2022-08-18 1272 views
旺角不嬲都好多杯子蛋糕專門店,今日去開銀城廣場地庫行街街,見到呢一間蛋糕好吸引又唔係太貴嘅cup cakes 專門店,專登買咗一堆拎返屋企同屋企人開心share 😍呢一度嘅杯子蛋糕標榜無添加色素、冇防腐劑全天然㗎,同佢個名一樣夠晒natural 🌿,用忌廉整出來嘅杯子蛋糕五顏六色、味道五花八門,真係超級吸睛,用嚟打卡唔錯呀咁多個一齊影出嚟真係好靚,味道方面忌廉都夠香滑,而下面底層嘅蛋糕又夠鬆軟,大概$20一個真係可以媲美其他貴價杯子蛋糕專門店嘅水準👍🏻,推薦呀

2022-03-29 1220 views
最近辭去工作,懊惱去哪買散水餅。看到Natural Chiffon的廣告,再比較了幾間店鋪後,決定在Natural Chiffon買。因為哪裡價廉物美,標榜色素天然,賣相亦好可愛。 我於網上預訂,前一天到旺角鋪位拿。店鋪在銀座廣場,一落電梯就見到。因為鋪位不大,可能不小心就錯過了。 Set C有開心果、血橙熱情果、榛子朱古力。 玫瑰荔枝紅桑子和藍莓。因為選了mini size ,所以一口就食完。 整體好蛋糕不會太甜。每款味道的外觀都不同。比較可惜因為一口就食完,食不出cream的味道,所以我建議買大款好d。

Set C

2021-03-08 2173 views
網上描述落鋪選款,但落到舖頭訂舖頭開着燈打開咗但冇人,所以直接WhatsApp落訂,款式及味道不能選擇,店員亦沒有詳述,只叫我上番網址訂購,下款後沒回應,過兩日要催促給訂單,唔好意思都無講,無禮貌。取貨先告訴$5 size cake易散,極度無奈,不會有下一次。
2020-10-11 2245 views
有時候好野真係要快手買,食完晚餐經過銀城買返cake嘆下啦,果然真係好快賣曬。好彩我都臨尾買到心頭好。杯子蛋糕很吸引,今次食紅桑子,藍莓,芒果味。紅桑子是似玫瑰造型的蛋糕,微微酸,少甜,cream一層一層,很香很美味。藍莓味的是立體蛋糕,見到cream有藍莓皮,的確取自真藍莓,不是色素,咬開口罩頭反而是微酸的檸檬酸。芒果味是太陽花,少甜,很清新的果香。蛋糕造型好精緻可愛,而且很香牛油味,真係色香味都高分。蛋糕少甜很健康,望落去色澤明麗,原來採用天然材料,無添加色素。選擇口味甚多,今期最新造型就係太陽花,以及口罩主題,仲好立體添。

蛋糕造型好精緻可愛,而且很香牛油味,真係色香味都高分。

2020-09-10 1809 views
岩岩又收到同事既散水餅😣又代表住又有一個好同事要走啦...送散水餅都係一個好大既學問🍩budget💰..送貨🚛..外觀🎭..味道👅..揀都有排揀雖然cupcake係一個common既散水餅🧁但係如果送餅乾係一個更方便既選擇🍪唔使雪住佢啦同埋擰出街冇咁大個盒🥢Natural Chiffon 三種味散水餅乾 $15一共有4隻味道 紫薯 綠茶 朱古力 牛油🍠🍫🧈個味道全部都好濃好正而且食落去唔係好甜👍🏻食tea少少地唔驚食到好飽一包有3塊 隨機抽3隻味放一包3️⃣每塊餅乾約一隻手掌心咁大✋🏻
岩岩又收到同事既散水餅😣
又代表住又有一個好同事要走啦...
送散水餅都係一個好大既學問🍩
budget💰..送貨🚛..外觀🎭..味道👅..
揀都有排揀

一包有3塊 隨機抽3隻味放一包3️⃣
每塊餅乾約一隻手掌心咁大✋🏻
2020-08-31
TakeAway
$15 (Other)
2020-09-05 1303 views
雜錦輕量裝mini cupcakes $98可能夜晚先嚟幫襯嘅關係,唔少嘅cupcake都已經賣晒,得返好少款式揀。然後見到一盒有齊咁多款式,賣相又咁可愛,即刻買來試吓。賣相真係好靚 一盒有10件Mini cupcakes,分別有綠茶、紅桑子、熱情果、玫瑰荔枝紅桑子、藍莓,咖啡朱古力等味道。蛋糕嘅部份全部係同一種味道,店舖標榜用少甜配方,不過食落都幾香,口感好鬆軟。Cream 方面,整體水平都不錯,個人比較鍾意玫瑰荔枝紅桑子,每一啖都充滿玫瑰既香氣,層次幾豐富。除番開約10蚊一件mini cupcake,對比大商場既cupcake專門店,呢度既價錢都唔算好貴,經開旺角會再試下其他味😋
雜錦輕量裝mini cupcakes $98

賣相真係好靚

TakeAway
I went to a cakeshop called "Natural Chiffon" located in Shop B66, Ginza Plaza, 2A Sai Yeung Choi Street South, Mong Kok旺角西洋菜南街2A號銀城廣場地庫B66號舖All the cupcakes they made using natural colouring only!!"Chocolate cupcake"朱古力杯裝蛋糕HKD$20/pc件lovely rosy icing piping🌹Sooooooo rich,moist and intense chocolat flavour!Sumptuous!!My favorite flavour!"Matcha cupcake"綠茶杯裝蛋糕HKD$20/pc件..Very light with a hint of bitterness from thr Matcha and strong milk flavour."Blood orange passion fruit cupcake"血橙熱情果杯裝蛋糕HKD$2
旺角西洋菜南街2A號銀城廣場地庫B66號舖

"Chocolate cupcake"
朱古力杯裝蛋糕
lovely rosy icing piping🌹

"Matcha cupcake"
綠茶杯裝蛋糕

血橙熱情果杯裝蛋糕
HKD$20/pc件

bright,zingy with velvety smooth cream!
$20 (Tea)
  • "Chocolate cupcake" 朱古力杯裝蛋糕
2020-07-17 590 views
今日放假,順價買外賣甜品返屋企比家中小朋友一齊食下。之前朋友說過這店賣的cupcake 是小甜及無添加人造色素,所以買來食下。櫃子里有很多款式,但有現貨的剩下幾款,咁就平平地買幾個食下啦。 我偏愛朱固力,所以選左朱固力做主打。三款cupcakes 賣相都好靚,個包裝盒又夠硬身,cupcakes 都靚靚咁返到屋企。食完晚飯就黎cupcake 夜。 朱固力味道都幾重朱固力味,cream 甜道還好,不會太甜,而且好滑,下面既蛋糕仲分怖了有咬口的粒粒朱固力,唔錯。小朋友搶住食添。 接著咖啡朱固力,大人專享,小朋友無分。咖啡味都算重,它是一半朱固力一半咖啡cream,混合來吃比單吃朱固力味的更豐富。最後是花生味,外相最清新,花生味很濃郁,下層蛋糕是傳統牛油蛋糕,更顯特出它的花生味道。整體來說性價比頗高,下次經過可以再試下其它味更顯特出。

食完晚飯就黎cupcake 夜。

整體來說性價比頗高,下次經過可以再試下其它味更顯特出。
2020-07-05
TakeAway
$20 (Dinner)
平時食完飯之後都好鍾意食一啲甜品係滿足下自己,喺旺角行完街就去買番幾個Cupcake俾我啲姪仔食下。知道位於銀城廣場的一間少甜配方、無添加人造色素及香精的蛋糕專門店,朋友說健康之餘,仲天然美味,就買幾個Cupcake返屋企試吓。當中有21 REGULAR CUPCAKES 🧁 款式揀,抹茶控的我當然要選一個綠茶、一個芒果🥭及立體玫瑰花的紅桑子味道。三種顏色的Cupcake好colourful好靚,當然係相機食先,不過估唔到佢嘅味道一樣都好濃郁,甜美啱啱好,底下嘅蛋糕仲好鬆軟添,味道其實都唔錯!除此之外,店舖亦提供婚禮、百日宴、生日會等特別日子特製的蛋糕,仲有唔同口味款式選擇,性價比仲好高添,下次訂返個少甜配方嘅蛋糕慶祝我姪仔生日先。

2020-06-21 366 views
下午在旺角逛完街後,途經銀城廣場地庫的Natural Chiffon,順道買了三個杯子蛋糕與家人作晚飯後的甜品。這店的杯子蛋糕🧁款式很多,七彩繽紛、非常吸睛,標榜著天然色彩、天然美味來吸引食客,令人難抗拒。我選了芝麻味給自己、芒果味給老公和開心果味給兒子。大家吃完後都喜歡上這無添加人造色素及香精的杯子蛋糕。這店的蛋糕除了有吸引的外貌外,原來還有內涵。雪芳蛋糕是鬆鬆的,面上的忌廉少甜幼滑,兩者配合得宜,吃起來感覺健康。我吃的芝麻味濃,令我想起中式的芝麻糊,既滑且香。芒果味較開心果味突出,但兩者都令人感覺清香,一點也不會膩。

2020-06-19
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$20 (Other)
2020-06-20 378 views
為咗提早慶祝父親節,放工特登去買咗幾件精緻嘅蛋糕,早前喺社交平台見到呢間餅店嘅蛋糕圖片已經覺得好吸引,今日終於有機會食,餅店位置方便,好近地鐵站。今次揀咗三款蛋糕,有選擇困難症嘅我,真係實在太難揀啦,因為餅店有成幾十款咁多,最後揀咗綠茶,荔枝紅桑子,檸檬。三款蛋糕都唔太甜,綠茶食落有香濃嘅茶味,用料十足。外型精緻,睇得出師傅用咗好多心機去整。荔枝紅桑子係時令嘅款式,味道好特別,隱約嘅荔枝味好適合夏天食。檸檬味一啲都唔酸,反而有陣陣嘅檸檬香味,令人越食越想食。其中一樣最緊要嘅係,蛋糕用料天然,食多幾件都唔驚。最後值得一讚嘅係蛋糕個外賣盒,非常穩陣又好拎,我拎咗兩個鐘 返到屋企個蛋糕都完全冇移位。

檸檬味一啲都唔酸,反而有陣陣嘅檸檬香味,令人越食越想食。

其中一樣最緊要嘅係,蛋糕用料天然,食多幾件都唔驚。
行下行下,行到銀座廣場,發覺地庫有間賣可愛造型蛋糕仔的地方。鋪面唔大,行快2步都可能會錯過左。原來賣少甜,冇人造色素的蛋糕仔。感覺健康,啱曬正在減肥的我們。 一於買番幾個返屋企慢慢歎。餐牌上面有好多選擇店員話食之前放室溫30分鐘,回溫後再食,味道更好。試了開心果,藍莓,紅桑子外形固然出色,回溫後,cream也沒有倒塌 。蛋糕仔有淡淡的牛油香味, 密度適中,不會太蓬鬆或過硬。 蛋糕上的cream也不會過甜, 有淡淡原材料的味道。 屬於健康的cupcake。 偏愛藍莓口味,微酸帶少少甜,同時又有果香味。

餐牌上面有好多選擇

店員話食之前放室溫30分鐘,回溫後再食,味道更好。

試了開心果,藍莓,紅桑子

外形固然出色,回溫後,cream也沒有倒塌 。

偏愛藍莓口味,微酸帶少少甜,同時又有果香味。
2020-06-14 345 views
呢日黎到旺角行街,竟然無意中發現左呢間好細既鋪,入而有超級多款蛋糕,每件$20!而且係健康天然食材,好難得!我揀左3款!分別係開心果、血橙熱情果、咖啡朱古力。開心果既蛋糕係原味,食落清淡唔油,上面既開心果唧花有少少甜,中和返唔會冇味!血橙熱情果個蛋糕都係原味,唧花係有血橙同熱情果兩隻味,呢個我好中意,血橙同熱情果都係比較清新,甜度再低d,食完好想再食呀!咖啡朱古力就係朱古力蛋糕,朱古力存在感好高,仲有朱古力粒,但咖啡味都唔輸蝕,一樣食得出!

2020-06-13 393 views
初初上網search,見到Natural Chiffon標榜天然無色素,吸引左我,結果快.靚.正又好味,絕對無揀錯。經WhatsApp 訂購,勁快有回覆,態度亦好好,好幫手。21款cupcakes 口味,21個唔同款式,仲要款款都好靚,今次揀左其中7款味道(藍莓,榛子朱古力,綠茶,榛子,開心果,咖啡朱古力,同埋熱情果),仲可以要求獨立包裝,貼埋memo,岩曬疫症期間,一人派一個,超級方便,又夠曬衛生。不得不提係當店舖幫手整好左memo既template, 仲會WhatsApp 俾我睇下個版有無野要改,岩唔岩心水。另外,店舖仲可以安排埋送貨送到公司樓下,唔駛我大熱天時周圍走,勁方便,仲好貼心咁pack 好曬每個cupcakes 入箱,通知埋我total 有5箱,共重幾多kg,細心地提醒番可能要搵多2個人幫手一齊拎,唔駛我到時自己o拿手唔成勢,最後拎貨時發現,原來店舖已經用繩幫我紮好曬,分別分左3箱and 2箱,預我即使可能到時無人幫到手一齊拎,都可以自己手抽咁拎番上樓,絕對值得讚👍👍👍。運送時間亦好準時,會同我夾好曬時間。好多同事都走埋黎話好味,同埋好靚,仲要甜度岩岩好,唔會太甜,贊不絕口。👍👍👍

2020-06-12
Delivery
  • 綠茶
  • 藍莓
  • 榛子朱古力CUPCAKE
2020-06-11 1209 views
這小店的賣點是小甜無香精無人造色素的cupcake,我當然要試一試。他每個cupcake也不會很貴,味道款式也很多,今天去的比較晚一點,很多味道也賣光了。除咗現場睇,有咩味道嘅選擇可以去佢嘅社交平台睇。很方便。還好有好幾款我喜歡的味道還有貨,買了3款味道和朋友分享。外賣包裝盒硬身,cupcake 固定很安全,行快一點cupcake也不會撞的變形。買不到咖啡朱古力,所以買了蜂蜜朱古力試一試。果然它的味道不會很甜,朱古力是跟黑朱古力的味道,蜂蜜是很輕微的那個蜜糖味。賣相靚,那個花花款式,和那個輕盈的味道,很好啊。另一款是芝麻味,share食了一點,這款一樣不會很甜,而且芝麻味很香,吃著也很重芝芝麻味。它的裝飾用了一點綠茶味,一樣是很濃綠茶味,看來綠茶味cupcake也可以啊。最後是荔枝味,一样食了朋友的一點,味道很特別,淡淡的荔枝味,感覺很輕盈,花式也很漂亮,不錯啊。喺店內見到這個,10件細版$98,完全可以用來做散水餅。這個味道比連鎖店那些甜到漏的蛋糕抵很多!

最後是荔枝味,一样食了朋友的一點

2020-06-07
$20 (Tea)
  • Cupcake.