2023-08-03 301 views
鐘意黎Ninety’s係因為坐得夠舒服,環境又幾唔錯,可以同朋友chill下,如晏就黎到仲可以歎杯咖啡。但今次係夜晚黎到,為免訓唔著,所以主要叫主食。叫左個香蝦叻沙意粉。呢款意粉比較粗身,口感食落偏似烏冬,係有咬口D。叻沙汁原來同意粉都幾夾,幾特別,配料有蝦,豆卜。蝦都幾彈牙! 面上仲有D香菜,加重香味,感覺好Fushion。 Tuna tartare 配左酸種面包,面包帶有淡淡既酸味,他他醬入面都好多吞拿魚粒,個汁幾開胃,因為有面包咁配,食落都幾飽架。燉和牛臉頰肉好有驚喜!首先係佢個薯蓉,好綿滑,好香牛油味,食到勁想encore!! 和牛臉頰肉好軟淋,基本上唔洗點咬就吞到,配埋呢個薯蓉好match! 側邊仲有D沙律菜同埋青提子,可以中和一下肉的膩感,食落幾fresh。
2023-08-02 237 views
餐廳採取咗半開放式嘅設計,空間感十足,喺餐廳外面仲有coffee bar✨氛圍感💯Piggy Piggy呢款係用咗叉燒代替平日常見嘅漢堡扒,而漢堡包皮就帶有少少牛角包質地😝整體口感比一般嘅麵包更加豐富叉燒嘅調味俾我哋平日食到嘅冇咁鹹,偏甜少少🤏🏻不過成個burger都比較大,相對平日食嘅就冇咁handy😗我哋都係將唔同嘅部份拆開分開食~🐮Braised wagyu beef cheek而呢一款牛面頰比想像中有驚喜🥰質地軟腍入口即溶,而且富有膠質🤤之前睇到其他人嘅相佢哋嘅薯蓉有時會有唔同調味,不過今次我哋呢款就係普通嘅原味薯蓉🥔質感軟滑,冇乜顆粒感,牛油味香濃🧈適合同朋友share~

Piggy Piggy

🐮Braised wagyu beef cheek
2023-08-02 213 views
餐廳座位好寬落,大自然風格嘅裝修,柔和嘅燈光加埋植物放係餐廳,感覺好舒服👍🔎餐廳用QR code落單,上菜速度都好快📌主菜有分午餐/晚餐menu,菜式係中西合璧嘅類型,另外有自選沙律bowl同少量甜品揀,而飲品就有咖啡、茶、果汁、紅酒、白酒🔺Braised Wagyu Beef Cheek w/ Pome Fruit Puree & Grapes 嫩和牛臉頰肉 ($248)牛煮得好淋而且好入味,入口即融🤩肉質好嫩滑,牛味好香濃🤤薯蓉打得好幼滑,有少少薯仔粒,配埋牛肉汁一齊食,味道一流💯未食過一定要試吓!➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)🔺Black Truffle Orzo 黑松露雜菌米粒麵 ($188)一上枱就聞到好香松露味,加埋厚切大啡菇,米粒麵粒粒分明,口感煙韌,吸哂黑松露忌廉汁🤗醬汁加埋芝士好creamy,食落又唔會好油膩👍➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)🔻Cappuccino (Fruity Blend) ($45)奶泡打得好幼滑,果香味好香濃,易入口🥰➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)➡️ 整體評價: 餐廳係大商場地下,人來人往,都可以營造到

🔎餐廳用QR code落單,上菜速度都好快

牛煮得好淋而且好入味,入口即融🤩
肉質好嫩滑,牛味好香濃🤤
薯蓉打得好幼滑,有少少薯仔粒,
配埋牛肉汁一齊食,味道一流💯
未食過一定要試吓!
➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)

一上枱就聞到好香松露味,加埋厚切大啡菇,
米粒麵粒粒分明,口感煙韌,吸哂黑松露忌廉汁🤗
醬汁加埋芝士好creamy,食落又唔會好油膩👍
➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)

奶泡打得好幼滑,果香味好香濃,易入口🥰
➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)

➡️ 整體評價: 餐廳係大商場地下,人來人往,都可以營造到一個好舒服嘅感覺俾客人,啱哂鐘意坐低傾吓計,慢慢食嘅朋友🥰食物味道同質素都高分!
➡️ Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
🌩️ Braised Wagyu Beef Cheek $248 🤍5/5呢道菜嘅主角-和牛面頰肉🥩炆得超級淋同入味😋 厚切嘅面頰食落冇想像中咁柴同難咬 反而好易就咬得開食落好淋👍🏻👍🏻🌟 好重牛味之餘加埋啲醬汁食好夾✨每嚿肉都有少少脂肪同骨膠原嘅位,食落有唔同口感好滿足😋😋 配菜方面就有薯蓉同沙律,薯蓉分量唔少,食得出有薯仔味同好重牛油味,口感好細膩綿滑🥔🥔 另外一個配菜沙律啲菜好新鮮 入面仲有好甜嘅青提,食落特別清新同新鮮🥗🥗🌩️ Creamy Prawn Laksa $198 🤍4/5喇沙意粉係用咗偏粗嘅意粉,質感有啲似平時食喇沙嘅油麵,有少少咬口掛汁能力一流👍🏻👍🏻 喇沙汁係行creamy路線,幾重香料味加埋cream 食落就冇咁辣嘅同時又好有喇沙香,有啲fushion菜嘅感覺🥰配菜方面有四隻蝦 🦐🦐食落爽口彈牙幾新鮮,其他配菜都係參考返正宗喇沙嘅配菜,令到個意粉更加夾同道地😋😋

Braised Wagyu Beef Cheek
Braised Wagyu Beef Cheek
Creamy Prawn Laksa
Creamy Prawn Laksa
  • Braised Wagyu Beef Cheek
2023-07-30 183 views
Ninety’s 一向係我心水的西餐廳之一,除左因為環境舒服,乾淨衛生之外,仲係因為佢地既野食好味同咖啡出色。Ninety’s 有好多間分店,今次黎到K11呢度,餐廳坐位一樣夠闊落,而且店員都好細心好helpful。餐牌選擇一樣都甘多,今次我選擇左波士頓龍蝦意大利飯。燒龍蝦啖啖肉,食落非常之滿足!Risotto好有咬口,而且加埋濃郁的龍蝦汁,好yummy。朋友就選擇左牛臉肉配薯蓉,牛臉肉好滑嫩,食落有好香既牛味,肉質夠淋。薯蓉非常香,而且好creamy,十分之推介!
餐牌選擇一樣都甘多,今次我選擇左波士頓龍蝦意大利飯。

<NINETYs> 📍尖沙咀🔸食材用料高級 🍝🧈🥬🍆🔸菜式花心思 😍 值回票價燉和牛面頰肉($248) — 和牛肉質本身好肥美,燉完更加入口即溶 🥴 伴碟嘅蘋果蓉能夠中和到和牛嘅肥膩,令整個菜式提高一個層次。(推薦!)香蝦叻沙意粉($198) — Well ~ 🥴 意粉一啲都唔馬虎,餐廳採用嘅意粉係Bucatini,意粉形狀似飲管 🍝 食落嘅口感更加挺身,亦都可以Trap住醬汁 👍🏼👍🏼👍🏼 蝦食落爽口,仲有海洋嘅鹹香 🦐 Nice~脆皮雞胸米粒麵 ($168) — 健身中嘅朋友仔請留意,呢個菜式簡直係蛋白質之選 🥚🍳🏋🏻‍♀️ 雞胸脆皮口感,令我覺得雞胸都唔抗拒 🤭 雞味都幾濃郁。溫泉蛋配上南瓜醬汁,米粒麵食落口更加滑溜。NINETYs最出名係佢嘅咖啡,偏向Nutty嘅咖啡,叫Latte就永無死 😉 可惜今次幫襯係晚飯時間,唯有叫杯果汁飲下啦 ~不過估唔到飲果汁都好有儀式感 😍🥂 黎自法國農家嘅果汁,牌子叫做《Alain Milliant 》💯 原個水果榨汁,💯掛杯 & 足料!!!餐廳環境十分開陽同舒服,兩個人慢慢食、閑談十分理想。
<NINETYs> 📍尖沙咀
🔸食材用料高級 🍝🧈🥬🍆
🔸菜式花心思 😍 值回票價

燉和牛面頰肉

餐廳環境十分開陽同舒服,兩個人慢慢食、閑談十分理想。
燉和牛面頰肉
來到K11逛街,又到晚餐時間不用想一於來這餐廳😂 欣賞餐廳的餐牌久不久就會轉一轉,令食客保持新鮮感。•燉和牛面頰肉 $248見到這款澳洲wagyu beef cheek 立即心心眼,還要是餐廳推介的MUST TRY,不多想就選了這款。這碟賣相味道完全不令人失望。一片片頗厚身的牛面頰肉片,口感嫩滑,質地細膩,濃郁的肉香,配上香口嫩滑的薯蓉,越可口越邪惡,越忍唔住不斷食😂。配菜很特別的配上提子🍇,牛肉配上提子,口感衝擊,新鮮感十足。這道菜推介!•Piggy Piggy 遠近馳名叉燒漢堡 $268 🍔 友人想食漢堡,選了這piggy piggy。賣相很吸引,那一大片金黃色的炒蛋令人流口水,不客氣搶先叉來食,又香又滑!那一大片的叉燒份量十足驚人,豪不吝嗇的份量,肉質鮮嫩,帶甜的醬汁配上燒過的菠蘿,有層次不同甜的味道。友人大讚叉燒不肥膩,加上自製的sour dough包,十分飽肚。•餐廳環境環境舒服,在K11商場中,地點就腳。餐廳中央有一棵大樹,令整個環境悠閑寫意。加上鏡的反射,感覺上空間感十足,背景音樂選得很好。下次會再encore~ •As usual, menu for ref

燉和牛面頰肉 $248
見到這款澳洲wagyu beef cheek 立即心心眼
,還要是餐廳推介的MUST TRY,不多想就選了這款。

Piggy Piggy 遠近馳名叉燒漢堡 $268 🍔
友人想食漢堡,選了這piggy piggy。

Piggy Piggy 遠近馳名叉燒漢堡

As usual, menu for ref

2023-07-27 88 views
今日放假約咗朋友去尖沙咀行街睇戲食飯,經過k11商場經常都會幫襯呢間餐廳。Ninetys 餐廳位置喺地下g17 a舖,餐廳裝修得好有格調,餐廳佈置道好綠化,中間張枱有個樹,比人有一種係好舒適好放鬆嘅感覺。Piggy Piggy 268元 ,一個非常巨大嘅漢堡包,麵包皮好鬆脆有少少似牛角包嘅口感,入面有新鮮嘅蔬菜,牛油,一大片叉燒,叉燒燒到好香,好有口感,豬肉味好香濃,咬落去仲好juicy,最鍾意就係邊位有少少焦香,無論口感同味道層次都好豐富,炒蛋做到好嫩滑,蛋味香濃,加咗啲蔥花令蛋味更香,幾種食材配搭埋一齊味道好夾。Braised wagyu Beef cheek 248元 ,燉和牛面頰肉,賣相吸引,和牛做到非常嫩腍,牛肉味香濃,完全係入口即溶,呢個口感真係好正,第一次食面頰肉,肉質特別嫩滑。下面嘅薯蓉亦都打到好幼滑,配上牛肉同醬汁味道好有層次,好食到停唔到口。
2023-07-26 76 views
K11人來人往,非常熱鬧,但入到Ninetys好似去咗另一個世界,安靜嘅cafe,而且好多草嘅裝飾,令人平靜落嚟。今次食個quick dinner,嗌咗個燉和牛面頰肉 $248起初上枱都驚唔飽,話哂我都大食架嘛😎點知食落又幾大碟先講個牛肉,好正呀~好淋好淋,入口即溶,但又不失牛味,肥瘦適中🥹🥹個薯蓉好好食!!!一pat得嚟仲有少少顆粒感,加咗cream但係都唔會好漏好甜,食食下都飽咗大半,份量都幾多🥹🥹伴菜沙律🥗原來都係缺一不可,因為薯蓉同牛食食下都會有少少漏,有幾條菜清新下都唔錯,好欣賞佢伴碟個醬,甜甜酸酸,好開胃~枱面仲有備長岸水提供,啱哂我呢呢唔飲咖啡嘅人😍

起初上枱都驚唔飽,話哂我都大食架嘛😎
點知食落又幾大碟

枱面仲有備長岸水提供,啱哂我呢呢唔飲咖啡嘅人😍
2023-07-23 114 views
NINETYS開咗好多分店,K11呢間店我都系第一次黎,佢交通好方便,就在K11購物藝術館地下,非常就腳方便。餐廳中央有張餐枱圍住一棵樹,森林系裝修令人感覺簡潔舒服,可以放鬆一下身心。佢早午餐時間有個Brunch Board 套餐選擇,可以揀4-6款配菜,4款系148HKD,5款系178HKD,6款系198HKD,部分選擇需要額外加錢,呢個套餐唔包嘢飲,如果要飲嘢就記得另外嗌啦。揀咗明太子飯素米飯跟5款配菜。黎麥玉米蛋糕、慢煮叉燒、燕麥蜂蜜乳酪、黑松露炒蛋、雜豆沙律。佢個慢煮叉燒要加58蚊,賣相好吸引,蜜汁表面燒得非常入味,肉質軟冧口感好嫩滑,有三大塊叉燒份量滿足,用羽衣甘藍鋪底,好高質。黎麥玉米蛋糕,非常健康的選擇,藜麥玉米粉整成,口感有彈性,上面鋪有番茄醬,很有滋味。另一個set,都係揀咗明太子飯素米飯跟5款配菜,黎麥玉米蛋糕、香甜紫薯、香草烤雞、草莓牛油果沙律、黑松露炒蛋。香草烤雞烤得表面脆黃,雞肉嫩口,食落無渣。士多啤梨牛油果沙律,顏色配搭好靚,牛油果同士多啤梨好夾,士多啤梨香甜多汁,牛油果口感綿滑,系健康之選。黑松露炒蛋,份量十分滿足,黑松露香味濃郁,送飯一流。香甜紫薯好高質

揀咗明太子飯素米飯跟5款配菜。

另一個set,都係揀咗明太子飯素米飯跟5款配菜,

香草烤雞烤得表面脆黃,雞肉嫩口,食落無渣。

黑松露炒蛋,份量十分滿足,黑松露香味濃郁,送飯一流。

香甜紫薯好高質,口感綿密無渣,非常健康。

📍NINETYs
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G17A&B號舖(N5出口)

2023-07-21 79 views
放工諗住約朋友聚聚,為咗方便就腳,就去咗K11嘅NINETYs😊位置位於K11地下,真係好方便好易搵🙌,店舖唔算大,但座位坐得舒服😌一坐低,👫服務員俾咗一樽有碳中和嘅水我哋,飲落真係比較清新😆然後我哋就點餐喇,📃餐廳用QR code落單, 十分方便,order完坐定定,等待侍應將食物放到面前🥰,餐廳食物種類有好多,亦都好特別,我地Order咗以下食物👇💁‍♀️主食:1.Piggy Piggy 遠近馳名叉燒漢堡 HK$268-2.BRAISED WAGYU BEEF CHEEK 燉和牛面頰肉 HK$248-另外,我哋都叫咗個SALAD BOWL,可以自行挑選4-6款配菜,我哋就揀咗4款HK$128-1.Organic Kala 有機羽衣甘藍🥬2.Mixed Fresh Berries 新鮮莓果🍓3.Mixed Melon 哈密瓜🍈4.Smoked Salmon煙三文魚再配埋Passion Fruit Vinaigrette 熱情果油醋汁💁‍♀️燉和牛面頰肉好淋,入口即溶🤩,配埋薯蓉食一流,跟碟嘅配菜有青提子🍇,咬落有清脆嘅卜卜聲🤗💁‍♀️遠近馳名叉燒漢堡,外型10分吸引,好巨型🤣,而且亦好足料
💁‍♀️主食:
1.Organic Kala 有機羽衣甘藍🥬
2.Mixed Fresh Berries 新鮮莓果🍓
3.Mixed Melon 哈密瓜🍈
4.Smoked Salmon煙三文魚
💁‍♀️遠近馳名叉燒漢堡,外型10分吸引,好巨型🤣,而且亦好足料,除咗用豚肉做叉燒之外,仲有炒蛋同菠蘿,當然唔少得夾雜咗少少菜啦😆,麵包都唔可以睇小,底面有輕輕焗一焗,仲搽咗少少牛油,脆脆地好好食🥰
💁‍♀️自選沙律冇得輸,有得揀自己鍾意嘅材料,而且好新鮮,熱情果油醋汁同沙律一齊上枱,俾我哋自己淋落去
🙋‍♀️ 餐廳需要另收加一服務費,不過依然抵食👌
👫店鋪員工服務態度好nice,會再嚟食!
2023-07-20
Type of Meal
Dinner
  • Piggy Piggy
2023-07-21 2599 views
本身想試既牛臉頰同德國班戟都SOLD OUT左🥺難怪咁好食都無人排隊, 因為好多款式都已售罄,下次請早不過太餓唔想再搵餐廳了就照入座餐廳用植物同燈裝飾得非常好, 令本身無牆既餐廳加添左私隱度唔會好似坐左係商場中間食野然後動物園被望咁真心非常欣賞呢到既interior design, 入到去就有種好放鬆既感覺相信全香港無人會唔知黯然銷魂飯係叉燒蛋但餐廳竟然索價198因為MAINS都無咩可以揀了, 就有D肉赤既都照叫左黎到之後就發現唔係一碗普通既叉燒蛋飯!!叉燒除左有柱候醬既味道仲可以食到肉香然後蛋係溫泉蛋!! 比起平時既滑蛋/炒蛋更加好送飯  黑松露雜菌米粒麵佢唔係RISOTTO!!佢唔係RISOTTO!!雖然個樣真係有D似, 呢款意粉叫ORZO形似粗大米粒, 食落有D似蒟蒻米配埋好RICH既松露香, 勁正!!PINA COLADA椰子+菠蘿呢個組合永遠唔會出事椰子味既意式奶凍做BASE, 滑LUR LUR咁
本身想試既牛臉頰同德國班戟都SOLD OUT左🥺
難怪咁好食都無人排隊, 因為好多款式都已售罄,下次請早
不過太餓唔想再搵餐廳了就照入座
餐廳用植物同燈裝飾得非常好, 令本身無牆既餐廳加添左私隱度
唔會好似坐左係商場中間食野然後動物園被望咁

相信全香港無人會唔知黯然銷魂飯係叉燒蛋
但餐廳竟然索價198
因為MAINS都無咩可以揀了, 就有D肉赤既都照叫左
黎到之後就發現唔係一碗普通既叉燒蛋飯!!
叉燒除左有柱候醬既味道仲可以食到肉香
然後蛋係溫泉蛋!!
比起平時既滑蛋/炒蛋更加好送飯

黑松露雜菌米粒麵
佢唔係RISOTTO!!佢唔係RISOTTO!!
雖然個樣真係有D似, 呢款意粉叫ORZO
形似粗大米粒, 食落有D似蒟蒻米
配埋好RICH既松露香, 勁正!!

PINA COLADA
椰子+菠蘿呢個組合永遠唔會出事
椰子味既意式奶凍做BASE, 滑LUR LUR咁
2023-07-19
2023-07-21 101 views
○ 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 // $78一上枱就飄黎好香既黑松露香氣,黑松露忌簾醬 + ᴍᴀsᴄᴀᴇᴘᴏɴᴇ 芝士超濃郁,ᴘᴏʀᴛᴇʙᴇʟʟᴏ 厚切蘑菇,咬落超 juicy,加埋各種炒蘑菇,菇仲多過煙管粉 ᐠ( ᐛ )ᐟ意粉厚實軟硬適中,每一啖都好掛汁,好食到冇停過口。伴碟既豆芽苗好 ʀᴇғʀᴇsʜɪɴɢ,可以中和膩感。○ 𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚 // $45又係揀左最愛既 ᴄʜᴏᴄᴏ ʙʟᴇɴᴅ + sᴋɪᴍ ᴍɪʟᴍ,水準依舊,非常 ɴᴜᴛᴛʏ 順滑。附送幾粒黑莓乾,食完咖啡豆香味會更突出。.環境寬趟乾淨好 ᴄʜɪʟʟ 又唔會趕客,無論自己黎定同朋友黎食個 ʙʀᴜɴᴄʜ 傾下計都好合適。諗唔到去邊通常都第一時間諗起去依度。ꕀFOLLOW IG @ FISWEET FOR MORE.
○ 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 // $78
一上枱就飄黎好香既黑松露香氣,
黑松露忌簾醬 + ᴍᴀsᴄᴀᴇᴘᴏɴᴇ 芝士超濃郁,
ᴘᴏʀᴛᴇʙᴇʟʟᴏ 厚切蘑菇,咬落超 juicy,
加埋各種炒蘑菇,菇仲多過煙管粉 ᐠ( ᐛ )ᐟ
意粉厚實軟硬適中,每一啖都好掛汁,
好食到冇停過口。
伴碟既豆芽苗好 ʀᴇғʀᴇsʜɪɴɢ,可以中和膩感。

○ 𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚 // $45
水準依舊,非常 ɴᴜᴛᴛʏ 順滑。
附送幾粒黑莓乾,
食完咖啡豆香味會更突出。
環境寬趟乾淨好 ᴄʜɪʟʟ 又唔會趕客,
無論自己黎定同朋友黎食個 ʙʀᴜɴᴄʜ 傾下計都好合適。
諗唔到去邊通常都第一時間諗起去依度。

FOLLOW IG @ FISWEET FOR MORE.
趁今年新年假,由年初一放到年初五;有見及此!年初三至年初四,我自己租住尖沙咀凱悅酒店 Hyatt Regency Hotel 作為兔年新年 staycation 輕鬆一吓,並邀請好姊妹來拜年影相!趁早上尚有時間,我便走到酒店樓下的 K11 商場地下的 Cafe <NINETYs> 食早餐!這裡環境舒適寧靜,絕對是食嘢打卡的好地方!Menu (設加一服務費)以 QR Code 落單,不用叫店員好方便! Latte (Fruity blend) $45水溫頗熱,把咖啡香發揮得淋漓盡致; 寒冬下,喝杯熱咖啡,來得正好!表面濃厚細膩的奶泡,鎖住咖啡香及水溫,入口咖啡的甘味跟奶味平衡!恰到好處!就算不加糖,也帶出甘香醇厚!好提神!Zucchini Bacon Scone with Apricot $36翻熱後,Scone 洋溢芳香, 外層略為香脆,內裡質感鬆軟,帶點濕潤而少甜!加入煙肉碎及蔬菜絲,口味清怡不甜膩!配上濃稠的 Apricot 果醬酸甜有致更清新!Red Bean Muffin $35Muffin 溫熱香軟,加入紅豆蓉夾雜紅豆粒,紅豆蓉軟綿綿而甜美!整體不算甜膩又不膩
並邀請好姊妹來拜年影相!

這裡環境舒適寧靜,絕對是食嘢打卡的好地方!
Menu (設加一服務費)
以 QR Code 落單,不用叫店員好方便!

Latte (Fruity blend) $45
水溫頗熱,把咖啡香發揮得淋漓盡致;
 寒冬下,喝杯熱咖啡,來得正好!

Latte (Fruity blend)

配上濃稠的 Apricot 果醬酸甜有致更清新!
Red Bean Muffin $35
Muffin 溫熱香軟,加入紅豆蓉夾雜紅豆粒,紅豆蓉軟綿綿而甜美!整體不算甜膩又不膩滯!
Red Bean Muffin
2023-01-25
$128 (Breakfast)
Latte (Fruity blend)
Red Bean Muffin
2023-07-16 68 views
K11呢間coffee shop唔單止咖啡好飲,佢哋嘅晚餐都好好食!值得一提,佢哋嘅水好得意,唔係檸檬水,而係備長炭水,夠哂特別!今日同朋友再戰晚餐,叫左兩個main menu 😍真心正!FRUIT ROMANCE:味道👅非常特別,有果甜又帶有回甘味,越飲越舒服☺️BOSTON LOBSTER BARLEY RISOTTO :半隻龍蝦🦞好足料呢,有鮮味之餘啲肉仲好彈牙,個意大利飯有别於傳統的,大粒得黎好大口感,軟硬適中🤗SPICY CRAB MEAT PASTA:辣得好惹味,乾身意粉彈牙非常,加上少蟹肉非常多,基本上係一啖意粉兩啖蟹肉嘅比例,果然非常慷慨,果種啖啖蟹肉嘅滋味,完全💯令我愛上😍我敢肯定出面係食唔到咁多蟹肉嘅意粉🫡

今日同朋友再戰晚餐,叫左兩個main menu 😍真心正!

2023-07-13
Type of Meal