2016-04-18 2268 views
尋日去開屯門,諗住食牛一。去到係1640,明明寫住午餐時段至1700,但工作人員換緊晚餐牌!仲唔再俾客入去,話而家開始係排1700入場食晚餐嘅。有冇搞錯?仲有20分鐘先五點,可以咁快截人?好唔老實囉!唔想俾優惠d客,不如直接寫午餐到兩點,兩點打後全部計晚餐啦!見到咁樣,我地即走!
尋日去開屯門,諗住食牛一。

仲唔再俾客入去,話而家開始係排1700入場食晚餐嘅。
有冇搞錯?仲有20分鐘先五點,可以咁快截人?好唔老實囉!

見到咁樣,我地即走!
2016-04-14 1973 views
牛一的午市放題我已經吃過很多次因為我覺得價錢真係幾抵今日因為唔想吃太飽,就點了他們最平的那款$68放題限時60分鐘,牛肉每人只有一碟.牛肉的質素是不錯的~其他配料都是自助形式任取款式也不少(很多疏菜類)飲品也是自助任取除了有一般的汽水機還有兩款紙包裝的飲品可選擇(其中一款是..雪梨茶)最重點一定要吃就是他們的甜品乳酪雪糕就是平時在乳酪雪糕店吃一點點也數十元那一種就是吃一兩杯已經是回本了(所以說這一餐$68很抵吃呢...哈哈)每次來都必定吃兩三杯才捨得離開
牛一的午市放題
我已經吃過很多次
因為我覺得價錢真係幾抵

今日因為唔想吃太飽,
就點了他們最平的那款$68放題
限時60分鐘,牛肉每人只有一碟.
牛肉的質素是不錯的~

其他配料都是自助形式任取
款式也不少(很多疏菜類)
飲品也是自助任取
除了有一般的汽水機
還有兩款紙包裝的飲品可選擇(其中一款是..雪梨茶)
最重點一定要吃就是他們的甜品
乳酪雪糕

就是平時在乳酪雪糕店吃一點點也數十元那一種

每次來都必定吃兩三杯才捨得離開
2016-03-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
2015-11-01 7390 views
已經吾係第一次嚟覺得牛一係平凡d又睇落好吸引既放題邊爐By the way, 服務態度超好牛肉相比之前有進步之前食親都俾太肥既我今次食左幾碟牛都好令又吾咬吾開配料既選擇冇以前甘多連芋絲都冇埋但係係我食完熄爐既時候有魷魚!!!!睇落好令好正,可惜太遲佢d配料最抵讚既係新鮮菜類全部都好令好綠蕃茄打邊爐超好食墨魚丸都係第一次係度食,但都好味不妨試下薯粉,打耐小小入味d都好正 好多時食到3/4既時間個d配料都冇哂又冇人加今次完全冇呢個問題反而多左小小配料,個綠茶水晶係其一今次有左焦糖 燉蛋雪糕個味好好食配埋d配料好正!
已經吾係第一次嚟
覺得牛一係平凡d又睇落好吸引既放題邊爐
By the way, 服務態度超好

牛肉相比之前有進步
之前食親都俾太肥既我
今次食左幾碟牛都好令又吾咬吾開

配料既選擇冇以前甘多
連芋絲都冇埋
但係係我食完熄爐既時候有魷魚!!!!
睇落好令好正,可惜太遲
佢d配料最抵讚既係新鮮
菜類全部都好令好綠
蕃茄打邊爐超好食
墨魚丸都係第一次係度食,但都好味
不妨試下薯粉,打耐小小入味d都好正

好多時食到3/4既時間個d配料都冇哂又冇人加
今次完全冇呢個問題

反而多左小小配料,個綠茶水晶係其一
今次有左焦糖 燉蛋雪糕
個味好好食
配埋d配料好正!
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
第一次黎食午市牛牛放題(午市係11:30-17:00, 一至日都係一樣收費, 入座計90分鐘).最平係$118 + 10%我同先生就揀了高一級. $148+10%是日週日, 中午12:30到, 等五張枱, 等了10分鐘就入座了.我地點了壽喜燒湯底, 亦即是日本甜醬油湯. 好味道.烚所有東西, 都不用再加豉油調味, 都已經夠味了.每位還附送日本生雞蛋一隻.唯一較奇怪的是....烚粟米. 甜醬油跟粟米不是朋友, 味道怪怪的, 嘻嘻.我地喪點了好多好多轉牛肉, 都已經唔記得幾多轉了, 但每碗的水準都保持到. 正呀.除了牛之外, 還有豚肉片, 估佢唔到, 又幾好食. 所以豚肉片都點了不少碟.其餘配料, 都不過不失. 唯獨是餃子味道比較差. 試過就算了.另外還有軟雪糕任食. 小朋友一定十分喜歡.侍應跟單足, 落牛肉及豚肉上枱好快. 最窩心係有個"哩哩"專係用黎片肥牛的泡泡, 亦即是血水. 出面打邊爐都未見過有此架生提供, 值得一讚.2點要交枱, 門口己經有3, 40人等枱了. 好彩早到.
最平係$118 + 10%
我同先生就揀了高一級. $148+10%

我地點了壽喜燒湯底, 亦即是日本甜醬油湯. 好味道.
烚所有東西, 都不用再加豉油調味, 都已經夠味了.
每位還附送日本生雞蛋一隻.
牛肉
豚肉片
日式餃子
丸類
另外還有軟雪糕任食. 小朋友一定十分喜歡.

2點要交枱, 門口己經有3, 40人等枱了. 好彩早到.
2015-08-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$165 (Lunch)
牛肉
豚肉片
  • 豚肉
2015-08-29 6546 views
今日同老公仔去屯門睇"玩轉腦朋友", 上openrice 睇吓附近有乜好嘢食, 見到牛一好多好評, 仲話walk in 要排成2個鐘咁誇張。  打電話去book 位, 佢哋話booking full 晒, 要walk in 等位, 睇完戲6點左右走去睇吓見到仲未係好多人, 一於排吓, 不過都等咗超過半個鐘先至入得。 入場前已經要揀食邊種價錢既放題同埋邊款湯底, 我哋揀咗$168/位既極上美國牛肉、豚肉, 湯底揀咗季節限定既鰹魚札幌味噌湯。  坐底一陣就已經送咗個湯底同一碟牛、一碟羊黎, 好快手。啲牛同豬肉既油花分布都好均勻, 賣相唔錯, 食落竟然覺得啲豚肉同牛肉既味道差唔多我哋 encore 完又 encore, 2 個人一共食咗2碟豚肉、4碟牛肉, 仲有啲丸、金菇、娃娃菜, 樣樣都好新鮮, 不過如果有啲魚食吓就仲正。  淨係食火鍋都食到飽晒, 唔記得留肚食yogurt 。  雖然得90分鐘, 不過因為每次落單啲肉都好快到, 係夠晒時間食, 不過就有少少趕, 如果可以有2個鐘就好 lu。
極上美國牛肉、豚肉

2015-08-18
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$185 (Dinner)
極上美國牛肉、豚肉
2015-08-28 5425 views
約齊6人約中午12:30入座, 未多人, 唔使等叫左唔同90分鐘放提(有豬有牛)(極上美國牛肉$148/位)要左干貝青湯同鰹魚味噌湯(季節限定)湯底方面其實食落冇乜分別入座先來一發雪糕,原味 - 好一正常帶酸乳酪味,唔突出,唯有靠配料增味水蜜桃味 - 比原味酸和甜, 似Hichew軟糖味, 適合配啫哩/爆珠/水果類配料+士多啤梨醬焦糖燉蛋味 - 好夠甜, 有濃郁蛋黃香, 今次三種味最吸引 等湯沸騰, 除食雪糕外仲可食咖哩+和牛炒飯, 另有粟米白汁(冇影相)後來倒左粟米白汁入湯, 好香忌廉同粟米味有我最愛玉子豆腐, 落湯過一過就可食, 甚至直接食好搶手, 一補充上架就冇左一半, 自己枱total食左6碗 值得一提係黑松露湯包(做會員迎新優惠,送4粒)好香菇味, 外皮似蝦餃皮, 皮薄餡靚肉方面, 牛好夠肥, 過一過湯就夠而唔韌, 食過$118果種會有d肉有咬唔開嘅感覺, 呢隻唔會, 貴少少果然物有所值 豬都ok, 因豬本比牛韌, 自己冇咁鍾意, 不過豬黎講已唔算韌, 仲幾彈牙無論豬定牛, 比起外面大部分任食嘅酒樓好菜方面,種類多, 都新鮮(尤其番茄), 不過切得有d大舊, 切細d會好
約齊6人約中午12:30入座, 未多人, 唔使等
要左干貝青湯同鰹魚味噌湯(季節限定)
湯底方面其實食落冇乜分別
各式雪糕
入座先來一發雪糕,
原味 - 好一正常帶酸乳酪味,唔突出,唯有靠配料增味
焦糖燉蛋味 - 好夠甜, 有濃郁蛋黃香, 今次三種味最吸引
咖哩汁和牛炒飯
後來倒左粟米白汁入湯, 好香忌廉同粟米味
玉子豆腐
有我最愛玉子豆腐, 落湯過一過就可食, 甚至直接食
好搶手, 一補充上架就冇左一半, 自己枱total食左6碗
黑松露湯包
值得一提係黑松露湯包(做會員迎新優惠,送4粒)
好香菇味, 外皮似蝦餃皮, 皮薄餡靚

肉方面,
牛好夠肥, 過一過湯就夠而唔韌,

無論豬定牛, 比起外面大部分任食嘅酒樓

菜方面,
種類多, 都新鮮(尤其番茄), 不過切得有d大舊, 切細d會好d

主食方面,
有日本拉麫係亮點, 自己加咖哩醬食好match
食到最後戰場狀況
大家都食得好落力,
90分鐘始終食得急,
仲要超時10分鐘有人提先急急腳大大啖吞埋雪糕走人,
好在都好寛鬆冇計加錢
Other Info. : 雖然食完時好飽, 居然兩三個鐘後就冇頂肚感覺, 仲有胃口食晚飯, 我好似大胃左?
2015-08-28
$162 (Lunch)
  • 雪糕乳酪
  • 美國極上牛肉
2015-07-21 6495 views
今晚同仔仔2人第一次食牛一,價錢由每位$148至$348不等,主要分為美國肥牛,澳洲和牛,特選日本和牛或極上日本和牛等; 湯底方面有多至8種,基本上2個人1個鍋。我哋選擇$298特選日本和牛及昆布清湯,牛肉賣相唔錯,雪花均勻,雖然未能做到入口即溶,但質感亦算淋身,至於湯底方面,靚牛肉配清湯最夾,昆布清湯味道清甜,容易帶出和牛本身鮮味,由於係放題關係,還有不同配料提供(多款醬料,菜,菇類,豆腐,烏冬。。。。),飲品方面汽水機汽水,盒裝檸檬茶及罐裝啤酒,我哋食咗60分鐘已飽飽,剩餘時間用嚟食雪糕,雪糕乳酪唔太甜而且配料多,小朋友食得開心又好味,慢慢食晒埋單時間啱啱好,滿足的一餐。
2015-07-14
$280 (Dinner)
  • 乳酪雪糕
  • 日本和牛
2015-07-20 5304 views
在一個月前,係車上同老公傾緊果晚食咩既時候,聽到前面一對情侶話去"牛一"食飯,果晚我地就去左"牛一",哇,門口好多人,去攞位果陣問待應大約要等幾耐,佢話起碼兩個鐘, 閃左今次,就預早D 去攞位,結果,等左個半鐘  (勁低B,一路我地都冇諗過E間舖係可訂位)終於入左去, 我有三個人(我,老公,幾個月大既BB)攞位果陣同佢講兩位冇講有BB車,待應話下次要攞3位LA, 入門口前已問你地要邊款、咩湯底我們選左極上美國牛肉、豚肉, 蕃茄豬骨湯底   連加一每位$185當我地去到坐位座好後,"車"一聲,就有四碟肉(3牛1豚)加個鍋係枱面,真快以上係極上牛肉,當我覺得E隻花紋已經唔錯既時候,竟然比我見到隔離枱叫澳洲和牛,哇哇哇, 真係靚好多喎(冇相呀,隔離枱,點影喎)...決定下次一定要叫澳洲和牛極上牛肉,冇根,放係口度"車"一聲,又冇左...要提一提,上面係醬料位,右下角果隻麻醬好好味,必攞調味料以上係火鍋配料,唔錯,都多選擇, 裏面仲有  和牛炒飯,  加埋日式咖喱汁  (如咖喱汁冇咁甜會仲好D)  食左兩碗前前後後同老公食左5碟牛肉加1碟豚肉.....係時候食甜品LA佢有兩部E D 機,一部係
果晚我地就去左"牛一",

今次,就預早D 去攞位,結果,等左個半鐘  (
勁低B,一路我地都冇諗過E間舖係可訂位)
終於入左去, 我有三個人(我,老公,幾個月大既BB)
攞位果陣同佢講兩位冇講有BB車,待應話下次要攞3位LA,
入門口前已問你地要邊款、咩湯底
以上係極上牛肉,當我覺得E隻花紋已經唔錯既時候,

極上牛肉,
冇根,放係口度"車"一聲,又冇左...
要提一提,上面係醬料位,右下角果隻麻醬好好味,必攞調味料
以上係火鍋配料,唔錯,都多選擇,
裏面仲有  和牛炒飯,  加埋日式咖喱汁
  (如咖喱汁冇咁甜會仲好D)
食左兩碗

前前後後同老公食左5碟牛肉加1碟豚肉.....
係時候食甜品LA
佢有兩部E D 機,一部係雪糕機(近角落位) 一部係乳酪機(中間),
仲有好多配料, 正
5圈半乳酪雪糕, 哈哈...

哇, 好懷念N年前係快餐店'針"雪糕,到而家仲KEEP 到, 都幾靚呀
隔離枱個小朋友望住個5圈半乳酪雪糕呆左..佢應該係度諗:好高呀!
今次太飽, 下次試下"針" 10圈半

話咁快90分鐘就過左去,要埋單LU, 服務唔錯,
下次會午餐時段試澳洲和牛,晚餐要$248加一, 午餐要是208加一

Other Info. : 去食時,記得早一日去訂位,係即入既
2015-07-18
Waiting Time
180 Minutes (Dine In)
$185 (Dinner)
2015-04-16 8035 views
星期天,一行四人在午市時間到牛一食仼食火鍋。我們選了$68的牛肉午市的自助打邊爐每人只跟一碟牛肉我們點的湯底是辛辣味的,加了點蕃茄,味道不錯。自助bar,星期日人都不算很多。基本上,所有菜和丸類都是仼食的,也有茶跟凍的紙包飲品選擇。連苦瓜都有。也有咖哩汁的飯,這個不錯!我最喜歡的乳酪雪糕有爆珠、水果、與乳酪店吃到的沒有分別。$68 加一收費, 四人共 29860分鐘已經食得很飽雖然食得好趕,但真係好抵 任食的配料款式有二十多款吧

星期天,一行四人在午市時間到牛一食仼食火鍋

我們選了$68的牛肉
午市的自助打邊爐每人只跟一碟牛肉

我們點的湯底是辛辣味的,加了點蕃茄,味道不錯。

自助bar,星期日人都不算很多。

基本上,所有菜和丸類都是仼食的,也有茶跟凍的紙包飲品選擇。

連苦瓜都有。

也有咖哩汁的飯,這個不錯!

我最喜歡的乳酪雪糕

有爆珠、水果、與乳酪店吃到的沒有分別。

$68 加一收費,
四人共 298
60分鐘已經食得很飽
雖然食得好趕,但真係好抵
任食的配料款式有二十多款吧
2015-04-12
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • yogurt
  • 特級日本和牛
2015-03-16 7449 views
星期日8點幾2個人去食牛一,見到好多人排隊,香港人心理人排我又排,雖然等左成個鐘但結果幾驚喜。一入到去被安排坐4人位,得2個人嘅我地坐得相當舒適。侍應服務亦相當好,有笑容又好有禮貌,落左order上菜速度都好快,抵讚!配菜方面冇咩驚喜,都係傳統打邊爐嘅料,唯一有少少嘅應該係和牛炒飯,相當好食。而補充配菜嘅速度亦相當快,每次去攞配菜都是滿滿的 。主角肥牛正正正正正!牛味濃郁,爽口而且唔肥瘦適中。一開始肥牛未到時係咁食配菜,到肥牛一到淨係主攻肥牛。一來係唔蝕底心理,二來真係好好食,食左一啖之後就停唔到口係咁一直食。最後唯一唔好嘅地方就係牛一最近推出嘅優惠,佢要顧客print出來,相當唔方面我地。而且apps話冇話要print出來,指示有少少唔清晰。希望真係真心想回饋顧客去做優惠。

如果你問我牛一有咩好既地方?我可能講到啞都未講完,但如果你問我牛一有咩唔好既地方 我會答你價錢好貴 如果 你係單純想搵個地方去食宴既話, 又唔想咁貴既話 牛一 一定唔係你既選擇 無錯 牛一有好多好既地方 但係我深信 佢既價錢唔係一般市民大眾可以接受到 食個lunch 要120蚊 佢又唔係100%唔走單架wow 結果你只可以食d配料食飽 我估呀 普通人想食肥牛食到飽 泥呢間野食三四次到就要破產架 如果係有米既 可以試下 而家我都就破產架啦!不過豬肉又真心好味既
不過豬肉又真心好味既
呢個係我地既湯底
d豬同牛
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
呢個係我地既湯底
d豬同牛
  • 豚肉
2015-03-08 5696 views
年初一與妹妹及妹妹男友一齊去睇戲,不過當天只餘下較夜的時間有較好位置的3連位,所以都照買了。是日晚飯本來是去薩莉亞,不久改去翡翠拉麵,但我們行過翡翠小廚門口見今天沒有營業,那我就估計翡翠拉麵都一樣了吧?之後又轉戰到新都商場的醉上海,途中見到牛一好似沒有人在等位(?!?!?!),於是便走去看看。正好遇上晚市剛開始及可以即時入座,見離看戲時間尚有105分鐘,那麼就先吃頓豐富的好了。安頓好後,店員即奉上三碟牛肉,我們點選都是最平的餐$148,牛肉肉質算細嫩,肉味幾濃,都不錯。湯底選了蕃茄豬骨湯,有著濃郁的蕃茄味,超好味呢,而加湯是真的加湯水並不是開水。蔬菜﹑瓜﹑丸﹑麵條﹑豆腐...配料選擇認真多元化,今餐我吃得好滿足,因為食菜都食到好飽﹗熟食有咖哩牛肉飯﹑白汁雞皇(?)飯及和牛炒飯,我們都超愛吃和牛炒飯,炒飯炒得好香,和牛粒好香軟,帶著油脂,非常美味﹗飲品有紙包飲品,罐裝啤酒,茶包,汽水機。而甜品有最受歡迎的自取乳酪,是日有兩款乳酪及兩款雪糕,我吃了原味乳酪及芒果乳酪,果然,乳酪質素好高,酸甜平衡又不會溶得好快,怪不得大家都喜歡。配料也有好多呢,不過個人喜歡淨食乳酪。店員們都好有禮貌,服務體

乳酪

店員們都好有禮貌,服務體貼,又夠快手,在如此繁忙的時段然仍保持到良好服務質素,實在值得一讚。

2015-02-19
$162 (Dinner)
乳酪
2015-01-09 5962 views
BOOK左位同埋又食得比較早,所以唔洗等位就入得叫左最平既肥牛、豚肉,但都唔錯,肥瘦適中其他配料主要都係丸呀、菜呀,無乜特別最吸引我既當然係佢有任食既YOGURT啦,可以話係為左佢而揀呢間,一坐低就即刻食左碗,食完酸酸地甜甜地凍凍地既YOGURT唔會濟,仲開胃左同埋佢D TOPPINGS好多,比起之前食同類型既餐廳仲要多其實食90分鐘時間真係唔係好夠,有D趕趕地,如果唔係為左YOGURT,我諗我會揀食雞煲打邊佬
BOOK左位同埋又食得比較早,所以唔洗等位就入得

叫左最平既肥牛、豚肉,但都唔錯,肥瘦適中
其他配料主要都係丸呀、菜呀,無乜特別
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • YOGURT
  • 肥牛
十月難得有兩天國慶假期, 當然又是與豬大人出動覓食的時候啦~今次我倆來到了屯門市廣場,決心光顧一間近期火速走紅的日式火鍋放題店-- ''牛一''接近下午三時, ''牛一''門外仍人頭湧湧,果真是有一定的知名度,難怪我倆一等就是50分鐘...餓極的青蛙一進場, 連人帶袋即時取食物!!!青蛙看見店內分了左右兩邊的長檯上全放了新鮮的食材,真的不禁嘩了一聲!! 那有自助火鍋放題店有這麼多的食物選擇的呢?!單單是菜與丸的種類竟有6-7款 最怕你吃不飽, 還提供了炒飯, 更可配上咖哩汁或白雞蓉汁!!取了很多食物, 青蛙終於捨得回座位 ^^更先來一碗咖喱飯~~想不到咖喱很香, 飯亦粒粒分明, 好吃!!飲品方面亦是自取形式, 只提供紙包飲品~至於食物方面, 由於選擇的款式太多,所以對每樣想吃的, 都取了一點點來試~當中青蛙最開心的是有西蘭花及木耳,這些於火鍋中放題少見的食材 ^^而貴為主角的牛肉新鮮, 但每次份量不多,以我倆大食的呈度, 叫三至四轉左右 ^^豬肉賣相也不錯, 肉味濃!可惜沒有雞肉, 否則更覺完美。由於我倆點了壽喜燒湯底,所以隨湯附上兩隻生雞蛋~但青蛙全奉獻了給豬大人沾牛肉吃 ^^基
十月難得有兩天國慶假期,

當然又是與豬大人出動覓食的時候啦~

今次我倆來到了屯門市廣場,

決心光顧一間近期火速走紅的日式火鍋放題店-- ''牛一''
接近下午三時,

''牛一''門外仍人頭湧湧,

果真是有一定的知名度,

難怪我倆一等就是50分鐘...
餓極的青蛙一進場, 連人帶袋即時取食物!!!

青蛙看見店內分了左右兩邊的長檯上全放了新鮮的食材,

真的不禁嘩了一聲!!

那有自助火鍋放題店有這麼多的食物選擇的呢?!
單單是菜與丸的種類竟有6-7款
最怕你吃不飽, 還提供了炒飯,

更可配上咖哩汁或白雞蓉汁!!
取了很多食物, 青蛙終於捨得回座位 ^^

更先來一碗咖喱飯~~

想不到咖喱很香, 飯亦粒粒分明, 好吃!!
飲品方面亦是自取形式, 只提供紙包飲品~
至於食物方面, 由於選擇的款式太多,

所以對每樣想吃的, 都取了一點點來試~

當中青蛙最開心的是有西蘭花及木耳,

這些於火鍋放題少見的食材 ^^
而貴為主角的牛肉新鮮, 但每次份量不多,

以我倆大食的呈度, 叫三至四轉左右 ^^

豬肉賣相也不錯, 肉味濃!

可惜沒有雞肉, 否則更覺完美。
由於我倆點了壽喜燒湯底,

所以隨湯附上兩隻生雞蛋~

但青蛙全奉獻了給豬大人沾牛肉吃 ^^
基於太餓的情況下,

我倆已等不及慢慢焯食物,

反而來了個一品鍋
青蛙對這一款辣醬爆丸更是情有獨鍾,

但出的次數不多, 每次一見有出, 青蛙都定必會取 ^^
來到最後十五分鐘的時間,

又是享受甜點的時候喇!!

''牛一''的牛乳乳酪, 奶味十分濃!!

而且自助配料選擇很多,

令乳酪更個人化及不單調~

然而, 乳酪溶化的速度很快,

這一點店方需要留要及改善。
2014-10-02
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
2014-10-14 8947 views
有朋友牛一(生日)就去左「牛一」食晚市90分鐘放題我地揀左最便宜嗰個火鍋—豚肉&美國牛肉。有多種味道嘅湯底,所有野都可以任食,包括豚肉,牛肉,配菜,飲品同yogurt。雖然係最平,但係肉質一啲都唔差,豚肉幾爽口,唔係太瘦亦唔會好靱,但可惜肉味不足;牛肉都幾淋,有一點兒肥d嘅牛肉作配搭,但同樣欠缺牛肉味。雖然豚肉與牛肉的肥瘦均勻,但欠缺色澤,有點暗啞大部分嘅食野味道都唔錯,但係配菜主要係得丸,唔係太多選擇,芝士丸同蟹粗籽丸味道唔錯,好多餡,但係有d丸味道有d怪。最好食嘅係yogurt,有幾種味道揀,仲有好多唔同配料可以放。Yogurt好滑,而且幾有奶香味,唔錯唔錯!
有朋友牛一(生日)就去左「牛一」食晚市90分鐘放題
雖然係最平,但係肉質一啲都唔差,豚肉幾爽口
大部分嘅食野味道都唔錯,但係配菜主要係得丸,唔係太多選擇
,芝士丸同蟹粗籽丸味道唔錯,好多餡,但係有d丸味道有d怪。
2014-09-23
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)