2023-02-28 13 views
已經第二次黎食,第一次係同3個朋友一齊黎,大家都覺得好好味!!我個人係真係念念不忘想再黎食!3款前菜都好味!泡菜好有住家風味!呢個我覺得係必點!啲面好q,好韓國味第一次食炒血腸都好味,好香香料味辣牛肉湯就普普通通啦,啲牛肉好鞋🫠第一次飲紅桑子酒,似紅酒但易入口好多,同埋飲到果香味,我平時係絕對唔飲紅酒的,但呢隻接受到👍🏻整體黎講都好鐘意,絕對會再返轉頭👍🏻👍🏻其實食落就係普通家庭式既感覺,同埋可能就返香港人,真係唔辣😂咁‘’思鄉‘’果陣,就多一個選擇啦!

3款前菜都好味!泡菜好有住家風味!

呢個我覺得係必點!啲面好q,好韓國味

第一次食炒血腸都好味,好香香料味

辣牛肉湯就普普通通啦,啲牛肉好鞋🫠

整體黎講都好鐘意,絕對會再返轉頭👍🏻👍🏻

咁‘’思鄉‘’果陣,就多一個選擇啦!
2023-02-21 32 views
每次夜晚經過韓國街,喺呢個十字路口都見到好多人喺呢間南大門3號等位食飯,於是今日約咗朋友一齊去試吓食。今日lunch time時間過去,一開頭冇咩人,但唔洗一陣餐廳就滿座。海鮮豆腐湯熱辣辣既湯加左一個超滑既豆腐磚,配飯食係一流,入面仲有新鮮既蜆,夠晒鮮。辣炒年糕拉麵又有炒年糕又有拉麵,混埋一齊食估吾到又幾搭。水冷麵我地叫左兩樣都係辣,要叫多水冷麵過下冷河,啲麵幾好咬口,加左韓國芥末同醋食,好岩食完辣野凍冰冰食。
海鮮豆腐湯
辣炒年糕拉麵
又有炒年糕又有拉麵,混埋一齊食估吾到又幾搭。
水冷麵

《南大門3號》香港有唔少餐廳都係韓國人經營同主理~ 今次到訪既南大門3號就由店員到廚房都講緊韓文😂 同其他韓國餐廳一樣,一坐低就會擺低幾款小菜~ 下午時段唔算多人, 不過就keep住都有其他客人入餐廳~ 睇嚟餐廳口碑都唔錯!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸鐵板泡菜炒豬肉 ($138)🐷泡菜同豬肉既配搭本身就好夾~ 豬肉份量實惠,調味亦都唔會太過,算係水準之作!韓國野通常都會偏辣,不過今次就冇呢個問題! 連唔太食得辣嘅小編都完全接受到!🔸鐵板牛肉飯 ($89)🐮牛肉調味濃郁,配合飯食一流~ 除咗份量合理之外,另外用既菜同牛肉都唔會好重雪味!🔸炸醬麵 ($85)炸醬麵算係幾正宗!醬汁同麵水準唔錯~ 唔會有燶燶地嘅味! 麵都算幾彈牙!食完都唔會好口乾!😍▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️*設有加一服務費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯📍: 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️#波比出沒尖沙咀 #尖沙咀美食 #Koreanfood #韓國菜 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkf
《南大門3號》

🔸鐵板泡菜炒豬肉 ($138)🐷

🔸鐵板牛肉飯 ($89)🐮

🔸炸醬麵 ($85)

*設有加一服務費

今次幫襯📍: 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

#波比出沒尖沙咀 #尖沙咀美食 #Koreanfood #韓國菜 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處
呢排成日都出尖沙咀食飯🤣一諗唔到食咩嘅時候都係決定食返我最愛嘅韓國菜💖唔知大家記唔記得上次我食嗰間燒肉有個好熱情嘅大叔🤣我諗佢應該係幾間韓國菜嘅老闆🙈因為燒肉隔離就有間食道地韓國菜嘅餐廳,然而佢又出現喺門口🤣佢再一次好熱情咁招呼咗我入去食😂😂😂呢間餐館食嘅都係傳統韓國料理,例如泡菜湯、雪濃湯、炒年糕、炒牛肉粉絲等~而且所有店員都係唔識中文🤣要用餐紙寫號碼點餐🤣🌟辣芝士炒年糕🧀 $98 (3.75/5)呢個係我食親韓國菜必點嘅菜式🤤想講呢個年糕芝士份量真係超級慷慨🥰差唔多成碟野都俾芝士覆蓋住🤣而且芝士係好拉絲🤣每夾起一舊年糕都拉到超高,好邪惡😈😈年糕算係微辣,唔食得辣嘅都食到!而且佢煮得好煙韌🤤好正!佢仲有好多舊魚糕,連埋啲芝士一齊食好好味😋🌟清燉牛肋骨湯🍲 $110 (3.85/5)平時食韓國菜都好少食呢啲😳我哋唔想全部都咁重口味所以就試下呢個湯~點知好有驚喜!上枱仲係滾緊🤣勁多泡泡🤣本身好驚清燉會好淡冇乜味,點知佢呢個牛肉味好重!每一啖都有淡淡的牛肉味,而且湯好清甜,唔會有味精味🥰仲要牛肋骨份量好多,大大舊仲有好多肉😋超足料!凍冰冰食就一流啦💖食完暖笠笠!🌟鐵板泡菜炒豬肉🥘 $138

🌟辣芝士炒年糕🧀 $98 (3.75/5)

🌟清燉牛肋骨湯🍲 $110 (3.85/5)

🌟鐵板泡菜炒豬肉🥘 $138 (3.23/5)
呢個望落去好辣咁🤣🤣食落又唔算辣,反而醬汁係甜甜地,食落好香口好惹味😋豬肉半肥瘦,份量都算多,個人覺得呢個好啱送飯!🤣

總結覺得呢幾間嘅南大門料理質素都唔差,想食燒肉又得,想食傳統料理又得🤣而且大叔嘅熱情招待真係令人無法抗拒😂😂😂大家經過不妨一試~

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:南대門3號 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號
2023-02-15
  • 鐵板炒豬肉
2023-02-18 10 views
之前同朋友慶祝生日,咁啱經過尖沙咀好多韓國餐廳嗰條街度,見到呢間餐廳大部份店員都係韓國人,於是就同朋友入咗去食咗個quick dinner😛🐮辣牛肉湯晚市嘅韓式湯類本身已經跟咗一碗白飯,牛肉湯裏面亦都有唔少韓式粉絲,對兩個女仔來講份量相對有啲大😆味道方面亦都唔會過辣,調味適中😂推薦澱粉愛好者一試泡菜煎餅泡菜煎餅外皮煎到非常香脆,中間保留到軟熟嘅口感,夾雜埋唔少嘅泡菜🥰口感層次豐富,餐廳亦都另外提供左一碟韓式醬油,不過煎餅本身味道都好充足我哋就冇沾到~🍜韓式水冷麵水冷麵上枱嘅時候已經附送左黃芥辣同埋一支白醋,另外餐廳亦都好貼心咁將水冷麵剪開咗😉食嘅時候都好方便,味道同韓國食到嘅都幾接近,但印象中韓國嗰款係有啲碎冰喺裏面嘅,如果湯底可以再凍啲就perfect啦😙

🐮辣牛肉湯

泡菜煎餅

🍜韓式水冷麵

2023-02-15 15 views
🇰🇷好耐無食過韓國野,每次想食韓國野都會諗超韓國街,因為比較集中同多選擇🔸辣冷伴麵天氣潮濕焗焗地,食返啲凍野岩哂😍蕎麥面煙煙韌韌,掛住啲辣汁好惹味,辣度固定左,唔食得辣既千祈唔好嗌,因為會越食越辣🤣辣得黎仲帶重蒜味,面頭既牛肉偏乾同硬🔸紫菜包飯口味得一種,入面既材料有好多,雞蛋、腸仔、青瓜、醃蘿蔔、紅蘿蔔同牛蒡,味道好清新,口感豐富爽脆😆🔸海鮮煎蔥餅份量都幾大🙈煎餅厚薄均勻,成塊剪到好乾身脆口,配料有魷魚、蝦米同小元貝,味道唔會好咸,點左個汁就另一種風味🔸前菜有泡菜、大荳芽同茄子,食完唔夠可以再加添架🥰

🔸辣冷伴麵

🔸紫菜包飯

🔸海鮮煎蔥餅

🔸前菜
有泡菜、大荳芽同茄子,食完唔夠可以再加添架🥰
Type of Meal
Lunch
放工心血來潮想食韓國嘢🇰🇷,喺尖沙咀返工就最方便不過,因為成條街都係韓國餐廳。今日想食料理類,而唔係烤肉,所以就揀咗「南大門3號」。門口有個韓國叔叔熱情招客,餐廳面積好細,得大約廿幾個座位,而且滿座就有少少迫。不過正正因為咁,小店真係有啲似首爾嘅店😜。呢度嘅三款前菜分別係泡菜、芽菜同埋茄子。🌶泡菜夠辣夠酸、好開胃;相反大荳芽就麻麻,因為無乜味。🍆茄子幾正,肉嫩多汁,而且呢款係比較少見嘅前菜。我哋兩個人嗌咗三碟嘢,估唔到份量咁多,食完呢餐都經已飽到食唔落甜品🙈!雪濃牛骨湯($110),湯品味道同韓國當地食到嘅好類近,🦴牛骨湯煮至奶白色,唔油膩、無添加味精,整體偏清淡,先至係正宗口味。🐮湯入面有唔少牛肉,另外仲加入咗麵線,再加上原來鍋物配送一碗白飯🍚,可算係飽上加飽!不過如果麵線換上粉絲更佳。鐵板烤醬醃牛肋骨($168),🥩牛肋骨有好多件,堆到成座山咁,啱晒食肉獸。牛肋肉肉質軟腍,就算連住骨嗰啲都好易食。雖然話係醬醃,不過調味一啲都唔重口味,並無蓋過牛肉本身嘅肉香,而且用鐵板上就令佢多一份燒烤嘅香氣🔥。水冷麵($92),雖然天氣凍,但無阻我對水冷麵嘅熱愛❄️🍜。蕎麥麵條口感煙韌,即使配料只得
呢度嘅三款前菜分別係泡菜芽菜同埋茄子。🌶泡菜夠辣夠酸、好開胃;相反大荳芽就麻麻,因為無乜味。🍆茄子幾正,肉嫩多汁,而且呢款係比較少見嘅前菜。
水冷麵
水冷麵($92),雖然天氣凍,但無阻我對水冷麵嘅熱愛❄️🍜。蕎麥麵條口感煙韌,即使配料只得青瓜絲、雪梨、雞蛋同一片叉燒,不過配以醋同芥辣食,已經幾好味道。
總括嚟講,呢間韓國餐廳各方面都唔錯👍,佢並非華麗嘅打卡店,但都咁多人幫襯,你就知大家都係為咗佢嘅嘢食而來。題外話,呢度落單方式好得意,係自己喺紙上面寫號碼,因為店員真係韓國人嚟㗎☺️。
$200 (Dinner)
2023-02-13 376 views
好耐無食韓國野,呢晚突然間超級想食炒年糕,於是去左尖沙咀既“韓國街”覓食啦~❤️行經南大門3號店,見到韓國老闆係度招客,見佢又有我想食既野,二話不說就入左去了。😆韓國菜最緊要就係前菜😎呢度一樣有提供。泡菜,醬茄子,黃豆芽。泡菜偏酸,可能因為我中意無咁酸既,所以覺得一般,但係醬茄子非常好味,軟淋帶有大醬香氣,好食。先黎一份我日思夜想既炸醬麵🤩🔥!份量不少,但麵質略為淋左小小,但醬汁非常好食,同我在韓國食到的味道是一樣的❤️❤️❤️大滿足。芝士炒年糕又係好正!勁多芝士鋪面,年糕軟硬適中有咬口!魚片比較薄身,如果用厚小小既魚片會更好。其實整體係唔錯的,唯獨調味可能為左配合香港人口味,我覺得一d都唔辣😮‍💨,少了點刺激呀。🥴最後係朋友最期待的石鍋拌飯。呢個真係失望🥲,雖然上菜時仲係滾燙的,但真係勁勁勁多油呀😩,同埋無拌飯既靈魂-菠菜。同埋個拌飯醬又係唔辣😮‍💨,唔係微辣咁簡單,係直頭唔辣。總括黎講雖然呢度係一間朝國人開既餐廳,但佢更加係一間適合香港人既餐廳,因為乜都唔辣/只有微微辣🤣。怕辣既朋友如果想食韓國菜又怕太辣食唔到,可以黎試下呢間。😛 對我黎講食物味道係唔錯既,但少了點辣硬係覺得爭咁dd。🫣🤟

總括黎講雖然呢度係一間朝國人開既餐廳,但佢更加係一間適合香港人既餐廳,因為乜都唔辣/只有微微辣🤣。怕辣既朋友如果想食韓國菜又怕太辣食唔到,可以黎試下呢間。😛 對我黎講食物味道係唔錯既,但少了點辣硬係覺得爭咁dd。🫣🤟你懂的~~~

2023-02-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
好耐冇去尖沙咀食,近排有朋友去左韓國,但我冇得去,所以想搵韓國野食過下癮🤣今次黎到尖沙咀呢條「韓國街」,見到呢間南大門3號都坐滿哂幾多人食,所以就揀左呢間黎食~侍應大部分都係韓國人😍但佢地都可用簡單英文溝通幫我地落單/賣單👍🏻我地叫左三樣平時係韓國餐廳都常見既菜式,包括紫菜包飯、海鮮煎餅同埋鐵板烤醬醃牛肋骨~叫咗嘢食之後仲有四碟小菜,今次有泡菜、醃青瓜及白蘿蔔、粉絲同埋芽菜~泡菜係醃大白菜,辣度比較一般餐廳既辣啲🌶🌶青瓜同白蘿蔔絲都係甜甜酸酸,甜度多啲、酸度少啲👍🏻呢兩樣伴菜食落都好清爽開胃!芽菜味道清新,主要係食其他濃味食物可以清下喉嚨~粉絲有少少醬油味,調味適中,口感Q彈,好正宗既韓式粉絲😋紫菜包飯餡料有腸仔、蛋、青瓜、胡蘿蔔絲、酸黃瓜,仲有淡淡既麻油香味!我好中意佢既配料比飯既份量多,足料之餘唔會食完飽哂食唔落其他菜式👍🏻海鮮煎餅一上枱已經香噴噴煎餅外層煎得非常香脆,即使放凍左都唔會腍哂😝內裡有啲長蔥,口感則有啲似煙韌既蔥油餅海鮮方面亦有唔少元貝、魷魚、八爪魚、紅椒仲有魚露,蘸少少令煎餅更加惹味🤤鐵板烤醬醃牛肋骨一上菜已經覺得好大份 而且勁多肉!烤醬醃左既牛肋骨肉全部都好入味有烤
侍應大部分都係韓國人😍
但佢地都可用簡單英文溝通幫我地落單/賣單👍🏻

泡菜係醃大白菜,辣度比較一般餐廳既辣啲🌶🌶
青瓜同白蘿蔔絲都係甜甜酸酸,甜度多啲、酸度少啲👍🏻
呢兩樣伴菜食落都好清爽開胃!
芽菜味道清新,主要係食其他濃味食物可以清下喉嚨~
粉絲有少少醬油味,調味適中,口感Q彈,好正宗既韓式粉絲😋

紫菜包飯

海鮮煎餅一上枱已經香噴噴
煎餅外層煎得非常香脆,即使放凍左都唔會腍哂😝
內裡有啲長蔥,口感則有啲似煙韌既蔥油餅
海鮮方面亦有唔少元貝、魷魚、八爪魚、紅椒
仲有魚露,蘸少少令煎餅更加惹味🤤

鐵板烤醬醃牛肋骨
鐵板烤醬醃牛肋骨一上菜已經覺得好大份 而且勁多肉!
烤醬醃左既牛肋骨肉全部都好入味
有烤醬獨有既微甜同鹹香味,仲有濃濃既牛肉味!
而且牛肉炒得好嫩滑,咬落唔會食到好多筋👍🏻
配埋白飯食簡直係世一😍😍
2023-02-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$207 (Dinner)
紫菜包飯
  • 海鮮煎蔥餅
2023-02-12 20 views
尖沙咀嘅韓國街應該都唔使小編再介紹,嗰度好多唔同款式嘅韓國餐廳同埋小食店,去到嗰度真係好似返咗韓國一轉🇰🇷,南大門呢間餐廳度有四間分店,其中三間係韓式料理小食,一開始有幾款前菜小食,有韓式粉絲、大豆芽菜,成間舖幾店員都係韓國人,都識得少少英文,暫時溝通到🤣辣炒年糕拉麵味道甜辣,有啲偏甜,食耐咗會有啲辣辣地,湯底濃郁。海鮮煎餅裏面嘅魷魚彈牙,好香口脆口,亦都唔會好油膩,價錢稍微偏貴
煎餃子
煎餃子
蔥餅
前菜小食
2023-02-05 10 views
尖沙咀韓國街選擇多到眼花撩亂😵‍💫,老闆係門口講起韓文介紹,相信韓國人主理應該比較正宗😬 個人本身麻麻韓國野,韓式海鮮煎餅和鍋物好多檯都叫左🤤,鍋物都係仲係滾緊上菜,不過自己偏好試鐵板🤭❥鐵板牛仔骨雖然上菜無想像中煎到吱吱聲,但牛仔骨算熱,唔會韌偏嫩滑,牛味濃郁😁。份量十足,一個女仔一定食唔晒🥹,2 人份計性價比就高啲😅❥ 韓式海鮮煎餅呢個都係巨大😲,足夠2 個人食。絕對唔係厚身食麵粉。而係海鮮足料,有元貝、魷魚、青紅椒,軟硬適中,邊位比較脆😋 𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵❀抵食: ⁷ ⁄ ₁ ₀✿美味: ⁸ ⁄ ₁ ₀❀回頭: ⁷ ⁄ ₁ ₀✿人均:$ ₁ ₀ ₀ - ₂ ₀ ₀

❥鐵板牛仔骨

❥ 韓式海鮮煎餅

𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵
❀抵食: ⁷ ⁄ ₁ ₀
✿美味: ⁸ ⁄ ₁ ₀
❀回頭: ⁷ ⁄ ₁ ₀
✿人均:$ ₁ ₀ ₀ - ₂ ₀ ₀

金巴利道又名韓國街,集合多間韓式美食餐館🇰🇷今次到訪嘅「南대門3號」正正係其中一間💕由韓國人主理,體驗正宗平民韓式料理❣️.正於午市時間,門口有熱情韓國店員招徠👋🏻想食咩寫係紙仔再遞俾店員,唔怕語言溝通問題😌點菜後無幾耐就送上韓式前菜,有泡菜、涼拌芽菜、涼拌茄子🥢.🍴海鮮辣豆腐湯💰$85經典韓式料理🇰🇷熱騰騰湯底配以豆腐、雞蛋、蜆、蝦,配料與湯比例五五比,非常豐富😚湯頭入口充滿海鮮鮮甜且帶辣香,嫩豆腐更入口即融🤤當然唔少得將白湯撈入湯中,飯粒吸滿湯汁再一口吃掉,超滿足☺️.🍴鐵板烤雞肉蓋飯💰$89將雞肉、椰菜、洋蔥、紅蘿蔔絲,加入韓式辣醬炒香🔥雞肉相當入味,唔好以為紅卜卜會好辣,其實甜辣味比較多😙份量都幾多下,送飯一流😆.🍴海鮮煎蔥餅💰$143大大塊煎餅金黃香脆😛入口先脆後煙靭,內裡夾雜八爪魚、魷魚、香蔥等配料,蘸埋魚露增添鹹香😙.平時睇韓劇嘅韓式料理,呢度正正可以食到😋正宗地道,直頭同韓國食到一樣🤓

🍴海鮮辣豆腐湯

海鮮辣豆腐湯
鐵板烤雞肉蓋飯
海鮮煎蔥餅
2023-02-04 7 views
♡♡♡📍南대門3號 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號無論外在定係內在都好有韓國小店嘅感覺😝,入邊嘅店員大部份都係韓國人,感覺1秒去咗韓國咁🤣! Menu簡單易明,有晒相片落單都唔怕!另外上菜嘅速度超快!大概等咗一陣間就已經有🤤! 而且仲會有小菜提供,真係超韓呀~舖頭長期坐爆,感覺都相當有人氣🤟🏻~🍽雜菜炒粉絲(牛肉)成碟嘅雜菜炒粉絲都好有韓國嘅感覺😹!就好似置身喺韓國當中,無論賣相定味道都好有韓式嘅味道,當中雜菜同埋牛肉嘅份量亦都啱啱好,粉絲亦都好入味🤤!🍽辣芝士炒年糕覺得每次去韓國餐廳就一定要試吓嘅,呢度嘅辣芝士炒年糕嘅辣度係有相當嘅份量🤣,十足十係韓國一樣🤣~都係接受得到既辣度!而且炒年糕既味道相當之吸引🤩,煙煙韌韌好正!另外仲會有埋魚糕,呢兩樣嘢真係超夾呀😻😻!🍽雪濃牛骨湯之前每次去韓國嘅時候都會一定會食雪濃湯🤤🤤🤟🏻!店員啱啱拎雪濃牛骨湯出嚟嘅時候真係超滾!而且雪濃牛骨湯另外再配多個白飯加埋一齊食,真係勁滋味😆!而且牛肉亦都相當亦都相當軟林🤤,勁易咬🤣!而且濃湯入邊仲會有麵條喺入邊,真係好豐富呀🤩!
♡♡♡
📍南대門3號 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號

🍽雜菜炒粉絲(牛肉)

🍽辣芝士炒年糕

🍽雪濃牛骨湯
2023-02-02 6 views
因為上次食過佢地南大門bbq店,見到佢地舖隔離個間都係同一間店,不過主打食韓式小菜既#南大門3號,做返個簡單review,大家參考下海鮮豆腐湯$ 85 呢個豆腐湯包一個飯,湯底味道鹹辣得來帶點蜆肉嘅鮮味,仲有大大嚿嘅滑豆腐,同返Mix埋一齊食勁送飯,仲有隻生雞蛋同少少配菜,例如翠玉瓜洋蔥等等,同朋友食完個湯個人即刻暖晒辣芝士炒年糕$ 98 辣炒年糕一向係韓國街頭小食最受歡迎之一,同埋小編自己都鍾意食啲煙靭嘢,仲有芝士,點會唔食先🙈年糕煙靭配埋拉絲芝士咁邪惡、仲有啲辣tim鐵板泡菜炒豬肉$ 138泡菜豬肉份量夠兩個女仔食,味道鹹香之餘仲帶啲,洋蔥嘅甜味同韓式大醬嘅味道,豬肉肥瘦適中,應該係用咗五花腩,配埋泡菜一齊食,好有口感

海鮮豆腐湯$ 85

辣芝士炒年糕$ 98

鐵板泡菜炒豬肉$ 138
2023-01-29 4 views
最近迷上咗韓國菜,所以約朋友到韓國街搵食👀 呢間小店由韓國人主理,提供多款傳統嘅韓式料理,價錢十分親民化,每人平均都唔洗一百,而且食物質素都幾高,經過可以試試!石鍋拌飯絕對係冬天必點之選!牛肉、蘿蔔絲、翠玉瓜、大豆芽、紫菜、牛蒡、蛋黃樣樣有齊!份量十足,飯粒飽滿,下面仲有脆卜卜嘅飯焦,撈埋個韓式辣醬真係好好食呀~ 建議可以額外加點生菜,包住個飯食令到成個層次昇華咗🤪鐵板烤牛肉味道香濃,油脂四溢,肉質肥美,啖啖肉唔嚡口,配上大量蔬菜一齊炒感覺更加健康🥬 淨係呢碟菜已經足夠食幾碗白飯😎 另外私心推介牛肉雜菜炒粉絲,麵條Q彈,帶點煙韌,配料滿滿而且整體食落都唔覺得油膩,正😄