2019-04-20 97 views
日日涮,日式火鍋放題店,地點在冷清清的美孚廣場樓上,唔係收倒宣傳單張的話,好難留意倒這店舖。店舖內地方很寛敞,枱與枱的距離適中,坐得好舒服。今次試咗午市套餐,食物水準中規中矩。
今日約了朋友專誠在美孚吃東西,就選了這間差不多甚麼都可以吃到的火鍋店,最適合給大胃王的朋友。環境很大,座位很闊,可以擺很多食物,最重要是坐得舒服😌,厠所亦很乾淨,不過就沒有美景看,只有美食。我和朋友都選了吃120分鐘的火鍋和海鮮!海鮮有龍蝦🦞、蟹、扇貝、蠔、🦐、鮑魚、蜆可以吃,肉類就可以選擇牛小排或肥牛,還有豬肉和雞肉呢!肥牛很有牛味,就算不用醬汁,都很好吃,牛小排的口感比肥牛更好,但牛味沒有肥牛突出,但不會感到油膩!全部海鮮都很新鮮,仲可以吃到海水的鹹味!如果你還吃不飽,還可以叫刺身、壽司、炸物等,我們就吃了刺身和香芋丸,刺身就沒有甚麼特別,但香芋丸就勁好吃,朋友都吃了四粒!甜品是貴價的雪糕🙏🏻MOVENPICK,朱古力味比楓糖更好吃😋!總之這一餐吃到一個前所未有的飽和狀態回家!
如果你還吃不飽,還可以叫刺身壽司、炸物等,我們就吃了刺身和香芋丸,刺身就沒有甚麼特別,但香芋丸就勁好吃,朋友都吃了四粒!
總之這一餐吃到一個前所未有的飽和狀態回家!
牛小排
楓糖合桃雪糕
香芋丸
龍蝦
朱古力
2019-04-15
$400 (Dinner)
牛小排
楓糖合桃雪糕
香芋丸
龍蝦
  • 海鮮拼盤
2019-04-10 130 views
樓下派傳單姐姐話168就可以又打邊爐又放題,點知上到黎先知有90分鐘及120分鐘之分,價錢就差好多了。放題要額外加30蚊,款怎式又少。壽司d飯好似一句歌詞:「誰都會散,怎知一夾便會散」🌚🌚放題入面個鹽燒雞柳,肉質同味道勁似豬潤,咬落去第一下就覺得好粉。奉勸大家唔好order黎食。牛肉既性價比吾高,我吾會再黎食中伏野。🤮🤮🤮唯一好既食店員服務態度唔錯,野飲選擇都唔少,座位都幾舒服,有得用自己一鍋或者鴛鴦鍋,適合唔同朋友嘅口味都可以一齊邊爐。
樓下派傳單姐姐話168就可以又打邊爐又放題
壽司d飯好似一句歌詞:「誰都會散,怎知一夾便會散」🌚🌚
牛肉既性價比吾高,我吾會再黎食中伏野。🤮🤮🤮

2019-04-10
Type of Meal
Dinner
  • 飲品
2019-04-08 1611 views
今日去完瑪嘉烈醫院探朋友之後, 就落返美孚搵嘢食. 諗諗下想去返之前食過嘅日日涮日式火鍋放題. 呢個晚市套餐有120分鐘刺身,火鍋配料任食之餘,今日我哋好好彩, 佢話而家壽司炸物燒物等等都係任食, 同一價錢可以食到更多款式嘅食物.湯底有八款, 有鰹魚昆布湯,  膠原雞湯, 泡菜豬骨湯, 日式壽喜燒, 小魚蕃茄湯, 日式和牛清湯, 四川麻辣湯日式豆乳湯. 我二話不說揀咗小魚蕃茄湯同埋朋友揀嘅日式壽喜燒, 蕃茄湯畀其他嘅火鍋店近濃郁,加埋不少嘅小魚乾增添了海鮮嘅鮮味. 另外我個組合另外我選的是海鮮盛合係海鮮盛合A, 包括每人半隻南非龍蝦, 海蝦, 花蛤, 扇貝 鮑魚, 桶蠔. 南非龍蝦係活生生的, 響我地心龍蝦落去火鍋湯底嘅時候, 龍蝦竟然不停掙扎. 而花蛤,海蝦等等海鮮都令湯底更鮮甜。  牛肉方面,我地選左美國頂級牛小排($368,但有coupon可以用😊,有折扣.如果客人於19.15 之前你開餐廳每位食客都只係338蚊. 每次過嚟日日涮, 飲品都會有驚喜, 今次竟然有白色可樂同埋白色雪碧, 呢隻白色雪碧都係今個月先喺香港正式發售, 見到有好多廣告話飲咗唔會肥之餘仲會幫你減輕當餐

每次過嚟日日涮, 飲品都會有驚喜, 今次竟然有白色可樂同埋白色雪碧, 呢隻白色雪碧都係今個月先喺香港正式發售, 見到有好多廣告話飲咗唔會肥之餘仲會幫你減輕當餐食咗嘅卡路里添. 仲有呢隻日本啤酒我喺居酒屋見到賣緊$60一罐, 呢度真係任飲㗎, 呢隻啤酒麥味好重, 而且唔會好苦, 平時我都唔係好飲啤酒, 今次同朋友share一罐, 又邁向回本行前一步~! 另外仲有蜜瓜樽裝汽水同埋Sparkling water, 好多飲品嘅選擇都好吸引都唔知飲得邊樣!!

免費升級項目除咗有刺身之外仲有壽司,卷物 爐端燒,天婦羅. 呢度竟然有火炙左口魚裙邊壽司, 左口魚夠大片, 燒完啲油真係落曬落嚿壽司飯嗰度, 成件都好肥美. 另外叫咗花之戀, 呢度嘅花之戀一啲都唔求其味道都好好唔係就咁一塊三文魚包住粒飯加少少魚仔就算. 平時我都唔係好食串燒, 但係朋友叫到都要埋一份見到呢個鹽燒雞中翼, 大家都唔使我再多花筆墨去形容啦! 佢除咗外貌除咗外層燒得很金黃之外啲, 油出曬嚟, 令到佢個皮脆卜卜 ,如有保留到肉汁夠曬juicy , 外面灑上少少鹽調味已經好足夠背埋日本啤酒簡直係絕配! 另外天婦羅點咗海蝦天婦羅同埋香芋丸, 香芋丸我次次去食放題都會嗌, 呢度係選擇咗燶咗少少, 但係裏面有好香嘅芋蓉加上糯米粉, 煙煙韌韌十分可口.

最後以movenpick 同 Haagen Dazs 雪糕作結,另外仲可以選其他甜品同豆腐花,樣樣items都咁多選擇,要有幾多個胃先食得曬啲美食吖!
2019-03-21
2019-04-08 82 views
清明假期前夕,朋友想「刷」餐勁,想起幾個月前美孚食過的日日涮,CP值不錯的。晚上來到餐廳,人山人海,比以前更爆場了。我們等了15分鐘也順利入坐了。火鍋湯方面,我們選了日式壽喜燒及四川麻辣湯壽喜燒味道不錯,帶一點甜麻辣湯對我個人來說不辣,一般人應該能吃到的牛肉方面,我們選了美國特級牛小排這次的牛肉很新鮮很靚,牛肉的脂肪分佈像雪花自助配料方面,這裡應有盡有,炸嚮鈴、芝士腸、午餐肉、丸子類等最值得一讚是這裡的炸魚皮,又脆又結實,不會太易變軟,浸一漫湯底就食得。在日日涮加$30 便可任食刺身壽司及燒物炸物,我們當然不會錯過。這裡的刺身相當抵讚,我叫了三文魚、劍魚腩、赤貝、甜蝦等,都非常新鮮好吃,絕對不會輸給外面中價的日本餐廳。至於壽司,整體也是不錯的,飯可能會略多一點,所以我比較喜歡吃刺身。此外,這裡的炸物是可以的,所以我也叫了一些天婦羅,香芋丸及海蝦很好吃,值得一試。最後來到雪糕環節,每人限選一款Movenpick 或 Haagen Dazs 的雪糕杯。Haagen Dazs 平時很易食到,所以我們選了Movenpick 的朱古力及雲呢拿味雪糕朱古力雪糕味度很濃,但不太甜,反而更帶點苦,像D

火鍋湯方面,我們選了日式壽喜燒及四川麻辣湯
壽喜燒味道不錯,帶一點甜
麻辣湯對我個人來說不辣,一般人應該能吃到的

牛肉方面,我們選了美國特級牛小排
這次的牛肉很新鮮很靚,牛肉的脂肪分佈像雪花

朱古力雪糕味度很濃,但不太甜,反而更帶點苦,像Dark chocolate 的感覺,喜歡很甜的朱古力便要注意一下
雲呢拿雪糕很香滑,甜度適中,我個人很喜歡。

總的來就,日日涮的食物品質一如既往的好,沒有令我失望。二三百蚊食到呢個質素,CP值絕對很高。
2019-04-03 74 views
響荔枝角收工,行左去美孚搵下有咩食,就試左呢間火鍋。嗌左個海鮮拼盤+美國頂級牛小排,湯底方面就嗌左日式豆乳湯同四川麻辣湯。見到餐牌+$30就有得任食埋刺身,天婦羅同串燒,收工鬼咁肚餓一於加埋!先黎左個湯底等緊個煲滾就出左去拎下d火鍋配料先,同其他連鎖既放題火鍋都接近。但驚喜既係竟然有蟲草花同埋萵筍,兩樣都係我至愛,平時打邊爐都唔係間間有。飲品方面都好多選擇,汽水、啤酒、茶類,甚至涼茶,乜都有得揀。另外亦都有幾款甜品同埋雪糕可以拎。拎完配料坐番底,d牛同埋海鮮拼盤亦都到左啦。牛小排望落都多雪花,食落都好有牛味,唔錯~海鮮就更抵讚,非常新鮮,隻龍蝦上台果陣d腳仲郁緊。雖然我地兩個人食,每款海鮮只有一隻,但因為都幾多款唔同海鮮,有龍蝦、蟹、鮑魚、蝦蜆等等,所以都好滿足。加左30蚊當然唔蝕底,嗌番d刺身、壽司同串燒。刺身我地叫左三文魚、赤貝、油甘魚、甜蝦同埋鯛魚片。三文魚、赤貝同甜蝦大路野都中規中矩,鯛魚同埋油甘魚就好鮮甜!!食完我地都再encore左一轉。因為驚食唔哂,壽司同串燒我地都冇嗌太多,但overall質素都唔錯,雞翼串燒都燒得好脆好juicy。總括黎講,三百零蚊又有打邊爐、海鮮拼盤
響荔枝角收工,行左去美孚搵下有咩食,就試左呢間火鍋

先黎左個湯底

另外亦都有幾款甜品同埋雪糕可以拎。

拎完配料坐番底,d牛同埋海鮮拼盤亦都到左啦。

牛小排望落都多雪花,食落都好有牛味,唔錯~
海鮮就更抵讚,非常新鮮,隻龍蝦上台果陣d腳仲郁緊。

加左30蚊當然唔蝕底,嗌番d刺身壽司同串燒。
刺身我地叫左三文魚、赤貝、油甘魚、甜蝦同埋鯛魚片。

總括黎講,三百零蚊又有打邊爐、海鮮拼盤,仲有任食牛、刺身同串燒,仲有我最愛既萵筍,真係超值!
即使咁多款式,都keep到質素。而且環境都相當闊落,下次一定會同成班frd再黎食~
2019-04-01 85 views
通常火鍋得牛同無限餸,埋單無二百都走唔甩,但呢間竟然有埋海鮮拼盤,有鮑魚、蟶子、半邊龍蝦、蟹、帶子,超值,仲抵過平時去放題食!首先,湯底,不得不讚有鴦鴛鍋可以簡,平時食牛一都係得一個,岩哂一個食辣同唔食得辣既朋友黎,湯底簡左壽喜燒同埋麻辣,都幾辣,壽喜燒有點甜味,不錯。另外,有無限食刺身,那我當然簡三文魚,不算厚但也算新鮮和不錯的。其實有好多卷物、壽司、炸物,但我食唔到咁多。材料都算多選擇,有我鐘意既西洋菜同牛柏葉🥰最後有movepick雪糕(好像不是經常都有的,要問問架),簡左焦糖杏仁味,好好食!呢個價錢又食到海鮮同刺身,算係咁啦!

材料都算多選擇,有我鐘意既西洋菜同牛柏葉🥰

今晚過黎美孚揾friend, 佢話佢樓下間牛肉涮涮鍋ok, 咁就試下啦, 6:50pm黎到, 等到差唔多7:25pm先有位, 超多人, 鋪面經理忙到不得了, 見到啲員工忙個不停.... 我地試既係 <<晚市90分鐘日式火鍋放題>>, 無加任食刺身/燒物, 因為怕食唔到咁多野... 我地都鍾意食瘦的既牛肉, 所以選擇左 <<美國頂級牛小排>> (每位$238).   # 湯底 - 骨膠原雞湯 # *******  7/10個雞湯底唔錯, 我friend話飲得出無落味精, 因為食完個邊爐唔會口渴, 個湯底幾清甜, 個名唔係 "人蔘雞湯", 但唔知點解我總係飲到啲人蔘味.# 小魚蕃茄湯 # **** 4/10通常打邊爐, 除左日式甜鼓油係必嗌, 就係蕃茄湯, 實無死. 點知今次嗌錯左, 唔知個湯既 "小魚" 係銀魚乾, 所以個湯底有少少銀魚乾既鯹味, 我地都唔太喜歡, 而且蕃茄味唔夠, 我地唯有拎啲新鮮蕃茄慢慢煲做湯底.# 主角 - 美國頂級牛小排 # ********  8/10牛小排好滑, 烚10秒左右, 好嫩滑, 脂肪唔多

# 湯底 - 骨膠原雞湯 # *******  7/10
骨湯原雞湯底 、牛小排

# 小魚蕃茄湯 # **** 4/10
小魚蕃茄湯底

牛小排好滑, 烚10秒左右, 好嫩滑, 脂肪唔多, 幾好, 不過係牛味唔夠濃.
美國頂級牛小排

# 飲品 # ********* 9/10
我地都好喜歡呢度既野飲, 好多韓式野飲, 有檸檬sparkling water, 同埋我地加錢飲 Hoegaarden, 啲飲品種類多, 夠冰凍, 抵讚!

飲品, 韓國公仔面

食品

一啲我地覺得好味既食物highlight:

# 雞肉 # ********* 9/10
好鮮甜, 好嫩滑, 唔肥
雞肉, 豬肉

#蔬菜 # ******** 8/10
新鮮, 最喜歡既有金菇, 茶樹菇, 既蟲草花, 蕃茄, 西洋菜, 芥蘭仔, 娃娃菜
菜, 牛柏葉, 水魷魚

# 雪糕 # ********* 10/10
呢10分, 係比每人一盒既Movenpick! Maple Walnut味無得輸, 我地仲拎左盒雀巢芒果味雪糕...... 食完個Movenpick你會後悔食其他平啲既牌子.......
Movenpick雪糕

# 冰鮮 / 丸類 # ******** 8/10
重點推介:  麻吉燒!!!!!!!!! 好好味!!!!  熊貓魚蛋, 係得意既, 味道無乜特別, 無乜味.... 爆濃海芋球勁推介, 入面係滿滿甜芋頭蓉.... 仲有牛栢葉, 水魷魚都係打邊爐必備! 魚皮夠脆, 必食! 韓國公仔面, 唔少得!
熊仔魚蛋

魚皮

# 服務 # ****** 6.5/10
其實我地本身仲想試埋佢啲海鮮, 見到執邊枱食緊既海鮮有 帆立貝, 龍蝦, 蟹, 幾吸引, 但餐廳好似人手好不足, 問左好耐係咪可以加海鮮, 到有人答到我地既時候已經話賣晒......   啲野食refill得有啲慢.... 7:30pm 出到去食物枱, 好多都比人擺晒... 牛都黎得有啲慢
丸同菜

稻庭烏冬

丸類

菇類

# 座位空間 # ****** 6/10
我地坐既位......比較迫, 好彩問左侍應拎多張櫈擺我地既袋....
2019-03-31
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$295 (Dinner)
骨湯原雞湯底 、牛小排
丸同菜
丸類
菇類
  • 頂級牛小排
今晚買了coupon 去美孚曰曰涮晚餐,可能餐廳歧視coupon 客,俾完湯底,完全冇提如何點魚生及其他曰式食品,因為上次去吃時餐廳會自動送上魚生,所以我地便吃住其他火鍋野先,吃到半飽覺得奇怪,問D工作人員,先知佢地改左用㸃餐紙,又俾漏左㸃餐紙我地,同個經理表示下不滿,佢話你地咪而家我開始㸃囉,我地覺得全晚冇人留意及提醒我地要㸃野,而且我地己經半飽,係佢地做漏野,但經理冇道歉之餘,仲用粗口罵我地!我地俾足錢吃飯,但餐廳做錯野仲用粗口罵人,完全接受唔到!!永不再去,見議大家勿去!!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2019-03-28
野食好唔好食都無咩所謂。但個男經理嘅態度真系不知所謂⋯⋯唔明佢點解系要人俾現金。明明系網上買左個海鮮,兩個普通嘅牛。但佢就話我網上買系唔包嘅。又話唔可以同時間買平同貴嘅餐。真系不知所謂。。。。因為加一要用現金收。我俾錢嗰時仲好笑。正常好多餐廳都會找錢嗰時會有簿仔夾住啲錢找返啲錢。佢找錢就咁放系枱面上連埋啲散紙$一兩蚊。真系第一次囉。仲有佢啲態度簡直令到我自己覺得好似俾錢買難受囉⋯⋯好唔受到尊重。。。。。哩間野無下次。
哩間野無下次。
2019-03-25
$200 (Dinner)
2019-03-24 55 views
收到優惠劵的緣故,三點左右到美孚新開的日式火鍋。午市火鍋分60 ($78起)或90分鐘($108起),每個時段亦分四級牛肉。本想試90分鐘,但職員告知4點半關門,所以選擇60分鐘A的肥牛火鍋。價錢包牛肉及雞或黑豚,另外有60多款自助火鍋配料,10多款飲品於雪櫃選擇,還有少量甜品可選擇。我們在午市接近關門前才光顧,每人一個火鍋,有七款湯底可選擇。食物仍有很多選擇,蔬菜亦很新鮮,值得一試是芝士獅子狗及豬肉丸。
收到優惠劵的緣故,三點左右到美孚新開的日式火鍋

2019-03-24
$81 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2019-03-15 66 views
其實好少來美孚食飯,因為常常覺得美孚沒有什麼美食,但今日好友帶我去美孚一間肥牛放題,環境也不錯好寬闊,原來是你自己選擇了食什麼牛肉價錢,我們選擇了中間2百幾蛟牛肉放題,牛肉是任食的,牛肉質地也好軟熟,不會太硬,還有雞肉和豬肉任食,還有很多鍋底選擇,我要了一個麻辣 加 昆布湯,個麻辣湯唔太鹹辣味適中,昆布湯好清甜用來滾蔬菜和茹類是最好不過,個餐是包了新鮮海鮮,最吸引每人有半隻龍蝦,當然還有刺身任食。
2019-03-01
Type of Meal
Dinner
2019-03-14 62 views
星期日和家人諗住去食個平放題, 見到呢間開咗都冇試過, 就喺openrice訂位去食, 去到先知原來有做團購, 蝕咗...... 但還是感覺良好, 因為食物真的不錯首先星期日午市人唔多, 牛肉我哋叫最平嘅, 都唔係差, 而且每次加單都上得快, 蔬菜種類亦都係我見過日式放題叫做多嘅一間, 丸類亦有好多選擇, 佢個墨魚球好好食, 好彈牙好多墨魚粒粒, 唯一失望為係原來冇貴價雪糕, 只得普通雪糕同甜品, 不過算啦我都覺得呢個價錢係抵食嘅, 一定會再去。
2019-03-11 92 views
今日同朋友經過美孚日日涮,見到有新菜單。急不及待就要入去試下先。平時有火鍋放題,今日另外加60就有壽司🍣,天婦羅,刺身😍,串燒🍢任食啊。食品上菜速度好快,絕對適合返工趕時間或者放假享受的你
。平時有火鍋放題,今日另外加60就有壽司🍣,天婦羅
,刺身😍,串燒🍢任食啊
。食品上菜速度好快,絕對適合返工趕時間或者放假享受的你

2019-03-11 63 views
今日黎左位於美孚嘅日日涮火鍋,因為聽講有海鮮食,所以就選了他。有得選單人煱或者多人使用嘅大煱,怕食人口水尾嘅人士就啱哂,咁我地都選左單人的。鍋低都有5,6種,今次選左雞湯和和牛湯,清清地幾啱火鍋。除左食牛之外,當然唔小得其他配料,選擇都算多,特別是飲品,都有廿幾種,好小火鍋店會有咁多選擇,通常都係十樣八樣,甜品有雀巢雪糕,小量糕點,不過不失。雪花肥牛,豕肉,雞塊,都是上等,很新鮮,食入口回味無窮,而且係一個價錢任的,上菜也很快。海鮮很新鮮,即叫即整,來到的時候龍蝦還在動呢,食海鮮最緊要新鮮麻。還有刺身,新鮮低讚。好滿足嘅一餐,有機會還會再來。

鍋低都有5,6種,今次選左雞湯和和牛湯,清清地幾啱火鍋
還有刺身,新鮮低讚。
好滿足嘅一餐,有機會還會再來。
2019-03-05
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday