2024-01-05 158 views
哇,今次試咗間食堂嘅新推介,完全係一個美味嘅轉角!首先嚟講,嗰個和牛芝士漢堡,真係無得輸。和牛肉餅軟嫩得滑,夾埋脆瓜同雙層熔化芝士,係讓人欲罷不能嘅好滋味。再嚟個招牌炸雞漢堡,啲雞肉多汁而且外皮酥脆,蜜糖芥末醬又甜又辣,啖啖肉香,真係令人心花怒放🤤唔止咁,仲有啲創意十足嘅搭配之選呀!牛油果泡菜薯條,滑嘟嘟嘅牛油果加上酸辣嘅泡菜,一口嘅薯條伴隨住兩種極端口感🍟,宜家諗起都覺得口水直流。至於啲間食堂自家做嘅韓炸雞,塊塊都係金黃酥脆,啲調味惹味攞晒,嘩,真係咁滯咁惹味,食得我心思思。食完呢啲,真係感覺到一種說不出嘅滿足感同幸福感,到而家個胃仲念念不忘㗎!🤤👍🎉

2023-03-16 626 views
因為中午趕時間所以選擇了這間地處中環的餐館,時間不等人,所以選擇外賣自取。店內環境中規中矩,座位目測比較寬敞。如果時間允許,堂食的話也應該比較舒適。店內主菜多數與🐔有關,午餐套餐有炸雞漢堡、烤雞漢堡、和牛漢堡、烤雞番茄沙律等,皆配薯條及汽水一罐。原本以為就是一份普通沙律,味道的確出乎意料。沙律配菜基本是常見沙律菜🥬及小番茄🍅,無甚特別。蔬菜新鮮程度過關,但是小番茄味道相當甘甜,不會像一般沙律搭配的小番茄味道偏酸。搭配的黑醋沙律汁酸度適中,適合不愛酸味人士,而且沙律汁中搭配的不是常見的橄欖油,味道有明顯的芝麻味,增添了一分味覺層次。尤其值得一提的是沙律中的烤雞,油脂豐富而且不乾不硬,口感軟嫩。下次如能去掉雞皮,就更加理想了理想了。沙律同時搭配份量不俗的薯條,這的確是意外收穫。沙律同時搭配了份量不俗的薯條,這的確是意外收穫,口味屬標準。

沙律同時搭配份量不俗的薯條,這的確是意外收穫。

烤雞番茄沙律

Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$100 (Lunch)
烤雞番茄沙律
2023-03-10 397 views
《高質手工漢堡🍔》———————————————-#munchies ☺️ 🏮-喺中環soho區嘅巷仔有間好chill嘅手工漢堡店,行酒店路線,好啱打工一族收工嚟睇下波啤啤佢⚽️-自家漢堡包超級鬆軟軟熟,十分驚喜🥰 我哋分別嗌咗佢哋招牌嘅黑松露蛋黄醬炸雞漢堡同和牛漢堡🍔 炸雞勁大件,炸到好香脆,肉嫩多汁,配搭埋黑松露蛋黄醬非常之正🤭 和牛亦好有誠意,肉味香濃好juicy🐮-另外我哋仲order咗兩款小食,泡菜牛油果炸薯條份量十足,薯條即叫即炸熱辣辣,口感香脆🍟上面仲有泡菜同牛油果醬,令味道層次更豐富😝 而西蘭花天婦羅夠哂特別,有啲蔬菜類嘅balance下都好唔錯👍🏻-⭐ 參考價錢︰(另收加一)和牛漢堡:$150黑松露蛋黄醬炸雞漢堡:$94泡菜牛油果炸薯條:$98西蘭花天婦羅配黑松露蛋黃醬:$46-🍌 抵deal 指數:7/10💰人均消費:$200
《高質手工漢堡🍔》
———————————————-
#munchies ☺️ 🏮
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
和牛漢堡:$150
黑松露蛋黄醬炸雞漢堡:$94
泡菜牛油果炸薯條:$98
西蘭花天婦羅配黑松露蛋黃醬:$46
🍌 抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$200
2023-03-02
$200 (Dinner)
𓄲 𓄲Munchies 由舊址結志街搬到卑利街,舖位更大可容納更多客人,裝修偏型格Cyber風。晚上是酒吧格局,食物和飲品比以前來得更多元化呢。𓏖 Honey mustard sando $76炸雞漢堡是必點的,由舊舖到新店一樣好吃。炸雞排大大一塊,外脆內嫩,配合蜜糖芥末醬,甜辣惹味。𓏖 Wagyu Cheeseburger $138和牛芝士漢堡肉汁豐富,香濃的牛肉和芝士融合在一起,非常滋味。個人私心推薦。𓏖 Fried chicken ssam platter $75來過Munchies都知道,炸雞是招牌菜,質素當然是信心保證。特別的是這個炸雞拼盤的醬汁,混合了豆豉和美乃滋醬,惹味特別。𓏖 Cucumber ribbon salad $48青瓜沙律是新店的新菜式,份量很多呢。配合炸雞一起吃,清新解膩。𓏖 Somaek $88非常推薦各位試試這裏的燒啤,畢竟炸雞和燒啤是不敗組合。新店偏韓風,炸雞和漢堡質素依然非常高。Menu加上酒精類飲品,日間和晚上都適合來這裡chill一chill。
𓄲 𓄲

𓏖 Honey mustard sando $76

𓏖 Wagyu Cheeseburger $138

Fried chicken ssam platter

𓏖 Cucumber ribbon salad $48

𓏖 Somaek $88
非常推薦各位試試這裏的燒啤,畢竟炸雞和燒啤是不敗組合。

Cucumber ribbon salad
Honey mustard sando
2022-10-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
Fried chicken ssam platter
Cucumber ribbon salad
Honey mustard sando
  • 和牛漢堡
  • Somaek
2022-10-16 231 views
任食薯條呢個咁邪惡設定,嚟呢度食午市套餐就可以試到🤣呢度最出名就係佢哋嘅招牌炸雞包($78)可以自己揀醬汁,今次揀咗招牌辣醬 shit the bed ($8) 唔係講笑真係幾辣🔥但係辣得來幾香口,仲好有層次~炸雞好香滑,配埋Pickle食唔會好滯😆仲有必試佢哋自家調配嘅雞尾酒🍹冇人造色素全天然,Korean Strawberry Colada ($68)甜甜地好香果味,而且成杯粉紅色超級靚💕.From a petite store to a bar and restaurant, @munchies_hk ‘s signature chicken burger still tastes so good😍Crispy outside and tender inside, with your choice of sauce to be added. Most importantly, unlimited fries were provided🎉
2022-10-04 165 views
🇭🇰Munchies·呢間我之前已經見過好多人食㗎啦 佢哋近排好似搬咗新舖 去咗近SOHO嗰邊 所以我就同朋友仔一齊去左試啦😌·truffle mayo sando $86 l wagyu cheeseburger$138我自己覺得佢個炸雞burger真係好好食 佢個炸雞係勁脆 而且好juicy🐤之後佢個黑松露mayo黑松露味都好出 所以食落好夾 而且佢個麵包好鬆軟 整體都唔錯🍔之後個和牛burger我自己就覺得冇炸雞咁出色啦 雖然佢塊和牛係都幾厚身 不過我自己就略嫌佢個肉稍為鬆散少少🫢😂😂·kimchi guacamole fries$98 l cucumber ribbon salad $48反而佢兩個小食都超有驚喜 佢個薯條係粗薯條嚟嘅 炸到啱啱好 唔會太熱氣得黎好夠脆 勁適合一路傾偈一路食🍟之後佢個泡菜係偏辣小小嘅 但係同啲薯條好夾 而且佢個guacamole都唔錯🥑之後佢個青瓜沙律都有驚喜 佢食落個汁係好似涼拌海蜇咁樣嘅 有少少麻油 超清爽 而且佢個青瓜片到好薄 質感好好🥒·issac's peach tea l korean strawberry colada $68之後我
🇭🇰Munchies
truffle mayo sando

cucumber  ribbon  salad

之後我哋仲嗌咗兩杯嘢飲 佢哋呢度既cocktail調味唔算話太甜 我自己幾鍾意 不過佢就唔算話好酒既😈而且佢個士多啤梨colada個士多啤梨味都好真 唔會話好藥水🍓
📍中環卑利街53號地舖
$250 (Dinner)
truffle mayo sando
cucumber  ribbon  salad
呢間炸雞店係中上環都幾出名 最近搬咗去卑利街之餘仲出咗新𝗺𝗲𝗻𝘂,即時嚟試一試😎🤘🏻 (𝗴𝗼𝗼𝗴𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗽定位唔係咁準確,直接𝘀𝗲𝗮𝗿𝗰𝗵卑利街仲易搵) .📍泡菜牛油果醬炸薯條($98) 𝗞𝗶𝗺𝗰𝗵𝗶 𝗴𝘂𝗮𝗰𝗮𝗺𝗼𝗹𝗲 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀 呢個係當日最驚喜嘅菜式😻份量超多! 薯條熱辣辣🍟,炸得鬆脆唔油膩,調味仲要啱啱好 做到條條都外脆內軟嘅完美口感!配埋酸酸辣辣嘅泡菜同軟滑牛油果醬🥑更加惹味 估唔到呢個配搭會咁好食,一定要推薦❤️‍🔥! .📍招牌炸雞拼盆 ($75/𝗵𝗮𝗹𝗳) 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘀𝘀𝗮𝗺 𝗽𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 炸雞有得揀𝗳𝘂𝗹𝗹 / 𝗵𝗮𝗹𝗳,半份有3件🍗 旁邊仲有個好似係𝘀𝗼𝘂𝗿 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺加辣醬嘅𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 外皮香脆雞肉嫩滑,點埋個酸酸辣辣嘅醬好開胃🌶️ 配埋生菜同青瓜好似菜包肉咁食會無咁膩 .📍天婦羅炸蝦墨西哥夾餅 ($98/2𝗽𝗰𝘀) 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 𝘁𝗲𝗺𝗽𝘂𝗿𝗮 𝘁𝗮𝗰𝗼𝘀 餅皮軟熟🌮,夾咗有炸蝦、椰菜同牛油果蓉做餡料 炸蝦唔油而且幾爽口🍤,牛油果蓉軟滑🥑 味道唔差幾清新,不過略為唔夠豐富 感覺如果加個𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲落去會更加好食😌 .📍和牛漢堡 ($138) 𝗪𝗮

呢間炸雞店係中上環都幾出名
最近搬咗去卑利街之餘仲出咗新𝗺𝗲𝗻𝘂,即時嚟試一試😎🤘🏻
📍泡菜牛油果醬炸薯條($98)
𝗞𝗶𝗺𝗰𝗵𝗶 𝗴𝘂𝗮𝗰𝗮𝗺𝗼𝗹𝗲 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀
呢個係當日最驚喜嘅菜式😻份量超多!
薯條熱辣辣🍟,炸得鬆脆唔油膩,調味仲要啱啱好
做到條條都外脆內軟嘅完美口感!
配埋酸酸辣辣嘅泡菜同軟滑牛油果醬🥑更加惹味
估唔到呢個配搭會咁好食,一定要推薦❤️‍🔥!

📍招牌炸雞拼盆 ($75/𝗵𝗮𝗹𝗳)
𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘀𝘀𝗮𝗺 𝗽𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿
炸雞有得揀𝗳𝘂𝗹𝗹 / 𝗵𝗮𝗹𝗳,半份有3件🍗
旁邊仲有個好似係𝘀𝗼𝘂𝗿 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺加辣醬嘅𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲
外皮香脆雞肉嫩滑,點埋個酸酸辣辣嘅醬好開胃🌶️
配埋生菜同青瓜好似菜包肉咁食會無咁膩

📍天婦羅炸蝦墨西哥夾餅 ($98/2𝗽𝗰𝘀)
𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 𝘁𝗲𝗺𝗽𝘂𝗿𝗮 𝘁𝗮𝗰𝗼𝘀
餅皮軟熟🌮,夾咗有炸蝦、椰菜同牛油果蓉做餡料
炸蝦唔油而且幾爽口🍤,牛油果蓉軟滑🥑
味道唔差幾清新,不過略為唔夠豐富
感覺如果加個𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲落去會更加好食😌

📍和牛漢堡 ($138)
𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿
餐牌上唯一1個唔係炸雞嘅漢堡🍔,肉量超多夠晒厚
肉味幾濃唔會乾,仲夾咗芝士🧀同醃酸瓜🥒
包身鬆軟,整體份量多味道唔錯,但未算有驚喜

📍蜜糖芥末雞堡 ($78)
𝗛𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗠𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗱
呢款係佢哋嘅王牌菜式⭐️
包身鬆軟,中間夾咗塊厚身炸雞
外層酥脆雞肉夠滑,配埋個蜜糖芥末醬都幾開胃

雖然漢堡係佢哋嘅𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲,不過炸物感覺更加突出
聽講原來係藍帶廚師親自調配嘅炸醬👨🏻‍🍳
炸得輕盈鬆脆完全唔油膩,嚟到記得一定要叫個泡菜牛油果薯條😎🤘🏻

2022-10-03 84 views
🇭🇰Munchies 中環炸雞漢堡酒吧🍔由細舖食到搬大舖 小店成為酒吧餐廳🍻大間又好坐左 氣氛都唔同哂晚上燈光藍藍紫紫 幾岩黎飲野吹吹水主食有之前招牌既burger🍔以同區黎講價錢是十分相宜另外都欣賞佢地服務非常細心🤓👍🏻經openrice 預約仲有八五折🍔蜜糖芥辣雞肉漢堡Honey Mustard(💰$76)蜜糖芥末醬超多 芥末味因為夠突出 襯雞肉其實幾夾 感覺不油膩包包香身鬆軟 中間雞肉原塊上 大大塊 皮脆✔️✔️另外配菜青瓜都唔會太搶fo整體組口都做得幾夾😋😋🍔和牛漢堡Wagyu Cheeseburger(💰$138)之前都仲未有推出牛肉burger🍔牛魔王🐃今次就可以黎試試啦漢堡扒都幾厚肉 唔太乾 打碎左但都食到肉粒一樣都有有青瓜放底 唔怕成個包好快濕🥦西蘭花天婦羅Broccoli Tempura(💰$68)比較特別既蔬菜天婦羅🍤西蘭花顏色鮮豔新觧 健康特別😎外層炸衣薄脆 就咁食都有味不過仲跟左松露蛋黃醬 食落悶悶地仲可以轉下口味🤣🍹Issac’s Peach Tea(💰$68)酒精飲品 用左韓國燒酒做都飲得出有酒精 雖然唔算濃👌🏻果味cocktail味道偏甜 易入口 清新一點-🍺
🇭🇰Munchies 中環炸雞漢堡酒吧🍔
由細舖食到搬大舖 小店成為酒吧餐廳🍻
大間又好坐左 氣氛都唔同哂
晚上燈光藍藍紫紫 幾岩黎飲野吹吹水
主食有之前招牌既burger🍔以同區黎講價錢是十分相宜
另外都欣賞佢地服務非常細心🤓👍🏻
經openrice 預約仲有八五折

🍔蜜糖芥辣雞肉漢堡Honey Mustard(💰$76)
蜜糖芥末醬超多 芥末味因為夠突出

之前都仲未有推出牛肉burger🍔
牛魔王🐃今次就可以黎試試啦
漢堡扒都幾厚肉 唔太乾 打碎左但都食到肉粒
一樣都有有青瓜放底 唔怕成個包好快濕

🥦西蘭花天婦羅Broccoli Tempura(💰$68)
比較特別既蔬菜天婦羅🍤
西蘭花顏色鮮豔新觧 健康特別😎
外層炸衣薄脆 就咁食都有味
不過仲跟左松露蛋黃醬 食落悶悶地仲可以轉下口味🤣

🍹Issac’s Peach Tea(💰$68)
酒精飲品 用左韓國燒酒做
都飲得出有酒精 雖然唔算濃👌🏻
果味cocktail味道偏甜 易入口 清新一點
🍺Sapporo(💰$72)
食burger 配beer 係最正既組合
有助減低油膩感 配西蘭花天婦羅都不錯
2022-09-30 345 views
One of the best Korean burger to take Soho by storm is Munchies💕Moved to Peel Street, now it is closer to the heart of Soho and transformed into a bar that have you covered for all your drinking desires! Took inspiration from Korean cuisine liked Kimchi, Korean Fried Chicken, Munchies created some unique burger or snack flavour combinations🍀Introducing their new menu—wagyu cheese burger🍔The wagyu patty was so tender, came served with cucumbers, double melted cheese. It went down very well🤤And I

And I opted for their signature fried chicken burger🤤🤤No doubted that the chicken was juicy and crunchy, with a powerful kick from honey mustard sauce, the burger was perf 🤤

We’ve ordered some unconventional combinations too🙈 The avocado and kimchi fries were our favourite🤤The avocados added a creamy texture and the tangy spicy kimchi paired perfectly with the fries. This dish is perfect for when you’re craving something light but tasty.

Another special pick from us was the Korean fried chicken 🍗 , with mala mayo sauce! It was fiery and numbing, surprisingly matched the chicken so well! And we have also order a spicy appertiser- cucumber ribbon salad with tangy hot sauce🤤

I love the new decor – the bare bricks walls and metallic tables of loft style bar get a clubby blue hue from the scrolling neon display 🌃 It's an amazing place to go to for happy hour after a long day at work.

呢間韓式漢堡店搬左大舖😍😍以往佢地只係提供炸雞漢堡,今次專登黎試佢地嘅新菜式和牛漢堡🤤和牛扒多汁而肉味香濃,加埋半溶芝士青瓜,味道豐富有層次🤤🤤今次都有叫返之前點嘅食物,今次特別加左酸辣青瓜沙律同麻辣醬炸雞🤤🤤🤤兩款都冇得挑剔好好味🤤

𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱📸是日餐單
🍽 Fried chicken ssam platter (half) $75
🍽 Wagyu cheeseburger $138
🍽 Honey mustard sando $76
🍽 Kimchi guacamole fries $98
🍽 Cucumber ribbon salad $48
$239 (Dinner)
  • 和牛漢堡
  • 炸雞
2022-09-27 52 views
呢間主打漢堡既餐廳位於蘇豪區,可以坐中環半山扶手電梯上去,裝修十分Modern 型格😎,覺得很chill很舒服😍。非常推介黑松露蛋黃醬炸雞漢堡🐥,炸雞和黑鬆露很夾🥰,而且外脆內嫩很好食😋。和牛漢堡好足料🐄,兩塊厚牛肉食落十分Juicy😍,仲配有芝士🧀和酸瓜,口感豐富。小食叫咗好有創意既泡菜牛油果醬炸薯條🍟和麻油酸辣青瓜絲🥒,用來送burger 都唔錯呀。🔸️黑松露蛋黃醬炸雞漢堡 $76🔸️和牛漢堡 $138🔸️泡菜牛油果醬炸薯條 $98🔸️麻油酸辣青瓜絲 $48📍Munchies中環卑利街53號地舖

🔸️黑松露蛋黃醬炸雞漢堡 $76
🔸️和牛漢堡 $138
🔸️泡菜牛油果醬炸薯條 $98
🔸️麻油酸辣青瓜絲 $48

📍Munchies
中環卑利街53號地舖
2022-09-23 44 views
之前聽過呢間嘅炸雞出名 所以就一於去試吓 唔知好唔好食呢😚👅𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑀𝑎𝑦𝑜 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 $86呢個超級推薦 好有驚喜🤩佢係黑松露蛋黃醬炸雞漢堡包 炸雞炸得好鬆脆 同埋雞肉好嫩滑😋再加埋黑松露醬 好正😍係我哋食過最好食嘅炸雞漢堡之一‼️👅𝑊𝑎𝑔𝑦𝑢 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑏𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 呢個係和牛芝士漢堡 佢嘅和牛份量都幾多 幾厚切😆食落都幾juicy 中間夾咗佢哋店舖自己醃製嘅酸瓜 令到食落冇咁漏 整體幾好食🤤👅𝐾𝑖𝑚𝑐ℎ𝑖 𝐺𝑢𝑎𝑐𝑎𝑚𝑜𝑙𝑒 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑠 $98呢個配搭都係第一次見 又唔錯喎🤣薯條上面撈左泡菜同埋牛油果醬 幾特別 用嚟送酒應該幾正🤓👅𝐶𝑟𝑖𝑠𝑝𝑦 𝑆𝑞𝑢𝑖𝑑 $78佢嘅八爪魚炸粉好薄 調味唔錯 唔會過鹹 食落都唔韌😛👅𝐹𝑟𝑖𝑒𝑑 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑆𝑠𝑎𝑚 𝑃𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒𝑟 (ℎ𝑎𝑙𝑓) $75佢哋嘅炸雞果然係唔錯嘅 同炸雞漢堡一樣都係皮脆肉嫩😙同埋佢俾我哋點嘅醬汁都幾特別 係有少少中式麻辣醬嘅感覺🤣總括嚟講 呢間餐廳嘅食物水準幾高😋尤其係佢嘅炸雞 同埋服務都唔錯 大家要嚟呢度一試啊🥰😋 好味:8.89/10🤑 價錢:7.87/10🤗 服務:8.03/10😝 環境:7.89
之前聽過呢間嘅炸雞出名 所以就一於去試吓 唔知好唔好食呢😚

😝 環境:7.89/10
😚 衞生:7.68/10
🤩 整體:8.68/10
2022-09-22 59 views
呢間係我一開頭開Foodie已經試過嗰陣佢地嘅Honey Mustard已經驚艷咗我所以一直以嚟都非常想二訪~~不過因為距離有少少遠所以都冇機會今次佢地搬新舖而我終於有咁啱去Soho所以都想望下佢哋新舖同埋試下Menu新嘢同佢地舊舖唔同新舖就打造好有Bar感同外星元素而且新舖嘅空間都大左好多🤭非常適合Chill一杯所有嘢都係即叫即製所以要稍等片刻~٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪  Broccoli Tempura w/ Truffle Mayo $68 (9/10)唔鍾意食菜但係又想扮下嘢補充營養叫呢個就係最適合㗎啦😂😂佢都炸得非常香脆又唔會厚炸粉西蘭花水份都可以keep住鎖住所以唔會膩配埋松露蛋黃醬真係邪惡得黎又停唔到口♪ Honey Mustard Sando $76 (9/10)呢份就係我期待已久嘅Honey Mustard🤤同上次一樣都係勁~大份而且雞扒都係勁香脆最欣賞其實就係佢炸粉完全唔厚又可以將肉汁原汁原味keep住麵包煎得非常香單單食都非常滿足😋👍🏻♪ Seasonal Fries $46 (8.5/10)食Burger唔配薯條又點得呢😍❣️同樣
呢間係我一開頭開Foodie已經試過
嗰陣佢地嘅Honey Mustard已經驚艷咗我
所以一直以嚟都非常想二訪~~
不過因為距離有少少遠所以都冇機會
今次佢地搬新舖而我終於有咁啱去Soho
所以都想望下佢哋新舖同埋試下Menu新嘢

同佢地舊舖唔同新舖就打造好有Bar感同外星元素
而且新舖嘅空間都大左好多🤭非常適合Chill一杯
所有嘢都係即叫即製所以要稍等片刻~

٩(´ε` ٩و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

唔鍾意食菜但係又想扮下嘢補充營養

呢份就係我期待已久嘅Honey Mustard🤤
同上次一樣都係勁~大份而且雞扒都係勁香脆
最欣賞其實就係佢炸粉完全唔厚又可以將肉汁原汁原味keep住
麵包煎得非常香單單食都非常滿足😋👍🏻

♪ Seasonal Fries $46 (8.5/10)
食Burger唔配薯條又點得呢😍❣️
同樣地薯條大大份非常適合開心些牙🔥

♪ Sapporo $72 (8.5/10)

食薯條當然都要配翻杯啤酒🍻
日本嘅Sapporo就最適合我❤️
/𝑀𝑢𝑛𝑐ℎ𝑖𝑒𝑠🇭🇰/#sa中環篇 #sa_burger ➖➖➖<細舖搬大舖🍔由小店搖身一變成為酒吧餐廳> ➖➖➖之前都有係佢地舊店結志街食過一兩次佢地最近搬左去上少少嘅卑利街🥰原先嘅一間細舖依家變成酒吧餐廳~座位比以前寛敞 款式比以前多左選擇✨風格都唔同左~➖➖➖1️⃣招牌炸雞拼盆 $75 (half) 🌟另有full $125 可揀✨係無骨炸雞🍗 外皮夠香脆肉質嫩滑~幾juicy !! 連埋生菜同青瓜食會無咁膩~配搭嘅醬汁係辣椒沙律醬😆鍾意食辣嘅人一定要點埋個汁啊🔥➖➖➖2️⃣天婦羅炸蝦墨西哥夾餅 $98/2pcs Taco 皮軟熟 但塊皮就係攤開左✨入面有炸蝦、紫椰菜同牛油果蓉相對無咁heavy 😛 牛油果蓉可以加多少少檸檬汁➖➖➖3️⃣和牛漢堡 $138 最近新出嘅burger🍔係第一款牛肉漢堡~漢堡扒都幾厚肉 肉味都幾濃 會食到肉粒 亦唔會太乾~加埋塊半溶芝士😆整體唔錯 未算好大驚喜 但夠邪惡😈係唔想食雞嘅另一個option🫶🏻➖➖➖4️⃣蜜糖芥末雞堡 $78 🌟不嬲雞堡都係signature~所以都會翻兜🤣依家用堂食碟 所以個包都唔會好濕~ 包體鬆軟 中間塊炸雞扒厚切
/𝑀𝑢𝑛𝑐ℎ𝑖𝑒𝑠🇭🇰/
#sa中環篇 #sa_burger
<細舖搬大舖🍔由小店搖身一變成為酒吧餐廳>
之前都有係佢地舊店結志街食過一兩次
佢地最近搬左去上少少嘅卑利街🥰
原先嘅一間細舖依家變成酒吧餐廳~
座位比以前寛敞 款式比以前多左選擇✨
風格都唔同左~

1️⃣招牌炸雞拼盆 $75 (half) 🌟
另有full $125 可揀✨
係無骨炸雞🍗 外皮夠香脆
肉質嫩滑~幾juicy !!
連埋生菜同青瓜食會無咁膩~
配搭嘅醬汁係辣椒沙律醬😆
鍾意食辣嘅人一定要點埋個汁啊🔥

2️⃣天婦羅炸蝦墨西哥夾餅 $98/2pcs
Taco 皮軟熟 但塊皮就係攤開左✨
入面有炸蝦、紫椰菜同牛油果蓉
相對無咁heavy 😛
牛油果蓉可以加多少少檸檬汁
天婦羅炸蝦墨西哥夾餅

3️⃣和牛漢堡 $138
最近新出嘅burger🍔係第一款牛肉漢堡~
漢堡扒都幾厚肉 肉味都幾濃 會食到肉粒
亦唔會太乾~加埋塊半溶芝士😆
整體唔錯 未算好大驚喜 但夠邪惡😈
係唔想食雞嘅另一個option🫶🏻

4️⃣蜜糖芥末雞堡 $78 🌟
不嬲雞堡都係signature~所以都會翻兜🤣
依家用堂食碟 所以個包都唔會好濕~
包體鬆軟 中間塊炸雞扒厚切 口感酥脆
厚薄均勻🥰 唔會俾醬汁浸濕左
蜜糖芥末醬唔會好嗆鼻 幾惹味~
蜜糖芥末雞堡

5️⃣Issac’s peach tea $68
可以做無酒精version 呢款相對較易入口
果味突出 幾解渴🥰入面仲會有片新鮮橙片
桃味再濃啲就好了✨
Issac’s peach tea

➖➖➖
$250 (Dinner)
天婦羅炸蝦墨西哥夾餅
蜜糖芥末雞堡
Issac’s peach tea
2022-09-16 309 views
位於中環的Munchies最近搬了新店,鄰近文青聖地大館的SOHO區,店內環境更加寬敞之餘,裝修更加型格,主打多款即製的高質漢堡,還有多款啤酒和Cocktails,適合朋友間聚會。和牛漢堡 - $138新出品的漢堡,有兩層半溶化的芝士和兩塊和牛漢堡,和牛有著豐溢脂香的特點,漢堡的牛味特別香濃又多汁,還很鬆軟鮮嫩,更有青瓜墊底添清新。黑松露蛋黃醬炸雞漢堡 - $86大大塊招牌炸雞扒,酥脆可口的雞皮完全不油膩,咬開雪白的雞肉好嫩滑,塗上厚厚的黑松露蛋黃醬,增添濕潤感之餘,更有陣陣飄香。檸檬胡椒雞翼 - $60六隻即炸的雞翼好酥香,有著酸甜的檸檬和辛香的胡椒,感覺更清新不膩。酥炸魷魚 - $78鮮魷魚柔軟帶點煙韌,酥脆的薄炸衣撒滿辣椒粉,帶微微辛香,更可加入青檸汁及沙律醬。ISSAC'S PEACH TEA - $68五款自家調配的Cocktails均加入韓國燒酒,有著陣陣香甜的白桃味,又有少少回甘。KOREAN STRAWBERRY COLADA - $68同樣有韓國燒酒,富香甜的士多啤梨味,更有一片片士多啤梨,味道最為香甜、易入口。

和牛漢堡 - $138

2022-09-16
Type of Meal
Dinner
2022-09-09 42 views
呢排食burger真係食上癮,尋晚我同太太就去咗中環嘅呢間「Munchies」😬雖然尋日係閒日嘅夜晚,但都已經有好多外籍人士係附近飲下嘢,氣氛都相當熱鬧☺️Lime Pepper Wings $60(6 pieces)呢個青檸雞翼食起上嚟非常清新,仲非常開胃,新鮮即炸出嚟,熱辣辣脆卜卜!正😋Fried Chicken Ssam platter $75(half order)見到炸雞即刻忍唔住叫返半份,打出嚟亦都係脆卜卜,熱辣辣!而且啲雞肉仲非常鮮嫩!🤤Truffle Mayo $86呢個黑松露burger真係正到無法形容!黑松露嘅醬汁非常濃郁!好好味😋Shit the bed $86呢個burger嘅醬汁非常特別,仲有少少辣,啱晒鍾意食辣嘅朋友!Issac’s Peach Tea $68Damm Lemon $82

Truffle Mayo $86

Shit the bed $86