2020-04-17 761 views
喺尖沙咀好少有咁大個食肆鋪,裝修都有啲舊,應該做咗好耐,未食過試下。有公司飯堂感覺,好得意,menu都多選擇,我揀咗豬頸肉炒河,同事揀咗冬陰功,lunch 包特飲,有紅豆冰,龍眼冰……,價錢都幾親民。冬陰功先到,聞倒酸多過辣,除咗有蝦,菇……正常料之外,仲有雞腳,真係估佢唔倒,蝦有5隻,真係好足料,至於我個炒河,河粉唔係幼身一條條,係粗身一塊塊,除咗有豬頸肉外仲有雲耳同芥蘭,面有蛋,蛋係後加上去,所以無炒河嘅味。雖然稱唔上高質,但啲呢個地段呢個價錢可以坐得咁寬敞真係好難得。
冬陰功
豬頸肉炒河
2020-04-17
$50 (Lunch)
2020-03-21 334 views
店舖要走落幾級樓梯。餐廳裝修像大排檔。不要被簡陋的嚇到,食物質素可是一流!是正宗的泰國菜!我最喜愛柚子沙律!好像回到了泰國!價錢也非常親民!下次再來試更多的菜式!
2020-03-19 282 views
2點後有下午茶餐,$50就包埋特式飲品。#炒金邊粉有幾隻開邊大蝦,個人覺得花生碎好重要,成個粉夠香靠佢,金邊粉夠鍋氣,份量都夠多。飲品叫左紅豆冰,可惜紅豆好少。
2點後有下午茶餐,$50就包埋特式飲品。

#炒金邊粉

飲品叫左紅豆冰,可惜紅豆好少。
2020-03-14
$50 (Tea)
2020-03-10 279 views
今日lunch又決定係寶勒巷附近揾野食餐廳環境都幾大,乾淨企理今日行過呢間泰國餐廳好吸引,牛市套餐價錢平民得黎仲送杯野飲!今日我叫左泰國香辣茄子豬頸肉炒飯🤤🤤賣想非常吸引,而且聞落去有好香的辣椒味🤭佢的份量十足,雖然有少少油,但係個豬頸肉好入味,好好食!至於餐飲方便,我就叫左龍眼冰走冰,佢又唔會好甜,仲有啲龍眼肉可以食,好正👍🏻同行的朋友叫左碗冬陰功湯河,湯料見到都好足,湯的味道都夠濃郁👍🏻望落去唔係好大碗,但食曬都好夠飽!
今日lunch又決定係寶勒巷附近揾野食
餐廳環境都幾大,乾淨企理

2020-01-18 400 views
自從搬遷之後,新曼谷同中菜店喺正隔離。地方容易搵左。今日兩個人去食,食左三樣道菜。第一道菜係咖喱膏蟹,勁大隻勁多肉勁多膏,啲咖哩勁好味。第二道菜係炒飯,好惹味。第三道菜係蒜蓉包,呢個蒜蓉包一定要配住咖哩膏蟹啲咖喱黎食,正到爆!!!! 全部餸都係熱辣辣👍👍👍由於佢新搬遷,所有飲品都任飲😆😆😆環境地方乾淨,服務態度好好,好多笑容唔使去泰國食,喺呢間食就好似去咗當地食咁!!!下次一定會再去
自從搬遷之後,新曼谷同中菜店喺正隔離。地方容易搵左。

由於佢新搬遷,所有飲品都任飲😆😆😆

環境地方乾淨,服務態度好好,好多笑容

唔使去泰國食,喺呢間食就好似去咗當地食咁!!!

下次一定會再去
2020-01-18
$250 (Dinner)
  • 蒜蓉包
  • 咖哩膏蟹
2020-01-09 176 views
行開尖沙咀度度都咁多人,有一間完全唔似係餐廳嘅地方,開咗間成間鋪都係東南亞人嘅泰國餐廳。初初以為他們再搞家族聚會,點知入到去我覺得自己去咗泰國。由於新開張所以所有飲品都任飲當中包括象啤。不過我相信遲啲開耐左就冇呢個優惠。叫咗個有柚子蝦沙律,勁多料,又好好食。叫左個蒸魚又好正,因為佢落香料好多。。。因為太肚餓都無影到相。生菜包。。。我就覺得油左少少,但好食的食物通常都係油多d。無計。。加上啖啖肉的串燒。 無得彈。。建議大家行開真係可以試下。。。最少享用左個任飲先。
叫咗個有柚子蝦沙律,勁多料,又好好食。

加上啖啖肉的串燒。

無得彈。。

建議大家行開真係可以試下。。。最少享用左個任飲先。
2020-01-07 151 views
新開張泰國菜餐廳係川婆婆附近的地庫門面感覺好似幾伏咁 但入面環境都舒服靜啲空間感大啲職員9成都係泰藉 但都會說中文菜式都多選擇 仲有得free飲品自取2人食點了:酸辣海鮮炒粉絲,泰式燒雞半隻,豬肉生菜包,燒肉炒芥蘭粉絲好惹味 酸甜開胃足料 海鮮有蝦及魷魚 燒雞咖喱味奄製上台又熱又脆 無平時食個啲咁乾身豬肉生菜包口感同平時食既唔同 ~ 有少少脆口 味道酸度剛好唔太辛辣 幾過癮燒肉炒芥蘭 -燒肉較硬身啲 芥蘭爽口醬汁入味整體味道都唔錯 幾有泰國風味服務員都nice 上菜都快手可以再次光顧
新開張泰國菜餐廳
係川婆婆附近的地庫