Restaurant: no.11
Info:

2023-02-15 60 views
最近好多人打卡呢間餐廳,我身邊好多朋友都試過呢間No.11,所以我當然唔可以錯過啦。今日想食得好D,我地就約左朋友黎呢間西餐開餐。餐廳整個風格走輕奢風,白色為主既淺色環境很寧靜很舒服。👜👛✅ 🍞 No.11 All Day Breakfast $108配煙肉 香腸 十分香口,亦十分香脆。炒蛋好多好大兜。大啡菇 羅勒醬焗蕃茄 焗豆 鮮甜既味道,而且味道好正宗。牛角包鬆軟及沙律新鮮。✅ 🥦煙三文魚蒜忌廉焗薯 $108估唔到可以一次過試曬煙肉,香腸入口時由肉出來嘅肉汁充滿在口中,炒蛋,羅勒醬焗蕃茄,仲有酸種麵包及沙律。醬汁掛汁度極高,滋味滿足。擺盤好有心機,📸️影相一流,而且味道都高質。做個總結,全部食物上枱時入口香脆,店員服務態度友善 😎全部都唔錯,所以朋友們都冇介紹錯、真心好食😋

美國🇺🇸有處Long Island, 香港🇭🇰有個長洲, 有著裝潢別緻又有文清feel, 好似去左歐美國家既地度cafe🍽️💟 我哋之前黎食呢度既焗薯🥔, 食過返尋味, 再order 牛油果醬蟹肉焗薯, 配菜仍有芝士焗蕃茄,煙肉和香腸,我用酸種麵包夾滑蛋食, 真係食唔停口!仲有清爽沙律水準保持👍🏻🤩☯️ 我叫杯🍫 熱mocha咖啡 ☕, 好靚既拉花,朱古力味濃郁;另外叫份炸魚薯條🍟, 外脆內嫩滑仲有魚味🐟☸️ BF就叫 No.11 All Day Breakfast , 佢既配菜亦有芝士焗蕃茄同埋焗茄汁豆🫘, 煙肉和香腸都好夠脆❤️大大份脆香牛角包🥐同樣夾滑蛋食,一試愛上😻醬爆多汁既大啡菇超好味正👍🏻🤩每碟的賣相均很吸睛, 足見👨🏻‍🍳厨師及店主很用心經營💓

每碟的賣相均很吸睛, 足見👨🏻‍🍳厨師及店主很用心經營💓
2023-02-13 51 views
好耐冇出街玩下試下好野,前日去長洲行山,午餐時間就選擇系呢間餐廳食,裝修簡約大方、岩曬我地呢D 文青打卡,我地就一於試下店員推介既套餐。🍽🍽薯條$52 🤩🤩要大贊呢個醬汁,夠曬大碟,而且味道非常濃味,一試難忘。薯條咬下去啖啖肉,大滿足。煙三文魚蒜忌廉焗薯 $108🤩🤩,主角三文魚肉夠肥美,軟軟嫩嫩,色澤鮮紅。另外煙肉同埋香腸好脆好有口感。炒蛋岩岩熟,羅勒醬焗蕃茄都幾好味,份量十足,更加美味。真係滋味滿載既一餐,我同朋友都非常滿意😋仲影左好多相,開心😄💯💯
2023-02-13 38 views
週末係長洲Staycation,自然醒後當然enjoy返一份豐富、美味的 All Day Breakfast,好好犒賞自己吧!同班姊妹👯‍♀️👯‍♀️上網睇咗一輪啲食評後,決定去呢間!先講講炸魚薯條🍟炸魚漿衣薄薄,滿滿是黑椒和檸檬香味,魚肉厚身,啖啖豐腴。薯條外脆內軟,香口到停不了,一條接一條,滋味!終於尋回英式味道!立即加返支長洲手工啤酒啤啤佢🍻嗝一嗝爽曬嘅淡棕啤酒🍺Cheers!原本以為香辣雞翼平平凡凡,點知真心外脆外軟,香噴噴熱辣辣😍一啲都唔失色!原來呢度嘅全日早餐一樣有睇頭‼️‼️‼️超多人叫No.11 All Day Breakfast ,咁大份都係$108🤪🤪🤪🤪所有料都好精緻~相當豐富,吃起來絕對滿足,值得一試!成班姊妹最enjoy都係牛油果醬蟹肉焗薯🥙蟹肉唔會腥,同薯仔出奇地夾 加埋牛油果蓉,口感一流!每舊腸仔、煙肉、炒蛋,豐富喎!一啲都無偷工減料😍可算是比其他餐廳豐富💮
💡知道長洲可以帶同我的puppy🐶上船, 又有間pet-friendly的coffee shop☕可以排排坐, 實在太興奮, 放假專誠去找這間朋友介紹的coffee shop;時間尚早, 就來一個 ** 鮮果乳酪全日早餐:鮮果乳酪帶有楓蜜糖漿🍯的是greek yougrt, 還有Granola🍿和strawberries🍓、blueberries🫐一起吃, 口感很豐富;有我至愛的酸種麵包🥖, 可以和puppy🐶分甘同味, 牠亦食得很享受;有很新鮮Juicy的焗蕃茄🍅, 鋪有百里香和塊熔化的🧀芝士一起吃, 入口很有醬爆感覺;焗黃豆🥜、🍳炒滑蛋、新鮮厚肉的煙三文魚🐡拌著沙律食, 很有層次感;此程不枉此行, 在離島竟會有不錯水評的coffee shop, 本地長洲居民有福了!🥰🥳

近幾年嚟長洲開多咗好多型格小店同Cafe,吸引咗唔少人專程入嚟打卡食嘢📸而每次去親長洲,我都必定會去中興街嘅No.11 咖啡店,每次都唔會令我失望🙆🏼‍♀️🟰No.11 All Day Breakfast $108🟰每樣食物都係新鮮煮,熱辣辣好有溫度♨️牛油味超香嘅牛角包入口鬆軟,而炒蛋嫩滑到真係咬都唔使咬就滑入喉嚨,好好食😍🟰蟹肉賓尼迪蛋 $128🟰賓尼迪蛋通常都係夾煙三文魚,不過原來夾蟹肉都一樣好食💃🏻 荷蘭醬質地豐厚,唔會水水的,味道同質感都做得好出色👏🏻🟰Black 魚仔竹炭漢堡 $82🟰黑色嘅漢堡外型上已經冇得輸🖤裏面,除咗有漢堡一般有嘅材料之外,竟然仲加咗脆魚仔同脆蒜片,超有驚喜嘅組合🤩脆魚仔同脆蒜片增加左成個漢堡包嘅口感,仲有一浸獨有嘅香味,perfect match!

🟰蟹肉賓尼迪蛋 $128🟰

🟰Black 魚仔竹炭漢堡 $82🟰

2023-02-09 42 views
見上網話長洲有間叫no 11食西餐非常出名既小店!於是趁假期入黎朝聖一下!食完完全唔係no. 11,而係no1 !!!✨煙三文魚蒜忌廉焗薯✨簡直係我食過而黎最好食既全日早餐!煙三文魚道滿香濃既魚油香,入口齒夾留香!而且配搭埋個焗薯簡直令個薯仔口感好豐富!香腸炒蛋亦好高水準,麪包亦好鬆軟😋✨煙肉酸忌廉焗薯✨都好豐富好正😍老公話煙肉香脆可口,最鍾意係個包,因為羅勒醬焗蕃茄 酸種麵包味道特別,酸酸地好開胃,係出面食唔到😝✨薯條✨一齊食!果然都係高水準,脆卜卜不在話下,仲有兩款醬俾你選擇,簡直一個價錢兩種享受!😇
工作關係今日入咗一轉長洲,晏晝諗緊食咩之際,就比轉角一間小店吸引到😌二話不說就入咗去,感覺哩度會有好嘢食😋叫咗一杯 ☕️熱朱古力咖啡 暖一暖身☺️咖啡嘅拉花好有心思,視覺上已經完勝🫶🏻朱古力味濃烈但唔苦,飲落好舒服,即刻暖返哂❤️‍🔥見到隔籬枱份焗薯好正,所以我都叫咗 🥔牛油果醬蟹肉焗薯🙈焗薯好綿密,食完咁大嚿嘅焗薯其實已經好飽,但哩份焗薯仲包埋一堆食材😮我最欣賞係焗蕃茄,小店好用心加咗芝士同羅勒醬去焗,所以食起上嚟嘅層次特別多,值得一試👏🏻👏🏻一杯熱飲一份焗薯,舒舒服服咁渡過一個寧靜嘅下午,自己一個都可以食得好好㗎😎

2023-02-07 60 views
難得放假,梗係去遠啲地方鬆一鬆喇💝是日去咗間no.11嘅Cafe👀最好嘅係可以與朋友嗌多幾款食物一同分享🖖🏻開心share又可以試多啲嘢😼賓尼迪蛋 ($108)當中有牛油果醬及煙三文魚,以及配荷蘭醬及沙律,當中食物嘅擺盤頗有心思💖吃起來的口感濃稠、滑順,還帶些酸酸的滋味。牛油果醬蟹肉焗薯($148)食既時間舊舊都食到勁多牛油果🥑醬同蟹肉既味道,好正架😛碟內仲會有羅勒醬焗蕃茄啊、煙肉啊、 香腸 啊、炒蛋也炒得嫩滑加埋酸種麵包一齊食✅特別介紹🦀️蟹肉賓尼迪蛋 ($128)是我暫時吃過覺得最好食的,亦是覺得最足料、最有誠意的。 不但有荷蘭醬及沙律,而且食到大大啖蟹肉😚滋味十足!呢度出品的食物質素也很高,而且選擇很多,一定為你帶來surprise😻
2023-02-06 46 views
老表和我👫特意去長洲美食遊, 大粒魚蛋、長卷薯片、芒果糯米糍...都嘗過了, 去到近天后廟發現有間裝修頗潮既餐廳, 稍等一下有位入座✌🏻~ No.11 All Day Breakfast $108鬆軟香脆牛角包🥐配煙肉和🌭香腸食, 好好味😋🍳炒滑蛋同🫘焗豆食生津開胃,  爆汁大啡菇仲有🥗沙律好新鮮,老表一邊食一邊讚👍好飽足🥰~ 🍫熱朱古力咖啡☕, 拉花清淅輪廓鮮明, 入口啖啖順滑,朱古力香味, 俱有奶既餘香, 飲到停不下來😍😍~ 🥑牛油果醬蟹肉焗薯, 牛油果醬合蟹肉併焗薯一齊, 食到稔稔脷😋, 將煙肉夾酸種麵包食很飽肚, 香腸伴炒蛋食, 最後焗蕃茄🍅連沙律食, 解膩消濟✌🏻~ 隱食美食又多一處所值得推介🏅

~ 隱食美食又多一處所值得推介🏅
2023-02-06 28 views
身為長洲居民既我都未試過呢度既野食!因為平時都大排長龍!今日難得有時間排下隊,於是我都去食返餐好!排完你就會覺得係非常值得😚😚叫左客「賓尼迪蛋牛油果醬及煙三文魚配荷蘭醬及沙律」份量非常之多,一個人食都夠晒飽!😍而食物質素亦非常出色! 賓尼迪蛋🥚一試難忘,半熟蛋黃配合荷蘭醬,入口層次非常豐,十分滋味!而煙三文魚🍣充滿陣陣魚脂口,加埋濃郁既用油果醬,直頭係人間美食。沙律菜🥗亦非常新鮮😋😋呢杯Dirty Matcha Latte🍵亦好有驚喜。綠菜味道極之香濃,味道回甘,濃合埋鮮奶令整杯綠茶非常順滑☺️超好飲。會再去幫襯❤️❤️
2023-02-06 44 views
🌄琴日去左長洲行山、同一班朋友見下面、之後好累、想搵間環境舒適,🎖食物高質既餐廳休息下、網站推薦左呢間、所以即刻入去試下。▶️▶️煙三文魚蒜忌廉焗薯 $108配煙肉 香腸 炒蛋 羅勒醬焗蕃茄 酸種麵包及沙律,整體來說高質,最鍾意個薯仔,好新鮮、薯仔味道出,蒜蓉忌廉畫龍點睛,令到薯仔更加甘香。⏺⏺牛油果醬蟹肉焗薯$148配煙肉 香腸 炒蛋 羅勒醬焗蕃茄 酸種麵包及沙律,呢個餐既牛油果🥑要一讚,牛油果岩岩好熟,牛油果軟軟甜甜甘,同蟹肉好夾,試過就知係一級好味。😋➡️➡️香辣雞翼$52非常多,好抵食。雞翼預先醃製過,所以好入味。集香,脆,辣,香於一身。🤩放假可以見下朋友,食下野,唔錯,幾好!
▶️▶️煙三文魚蒜忌廉焗薯 $108
⏺⏺牛油果醬蟹肉焗薯$148
➡️➡️香辣雞翼$52
放假可以見下朋友,食下野,唔錯,幾好!
2023-02-03 44 views
我細細個住係長洲,今次返香港🥹🥹好耐沒食好野,所以特登BOOK 左呢間隱世西餐同舊同學聚會,餐牌好多選擇,而且顏值都好高。我就叫左💕 No.11 All Day Breakfast $108 💕配煙肉夠香脆,香腸配炒蛋夠惹味,配菜大啡菇羅勒醬焗蕃茄,焗豆,牛角包及沙律西京燒 鱈魚柳 超級大碟,鮮美多汁,配合獨特醬汁非常正。朋友叫左❣️牛油果醬蟹肉焗薯$148 ❣️ 我最鍾意羅勒醬焗蕃茄,好特別,提升味道層次。牛油果好Creamy,薯仔口感軟實。咁耐冇見,梗係飲啤酒慶祝下,有Hoegaarden 250ml $42 💞同埋💞 Premium Malt’s 380ml $48 💞,甘香醇厚,係聚會既好選擇。幾好窩呢間,同朋友吹水傾計,地方都夠舒服👍🏻👏🏻推薦!

幾好窩呢間,同朋友吹水傾計,地方都夠舒服👍🏻👏🏻推薦!
2023-02-01 38 views
上網睇到好多人大讚呢間喺長洲嘅Cafe出品絕對唔馬虎,而且價錢份量味道都好合理,好值得去試一試😎📍蟹肉賓尼迪蛋配荷蘭醬及沙律-賓尼迪蛋嘅水波蛋煮得啱啱好👍🏼流心嘅蛋黃令到底下嘅鬆餅更為濕潤💦伴碟嘅沙律菜好fresh,成個配搭無得頂🥰📍B.L.T 煙肉芝士漢堡-漢堡嘅餡爆多,有車打芝士,煙肉,紫洋蔥,漢堡牛肉,蕃茄,生菜,酸瓜同自家製醬汁🤩一啖根本咬唔哂😝 漢堡牛肉好有肉汁,煎得焦焦脆脆,絕對係呢個漢堡嘅靈魂🤤Cafe環境簡單有型,走輕工業風設計,水泥牆身加木枱木凳,原來長洲都有咁正嘅cafe😃

2023-01-31 36 views
👩‍❤️‍👨上個禮拜系我同老公嘅結婚週年紀念日,我地第一次拍拖既地方就係長洲,所以就黎呢間餐廳約會下🤗🤗呢一間餐廳位置都算就腳,唔錯。🦐鮮果乳酪全日早餐 $108 早餐唔想食得太Heavy、所以就只係叫左呢個,但係估唔到分量十足、都夠曬我地兩個食、乳酪好滑好鮮配煙三文魚,更加增加滋味。焗豆 炒蛋 羅勒醬焗蕃茄都好多、焗豆個味調教得岩岩好,唔會太酸太甜。酸種麵包及沙律好期待!👏🏻👏🏻另外兩杯野都值得期待。🌐凍泡沫咖啡 $40有拉花,味道回甘、咖啡味道濃厚之餘又有奶味、唔錯。而🌐另外一被熱鮮奶咖啡 $40,就多左一份新鮮,鮮奶味道更加出。好好入口,超級鮮味!💠下次有咩慶祝活動可以再一齊去試下餐牌入面既其他食物,順便感受下風土人情。💠

🦐鮮果乳酪全日早餐 $108