2023-07-05 183 views
係太子揾到間氣氛十足嘅bar & restaurant,逢星期三五六晚仲有live band表演😍😍SnacksMozz黑松露醬薯條🍟薯條炸得好香脆,仲提供兩款醬汁,黑松露醬同蕃茄醬西班牙手工炸薯波薯波好酥脆,手工薯蓉入面有煙肉粒,薯蓉好香滑唔會好膩脆炸金文畢芝士配紅桑子果醬🧀炸得好香口,入面芝士係半溶好香芝士味,口感好好,點埋酸酸甜甜嘅紅桑子醬就更加有層次👍🏻Tapas泰式烤豬頸肉卷餅🌯豬頸肉好嫩滑,紅蘿蔔絲同沙律菜好fresh,入面再配埋酸嘅汁,好開胃😍Main北海道松葉蟹腳忌廉意粉🍝個sauce好creamy蟹味好入味,除咗有松葉蟹腳仲有唔少蟹肉同埋幼露荀,啖啖肉份量十足,幼露荀好爽口令到成個pasta一啲都唔膩🤤DrinkSan Miguel Blanca🌾Samuel's Adam🌼啤酒嘅麥味好香濃,花香味好清新

Snacks
Mozz黑松露醬薯條🍟
薯條炸得好香脆,仲提供兩款醬汁,黑松露醬同蕃茄醬
Mozz黑松露醬薯條

西班牙手工炸薯波
薯波好酥脆,手工薯蓉入面有煙肉粒,薯蓉好香滑唔會好膩

脆炸金文畢芝士配紅桑子果醬🧀

北海道松葉蟹腳忌廉意粉

Drink
San Miguel Blanca🌾
Samuel's Adam🌼
啤酒嘅麥味好香濃,花香味好清新
San Miguel Blanca
San Miguel Blanca
Samuel's Adam
  • 泰式烤豬頸肉捲餅
2023-06-29 83 views
Muze Mozz太子酒吧+西班牙菜餐廳裝修感覺置身於外國渡假星期三五六晚9:30有 Live Band專登和朋友來放鬆吓2杯 Cocktail🍸🍹非常出色好飲好靚 打咭一流Autum Place $108🍸第一口少少甜有小小酒味清香順喉白色泡沫細緻層次分明食完飯白色泡沫仍然可保持👍🏻超級吸晴真的好享受 Muze Punch$68🍹好香菠蘿/香蕉/橙汁味少少沙冰 粉紅色好靚酸酸甜甜好開胃😍英倫炸魚薯條$98🐠炸魚柳外脆 肉嫩魚油多薯條熱辣辣脆卜卜西班牙蒜油蝦配多士$88🦐大蝦爽口彈牙浸在蒜油香濃湯底又有少少辣味多士香脆好惹味👍🏻西班牙蒜油海鮮意粉$138海鮮有大蝦/蜆/青口肥美鮮甜 蒜蓉醬汁滲入海鮮和意粉真的香到不得了😋
Muze Mozz

真的香到不得了😋

Type of Meal
Dinner
2023-06-23 109 views
二訪#Muze_mozz_hk之前已經食過呢間西班牙、泰國fusion菜既酒吧餐廳,一直念念不忘。朋友生日我決定encore,水準依舊!西班牙手工炸薯波💲58薯波外脆內軟,熱辣辣。薯蓉綿滑,裡面仲有煙肉粒,香口但不油膩。伊比利亞黑毛豬火腿配黑松露三文治 💲68三文治烘得十分香脆,黑毛豬火腿肉味濃郁,口感結實充滿甘香,夾住黑松露醬同芝士,有🤏🤏小小拉絲,咸香好味。英倫炸魚薯條 💲98外皮炸得非常酥脆並呈現漂亮既金黃色,裡面既魚肉保留肉汁同鮮味,口感細嫩。薯條係我最愛既粗薯!超級邪惡!🦀🍝北海道松葉蟹腳忌廉意粉💲188上次都有叫呢個意粉,今次水準依然keep到!忌廉芝士味香氣濃郁,口感柔軟。意粉口感彈牙掛汁👍🏻。兩隻蟹腳仔都好鮮甜。Lonely May Cry 💲92淡淡既西柚香,酒味較清醇。Pine Colada 💲82濃濃既椰香味,口味清甜,酒味唔會太重。
二訪#Muze_mozz_hk

西班牙手工炸薯波💲58

伊比利亞黑毛豬火腿配黑松露三文治 💲68

英倫炸魚薯條 💲98

🦀🍝北海道松葉蟹腳忌廉意粉💲188

Lonely May Cry 💲92
淡淡既西柚香,酒味較清醇。

Pine Colada 💲82
濃濃既椰香味,口味清甜,酒味唔會太重。
  • 西班牙手工炸薯波
  • 伊比利亞黑毛豬火腿配黑松露三文治
  • 英倫炸魚薯條
2023-06-19 51 views
之前喺IG見到好多相都好靚,所以諗住去試吓。服務係幾好,不過其實嘢食真係普普通通嗌咗西班牙會雞飯未到唔係唔好食,不過又未至於會想再食熱帶出去兩杯mocktail 都係普普通通對比返佢嘅價錢嚟講真係唔會再食。
之前喺IG見到好多相都好靚,
所以諗住去試吓。
服務係幾好,
不過其實嘢食真係普普通通
嗌咗西班牙會雞飯未到唔係唔好食,
不過又未至於會想再食
熱帶出去兩杯mocktail 都係普普通通
對比返佢嘅價錢嚟講真係唔會再食。
2023-06-19 48 views
🐷烤焗德國豬手 $238除咗有隻巨型脆炸德國豬手外配菜仲有酸瓜 酸菜等醬汁就係蜜糖芥茉醬食呢個真係唔好怕熱氣 唔食豬皮呢到啲豬皮脆到一個點 所以我冒住喉嚨痛都要食佢🤣🤣🤣豬手唔會過咸 上枱前已經細心切好粒粒方便一口一啖 唔洗自己動手 懶人最愛🥰豬皮下嘅骨膠原先係精粹 配埋酸菜同芥茉醬如果夾啱係睇波時間或者吹水好適合😌😌🐓西班牙辣肉腸嫩雞燴飯 $178用咗原鍋上 表面佈滿左藏紅花做裝飾原本以為辣肉腸係原塊上 原來佢係同埋其他配料一齊碎上所以肉腸香氣混和左落啲飯到而雞肉都冇任何雪味 整體有驚喜🥰🥰🍅西班牙馬德里肉丸 $88用咗蕃茄醬汁 佢唔似係罐頭個隻所以茄膏咁唔會太濃 反而係酸酸甜甜配埋肉丸一齊食好開胃 🍅控愛上‼️‼️🍸Mocktail:Lychee flower $55Rose lychee lemon 今次叫番上次個杯 同樣有原粒荔枝 荔枝味會越飲越濃郁 有啲似茶嘅感覺🍸Muze Cocktail: Siesta $74gin, lychee, passionfruit, elderflower, lime熱情果味會較明顯 都幾清新 唔重酒味另收加一無論係食物/🍻 兩次去都保持到水準相
🐷烤焗德國豬手 $238

相信會再去第三次😌😌😌😌

同埋佢係有live performance
但要打去問番職員幾時有駐場
2023-05-29 47 views
平時好鍾意食西班牙菜係因為每間餐廳都有佢特色嘅tapas,款式多又精緻,呢間餐廳亦唔例外,食物質素有水準,仲有不同種類嘅飲品,可以同朋友摸吓酒杯底。餐廳裝修都好有心思,其中牆身畫左啲好可愛好有外國feel嘅畫,打卡一流❤️西班牙蒜油蝦配多士 $88十分驚喜嘅菜式,蝦大隻又彈牙,多士十分香脆,好鍾意個醬汁,酸酸甜甜少少辣,好香蒜蓉味,淋喺蝦同多士上面食超正👍好味到最後我連汁都飲晒,真係好誇張😆澳洲殼飼豬鞍串燒 $138豬鞍肉質好鮮嫩好juicy,燒得好香,配車厘茄洋蔥香葉一齊食口感更豐富😋北海道松葉蟹腳忌廉意粉 $188意粉軟硬適中,忌廉汁好creamy,松葉蟹腳好鮮甜,意粉入面仲有好多蟹肉啖啖肉,加埋baby asparagus,完美配搭😋Earl grey martini $87earl grey tea infuse vodka, lemon, lime, honey syrup賣相好靚,味道微酸帶甜,飲到少少earl grey茶味,酒味唔會太濃❤️Muze punch $55orange juice, pineapple juice, banana賣相都好靚,味道有啲似Fruit P

西班牙蒜油蝦配多士 $88

澳洲殼飼豬鞍串燒 $138

北海道松葉蟹腳忌廉意粉 $188

Earl grey martini $87

Muze punch $55
賣相都好靚,味道有啲似Fruit Punch,酸酸甜甜,加上少少香蕉蓉,幾好飲❤️

餐廳位於太子酒吧街,交通方便,逢星期三、五、六仲會有live band表演,可以聽歌又可享受美食,相信氣氛一定好好,值得再次到訪嘅餐廳👍

美味指數🍽:9/10
環境指數📸:8.5/10
整體表現💜:9/10
CP值指數😎:8.5/10
2023-05-23 37 views
約咗都位好耐冇見嘅朋友,佢就介紹我去佢屋企附近喺太子有間酒吧,有嘢飲有嘢食,座位又舒適就去試下♥ 西班牙馬鈴薯蛋餅 $58見到呢個西班牙馬鈴薯蛋餅覺得好特別,本身以為佢好似普通煎蛋餅咁原來又唔係,入面夾着馬鈴薯同肉碎,口感鬆軟幾得意♥ 西班牙馬德里肉丸 $88一客有五粒,成碟都佈滿肉醬,肉丸面頭仲有芽菜絲伴隨着一齊食,食得出肉質嘅新鮮♥ 脆炸金文畢芝士配紅桑子果醬 $58愛吃芝士嘅我一見到就知一定要點!上枱熱辣辣脆卜卜,一咬滿滿芝士,芝士味超濃郁,點上紅桑子果醬酸酸甜甜幾清新♥ 北海道松葉蟹腳忌廉意粉 $188意粉面頭有2隻松葉蟹腳食落都幾鮮甜,而意粉內有蟹肉,將蟹肉同忌廉撈勻黎食,忌廉好cremy仲有蘆筍作配菜感覺冇咁膩♥ Passion Dream有熱情果、薄荷、菠蘿🍍同橙,酸酸甜甜幾清新♥ Lychee flower有荔枝、玫瑰🌹同檸檬🍋,野飲面頭仲有荔枝肉,甜甜地幾好飲 ♡ 幾有情調既酒吧,仲可以食埋西班牙菜chill下坐返一個晚上,同朋友去傾下計gossip 下都幾舒適😝

♥ 西班牙馬鈴薯蛋餅 $58

♥ 西班牙馬德里肉丸 $88

♥ 脆炸金文畢芝士配紅桑子果醬 $58

♥ 北海道松葉蟹腳忌廉意粉 $188

♥ Passion Dream
有熱情果、薄荷、菠蘿🍍同橙,酸酸甜甜幾清新

♥ Lychee flower
有荔枝、玫瑰🌹同檸檬🍋,野飲面頭仲有荔枝肉,甜甜地幾好飲

呢間餐廳坐落喺太子一個較為chillax嘅街道,小編行到附近嘅時候,見到沿路嘅酒吧同埋餐廳已經好鍾意呢度嘅氛圍。而呢間餐廳最正就係有音樂嘅live show,非常有feel。特別嘅係呢間餐廳一邊係酒吧另一邊係餐廳,而酒吧嗰邊就係有live band。如果星期五六約朋友飲嘢,仲有音樂聽,非常推薦!黑松露醬薯條 $58薯條炸得非常香脆內軟,配埋黑松露醬同埋蕃茄醬可以俾大家揀選。墨西哥小蕃茄沙律伴布袋芝士 $128呢個沙律有幾款唔同嘅蕃茄配埋香醋嘅酸甜,再加上布袋芝士嘅味道,兩者味道配合得剛剛好!唔會覺得芝士味道好膩!西班牙蒜油蝦配多士 $88呢個真係強力推薦!小編叫嘅時候諗住同平時一樣一個細麵包上面有隻蝦,點知係非常喜出望外!佢嘅多士非常香脆,亦唔係普通白麵包,配埋原隻蒜油蝦同佢嘅醬汁,完全係食唔停口!北海道松葉長腳蟹忌廉意粉 $188呢個忌廉意粉,亦係非常有驚喜!因為真係會有原隻長腳蟹肉,仲要有兩條!而且本身意粉亦非常足料好多蟹肉,亦配有爽脆柔嫩嘅BB蘆筍,口感豐富,亦非常滿足!Pure Mix $55呢個Cocktail非常有心機,賣相亦非常討好,小編第一次見到士多啤梨可以雕刻成一朵玫

黑松露醬薯條 $58

墨西哥小蕃茄沙律伴布袋芝士 $128

西班牙蒜油蝦配多士 $88

北海道松葉長腳蟹忌廉意粉 $188

Pure Mix $55
呢個Cocktail非常有心機,賣相亦非常討好,小編第一次見到士多啤梨可以雕刻成一朵玫瑰花!而且味道酸酸甜甜,都幾開胃。

Passion Dream $55
呢杯Cocktail味道十分清新,熱情果配上薄荷,甜得來有薄荷balance番個味道,整體配襯得好好。兩杯Cocktail都非常有特色!

味道:5/5
服務:5/5
環境:4.5/5
性價比:5/5
接豬先生收工,佢話帶我去試下西班牙🇪🇸菜~餐廳分左一邊酒bar區一邊餐廳區,酒bar區有時仲會有live band表演,好正呀~餐廳區既猫猫窗邊畫好吸晴~睇睇menu 發覺價錢相當親民👍🏻🔸脆炸金文畢芝士配紅桑子果醬($58)芝士粒粒可以拉絲,配紅桑子果醬甜甜地感覺冇咁熱氣🔸西班牙馬鈴薯蛋餅($58)蛋餅入面除左有馬鈴薯仲有西班牙肉腸粒,而且蛋餅仲好鬆軟嫩滑🔸法式白酒忌廉煮青口($108)青口烹調得岩岩好,唔會過老,而且忌廉汁咸淡適中,配上多士食埋,一D都唔浪費。🔸香煎鰽魚伴西班牙式蕃茄意粉($168)鰽魚經過醃製,魚肉有咬口,但又唔會過咸。意粉軟硬適中保留咬口,配上西班牙式蕃茄及辣肉腸粒,酸酸辣辣我地仲叫左2杯小酌一下🔸Passion Dream由熱情果、薄荷、菠蘿汁同橙汁加梳打水而調成,好清新既感覺🔸Siesta由Gin、熱情果、荔枝、接骨木及青檸而調成,味道都係偏香清新係一間可以令人放鬆心情傾計既好地方💕
接豬先生收工,佢話帶我去試下西班牙🇪🇸菜~

餐廳區既猫猫窗邊畫好吸晴~

睇睇menu 發覺價錢相當親民👍🏻
🔸脆炸金文畢芝士配紅桑子果醬($58)
芝士粒粒可以拉絲,配紅桑子果醬甜甜地感覺冇咁熱氣

🔸西班牙馬鈴薯蛋餅($58)
蛋餅入面除左有馬鈴薯仲有西班牙肉腸粒,而且蛋餅仲好鬆軟嫩滑

🔸法式白酒忌廉煮青口($108)

🔸香煎鰽魚伴西班牙式蕃茄意粉($168)

我地仲叫左2杯小酌一下
🔸Passion Dream
由熱情果、薄荷、菠蘿汁同橙汁加梳打水而調成,好清新既感覺
🔸Siesta

係一間可以令人放鬆心情傾計既好地方💕
$200 (Dinner)
2023-05-17 27 views
Mocktails 同cocktail飲品製作出色,我同friend各order一杯,每一款都做得非常漂亮,🍸而且非常用心。其中一款叫做Passion Dream,主調係☀熱情果,而且都可以飲到菠蘿,橙同薄荷的果香。水果味道很濃郁,🍊但又帶有清新的薄荷味道。北海道松葉蟹腳忌廉意粉,🦀除咗上邊有兩條蟹腿,當我撈勻意粉時,非常驚訝,因為裡面竟然全是蟹肉🥰作為喜愛蟹肉的人,我感到非常開心!而且,蟹肉和忌廉的搭配非常完美,🍝我和我的朋友們都吃得津津有味。泰式生蝦刺身,🍤以流線型小杯擺盤的形式呈現,每隻蝦都在獨立的杯子里。蝦非常新鮮!蘸上一些泰式辣汁食用,🌶真的會讓人食慾大開,非常開胃!

2023-05-14 34 views
酒吧餐廳比我印象係食物一般,今次和朋友慶祝生日,她喜歡飲酒,於是挑了間酒吧餐廳慶祝。结果食物出乎意料之外好味,包括飲品和食物一樣出色,加埋西班牙特色,同埋最last 上甜品寫上HB, 朋友超愛! 服務细心加上食物好味,會再來帮襯!
2023-05-10
Celebration
Birthday
2023-05-07 843 views
同朋友放工後諗住去食下飯飲杯嘢放鬆下,朋友介紹左呢間酒吧唔錯,仲有西班牙菜添!餐廳裝修都幾特別,牆身有貓貓壁畫,望住食飯都開心啲🤭整體感覺都唔錯,幾有氣氛✨西班牙炒辣肉腸 $58辣肉腸鹹香惹味,配酒飲一流呀😋忌廉白酒煮青口 $108呢個好好味呀,青口有十隻咁多,同埋都幾新鮮肥美,忌廉汁濃郁得黎唔會膩,仲附有3片多士泰式烤豬頸肉捲餅 $58豬頸肉烤得好香,仲保留左肉汁配泰式辣醬超惹味北海道松葉蟹腳忌廉意粉 $188有兩隻松葉蟹腳😋意粉煮得啱啱好,軟硬適中,個汁好creamy, 入面仲加左好多bb蘆筍呀👍Spicy fifty $74呢杯cocktail 好特別,用左紅辣椒,vodka , vanilla, honey syrup同埋elderflower syrup調成,飲落甜中帶辣🌶Midnight $55(passionfruit, grapefruit, butterfly pea)兩種水果果味都好香,甜帶微酸,加埋蝶豆花美感up!打咭一流🤭

西班牙炒辣肉腸 $58
辣肉腸鹹香惹味,配酒飲一流呀😋

忌廉白酒煮青口 $108

泰式烤豬頸肉捲餅 $58
豬頸肉烤得好香,仲保留左肉汁配泰式辣醬超惹味

北海道松葉蟹腳忌廉意粉 $188

Spicy fifty $74

Midnight $55
  • 法式白酒忌廉煮青口
  • 北海道松葉蟹腳忌廉意粉
🌌今晚同朋友慶祝生日,帶咗佢去依間氣氛十足而食物又幾出色嘅𝐛𝐚𝐫 & 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 ~ 餐廳佈局幾雅致,而且有𝐟𝐞𝐞𝐥 😍 而且菜式同飲料嘅選擇夠多,所以要再𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞 (ٛ⁎꒪̕ॢ ˙̫ ꒪ٛ̕ॢ⁎)✨𝐌𝐚𝐢𝐧𝐬🍝香煎鰽魚伴西班牙式蕃茄意粉🐟 ($𝟏𝟔𝟖): 𝟒.𝟑/𝟓🧡意粉炒得好惹味,幾爽口彈牙配上切粒鹹香辣肉腸味,味道特別香濃( ¤̴̶̷̤́ ‧̫̮ ¤̴̶̷̤̀ )表面仲有厚身嘅鱸魚,煎得外脆內嫩整體幾𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡,只係食到最尾有啲油~但都算唔錯,幾好味💘✨𝐓𝐚𝐩𝐚𝐬🍤 忌廉白酒煮青口 ($𝟏𝟎𝟖): 𝟒/𝟓🍳 西班牙馬鈐薯蛋餅 ($𝟓𝟖): 𝟒.𝟓/𝟓🥔 西班牙手工炸薯波(𝟒𝐩𝐜𝐬)($𝟓𝟖): 𝟒.𝟓/𝟓🐷 泰式烤豬頸肉捲餅($𝟓𝟖): 𝟒/𝟓重點推介蛋餅🥞,上次嚟冇食到賣相比較普通,但味道卻出乎意料 Σ(゚∀゚*)蛋餅冇煮到好老,𝐤𝐞𝐞𝐩到微滑口感裏面仲有馬鈴薯🥔同煙肉碎🥓囗感好豐富,而且咸香味十足,好開胃薯波𝐤𝐞𝐞𝐩到水準,入面嘅薯蓉好綿滑配埋煙肉粒外脆內軟,熱辣辣,好香口,正❤️‍🔥🌯捲餅都唔錯,入面有焦脆滑嫩豬頸肉夾住沙律菜🥗配上滿滿嘅甜辣雞醬,整體配搭好爽脆🐖🐖冇乜豬頸肉嘅肥膩感~好惹味好開胃🍹

🌌今晚同朋友慶祝生日,帶咗佢去依間氣氛十足
而食物又幾出色嘅𝐛𝐚𝐫 & 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 ~
餐廳佈局幾雅致,而且有𝐟𝐞𝐞𝐥 😍

✨𝐌𝐚𝐢𝐧𝐬
🍝香煎鰽魚伴西班牙式蕃茄意粉🐟 ($𝟏𝟔𝟖): 𝟒.𝟑/𝟓

🧡意粉炒得好惹味,幾爽口彈牙
表面仲有厚身嘅鱸魚,煎得外脆內嫩
整體幾𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡,只係食到最尾有啲油~
但都算唔錯,幾好味💘

✨𝐓𝐚𝐩𝐚𝐬
🍤 忌廉白酒煮青口 ($𝟏𝟎𝟖): 𝟒/𝟓
🍳 西班牙馬鈐薯蛋餅 ($𝟓𝟖): 𝟒.𝟓/𝟓
🥔 西班牙手工炸薯波(𝟒𝐩𝐜𝐬)($𝟓𝟖): 𝟒.𝟓/𝟓
🐷 泰式烤豬頸肉捲餅($𝟓𝟖): 𝟒/𝟓

重點推介蛋餅🥞,上次嚟冇食到
賣相比較普通,但味道卻出乎意料 Σ(゚∀゚*)
蛋餅冇煮到好老,𝐤𝐞𝐞𝐩到微滑口感
裏面仲有馬鈴薯🥔同煙肉碎🥓
囗感好豐富,而且咸香味十足,好開胃

薯波𝐤𝐞𝐞𝐩到水準,入面嘅薯蓉好綿滑配埋煙肉粒
外脆內軟,熱辣辣,好香口,正❤️‍🔥

🌯捲餅都唔錯,入面有焦脆滑嫩豬頸肉夾住沙
律菜🥗
配上滿滿嘅甜辣雞醬,整體配搭好爽脆
🐖🐖冇乜豬頸肉嘅肥膩感~好惹味好開胃

🍹𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬
♬ 𝐌𝐮𝐳𝐞 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐡 ($𝟓𝟓)
♬ 𝐌𝐢𝐝𝐧𝐢𝐠𝐡𝐭 ($𝟓𝟓)

📍 𝐌𝐮𝐳𝐞 𝐌𝐨𝐳𝐳 (旺角)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

#eatwithkeikei #旺角 #muzemozz
#sweetiedaily_mongkok

• 西班牙馬鈴薯蛋餅
  • 西班牙手工炸薯波
2023-04-30 36 views
太子都多酒吧餐廳,但依間坐得舒服得黎性價比又高!三五知己食下野飲番杯幾好試咗個西班牙馬德里肉丸( $88 ),有香草、蕃茄、肉碎做個sauce,肉丸好香好入味,而且食落仲好彈牙好有咬口!仲試左伊比利亞黑毛豬火腿配黑松露三文治($68),首先三文治已經烘得好香好靚,咬落先係濃郁嘅黑松露香,之後就食到伊比利亞黑毛豬火腿嘅鹹香,好食!主菜試咗西班牙海鮮炒飯( $248 ),海鮮都足料,個飯入口唔會太軟比較有口感,吸滿海鮮甜美的湯汁,好惹味最後當然唔少得叫嘢飲試左Grace($92),依杯cocktail有Bacardi, pear,apple, lemon grass, honey,味道相對嚟講幾輕盈,甜甜地入口好清新另外仲叫咗杯mocktail,midnight ($68),有passionfruit,grapefruit,butterfly pea,飲落酸酸甜甜,夠哂開胃!依間整體質素都幾好!

最後當然唔少得叫嘢飲

依間整體質素都幾好!
放工想同朋友chill吓、飲杯嘢傾吓計,又可以食少少嘢,太子港鐵站對出警署附近嘅Muze Mozz 俾到我好大驚喜!呢間Bar and Restaurant主要分兩個區域,兩個正門,一邊係典型酒吧格局嘅bar,一邊係歐陸風格嘅餐廳,兩邊互通,橙色嘅貓貓同歐陸小鎮牆、水吧外面嘅特色瓷磚綠色皮櫈都係打卡位!店內昏暗,好多光影,輕快嘅音樂,令人感覺輕鬆。以為主打酒水,並冇對食物抱好大期望,點知無論小食到主食,都非常高質,價錢仲十分相宜!✔️ Mozz黑松露醬薯條$58新鮮炸起,熱辣辣脆卜卜,上面灑滿香草同辣粉,加上碟沾極唔完嘅茄醬同黑松露醬,真係好高質,佐酒一流!五星星推薦!️ ✔️ 日式胡麻醬燒茄子$58茄子粒含有好多水份同纖維,粒切進食比原條方便,而且更容易沾滿日式胡麻醬同芝麻,好香口!✔️ 德國香腸拼盤,$168幾款德國腸嘅味道都OK,主要係外脆內暖,口感不錯!酸瓜、酸椰菜十分解膩!小食都離不開口味豐富嘅醬汁,香腸配芥末醬一流!✔️ 西班牙蒜油海鮮意粉$148呢個意粉性價比好高,一上枱,首先見到大大隻嘅青口、鮮蝦、蜆,而個粉本身都乾身,偏有口感,煙煙韌韌,意粉條掛滿橄欖油,加上大量蒜粒,充滿香氣

✔️ Mozz黑松露醬薯條$58

️ ✔️ 日式胡麻醬燒茄子$58

✔️ 德國香腸拼盤,$168

✔️ 西班牙蒜油海鮮意粉$148
呢個意粉性價比好高,一上枱,首先見到大大隻嘅青口、鮮蝦、蜆,而個粉本身都乾身,偏有口感,煙煙韌韌,意粉條掛滿橄欖油,加上大量蒜粒,充滿香氣!本來同朋友已經食到撐住肚皮,但係都堅持食晒佢!

✔️ Earl Grey martini $108
自己好鍾意伯爵茶味道,呢杯Cocktail茶味淡淡哋,酒味好light, 幾清香,非常適合女仔飲!賣相都好驚喜!

✔️ Peach Tree$68
桃味、檸檬味嘅mocktail, 仲有薄荷葉,好適合依家微暖嘅天氣飲!

臨走時發現live Band準備就緒,先發現今次太早食飯,下次晏少少可以享受埋現場表演,短期內會回訪!呢間Bar and Restaurant真心高質!

10% service charge