Restaurant: no.11
Info:

2023-03-08 77 views
NUMBER ELEVEN 11難得入到長洲掃完街,揾到呢間cafe坐下食下野先😛Waffle 士多啤梨雪糕窩夫🧇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻賣相又靚,味道都唔錯Fish & Chips一般,個炸魚分離哂🥲
NUMBER ELEVEN 11
難得入到長洲掃完街,揾到呢間cafe坐下食下野先😛

Waffle
士多啤梨雪糕窩夫🧇
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻賣相又靚,味道都唔錯

Fish & Chips
一般,個炸魚分離哂🥲

2023-03-07 90 views
細妹今日帶我同老豆去長洲踏單車,出發之前竟然行過有一間高質英式餐廳😍想靜靜地嘆返個早餐,果然嚟呢度就啱喇!🤩細妹二話不說,叫咗佢平時最鍾意食嘅賓尼迪蛋🍳的確令人回味,當刀子把蛋切開,看到那潺潺蛋黃緩緩流出,跟香濃的牛油果醬,混合煙三文魚食一起送入嘴裡,完美到頭皮毛孔都大開💮我哋兩姊妹二人share一杯凍泡沫咖啡 ,同出面比較冇話特別再貴啲,而且咖啡嘅味道都唔會太酸,容易入口,啱晒我哋口味😉除咗賓尼迪蛋外,老豆叫嘅No.11 All Day Breakfast 亦非常出色,份量十足,配有煙肉、香腸、炒蛋、大啡菇等等,仲有焗蕃茄同焗豆,加埋牛角包及沙律🥗味道仲相當唔錯!👨🏻平時好大食嘅佢都話好滿足🥰我自己就叫咗份蟹肉賓尼迪蛋😋平時出面好少呢款食,所以特別叫嚟試試!真係無令我失望😆蟹肉一啲都唔腥,口感超豐富。餐廳款式應有盡有,份量非常豐富,且味道絲毫不遜於其他招牌美食。非常推薦下次同三五知己或伴侶,一邊享用美食,一邊坐著聊天相聚☪️

2023-03-06 56 views
今晚同朋友去了間情調同氣氛唔錯嘅西餐廳撐枱腳🤩,咁高人氣真係令人好期待。✨首先介紹呢度既✨賓尼迪蛋 Egg Benedict mix,✨第一個既配菜係牛油果醬 及 煙三文魚,個蛋賣相夠曬吸引,好大舊好足料。配荷蘭醬及沙律,就係開胃之選、沙律🥗好爽脆、同個醬好夾。我地另外叫左蟹肉賓尼迪蛋 Egg Benedict w/ Crab Meat ✨, 蟹肉肉味香濃,配搭醬汁好特別,一試難忘。沙律配合醬汁香濃郁得黎唔會太膩,同埋都好飽肚。呢間色香美味十足日式西餐廳位於長洲中興新街地下,好容易搵到、有興趣又入來長洲玩既朋友仔可以來打卡。

2023-03-03 73 views
今日難得黎到長洲,錦係要食返啲好野先對得住自己!係朋友既推介下,就去左no.  11歎返個西式下午茶🫖先歎返杯Dirty Matcha Latte🥤,價錢唔太貴,44蚊左右!而且仲好好飲,綠茶味非常香濃,配合埋牛奶,令杯野飲變得非常香滑。而且每啖仲充滿咖啡既甘香,成杯野飲完覺得好relax😻😻聽講呢度野食質素亦非常高,我點左「個賓尼迪蛋,牛油果醬及煙三文魚配荷蘭醬及沙律」🥗全部都非常好食❗️蛋🥚味香濃滑嘟嘟,煙三文魚🐟入口即溶,配埋荷蘭醬令三文魚既味道更香濃!而沙律菜🥬非常新鮮爽甜!唔太鍾意食菜既我都食到停唔到口😽非常滿足嘅一餐,下一次入長洲都會再㴝呢間餐廳食😻😻

非常滿足嘅一餐,下一次入長洲都會再㴝呢間餐廳食😻😻
難得放假,入咗長洲一轉吃喝玩樂🥳原來依家長洲開咗好多好有品味嘅咖啡店,咁就一定要試一試,睇吓食物嘅質素拍唔拍得住市區嘅咖啡店先🤗🖤🖤🖤B.L.T煙肉芝士漢堡$72 2🖤🖤🖤普通漢堡周圍都有得食,依呢個漢堡嘅特別之處係超足料,非常注目👀👀第二個特別之處喺漢堡嘅配搭好有創意,鹹鹹脆脆既煙肉,增添咗成個漢堡嘅口感👄漢堡嘅醬汁酸酸尾尾,可以中和漢堡扒嘅油膩感😍❤️❤️❤️士多啤梨雪糕窩夫 $88❤️❤️❤️一碟有四大件窩夫,金黃色嘅窩夫烘得好香,外面酥脆裡面軟糯,蛋漿嘅味道好強烈👃🏼士多啤梨雪糕上面加左啲煉奶,成件事更有奶香更甜😚熱辣辣嘅鬆餅加埋凍冰冰嘅雪糕一齊食,真係令人食指大動🤤雖然只係試咗漢堡同窩夫,但呢兩樣食物嘅質素都係好優秀👏🏻睇嚟長洲嘅呢間咖啡店好值得我哋再嚟喎😎
🖤🖤🖤B.L.T煙肉芝士漢堡$72 2🖤🖤🖤
❤️❤️❤️士多啤梨雪糕窩夫 $88❤️❤️❤️

2023-03-01 63 views
我哋Book左間渡假屋🏨留2日1夜, 入住前先去食個brunch祭五臟廟, 見附近呢間coffee shop☕裝修幾cool, 在outdoor 已有座位, 正合我意, 室外有著柔和陽光☀️, 帶有和緩微風, 引來很怡靜舒適的感覺, 令人心曠神怡。~No.11 All Day Breakfast$108有脆口牛角包,煙肉香腸一齊食香濃肉味, 焗蕃茄滑蛋好味到不得了, 配菜仲有大啡菇同沙律,已夠飽了🥰真係足份量👍~凍泡沫咖啡☕, 幾好飲,夠滑溜啡味香濃~另加煙肉酸忌廉焗薯, 面頭既煙肉夾雜酸忌廉入焗薯內食, 食到👍🏻手指頭都食埋😋完成岩我口味,沙律清新,焗茄新鮮好食❗️最後食埋酸種麵包🍞和煙肉食, 香腸炒蛋,食指大動👍🏻👍🏻好滿足🫶第二日再來食多餐美食🤩🤩🤩
~No.11 All Day Breakfast$108
第二日再來食多餐美食🤩🤩🤩
2023-02-28 97 views
同男朋友紀念日💝特登大家請假一齊嚟長洲玩返轉👫男朋友話朋友介紹有一間別去嘅Cafe,叫no.11👩‍❤️‍💋‍👨我哋一落船就立即去搵位!飲開咖啡嘅 我哋各自嗌咗杯熱朱古力咖啡同熱鮮奶咖啡☕️兩杯嘅咖啡豆都非常香,香氣撲鼻,讓你瞬間緊繃的神經舒緩下來,苦中帶甜。識食英國🇬🇧菜一定簡炸魚薯條🍟嚟食🤪佢哋嘅薯條同魚都炸得相當不錯, 性價比高‼️食落一啲都唔油膩感,而且非常之向香口🙈好想叫多碟!平時All Day Breakfast 就食得多,今次叫鮮果乳酪全日早餐,成份嘢CP值已經相當高🆙🆙🆙加上相貌精美,打卡度100%,高質必試!✨除咗非常打卡able之外,食材都感覺較健康,大路的炒滑蛋配上煙三文魚,當然不少得佢個鮮果乳酪🈵足到爆💗同男朋友二人享受慢活、舒適嘅感覺,真係令人流連忘返🤤係長洲有個美好假期嘅開始💗

2023-02-27 65 views
今次推薦既餐廳位於長洲、雖然位置遠離市區,所以呢間餐廳更加比人一種隱世Cafe既感覺。加上好耐沒得去旅行但系又想食下正宗既西餐,所以就特登入來試下,順便行下街🤤我地揀左Chef’s table。感覺霸氣好高級。廚師好有心思。🤭《薯條$52》左邊係薯條,右邊係有齊三種滋味既醬汁,食既時候點、有曬三種口味、好正,口感很豐富。而且價錢合理、唔錯。《鮮果乳酪全日早餐 $108》鮮果乳酪要大大力推介,有藍莓🫐,士多啤梨🍓等等,配合奶酪特別開胃鮮甜。另外配煙三文魚 淡淡肉,每一淡都係滿足的滋味。😋焗豆 炒蛋 羅勒醬焗蕃茄 酸種麵包及沙律🐟仲有調味醋的清香。呢度真係打卡一流,超級好味又好睇。🍨🍰我同朋友菜式都覺得菜式好正宗,👫而且環境都幾好坐!
《薯條$52》
《鮮果乳酪全日早餐 $108》

呢度真係打卡一流,超級好味又好睇。🍨🍰
我同朋友菜式都覺得菜式好正宗,👫而且環境都幾好坐!
2023-02-24 67 views
又係我餵食妹周圍搵好野食既時間。我既朋友都係鐘意食野既人、咁岩一起放假、📒✏️所以就入長洲玩下、順便試下呢間No.11 既鮮果雪糕窩夫 ,聽聞好出名。📌聞名不如見面既📕鮮果雪糕窩夫📚終於食到,超級多水果,好似時令士多啤梨,藍莓🫐,紅莓等等,超級多,好大盤,我地兩個女仔都食唔曬,加埋D 窩夫非常脆口,新鮮出爐,成個餐都好夾、真係好想叫多一個黎食。😋~蟹肉賓尼迪蛋 Egg Benedict w/ Crab Meat,蟹肉一梳梳、好足料,蛋都好新鮮,咬落去蛋漿滿溢,滋味滿載。而且可以點荷蘭,再食埋個沙律真係飽一飽❗️估唔到除左賣相吸引之餘,食物質素都好高,窩夫真係比出面食過既好食。得閒再來幫襯。🥰

難道放假同男朋友入長洲chill下,於是俾我地發現左隱世而食物質素既西式菜,我地都食到嘩嘩聲😵我地一齊share 左個all day breakfast🥙 點解?因為個餐份量非常之多,一個人係食唔晒!我地食左🌟煙肉酸忌廉焗薯,有好多配料,每一樣都師傅精心炮製,全部都好味道🥰不得不提煙肉🥓油不油膩,唔乾身之餘仲非常嫩滑,而焗薯非常creamy,好食🤣仲有香腸🌭大大條,啖啖肉,入口好多汁,正!而羅勒醬焗蕃茄🍅同酸種麵包🥖非常特別,層次豐富,甜甜酸酸好開胃😁最後叫埋個薯條🍟薯條熱辣辣而且多脆內軟,仲有唔同醬俾你點!因為太好味,我同男朋友好快就食晒😝😝😝

2023-02-22 49 views
平時都好鍾意同朋友去Cafe識下野,消磨時間,所以揀間環境舒服嘅cafe係必須嘅條件~依間Cafe喺碼頭行過嚟都只係10分鐘左石,仲可以望到海,風景好正🌊🌊而家涼涼地最好就飲杯熱嘢🔥熱朱古力咖啡啱晒同時又想飲咖啡,又想飲朱古力嘅我😚奶非常之濃同滑,甜度亦都啱啱好😍嚟Cafe梗係要食All Day Breakfast🤩煙肉、香腸、炒蛋、大啡菇、羅勒醬焗蕃茄、焗豆、牛角包及沙律,十分豐富🤪咁多樣食物放埋一齊,擺盤又精美,食得又睇得👀鍾意食香口野嘅人可以叫埋香辣雞翼🌶️少少辣好惹味,炸到金黃香脆內裡仍然充滿肉汁,食完一隻會再想食多一隻😆😆

嚟Cafe梗係要食All Day Breakfast🤩
😍呢間食極唔厭☕Coffee shop, 今次可以坐喺可面對窗外景物既理想座位, 暖和既☀️陽光透入室內引來舒適寧靜既感覺, 令人心曠神怡💗📣 先call一個((賓尼迪蛋🍳、牛油果醬🥑 及 煙三文魚, 配荷蘭醬及🥙沙律 Egg Benedict mix)): 色彩絢爛既Egg Benedict中嫩滑流心蛋黃🍳、牛油果醬同荷蘭醬撈埋食意外地夾, 口感順滑好滋味, 煙三文魚🐡份量多到可以包住塊toast食, 大量沙律菜好醒胃🫠📣 再call一杯((凍泡沫咖啡☕)), 咖啡味濃烈之餘帶有奶香,甜而不膩🤤📣 心思思call多個甜品((🍓士多啤梨雪糕窩夫)), 新鮮士多啤梨加上鋪🧁雪糕面既士多啤梨醬, 令忌廉雪糕甜中帶酸, 放於酥軟既🧇窩夫上同食, 引人入勝😋🥰環境怡人、食物質素尤如酒店🏨, 難怪常時座無虛席!👍🏻👍🏻

2023-02-20 50 views
同大學同學們幾個人放假,一齊入長洲兩日一夜,緊係搵間岩大家一齊share嘅dishes la😼🚩Black魚仔竹炭漢堡 $82竹碳漢堡包都係第一次食,好鬆軟同甜甜地,仲有爽脆感,配搭埋水牛芝士、漢堡牛肉,脆魚仔,增加口感,食埋成個包都唔會滯。仲有一系列脆蒜片,蕃茄、大量沙律🥗菜及他他醬😆大份夾抵食,影相打卡一流!🚩B.L.T煙肉芝士漢堡$72 咬落去首先夠脆身配車打芝士、煙肉、紫洋蔥🧅、漢堡牛肉等等~個人認為煙肉亦煎得好脆口,口感幾好,而芝士就比較淡,唔算重芝士味😬其實我覺得啲配菜都算好食,好似有蕃茄、生菜、酸瓜及自家製醬汁💕總結體驗上,no. 11 餐廳非常寫意,座位亦夠寬敞,食材充滿驚喜!為生活繁忙的城市人,帶點清新小確幸,在此享受一頓悠閒。

🚩Black魚仔竹炭漢堡 $82

🚩B.L.T煙肉芝士漢堡$72

2023-02-17 67 views
同閨蜜遠離煩囂,入長洲玩玩,所以最開心就係俾我地搵到一間文青餐廳,🍹可以放鬆一下之餘,仲有個地方坐下休息下。個名都好特別,叫No.11。❤️餐牌設計都好有心思,我即刻比呢個鮮果乳酪全日早餐 吸引左,色彩鮮豔,好多選擇。煙三文魚鹹鹹香香,焗豆酸酸甜甜,炒蛋新鮮。😻第二個菜式就係脆香雞翼,個皮炸到好鬆脆,撒滿孜然粉,增加酥脆可口味道,🪫食完又食。食左咁多野,來翻一杯清新果甜茶香啤酒,就最適合。 茶香解膩。😻我同行既朋友都好滿意,🎉覺得呢間餐廳性價比幾好、值得再來。😽😽😽

煙三文魚鹹鹹香香,焗豆酸酸甜甜,炒蛋新鮮。😻

2023-02-16 47 views
今日同事一齊入長洲做野,行過見到呢度既野食睇落好好味,我地就入下黎食啦,果然一試難忘🤩我就點左個B.L.T煙肉芝士漢堡配車打芝士,煙肉,紫洋蔥,漢堡牛肉等🍔材料非常豐富,而且配搭好清新,所有食材都好夾,佢個自己醬汁好特別,係出面完全食唔到既味道。而且牛肉牛味非常香濃,但又唔會蓋過煙肉既香味,總之就好正❤️愛上了而我同事就點左Chili Hawaiian 火辣煙肉菠蘿漢堡🍔同樣都係好好食!甜甜多汁既菠蘿🍍配煙肉🥓,簡直完美,好感好豐富😋而呢個脆香雞翼🐥唔會太熱氣之餘又多汁嫩滑!入黎長洲既你地,一定要試哦🙌