「熱情」+「冷靜🍚」+炸雞&糕串+特飲x2.❤️熱情:✨+$90 火焰之吻烤豬骨成個煲有巨量豬骨、烤年糕、肉丸條(?)、泡菜蛋👈🏻豬骨嘅質地偏嚡,帶有淡淡酒香同豬骨香🤤🤤🐽呢間幾好 免費提供即棄手套,可以戴住手套食 爽‼️;我覺得烤年糕好食啲~幾鍾意個焦香,煙韌得嚟冇痴牙🤍;肉丸條係我自己作嘅名🤣🤣有3條肉條嘅,食落好似肉丸啲味道+質感;呢間啲蛋有啲唔同,菜味有啲搶咗個蛋香🤏🏽🍳.💙冷靜:✨+$10 吞拿魚手抓飯成個配搭好正 我地好鍾意呢個‼️撈埋一齊 沙律、泡菜、紫菜香十足,有少少青瓜粒增添口感🥒,零tuna嘅腥臭味👌🏻🐠。成個飯好有痴力 唔會食到好論盡🍚.✨黃金蒜香炸雞 拼香腸年糕串炸雞幾好食喎,好juicy,可能醬汁嘅問題 外皮變得冇咁脆,但冇影響👌🏻蒜粒令炸雞更為惹味可口🐓🤤;香腸年糕串面頭有浸芝士粉調一調味,帶有鹹香🧀🧀.🌈飲品🍸:✨Shark attack鯊魚個口裏面有草莓syrup的🍓🤣,比我地倒入去🍸~呢杯飲品飲落有青檸糖漿🍋‍🟩+椰子香🥥,草莓味唔突出,整體個組合好特別同新奇,同埋好大杯😳😳🩵🩵.✨Jeju island beach哈哈 就係菠蘿特飲🍍,因為成杯飲品波蘿味十
「熱情」+「冷靜🍚」+炸雞&糕串+特飲x2
❤️熱情:✨+$90 火焰之吻烤豬骨
💙冷靜:✨+$10 吞拿魚手抓飯
✨黃金蒜香炸雞 拼香腸年糕串
🌈飲品🍸:
✨Shark attack
✨Jeju island beach
哈哈 就係菠蘿特飲🍍,因為成杯飲品波蘿味十足,好有夏日風情☀️,少少解渴🤏🏽🤏🏽
✨Nene soda
Omg有曬咁多款soda口味😳😳有青提子、柚子、西柚、青蘋果、blue ocean、passion fruit口味,每杯細細杯咁 幾吸睛👁️。有4杯普通梳打味道唔甜,藍色嗰杯嘅味勁啲 甜甜地,而黃色嗰杯勁酸🍋
2024-07-27
$300 (Lunch)
2024-07-21 1026 views
同班姊妹一齊行街街,最好就係食韓式炸雞🍗!又嚟到我哋由中學開始嘅最愛嘅韓式炸雞店Nene Chicken 🐓!🔥火焰之吻四部曲套餐(3-4人餐) $448Nene最近推出咗新嘅3-4人餐,好豐富💕🦞 火焰之吻烤海鮮配 🌹玫瑰醬寬粉炒年糕(+$20)呢個烤海鮮類似火鍋,一鍋海鮮一邊燒住一邊食,仲有爐端燒蛋💗! 烤海鮮裏面有八爪魚🐙、大蝦🍤、蜆、青口🦪等等,再加入燒酒🍶點火🔥,好震撼! 最後再加入玫瑰醬寬粉炒年糕,勁豐富呀☺️🍙 自製手抓飯原味手抓飯係蟹籽,加$10可以轉成吞拿魚🍣,我哋轉咗吞拿魚,真係好好味🤤 手抓飯仲有紫菜、青瓜🥒、魚籽,撈埋一齊好夾,口感好豐富,啱晒唔鍾意食白飯嘅我☺️🐥 黃金蒜香炸雞當然唔少得炸雞喇🍗 呢個套餐仲有蒜香炸雞🧄,外層香脆、內層嫩滑,仲有啲甜甜嘅柚子醬💕🍢 初雪cheese香腸年糕串仲有香腸年糕串!加咗芝士粉鹹香得宜~🐋 Shark Attack🏖️ Jeju Island Beach套餐仲包咗兩杯飯品,補差價可以轉特飲,我哋揀咗兩杯超打卡嘅嘢飲🍹 Shark aattack嘅鯊魚入面有啲紅色嘅汁可以加入飲品㗎,好有創意!🍻 Shots原來Nene仲推出咗sh

🔥火焰之吻四部曲套餐(3-4人餐) $448
Nene最近推出咗新嘅3-4人餐,好豐富💕

🦞 火焰之吻烤海鮮
配 🌹玫瑰醬寬粉炒年糕(+$20)

🍙 自製手抓飯

🐥 黃金蒜香炸雞

🍢 初雪cheese香腸年糕串
仲有香腸年糕串!加咗芝士粉鹹香得宜~

🐋 Shark Attack
🏖️ Jeju Island Beach

🍻 Shots
原來Nene仲推出咗shots,一款有六種口味,水果味香,好易入口㗎🥰
又係時候食雞啦😂NENE CHICKEN 新登場嘅「CHEESE SNOWING 元祖極致版」驚喜登場喇!今次NENE CHICKEN 將元祖味嘅 Cheese Snowing 提升到前所未有嘅高度:SNOW MAXX ✨最特別係羅勒蛋黃醬,將成個口味提升到另一個次元🌿 炸雞有少少辣,芝味毫不欠奉,仲有哈哈薯餅做伴碟,配埋炸雞食,係絕配中嘅絕配~今次叫嘅外賣唔止係單單賣個炸雞咁簡單,佢哋將成個套餐準備得妥妥當當,除咗羅勒蛋黃醬,仲有韓式炸雞嘅必備小菜,分別係香脆爽口嘅泡菜同醃蘿蔔,完美平衡炸雞嘅油膩感,再飲啖可樂,食啖炸雞,喺屋企都享受到韓式炸雞嘅完美體驗🇰🇷💥

TakeAway
2024-09-09 408 views
餐廳位於朗豪坊,選址方便易達。我去嘅時候大約八點,無需輪候,直接入座。餐廳裝修活潑新潮,而且座位位置闊落,但始終係炸雞店,枱面有啲油。不過店員服務態度友善,好快就處理咗,上菜都非常快,大約10分鐘。初雪炸雞($191)外表金黃酥脆,加上白雪雪嘅調味粉,令人急不及待想要品嚐。外層酥脆,內裏多汁,配合表皮上嘅芝士粉,有啲甜又有啲鹹,十分過癮。缺點係份量有啲少,兩個人食都唔夠飽。同埋都少貴,不過喺香港食韓國嘢呢個價錢係合理嘅。推薦度:⭐️⭐️⭐️

初雪炸雞($191)

推薦度:⭐️⭐️⭐️
2024-06-11
$100 (Dinner)
  • 初雪炸雞
nene chicken朗豪坊的分店 跟喜歡韓式炸雞的友人去吃不會再去了,雖然份量是蠻多但他全都是無骨炸雞,下單時問店員店員很坦白,他說他們不做有骨炸雞了我真的第一次聽韓式炸雞店不做有骨炸雞店內有骨的都會是雞翼單骨那種真的可以這樣嗎?韓國店也會這樣?才中午兩點,就已經沒有粟米炸雞了上菜食到一半我只知道成口都係肉同唔知咩肉😅叫了泡菜卷蛋,可選半份,還不錯。$80又有很多飲品都售罄了,都是汽水soda特飲酒類只有$28元的韓國冰茶!其他果茶都沒有。不會再去
nene chicken朗豪坊的分店
跟喜歡韓式炸雞的友人去吃
不會再去了,雖然份量是蠻多

但他全都是無骨炸雞,下單時問店員
店員很坦白,他說他們不做有骨炸雞
我真的第一次聽韓式炸雞店不做有骨炸雞
店內有骨的都會是雞翼
單骨那種
真的可以這樣嗎?韓國店也會這樣?

才中午兩點,就已經沒有粟米炸雞
上菜
食到一半我只知道成口都係肉
同唔知咩肉😅
叫了泡菜卷蛋,可選半份,還不錯。$80

又有很多飲品都售罄了,
都是汽水soda特飲酒類
只有$28元的韓國冰茶!
其他果茶都沒有。

不會再去
2024-08-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$380 (Tea)
  • 迷你雞蛋卷(泡菜)
2024-07-20 711 views
NENE Chicken喺朗豪坊嘅一間餐廳,我試咗佢哋嘅招牌炸雞(無骨)、雞翼四重奏、脆薯條同脆炸紫菜雙重芝士飯卷。餐廳環境時尚舒適,氣氛輕鬆,適合朋友聚餐。服務態度親切友善,讓人感到受到照顧。招牌炸雞(無骨)真係好好味!皮炸得香脆,內裡肉質嫩滑多汁,每一口都帶來滿滿的滿足感。雞翼四重奏有不同口味嘅雞翼,每款都有獨特嘅風味,讓人愛不釋手。脆薯條炸至金黃酥脆,味道香脆可口。脆炸紫菜雙重芝士飯卷結合了紫菜的香脆和芝士的濃郁,口感豐富。佢嘅炸雞系列味道出眾,各款菜式都有韓式獨特風味。餐廳環境時尚舒適,服務態度親切。如果你喺朗豪坊,而且鍾意炸雞同其他創意菜式,呢度係一個值得一試嘅餐廳!

2024-07-20
$100 (Tea)
2024-07-19 441 views
期間限定火焰烤海鮮鍋🔥.韓式炸雞店搞搞新意思,推出有火焰效果嘅烤海鮮/豬骨套餐!.火焰之吻四部曲套餐 ( $448 )1️⃣火焰烤海鮮+芝士炒年糕拉麵/玫瑰醬寬粉炒年糕(+$20) or 火焰烤豬骨試咗海鮮,有青口、蝦、魷魚、蜆等,份量好多,質素正常🤓 見隔離食豬骨好似都好吸引😂 推介一定要加玫瑰醬寬粉,甜甜地辣辣地好好味🤤2️⃣水冷麵 or 手抓飯手抓飯有得玩又有得食,都整咗5大舊嫁🤣3️⃣黃金蒜香炸雞拼初雪香腸年糕串一次過試到兩款人氣小食!炸雞大舊夠juicy好香蒜味,腸仔年糕串就正常發揮~4️⃣汽水飲品兩杯兩杯特飲沙冰,shark attack造型玩味十足,不過甜咗啲🤣
期間限定火焰烤海鮮鍋🔥
韓式炸雞店搞搞新意思,推出有火焰效果嘅烤海鮮/豬骨套餐!
火焰之吻四部曲套餐 ( $448 )

2️⃣水冷麵 or 手抓飯
手抓飯有得玩又有得食,都整咗5大舊嫁🤣

3️⃣黃金蒜香炸雞拼初雪香腸年糕串

4️⃣汽水飲品兩杯
2024-07-17 345 views
夏日熱辣辣,見到Nene Chicken出左呢個冷靜熱情餐😆😆幾正咁,即刻同朋友去試下😎佢可以揀一個烤物同一個主食,仲配左雞雞、年糕串添,勁豐富呀😍😋*****🔥💋火焰之吻四部曲套餐(3-4人餐) $448🍢🦞火焰之吻烤海鮮配 🌹🍜玫瑰醬寬粉炒年糕(+$20)個烤海鮮入面有八爪魚🐙、大蝦🍤、蜆、青口🦪等等😋加上白酒🍶燒🔥真係視覺味覺雙重享受呀😋🤲🏻🍙自製手抓飯轉 🐟吞拿魚手抓飯(+$10)加左$10轉吞拿魚味嘅手抓飯🍣好好味好值🤤大大盤飯☺️睇我捏得幾靚☺️🐥🌭黃金蒜香炸雞拼香腸年糕串香腸年糕串is underrated!!!好正😍😍炸雞就唔洗講啦😎*****更多食評資訊:IG🔎litcloud_

*****

🔥💋火焰之吻四部曲套餐(3-4人餐) $448

🍢🦞火焰之吻烤海鮮
配 🌹🍜玫瑰醬寬粉炒年糕(+$20)

🤲🏻🍙自製手抓飯
轉 🐟吞拿魚手抓飯(+$10)

🐥🌭黃金蒜香炸雞拼香腸年糕串

*****

更多食評資訊:IG🔎litcloud_

2024-07-15
$180 (Lunch)
  • 招牌炸雞
  • 玫瑰醬寬粉炒年糕
  • 泡菜
NeNe Chicken又有新套餐喇✨今次推出火焰之吻四部曲 即刻試試佢😋.📌火焰之吻四部曲套餐 $4481️⃣熱情代表-火焰之吻烤豬骨大份到嚇親 即場點火 震撼過火山排骨🌋大約有11-12舊左右 上層係原味 燒到帶微微焦香 因為近骨 肉質唔鞋 脂肪位更嫩🐽下層豬骨沾左辣粉 辛辣惹味 但肉質相對鞋啲🌶️另外仲有年糕 燒到微脆 入口chewy🍡豬肉條幾特別 甜甜地 有啲似豬漢堡扒🐷建議打完卡就好熄爐 如果唔係泡菜蛋會好老好鞋口🍳.2️⃣冷靜代表-韓式手抓飯呢到嘅韓式手抓飯幾出色‼️泡菜炒飯鋪滿紫菜碎, 蟹籽, 蟹柳同青瓜 超足料 每啖口感都好豐富🦀🥒再撈埋沙律醬 整體更加軟綿香滑🤍搓成波波 有得玩有得食 開心🍙.3️⃣黃金蒜香炸雞4件拼初雪Cheese香腸年糕串新口味炸雞🆕除左炸蒜同紅椒 面頭仲有牛油蒜蓉醬 超香口惹味🧈🧄🌶️炸雞外皮香脆乾身唔油膩 有兩舊肉質幾嫩帶肉汁 雞胸就鞋啲🍗脆皮雞肉腸甜甜地 年糕軟糯煙韌 沾上鹹甜初雪芝士粉 正🧀🍡底下炸薯片雖然係配角 但幾出色 夠厚度 外脆內綿🥔.4️⃣汽水飲品2杯Shark Attack有兩款 造型超可愛🦈紫色蝶豆花沙冰+士多啤梨汁 酸酸甜甜🍓香甜椰子沙冰+清新青
📌火焰之吻四部曲套餐 $448
1️⃣熱情代表-火焰之吻烤豬骨
2️⃣冷靜代表-韓式手抓飯
3️⃣黃金蒜香炸雞4件拼初雪Cheese香腸年糕串
4️⃣汽水飲品2杯
Shark Attack有兩款 造型超可愛🦈紫色蝶豆花沙冰+士多啤梨汁 酸酸甜甜🍓香甜椰子沙冰+清新青檸汁 甜度高啲🥥🍋‍🟩Jeju Island Beach色彩鮮艷 幾款果汁混合 但整體飲落偏重菠蘿味 充滿熱帶風情🍍🏝️
🔍圖片可參考已上載嘅影片
  • 火焰之吻烤豬骨
  • 韓式手抓飯
  • 黃金蒜香炸雞
  • 初雪Cheese香腸年糕串
  • Shark Attack
  • Jeju Island Beach
2024-05-28 661 views
知道朗豪坊開了很久, 經常逛旺角,朗豪坊經過見到過。 一直說韓國炸雞啤酒🍻是絕配。 就前幾天中午去吃中午套餐。 炸雞蛋包飯  味道是3.5分,雞蛋皮煎得有點老, 醬汁很酸,很甜,也吃過其他的沒有這麼酸吧? 炸雞🍗塊可以的,送的小菜就泡菜和青瓜🥒可以。 酸白蘿蔔不行,很明顯用的醃制汁不行。 整體基本都吃了,不然會很餓🤣 沒有再去吃過,試過就算了。 我和朋友說也是說只能吃炸雞🍗其他就算啦!真的,如果要去試吃,可以只吃炸雞套餐。
知道朗豪坊開了很久,
經常逛旺角,朗豪坊經過見到過。
一直說韓國炸雞啤酒🍻是絕配。

就前幾天中午去吃中午套餐。
炸雞蛋包飯  味道是3.5分,
雞蛋皮煎得有點老, 醬汁很酸,很甜,
也吃過其他的沒有這麼酸吧?

炸雞🍗塊可以的,
送的小菜就泡菜和青瓜🥒可以。
酸白蘿蔔不行,很明顯用的醃制汁不行。

整體基本都吃了,不然會很餓🤣
沒有再去吃過,試過就算了。
我和朋友說也是說只能吃炸雞🍗
其他就算啦!

真的,如果要去試吃,可以只吃炸雞套餐。
炸雞蛋包飯
2024-05-25 502 views
平時都好鍾意食炸雞,咁今次呢同朋友喺呢附近行街咁經過就入去睇吓。呢間炸雞查實味道都OK嘅,但係呢價錢就稍微有少少偏貴囉!雖然佢啲出品都唔錯嗰個皮呢就炸得好脆入邊啲雞肉呢都好亂咁因為我呢係同朋友中午嚟食嘅咁我哋中午呢就嗌咗午市套餐額外再嗌多咗一份炸雞。炸雞嗌嘅係四種口味嘅查實覺得同出邊其他啲普通炸雞店都差唔多,雞肉入邊都好多汁一咬落去好嫩幾好食。午市套餐嘅話呢就嗌咗個石鍋飯同埋有一個蛋包飯食鍋飯好辣如果唔食得辣嘅朋友仔呢就要注意啦!蛋包飯都幾OK嘅
呢間炸雞查實味道都OK嘅,但係呢價錢就稍微有少少偏貴囉!雖然佢啲出品都唔錯嗰個皮呢就炸得好脆入邊啲雞肉呢都好亂咁因為我呢係同朋友中午嚟食嘅咁我哋中午呢就嗌咗午市套餐額外再嗌多咗一份炸雞炸雞嗌嘅係四種口味嘅查實覺得同出邊其他啲普通炸雞店都差唔多,雞肉入邊都好多汁一咬落去好嫩幾好食。
2024-05-24 388 views
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~睇九龍城寨前更係要食飽飽先睇戲太耐冇食韓式餐廳,於是今日到此一遊,當日去唔算太多人又可以與朋友聊天,是一個美好的時光,店內提供QR code落單,可以方便大家根據自己的喜好點餐✨芝士粟米辣雞醬麵🌶️🌶️(食得太辣既朋友仔可選這個)唔知點解今次特別辣🥵食到噴火🔥芝士鋪在表面與其他撈在一起,所有食物都沾滿辣辣的感覺,由其麵特別辣🥵粟米粒🌽年糕未吸收太辣的精髓所以還好✨炸醬蔬菜炒飯每啖🍚和🥬都充滿濃郁炸醬香味,後上完全令我感受唔到它的味道,如果食完上面個個可當解辣之用🤣🤣✨芒果乳酪(推薦熱愛芒果既你🥭👍🏻)淡淡的芒果芳香甜在心裡,甜而不膩,讓人想繼續飲下去的感覺😋👍🏻✨伯爵雜莓茶雜莓茶甜甜酸酸的感覺,解辣相當適合~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

睇九龍城寨前更係要食飽飽先睇戲

✨芝士粟米辣雞醬麵🌶️🌶️(食得太辣既朋友仔可選這個)
唔知點解今次特別辣🥵食到噴火🔥

✨炸醬蔬菜炒飯

✨芒果乳酪(推薦熱愛芒果既你🥭👍🏻)

✨伯爵雜莓茶
雜莓茶甜甜酸酸的感覺,解辣相當適合

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
炸醬蔬菜炒飯
芝士粟米辣雞醬麵
2024-05-01 553 views
放假訓到自然醒,煲左一陣劇就約朋友出去按摩再食個晚飯…大家都想食少少辣既野就話食拌飯,不過旺角好似無乜韓國餐廳,最後去左Nene chicken 😂.開頭先有個前菜,有醃蘿蔔、青瓜同魚糕!好少前菜會有魚糕,正!.芝士粟米辣椒醬麵 個麵有少少辣都可以接受,入面有粟米粒同年糕,整體都ok.小食盤拼入面有魚糕、炸年糕、炸壽司、炸粉絲卷、炸魷魚、炸蝦球同炸餃子。盤拼好豐富,每款都有二至四件,同朋友share剛剛好。炸物每款都到又脆又香口,唔錯~.韓式冰茶有d甜,水蜜桃味既茶.檸檬青檸梳打呢個反而無咁甜,檸檬加青檸夠清新唔鐘意咁甜建議飲呢個

芝士粟米辣椒醬麵
個麵有少少辣都可以接受,入面有粟米粒同年糕,整體都ok

小食盤拼

韓式冰茶
有d甜,水蜜桃味既茶
檸檬青檸梳打
呢個反而無咁甜,檸檬加青檸夠清新
唔鐘意咁甜建議飲呢個
2024-04-24 569 views
以前最鍾意既炸雞就係nene chicken既大韓廚師炸雞同芝辣初雪炸雞!但呢幾次打去nene chicken嗌外賣都冇想轉captain chill又冇話想要啲辣啲既都冇最後就嗌左芝辣初雪炸雞同甜辣炸雞芝辣初雪係一如既往咁好食,滿滿嘅芝士辣粉好惹味!甜甜地又可以中和左啲辣味!食完一舊又一舊!停唔到口但甜辣炸雞就真係甜咗啲,完全唔辣再嗌左脆炸紫菜蝦卷,係炸蝦飯卷再拎去炸,呢個真係勁好食!救命!大推!希望佢炸雞啲味可以成日都齊全啲啦
但呢幾次打去nene chicken嗌外賣都冇
想轉captain chill又冇
話想要啲辣啲既都冇

最後就嗌左芝辣初雪炸雞同甜辣炸雞

但甜辣炸雞就真係甜咗啲,完全唔辣

大推!
希望佢炸雞啲味可以成日都齊全啲啦

脆炸紫菜蝦卷
甜辣炸雞
芝辣初雪炸雞
TakeAway
脆炸紫菜蝦卷
芝辣初雪炸雞
話說前幾日約咗朋友嚟朗豪坊,想食去韓國嘢,所以揀咗呢間Nene Chicken,我哋兩個人食唔係好多嘢,所以揀咗韓國辣醬炸雞同芝士部隊鍋辣拉麵。拉麵真係幾好食,值得一試!湯底濃郁,有少少辣辣地,再加埋芝士嘅香味,真係好開胃!拉麵裡面仲有紫菜粉絲卷同一啲年糕魚糕等等,算係一碗豐富多味嘅麵食。不過,坦白講,個韓國辣醬炸雞就一般般啦。雞肉炸得夠脆,但係我覺得佢啲肉唔夠滑嫩,有啲乾身。醬汁味道香辣,不過唔太特別,同其他韓國炸雞店相比,喺呢個方面有啲欠缺。如果你真係鍾意滑嫩嘅炸雞,可能要考慮其他選擇。總括而言,佢地嘅芝士部隊鍋辣拉麵係值得推薦嘅,味道幾新鮮👅食材豐富。至於韓國辣醬炸雞就有啲一般,肉質唔夠滑嫩,醬汁味道普通。如果你真係想試下,可以俾個機會,不過如果追求最滑嫩嘅炸雞,可能要考慮其他選擇啦!價錢方面,就確實有啲貴,不過勝在環境企理夠大,一班朋友傾吓偈都唔錯。

2024-04-20