2024-03-01 163 views
去尖沙咀韓國街食韓式燒烤 依間幾抵食,而且選擇好多💕 有燒烤、湯類、炸雞等等,實有一樣嘢啱食☺️ 今次食齊烤牛豬雞,滿足晒三個願望✨✌🏼肩胛肉(180g) $240: 牛肩胛肉有口感,而且肉味濃😆 用生菜包住食,仲可以加蒜片同青椒👍🏼五花肉(180g) $160: 肥瘦均勻,面層嘅肥肉有少少焦香,非常吸引😍雞肉 $150: 用醬料及麻油醃過,非常香口! 雞皮煎香園令味道更加突出😚海鮮豆腐湯 $90: 有蝦、蜆、豆腐、翠玉瓜,泡菜唔會好辣,配埋飯更加溫飽😜

肩胛肉(180g) $240

五花肉(180g) $160
: 肥瘦均勻,面層嘅肥肉有少少焦香,非常吸引😍

雞肉 $150

海鮮豆腐湯 $90
: 有蝦、蜆、豆腐、翠玉瓜,泡菜唔會好辣,配埋飯更加溫飽😜

馬鈴薯豬骨火鍋賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧火鍋極大盆超足料,上枱後會在火爐上繼續滾煮,保證熱騰騰香噴噴👍 火鍋湯底非常濃厚,加入了香蔥、辣粉等多款香辛料,入口集鹹、辛、鮮、香於一身,味道層次十分豐富。豬骨肉烹煮得十分入味,盡得馥郁的湯底精華,咬落軟腍嫩口,不會過肥過膩,令人回味無窮。大醬湯賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧大醬湯滾熱送上,散發著超濃的蒜蓉香氣,非常誘人。內含極多的豆腐和蜆肉,令湯品鹹香又不失鮮美,伴飯一流必選。🐧❣️跟湯奉送白飯一碗❣️🐧❣️餐廳有多款地道韓式飲品提供,不妨一試🥴 🐧❣️餐前會奉送四款韓式小菜,清新又開胃❣️環境:🐧🐧🐧🐧餐廳裝橫類近韓式地道燒肉店,風味十足。店內會不斷播放著各式韓國流行歌曲,氣氛極佳。座位桌面位置闊落舒適,打開座位下特設置物空間,客人可把隨身物品放進其中,避免弄髒吸味,設計十分貼心。餐廳燒肉鐵板仿效烏龜模樣設計,超有創意,打卡一流🥴 🐧❤️結語:火鍋份量十足濃香又惹味,誠意推薦❣️

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️跟湯奉送白飯一碗❣️

🐧❣️餐廳有多款地道韓式飲品提供,不妨一試🥴

🐧❣️餐前會奉送四款韓式小菜,清新又開胃❣️

環境:🐧🐧🐧🐧

餐廳燒肉鐵板仿效烏龜模樣設計,超有創意,打卡一流🥴

🐧❤️結語:火鍋份量十足濃香又惹味,誠意推薦❣️

2024-02-20 126 views
🐷🐷🐷🐷🐷同朋友行過尖沙咀條韓國街,搵咗好耐終於見到一間滿足到我哋又想食熟食又想燒肉嘅願望,而且環境唔會過於擠迫,坐得都幾舒服。前菜嘅種類好多,除咗食物之外又點可以少得燒酒,我哋叫咗兩支柚子燒酒 ($80/1) ,一路食一路飲🍻▪️牛肉拼盤 ($560) 入面包括咗 牛肉眼/牛肋骨肉/肩胛肉/板腱肉/泡菜湯 或大醬湯。一上枱嘅時候我哋都俾佢嘅份量嚇親,牛肉眼係有一整塊🥩 長過我地塊面😂 燒得七成熟就啱啱好,牛味濃之飲連埋脂肪一齊食會油香四溢🍖 另外板腱肉比較適合怕肥嘅女士,脂肪比例較少,而且切得薄薄地,食完冇咁內疚。用生菜加上豆瓣醬同埋泡菜一齊食,口感層次更豐富同無咁油膩🥬大醬湯嘅用料十足,入面有蜆,翠玉瓜,豆腐等等,喺個石鍋上面熱辣辣上枱,忍唔住成碗飲晒👅〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️半半炸雞 原味甜辣醬 ($190)甜辣醬辣得都幾惹味,份量一樣係翻晒規🥹 一碟,加埋大約有一隻雞咁大份。外皮炸得香脆,沾上甜辣醬都唔會淋咗~ 同場加映炸韓式餃子,入面嘅餡料都唔少,而且仲保持到好濕潤。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️💰$910+10%/2 person📍南대門 (尖沙咀)尖沙咀
🐷🐷🐷🐷🐷

▪️牛肉拼盤 ($560)

▪️半半炸雞 原味甜辣醬 ($190)

💰$910+10%/2 person
📍南대門 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
💭呢幾日咁凍,大家出街食飯會唔會專登去d 食完暖笠笠既餐廳呢~今日突然好想食油滋滋既燒肉,所以就黎左韓國街揀左間餐廳黎試~呢間餐廳既前菜有好多款!燒肉的話仲會有生菜比我地包住d肉肉食添!🌸五花肉 HKD 160食韓燒點可以無五花肉!油滋滋既五花肉雖然油膩但滿足!🌸牛肉拼盤配大醬湯 HKD 560呢個牛肉拼盤真係好多款肉!有牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉同埋板腱肉~基本上四款肉既質感都好唔同~有驚喜~大醬湯帶點微辣~飲完真係暖笠笠~

🌸五花肉 HKD 160
食韓燒點可以無五花肉!油滋滋既五花肉雖然油膩但滿足!

🌸牛肉拼盤配大醬湯 HKD 560
大醬湯帶點微辣~飲完真係暖笠笠~
  • 牛肉拼盤
2024-01-25 77 views
好耐無食韓式燒肉,又想炸雞,到尖沙咀韓國街行下,見到南大門BBQ由韓國人主理,價錢實惠,套餐選擇多款。入到去,環境舒適,服務好。🌟#前菜小食︰泡菜共六款泡菜,好豐富吸引!傳統常見有芽菜、大白菜,白蘿蔔,味道好正宗,唔會太辣,好開胃。另有薯塊、西蘭花及牛膀,味道清,少量的調味,都好好食。🌟#甜辣醬炸雞(6件)必試!甜辣醬唔會令到炸雞的脆皮變質,滿滿的汁沾滿每一舊炸雞,甜味較重小小辣,十分香脆的外殼之下雞肉依然鮮嫩多汁,好好食!🌟#牛肉拼盤(牛肉眼/牛肋骨肉/肩胛肉/皮腱肉/泡菜湯)牛肉拼盤份量超級多,含5款高質牛肉,脂肪分佈均勻,入口軟滑,每款肉類都肉汁飽滿,肉味香濃。將燒好的牛肉前成條狀,配上生菜同泡菜包住一齊食,勁好食,清新開胃,香口惹味!🌟#泡菜湯有驚喜!想不到套餐的泡菜湯份量十足,熱辣辣,滿滿的食材有豆腐泡菜同肉,泡菜味濃郁小辣,好好飲,為此餐一個圓滿的總結。超值又好味,值得再試。

🌟#前菜小食︰泡菜

🌟#甜辣醬炸雞(6件)

🌟#牛肉拼盤(牛肉眼/牛肋骨肉/肩胛肉/皮腱肉/泡菜湯)

🌟#泡菜湯

超值又好味,值得再試。
  • 泡菜湯
  • 牛肉拼盤
  • 肩胛肉
  • 韓燒
2024-01-24 71 views
店名: 南대門地址: 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖尖沙咀站 B1 出口,行7分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5안녕하세요~近排睇完《單身即地獄3》,突然好掛住韓燒🍖!之前都有講過尖沙咀韓國街📍其實聚集左各式各類既韓國餐廳🇰🇷~今晚行完街就沿住金巴利街睇下沿途有咩韓國菜好食🥢,見到一個oppa👨🏻好熱情係門口招呼👋🏻,而且環境空間幾寬闊🤩,就決定食呢間✔️!店內職員大多為韓國local🤗,老闆娘亦係居港多年的韓國人☺️,咁地道梗係試下佢地既韓式燒肉🥓&炸雞🍗~一坐低就見到枱中央放咗一隻鐵製既大龜背🐢,下面就用明火灸熱🔥,而且微傾斜令尾部可以去油🤩,鐵龜背熱氣四散💨,好適合冬天嚟取暖☃️!但要注意小心燙傷⚠️!豬肉拼盤Set B ❤️❤️❤️❤️$450嗌完店員就會立刻送上韓式前菜🇰🇷,包括酸辣既泡菜🌶、脆口既大豆芽菜🌱、微辣既生菜🥬、麻油香既翠玉瓜同辣青瓜蘿蔔🥒。每款各有特色,都令人非常開胃🤤!我地嗌既豬肉拼盤Set B包括豬肋骨🍖、傳統辣醬醃五花肉🌶️、梅花肉🐖、薄切五花腩🥓,食到唔同口感好滿足😻~個人最推介傳統辣醬醃五花肉👍🏻,經醃製既五花肉油脂比例唔會太高🤗,好入味
店名: 南대門

地址: 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
尖沙咀站 B1 出口,行7分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

豬肉拼盤Set B ❤️❤️❤️❤️
嗌完店員就會立刻送上韓式前菜🇰🇷,包括酸辣既泡菜🌶、脆口既大豆芽菜🌱、微辣既生菜🥬、麻油香既翠玉瓜同辣青瓜蘿蔔🥒。每款各有特色,都令人非常開胃🤤!我地嗌既豬肉拼盤Set B包括豬肋骨🍖、傳統辣醬醃五花肉🌶️、梅花肉🐖、薄切五花腩🥓,食到唔同口感好滿足😻~個人最推介傳統辣醬醃五花肉👍🏻,經醃製既五花肉油脂比例唔會太高🤗,好入味🌶️得黎將豬肉既香味帶出😍,啱曬今日想食重口味既我😈!醬料方面除左每人有一碟豆瓣醬🫘同海鹽黑椒芝麻油🧂外,仲有蒜粒🧄同埋青椒粒🫑,仲有送上一籃西生菜🥬,供食客包住燒肉🥓一齊食,食落都健康啲💪🏻,又可以減輕油膩感☺️。另外,Set仲包括大醬湯🍲,湯底非常濃郁而且份量非常多😋,內有蜆肉🐚、翠玉瓜🥒、豆腐🥡、香菇粒🍄、洋蔥🧅,非常足料🤩~

甜辣醬炸雞 ❤️❤️❤️❤️
雞肉完美地裹上炸粉🍗,雞肉部份非常軟腍易咬☺️,就算雞胸部份都好嫩滑🤤,而且沾上甜辣醬更開胃🥰!份量足一隻雞外仲有3隻韓式炸菜肉水餃🥟,水餃既包法好似一個元寶💰,而且餃子內有粉絲,食落唔會滯🙅🏻‍♀️,再蘸上甜辣醬🌶️,非常惹味☺️!
二訪位於尖沙咀韓國街正宗韓式BBQ—南대門,由韓國人親自主理,行到門口已經見到老闆熱情招待,主推地道韓式燒烤。餐廳室內以深木色為主,每一張枱抽風系統良好,周圍唔會油煙彌漫,整體環境令食客燒得舒服🥢 今次點選牛肉拼盤Set B,牛肉款式都算多,推介醬醃特級牛肋骨,肉質香嫩入味,咬落醬汁豐富;套餐亦包括一款大醬湯或泡菜湯,大醬湯足料有蜆肉、豆腐等,如果喜歡食辣既朋友可以揀選後者~ 冬天想食韓燒既朋友可以到訪🥩
尖沙咀一帶其實有很多韓式料理餐廳,經過這家餐廳看到裏面差不多滿座,感覺很受歡迎,於是和朋友進去試試!餐廳裝修簡約,但是很有韓國地道小店的氣氛。一入座店員就上了許多韓式小菜,都蠻好吃的!🌕 燒肉:肩胛牛肉這家韓式小店的燒肉挺美味的!這次點了他們的肩胛牛肉,肉質鮮嫩多汁,入口軟嫩。值得一提的是這家店的燒肉鐵板是龜背造型,傳熱又快又均勻,肉一下子就熟了,好讚👍🏻🌖 芝士豬肋骨豬肋骨經過烤制後,肉質緊實,搭配上濃郁的芝士,口感豐富,味道濃郁。可能在鐵板上一直烤着會有點乾,下次吃時想先把豬肋骨夾起,想吃時再放上鐵板沾芝士🧀🌕 牛肋骨湯這牛肋骨湯是一道非常暖胃的湯品。湯底看似清淡但味道濃郁,牛肋骨熬煮得恰到好處,肉質軟嫩,還有一些粉絲,非常好吃👍🏻🤤📍 南대門尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖🧧人均消費$395

🌕 燒肉:肩胛牛肉

🌖 芝士豬肋骨

🌕 牛肋骨湯

📍 南대門
尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
🧧人均消費$395

2024-01-19 35 views
來一個韓國料理聚會,這裏令我們有個快樂的晚上,喜歡這感覺喔!打工仔放工最期待的事,除咗番屋企休息,莫過同朋友一齊放鬆食一餐美味的晚餐~炸醬面是韓國的國民美吃,感覺很棒,是傳統地道感喔滿滿的炸醬,撈一撈令麵沾滿了炸醬,撈埋食超正呀~韓式鐵板炒豬肉熱辣辣豬肉味道又惹味而香濃。鐵板上的菜很吸引,不喜歡食菜的也會食泡菜魷魚飯魷魚充滿泡菜味很入味,加點泡菜更見好吃店內有提供小吃菜,有3款小食,添加一點,非常之美味。

炸醬面
是韓國的國民美吃,感覺很棒,是傳統地道感喔
滿滿的炸醬,撈一撈令麵沾滿了炸醬,撈埋食超正呀~

韓式鐵板炒豬肉

泡菜魷魚飯
魷魚充滿泡菜味很入味,加點泡菜更見好吃

店內有提供小吃菜,有3款小食,添加一點,非常之美味。
2024-01-17 42 views
🇰🇷 Today, I had the pleasure of exploring the vibrant Korean street in Tsim Sha Tsui once again, this time diving into the tantalizing world of Korean BBQ. The quality of the beef surpassed my expectations, and the generous portions left my aunt and I struggling to finish the entire set.We indulged in the following delectable dishes:1️⃣ Beef BBQ Set(A) $560This set includes an array of succulent cuts such as Ribeye, Boneless Short Rib, Chuck Flap Tail, and Flap Loin. To complement the flavors, we

1️⃣ Beef BBQ Set(A) $560
This set includes an array of succulent cuts such as Ribeye, Boneless Short Rib, Chuck Flap Tail, and Flap Loin. To complement the flavors, we opted for the comforting Soybean Soup.

2️⃣ Steamed Rice $20
This bowl of steamed white rice was a welcome addition to our meal, as it was not included in the set. It paired perfectly with the Soybean Soup.

3️⃣ Korean Grape Juice $20
If you're a fan of Korean cuisine, you must try this refreshing grape juice. With its delightful grape jelly bits, it's a treat for the taste buds.

4️⃣ Korean Pear Juice $20
This was my first time trying this pear juice, and I fell in love instantly. Its sweet and slightly crunchy pear bits added a delightful twist to the familiar flavor.

💰 Our total bill, including a 10% service charge, was $682. It was a worthwhile investment for the exceptional dining experience we had at Namdaemoon Korean B.B.Q. Restaurant.
2024-01-16
$343.5 (Dinner)
一個月唔食一次韓燒真係唔安樂🫢 呢到食物選擇豐富 有海鮮 豬肉 牛肉 雞肉等🤤 仲有套餐你揀添~作為牛魔王🐮點可以少得了叫牛肉🫣 我叫地叫左牛舌 辣醬五花肉 護心肉 牛肉大醬湯 兩個人真心夠食了🩷牛舌一定叫牛舌 當牛舌燒得表面焦脆但又帶汁 每啖都有牛香 口感彈牙☺️ 加埋泡菜一齊食又係另一重風味☺️辣醬五花肉將五花肉既油脂逼出🤭配生菜一齊食 咬落去爽口又唔油膩 南大門BBQ📍 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖

作為牛魔王🐮點可以少得了叫牛肉🫣 我叫地叫左

將五花肉既油脂逼出🤭配生菜一齊食 咬落去爽口又唔油膩

南大門BBQ
📍 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
2024-01-11 47 views
水冷麵 $90問了店員建議吃完烤肉可以吃個水冷麵來消一消膩,味道酸酸甜甜的水冷麵又真的蠻消膩的,味道都會偏清淡一點,配料有半隻蛋,一片小小的牛肉和大量冷麵牛豬肉拼盤 $770牛肉有三款,豬肉也有三款,每款份量不多,所以只能淺嚐不能細味,每款的味道都正正常常,建議大家跟餐的湯不要選大醬湯,有點咸,可能泡菜湯會比較好得知edan有來過取鏡拍mv所以來朝聖一下,店員都是韓國人,比較特別的是店內大部分燒肉的鐵盤是一個烏龜的形狀,是蠻可愛但烤肉的時候肉會一直掉下來,建議大家選平的烤盤會比較方便
水冷麵 $90

牛豬肉拼盤 $770

2024-01-11 23 views
๛牛豬肉拼盤 $770烤肉以拼盤形式,可以每種肉都品嚐一下,叫了一份牛肉和豬肉的拼盤,分別有特級牛肋骨,醬醃板腱肉,肩胛肉,五花肉,豬肋骨,豬頸肉和配了一個大醬湯和生菜,每款份量偏小,大約是1-2人份特級牛肋骨牛味香濃,五花肉肥瘦均勻,豬頸肉肉質爽脆,豬肋骨因為有點凹凸不平,以致有點難燒,所以燒焦了,如果店員可以幫忙燒會更好配餐的大醬湯有點太過咸了...未知是否一時失手,但建議大家不要選大醬湯!!選泡菜湯可能更好๛海鮮豆腐湯$90另外點了一份海鮮湯,內面的配料跟大醬湯一模一樣,只多了一個蛋黃,所以本身有點拼盤的可以不用點這個選其他食物或更好整體來說,燒肉拼盤味道正常,但份量少價錢也偏高,勝左店舖位置方便💰人均: $𝟐𝟎𝟏-𝟒𝟎𝟎🌟推薦:NA🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 nevergetfat ~
๛牛豬肉拼盤 $770

๛海鮮豆腐湯$90

💰人均: $𝟐𝟎𝟏-𝟒𝟎𝟎
🌟推薦:NA

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 nevergetfat ~
尖沙咀一向都多好嘢食,去完美麗華商場購物完就決定沿着樓下金巴利街 望吓沿途有啲咩食肆好推介,步行大概5分鐘路程後就見到一個oppa喺門口推介韓式燒肉「南대門」🇰🇷店內職員大部份為韓國人,老闆娘亦係居港多年的韓國人🤩咁地道就試吓佢哋嘅牛肉拼盤A(包含泡菜湯/大醬湯)同韓式牛肋骨湯🍲點完菜後會立刻送上前菜,全部前菜可以任添👍🏻🐂牛肉拼盤A 💰560有四款肉(牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉)+ 細size 泡菜湯(或可揀大醬湯)大大盆 份量都唔少👍🏻老闆娘推介一邊燒肉,一邊燒泡菜,燒肉配燒熟咗嘅泡菜食更加香口,肉質唔韌而且油脂平均✨泡菜湯辣度同用料十足,天氣凍凍地最岩😋🦴韓式牛肋骨湯💰110單叫size會比拼盤套餐的更大碗,牛肋肉非常多 食極都仲有 尸撐棒,而且非常濃味但無味精,配飯食一流👍🏻暖胃之選老闆娘好好客🫶🏻周不時教我哋點樣燒好食同協助我地,餐點份量都好多,我地2人食唔晒,以上份量三個人嘅話絕對夠食無問題👍🏻👍🏻抵食

🐂牛肉拼盤A 💰560

🦴韓式牛肋骨湯💰110

• 牛肉拼盤A
  • 大醬湯
  • 韓式牛肋骨湯
1K
2023-12-30 39 views
我是喜愛韓國料理的, 但突然間發現原來很久沒有食韓烤! 來到韓國食品及餐廳集中地 “尖沙咀”!!走著走著, 遠遠的已看到光亮的招牌, 在裡面看上去坐位挺多的還很寬敞, 就試試這家吧! 食品方面種類多選, 有炸雞、湯麵、鍋物、醬油蝦等, 當然少不了此行目的 – 燒肉吧! 下單後, 店員便奉上餐前涼菜及一籃生菜, 不夠還可以添, 超讚! 因為不想食套餐, 所以單點了些最想食的來燒! 特級牛肋骨 $320/2pcs ~ 超長的牛肋骨, 肉質鮮嫩多汁不乾澀, 口感特別Q, 脂肪雖少但質地細膩! 五花肉 $160/180g ~ 肥瘦分佈均勻相間、有脂香而不油膩, 油脂遇熱溶化, 肉質軟滑爽彈, 配泡菜、生菜及蒜片同食, 一絕! 梅花肉 $180/180g ~ 即肩胛肉, 沒有五花肉那段多的油脂, 肥瘦均勻, 肉質鮮嫩, 豬肉味濃郁但沒豬腥味, 經燒烤後特別嫩及香又不油膩!還好有生菜送, 包著食也不膩!

還好有生菜送, 包著食也不膩!