠厚實🍰總括而言呢度嘅食物賣相好靚好有呢度嘅風格,雖然食物味道真係有待改善,但係呢度嘅環境真係無得輸,夠chill high tea一流💐
藍人的秘密 $40
藍人秘蛋 $45
Cheese cake 唔會太甜,但係略嫌餅底不夠厚實🍰