2019-01-09
我相信好多人都同我一樣,冇點真正踏足過美孚,只係搭車既時候會經過過,覺得佢只係得d住宅,但係事實並唔係咁樣,如果唔係我有朋友搬左入去,我都冇真正黎過,原來佢係個發展完善既小社區。而我地今晚就係呢度發現左間日式涮涮鍋,佢係係美孚新村第四期既美孚廣場,呢個商場應該係arm arm翻新左,所以好新淨,仲有好多吉鋪,由麥記個邊入口搭扶手電梯上3樓,沿途指示清晰,算係易搵。上到黎佢既鋪位佔左成層咁滯,地方寬敞,座位闊落,環境舒服。Menu呢度係任食放題形式,限時120分鐘,用4級牛同時段黎分價錢,4級牛分別有特級美國肥牛、美國頂級牛小排、澳洲和牛同埋日本箱降和牛,價錢就由$268起,仲有任食刺身同海鮮盛tim飲品區飲品都叫有好多選擇,一般汽水啤酒都有,仲有d比較冷門既有汽果汁tim。雪糕區有牛奶公司雪糕,唔算話好吸引,不過都叫有得食食物區d食物放得井井有條,同樣都係有好多選擇,而且款式好齊,仲有d係平時唔常見既tim醬料區醬汁都好多花臣,除左一般調開既醬料之外,仲有柚子胡椒汁、辣蘿蔔蓉、美式甜辣醬等等...今晚我同朋友就揀左B餐(美國頂級牛小排),係正價時段1730-2100入座,每位成人$36
飲品區
雪糕區
有牛奶公司雪糕,唔算話好吸引,不過都叫有得食
食物區
今晚我同朋友就揀左B餐(美國頂級牛小排),係正價時段1730-2100入座,每位成人$368。
刺身款式都多選擇,有三文魚、吞拿魚、希靈魚、赤貝、甜蝦等等...雖然係任食,但係一d都唔馬虎,碟碟新鮮肥美
呢個海鮮盛盒份量係會按人數黎計算既,分別有爆膏奄仔蟹、海蝦、南非龍蝦、沙白、桶蠔、蟶子皇、貴妃旁、鮑魚、花甲、青口等等...全部都好新鮮,有d仲好生猛tim,食落鮮甜肉嫩
美國頂級牛小排
呢個牛小排油花均勻,肉質嫩滑,牛味濃郁,不過略嫌佢太薄身,冇咩口感
呢個豚肉都係好薄身冇咩口感,但係勝在肉質同牛小排一樣咁嫩滑
另外個芝士球好值得推介,食落「芝」味無窮,除左爽口彈牙之外,仲堅係爆芝