2018-04-22
[ 拉麵第一彈🍜| 濃厚豚骨湯底 ]••我平時整好張相都會比男朋友睇下,問佢覺得點先Post👀早幾日比佢睇呢張,一向中文好差既佢,竟然爆左八隻大字😱「咁簡單既?你黔驢技窮、江郎才盡啦?」......🌚⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🔹No.1拉麵($98)⭐️8/10可以揀要唔要香油/蒜/葱,我全部都要🙆🏻♀️最值得讚既係拉麵既靈魂—湯底👻個豚骨湯好濃厚,好滑,就咁飲都唔會好鹹好渴👅所以呢8分都係比個湯底,真心正👍🏻-▫️麵底算係極細,有分5種硬度,我揀左硬🍜但係出到黎個麵對我黎講係太軟,只能夠話軟硬程度太主觀,唔可以怪佢🤷🏻♀️(下次要揀超硬了🙊)▫️配料叉燒有兩款共四塊,係半肥瘦👍🏻我最唔開心係無筍,想比錢加都無得加🙁無諗過食拉麵竟然會無筍😭-🔺第一次黎食既時候唔使排隊,依家佢個豚骨湯被宣揚開左📣Lunchtime都要排下隊🤦🏻♀️
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🔹No.1拉麵($98)⭐️8/10