2022-08-07 137 views
元朗多野食就已經唔係秘密,小編都好耐冇踏足CAFE啦~晚餐去食all day breakfast都係第一次😂食物中規中矩,全部都係小編鍾意食,個笑哈哈原來係薯餅黎,炒蛋都好滑,但不太喜歡加左歐芹,如果冇會更好👍🏻有個好驚喜既係冬陰功大蝦意粉🍝,一開始食有啲辣點知越食越辣,但係佢既辣係會上癮既,而且大蝦🍤都幾新鮮爽口
凱婷的全日早餐
扮cup cup冬陰功大蝦意粉
Mocha
2022-08-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
凱婷的全日早餐
扮cup cup冬陰功大蝦意粉
Mocha
2022-08-03 54 views
放工後去cafe食晚飯,特登搵間舒舒服服既放鬆下,所以同朋友揀咗呢間。裝潢好有特色,周圍都係打卡位,就連bagel都係一籠籠咁上,創意滿分!我地揀咗豬籠炒蛋bagel($70)同埋冬蔭功大蝦意大利粉($98),飲品就分別點咗Iced latte同埋Lime & lemon soda.豬籠炒蛋bagel除咗賣相令人印象深刻,味道亦叫人鞋忘。bagel 較軟熟,最欣賞係中間既炒蛋又香又滑,加埋煙肉,食落口感更豐富。冬蔭功大蝦意大利粉有d辣,所以都幾惹味。大蝦咬落爽口,番茄就新鮮又多汁。朋友向來鍾意食番茄,都表示好滿意。飲品方面,Iced latte入口香滑,而Lime & lemon soda就酸酸地好清新~

• 豬籠炒蛋貝果
又入左境去元朗國一趟😚一出朗屏站就有間玩味型格cafe!佈滿多個誠意用心細節位 (要明既就會明🥺更有元朗國打卡牆(՞•֊•՞) 小店位置不多 假日可能要排隊入境喔🤪各樣品項的名稱 都取得好有創意好fun‘當花姐遇上193?’ ‘下一站雞wing’ XD食物都是即叫即製的 質素都很不錯份量都滿滿 定價也好親民平日加配飲品都有優惠喔!推介大家要入境一下ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)吃完是會很滿足地離開desu~下次想食豬籠貝果🤭 巧正咁!!.◽港女最愛牛油果碎蛋沙律多士 $58我唔係🥲 不過又真係幾鐘意食牛油果😶多士烘得好香脆 夾住我最喜歡的碎蛋沙律質地軟綿滑順 灑上了黑胡椒調味 鹹淡剛好配搭埋鮮美牛油果🥑 食落更有層次感! .◽+852黑松露野菌什菇長通粉 $90好大pat黑松露阿喂(ᯅ̈ ) 還有吃不完的什菇忌廉汁也滿滿的 每一口都巧creamy~味道濃郁 通粉剛好可以索晒啲醬料 巧滿足.◽latte +$25Latte沖得幾巧忍( ¨̮ )︎︎♡奶同啡balance得剛好 啡味香濃奶滑~.◽pineapple soda +$25充滿菠蘿果香味的梳打 酸甜酸甜的好清爽好fresh 岩晒夏天飲!
又入左境去元朗國一趟😚
一出朗屏站就有間玩味型格cafe!
佈滿多個誠意用心細節位 (要明既就會明🥺
更有元朗國打卡牆(՞•֊•՞)
小店位置不多 假日可能要排隊入境喔🤪

各樣品項的名稱 都取得好有創意好fun
‘當花姐遇上193?’ ‘下一站雞wing’ XD
食物都是即叫即製的 質素都很不錯
份量都滿滿 定價也好親民
平日加配飲品都有優惠喔!
推介大家要入境一下ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)
吃完是會很滿足地離開desu~
下次想食豬籠貝果🤭 巧正咁!!

◽港女最愛牛油果碎蛋沙律多士 $58

我唔係🥲 不過又真係幾鐘意食牛油果😶
多士烘得好香脆 夾住我最喜歡的碎蛋沙律
質地軟綿滑順 灑上了黑胡椒調味 鹹淡剛好
配搭埋鮮美牛油果🥑 食落更有層次感!

◽+852黑松露野菌什菇長通粉 $90

好大pat黑松露阿喂(ᯅ̈ ) 還有吃不完的什菇
忌廉汁也滿滿的 每一口都巧creamy~
味道濃郁 通粉剛好可以索晒啲醬料 巧滿足

◽latte +$25

Latte沖得幾巧忍( ¨̮ )︎︎♡
奶同啡balance得剛好 啡味香濃奶滑~
◽pineapple soda +$25
latte

充滿菠蘿果香味的梳打 酸甜酸甜的
好清爽好fresh 岩晒夏天飲!
latte
  • Latte
2022-07-30 49 views
位於元朗國既Cafe 想試好耐 😍店鋪充滿特性product~仲有一大塊牆寫住元朗國 夠哂特式!店舖位置不多 食物質素幾好🤩可以encore📣📣▪️扮cup cup 冬蔭公大蝦意粉 ($98)▫️消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果 ($70)▪️Chocolate ($40)▫️Lime & Lemon Soda ($38)-首先冬蔭公大蝦意粉既大蝦份量多 蝦肉彈牙爽口 冬蔭公味濃 十分掛汁!另外籠煙悲勤炒蛋貝果有驚喜~貝果吾會硬 蛋仲好滑🥰🥰🥰至於飲品朱古力味幾濃郁 不會假甜!

▪️扮cup cup 冬蔭公大蝦意粉 ($98)

▫️消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果 ($70)

▪️Chocolate ($40)

▫️Lime & Lemon Soda ($38)

• 豬籠炒蛋貝果
2022-07-24 60 views
元朗 - Next station身為香港人嘅大家,記吾記得元朗係由幾時變成一個國家呢?呢間CAFE無論係店內嘅裝修定係食物,到處都係俾人哋打卡嘅好地方,最耀眼嘅莫過於係黃色磚黑色字嘅「元朗國」打卡牆CAFE LATTE 💲40每一支飲通常都插上元朗國嘅牌仔,而且飲管係不鏽鋼材質,感覺十分環保,咖啡味道香濃幼滑,略帶微微嘅奶香MOCHA 💲45極靚嘅漸層效果,飲落唔會有苦澀味,反而係甜甜哋,適合飲咖啡新手凱婷的全日早餐💲110餐牌嘢食嘅名個個都好特別,凱婷呢個名身為香港人冇可能唔知掛😝一嚟到,黑松露嘅香味已經沖湧而來,配上半熟嘅滑蛋,簡直一啖接一啖🤤沙律菜極新鮮配上芝麻醬,仲有煙肉、煙三文魚、大啡菇、哈哈笑薯餅和All day Breakfast唔少得嘅茄汁焗豆;望住兩塊哈哈笑薯餅,嗰一日嘅心情都會好開心😂消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果 💲70係Cafe用蒸籠盛載食物真係第一次見,煙煙韌韌嘅貝果配上極厚煙肉炒蛋撻加上香草,已經令人食慾大增,咬落去層次感好豐富,貝果外皮焗至微脆,炒蛋加上煙肉滑嫩鹹香,加少少黑胡椒調味,簡單嘅搭配已經好完美🗺 Next Station (元朗)元朗媽橫路7號
元朗 - Next station

CAFE LATTE 💲40

MOCHA 💲45

凱婷的全日早餐💲110

消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果 💲70

🗺 Next Station (元朗)
2022-07-23 46 views
久違既星期六OT聞說元朗多好西,係時候要食返餐好既安撫OT 既不滿經一位大西北既朋友子介紹就黎左呢個小國先講舖頭環境乾淨企理既雖然舖頭細啲但格局配置做得唔錯唔會覺得迫 至於冷氣部分足夠既就算坐門口位既我 都唔覺得熱而店舖有好幾個位置都有啲特色野岩曬人打卡食物方面小弟叫左個消防貝果+凍 Mocha 一杯野飲大概5分鐘就出到出曬成個餐大概用左10分鐘鬆啲可能對十分餓既客人係種煎熬🤣但如果係一班fd子就應該岩岩好,慢慢黎慢慢chill ~凍Mocha $45我覺得好飲既佢唔會太甜唔會話啲朱古力味蓋曬成杯野仍然會飲到佢既咖啡味而且都幾香口下基於我唔係成日飲咖啡所以分數就打唔到啦消防貝果 $70食物即叫即整雖則要啲時間但成品確實唔錯一擺出黎 賣相已經可以打卡至於味道貝果中間個層炒蛋口感順滑 軟硬適中有加煙肉同啲香料 味道岩岩好對我黎講唔算咸而且仲引起我既食欲要炒成咁既水準我相信要返咁上下既經驗先得所以我覺得係對得起個價錢店員服務我覺得可以評為好雖則店員得一位 又要執枱又要出餐 仲要做埋水吧十分忙碌但serve客人個陣 禮貌依然甚至到我走個陣 都講聲88可見態度良好 值得稱讚啦結論本店適合 3到4
久違既星期六OT

小弟叫左個消防貝果+凍 Mocha 一杯
野飲大概5分鐘就出到
出曬成個餐大概用左10分鐘鬆啲
可能對十分餓既客人係種煎熬🤣
但如果係一班fd子就應該岩岩好,
慢慢黎慢慢chill ~

凍Mocha $45

睇黎需要啲機緣啦😎

消防貝果+凍Mocha
消防貝果+凍Mocha
2022-07-22 121 views
特別嘅日子,嚟到呢間特別嘅元朗國餐廳食嘢,原來好多人都特登嚟打卡!其實佢唔止裝修有心思,啲菜式名一樣好有心思!而唔少得梗係要色香味俱全啦~呢個豬籠炒蛋貝果一上檯已經勁吸睛!佢用蒸籠裝住,仲細節感滿滿咁放埋張墊底紙,咁別緻,當然要俾相機食先啦📸📸明太子真係超級香!當花姐遇上193之明太子意粉嘅醬汁好多,每條意粉都可以沾滿滿嘅醬汁~食晒啲意粉都仲有汁剩,簡直想連碟都lam埋🙈好喜歡食菠蘿,所以點咗呢個菠蘿梳打🍍雖然係菠蘿糖醬,但係比例剛好,唔會過甜。而且上面仲有塊菠蘿乾,賣相靚得嚟,塊菠蘿乾仲好好食添!朋友仔點咗青檸梳打,酸酸甜甜味道唔錯~本來以為呢間餐廳係打卡嘢,但估唔到嘢食都好好味。而且店主非常有禮,有良心嘅餐廳值得再幫襯喔!
其實佢唔止裝修有心思,啲菜式名一樣好有心思!
而唔少得梗係要色香味俱全啦~

呢個豬籠炒蛋貝果一上檯已經勁吸睛!

豬籠炒蛋貝果

明太子真係超級香!
食晒啲意粉都仲有汁剩,簡直想連碟都lam埋🙈
當花姐遇上193之明太子意粉

好喜歡食菠蘿,所以點咗呢個菠蘿梳打🍍
雖然係菠蘿糖醬,但係比例剛好,唔會過甜。
而且上面仲有塊菠蘿乾,賣相靚得嚟,塊菠蘿乾仲好好食添!
朋友仔點咗青檸梳打,酸酸甜甜味道唔錯~

本來以為呢間餐廳係打卡嘢,但估唔到嘢食都好好味。
而且店主非常有禮,有良心嘅餐廳值得再幫襯喔!
2022-07-21
$130 (Dinner)
當花姐遇上193之明太子意粉
  • 菠蘿梳打
2022-07-22 32 views
嚟到元朗國 一定要嚟呢間餐廳🍴除咗佢哋嘅貝果高質之外🥯佢哋個黑松露野菌雜菇意粉都非常之出色💕面頭鋪滿大量嘅忌廉野菌 仲有黑松露醬🖤撈埋爽口彈牙嘅意粉一齊食 味道勁濃郁 creamy又多汁 真係超級推介😍
2022-07-18 58 views
下一站...元朗國睇到個名同裝修 就知道 非食不可🤫即刻衝入去 見到個餐牌 d菜名勁搞笑貝果控黎cafe必食🥯中西合壁? 好特別佢係用個點心籠上貝果 見到個份量好驚訝 佢個巨大煙肉炒蛋超嫩滑 簡單香草調味 已經好足夠🧡觀感澎湃 食落滿足🥯消防員特約:濃煙悲勤炒蛋貝果 $70個三文魚玫瑰花靚到唔捨得整跌佢明太子醬同意粉係絕配 醬料好多 每啖意粉都掛上醬汁🤤🍝當花姐遇上193之明太子意粉$110好喜歡佢個甜度 係屬於少甜 仲帶有少少咖啡味唔飲咖啡的人都可以叫呢杯☕Mocha$45清新酸酸甜甜之選 解暑一流🍹Lime & Lemon Soda $38整體無論打卡同食物都唔錯🫶🏻支持小店📍Next Station📌元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖
下一站...元朗國
睇到個名同裝修 就知道 非食不可🤫
即刻衝入去 見到個餐牌 d菜名勁搞笑

貝果控黎cafe必食🥯

整體無論打卡同食物都唔錯🫶🏻支持小店

📍Next Station
📌元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖
2022-07-16 35 views
終於有機會到元朗這間小店潮聖了。無論裝修還是餐牌都帶點玩味風格醇薄萬煙三文魚沙律多士來這裡又怎能不在這幅元朗國的牆打卡?以麵包型的碟子裝著黃黃橙橙的多士,很搶眼✌🏻creamy的蛋沙律與煙三文魚的鹹香味很夾👍🏼+852黑松露野菌什菇意粉黑松露醬超多!醬汁的菇味亦很突出,意粉亦很有咬好,整體味道平衡得很好Dirty 及Latte奶啡香滑,dirty 的咖啡味比較濃,喜歡啡味重一點的朋友可以試試,我個人是非常喜歡喝dirty的最後還有紀念品🥰
終於有機會到元朗這間小店潮聖了。

無論裝修

還是餐牌都帶點玩味風格

醇薄萬煙三文魚沙律多士

+852黑松露野菌什菇意粉

Dirty 及Latte

最後還有紀念品🥰

2022-07-15 33 views
元朗其實已經唔係咩偏遠地區,搭車都好方便。呢間餐廳就位於朗屏站出口不遠。又有打卡牆可以影相。店內有mirror嘅poster~仲係黃店黎架~呢間算係小店cafeCafe牆都好靚好得意~Cafe Latte HK$40每杯飲品都插住元朗國卡仔~咖啡都幾香幾滑~Pineapple Soda HK$38好夏日,甜度同梳打比例都岩岩好!港女最愛牛油果碎蛋沙律多士 HK$58牛油果熟度岩岩好,加埋碎蛋沙律好creamy~牛油果同蛋係非常夾架~當花姐遇上193之明太子意粉 HK$110明太子份量多,食落好creamy,意粉煮得岩岩好~而且一碟份量都幾多~附上餐牌:Next Station元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖
元朗其實已經唔係咩偏遠地區,搭車都好方便。
呢間餐廳就位於朗屏站出口不遠。

又有打卡牆可以影相。

店內有mirror嘅poster~
仲係黃店黎架~
呢間算係小店cafe

Cafe牆都好靚好得意~

Cafe Latte HK$40
每杯飲品都插住元朗國卡仔~
咖啡都幾香幾滑~

Pineapple Soda HK$38
好夏日,甜度同梳打比例都岩岩好!

港女最愛牛油果碎蛋沙律多士 HK$58
牛油果熟度岩岩好,加埋碎蛋沙律好creamy~
牛油果同蛋係非常夾架~
當花姐遇上193之明太子意粉 HK$110
明太子份量多,食落好creamy,意粉煮得岩岩好~
而且一碟份量都幾多~

附上餐牌:

Next Station
元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖
經網上見到好多人介紹呢間cafe,地點又方便,所以中午有時間就去嘆下我地兩人叫左一份三文魚沙律多士,一個黑松露野菌什菇意粉黑松露野菌什菇意粉好夠份量,意粉軟硬度適中,黑松露味香濃,忌廉汁濃厚,好好食三文魚蛋沙津多士都幾香口唔會硬。仲叫左杯凍cappuccino 同菠蘿特飲都好好飲果然食物都很出色,但如果可以更加闊同人手多點就更好了😄Next Station (元朗)元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖

我地兩人叫左一份三文魚沙律多士,一個黑松露野菌什菇意粉

三文魚蛋沙津多士都幾香口唔會硬。
仲叫左杯凍cappuccino 同菠蘿特飲都好好飲

果然食物都很出色,但如果可以更加闊同人手多點就更好了😄

Next Station (元朗)
2022-07-11 38 views
身為元朗國民 點可以唔試下呢間位於朗屏站橋底既國民cafe呢! 食物選擇唔算多 但款款都玩味十足 質素正常😹🥯消防員特約: 籠煙悲勤炒蛋貝果 $70睇個名真係唔知up乜 原來係籠仔上既煙肉炒蛋bagel🤪 bagel偏淋身 尚算煙韌彈牙 中間夾住既煙肉炒蛋夠嫩滑香口 加上少少黑椒調味已經幾滿足🍝扮cup cup冬蔭功大蝦意粉 $98幾欣賞個冬蔭功汁夠香濃酸辣 拌上彈牙既意粉非常惹味開胃 配料就有大蝦 蕃茄 雜菌😋🍵Matcha Latte $50用上日本靜岡南山園抹茶粉 加上淡淡奶香 味道整體偏淡 如果抹茶比例再重d就更加正!🍹Pineapple Soda $38味道酸甜清新 仲食到少少菠蘿肉 炎炎夏日消暑一流

🥯消防員特約: 籠煙悲勤炒蛋貝果 $70

🍝扮cup cup冬蔭功大蝦意粉 $98

🍵Matcha Latte $50

🍹Pineapple Soda $38
味道酸甜清新 仲食到少少菠蘿肉 炎炎夏日消暑一流
2022-07-11 31 views
又點諗到鄰近西鐵站都有一個寧靜既地方人流唔多,我都係網上先留意到屬於香港人既元朗國無論裝修還是器皿擺盤,甚至到menu內容都充滿住心思🥰一坐低就嗌咗個醇薄萬煙三文魚碎蛋多士過吓口癮先望落簡單,但其實口感豐富粒粒分明既黑椒鹽配creamy蛋黃碎,咬落層次豐富,加上煙三文魚及脆卜卜麵包的確好有驚喜👍🏻👍🏻+852黑松露野菌雜菇意粉如果你係黑松露愛好者,呢個真心推薦黑松露醬多到誇張,好似唔駛錢咁🙊性價比極高意粉熟度剛好,不會過軟或太硬,而且好掛汁每啖都有香濃松露汁,不得了飲品方面就嗌左菠蘿特飲同埋Iced Mocha如果夏天會覺得菠蘿特飲特別消暑解渴微微菠蘿酸味加甜味,配埋有汽底,一個字 爽🧊如果係咖啡愛好者,就唔能夠錯過呢度嘅即沖咖啡,微微咖啡豆果酸味加上濃郁朱古力,帶出咖啡香味👍🏻👍🏻飲品真係好出色,期待下次再試其他味道整體來講價錢平民而質素高
又點諗到鄰近西鐵站都有一個寧靜既地方
人流唔多,我都係網上先留意到屬於香港人既元朗國

無論裝修還是器皿擺盤,甚至到menu內容
都充滿住心思🥰

一坐低就嗌咗個醇薄萬煙三文魚碎蛋多士過吓口癮先

望落簡單,但其實口感豐富
的確好有驚喜👍🏻👍🏻

+852黑松露野菌雜菇意粉
如果你係黑松露愛好者,呢個真心推薦

黑松露醬多到誇張,好似唔駛錢咁🙊性價比極高
意粉熟度剛好,不會過軟或太硬,而且好掛汁
每啖都有香濃松露汁,不得了

飲品方面就嗌左菠蘿特飲同埋Iced Mocha
如果夏天會覺得菠蘿特飲特別消暑解渴
微微菠蘿酸味加甜味,配埋有汽底,一個字 爽🧊
飲品真係好出色,期待下次再試其他味道

整體來講價錢平民而質素高

🍞醇薄萬煙三文魚沙律多士 $58🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 朋友原本想食Bagel 但賣晒🥯轉叫左多士,依個三文魚多士偏淡味,沙律碎蛋口感粉粉,食到有啲黑胡椒味,但多士無烘過比較腍身,頭大建議可烘一烘更好👍🏻🍝+852黑松露野菌什菇意粉 $90🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 朋友推薦食黑松露意粉,黎到當然要叫,好大碟,而且黑松露醬一大pat 🤤正,無想像中咁濃味,滿滿忌廉黑椒味,配埋啲菇,增加口感🤪🍵Matchs latte $50🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀頭大身為抹茶控,要一嚐元朗國既Matcha latte 🍵見餐牌指用左靜岡南山園既抹茶粉🤣當然分唔出抹茶粉係咪黎自靜岡,但滿有抹茶味,唔會好甜並帶甘👍🏻不過叫左杯凍飲,抹茶粉就唔係好攪得溶,飲落粉粉地🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼☀️整體而言,頭大覺得cp 值高,食物、環境、地點、價錢同服務都好好👍🏻最重要服務態度好,打電話預約個陣,因為怕遲收工約19:30,但餐廳收工收20:00,個女服務員叫我地慢慢,可以慢慢食都得,頭大好滾動🥺(我明阻人收工既感受🥲)所以大讚👍🏻

🍞醇薄萬煙三文魚沙律多士 $58
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀