2024-07-28
🇹🇭旺角貼地泰菜cafe🍻-本身想喺旺中掃街 不過攞住勁多嘢 最後都係搵間餐廳低坐低食飯😂 位於T.O.P嘅呢間餐廳 有好多搞笑啜核嘅港味設計 坐得舒服仲好啱打卡架📸 -🍌 泰式香蕉煎餅 - 爆谷脆醬阿華田 $88呢度嘅香蕉煎餅嘅餅皮唔會好油 又唔太甜膩 可以說服自己食多幾舊🤤 仲配咗雪糕 有冰火二重奏嘅感覺㖭☃️-🍝 泰式打拋豬醬意大利粉 $128一嚟到就聞到好香嘅金不換香氣🍀 味道食落同意粉好夾 ☺️意粉煮得啱啱好 比較幼身好chewy 係我鍾意嘅款式🥰-🍕 黃咖喱蟹肉薄餅 $158呢度嘅薄餅屬於薄脆款 好crispy😳 黃咖喱嘅味道唔會太搶🍛 值得一讚蟹肉夠多 確保啖啖都有🦀 -🍗 炸香茅難翼 $78 (6隻)雞翼炸到脆卜卜 正呀😋 入面都唔會嚡 搞到我好想點甜酸醬嚟食🤣-📍 No Money So Lonely旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖
🍌 泰式香蕉煎餅 - 爆谷脆醬阿華田 $88
🍝 泰式打拋豬醬意大利粉 $128
🍕 黃咖喱蟹肉薄餅 $158
🍗 炸香茅難翼 $78 (6隻)
📍 No Money So Lonely