Restaurant: NINOEN Japanese Take-Away Shop
Info:

2024-05-11 157 views
這間外賣店的服務很好,預訂過程亦都很有交帶,送貨時間也十分準時,食物水準也十分好,刺身很新鮮!整體非常滿意😊😊😊下次聚會外賣一定會再訂👍🏼👍🏼👍🏼
整體非常滿意😊😊😊
下次聚會外賣一定會再訂👍🏼👍🏼👍🏼
2024-01-06 271 views
快靚正一早用OpenRice app 電話落單,過完紅隧過去等一陣剛好有得拎,食物抵食,特別有做特價個兩款飯食,小朋友最鍾意食個加洲卷,壽司組合都好抵食,400幾蚊4大兩小都食得飽
快靚正
2023-09-22 330 views
今次晚餐叫咗外賣日本壽司🍣,份量好大,今次叫了軍艦,才料好足夠亦都好新鮮。仲叫咗蟹子沙律都特別大盤,比較適合多人聚會或者肚餓嘅時候叫。我推介嘅係三文魚和吞拿魚軍艦😊。你出面一般日本餐廳啲軍艦大一倍。至於蟹子沙律就冇咩特別,不過份量非常大,沙律醬汁都好齊🙈餐廳好細心, Wasabi同醬料都會送埋跟埋。刺身方面,雖然我冇叫,但係選擇都幾多。價錢合理,非常有性價比,一件咁大嘅軍艦都係10元左右😉👍🏻
至於蟹子沙律就冇咩特別,不過份量非常大,沙律醬汁都好齊🙈
餐廳好細心, Wasabi同醬料都會送埋跟埋。
  • 三文魚軍艦
  • 吞拿魚軍艦
近這一年出品質量下降。明白生意難做,在疫情下這間生意還不錯。好多街坊幫襯,我也是其中一個。但近年份量缩水,如三文魚,鲭鱼等。最過份是側側膊走便當中的半只蛋。已多次欠蛋了!好有被騙感覺!不老實!今晚亦是。當我見到走左只蛋,然後問返佢,厨房個人见我發現左佢的缩水嘢,好不情願地叫我等等。但佢發悔氣把蛋掉落我個便當到。蛋都返轉左,蛋黃散埋。唉!這種服務態度,不實的心態及質量,真令人失望,将會減少再去幫襯!
2022-02-22
2021-12-29 737 views
今日開party叫左個到會餐,岩岩好5個人份量夠食,壽司、刺身都好新鮮!!司機好好人,不過送到嚟屋企樓下咋,因為佢無位泊車,好彩唔係好重,一個人都拎得到。下次叫到會都會再叫呢間😋
今日開party叫左個到會餐,岩岩好5個人份量夠食,壽司刺身都好新鮮!!司機好好人,不過送到嚟屋企樓下咋,因為佢無位泊車,好彩唔係好重,一個人都拎得到。下次叫到會都會再叫呢間😋
2021-12-01 981 views
今次慶祝朋友生日 開左個小小Party 叫左呢間日式外賣店 超滿意既日式外賣喔🎂🎊叫左個5-8人套餐 我地8個人食都好飽😊🥗沙律蟹籽沙律超多青瓜蟹籽 份量超大😊🍣卷物拼盤 24件三文魚小卷 8件,火龍細卷 8件,牛油果小卷 8件細細卷最驚喜係包牛油果 好少見🤪🍣極上壽司盛 25件三文魚壽司 6件,火灸蟹柳壽司 3件,鰻魚壽司 3件,帆立貝壽司 3件,黃金魷魚壽司 3件,玉子壽司 3件,花之戀 2件,芥辣八爪魚壽司 2件件件刺身都好新鮮有口感 除左鰻魚好似有少少凝固左之外 真心每件都好滿意🐟極上刺身盛 20片三文魚刺身 6片,油甘魚刺身 3片,劍魚腩刺身 3片,帆立貝刺身 4片,甘蝦刺身 4片厚切!厚切!厚切!件件刺身都好肥美好厚既口感 爽🤩🍢燒物 20件醬燒雞中翼 5隻,雞骨腸 5件,日本燒蕃薯仔 10件所有熟食都好好食 雞中翼醃得好好❤️🦑天婦羅墨魚天婦羅 15件沾甜辣醬一流🍚炒飯三文魚炒飯 2磅仲驚唔夠飽2磅既飯真係啱哂大食既人🤪 粒粒飯都乾身抄得好好食呢間真心好食 比起任何一間連鎖壽司店都好食 同埋外送服務超方便 只要上網禁幾禁比埋錢 就免費送貨超方便😊 (過500蚊港島免費送貨/

叫左個5-8人套餐 我地8個人食都好飽😊

墨魚天婦羅 15件
沾甜辣醬一流

🍚炒飯
三文魚炒飯 2磅

呢間真心好食 比起任何一間連鎖壽司店都好食 同埋外送服務超方便 只要上網禁幾禁比埋錢 就免費送貨超方便😊 (過500蚊港島免費送貨//過1000蚊全洗送貨)

2021-11-28
Delivery
$150 (Dinner)
  • 刺身
2021-06-18 1017 views
父親節就到,介紹一間日式外賣專門店俾大家🍣🤗。今次我哋食嘅係特登為父親節推出嘅套餐👨🏻。其實佢哋仲有售多款壽司、刺身、小食同日式便當套餐🍱。.📍親親Daddy壽司刺身套餐 ($798/4-6人份)1) 特上花之戀壽司盛 (24件)2) 火炙卷物壽司盛 (24件)3) 特上剌身盛 (32件)4) 蟹籽沙律 (1盤).成個set嘅內容真係好豐富全部都大大盤有齊手握壽司、軍艦、炙燒壽司刺身同沙律🥗仲有香港人大愛嘅三文魚花之戀🍣魚生新鮮又夠肥美呢個set應該成家人都會食得好開心😚

父親節就到,介紹一間日式外賣專門店俾大家🍣🤗。今次我哋食嘅係特登為父親節推出嘅套餐👨🏻。其實佢哋仲有售多款壽司刺身、小食同日式便當套餐🍱。

📍親親Daddy壽司刺身套餐 ($798/4-6人份)
1) 特上花之戀壽司盛 (24件)
2) 火炙卷物壽司盛 (24件)
3) 特上剌身盛 (32件)
4) 蟹籽沙律 (1盤)
成個set嘅內容真係好豐富
全部都大大盤
有齊手握壽司、軍艦、炙燒壽司刺身同沙律🥗
仲有香港人大愛嘅三文魚花之戀🍣
魚生新鮮又夠肥美
呢個set應該成家人都會食得好開心😚
High quality Sashimi Takeaway!日式外賣專門店,新鮮食材製作壽司,刺身同日式小食😍🦑赤背刺身$50/6味道甘甜,肉質肥厚,少少硬身更有口感。🐟油甘魚刺身$75/5紋路分佈均勻,厚切更邪惡,嫩滑多膠質。🐙辣味螺肉$25鮮辣爽口,底下青瓜絲撈埋醬汁好和味!以親民價錢,已經可以享用高質日式料理啦😉📍日の苑

日式外賣專門店,新鮮食材製作壽司刺身同日式小食😍

🦑赤背刺身$50/6
味道甘甜,肉質肥厚,少少硬身更有口感。

🐟油甘魚刺身$75/5
紋路分佈均勻,厚切更邪惡,嫩滑多膠質。

🐙辣味螺肉$25
鮮辣爽口,底下青瓜絲撈埋醬汁好和味!

以親民價錢,已經可以享用高質日式料理啦😉

📍日の苑
在openrice點了一份炸雞便當,但是,回到家才發現,拿到的是豬排。第一時間電話聯繫了賣家,可惜,賣家一直抵賴,非說我的口感有問題,他們家的炸雞就是這樣…可是,我在他們家買過很多次炸雞便當,沒有一次是這樣的,他們的售後態度,讓人十分失望!說到這個豬排,肉質非常不新鮮,口感很差,只試吃了一口就全扔了。。。實在無法下嚥……如果賣家繼續這樣魚目混珠,以次充好,只會傷了老顧客的心,讓人不願再光顧。。。希望賣家好好想想吧!
希望賣家好好想想吧!
炸雞便當
2021-04-06
TakeAway
小店專做外賣,午市去見到好多人去買。如果想堂食,都有個小空間坐低食,呢排6:00後冇架~另外佢有學生餐,三十零蚊,飯配湯/飲品。✨味道66分,好抵食。.🔸牛油帶子($48/4pcs)帶子size都唔細,醬汁鹹鹹甜甜,幾吸引,底下仲有啲蔬菜同瓜,又係吸晒啲醬汁好好味。.🔸三文魚劍魚腩刺身飯($78)啲三文魚厚身,好肥美,睇落紋路都幾靚。劍魚腩都唔輸蝕,大大塊,算新鮮。飯量多,好夠飽,珍珠米,已調味,濕度適中。飯類會配送麵豉湯,味道偏淡。.🔸燒三文魚飯糰 ($13)紫菜好脆,飯糰已經餸同飯撈匀,幾濕潤,撈左啲飛魚籽,亦有沙律醬既味道。.🔷各類壽司每件壽司,都好重手,好足料,上面片刺身都好大片好厚,的確抵食!🔸大蝦壽司($5)🔸火炙玉子壽司($7)🔸八爪魚壽司($8)🔸北寄貝壽司($8)🔸三文魚腩壽司($9)🔸花之戀($16)🔸辣味螺肉手卷($16)
小店專做外賣,午市去見到好多人去買。

如果想堂食,都有個小空間坐低食,呢排6:00後冇架~

另外佢有學生餐,三十零蚊,飯配湯/飲品。

✨味道66分,好抵食。
🔸牛油帶子($48/4pcs)
帶子size都唔細,醬汁鹹鹹甜甜,幾吸引,
底下仲有啲蔬菜同瓜,又係吸晒啲醬汁好好味。
牛油帶子

🔸三文魚劍魚腩刺身飯($78)
啲三文魚厚身,好肥美,睇落紋路都幾靚。
劍魚腩都唔輸蝕,大大塊,算新鮮。
飯量多,好夠飽,珍珠米,已調味,濕度適中。
飯類會配送麵豉湯,味道偏淡。
三文魚劍魚腩刺身飯

🔸燒三文魚飯糰 ($13)
紫菜好脆,飯糰已經餸同飯撈匀,
幾濕潤,撈左啲飛魚籽,亦有沙律醬既味道。

🔷各類壽司
每件壽司,都好重手,好足料,
上面片刺身都好大片好厚,的確抵食!
壽司

🔸大蝦壽司($5)
🔸火炙玉子壽司($7)
🔸八爪魚壽司($8)
🔸北寄貝壽司($8)
🔸三文魚腩壽司($9)
🔸花之戀($16)
🔸辣味螺肉手卷($16)
2021-03-04
$100 (Lunch)
牛油帶子
三文魚劍魚腩刺身飯
壽司
  • 三文魚腩壽司
2020-12-14 1358 views
-🦄日の苑西日式外賣專門店 @ninoen_-日之苑刺身飯 Hkd95Rating🌕🌕🌕🌕🌑海膽一格 Hkd40Rating🌕🌕🌕🌗🌑-⚠️呢個係我私人訂製嘅日之苑刺身飯😂⚠️原來嘅版本仲有好多三文魚同三文魚子⚠️但因為我唔食以上兩款刺身🥺⚠️所以膽粗粗問吓可唔可以轉😆⚠️大家有啲咩需要都可以向店員查詢返😤🔍-好似好耐都無食日本菜喇🇯🇵今日比我搵到間正嘢😳雖然小店係專做外賣🥡但都有1-2個堂食位🍽而我今日就係堂食嘅🙈因為都幾早去到😗大約11:30-12:00呢段時間🤭晏啲就可能要等位然後我一早係WHATSAPP到落咗單😆因為有特別要求想問吓可唔可以幫我走三文魚🍣我就唔清楚其實可唔可以先係WHATSAPP落單嘅🤔所以去到都好快有得食🤤佢哋真係有好多外賣單架不過唔想等都可以直接買雪櫃個啲壽司同小食🍣-♦️日の苑刺身飯壽司飯方面合格正常👌🏻唔會好鬆散好爛🙈飯量我估計都有1.5碗飯左右🤭其實我叫左少飯不過店員個邊好似冇幫我少到🤣唔想食咁多飯🍚面頭有一舊超大舊嘅芥末同幾塊薑片🥰我以前好憎食薑👋🏻但自從食咗OMAKASE嘅薑我就愛上咗食日本菜🇯🇵嘅薑🤣當然呢個就無咁甜但我都接受到唔會話好辣🔥配料仲有青瓜同蟹籽
🦄日の苑西日式外賣專門店 @ninoen_

所以全部變曬做帆立貝🤤帆立貝有8塊🤤

每一塊雖然唔係好大塊好厚 但呢個大細都Ok👌🏻
佢係鮮甜嘅🤭係好食嘅帆立貝😋
甜蝦🦐有4條 條條都一樣係鮮甜嘅😜

同埋見到佢啲蝦膏都幾澎湃吓😂雖然我唔食蝦膏...

到最後BOSS海膽就有兩塊😆海膽都好甜唔會腥👍🏻

我諗無咩人好似我咁麻煩🤭三文魚都唔食👊🏻
如果你哋整返個海膽丼又或者貝類丼就好😆
2020-12-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$135 (Lunch)
2020-12-11 543 views
👩🏻‍🤝‍👨🏼北角覓食多謝政府限聚同禁晚市堂食,放咗工只可以一個人買外賣☹️ 近近地都係係附近買算,點知見到原來日之苑推咗啲一人前優惠🤩 抵食😙🥢三色刺身飯 配 麵鼓湯 $48見到個價錢真係嚇親,完全係街坊價😂 但份量一啲都唔街坊,三文魚/鯛魚/吞拿魚足足每樣有3大塊,仲有蟹籽,配埋酸薑同芥辣豉油,勁抵食😙 不過強烈建議大家唔好揀麵豉湯,好淡🙂 跟汽水好過😂🥢前菜帶子裙邊 (免費送)個一人前優惠仲送一個小食,今日送嘅係好鐘意嘅帶子裙邊🤩 份量都好多,食到我勁飽🤣 題外話🥣之前兩個人食嘅話會加多份軟殼蟹卷,軟殼蟹即叫即炸 好正🥢
👩🏻‍🤝‍👨🏼北角覓食

🥢三色刺身飯 配 麵鼓湯 $48

🥢前菜帶子裙邊 (免費送)

👧🏻Wodafoodie in North Point午飯時間有d趕 見附近有間日式外賣專門店就試下 原來佢除左壽司 手卷 沙律 仲有日式便當 唔怪得午市都咁多人等外賣🍣雙色卷 $38係🐟吞拿魚卷同🧀芝士鰻魚卷😍吞拿魚卷配上滿滿的蟹籽每件鰻魚卷都有一塊芝士 好邪惡但好好食每件壽司都好大件 豉油同wasabi都俾得好足最正既係豉油同wasabi唔係一包包個種 唔洗逐包打開 好方便👍🏻原來呢間淨係係港島區有分店 咁抵食等我遲d試多幾樣壽司先😙📍 日の苑西日式外賣專門店北角春秧街55-71號宜安大廈地舖
👧🏻Wodafoodie in North Point

📍 日の苑西日式外賣專門店
北角春秧街55-71號宜安大廈地舖
2020-10-27
2020-07-31 556 views
第一次食的是上環總店。當時在上環上班, 睇住佢開鋪。雖然店小,但人流好多。每次都叫燒青魚食, 味道不錯。後來在北角上班, 也是睇住佢開鋪, 雖然店面比上環大啲也有少量座位堂食。 野食也不錯, 周不時有指定餐做當天特價。已食過好多次了, 此日式店是一間平靚正既選擇。
2020-07-31
  • 牛油果小卷
  • 炸豬扒飯
  • 燒青魚飯
2020-07-25 579 views
呢排盡量都買外賣返屋企食就算,免得過都唔堂食,係北角春秧街有一間日式外賣店,都幾多人等緊外賣,入店後右邊有個雪櫃可以揀沙律、卷物、壽司、冷麵等,或者可以向店員直接order刺身飯,價錢$55-$95,因為8週年優惠有d仲可以減$8,都幾抵食👍🏻.豚肉生薑燒飯 $40份量十分足料,男仔食都絕對夠飽既份量,豚肉片偏薄身很入味,仲有洋蔥、紅蘿蔔、菜,醬汁唔太濃稠,不過甜甜好易送飯🤤如果加埋芝麻就更香更好味,飯仲跟送一碗味噌湯,味道正常
豚肉生薑燒飯 $40
2020-07-25
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)