2016-06-16 563 views
星期六晚 6點九左右去到, 3個人,(媽媽,細佬加埋我) 唔使等位入到去坐低,心諗,點解張枱咁高?張櫈咁矮既?坐得唔係好舒服之後個待應就話因為有人book左枱, 所以限食一個半鐘頭我地叫左一個 大約$398既2人餐同一個拼盤 埋單食左5百尾2人餐要左一個是日餐湯同鮮蝦沙律湯我冇飲到, 冇評價。鮮蝦沙律!嘩!沙律你會expect佢係凍既, 即使唔係凍都唔會係熱但呢個沙律!係!熱!架!待應拎住個沙律黎既時候我係見到有煙....D蝦有3粒,全部都係熱架!仲要一D味都冇, 係連蝦味/咸味都冇! 我地都覺得係岩岩解凍幾粒雪蝦再烚熟佢放上碟就算 之後黎左個牛排大蝦今次個蝦都過得去,叫做有D味個牛排.......叫果時佢冇問我地要幾多成熟黎到切開有血水出 我估係5成左右但係真係難切到冇朋友!切已經難切,咬落去仲難咬!佢又冇俾牛排刀我地.....我已經不停問細佬,你食過?好食架?openrice係有好多個 ?佢仲要答我有三十幾個,仲要係Top5我心諗...唔係下嘛...只有Pizza 係我地唯一覺得正常同滿意既。芝士焗龍蝦,賣相真係好靚,亦令我影左唯一一張相但係一D芝士味都冇龍蝦亦冇味,一D肉,
入到去坐低,心諗,點解張枱咁高?張櫈咁矮既?坐得唔係好舒服
之後個待應就話因為有人book左枱, 所以限食一個半鐘頭

2人餐要左一個是日餐湯同鮮蝦沙律
湯我冇飲到, 冇評價。

我地都覺得係岩岩解凍幾粒雪蝦再烚熟佢放上碟就算

之後黎左個牛排大蝦
今次個蝦都過得去,叫做有D味
個牛排.......叫果時佢冇問我地要幾多成熟
黎到切開有血水出 我估係5成左右
但係真係難切到冇朋友!切已經難切,咬落去仲難咬!
佢又冇俾牛排刀我地.....

?
佢仲要答我有三十幾個,仲要係Top5
我心諗...唔係下嘛...

只有Pizza 係我地唯一覺得正常同滿意既。

芝士焗龍蝦,賣相真係好靚,亦令我影左唯一一張相
但係一D芝士味都冇龍蝦亦冇味,一D肉,咸咸地咁囉.....

再黎就係個拼盤
有ribs, 兩款腸同薯條
今次有把有鋸齒既刀啦!以為有把好D既刀就冇事?Sorry, 個ribs一樣咁難切!
不過比起outback既ribs 佢就冇咁乾
但係味道都....家人就話點左醬會好食DD, 但我覺得點左仲難食...

最後想講,因為我地坐係"路邊" 個個人行過都望住我地D野食, 之後就會諗入唔入黎食
我地真係好想叫佢地唔好黎, 因為D野真係難食!!一定冇下次!!
薯條
2016-05-21
2016-06-16 484 views
今日放假同媽咪食lunch,本來諗住飲茶但見呢間野新開左咁耐都未食過,今日閒日唔使排隊,所以最後決定喺呢度食lunch我選擇咗美國牛肉漢堡,牛肉好厚,都算幾大塊,亦都幾 juicy, 麵包亦算鬆軟。另外 side dish 既薯條份量都算多,用鮮薯黎咋,咸咸地幾香口,lunch黎講算不錯,幾抵食另外媽咪叫咗個Truffles and eggs,個蛋算幾好味幾滑,有蛋汁,腸仔亦無乜特別,但另外個 truffles 就覺得太薄,亦都冇乜味,比較失望

2016-06-12 466 views
吾少人都有去食這間而影相都靚,所以今日一行5人就中午黎個小聚會試下…因為要放bb車關係我地已早打去訂位,今星期六1230就到達,座位吾叫多30-40人左右掛,餐牌今日有假期餐牌都有喜出望外……但我地最後叫左4個餐加2個主菜為5個女仔份量。最後每人$150,以中午黎講還合理但味道比心目中普通,比較出色是黑松露醬午菌意粉,味道濃而滲黑松露香和有口感意粉一起食不錯。龍蝦漢堡冇咩味,又吾香吾值差不多200元仲係散叫。要等半個鐘來了啤酒雞,雞肉都嫩但味道偏淡。薄餅反而以七十蚊黎講味道不錯幾抵食。只好講坐得舒服和待應態度不錯,可以一試,只限一次

只好講坐得舒服和待應態度不錯,可以一試,只限一次
2016-06-12
$150 (Lunch)
2016-06-10 380 views
正宗的美國餐廳在香港並不多,今天來到了這一間以New York為主題的餐廳,享受一下美國的風情。散叫的話還是可以再加錢轉為套餐,十分貼心。我今天特別地想吃一下豬肋骨,幸好餐廳有提供。先來的是湯和飲品,餐湯是番茄湯,十分香濃的番茄味,湯身較濃,而非水汪汪的,番茄味道亦十分突出,酸酸甜甜,十分開胃。飲品是Lemonade,檸檬汽水,不算太酸,略帶甜味,十分清熱。主菜來了,豬肋骨烤至深色,想不到一切下去卻是啖啖的驚喜。肉質十分的嫩滑,骨肉十分容易分離,配上特制的燒汁,極為惹味。唯一美中不足的是盤子太少,較難切。薯條亦是非一般的,連薯皮炸至金黃色,熱辣辣,外脆內軟,一流。
$200 (Dinner)
下午茶時間,經過荃新天地,見到裝修幾靚,就走入去試結果環境100分,食物就好麻麻。價錢相對較貴,下午茶平均30-70蚊,而且份量非常精緻。要開始講重點了,我地總共4個人叫左4樣share黎食,最後唔飽仲要走去對面食家鄉雞。首先講下值得一讚係薯條雞翅的薯條,係原隻薯仔厚身炸果種,炸得金黃,恰到好處,食落有口感,但至於雞翅就好似發育不良甘,可以用皮包骨黎形容,而且得兩隻,28蚊。另外再叫左個蒜片蝦意粉之類的6x蚊,味道過於清淡,蒜味和鹹味亦不夠突出,卑人第一感覺係唔係滾水恰完撈兩撈?之後再叫左個紐約炒飯38蚊,同樣相當精緻,味道就似照燒汁撈飯甘,冇咩特色。最後叫左個素菜pizza,味道ok,可惜同樣地價錢和食物的質數對於一般食客,同我D朋友黎講確實麻麻,如果食環境還是可以的。
2016-05-30 5713 views
今晚黎到荃灣搵食平時好少出黎呢頭,朋友介紹呢間New York Diner環境好chill,所以黎試下。一入到去已經好American,裝修好美國風,好多塗鴉藝術,好自由風的感覺。 睇一睇Menu先。題外話:個碟幾簡約之前睇過食評見好多人推介啤酒雞,梗係要試試佢由於係即叫即焗,所以等左差不多二十分鐘。一上枱,見到原隻雞上。開頭以為會好鞋口,點知又唔會喎!雞肉出奇地嫩滑,油香滴落下面的薯條同蔬果,食唔停。皮脆肉嫩,推介!主菜加左$25配湯同野飲,今日係薯仔湯。之後再食個BLT Burger,即係美國牛肉漢堡配薯條。本身好中意食牛,所以食burger一定揀牛堡。用藤籃上枱,份量十足,薯條份量亦好多。Burger的包面好脆身,牛肉幾juicy唔會太散,半溶芝士加晒分。但塊生菜離奇地大塊牛肉好厚身,蕃茄同生菜令成個burger無咁膩。店員亦推介鵝肝安格斯牛漢堡,但實在太飽所以無試到。之後再食左個豬肋骨小食拼盤,有半份(6條) Ribs加豬肉腸,辣肉腸,同一大堆薯角。Ribs唔會太乾,但略嫌燒得唔夠皮脆。呢間餐廳份量真係好多。兩個人食兩個主菜加頭盤,飽到行唔郁。仲有兩杯特飲,藍色個杯係海洋梳打
今晚黎到荃灣搵食

睇一睇Menu先。
題外話:個碟幾簡約
之前睇過食評見好多人推介啤酒雞,梗係要試試佢
美國招牌啤酒烤雞

主菜加左$25配湯同野飲,今日係薯仔湯。
薯仔湯

豬肋骨小食拼盤
仲有兩杯特飲,藍色個杯係海洋梳打,有少少似波子汽水,底下有啲煙韌椰果。另外橙色個杯係自由女神梳打,即係玫瑰加綠茶,清清地,唔會太甜。
海洋梳打
自由女神梳打
整體餐廳環境幾舒服,好Chill!食物質素亦唔錯,份量好大份,適合一家大細黎食!

2016-05-18
2016-05-24 430 views
同呀女上完堂例牌去食lunch, 地下果層好多都試過,係未試過紐約客,點知真係中伏。其實服務ok的,但食物真係有待改善,叫左個all day breakfast同埋蒜蓉蝦扁意粉。all day breakfast算係正常的,只係片麵包太林。但個扁意粉無味得來,食完係會囗喝,蝦係雪蝦又係無味。都算喇,但可唔可以俾個正常嘅分量客人呢?我明佢sell輕食,但係輕到似小童餐。我係俾午市價,得到卻仲少過正常餐廳嘅下午茶份量。
2016-05-22 346 views
用正價及加一價錢並無任何優惠 跟餐牌叫左個$288 set 埋單$316 for 2蘑菇湯又稀又淡...加水太多...冇咩味道...飲左一啖俾左我老公....佢問我呢碗咩黎...咁難飲 廚師沙律....但沙律醬太多...沙律醬痴住晒D菜...OVER左醬汁太酸 比茄汁更酸....一d都唔辣 雞肉雖然嫰但實在太酸...安格斯牛扒 order 7成熟...黎到熟晒仲要好用力咁切先得開..首先..牛扒本身唔厚 但煎得好乾身..非常韌 雖然有牛肉味但真係咬唔開 個意粉帶有青紅椒味 非常非常淡...冇乜味道..蝦好咸但遮唔到d雪味...最安慰是意粉彈牙...
用正價及加一價錢並無任何優惠
跟餐牌叫左個$288 set 埋單$316 for 2
安格斯牛扒 order 7成熟...
黎到熟晒仲要好用力咁切先得開..

個意粉帶有青紅椒味 非常非常淡...冇乜味道..

蝦好咸但遮唔到d雪味...最安慰是意粉彈牙...
$160 (Dinner)
2016-05-19 355 views
今晚約咗兩個好朋友在荃灣吃飯,因為這兒不用等位,又沒有限時,所以就在這裏吃飯。我叫了一杯士多啤梨奶昔,士多啤梨味很豐富,果肉很足夠,亦夠冰凍,非常美味。頭盤我們叫了水牛城雞翼,雞翼不太辣,十分惹味,很想再吃。主菜叫了海鮮意大利飯,海鮮包括蝦、帶子、青口、魚塊,十分豐富,可惜芝士味不足。另外叫了肉醬芝士薯條,肉醬不夠多,而芝士亦不熱,所以芝士有點硬,這個麻麻。最後我們點了半份rib , 份量有五至六件,肉質好淋,而配菜的薯角也非常美味。

Strawberry  smoothies
頭盤我們叫了水牛城雞翼,雞翼不太辣,十分惹味,很想再吃。
水牛城雞翼
海鮮意大利飯
芝士肉醬薯條
Rib
2016-05-11
$170 (Dinner)
Strawberry  smoothies
水牛城雞翼
Rib
2016-05-19 3923 views
生仔好定生女好?大時大節就知道。母親節哥哥化身無尾飛陀,於是我帶著媽媽覓食去了。「去荃新天地食西餐吧!」我說。她爽快和議。內心其實早已有target,就是商場地下的New York Diner。離遠也見到它牆上的老爺車,裝修真特別,有格調。被安排坐在店裡的一角年輕的男店員充滿朝氣和笑容,彷彿在陽光之下奔跳著,主動又勤力地收盤子,看來很享受工作。「年輕人工作就應該這樣子。」媽媽說。又有弦外之音?好,我會努力工作。與媽媽心有靈犀,第一時間選了A4「紐約時尚」(Truffle and Eggs)($89)看來我倆都愛黑松露香氣。於是一個改了A5「黑超班尼迪」(Benedict In Black)($79)廚師沙律(+$10)是普遍的西生菜加粟米粒淋了凱撒沙律醬和黑醋。沙律醬稍多,味道偏酸,但勝在生菜新鮮爽脆。「紐約時尚」(Truffle and Eggs)($89)有黑松露炒蛋、辣肉腸、豬肉腸、煙肉、竹炭麵包、沙律菜原本對竹炭麵包有點好奇,不過吃下其實不甚特別,烘過,偏乾,沒有奶油香味,本身其實沒甚麼味道,純粹是顏色特別。不過!當放在上面的黑松露炒蛋半熟的蛋汁流落竹炭麵包中間的氣孔後,味道反
生仔好定生女好?大時大節就知道。
母親節哥哥化身無尾飛陀,於是我帶著媽媽覓食去了。
「去荃新天地食西餐吧!」我說。她爽快和議。
離遠也見到它牆上的老爺車,裝修真特別,有格調。
被安排坐在店裡的一角
年輕的男店員充滿朝氣和笑容,
彷彿在陽光之下奔跳著,主動又勤力地收盤子,看來很享受工作。
與媽媽心有靈犀,
看來我倆都愛黑松露香氣。

廚師沙律(+$10)
廚師沙律
是普遍的西生菜加粟米粒
淋了凱撒沙律醬和黑醋。
沙律醬稍多,味道偏酸,但勝在生菜新鮮爽脆。

「紐約時尚」(Truffle and Eggs)($89)
紐約時尚(Truffle and Eggs)
有黑松露炒蛋、辣肉腸、豬肉腸、煙肉、竹炭麵包、沙律菜
原本對竹炭麵包有點好奇,不過吃下其實不甚特別,
味道反而有提升!
紐約時尚(Truffle and Eggs)
因為蛋本身有奶油,滑溜而易膩,而且厚身,
配合淡味而較乾的竹炭麵包反而恰到好處,同時有黑松露香氣,有點驚喜。

辣肉腸是普通司華力腸,切下皮脆有彈性,辣肉腸不辣(笑)。
豬肉腸相對軟一些,味道較淡,不油膩。個人覺得豬肉腸比辣肉腸好味。
煙肉稍乾,不算「鞋」。

「黑超班尼迪」(Benedict In Black) ($79)
黑超班尼迪(Benedict In Black)
內容與「紐約時尚」相似,只是炒蛋轉成了班尼迪蛋。
多了煙三文魚,少了腸。
黑超班尼迪(Benedict In Black)
班尼迪切開沒有流汁,中間已經凝固了近七成,比較失望。
面頭淋了蛋黃醬和加了香草,
吃下有點偏酸的。
煙三文魚則是微濕,咸味不重。
與「紐約時尚」比較,「黑超班尼迪」整體偏乾,
沒有炒蛋配竹炭麵包那麼match!
香濃奶茶和凍蜂蜜檸檬水
跟餐飲品
香濃奶茶和凍蜂蜜檸檬水
杯子裡都是紐約景色
凍蜂蜜檸檬水非常冰凍,略嫌太甜

New York Diner的食物未必很出色,
而且埋單每人過百蚊,作為lunch來說並不便宜啊(好在可以碌卡)
不過氣氛和服務有加分
媽媽平時少吃西餐,
我們在店裡不忘自拍,
周圍是柔和輕快的音樂和商場內小童的嬉笑聲
我們就在快樂氛圍的核心,
既悠閒又開心

母親節,只要母親開心,足矣!
Other Info. : 寫完食評被擋了一次, 原來Openrice說收過檢舉這餐廳有款待會員,警告大家注意 哦~難怪咁多人食龍蝦啦,大家留意返。 我想了想,究竟要不要將好評改為ok就算呢? (以免被人誤會我是其中一員) 不過,就我這次母親節午餐,我覺得這餐廳又的確值得我的好評, 而且,真金白銀磅水食飯,連我碌卡張單都仲响度, 咁我又遞交食評喇。
2016-05-08
$104 (Lunch)
Celebration
Mother's Day
  • 紐約時尚
2016-05-18 277 views
這裡裝潢帶美式風格, 播着悠揚的西方樂曲, 寫意舒適。美國安格斯肉眼扒 (8oz) $138肉眼扒頗鬆軟但未夠juicy, 有點過乾, 肉味頗濃, 但調味略淡, 幸好燒汁添了點惹味。薯角薯味香濃, 夠粉稔但外層未夠脆。夏威夷雞扒漢堡 $78漢堡份量很大, 包未夠脆, 鬆軟度一般, 雞扒大大塊, 非常嫰滑, 有點彈牙, 而且十分juicy, 配上甜甜酸酸的菠蘿和沙律菜, 都不錯, 只是芝士存在感甚低, 沒有溶化, 芝味未夠濃郁。紐約芝士蛋糕 $48芝士蛋糕軟滑, 帶點鬆不會太實, 亦不過甜 芝味頗濃郁, 相當好吃。什果派對新地 $48什果派對新地的雪糕質素一般, 未非餐牌所指的movenpick, 不夠軟滑, 奶味亦淡, 水果份量少, 有什莓就更好。食物價格相宜, 環境舒適, 這裡是荃灣吃西餐不錯的選擇。
這裡裝潢帶美式風格, 播着悠揚的西方樂曲, 寫意舒適。
美國安格斯肉眼扒 (8oz) $138
夏威夷雞扒漢堡 $78
紐約芝士蛋糕 $48

什果派對新地 $48

食物價格相宜, 環境舒適, 這裡是荃灣吃西餐不錯的選擇。
2016-05-18 2752 views
今天雖然仍是假期,但是卻下起雨來,原本安排了到其他區用膳,可是卻一改再改,就改到了荃灣的荃新天地覓食。New York Diner 是今日突然想改的地方,餐廳環境都幾有美國的氣息,無論裝飾的樓和汽車,不乏有美國風味。既然是自費的一餐,吃甚麼也好吧,於是從餐牌中任意選擇。喔,倒不如點一個套餐,唔使煩。蕃茄忌廉湯是今餐的餐湯,紅紅的湯頭有著忌廉在湯面,每一口都是酸酸微微的味道,亦有香濃的蕃茄味。香草忌廉雞扒飯是主菜,雞扒配上紅色的蕃茄忌廉汁,還有香草在雞扒上。雞扒肉質較滑,也有肉汁在內,蘸上醬汁增添食味,唯米飯較鬆散,並不黏黐。餐飲為咖啡,香濃而有咖啡原本的甘澀味道。而咖啡上的畫花也不清楚呢!簡簡單單的一餐飯,無謂想得太多。

簡簡單單的一餐飯,無謂想得太多。
2016-04-11
$83 (Lunch)
2016-05-16 273 views
芝士焗波士頓龍蝦 & 龍蝦炒飯 ($193)超滿足既龍蝦餐,
先有一隻焗龍蝦,芝士焗得半溶化。龍蝦肉爽口,啖啖肉好滿足,開哂邊好易就食到啲肉。龍蝦炒飯龍蝦肉落得夠爽手,一啲都唔呃秤。飯加上蛋炒到黃金色,不過比較淡味唔夠香口。而且有少少港式炒飯feel,同餐廳格格不入。配上薯角,食到飽一飽,大滿足。華盛頓魚柳漢堡 ($73)
呢個魚柳漢堡,完全唔係想像中咁簡單。魚柳size超大,仲有成兩塊疊起
魚柳炸得香脆。不過炸皮略嫌硬身,而魚柳肉質就好嫩滑。漢堡就一般水準,包都幾鬆軟,有生菜有蕃茄有醬都好惹味。不過夾住兩塊厚厚魚柳其實無可能一啖咬到全部。
另外仲有薯條/薯角伴菜,薯肉豐富,香口又飽肚;
附上既唔係一般茄汁,係蕃茄肉醬,夠哂特別。
芝士焗波士頓龍蝦 & 龍蝦炒飯
芝士焗波士頓龍蝦 & 龍蝦炒飯 ($193)
超滿足既龍蝦餐,
先有一隻焗龍蝦,芝士焗得半溶化。
龍蝦肉爽口,啖啖肉好滿足,開哂邊好易就食到啲肉。
龍蝦炒飯龍蝦肉落得夠爽手,一啲都唔呃秤。
配上薯角,食到飽一飽,大滿足。
華盛頓魚柳漢堡
華盛頓魚柳漢堡 ($73)

魚柳炸得香脆。
不過夾住兩塊厚厚魚柳其實無可能一啖咬到全部。

另外仲有薯條/薯角伴菜,薯肉豐富,香口又飽肚;
附上既唔係一般茄汁,係蕃茄肉醬,夠哂特別。
華盛頓魚柳漢堡
上次食咗呢到嘅龍蝦漢堡,覺得都唔錯,見到Instagram有好多人講話有啤酒烤雞,仲要預訂咁大牌和,所以早早訂定位同隻雞但係就算訂咗位都要等等,因為真係超多人呢個繽紛彩虹有六杯唔同顏色嘅飲品,一上枱真係艷光四射,隔離枱嘅客人都忍唔住望一望,其實主要都係用糖醬溝出唔同嘅顏色,而且係無酒精,味道頗甜。飲嘅次序係由藍顏色開始,藍色係藍莓味;粉紅色係玫瑰味;奶白色係薄荷味;紅色係士多啤梨味;黃色係芒果味;最後係青瓜味。接住係卡邦尼帶子海鮮焗飯,上面有芝士同白汁,而海鮮包括有蝦、魷魚同主角嘅帶子,味道質感整體都算唔錯,但係就唔係啲咩好特別嘅野因為即叫即焗,所以想見主角就係要等耐啲嫁喇,都差唔多等咗半個鐘,終於....美國啤酒烤雞終於上枱喇!!!除咗牛肉同羊肉之外,我最鍾意食雞肉,再加上我係酒鬼,呢個烤雞就啱曬我,外皮焗成金黃色,真係令人唾涎玉滴。望到隻雞都可能有啲呆濟,唔洗驚,向職員求救就得嫁啦,佢地會將隻烤雞分屍。雞脾部份嘅肉係最正,非常嫩滑且有肉汁,連埋微脆嘅雞皮一齊食,淡淡嘅啤酒香,超級推介~烤雞仲跟埋炸薯角同薄餅,不過唔建議食烤雞下面嘅薯角,雖然吸收咗啲啤酒味,但係已經淋曬
,所以早早訂定位同隻雞
但係就算訂咗位都要等等,因為真係超多人
繽紛彩虹
呢個繽紛彩虹有六杯唔同顏色嘅飲品,一上枱真係艷光四射

卡邦尼帶子海鮮焗飯
,外皮焗成金黃色,真係令人唾涎玉滴。
望到隻雞都可能有啲呆濟
,唔洗驚,向職員求救就得嫁啦,佢地會將隻烤雞分屍
美國招牌啤酒烤雞
今天是九龍人與屯門人的聚會,我們選擇了中間點的荃灣作為約會地點。一到餐廳門外已經見到很有SPIDER-MAN漫畫風格的紐約街頭設計。公眾假期晚上8點,原本以為會好多人要等好耐,但原來荃灣這邊家庭客多所以比較早食晚飯,所以運氣很好我們等了10分鐘已經可以入座!由於當日天氣實在太熱,我們各自點了一杯凍飲朋友的這杯Lady Lireaty Selizer(Rose & GreenTea)無論賣相及味道都很不錯玫瑰的花香加上綠茶茶香,絕對是夏天的清新之選!另外我點選的Fiesta Fizz (Mango & Lime)果味十足!飲到一半仲可以啜得到果肉~鮮甜芒果肉加清新微酸的青檸,整體味道平衡很不錯!主菜方面我們點了餐牌上推介的焗大蝦龍蝦汁麵老實說一上枱的時候有點失望,賣相與想像有點出入幸好味道及食材挽回不少分數!龍蝦汁味道帶鮮味,亦不會太咸!配料方面,除了上面擺放的一隻肉質爽口的大蝦外裡面還有不少細細隻的蝦~麵質有點煮得過了火喉⋯如果保留多一點口感,相信意粉會更好!最後壓軸登場的美國招牌啤酒烤雞無論賣相份量都十分驚人!啤酒雞原隻春雞肉量驚人!而且雞髀位置肉質鮮嫩肉汁爆棚!肉質方面以春雞來說
Lady Lireaty Selizer (Rose & GreenTea)
由於當日天氣實在太熱,我們各自點了一杯凍飲
玫瑰的花香加上綠茶茶香,絕對是夏天的清新之選!
Fiesta Fizz (Mango & Lime)
飲到一半仲可以啜得到果肉~鮮甜芒果肉加清新微酸的青檸,
整體味道平衡很不錯!
焗大蝦龍蝦汁麵
主菜方面我們點了餐牌上推介的焗大蝦龍蝦汁麵
老實說一上枱的時候有點失望,賣相與想像有點出入
幸好味道及食材挽回不少分數!龍蝦汁味道帶鮮味,亦不會太咸!
麵質有點煮得過了火喉⋯如果保留多一點口感,相信意粉會更好!
美國招牌啤酒烤雞
最後壓軸登場的美國招牌啤酒烤雞無論賣相份量都十分驚人!
啤酒雞原隻春雞肉量驚人!而且雞髀位置肉質鮮嫩肉汁爆棚!
肉質方面以春雞來說可以稱得上十分出色!
味道方面我覺得可以再加重咸味多少少~
因為隻雞其實都幾大隻,所以食到裡層時候會略嫌味道不足
另外作為啤酒雞,表皮不夠脆可說是最需要改進的地方!
如果這一點改善了的話就非常完美了!
不過不得不說的是配料的薯角及naan bread!
位量十足!但不知道是不是我們用餐時間太晚,薯角不夠脆naan bread不夠熱...這個地方成了這道菜失分最多的地方!

2016-05-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Fiesta Fizz (Mango & Lime)