2022-07-20 776 views
一直未寫食評估唔到想寫時候佢已經執咗啦酒肉朋友已經執咗其實態度麻麻訂位去到堂食嗰陣都係爭少少但走肉研究所好似都正常態度都執黯然銷魂飯除咗叉燒之外其他嘢都係一模一樣有個漢堡扒都唔錯希望佢有機會會再開返

一直未寫食評估唔到想寫時候佢已經執咗啦

黯然銷魂飯除咗叉燒之外其他嘢都係一模一樣

有個漢堡扒都唔錯

希望佢有機會會再開返

2022-04-04 598 views
很可愛的素餐廳☺️午市套餐包含有小菜,沙律,糖水的自助吧小菜和沙律選擇很多很豐富而且都很好吃😳特別是辣炒粉絲和青瓜沙律很讚❤️香芋西米露味道很夠◾️#黯然銷魂飯 HKD$72賣相滿分的黯然銷魂飯!兩顆煎蛋煎得太好看了吧😍第一次吃素叉燒覺得很神奇染上紅色的麵筯味道跟叉燒很像再配甜豉油👍🏻◾️#麻婆豆腐飯 HKD$58本來豆腐就佔比例很多的關係吃起來跟平常的麻婆豆腐沒兩樣辣度比微辣多一點惹味好配飯的選擇😋◾️#凍冰糖雪梨茶 +$10◾️#凍蘋果茶 +$6飲料冰涼清爽很適合大熱天時‼️記得要攪拌均勻再喝(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌗🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌘🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌖🌑-走肉蔬食研究所📍荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖📞 36197581🕐 12:00-21:00
很可愛的素餐廳☺️
午市套餐包含有小菜,沙律,糖水的自助吧
小菜和沙律選擇很多很豐富
而且都很好吃😳
特別是辣炒粉絲和青瓜沙律很讚❤️
香芋西米露味道很夠

◾️#黯然銷魂飯 HKD$72
賣相滿分的黯然銷魂飯!
兩顆煎蛋煎得太好看了吧😍

◾️#凍蘋果茶 +$6
飲料冰涼清爽
很適合大熱天時
‼️記得要攪拌均勻再喝

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
📍荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖
📞 36197581
🕐 12:00-21:00
2022-03-31 332 views
荔枝角戰士💛 - 創意新奇素菜 !要後會有期呀!🎈 片皮鴨配薄餅雜菜 $118 🌝🌝🌝🌝🌚🎈 啫啫菜心炒牛肉煲 $99 🌝🌝🌝🌗🌚姐妹店<走肉•朋友>結業冇耐🥺估唔到<走肉蔬食研究所>都宣佈係3月頭開始停業至另行通知🥲 動態「training」嘅威力真係前所未有咁強大🌪呢個post 係佢停業之前食 希望有機會恢復營業時大家可以大大力懲罰💛⚠️晚餐都包左自助沙律吧🥬可以自己夾一啲前菜 沙律同素湯 👷🏻‍♂️頭盔情侶👷🏻‍♀️就最鍾意粉絲同紅薯粉 辣辣地幾開胃🥰質素又唔錯😆估佢唔到素菜都可以做到片皮鴨😳鴨肉用腐皮製成 真係幾模仿到一絲絲嘅口感🤪其實將所有蔬菜配料同醬汁夾埋薄餅皮食 係有食緊真片皮鴨嘅感覺😋但當然冇鴨肉嘅脂香肉香💥啫啫煲應該係其中一樣最好送飯嘅小菜之一🤩牛肉用上菇菌仿製而成 味道鹹鹹香香幾惹味✨同普通嘅啫啫牛肉煲都有8成似 兩道餸食落好新奇 唔錯👍🏻🚩 走肉蔬食研究所荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖#頭盔戰士 #頭盔救黃 #荔枝角頭盔 #素菜頭盔 #5_pro_foodie▫️▫️▫️
荔枝角戰士💛 - 創意新奇素菜 !要後會有期呀!

🎈 片皮鴨配薄餅雜菜 $118 🌝🌝🌝🌝🌚

🎈 啫啫菜心炒牛肉煲 $99 🌝🌝🌝🌗🌚

🚩 走肉蔬食研究所
荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖

▫️
上次喺 「走肉蔬食硏究所」做完實驗 一次過「素」哂所有餡料既「手作仔」水餃 迫爆咗屋企個雪櫃! 今日終於試哂全部味道,走肉系 ✖️IMPOSSIBLE™️配搭有新意,足料值得一讃,總括嚟講都幾好食。唯一我個人比較喜歡薄皮水餃會滑D。宅食時刻,絕對值得推薦👍🏻Finally got the chance to taste and enjoy all the handmade dumplings 🥟 took home after the last experiment at the “My Meat Run Laboratory” @ D2 Place. Tribute the “Meat Run” series for spicing up our WFH meals with these plant-based delicacies 😋Recommended dishes 必吃White Cabbage Mushroom Dumplings白菜香菇餃子 🥬🍄🥟Spinach Dumplings 菠菜餃子 🌱🥟Sweet Corn Dumplings 粟米餃子 🌽🥟IMPOSSIBLE™️

宅食時刻,絕對值得推薦👍🏻

Recommended dishes 必吃
Spinach Dumplings 菠菜餃子 🌱🥟
Sweet Corn Dumplings 粟米餃子 🌽🥟
IMPOSSIBLE™️ Kimchi Beef Dumplings 黃金泡菜牛肉餃子 🌶🥬🐮🥟
「手作仔」水餃
2022-02-13
TakeAway
  • Spinach Dumplings 菠菜餃子 🌱🥟
  • Sweet Corn Dumplings 粟米餃子 🌽🥟
  • IMPOSSIBLE™️ Parsley Celery Beef Dumplings 芫茜芹菜牛肉餃子 🌿🐮🥟
  • IMPOSSIBLE™️ Cheese Truffle Beef Dumplings 芝士黑松露牛肉餃子 🧀🍄🐮🥟
  • MPOSSIBLE™️ Kimchi Beef Dumplings 黃金泡菜牛肉餃子 🌶🥬🐮🥟
🚦走肉蔬食研究所(荔枝角)🍑蜜桃生炒骨飯🍑$588/10【超抵食】生炒骨係由麵筋炸成嘅,完全冇嘗試模仿肉嘅味道,但個質感就係似肉嘅,完全唔會話因為炸咗就會好硬👍個汁完全就係平時食咕嚕肉嘅汁,酸酸甜甜,好開胃喎🤰如果你係嚟食素(唔係追求一個要好似肉嘅體驗),真係非常好食🤤不過以$58來講食呢個生炒骨少少貴嘅,畢竟最後都係得五舊素肉🍖尤其是冇乜蛋白質嘅情況下可能唔係好夠飽,所以重點嚟了❗️呢個價已經包埋一個自助沙律吧、糖水/湯🍲所以一定係夠晒飽,一轉唔夠食兩轉🏃‍♀️以下就介紹吓佢嘅自助區食物😛基本上全部都好好食💃我嗰日就有涼拌米粉、涼拌青瓜、涼拌薯粉,當中偏辣嘅薯粉同埋米粉都有芫荽🌿如果唔鍾意食芫荽嘅人就可能要食多啲沙律同埋糖水啦🥗沙律吧嘅調味十分多,有沙律醬、芝士粉、醋、橄欖油等等,應有盡有,大家一定要留意吓🤤加完落去我個沙律之後,好唔錯👌同埋佢本身有一個已經mix好咗嘅薯仔沙律,有蘿蔔、菠蘿等等,好食到我忍唔住食咗三小碗😅最後是日甜品係紅豆沙見佢有陳皮就知足料啦😏佢唔係超杰身嗰種紅豆沙,絕對唔會太甜,就算怕甜嘅朋友都可以一試👩‍🔬整體8.5/101️⃣食物CP值高到傻🥲勁抵食,算係比較新潮嘅
🚦走肉蔬食研究所(荔枝角)

🍑蜜桃生炒骨飯🍑$58
8/10
【超抵食】

整體8.5/10
1️⃣食物CP值高到傻🥲勁抵食,算係比較新潮嘅素食體驗,其實啱任何人食,但我會特別推薦俾一啲對素食有刻板印象嘅朋友,我有信心一定會令你改觀😼
2️⃣呢次其實已經係我第三次食,以前未做Foodie嘅時候都食過,每次都食得好滿足🧡所以每次去D2 Place嘅時候呢個都係我嘅不二之選🎉
3️⃣本身決定唔到要吉列雞扒定係要呢個,最後係個侍應幫我揀嘅🤣😘我覺得的確好好食,冇介紹錯!整體服務都OK 㗎,但要留意番係自助收碟喔🙆‍♀️
4️⃣環境就更加係冇得頂,寬敞乾淨就不在話下👻見到有啲人係直頭可以當係Cafe咁坐好耐,因為其實唔多人食,侍應們又好chill🙌雖然我都鍾意咁樣坐好耐咁享受時間,喺香港難有嘅餐廳體驗,但老實講我希望佢哋多啲人🥺
5️⃣佢哋嘅姊妹店已經執咗🥺求吓佢哋要一直做落去🥺🙏求下你🥺🙏🙏🙏🙏大家一定要多多支持呀呀呀呀🥺咁有良心嘅小店真係買少見少😭😭😭

2022-02-11
$58 (Lunch)
沙律吧
再訪 「走肉蔬食硏究所」@ D2 Place, 狂「素」鎭店之寶💎 R餐系列。真心多謝❤️ 研究所所長 令我們呢班為食「走肉朋友」實驗成功 🧪🧫🥽 大快朶頤😋!持素,是一種堅持✊;堅持製作美味「走肉蔬食」,等同「護素」🍀,更是一種堅持 💪🏻⏭下回預告,《走肉》篇之 手作之 餃餃震 🥟🥟,千祈唔好錯過呀!Rendezvous my dear “Meat Run Buddy” - a tasty experiment at its sister cafe - My Meat Run Laboratory @ D2 Place. True appreciation to the Laboratory Master for conducting such a wonderful “meatless” experiment (and a delicious experience) to us the “Meat Run” buddies!Next up - their homemade takeaway 🥡goodies, stay tuned…Recommended dishes 必吃Impos

持素,是一種堅持✊;

Recommended dishes 必吃
Malaysian Veggie Lamb Coconut Curry w/ Spring Onion Naan Bread椰香馬來咖喱素羊腩 伴 蔥油抓餅
Japanese Veggie Pork w/ Scrambled Egg 滑蛋素吉列豬扒丼飯
Taiwan-style Marinated Mixed Veggie Meats Platter w/ Minced Pork 台式滷水拼盤配素肉燥米線
2022-02-12
$150 (Lunch)
  • 椰香馬來咖喱羊腩配麥香抓餅跟飯
  • 黯然銷魂飯
  • Veggie Seafood Laksa Noodle w/ Mixed Vegetable 野菜素海鮮叻沙湯配米線
  • Impossible Pork with Spring Onion Hot Claypot Rice 無可能系肉餅蔥油煲仔飯
2022-02-18 129 views
呢到係走肉朋友嘅朋友,無肉食呀!焗吉列咖啡雞飯同蜜桃生炒骨飯...係無肉嫁。素食黎嫁,個咖哩好香,DD咁多辣,但汁量夠,甜度適中,個雞都有8成似麥樂雞嘅感覺,有咬口,真心好食。蜜桃骨就...無骨嘅,個介感似fiber加肉中間,蜜桃汁都好茶餐廳風味嘅,同埋個餸量係唔算少。店鋪選擇好多,有好多唔同套餐。呢個價錢,仲要包埋有少量前菜,好似沙律吧咁自行享用,有粉絲,沙真心好食,律,薯粉,粟米,蕃茄仔,雖然唔太多選擇,但係一個價錢2個選擇,仲有細豆沙嫁,物超所值啦!加錢可配不同飲品,我汝左杯柚子茶,無乜味,如唔係太介意,飲水算,凍熱水任取。如你時間多,仲有桌遊比你玩,而家開到下午4點,正。為環保出一份力,一定要試下啦!
呢到係走肉朋友嘅朋友,無肉食呀!
店鋪選擇好多,有好多唔同套餐。
如你時間多,仲有桌遊比你玩,而家開到下午4點,正。
為環保出一份力,一定要試下啦!

2022-01-12 400 views
【自助沙律和糖水】首先介紹下,無論你叫咩食物,都可以自助拎沙律,好正!除左西式點的沙律,連川式的都有,例如 辣青瓜、薯粉等等,另外仲有紅豆沙做糖水,相當不錯【片皮鴨】其實當所有配料醬汁加埋皮食,真係有小小似扁皮鴨,但當然無油香同咁柔軟得黎帶點脆嘅口感,主張黎講係做到脆嘅效果,但對於佢整到同扁皮鴨一樣嘅擺盤覺得幾有心意。【孜然豬寸骨】$128孜然未不會太重手,豬的質感較似漢堡扒,骨是用甘蔗來做,好可愛😂😂整體味道還可以,但沒有吃過返尋味的感覺。【蛋糕】偏甜,個人不算很喜歡,但外表是討好的。回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌑
【自助沙律和糖水

【片皮鴨】

【孜然豬寸骨】$128

【蛋糕】
偏甜,個人不算很喜歡,但外表是討好的。

回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-12-24
Celebration
Christmas
行完D2 place搵地方食晚餐,行過見到’走肉蔬食硏究所’個名幾得意,就入去試吓先。佢出面有啲前菜同甜水既自助bar, 好多款都好好食,蕃茄仔好大粒,佢一個小鐵碟比大家,青瓜好好食(我食左2轉😛) 粉絲同紅薯粉都唔差。主菜係海鮮雜菜煲,佢上面有素蝦,食落似有蝦味既魚蛋。其它就係菜,豆腐同菇。正正常常。然後就係椰香馬來西亞咖喱羊腩伴麥香抓餅,佢既羊又扮得幾似,雖然都食得出有分別,但佢又真係做到有羊騷味。總結: 食物幾有心思,所有野都係自助形式(食完自己收拾然後放回餐車),大家都好合作。雖然末必會再突燈黎食,不過如果下次行開d2 plaze 會再黎。

2022-01-02 287 views
有時食得油膩得滯都會好想食齋但傳統齋又唔係好啱小編口味🤣所以成日搵啲新派嘅素菜試試~呢間啲素菜賣相好好👍🏻 食物質素一般無太大驚喜 反而環境令小編喜出望外🤪有種返咗以前讀書嘅感覺😆📍菠蘿咕嚕肉 ($108)呢個咕嚕肉小編以為配飯點知冇🥲之後係食完嘅情況下先發現原來飯喺出面任裝個咕嚕肉真心食落超似豬肉 都係好有咬口 真係唔係幾分得出真同素另外會配埋一埋蝦片🤗其實佢就咁食係幾好食 好脆但係唔明點解要同咕嚕肉放埋一齊👦🏿❓有少少怪怪地不過overall係好食嘅📍無可能係窩蛋榨菜蒸牛肉餅鍋仔飯 ($108)呢個煲仔飯就有啲唔建議大家食質素好一般 煲仔飯仲要冇飯焦😭基本嘢佢都有嘅 就係得蛋同埋肉餅🤣好普通 同一個蒸嘅窩蛋牛肉飯係冇分別純粹係個器皿唔同咗 用咗煲仔裝😆同埋小編完全搵唔到榨菜啊😔大家記得唔好叫😫📍自助吧基本上只要有嗌到嘢食就可以去自助吧任拎嘢食嗰日小編去到有:沙律🥗粟米🌽辣寬粉😋冷伴酸辣米線🍜蕃茄仔🍅糖水小編覺得咁多個粟米同埋寬粉最好食🤪總結:小編覺得一般🥲但因為好多人推薦所以小編唔瞓氣再去試多次lunch點知比dinner正好多👌🏻😎 高質好多 所以大家可以lunch去try (l
有時食得油膩得滯都會好想食齋
但傳統齋又唔係好啱小編口味🤣
所以成日搵啲新派嘅素菜試試~
呢間啲素菜賣相好好👍🏻 食物質素一般
無太大驚喜 反而環境令小編喜出望外🤪
有種返咗以前讀書嘅感覺😆

📍菠蘿咕嚕肉 ($108)
呢個咕嚕肉小編以為配飯點知冇🥲
其實佢就咁食係幾好食 好脆
但係唔明點解要同咕嚕肉放埋一齊👦🏿❓
有少少怪怪地
不過overall係好食嘅

📍無可能係窩蛋榨菜蒸牛肉餅鍋仔飯 ($108)
呢個煲仔飯就有啲唔建議大家食

小編覺得咁多個粟米同埋寬粉最好食🤪
總結:小編覺得一般🥲但因為好多人推薦
所以小編唔瞓氣再去試多次lunch
點知比dinner正好多👌🏻😎 高質好多
所以大家可以lunch去try (lunch小編忘記影相)😣
—————————————————————
味道😋:7/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:8/10
$130 (Dinner)
2021-12-22 230 views
1.煲仔黯然銷魂飯(走蛋):好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻份量足夠2.熱冰糖雪梨茶: 好味👍🏻冬天飲好舒服👍🏻3.咖喱薄餅飯: 咖喱好好食👍🏻👍🏻只係薄餅太靭4.雜菜粉絲煲: 好食👍🏻好清好健康👍🏻份量非常足夠5.蘋果茶:香甜好味6.自助沙律:辣辣青瓜同埋車厘茄好正👍🏻👍🏻環境舒服👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻健康好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2.熱冰糖雪梨茶: 好味👍🏻冬天飲好舒服👍🏻
煲仔黯然銷魂飯走蛋
自助任食沙律
雜菜粉絲煲
2021-12-13 279 views
這間餐廳在太古坊做Pop,我又想幫襯素食,所以選擇了這家餐廳幫襯。選擇了D餐$85 ,有孜然豬寸骨,脆脆菠菜卷、川辣薯粉及雜菜薯仔沙律。孜然豬寸骨有三件豬寸骨,使用植物肉做的,骨頭則是香茅辦證的。植物肉味道不錯,非常像真正的勉之豬肉,醃料也入味,再加上裹上的醬汁,如果不說的話真的以為是真正的豬肉。味道也很好,有越南風味的醃料,但是孜然味道不重。脆脆菠菜卷脆脆菠菜卷的餡料則是用雙色的椰菜及紅蘿蔔,包裹的餅皮則是混入了菠菜汁的,所以呈現綠色,分量十足也夠健康,但若果多一點醬汁會更美味。川辣薯粉酸辣薯粉非常入味,雖然是涼拌菜式,但味道濃郁,非常川菜的感覺,薯粉把所有的味道都吸收了, 十分惹味。雜菜薯仔沙律薯仔沙律有驚喜,雖然外表平平無奇,但薯仔有淡淡的香甜味,也夠𣺉身,配上沙律醬及雜菜很清新。雖然價錢不便宜,但菜式絕對味道到位,而且份量十足,最後吃得很飽,小店非常有誠意。評分:8/10

孜然豬寸骨
有三件豬寸骨,使用植物肉做的,骨頭則是香茅辦證的。

脆脆菠菜卷

川辣薯粉

雜菜薯仔沙律

評分:8/10
$85 (Lunch)
上網找尋茘枝角餐廳,見這間是素食,本想食健康一點的,我與朋友兩人進內叫餐,員工拿餐牌給我們看,看完餐牌預備叫職員來點餐,才告訴我全都自助的:包括出去點餐,取餐,那好吧,出去點了一個滷肉(素肉)滷蛋滷豆腐米線(正真餐名忘記了)餐點寫著有湯或甜品,所以第一次出去點餐沒叫飲品,想了解一下是否有湯飲,原來只有甜品:雪耳糖水(真係糖加水了,我沒取,朋友拿了說太甜),後來我再出去追加一杯凍奶茶,餐牌上:餐飲寫著加$6,但收了我$10(傻眼),原來有分甚麼假日不假日餐牌的,只是餐牌是員工弄錯給我,一句抱歉都沒有,食物方面:全嗰米線全是油,加上滷蛋,素肉,豆腐也很鹹,所以食淨很多,只有配菜:蘿蔔是接受到,出面還有自助沙律吧:有d涼拌青瓜,沙律菜,栗米等等.....拿了點辣青瓜,栗米,車厘茄食,最後走時,沒清枱面被職員叫停,要求我們把餐放到回收區,(學XX傢俬:但人地真係做到便宜仲有點質素呢,餐廳又夠大,自助得黎,餐品,水,醬料區,都做得很出色,同埋人地不嬲做開自助就係人都知,)我第一次黎呢間餐廳咋,其實需要咩都自助一早咪同我地講聲囉,我自己就感覺很尷尬了被叫停,食餐飯啫😖根本係職員同我們溝通得不好~這餐廳沒下次
1.食物:油兼鹹

2.服務:零服務

3.環境:坐位迫

4.收費:貴,一點也不值

全個餐淨食$85,加飲品$10,又沒服務

午餐牌上的:台式滷水米線(滷蛋滷素肉滷豆腐)

2K
2021-12-01 292 views
#特色新豬肉菜式D2Place人流暢旺 上次同朋友喺素食餐廳 食過新豬肉Impossible Meat菜式 朋友話要encore 我當然奉陪-🥗🍚🥣#自助沙律白飯糖水吧沙律吧有西式薯仔沙律 粟米粒 車厘茄 白飯糖水任添 最欣賞中式涼拌 有麻辣水晶粉同手拍青瓜 辣勁凌厲-⭐️秘制化皮乳豬伴荷花夾 $158 (兩日前預訂)嚟得安哥 梗要食特色預訂菜 素食版乳豬切件 上面係烘至微燶嘅麵包 下面有新豬肉 表皮極度鬆化 再蘸甜醬連荷花夾大啖咬落去 口感味道 直頭媲美真身嘅乳豬件呀😋😙-⭐️禾稈冚珍珠 $128蒸熟咗嘅糯米球 中間有馬蹄粒黑木耳紅蘿蔔新豬肉 再包裹住鵪鶉蛋 煙韌有口感 食到第三粒 感覺已經好撐肚-🌼杞子菊花釀+$18聽個名以為有少少酒精 其實冇😅 初冬時令飲杯熱飲暖暖胃 明目又潤喉-📍走肉蔬食研究所 荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖
#特色新豬肉菜式
🥗🍚🥣#自助沙律白飯糖水吧

⭐️秘制化皮乳豬伴荷花夾 $158 (兩日前預訂)

⭐️禾稈冚珍珠 $128

🌼杞子菊花釀+$18

📍走肉蔬食研究所
荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖
  • 禾稈冚珍珠
黃店 人氣素菜餐廳😍😍😍🔥 店內裝修行校園風🥳靚 一個餐 可以任食小食+白飯+糖水 - 鐵板寶雲酥羊扒伴黑椒汁 ($138) 食落無羊扒嘅口感🌟 但食落去的確勁似肉 似食緊肉餅‼️ 竹籤係竹蔗 忍唔住咬左幾下哈哈 整體色香味俱全 好食 present得好好🥳 - 秘制化皮乳豬伴荷花夾 ($158) 非常香口 外層勁香脆❤️‍🔥 呢個口感真係似乳豬脆皮‼️ 下面肉位就用芋頭整成 加上醬料+京蔥 非常好食❗️😍 - 何華田紅豆冰 ($18 跟餐價) 宇治抹茶奶露 ($18 跟餐價) 不得不說 佢嘅飲品勁好濃 好飲‼️ 但都勁甜😂😂😂 竟然係要冰溶化多少少再飲先正🤣 - 每人叫完主菜後 就可以享用出面嘅自助吧 選擇都幾多 有涼菜 沙律🥗白飯🍚 糖水🍧 - -📍走肉蔬食研究所 (荔枝角) 荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖
黃店 人氣素菜餐廳😍😍😍🔥
店內裝修行校園風🥳靚
一個餐 可以任食小食+白飯+糖水

鐵板寶雲酥羊扒伴黑椒汁 ($138)

食落無羊扒嘅口感🌟
整體色香味俱全 好食 present得好好🥳

秘制化皮乳豬伴荷花夾 ($158)

非常香口 外層勁香脆❤️‍🔥
呢個口感真係似乳豬脆皮‼️
下面肉位就用芋頭整成 加上醬料+京蔥 非常好食❗️😍

何華田紅豆冰 ($18 跟餐價)
宇治抹茶奶露 ($18 跟餐價)
不得不說 佢嘅飲品勁好濃 好飲‼️ 但都勁甜😂😂😂
竟然係要冰溶化多少少再飲先正🤣
 每人叫完主菜後 就可以享用出面嘅自助吧 選擇都幾多
有涼菜 沙律🥗白飯🍚 糖水🍧
2021-11-12
$138 (Dinner)