2022-06-24 52 views
🚩Next station呢間餐廳真係久仰大名,好多foodie都有去打卡🫶🏻黎到先知原來鋪面唔大,不過店主都係好比心機去經營💛大家一定要支持下〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈扮cupcup冬陰功大蝦意粉 $98上枱已經聞到好香冬陰功味,面頭有好多大大粒嘅蕃茄,蝦嘅份量都比唔少!冬陰功意粉來講酸就係夠酸,但就唔太辣,如果辣啲一定更加惹味🌈消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果 $70攞蒸籠黎上嘅bagel好特別😆佢嘅餡係煙肉火腿炒蛋,蛋炒得好嫩滑、成個包夾埋一齊食調味好好!但由於個蛋真係太滑,令到個包有少少過濕,同埋啲蛋好易會漏出嚟🌈HojiCha Latte $50係我最鍾意飲嘅焙茶Latte🤤店員會預先將焙茶磨好,再倒入冰凍嘅牛奶上面~完全唔會飲到粉粒,好濃味!🌈Mocha $45好靚嘅漸層效果,咖啡豆係我鍾意嘅~唔會話苦同澀,飲到淡淡嘅果香味!
🚩Next station
🌈扮cupcup冬陰功大蝦意粉 $98

🌈消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果 $70

🌈HojiCha Latte $50

🌈Mocha $45
2022-06-23
$120 (Dinner)
成功申請進入元朗國💛下一站元朗國,The next station is 元朗國😬朗屏站行出黎一分鐘就到,但我錯誤地喺元朗站出閘,結果行左20分鐘😂小店座位大約有20個左右,面積唔係好大但充滿玩味,每一個角落都係打卡位置🤪+852 黑松露野菌什菇意粉$90超濃郁黑松露忌廉,每一啖都充斥住黑松露醬,意粉全部沾上醬汁😛出色!消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果$70用點心籠盛裝,貝果面脆身但內軟,滑蛋滑捋捋有蛋香加埋悲勤真係好豐富😘Lime and Lecom Soda $38好特別🥰第一次飲到這股檸檬酸,天氣熱飲佢令舍舒服🫠Iced Cafe Latte 天氣熱真係飲唔到「汪阿姐」來一杯~一直堅持既我~😅點都要啡

+852 黑松露野菌什菇意粉$90

消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果$70

Lime and Lecom Soda $38
好特別🥰第一次飲到這股檸檬酸,天氣熱飲佢令舍舒服🫠

Iced Cafe Latte
天氣熱真係飲唔到「汪阿姐」
來一杯~一直堅持既我~😅點都要啡
2022-06-19 55 views
🔥Avocado and Egg Salad Toast ($58)港女最愛牛油果碎蛋沙律多士餐廳以蒜蓉包配搭碎蛋沙律和牛油果 🥑,蒜蓉包風味特出,配上灑上黑胡椒粒的碎蛋沙律一點都不油膩,反而更添風味。🔥Smoked Salmon Spaghetti in Japanese Cod Roe🍝 ($110)當花姐遇 上193之明太子意粉粒粒明太子和奶油包裹著每一條意粉,味道不會太鹹,加上煙三文魚的口味剛好。🔥Iced Matcha Latte🍵 ($50)抹茶味道香濃,而整杯飲品口感較輕盈,偏向飲到抹茶本身風味多於奶和添加的甜味。🔥Pineapple Soda🍹 ($38)有驚喜!整體清新微甜,菠蘿果肉配合蘇打非常可口開胃。#黃店 當日只有兩位店員一腳踢親力親為,食材優質,食物、飲品用心和新鮮製作。亦有輕食選擇,健康無負擔。
港女最愛牛油果碎蛋沙律多士

當花姐遇 上193之明太子意粉

🔥Iced Matcha Latte🍵 ($50)

🔥Pineapple Soda🍹 ($38)
有驚喜!整體清新微甜,菠蘿果肉配合蘇打非常可口開胃。

2022-06-17 75 views
✨🚉下一站 元朗國朗屏有一間很有趣嘅小店,《Next Station》外面已給勁有打卡位,坐係長櫈影張相都好good裝修非常有特色 像地鐵站牆磚 配了元朗國的字成為最注目既打卡熱點🌈入到餐廳內感到4周色彩繽紛,一開始同朋友不停拍照📷😂除咗特別既環境,佢地既食物名都好特別《凱婷》的全日早餐✨我既好朋友們由撘車 去到餐廳都不停掛係口邊,話要食《凱婷》😂《凱婷》放係木板上面 打咭位到✨分量都好多,第一眼見到大啡菇已深深吸引住多汁濃味,軟硬適中煙肉煎得香口,三文魚砌了一朵玫瑰花 很有心思💗 《凱婷》笑哈哈薯餅外脆內軟消防員👩‍🚒特約:籠煙悲勤炒蛋貝果🥯上碟有趣 🥯放係點心蒸籠上面創意力十足,勁大個🥯 Bagel超級嫩滑半熟炒蛋,唔會炒到好水咁配上鹹味適中煙肉加上黑椒及其他香料作調味,味道超夾🥯鬆軟 口感十足,加上容易切開,女士食起上嚟不會狼狽🇹🇭扮cup cup冬蔭功大蝦意粉冬蔭功味道好重,大蝦爽口真係好似食緊泰國🇹🇭風味一樣 好驚喜✨辣既程度 我朋友怕辣都食到超惹味 超級推薦 必食✨😋如果想食d輕食 可以試下佢哋既醇薄萬煙三文魚多士,多士上面鋪滿滑蛋同煙三文魚都唔錯架😋涷飲 不銹剛既飲管 非
✨🚉下一站 元朗國

朗屏有一間很有趣嘅小店,《Next Station》
外面已給勁有打卡位,坐係長櫈影張相都好good

🌈入到餐廳內感到4周色彩繽紛,一開始同朋友不停拍照📷😂
除咗特別既環境,佢地既食物名都好特別

《凱婷》的全日早餐✨
我既好朋友們由撘車 去到餐廳
都不停掛係口邊,話要食《凱婷》😂
《凱婷》放係木板上面 打咭位到✨
分量都好多,第一眼見到大啡菇已深深吸引住多汁濃味,軟硬適中
凱婷的全日早餐

消防員👩‍🚒特約:籠煙悲勤炒蛋貝果🥯
上碟有趣 🥯放係點心蒸籠上面
創意力十足,勁大個🥯 Bagel
超級嫩滑半熟炒蛋,唔會炒到好水咁
配上鹹味適中煙肉
加上黑椒及其他香料作調味,味道超夾
🥯鬆軟 口感十足,加上容易切開,女士食起上嚟不會狼狽
消防員👩‍🚒特約:籠煙悲勤炒蛋貝果

🇹🇭扮cup cup冬蔭功大蝦意粉
冬蔭功味道好重,大蝦爽口
真係好似食緊泰國🇹🇭風味一樣 好驚喜✨
辣既程度 我朋友怕辣都食到
超惹味 超級推薦 必食✨😋
扮cup cup冬蔭功大蝦意粉

如果想食d輕食
可以試下佢哋既醇薄萬煙三文魚多士,
多士上面鋪滿滑蛋同煙三文魚
都唔錯架😋
醇薄萬煙三文魚多士

涷飲 不銹剛既飲管 非常環保♻️
插住鼓勵既字句 非常特別 打咭位必影

Iced Coffee
咖啡嘅質素比我想像中出色.咖啡調配都很好

Hojicha Latte
✨這杯培茶很驚喜,個荼味好香,配合牛奶原來咁match,真心推介💗

🍍Pineapple soda 消暑必飲,清新既味道
唔會過甜,唔飲咖啡既你,可以叫呢杯飲🌈
Pineapple soda

Next Station (元朗)
元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖

Pineapple soda
  • 消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果
  • Hojicha Latte
2022-06-14 27 views
下一站…元朗國店舖雖小但裝修擺設花盡心思係由心出發嘅擺設食物方便試咗+852黑松露野菌雜菇意粉($90)份量同配料都好多有好重嘅黑松露味意粉煮得剛剛好食落有咬口醬汁又夠creamy消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果($70)賣相勁精緻用上點心龍裝住個bagel一入口黑椒味超突出炒蛋炒到好香滑再加上大量煙肉帶出鹹香味味道好出色而且bagel 外脆內軟搞到我好快就食晒成個😂Iced Latte($40)飲落奶味好突出好香滑咖啡偏nutty係我鍾意飲嘅味道唔會有好強烈嘅酸味整體感覺好balance菠蘿梳打($38)夏天飲真係一流酸酸甜甜好解渴又夠大杯充滿菠蘿香味整體黎講食物質素唔錯而且性價比都幾高👍🏻
下一站…元朗國
店舖雖小但裝修擺設花盡心思
係由心出發嘅擺設

食物方便試咗+852黑松露野菌雜菇意粉($90)
份量同配料都好多
有好重嘅黑松露味
意粉煮得剛剛好
食落有咬口
醬汁又夠creamy

消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果($70)
賣相勁精緻
用上點心龍裝住個bagel
一入口黑椒味超突出
炒蛋炒到好香滑
再加上大量煙肉帶出鹹香味
味道好出色
而且bagel 外脆內軟
搞到我好快就食晒成個😂

Iced Latte($40)
飲落奶味好突出好香滑
咖啡偏nutty
係我鍾意飲嘅味道
唔會有好強烈嘅酸味
整體感覺好balance

菠蘿梳打($38)
夏天飲真係一流
酸酸甜甜好解渴又夠大杯
充滿菠蘿香味

整體黎講
食物質素唔錯
而且性價比都幾高👍🏻

2022-06-12 54 views
🔉下一站是元朗國 著名黃店位於朗屏西鐵站附近是晚order::ineapple Soda $38Ice Latte $40消防員特約: 籠煙悲勤炒蛋貝果 $70凱婷的全日早餐 $110餐單名改得貼地又搞笑 飲品質素頗高 大帝滿意杯latte 過佢個關 唔易㗎😏此店 仲有更貴的hand drip 有待再會菠蘿梳打都好飲 爽❣️欣賞佢用環保飲管 同夾起飲管上的小牌子💛「堅持」二字真係唔易 有叮一下安慰到最近迷惘的自己食物都大份 做晚餐都夠飽貝果包身口感不錯 滑蛋炒得認真唔錯 勁滑嘟嘟配埋煙un口感的貝果 好食🙃All day breakfast就大包圍了 好耐無見哈哈笑薯餅😝本來仲想加個薯條 最後我不行了😂下次吧是晚大雨 客人唔算多 希望更多人去支持下😍有個靚女姐姐 好好人😌服務好好 場內音樂好正😉大帝話好快會為咖啡回頭🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️
🔉下一站是元朗國 著名黃店位於朗屏西鐵站附近

是晚order:::
Pineapple Soda $38
Ice Latte $40
消防員特約: 籠煙悲勤炒蛋貝果 $70
凱婷的全日早餐 $110

餐單名改得貼地又搞笑
飲品質素頗高 大帝滿意杯latte 過佢個關 唔易㗎😏

是晚大雨 客人唔算多 希望更多人去支持下😍
有個靚女姐姐 好好人😌服務好好 場內音樂好正😉
大帝話好快會為咖啡回頭🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️
2022-06-12 45 views
開喺元朗國嘅next station無論係裝修定menu都係滿滿的玩味感,見到人地打卡幾吸引一直都係我嘅to go list之上📝-🔸消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果 $70就咁睇係咪諗唔到係咩呢😂其實佢係一個夾左煙肉炒蛋做饀嘅bagel😆常規款bagel就食得多,咁樣present除左賣相吸睛味道也不錯。炒蛋係半熟滑滑口感,夾bagel食都唔會乾爭爭。-🔸扮cup cup冬蔭功大蝦意粉 $98大蝦爽口、意粉彈牙,粗幼度適中,係我最鍾意果隻意粉口感。冬蔭功味道好足,雖然都幾辣下不過忍唔住一啖接一啖🥹平時都鍾意食冬蔭功嘅話超級推薦試呢個!!-🔹Iced mocha $45🔹Pineapple soda $38兩杯味道都唔錯~而且大大杯絕對對得住價錢加左牌仔同杯墊影相都靚啲📸仲有飲管係環保飲管唔係即棄,好少見餐廳唔怕麻煩會用非即棄飲管👍🏻👍🏻👍🏻-總結:食物選擇唔算多但係款款都落足心思💛佩服店家嘅創意😆抱住打卡心態嚟試的me覺得有驚喜,唔係虛有其表果啲打卡cafe😏絕對值得支持🙌🏻💛
🔸消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果 $70
就咁睇係咪諗唔到係咩呢😂
其實佢係一個夾左煙肉炒蛋做饀嘅bagel😆
🔸扮cup cup冬蔭功大蝦意粉 $98
🔹Iced mocha $45
🔹Pineapple soda $38
兩杯味道都唔錯~而且大大杯絕對對得住價錢
加左牌仔同杯墊影相都靚啲📸

홍콩 윈롱 카페 💕中文向下面👇🏻원롱에 특별한 카페가 많다. 이번에 가는 카페는 인테리어를 지하철 주제다. 주말에 대기시간이 길어서 평일에 오면 더 좋은거같아요🤣카페는 바로 롱핑역 밑에 있으니까 관광객들이도 쉽게 찾을수있어요^^ 파스타까지 있으니까 점심시간에 와서 한가한 오후 보낼수있다.오늘 메뉴:- 스모그 연어 계란 샐러드 토스트⭐️여름때 시원한 토스트 딱이다. - 트러블 버섯 크림 파스타❤️양이 많이 줘서 2인분 인것같다 ㅋ ㅋ ㅋ元朗特色鐵路主題cafe 🥰難得朋友肯入元朗國搵我食lunch, 我就搵左間元朗國打卡咖啡過一個悠閑下午💕Cafe係朗屏站5分鐘步程,外區人入尼唔洗驚搵唔到路🤣嚟到呢間Cafe 一定係同特色牆影相🤤特色牆前有4張圓枱仔,打卡一流!除此以外,仲有玻璃窗吧台,搵岩角度係外面影入去好靚!今日2個人,食左個輕午餐🥰煙三文魚碎蛋多士$58性價比高,夏天食真係好清爽👍🏻黑松露野菌什菇意粉$90意粉上面既黑松露醬不得了!大大羹🤤個人好中意食黑松露,若果大家嚟到呢間我會推薦黑松露意粉(私心)😂🤣
홍콩 윈롱 카페 💕中文向下面👇🏻

오늘 메뉴:

元朗特色鐵路主題cafe 🥰

今日2個人,食左個輕午餐🥰

煙三文魚碎蛋多士$58
性價比高,夏天食真係好清爽👍🏻

黑松露野菌什菇意粉$90

2022-06-10 26 views
呢間咖啡店☕️最出名就係佢哋個蒸籠裝住嘅炒蛋貝果🥯上次就嗌咗個煙肉炒蛋貝果~個炒滑蛋真係好澎湃 多到流晒出嚟!好夠蛋香 再配埋粒粒鹹香煙肉 味道都唔錯🥚🥓貝果外脆內鬆軟 不過就唔夠煙韌
2022-06-10 18 views
💛💛💛💛Next Station💛💛💛💛西鐵朗屏站B出口 行一陣已經到達寵物友善餐廳 可以帶埋狗狗一齊入去小店形式經營 裝修充滿格調 好新潮既感覺舖頭唔算大 但座位安排得好舒適 唔會逼滿人有好多真係insider 先明既字眼元朗要"入境" 向住街既玻璃 有吧檯位Menu 既紙都有講究 細節位值得支持852黑松露野菌什菇意粉黑松露有驚喜 菇份量可以再多少少勁多黑松露意粉軟硬度岩曬我 有少少咬口又唔會過熟忌廉汁夠濃夠味 好足料黑松露同忌廉汁好夾 配埋意粉食就好香好好味同埋都打卡able 隻碟係高級西餐feel美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️消防員特約 籠煙悲動炒蛋貝果🥓🥓豬籠做個碟擺食物 係幾得意又搞笑上碟之後打卡 炒蛋好嫩滑 Bagel 外皮脆 有口感 表面有黑芝麻鹹味適中 唔會太濃味 美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️餐飲 咖啡、日式茶和水果梳打都有選擇飲品都有「元朗國」裝飾紙牌點左兩杯咖啡 一凍一熱Latte 有奶仲飲到咖啡本身既味 咖啡出色🍴整體評價:一間打卡able既餐廳 小店式經營有理念有故事餐廳食物好好味 咖啡質素都高路過輕鬆一下 飲杯咖啡都不失為一個好活動推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️————————————
💛💛💛💛Next Station💛💛💛💛

黑松露同忌廉汁好夾 配埋意粉食就好香好好味
同埋都打卡able 隻碟係高級西餐feel
美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

消防員特約 籠煙悲動炒蛋貝果🥓🥓
豬籠做個碟擺食物 係幾得意又搞笑
上碟之後打卡
炒蛋好嫩滑
Bagel 外皮脆 有口感 表面有黑芝麻
鹹味適中 唔會太濃味
美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️

餐飲 咖啡、日式茶和水果梳打都有選擇
飲品都有「元朗國」裝飾紙牌

⏰ 12:00 - 21:00

付款方式
現金 Payme
2022-06-06 28 views
個日去元朗行到有啲攰就諗住搵間cafe坐下,呢間係朗屏西鐵站附近,都幾就腳,而且見到啲裝修好有元朗特色,就行咗入去坐! Pineapple soda 因為太熱啦,所以帶咗兩杯梳打解渴,下面有啲菠蘿果肉,都有菠蘿嘅香味,而且好大杯但就有少少偏甜🍍 Lime& lemon soda 點會飲落係酸酸maymay🍋超級fresh,飲落係超級消暑解渴!係預其中嘅味道唔會話好特別🅟🅢原本坐係吧枱上邊有個蒸籠嘅擺設,一打開有隻小曱甴跑出嚟,嚇到即刻調位٩(ŏ﹏ŏ、)۶ 明白小店可能人手唔係太充足但都希望店家可以再留意多啲清潔><
 Pineapple soda
 Lime& lemon soda

2022-05-28 33 views
位置喺正朗屏站下面,真係幾方便。舖頭唔算大但座位舒適~ 同朋友嚟傾偈唔錯舖頭得兩個Staff,睇落好忙不過佢哋都好nice嘅。 💛+852黑松露野菌雜菇意粉:足料、上碟夠熱、啲意粉烚得啱啱好~ 掛晒啲黑松露醬汁汁,味道調較得剛好,好香黑松露味,加少量黑胡椒吊味。🧡扮cup cup 冬蔭功大蝦意粉: 個辣味都幾搶,有啲似 tabasco 嘅香辣有茄嘅甜酸味。蝦肉爽口彈牙同份量多!❤️菠蘿梳打:甜度適中,飲完覺得清爽,飲到打碎嘅菠蘿肉🖤凍Mocca:朱古力味濃,咖啡香

舖頭得兩個Staff,睇落好忙不過佢哋都好nice嘅。

🧡扮cup cup 冬蔭功大蝦意粉:

❤️菠蘿梳打:甜度適中,飲完覺得清爽,飲到打碎嘅菠蘿肉

🖤凍Mocca:朱古力味濃,咖啡香
2022-05-23 30 views
我哋嗌咗+852黑松露野菌什菇意粉($90)、豬籠炒蛋貝高($70)、Cafe Latte($40)同埋Pineapple Soda($38)咁首先講咗嗰個黑松露意粉先啦第一個要讚嘅地方係佢嘅份量真係算幾多同埋真係勁多黑松露喺上面❤️❤️(我係一個好鍾意食黑松露嘅人‼️‼️)而且成個意粉食落去好濃郁、Creamy之後就講吓嗰個Bagel啦(其實我平時好少有機會食Bagel🤔🤔)我第一眼見到嘅時候係唔知要點樣食(因為餡料實在太多,好似點樣食都會食得好論盡😅😅)但係最後食落去都覺得幾正😆😆佢哋嘅炒蛋真係好滑嫩最後就講埋我哋嘅杯嘢飲啦我飲個杯Latte感覺有少少苦😶😶(可能因為平時我唔係一個飲咖啡嘅人)而菠蘿梳打飲落去就幾甜🤩🤩梳打味幾重

咁首先講咗嗰個黑松露意粉先啦
第一個要讚嘅地方係佢嘅份量真係算幾多
同埋真係勁多黑松露喺上面❤️❤️
(我係一個好鍾意食黑松露嘅人‼️‼️)
而且成個意粉食落去好濃郁、Creamy

之後就講吓嗰個Bagel啦
(其實我平時好少有機會食Bagel🤔🤔)
我第一眼見到嘅時候係唔知要點樣食
(因為餡料實在太多,好似點樣食都會食得好論盡😅😅)
但係最後食落去都覺得幾正😆😆
佢哋嘅炒蛋真係好滑嫩

最後就講埋我哋嘅杯嘢飲啦
我飲個杯Latte感覺有少少苦😶😶
(可能因為平時我唔係一個飲咖啡嘅人)
而菠蘿梳打飲落去就幾甜🤩🤩
梳打味幾重
  • +852黑松露野菌什菇意粉
2022-05-15 30 views
呢間Cafe想嚟試好耐,好多人以為叫元朗國,其實叫”Next Station”,見今日有時間就入去試吓。搭西鐵好方便,朗屏站B2出口一落去就係,同屋企人由荃灣西入去都唔洗30分鐘。叫咗杯焙茶latte同埋+852黑松露野菌雜菇意粉,另外仲有Latte 同醇薄萬煙三文魚沙律多士飲品都唔錯,個意粉好濃味好好食,黑松露醬非常之多,收你$90算係咁,另外醇薄萬煙三文魚沙律多士係冇醇薄萬🚬,面頭個D係黑椒同香草嚟。下次再嚟會試佢哋個籠仔Bagel,好似好得意。

下次再嚟會試佢哋個籠仔Bagel,好似好得意。
2022-05-13
Type of Meal
Lunch
  • +852黑松露野菌雜菇意粉
2022-05-13 30 views
最近晚市開返,梗係要搵啲好食嘅同大家分享吓,今次喺朗屏站行1分鐘就可以去到嘅元朗國Cafe🪄🤎-呢間餐廳嘅裝修主要係行日系路線,同平時嘅Cafe有啲唔同:仲有開放式廚房俾你睇住佢哋整嘢食嘅過程,識落都安心啲1.豬籠炒蛋貝果🥯 $68Bagel識落口「crapcrap聲」真係整得幾脆㗎!佢嘅炒蛋係半生熟左右,所以仲有啲蛋漿流出黎超級正,食落口就有好香濃嘅煙肉味以及蛋液包裹住整個包,仲有少少黑蒜調味,都幾抵食👍🏻👍🏻-2.扮 cup cup冬陰功大蝦意粉🍝 $98首先佢嘅賣相又靚又大碗,適合食量比較大嘅朋友,意粉包裹住濃郁嘅冬陰功味,仲有少少菌類作為拼搭,超惹味 !蝦肉大大粒仲有少少鹽同黑椒作調味,側邊仲有蕃茄,幾健康。-3. 雙檸梳打同埋菠蘿梳打雙檸梳打飲落去比較酸,以及有少少鹽,都幾清新。菠蘿可以食到菠蘿肉,仲要大大杯,可以同朋友share飲~

1.豬籠炒蛋貝果🥯 $68
Bagel識落口「crapcrap聲」真係整得幾脆㗎!

2.扮 cup cup冬陰功大蝦意粉🍝 $98

3. 雙檸梳打同埋菠蘿梳打