2023-01-28 10 views
唔係人人都得閒去到旅行,但飯日日都要食。去唔到韓國旅行住,食住韓國嘢頂住癮天氣咁凍,嚟尖沙咀食韓國菜暖身就啱晒呢個氣溫,點可以唔食牛肋骨?仲要係炆嗰隻呢一煲真係及時雨,夠晒暖胃,有好幾大嚿牛肋骨,好多肉地,仲有好大嚿蘿蔔同大根,索晒汁,暖笠笠石鍋飯真係韓國版嘅煲仔飯,嗞嗞聲齋聽聲都有股暖流流勻全身食落口熱焫焫,加啲辣醬吊味,惹味又保溫炸醬麵係韓劇嘅路人甲,同時都係飲食界嘅中流砥柱,可以好普通但呢間就整得相當不凡,每條麵都沾滿醬汁,仲有菜蔬碎增加口感𠻹前菜樸實得嚟又幾開胃,泡菜少少辣幾刺激,芽菜爽口,大根絲保留原汁原味又不失美味

天氣咁凍,嚟尖沙咀食韓國菜暖身就啱晒

炆牛肋骨

呢個氣溫,點可以唔食牛肋骨?仲要係炆嗰隻

石鍋拌飯

石鍋飯真係韓國版嘅煲仔飯,嗞嗞聲齋聽聲都有股暖流流勻全身

食落口熱焫焫,加啲辣醬吊味,惹味又保溫

炸醬麵

炸醬麵係韓劇嘅路人甲,同時都係飲食界嘅中流砥柱,可以好普通

2023-01-28
$205 (Tea)
炆牛肋骨
石鍋拌飯
炸醬麵
  • 前菜
2023-01-27 5 views
位於尖沙咀韓國街附近嘅正宗韓國料理餐廳,由韓國人主理多款傳統嘅韓國菜,包括石鍋飯,飯卷,鐵板餐,韓式小食等等。。店內員工親民👍🏻並配餐前小食,雖然店面地方不大,但裝修簡潔舒適,乾淨企理,係三五知己回味韓國旅行傾計食飯既好地方前菜 - 餐前小食〔推介😋〕泡菜、茄子和大豆芽👍🏻 爽脆👍🏻 微辣✔️ 石鍋拌飯〔真心推介😋〕$92Mixed assorted vegetables & Beef w/ Rice in a Hot Stone Pot👍🏻 賣相吸引👍🏻 鋪滿唔同蔬菜配料👍🏻 飯粒煙靭👍🏻 粒粒分明👍🏻 好味道自行調配 辣味醬汁 ✔️ 鐵板烤豬肉蓋飯〔真心推介😋〕$89Spicy Marinated Pork w/Rice👍🏻 肉質軟淋👍🏻 配菜爽脆👍🏻 微辣👍🏻 香濃惹味配 白飯一碗 ✔️ 参雞湯〔推介😋〕$189Chicken Stew Stuffed w/ Glutinous Rice & Ginseng👍🏻 微微參味👍🏻 1隻雞👍🏻 内有糯米飯

前菜 - 餐前小食〔推介😋〕

👍🏻 微微參味
👍🏻 1隻雞
👍🏻 内有糯米飯
  • 鐵板炒豬肉
位於尖沙咀的傳統韓國料理餐廳。 每次經過金巴利街,都會被滿街琳琅滿目的韓式餐廳吸引! 餐廳由韓國人主理😍 ,店舖小小一間,但裝修舒適,環境簡潔且乾淨企理,很有韓國地道家庭小菜的風味! 加上最近受到韓劇的影響,特別想吃正宗的韓國料理,因此決定晚餐就定在這間了!…•…•…▫…•…•▫▪餐廳食物款式選擇豐富,餐牌上菜式價錢合理👍🏻 ,餐廳職員雖然是韓國人,但會簡單英文,因此基本溝通不成問題。 一入座,職員已先上了三碟小前菜,分別是芽菜,西蘭花及泡菜,酸辣惹味,非常開胃;果然是我在韓國吃到的味道,因此已經對餐廳很有好感度了…•…•…▫…•…•▫▪✨ 石鍋炆牛肋骨  ★  $198石鍋內的牛肋骨,啖啖肉且牛味濃郁,牛肋骨湯濃味甜,甘口清爽,非常好吃,而且肉質熟透鬆軟,但入口仍保有嚼勁;石鍋內的紅蘿蔔及蘿蔔,都吸收了湯底的甘甜,非常入味軟腍;而且份量很多,每一件都大大塊肉,性價比超高!✨ 海鮮煎蔥餅  ★  $143推薦!即叫即煎的煎餅,煎餅金黃脆香,而且十分足料,餅面佈滿魷魚、蜆肉、香蔥等等! 口感外脆內軟👍🏻 蘸上醬汁更為惹味🤤 餅皮更帶點煙韌軟糯的口感,層次十分豐富✨辣炒年糕拉麵 ★ $95

✨ 石鍋炆牛肋骨  ★  $198

✨ 海鮮煎蔥餅  ★  $143

✨辣炒年糕拉麵 ★ $95

這一份辣炒拉麵年糕非常豐盛美味,有齊我最喜歡的年糕,雞蛋,魚餅和韓式拉麵,加上韓式甜甜辣辣的醬汁拌炒,開胃惹味,吃不停口!辣醬不會太辣,微辣的口感使人更胃口大開;年糕軟糯彈牙,配合韓式拉麵一同進食,口感爽彈煙韌!口味真的跟我在韓國路邊攤吃到的一模一樣!

吃完這頓正宗的韓式晚餐後,使我更期待3月的首爾之旅了

📍 地址:尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號

韓國人主理正宗韓國料理南대門3號(尖沙咀)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~南대門3號由韓國人主理,主打正宗韓國料理,小編今次order了紫菜包飯($68),泡菜煎餅($130),辣泡菜炒飯 ($82)~~~特別推介泡菜煎餅,超足料,即叫即煎,淡淡香脆煎餅🥰辣泡菜炒飯非常正宗,有旅行吃的韓國當地炒飯的味道~~
韓國人主理正宗韓國料理

南대門3號(尖沙咀)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

南대門3號 📍尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號好耐無食韓國菜🇰🇷今日來左尖沙咀韓國街呢間韓國餐廳~由正宗韓國人主理~店員、廚師都係韓國人~落單自己手寫菜號叫左3款菜式~好有住家飯的感覺🤭👍🏻味道唔似一般韓國餐廳禁濃味~好岩我一坐底~店員遞上熱茶同埋前菜韓式泡菜,茄子,麻油荳芽~食落好開胃。紫菜包飯$66腸仔、雞蛋、青瓜、蘿蔔、甘筍、冬菇材料簡單♥️落足料🥳調味好好👍🏻。海鮮煎蔥餅$143外皮煎到金黃香脆~內軟煙靭有魷魚🦑蝦米🦐洋蔥🧅蔥等材料口感豐富♥️有層次~配上店家調制醬汁香口又美味。鐵板辣炒八爪魚蓋飯 $108辣度唔算太辣~超多配料蘿蔔絲、椰菜絲、蔥、翠玉瓜八爪魚爽口彈牙~拌飯一流
南대門3號
📍尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號

好耐無食韓國菜🇰🇷今日來左尖沙咀韓國街
呢間韓國餐廳~由正宗韓國人主理~
店員、廚師都係韓國人~落單自己手寫菜號

叫左3款菜式~好有住家飯的感覺🤭👍🏻
味道唔似一般韓國餐廳禁濃味~好岩我

一坐底~店員遞上熱茶同埋前菜
韓式泡菜,茄子,麻油荳芽~食落好開胃

。紫菜包飯$66
腸仔、雞蛋、青瓜、蘿蔔、甘筍、冬菇
材料簡單♥️落足料🥳調味好好👍🏻

。海鮮煎蔥餅$143
外皮煎到金黃香脆~內軟煙靭
有魷魚🦑蝦米🦐洋蔥🧅蔥等材料
口感豐富♥️有層次~配上店家調制醬汁
香口又美味
。鐵板辣炒八爪魚蓋飯 $108
辣度唔算太辣~超多配料
蘿蔔絲、椰菜絲、蔥、翠玉瓜
八爪魚爽口彈牙~拌飯一流
  • 海鮮煎蔥餅
新一年其中一個目標就是試到韓國街的所有餐廳!今次到訪由韓國人主理的南대門3號,主打韓式經典料理,菜式選擇豐富,味道親切又美味~🍲雪濃牛骨湯 Beef Bone Soup ($110)牛肉及牛骨份量極多!牛肉嫩軟,口感細滑;濃湯呈奶白色,味道既香又不會過濃,配搭白飯味道一流🙌🏻🌶️辣炒年糕辛拉麵 Spicy Fried Rice Cakes w/ Noodle ($95)韓國餐廳必吃菜式之一!拉麵軟硬適中,加上煙韌的年糕及辛辣口味,刺激又美味~🍙紫菜包飯 Korean Style Rice Roll ($66)包裹著餐肉、蛋、菜及酸瓜等配料,口感豐富,更可吃到淡淡麻油香味,極滿足!

🍲雪濃牛骨湯 Beef Bone Soup ($110)

雪濃牛骨湯

雪濃牛骨湯
辣炒年糕辛拉麵
紫菜包飯
2023-01-12 10 views
南대門3號尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號今日收工之後約咗同事去尖沙咀搵餐廳食,經過見到呢一間韓國餐廳,睇過餐牌好似幾吸引,而且人流都唔少,所以就決定試吓呢間餐廳。入到去已經聞到好濃濃既燒烤味,即刻覺得特別肚餓,我哋落咗單之後職員好快為我哋擺上前菜,包括有泡菜、炒粉絲、醃黑豆同埋豆芽,唔知係咪太肚餓,食落特別開胃!海鮮煎蔥餅呢個煎蔥餅煎到超香脆,食落口嘅時候脆卜卜,但又唔會感到好油膩,而且十分足料,材料包括魷魚、蠔、蝦,仲可以配上特製嘅醬汁,真係特別惹味呀!鐵板烤醬牛肋骨由於係用鐵板上,所以牛肋骨keep住都係熱辣辣,而且唔會食落好多筋,真係啖啖肉,而且份量都幾多,而且個肉調味得好好,簡直性價比高!鐵板烤雞肉蓋飯我覺得雞肉個味醃得好好味,佢加埋啲椰菜落去炒,食落口感豐富,而且非常之夾,呢個餐仲會配埋一碗飯,啲醬汁撈飯簡直一流呀!
南대門3號
尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號

海鮮煎蔥餅

鐵板烤醬牛肋骨

鐵板烤雞肉蓋飯
2023-01-08 17 views
在金巴利街這超有名的韓國街,要找一間好吃的韓國菜非常容易,恰巧天氣轉冷,加深了我對人蔘雞湯跟泡菜湯的渴望,於是就走進了這一間家庭風的餐廳坐下裝潢就是一般法國菜餐廳的裝潢,簡單而乾淨服務有一個只會說英文的年輕侍應小姐招待,禮貌非常好, 值得一讚午膳時間進食,就點了兩個相當暖胃的湯泡菜湯(豬肉)$85鮮艷的紅色跟滾燙的湯底,內含五花腩跟泡菜,豆腐,惹味又熱辣配上一碗白米飯,倒進滾燙的湯內,身體頓時温暖起來, 是很適合冬天進食的韓式湯飯!蔘雞湯 $189足足一隻完整的雞!肉量龐大!同樣滾燙的湯底,口味清淡而且非常少油,雞湯味濃郁但是完全沒有味精,口味非常天然,內藏紅棗跟糯米,吃完身體更是熱了起來,非常補也十分清淡,適合冬天吃得太油膩時進食

裝潢
就是一般法國菜餐廳的裝潢,簡單而乾淨

有一個只會說英文的年輕侍應小姐招待,禮貌非常好, 值得一讚

午膳時間進食,
就點了兩個相當暖胃的湯

泡菜湯(豬肉)$85
鮮艷的紅色跟滾燙的湯底,內含五花腩跟泡菜,豆腐,惹味又熱辣

蔘雞湯 $189
足足一隻完整的雞!肉量龐大!
2023-01-06 6 views
好高質的韓國餐廳,絕對值得一試☺️ 餐廳位於「韓國街」,裝潢呈簡約風,環境乾淨企理,人流多,好熱鬧 氣氛很好食物方面主打傳統韓國料理,款式選擇豐富,食物份量多,質素高 有驚喜👍🏻 價錢合理,性價比高,店員服務態度很好🥰 吃不完可以打包喔🙆🏻‍♀️晚市二人消費:$350 🫧連加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓 🥗三款前菜 ($Free)✨ 泡菜、芽菜、茄子𝑭𝒐𝒐𝒅 🌮海鮮煎蔥餅 ($143)✨推薦!煎到金黃色,好吸引😍 煎餅好足料,佈滿魷魚、蜆肉、香蔥,口感外脆內軟👍🏻 沾上醬汁更好味🤤🥘鐵板烤豬肉蓋飯 配白飯 ($89)✨推薦!熱騰騰,十分香濃惹味😋 豬肉肥瘦適中 好爽口,份量多,配上豐富椰菜、翠肉瓜、紅蘿蔔絲及洋蔥,好飽肚好滿足,配飯吃一流😍 🍲海鮮辣豆腐湯 配白飯 ($85)✨飽肚之選!熱騰騰,湯底鹹香惹味,配料十分豐富,大大件嫩滑豆腐配半熟雞蛋、蜆、蝦、翠肉瓜,配飯吃一流🥰 辣度不強,怕辣的朋友也可以試𝑶𝒕𝒉𝒆𝒓🥡外賣盒 ($1)✨

晚市二人消費:$350 🫧連加一服務費🫧

🍲海鮮辣豆腐湯 配白飯 ($85)✨

𝑶𝒕𝒉𝒆𝒓
🥡外賣盒 ($1)✨
2023-01-06 6 views
石鍋拌飯😋$92上菜個陣石鍋仍然好熱,仲會聽到滋滋聲😀鍋入面嘅食材五顏六色,十分吸引😙有紫菜、芽菜、蘿蔔、紅蘿蔔、牛肉等😜中間仲有一隻生蛋黃添😝店員亦會提供韓式辣醬😁可依個人口味響拌飯中加入去🤓食到中途已經品嚐到底下香脆可口嘅飯焦😚順帶一提,餐前三款小食都好好食🤤尤其係韓式泡菜同芽菜,拌飯食真係一流😚泡菜煎餅😚$130煎餅都幾大塊,一塊開有八件😚仲以為泡菜會有少少辣,估唔到又無乜😜味道酸酸甜甜,口感鬆脆,惹味又醒胃😌鐵板烤豬肉蓋飯🐷$89豬肉用上腩肉部位🍖烤到好香好入味😛肉質鮮嫩,肥瘦均勻🤩加上美味濃郁嘅醬汁😊真係會食到停唔到口😝南대門3號 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號
石鍋拌飯😋$92

上菜個陣石鍋仍然好熱,仲會聽到滋滋聲😀
鍋入面嘅食材五顏六色,十分吸引😙
有紫菜、芽菜、蘿蔔、紅蘿蔔、牛肉等😜
中間仲有一隻生蛋黃添😝
店員亦會提供韓式辣醬😁
可依個人口味響拌飯中加入去🤓
食到中途已經品嚐到底下香脆可口嘅飯焦😚

順帶一提,餐前三款小食都好好食🤤
尤其係韓式泡菜同芽菜,拌飯食真係一流😚

泡菜煎餅😚$130
煎餅都幾大塊,一塊開有八件😚

仲以為泡菜會有少少辣,估唔到又無乜😜
味道酸酸甜甜,口感鬆脆,惹味又醒胃😌

鐵板烤豬肉蓋飯🐷$89
豬肉用上腩肉部位🍖

烤到好香好入味😛

肉質鮮嫩,肥瘦均勻🤩
加上美味濃郁嘅醬汁😊
真係會食到停唔到口😝

南대門3號 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號
2023-01-05 4 views
南대門3號 (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號隨住世界盃落幕,見到孫興敏帶住韓國十六強出局,又掛住韓式食物,就去左尖沙咀間南大門食野,老闆好nice,原來附近加加埋埋有7間店都係距👍🏻前菜每台都會有芽菜、泡菜、茄子頭盤做冷盤👍🏻雪濃牛骨湯$110 天氣凍凍地可以暖暖身體,牛雜碎湯,雪白顏色既湯底,食完牛之外,仲配有米線、白飯👍🏻辣炒年糕辛辣麵$95 辛辣面雖然普通,但配有切絲蔬菜都幾健康,配埋切片魚腐、年糕、辣味泡菜汁,暖笠笠👍🏻紫菜包飯$66雞蛋、腸仔、青瓜、肉絲混埋一齊做紫菜包飯,越食越想食👍🏻韓式煎餃子$75五隻煎餃子,配秘製醬汁,煎底既餃子味道非常不錯🤍餐廳要用白紙填寫號碼給店員落單,位置空間感唔算大,但野食都非常好食,老闆有時都係度非常熱情
南대門3號 (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號

👍🏻前菜
每台都會有芽菜、泡菜、茄子頭盤做冷盤

👍🏻雪濃牛骨湯$110

👍🏻辣炒年糕辛辣麵$95

👍🏻紫菜包飯$66
雞蛋、腸仔、青瓜、肉絲混埋一齊做紫菜包飯,越食越想食

👍🏻韓式煎餃子$75
五隻煎餃子,配秘製醬汁,煎底既餃子味道非常不錯

整體來說,傳統韓國菜🏠有家的感覺🥰大件夾抵食食物下單後送上前菜,有韓式泡菜、 涼拌豆芽和和涼拌蘿蔔, 三款用來拌飯都很醒胃海鮮辣豆腐湯 $85味道香辣濃郁,好足料,d蜆鮮甜,蝦🦐又彈牙,會配個白飯一齊食🍚石鍋拌飯 $92冬日之選,食到最後都係熱的,配料有牛肉、紅蘿蔔、翠肉瓜、牛蒡、大豆芽、蘿蔔絲、紫菜,再撈埋韓式辣醬,口感豐富,仲有飯焦海鮮煎蔥餅 $143即叫即煎的煎餅, 煎到金黃色的,外脆內軟,蘸上醬汁一齊吃,值得再食
整體來說,傳統韓國菜🏠有家的感覺🥰大件夾抵食

海鮮辣豆腐湯 $85

石鍋拌飯 $92

海鮮煎蔥餅 $143
最近好迷一套韓綜《出差十五夜》,好笑到會令我拍自己大髀嘅程度🤣 有種搵翻當年初初睇Running Man嘅心情🙈 所以心郁郁特別想食下韓國嘢,咁當然要去尖沙咀條韓國街naaaa🍜🇰🇷🥢Menu:呢間韓國餐廳好自助,連落單都係自己將餐牌上食物相對應嘅Number寫喺紙仔上面,再遞俾侍應阿珠媽👩🏻‍🦱1️⃣ 海鮮煎蔥餅($143)呢個煎餅真係一絕🤤 唔好睇我夾起一塊煎餅好似薄薄地咁無咩特別,食完我先驚覺有陣時煎餅唔係厚就係好味😵 邊間嘅戰蔥餅厚薄剛剛好,煎出嚟每一啖都係脆脆嘅餅底,而且上面佈滿各式各樣嘅配料,有魷魚、鮮蝦、蠔仔、大蔥、紅椒,再點埋附送那一小碗鹹鹹地嘅醬汁,入口更加惹味🥰2️⃣ 炸醬炒年糕($88)成日見到無論韓綜定係韓劇都會有食炸醬麵嘅場面,令我都好奇究竟「炸醬」係咩味道😌 食完呢款炸醬炒年糕就明白點解韓國人咁迷「炸醬」,不過個味道都有啲複雜,唔係容易可以形容,當中有少少似香港嘅美極豉油味道,但又有中說不出嘅鮮味,同少許甜味🤣 唯一可以保證嘅就係你會食唔停口🫣🫣3️⃣ 水冷麵($92)如果你鍾意食煙煙韌韌嘅蕎麥麵…就一定唔可以錯過韓國嘅水冷麵!!😍 為咗可以長久保持住水冷麵嘅低溫,廚師

Menu:

1️⃣ 海鮮煎蔥餅($143)

2️⃣ 炸醬炒年糕($88)

3️⃣ 水冷麵($92)

如果你鍾意食煙煙韌韌嘅蕎麥麵…就一定唔可以錯過韓國嘅水冷麵!!😍 為咗可以長久保持住水冷麵嘅低溫,廚師喺碗裏面加咗一啲有味道嘅冰塊,所以即使食到最後一啖啲冰涼嘅,夏天食一定非常透心涼🤪 雖然水冷麵係一款只配上簡簡單單嘅雞蛋、青瓜等配料嘅菜式,卻會令人食完一啖又一啖🫶🏻
2022-12-06
Type of Meal
Dinner
  • 水冷麵
  • 海鮮煎蔥餅
2023-01-05 7 views
放假一大班人一定係去食大件, 抵食又可以SHARE 既野, 韓國野食就岩哂, 咩類型都有。今次唔食燒肉, 簡單食野再飲下酒~呢間真係由韓國人開, 所以同佢地都係講英文~叫左兩樣野食加米酒~落左單就會上左前菜先, 有泡菜、麻油荳芽、炒粉絲 ,醃黑豆。雪濃牛骨湯 $110湯底奶白色, 飲落夠味唔油, 天氣凍凍地飲番碗熱湯好滿足, 湯內有好多半肥瘦的牛腩, 肉質軟腍, 仲有麵條~唔夠既仲有碗飯整湯飯食~海鮮煎餅 $143份量幾大,外表煎到金金黃黃, 好靚, 材料佢地都冇手軟, 落左好多海鮮材料落去, 食落煙韌軟糯, 脆口又好味, 配埋米酒飲一流~
放假一大班人一定係去食大件, 抵食又可以SHARE 既野,
韓國野食就岩哂, 咩類型都有。
今次唔食燒肉, 簡單食野再飲下酒~
呢間真係由韓國人開, 所以同佢地都係講英文~
叫左兩樣野食加米酒~

雪濃牛骨湯 $110
湯底奶白色, 飲落夠味唔油, 天氣凍凍地飲番碗熱湯好滿足,
湯內有好多半肥瘦的牛腩, 肉質軟腍, 仲有麵條~
唔夠既仲有碗飯整湯飯食~

海鮮煎餅 $143
份量幾大,外表煎到金金黃黃, 好靚,

配埋米酒飲一流~

2022-12-27 7 views
好耐冇去韓國旅行,都真係幾懷念當地嘅韓國菜,就係臨出發去韓國旅行前一日搵咗間位於尖沙咀非常道地,因為係當地韓國人開嘅韓國餐廳🍴今日去尖沙咀行完街,今日就決定要去金巴利道韓國食晚飯,朋友推介南大門,去到原來去有分兩辺,一邊食韓燒,一邊就傳統食品,今日唔想咁大油煙,決定揀傳統韓國美食。呢間真係幾有韓國feel,唔單止講佢哋裝修環境,更重要嘅係佢哋所有店員都真係韓國人,非常地道!今日菜單:首先韓式前菜有Kimchi,醃蘿蔔,翠玉瓜,矮瓜,全部韓式醃制好開胃。韓國嘅錢塞其實我都好鍾意食,全部兩盤都係酸酸甜甜辣辣哋,好開胃,特別係泡菜係我最鍾意食嘅韓國伴菜。牛肉石頭鍋飯- 同行朋友鍾意食石鍋飯熱辣辣大大碗,配料有好多大豆芽蘿蔔絲,紫菜,再撈埋韓式辣醬,味道幾有層次,朋友食完話牛肉味夠濃郁。海鮮煎蔥餅- 呢款煎餅好香,點餐之前睇佢哋餐牌搵吓有咩好食,見到幅相覺得呢個煎餅好吸引,於是乎就點來試一試。佢嘅口感有少少似蔥油餅咁煙靭配上雞蛋嘅蛋香味道,再加埋海鮮做配料,裏面有魷魚八爪魚配合埋一齊都好香口,個人覺得呢款值得推薦!海鮮豆腐湯- 海鮮豆腐湯辣到啱啱好,裏面配料都夠多,蜆仔鮮甜,蝦亦都幾彈牙,另外

今日菜單:

海鮮豆腐湯- 海鮮豆腐湯辣到啱啱好,裏面配料都夠多,蜆仔鮮甜,蝦亦都幾彈牙,另外佢會配一個白飯一齊食,好似湯飯咁。整體餐廳每一款食物嘅份量都偏大分,真係唔洗驚唔夠飽,值得推薦。