2024-08-13 2207 views
😍😍日式牛気火鍋(圍方)😎😎森仔呢排有唔少壓力🥲遇到各種不如意嘅事,最好快係化悲憤為食量🥹🥹所以就encore左日式仼食火鍋🍲:牛気😍😍圍方分店超級方便,喺地鐵站相連嘅商場4/F。而餐廳裝潢雅致新淨,光線充足乾淨非常!座位也非常寬闊,坐得舒服😌森仔order 左Lv4套餐: 澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題。$338😆食到飽。近期仲加有泰式主題,多左好多泰式美食,如: 泰式生蝦,榴櫣撻,榴櫣雪條和泰式拉奶電糕🙌🏻🙌🏻超正!話明encore,當中有唔少值得再叫嘅菜式!🥇SRF美國🇺🇸極黑牛黑牛牛味濃烈,而且油脂分佈均勻😝帶一點點🤏入口溶嘅感覺當中嘅油脂為牛片,帶來大大的滑口感!正😄而且切片多薄身,所以真係涮十秒到微微帶粉就恰好,嫩滑重牛味🤌🏻配上壽喜燒湯底,香甜的更能帶起牛肉嘅鮮甜!🥇黃金蛋黃蝦丸此亦係森仔必叫之一。用上彈牙蝦肉打造而成的丸,包裹住起沙嘅黃金蛋黃蓉,超級正!口感都好好食😋最重要‼️坊間都甚少見到這個黃金蛋黃蝦丸😎所以正常都食返3粒⭐️🥈帆立貝大大粒帆立貝,真係有半隻手掌咁大🤓帶有微微鮮甜海鮮味👍🏻同時配上沙嗲湯底更惹味。🥈極尚蝦滑估唔到咁正嘅蝦滑包
😍😍日式牛気火鍋(圍方)😎😎
森仔呢排有唔少壓力🥲
遇到各種不如意嘅事,最好快係化悲憤為食量🥹🥹
所以就encore左日式仼食火鍋🍲:牛気😍😍

話明encore,當中有唔少值得再叫嘅菜式!
🥇SRF美國🇺🇸極黑牛
黑牛牛味濃烈,而且油脂分佈均勻😝
帶一點點🤏入口溶嘅感覺
當中嘅油脂為牛片,帶來大大的滑口感!
配上壽喜燒湯底,香甜的更能帶起牛肉嘅鮮甜!

🥇黃金蛋黃蝦丸
此亦係森仔必叫之一。
用上彈牙蝦肉打造而成的丸,包裹住起沙嘅黃金蛋黃蓉,超級正!

🥈帆立貝
大大粒帆立貝,真係有半隻手掌咁大🤓
帶有微微鮮甜海鮮味👍🏻
同時配上沙嗲湯底更惹味。

🥈極尚蝦滑
估唔到咁正嘅蝦滑包,真可以仼點!
佢採用了唧唧魚面般設計,可以唧出條狀嘅蝦滑!
最重要‼️係蝦滑新鮮彈牙,而且沒有腥味!
拎黎當麵條🍝咁食都好過引🤣

🥉D24榴櫣撻
呢個期間泰式限定,都係令森仔念念不忘之一。
因為佢真係超級無敵多榴櫣😜
D24的榴櫣蓉creammy到呢,森仔食左足足兩個😄
泰國🇹🇭愛好者必食!

牛気仲為各種火鍋配料和熟食,蔬菜🥬白菜🥬娃娃菜、金茹,蘿蔔等。
最重要‼️有蟲草,即刻高貴同養生晒👍🏻
火鍋湯底也增添了更多味道👅

總括來說,「牛気火鍋」是一間性價比高,又值得encore嘅日式仼食火鍋店。
特別係佢開多了很多分店,在不同地區也有分店,方便之極。
仲要配有特色嘅牛気吉祥物😆有趣又吸晴⭐️
泰國🇹🇭美食迷都一定要黎試下佢新推出嘅榴槤批和泰式奶茶雪糕😜

• 壽喜燒
2024-08-08 1401 views
這牛餐未免太豐富了吧😋一放假就想大飲大食🤗👧🏻👦🏻話劉媽之前同細細👶🏻去牛気食牛咁爽佢哋都要嚟食喎好啦~ 今次就帶佢哋嚟食「Lv5 澳洲極上和牛 + 海鮮放題 + 泰式主題」Lv5 澳洲極上和牛套餐可以任食澳洲穀飼黑安格斯牛、SRF 美國極黑牛特選牛小排、PRIME美國肩胛肉眼、穀飼牛肩肉、牛舌、牛骨髓啲牛肉一上枱賣相已經好吸引油脂分布均勻👍勁香牛肉味啊薄切得嚟又唔會太薄😋肉嫩細滑就算烚耐咗都唔會覺得「鞋」最特別係牛骨髓 😍唔係間間放題火鍋店都有精選雞腿肉、特選豚肉都好正仲有特選海鮮嘅日本帆立貝(鮮甜)、大海蝦(大隻彈牙)、青口、墨魚滑、脆鲷魚(嫩滑)、水魷(爽脆)👧🏻仲讚挪威三文魚刺身、麻辣魚皮好食#期間限定 泰式主題多款泰式食物任食 👍泰式無骨鳳爪、👍泰式生蝦、泰式燒豬頸肉、木瓜沙律、泰式奶茶雪糕、泰式地道酸辣炒飯、手搗黄咖喱牛筋仲有 #榴槤控必食👍D24榴槤酥皮撻、榴槤蛋撻、👍榴槤炸彈、榴槤雪條、榴槤糯米糍款款都有足料榴槤肉蓉😋@nabeurawa 極上牛気 ( #大圍 )📍大圍車公廟路18號圍方4樓432號舖#nabeurawa #shabushabu #日式火鍋 #牛気 #牛
這牛餐未免太豐富了吧😋

一放假就想大飲大食🤗
👧🏻👦🏻話劉媽之前同細細👶🏻去牛気食牛咁爽佢哋都要嚟食喎
好啦~
Lv5 澳洲極上和牛套餐

啲牛肉一上枱賣相已經好吸引
油脂分布均勻👍勁香牛肉味啊
薄切得嚟又唔會太薄😋肉嫩細滑
就算烚耐咗都唔會覺得「鞋」
最特別係牛骨髓 😍
唔係間間放題火鍋店都有
精選雞腿肉、特選豚肉都好正

仲有特選海鮮嘅
👧🏻仲讚挪威三文魚刺身、麻辣魚皮好食

#期間限定 泰式主題
多款泰式食物任食

仲有 #榴槤控必食
款款都有足料榴槤肉蓉😋

@nabeurawa 極上牛気 ( #大圍 )
📍大圍車公廟路18號圍方4樓432號舖

#nabeurawa #shabushabu #日式火鍋 #牛気 #牛氣 #牛気日式涮涮鍋 #打邊爐 #打甂爐
#涮涮鍋 #鍋控 #火鍋放題 #放題 #任食 #圍方 #TheWai #和牛大滿貫 #lcty食誌
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2024-07-26 2362 views
大圍圍方牛氣多款極上牛及泰式主題甜品放送!牛気全新主題「🇹🇭泰有瀛」沙話Dee卡!~泰式主題推廣期間可免費升級「泰式船麵湯」湯底 !夏日炎炎體驗真正地道的泰式風味火鍋饗宴。牛気即日起提供多款經典泰國美食,清爽彈牙的燒豬頸肉木瓜沙律、酸辣開胃的泰式無骨鳳爪、軟腍入味的手搗黃咖喱牛筋腩、鮮香惹味的海鮮冬蔭功湯等,來一個日泰Cross Over 豐富大餐!適逢榴槤當造期,一系列的榴槤甜點也是必食之選,包括榴槤糯米糍、榴槤巴斯克蛋糕、榴槤雪條、榴槤蛋撻等。只要惠顧Lv 5 澳洲極上和牛 + 海鮮放題更可升級無限追加泰式生蝦、貓山王榴槤酥皮撻及D24榴槤酥皮撻! 真心超正!未完呀! 甜品環節有稀有「泰式奶茶口味雪糕」!選用最地道的泰式奶茶,將香氣和濃厚的茶味融入濃郁雪糕,甜而不腻,口感冰涼滑溜,泰式奶茶控一定唔好錯過!晚市套餐共分六個等級,價錢質素豐儉由人,由$198 Lv 1: 90分鐘起至Lv5 - Lv6 120分鐘任食放題。Lv 5 澳洲極上和牛 + 海鮮放題 + 泰式主題 $438推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️9款湯底有涮涮鍋及壽喜燒等選擇,醬料除左日中式基本醬料之外,還有泰式風情沙爹醬、泰式海鮮沾

大圍圍方牛氣多款極上牛及泰式主題甜品放送!
牛気全新主題「🇹🇭泰有瀛」沙話Dee卡!~
泰式主題推廣期間可免費升級「泰式船麵湯」湯底 !
夏日炎炎體驗真正地道的泰式風味火鍋饗宴。

酸辣開胃的泰式無骨鳳爪、軟腍入味的手搗黃咖喱牛筋腩、

適逢榴槤當造期,一系列的榴槤甜點也是必食之選,
包括榴槤糯米糍、榴槤巴斯克蛋糕、榴槤雪條、榴槤蛋撻等。
貓山王榴槤酥皮撻及D24榴槤酥皮撻! 真心超正!
未完呀! 甜品環節有稀有「泰式奶茶口味雪糕」!
選用最地道的泰式奶茶,將香氣和濃厚的茶味融入濃郁雪糕,
甜而不腻,口感冰涼滑溜,泰式奶茶控一定唔好錯過!

晚市套餐共分六個等級,價錢質素豐儉由人,
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
9款湯底有涮涮鍋及壽喜燒等選擇,
醬料除左日中式基本醬料之外,
還有泰式風情沙爹醬、泰式海鮮沾醬、泰式沾雞醬。
泰式主題就一定要試泰式生蝦、
泰式燒豬頸肉木瓜沙律、泰式無骨鳳爪。
手搗黄咖喱牛筋腩、泰式地道酸辣炒飯、金不換炒肉碎生菜包、海鮮冬蔭功湯等。
廿幾款火鍋食材必食以下數款:

🐟日本帆立貝、挪威三文魚刺身
海鮮數款自由食😋

🐄澳洲極上和牛、黑安格斯牛、SRF 美國極黒牛、特選牛小排、PRIME美國肩胛肉眼、穀飼牛肩肉、牛舌。
🥩 期間限定日本九洲和牛肩胛肉眼、
補身花膠、青口、鮑魚等多款新鮮美食😋

重點要試就一定係榴槤系列:
D24 榴槤酥皮撻、榴槤炸彈、榴槤糯米糍、
榴槤巴斯克蛋糕、榴槤雪條、炸鮮奶及
三款MAMA 麵(酸辣蝦湯麵、清湯冬粉、碎豬肉麵)
最尾切勿錯過自助吧甜品
滑溜豆腐花、牛奶味雪糕及泰式奶茶雪糕😋👍🏼

*泰有瀛🇹🇭推廣期:2024年6月18日至9月上旬
2024-08-16 934 views
圍方開咗之後沙田區多咗好多好嘢食今晚就去咗牛気食邊爐放題😋😋呢間分店勝在夠晒新~環境光猛座位好舒適👍🏻我哋去嗰時做緊泰式主題🇹🇭 一次過滿足我幾個願望!首先係佢嘅湯底有船麵湯底揀好特別~湯底味道好濃郁🤩 微酸嘅味道好適合夏天食!除咗泰式鍋底~ 出面仲有好多泰式小食任食🤤例如泰式豬頸肉、木瓜沙律、金不換炒肉碎、泰式鳳爪、泰式地道酸辣炒飯、泰國媽媽麵、冬蔭功、泰式生蝦 等等真係泰•開心🤭🤭🤭本身牛気嘅火鍋料都幾高質~我哋揀咗lv3食澳洲穀黑安格斯牛+SRF美國極黑牛仲有牛舌、牛小排、肩胛肉眼嗰啲啲肉全部都好新鮮又夠牛味仲有得食海鮮放題🦐有蝦、帆立貝、青口、花膠等等連三文魚刺身都有👍🏻👍🏻真係大滿足!咁啱朋友係榴槤擁躉🤭佢嗰晚食甜品好似多過食正餐😂😂有榴槤QQ球、榴槤蛋撻、榴槤糯米糍、榴槤雪糕仲有榴槤巴斯克蛋糕😂 佢揀直係開心到兩眼發光🤩而我全晚最想食嘅係泰式奶茶雪糕~可惜到我可以食甜品時奶茶味售罄!!!惟有食返牛奶味同埋其他甜品啦🤭都好多選擇又好食~我同朋友都食得好滿足~下次會再嚟!
圍方開咗之後沙田區多咗好多好嘢食
今晚就去咗牛気食邊爐放題😋😋

呢間分店勝在夠晒新~環境光猛座位好舒適👍🏻
我哋去嗰時做緊泰式主題🇹🇭
一次過滿足我幾個願望!
首先係佢嘅湯底有船麵湯底揀好特別~
湯底味道好濃郁🤩 微酸嘅味道好適合夏天食!
除咗泰式鍋底~ 出面仲有好多泰式小食任食🤤
例如泰式豬頸肉、木瓜沙律、金不換炒肉碎、
泰式鳳爪、泰式地道酸辣炒飯、泰國媽媽麵、
冬蔭功、泰式生蝦 等等
真係泰•開心🤭🤭🤭

本身牛気嘅火鍋料都幾高質~
我哋揀咗lv3食澳洲穀黑安格斯牛+SRF美國極黑牛
仲有牛舌、牛小排、肩胛肉眼嗰啲
啲肉全部都好新鮮又夠牛味
仲有得食海鮮放題🦐
有蝦、帆立貝、青口、花膠等等
連三文魚刺身都有👍🏻👍🏻
真係大滿足!

咁啱朋友係榴槤擁躉🤭
佢嗰晚食甜品好似多過食正餐😂😂
有榴槤QQ球、榴槤蛋撻、榴槤糯米糍、榴槤雪糕
仲有榴槤巴斯克蛋糕😂
佢揀直係開心到兩眼發光🤩
而我全晚最想食嘅係泰式奶茶雪糕~
可惜到我可以食甜品時奶茶味售罄!!!
惟有食返牛奶味同埋其他甜品啦🤭
都好多選擇又好食~
我同朋友都食得好滿足~下次會再嚟!

2024-08-13 1797 views
第一次食火鍋放題,所以仲要嘢首先講:1. 進食時間有90分鐘,但係last order就係一小時,所以如果唔夠嘅話,盡快喺一小時內盡量order。2. 如果食平餐level 1至3,就可以先like 社交平台,就可以送多個三文魚刺身或雪糕。第一次幫襯牛氣,我食嘅係level 4 晚市放題,除咗牛肉之外仲包海鮮,QR code落單每次嗌四碟,一入座就計時,同埋會附上一碟各種嘅肉類,進食時間好趕,因為想回本,但係份量充足,上碟快,但記住last order一小時,所以如果諗住食得曬嘅話,就喺盡量一小時內盡量嗌多幾輪。牛肉新鮮無根,以我非食家角度覺得唔錯幾正,嗌多十碟八碟回本真係好易,虎蝦都新鮮大隻但係搣殼慢,牛氣有款泰式生蝦,已加魚露辣椒同埋剝埋殼去腸,用呢種生蝦碌一碌嚟食,鮮甜爽彈正個虎蝦,最緊要係快!另外供應嘅三文魚都肥美夠厚,但係我對食生吃較有戒心,所以都係碌一綠食更加正,介乎全熱於半熟之間嘅三文魚原來咁正,encore咗好多碟。因為趕住回本嘅關係,自助區嘅嘢冇乜點理,淨係拎咗車嚟茄喎菠蘿幫助消化。最後半小時都食得好飽,食多幾個軟雪糕和甜品,埋單三百幾,正路嚟講係我有賺嘅,除咗趕之外
第一次食火鍋放題,所以仲要嘢首先講:

最後半小時都食得好飽,食多幾個軟雪糕和甜品,埋單三百幾,正路嚟講係我有賺嘅,除咗趕之外,體驗唔錯,服務亦都週到,應該冬天天氣凍想打邊爐嘅時候會再encore多次。

個花膠都幾硬,所以如果想食花膠嘅話,要早叫,浸淋浸耐啲煲耐啲先夠軟,另外因為趕時間,加上個鍋嘅水蒸氣大,相片質素麻麻,下次encore再影靚啲。
泰式生蝦
泰式生蝦 已熟
2024-08-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 三文魚
  • 泰式生蝦
  • SRF極黑牛
  • 牛肩肉
2024-08-10 1340 views
現在屯馬綫很方便,經屯馬綫可以直達大圍暑假酷熱天氣警告⚠️出街都只係想留係冷氣地方,不過商場冷氣很大,所以去咗打邊爐🤣🤣🤣「極上牛気」主營火鍋放題,提供自助式就餐,環境通風明亮, 日式裝修乾淨企理有豐富的食材選擇,包括高級牛肉、新鮮海鮮等提供自選火鍋底料,可搭配多種調料提供無限量供應,可自由點餐嘗鮮,而且有QR code數碼自助下單,非常方便湯底:北海道昆布清湯+ 月見壽喜湯(需另加$10)我地係午市90分鐘放題LV4:澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題+海鮮放題澳洲穀飼黑安格斯牛、SRF美國極黑牛、特選牛小排、PRIME美國肩胛肉眼、穀飼牛肩肉、牛舌、牛骨髓精選雞腿肉特選豚肉肉類選擇極多,非常適合喜歡吃肉的朋友,來個大滿足😌特選海鮮日本帆立貝、挪威三文魚刺身、花膠、青口、大海蝦、墨魚滑、脆鯛魚片、爽脆水魷餐廳還有泰式主題,如果鍾意食泰式的朋友,一定要試下最後,一定一定要試下他們的甜品,特別是榴槤製的甜品,意外驚喜👍🏻❤️
現在屯馬綫很方便,經屯馬綫可以直達大圍

有豐富的食材選擇,包括高級牛肉、新鮮海鮮等
提供自選火鍋底料,可搭配多種調料

湯底:北海道昆布清湯+ 月見壽喜湯(需另加$10)
我地係午市90分鐘放題
LV4:澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題+海鮮放題

精選雞腿肉
特選豚肉

肉類選擇極多,非常適合喜歡吃肉的朋友,來個大滿足😌

特選海鮮

餐廳還有泰式主題,如果鍾意食泰式的朋友,一定要試下

2024-08-05 878 views
🍊 餐廳名稱:極上牛気 (大圍)🐝 味道:7/10環境:7.5/10整體分數:7.5/10💰人均:$300+———————————————————呢間人氣打邊爐相信大家都聽過,平日去食個時都依然係車水馬龍,等左一陣位先有!適逢佢依加做緊泰式主題,有期間限定嘅美食,當然要try try!Lv4: 澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題 💰338牛肉一共有6款選擇,其中澳洲穀飼黑安格斯牛& 美國肩胛肉眼為最深得我心。黑安格斯牛油脂分布平均,另外肩胛肉眼則肉味較濃。除此之外,仲有好多款唔同嘅海鮮,例如海蝦,帆立貝,水魷&青口等等。另外呢度都設有自助吧,除左蔬菜之外,仲有好多唔同嘅熟食,較為特別嘅係竟然有關東煮。加上依家做緊泰式主題,有咖喱牛腩,泰式酸辣炒飯呢類型嘅特別菜式。當然唔少得仲有榴槤做嘅甜品啦!如果對以上嘅甜品都無乜興趣嘅話,放心,仲有好多唔同嘅甜品任君選擇。🗺️大圍車公廟路18號圍方4樓432號舖🔍#FlavorforToday大圍🚆 大圍站C出口,步行約4分鐘
🍊 餐廳名稱:極上牛気 (大圍)🐝

———————————————————

🗺️大圍車公廟路18號圍方4樓432號舖
🔍#FlavorforToday大圍
🚆 大圍站C出口,步行約4分鐘
牛気出咗極上版😍開係大圍圍方4樓❤️任食澳洲極上和牛+海鮮都係$400頭一位呢期出咗泰國祭🇹🇭免費升級泰式船麵湯🤘🏻食shabu shabu當然唔少得壽喜燒湯底🤤除咗火鍋任食,出面熱食都好豐富🤘🏻 ⭐️自助吧熱食⭐️手搗黃咖喱牛筋腩泰式酸辣炒飯金不換炒肉碎海鮮冬蔭功湯MAMA 麵(酸辣蝦湯麵、清湯冬粉、碎豬肉麵)榴槤蛋撻 榴槤炸彈炸鮮奶⭐️自助吧冷盤⭐️泰式燒豬頸肉木瓜沙律泰式無骨鳳爪⭐️自助吧甜品⭐️榴槤糯米糍 榴槤巴斯克蛋糕泰式奶茶雪糕⭐️其他小食⭐️泰式生蝦榴槤雪條D24 榴槤酥皮撻貓山王榴槤酥皮撻超推薦生菜包肉碎,好好味🤭手機點有更多正嘢🤤榴槤愛好者一定滿意貓山王榴槤、D24酥皮撻,超足料,好正😍和牛唔洗講🤤點生雞蛋超滿足🤤仲有清酒🍶生啤🍻任飲記得要book位,平日都超full🥺
牛気出咗極上版😍開係大圍圍方4樓❤️
任食澳洲極上和牛+海鮮都係$400頭一位
呢期出咗泰國祭🇹🇭免費升級泰式船麵湯🤘🏻
食shabu shabu當然唔少得壽喜燒湯底🤤
除咗火鍋任食,出面熱食都好豐富🤘🏻

⭐️自助吧熱食⭐️
手搗黃咖喱牛筋腩
泰式酸辣炒飯
金不換炒肉碎
海鮮冬蔭功湯
MAMA 麵(酸辣蝦湯麵、清湯冬粉、碎豬肉麵)
榴槤蛋撻

泰式生蝦
榴槤雪條
D24 榴槤酥皮撻
貓山王榴槤酥皮撻

超推薦生菜包肉碎,好好味🤭
手機點有更多正嘢🤤榴槤愛好者一定滿意
貓山王榴槤、D24酥皮撻,超足料,好正😍
和牛唔洗講🤤點生雞蛋超滿足🤤
仲有清酒🍶生啤🍻任飲
記得要book位,平日都超full🥺
極上牛気 📍大圍車公廟路18號圍方4樓432號舖📍香港各區有分店━很久沒吃牛気了 這次經過圍方看到原來這間分店叫極上牛気 即刻入內體驗一下🤣 話說平日夜晚餐廳超旺場! 建議早些入座比較好~當日選擇了lv5 澳洲極上和牛+海鮮放題 $438 +10% 入內才發現原來餐廳現在有泰式主題食物 泰式前菜 熟食 甜品 應有盡有 榴蓮控必來!ps 這個價位來說肉的質素比想象中好很多! 現在期間限定還有日本和牛任食 沾上生蛋the best~而且有超多款榴槤甜品 最足料莫過於榴槤酥撻 滿滿榴槤蓉超濃郁!━🥩 肉類 ▶︎ 貴有貴的道理 日本和牛肩胛肉眼確實油花最豐富 不過個人覺得澳洲極上和牛亦非常出色 牛舌也好吃!▶︎ ps私心推薦壽喜燒湯底搭配生雞蛋~好味指數:●●●●●━🦐 海鮮類▶︎ 海鮮類選擇豐富 主要為貝類 蝦類等 個人最愛彈牙鮑魚與帶子! 好味指數:●●●●◯━🇹🇭 泰式主題▶︎ 熱食方面有黃咖喱牛筋腩 泰式酸辣炒飯 金不換炒肉碎生菜包 海鮮冬蔭功湯 MAMA麵▶︎ 冷盤有泰式生蝦 泰式燒豬頸肉木瓜沙律 泰式無骨鳳爪 泰式生蝦的調味很特別~▶︎ 個人超愛榴槤甜品 尤其榴槤酥皮撻有滿滿榴槤蓉 味道超濃郁

極上牛気
📍香港各區有分店

🥩 肉類
▶︎ ps私心推薦壽喜燒湯底搭配生雞蛋~
好味指數:●●●●●

🦐 海鮮類
好味指數:●●●●◯

🇹🇭 泰式主題
▶︎ 個人超愛榴槤甜品 尤其榴槤酥皮撻有滿滿榴槤蓉 味道超濃郁! 另外榴槤雪條 糯米糍 大福 巴斯克 蛋撻 榴槤炸彈都不錯
好味指數:●●●●◐

🥢 自助bar
▶︎ 自助bar分為不同區域 鍋物區 水果區 蔬菜區等都是任攞~
▶︎ 飲品區選擇超多 而軟雪糕任食亦是我的愛
好味指數:●●●●◐

2024-08-01 856 views
成日都見好多人排隊,難得呢晚放早,特登過黎試下,整體裝潢係採用日式木系風格,俾人嘅感覺好舒服,坐位好寬敞除咗用qr code落主要嘅肉類之外,出面自助bar有多款丸類、蔬菜、熟食、飲品同甜品都幾多選擇揀左個LV4 用餐限時90分鐘澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題+海鮮放題 單單是牛肉已經包含了六款,牛控表示很開心要咗昆布湯,好夾牛肉澳洲穀飼黑安格斯牛 油花分佈均勻,入口好細膩特選牛小排 肉質軟嫩juicy有牛香海鮮款式都十分多,有大蝦,花膠,帆立貝,青口,花膠軟腍腍,最愛大海蝦~鮮味十足適逢遇上期間限定泰國祭更有泰式咖喱,冬陰功,泰式酸辣炒飯,泰式木瓜沙律,榴槤甜品等記得留肚食榴槤甜品,泰滿足

多選擇

揀左個LV4 用餐限時90分鐘
澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題
+海鮮放題

單單是牛肉已經包含了六款,牛控表示很開心
要咗昆布湯,好夾牛肉

澳洲穀飼黑安格斯牛
油花分佈均勻,入口好細膩

特選牛小排
肉質軟嫩juicy有牛香

適逢遇上期間限定泰國祭
更有泰式咖喱,冬陰功,泰式酸辣炒飯,泰式木瓜沙律,榴槤甜品

記得留肚食榴槤甜品,泰滿足
2024-07-31 762 views
今次叫咗個「牛氣精選套餐 Lv 4」,可以食到好多高級嘢,有澳洲黑安格斯牛、美國肩胛肉眼、日本帆立貝同埋挪威三文魚生,每款都幾好食😍期間限定嘅泰式主題,自助熱食區有好多泰式嘢,有手擂黃咖喱牛筋腩、泰式酸辣炒飯,仲有金不換炒肉碎。我好鍾意佢哋嘅泰式燒豬頸肉木瓜沙律,配埋泰式無骨雞腳,好怕辣又好好吃。最後佢哋仲有榴蓮系列嘅甜品,包括有榴蓮糯米糍同埋榴槤雪條,榴槤味濃郁,好食🤩另外,仲可以免費換上泰式船麵湯,令整個用餐體驗更加豐富。佢哋嘅肉本身都幾好食,加埋泰式嘅特色,岩曬我呢個鍾意食牛又鍾意試新嘢嘅人!😍

另外,仲可以免費換上泰式船麵湯,令整個用餐體驗更加豐富。

2024-07-23 1201 views
今次到訪位於圍方嘅牛気🤭 試下佢哋最近推廣嘅泰國祭😍❤️ 泰國祭內容好豐富🤩 㨂咗Lv 4 套餐嘅話,可以無限任食泰式生蝦同埋D24 榴槤酥皮撻😋 除此以外,仲可以係自助區任攞多款配料、熟食同埋甜品😋 包括有泰式地道金不換炒肉碎、炸鮮奶、泰式地道酸辣炒飯、泰式奶茶雪糕等等😍 一口氣可以食曬咁多款經典地道泰菜,真係無得嘆😋 湯底方面,餐廳亦提供了期間限定嘅泰式船麵湯底😚 食落清新充滿多款香料嘅香氣,用黎滾煮海鮮真係超級夾👍👍👍 想嘗盡湯底精華,一定要煮埋泰式粉絲一齊食😋 勁入味超惹味😘
今次到訪位於圍方嘅牛気🤭 試下佢哋最近推廣嘅泰國祭😍❤️

Type of Meal
Dinner
好食指數:8.5/10.呢間人氣長期爆燈嘅大圍圍方商場牛氣火鍋店🔥套餐方面有六個等級我哋揀咗第四級😋🥳 晚市食兩個鐘$338+1價錢方面都好吸引🤤😍Lv4: 澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題,期間限定仲有泰式主題可以任食以下食物😍😍.🔥澳洲穀飼黑安格斯牛(最好食😋瘋狂encore😍)🔥SRF 美國極黒牛 🔥特選牛小排🔥PRIME美國肩胛肉眼 🔥穀飼牛肩肉🔥牛舌 (薄切好味🤤)🔥牛骨髓(好少喺火鍋店食到 好特別😝)🔥精選雞腿肉🔥特選豚肉 🔥特選海鮮🔥日本帆立具🔥挪威三文魚刺身🔥大海蝦(夠哂大隻 爽口彈牙😋)🔥青口🔥墨魚滑🔥脆鲷魚🔥爽脆水魷.出面仲有各式蔬菜,甜品,飲品,熱食,仲有關東煮corner! 種類多不勝數🥳🥳😝湯底方便揀咗鴛鴦鍋原熟蕃茄濃湯,北海道昆布湯昆布湯清甜好味 就算打邊爐都唔會太熱氣.而家期間限定泰式主題仲可以任食好多唔同嘅泰式食物,榴槤控一定好鍾意🥳😍🔥泰式生蝦🔥「D24榴槤」酥皮撻(好香脆好食)🔥榴槤雪條🔥榴槤蛋撻🔥榴槤炸彈🔥泰式燒豬頸肉🔥木瓜沙律🔥榴槤糯米糍🔥泰式無骨風爪🔥泰式奶茶雪糕🔥泰式地道酸辣炒飯🔥手搗黄咖喱牛筋腩.總體嚟講食物質素

好食指數:8.5/10
呢間人氣長期爆燈嘅大圍圍方商場牛氣火鍋店🔥
套餐方面有六個等級
我哋揀咗第四級😋🥳 晚市食兩個鐘$338+1
價錢方面都好吸引🤤😍
可以任食以下食物😍😍

🔥澳洲穀飼黑安格斯牛(最好食😋瘋狂encore😍)
🔥SRF 美國極黒牛
🔥特選牛小排
🔥PRIME美國肩胛肉眼
🔥穀飼牛肩肉
🔥牛舌 (薄切好味🤤)
🔥牛骨髓(好少喺火鍋店食到 好特別😝)
🔥精選雞腿肉
🔥特選豚肉
🔥特選海鮮
🔥日本帆立具
🔥挪威三文魚刺身
🔥大海蝦(夠哂大隻 爽口彈牙😋)
🔥青口
🔥墨魚滑
🔥脆鲷魚
🔥爽脆水魷

湯底方便揀咗鴛鴦鍋
原熟蕃茄濃湯,北海道昆布湯
昆布湯清甜好味 就算打邊爐都唔會太熱氣

而家期間限定泰式主題
仲可以任食好多唔同嘅泰式食物,榴槤控一定好鍾意🥳😍
🔥泰式生蝦
🔥「D24榴槤」酥皮撻(好香脆好食)
🔥榴槤雪條
🔥泰式無骨風爪
🔥泰式奶茶雪糕
🔥泰式地道酸辣炒飯
🔥手搗黄咖喱牛筋腩

總體嚟講食物質素唔錯,而且種類非常多,真係睇到目不暇給😍😍
食到捧住個肚走,都未食晒咁多種🤣🔥
最後記得留肚食甜品,同埋泰式奶茶雪糕或者牛奶味雪糕🍦😝😝

有機會一定會再嚟encore !🥳😝
2024-07-19 930 views
朋友想食邊爐放題就揀咗呢一間人氣餐廳🥘Lv4: 澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題($338),而家仲做緊活動係泰式主題迎接炎炎夏日泰式前菜🇹🇭冬陰功:味道都唔錯,新鮮辣辣夠晒開胃泰式炒肉碎:炒得夠香泰式鳳爪:都還可以蔬菜丸類🥦🥒🥬都係大路選擇,你是牛必試牛丸,有油香勁好食,仲有燒麻糬,比較少見,有花生同芝麻味,超級煙靭牛肉嘅選擇都有好幾款,澳洲黑安格斯牛,SRF美國極黑牛,特選牛小排,Prime美國肩胛肉眼,牛肩肉🐮海鮮鮮蝦:肉質都OK墨魚滑:夠彈性蝦滑:唧唧蝦滑,半蝦半滑,好有口感,一定要食甜品軟雪糕🍦:自己唧小朋友食一定超開心,有牛奶同泰式奶茶味焦糖布甸🍮:口感結實啲,但係又蛋香榴槤雪條:好食味道都自然D24榴槤撻:鍾意食榴槤一定要試,味道極香濃

泰式前菜🇹🇭
冬陰功:味道都唔錯,新鮮辣辣夠晒開胃
泰式炒肉碎:炒得夠香
泰式鳳爪:都還可以

蔬菜丸類🥦🥒🥬

海鮮
鮮蝦:肉質都OK
墨魚滑:夠彈性
蝦滑:唧唧蝦滑,半蝦半滑,好有口感,一定要食

甜品
軟雪糕🍦:自己唧小朋友食一定超開心,有牛奶同泰式奶茶味
焦糖布甸🍮:口感結實啲,但係又蛋香
榴槤雪條:好食味道都自然
D24榴槤撻:鍾意食榴槤一定要試,味道極香濃

2024-07-10 833 views
今次去大圍揾朋友開大餐,呢到有間新商場,上蓋有間日式任食火鍋店(極上牛氣),呢到座位超級寬落舒適,夏日尖尖,呢期有泰國主題,食物相當豐富,我地選左level 4嘅 澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題😋😋呢到主打澳洲穀飼黑安格斯牛同SRF美國極黑牛🐂(無限追加),仲有特選牛小排同PRIME美國肩胛肉眼,完全無雪藏味,口感極佳👅👅仲有多款特選海鮮,最推介係日本帆立貝,味道極到鮮甜挪威三文魚刺身、大海蝦、花膠,款款都新鮮彈牙,食多二轉已回本✨✨⭐限定泰式主題🌟除了基本的生蝦、生菜包、榴槤炸彈、榴槤糯米磁等等,仲有稀有的「泰式奶茶口味雪糕」🍦🍦最鐘意甜而不腻,充滿濃郁的泰式奶茶味道,口感冰涼🤗🤗自助吧仲有好多不同種類的醬汁、甜品、本地蔬菜、熟食、丸製品、關東煮等等,最驚喜有棉花糖機,即係有童年回憶!!任飲任食90分鐘,呢到商場又係新場,坐得好舒服,有機會絕對要來圍方試下🤤🤤✨極上牛気 (圍方)📍大圍車公廟路18號圍方4樓432號舖

仲有多款特選海鮮,最推介係日本帆立貝,味道極到鮮甜

⭐限定泰式主題🌟

✨極上牛気 (圍方)