2024-08-08 4262 views
@nomoneysolonely.hk thai fusion cafe located in Mong Kok, Hong Kong ☕️ offers a variety of Thai and Western fusion dishes 🐘 nordic vintage interior with a funky style 🐻‍❄️ adorned with forest decor 🌲 and animal ornaments 🐅香港旺角玩味泰西咖啡廳 @nomoneysolonely.hk ☕️ 主打泰式和西式融合菜式 🐘 北歐復古風格 帶有趣味 🐻‍❄️ 樹林佈置 🌲 動物擺設 🐅🐓 烤香草無骨春雞配冬陰功古欺米 HKD$108roasted herb chicken with tom yum couscous春雞厚實嫩滑 古欺米鬆軟 濃濃冬陰功味🍝 香煎日本帶子椰香蕃茄意大利粉 HKD$128pan-fried scallops tomato pasta帶子飽滿 意粉掛汁 椰香中和了蕃茄酸甜🦑 唐揚魷魚 + HKD$28deep fried squid魷魚彈牙 外皮酥脆🐥 避風

🐓 烤香草無骨春雞配冬陰功古欺米 HKD$108

魷魚彈牙 外皮酥脆

🐥 避風塘雞翼 + HKD$38
crispy garlic chicken wings
皮脆肉嫩 粒粒炸蒜

🥣 今天的湯 (南瓜忌廉)x 2 (lunch included)
soup of the day (creamy pumpkin)
湯質幼滑 南瓜濃郁

🍤 炸蝦餅 +酸辣海蜇 x 2 (lunch included)
+ deep fried shrimp cake + sour spicy jellyfish
炸蝦餅 香脆彈牙 酸辣海蜇 爽脆開胃

🥭 偽 芒果糯米飯 HKD$78
mango sticky rice mousse cake
外層椰奶凍 中間軟糯糯米飯 淋上芒果汁 酸甜清新

🍓 士多啤梨玄米茶奶昔 轉配 + HKD$48
strawberry + genmaicha milkshake
奶香幼滑 酸甜解膩

🥥 椰椰雪啡 轉配 + HKD$46
coconut snowy with pandan kaya
棷子雪糕配上椰奶 淋上咖啡 香醇帶有椰香

⭐️ lunch sets available weekdays 12 PM - 3 PM

📍 @topmongkok 旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖 🇭🇰
4 day(s) ago 0 views
裝潢走玩味風格,吸引眼球,菜式主打東南亞Fusion菜,配搭新穎獨特。Lunch set包湯和炸蝦餅與酸辣海蜇。燒美國封門牛柳沙律(辣) ($98)封門牛柳肉味濃郁,沙律酸辣開胃。椰香墨汁海鮮意大利飯 ($158)賣相吸引,帶子厚身,魷魚柔軟,蝦厚肉爽彈,意大利飯入味且有咬口。流心提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕 ($78)巴斯克芝士蛋糕柔軟,面層加上浸滿咖啡的手指餅和tiramisu cream,香氣十足,呈現多重的柔美層次。開心果奶蓋齋啡 (+$32)Lunch set本身包飲品,選其它飲品可享減$20優惠。以齋啡為基底,頂端再鋪上一層綿密濃厚的開心果奶蓋,搭配香醇咖啡,入口散發滿滿堅果香氣和咖啡香,帶來豐富滋味。
Lunch set包湯和炸蝦餅與酸辣海蜇。
燒美國封門牛柳沙律(辣) ($98)
封門牛柳肉味濃郁,沙律酸辣開胃。
椰香墨汁海鮮意大利飯 ($158)
流心提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕 ($78)
開心果奶蓋齋啡 (+$32)
Lunch set本身包飲品,選其它飲品可享減$20優惠。
黎到旺角搵食 見到呢個空間感十足玩味濃的西泰餐廳#NoMoneySoLonely 🥲 除左個名啱晒糧尾黎之外價錢都好啱糧尾🤣 人均250 前菜主菜甜品有齊前菜叫左水牛芝士黄金粟米酸辣沙律 估唔到咁大份唔係普通沙律咁簡單上面有好多配料口感十足🥗主菜叫左煎刺身帶子魚籽紅花意大利飯同冬蔭公大蝦比薩三粒厚身原粒帶子 刺身用 所以輕輕煎香已經食得Pizza組合幾有趣 冬蔭公薯蓉真係第一次食🍕配埋芝士青椒大蝦 口感豐富惹味🧀🍤甜品係呢個造型現代嘅泰式香蕉煎餅 阿華田味 上面配有爆谷 曲奇雪糕 華田脆脆 甜蜜happy share🥰餐廳仲有唔少姊妹店 下次去試埋其他區餐廳先🫶🏼
黎到旺角搵食 見到呢個空間感十足玩味濃的西泰餐廳

配埋芝士青椒大蝦 口感豐富惹味🧀🍤

甜品係呢個造型現代嘅泰式香蕉煎餅 阿華田味

餐廳仲有唔少姊妹店 下次去試埋其他區餐廳先🫶🏼
2024-11-11
$270 (Dinner)
  • 泰式香蕉煎餅 阿華田
  • 香煎刺身帶子魚籽紅花意大利飯
  • 水牛芝士黄金粟米酸辣沙律
2024-11-12 0 views
今日收工即興約左朋友食飯,約左係中間點-旺角到食,自從轉左新工都好似好耐無約朋友食飯,之前食過The old book store,今次一於試埋佢姊妹店,No Money So Lonely,個餐廳名好岩我haha.我哋叫左個兩人餐,有餐湯、前菜、意粉、主菜、甜品同飲品。.是日餐沙-🎃南瓜忌廉湯南瓜味濃郁,好creamy .前菜-🍤炸蝦餅炸到脆口,邊食邊傾計就岩哂~.意粉-🦀辣椒螃蟹醬蟹肉意大利粉面頭鋪上大量蟹肉好仲有蟹子增加口感!!意粉好惹味,但就有少少辣,但係又會忍唔住想繼續食😏.主菜-🍖豬肋骨豬肋骨好腍,輕輕一切就骨肉分離,配埋微辣醬汁好開胃,仲有薯條伴碟.甜品🍫-棉花糖朱古力窩夫+$48窩夫脆口好好食,中間仲有麻薯🤤朱古力cream甜點適中,加埋棉花糖同雪糕,好邪惡!.飲品-🍑水蜜桃茶-🍌香蕉朱古力奶昔+$48奶昔唔會過甜,先飲到香蕉味再飲到朱古力味,整體都幾夾.

我哋叫左個兩人餐,有餐湯、前菜、意粉、主菜、甜品同飲品。

是日餐沙-🎃南瓜忌廉湯
南瓜味濃郁,好creamy

前菜-🍤炸蝦餅
炸到脆口,邊食邊傾計就岩哂~

意粉-🦀辣椒螃蟹醬蟹肉意大利粉

主菜-🍖豬肋骨

甜品🍫-棉花糖朱古力窩夫+$48

飲品
-🍑水蜜桃茶
-🍌香蕉朱古力奶昔+$48
奶昔唔會過甜,先飲到香蕉味再飲到朱古力味,整體都幾夾
去年曾經吃過他們的lunch,cp值高而且甜品很好吃,一直念念不忘,餐廳佈置很有心思,最近他們掛上了萬聖節裝飾,決定再過來吃晚餐😆.萬聖節二人晚餐 $555✨▪️椰香南瓜湯▪️南瓜湯是用南瓜碗盛上🎃超有feel😆南瓜蓉非常香甜,配上一點椰汁,感覺有點像甜品🤣甜而不膩~▫️蝦餅配涼拌海蜇▫️▪️吞拿魚田園沙律▪️這兩款都是屬於開胃菜,味道正常,蝦餅香脆可口,但沙律的調味偏咸。▫️嘩鬼八爪魚墨汁意大利飯▫️八爪魚煎得十分香嫩,下面搭配墨汁意大利飯,擺碟很有萬聖節氣氛😆😆是完美的組合🫡▪️紐西蘭有骨肉眼扒▪️我們點了五成熟,上枱時熟度略為多了一點,但不影響口感,同樣是嫩滑有咬口,而且牛味很濃,餐廳讓我們配搭了酸辣醬,個人覺得不用點醬已經很好吃😳▫️開心果奶昔▫️▪️紅石榴荔枝紅茶▪️奶昔打成了冰沙的口感,開心果味很濃烈而且不假,不過如果減一點糖會更完美。紅石榴荔枝紅茶是熱茶~ 超多果肉🍷▫️萬聖節甜品▫️甜品是檸檬芝士mousse,上面有些藍莓果醬,很像芝士蛋糕😆
萬聖節二人晚餐 $555✨
▪️椰香南瓜湯▪️
南瓜湯是用南瓜碗盛上🎃超有feel😆
南瓜蓉非常香甜,配上一點椰汁,感覺有點像甜品🤣甜而不膩~

▫️蝦餅配涼拌海蜇▫️
▪️吞拿魚田園沙律▪️

▫️嘩鬼八爪魚墨汁意大利飯▫️

▪️紐西蘭有骨肉眼扒▪️

▫️開心果奶昔▫️
▪️紅石榴荔枝紅茶▪️
紅石榴荔枝紅茶是熱茶~ 超多果肉🍷

▫️萬聖節甜品▫️
T.O.P.超多高質餐廳性價比又高,呢間西泰fusion料理亦都非常值得一試!!餐廳環境充滿北歐森林風,菜式主打用西餐手法呈現泰式味道,每一道都超惹味!!- 流心堤拉米蘇巴斯克甜品控必點!!充滿空氣感堤拉米蘇芝士醬配上流心輕盈巴斯克芝士蛋糕。入口朱古力香氣強,柔滑馬斯卡彭芝士醬中微微散發咖啡香氣,底部巴斯克輕盈芝士香氣,整體層次感十足!!超好食!!- 白痴戀人白朱古力咖啡!!加入烤綿花糖令甜美感上升,打卡味道都一流!!- 士多啤梨玄米奶昔驚喜味道!!草莓奶昔酸甜香氣濃郁,配上清新米香玄米茶奶昔出奇地夾!!味道清新口感濃厚!!- 辣椒螃蟹醬蟹肉意大利粉充滿新加坡風味!!辣螃蟹醬滿滿蟹鮮香,酸甜茄醬及濃鮮蟹油香氣超惹味!!鋪上大量蟹肉非常滿足!!- 泰鐘意青檸凍的蜆超開胃!!隻隻蜆肉都鮮味飽滿,用上大量辣椒、魚露及青檸醃製,咸酸香氣令人食指大動!!
流心堤拉米蘇巴斯克
辣椒螃蟹醬蟹肉意大利粉
- 辣椒螃蟹醬蟹肉意大利粉
泰鐘意青檸凍的蜆
- 泰鐘意青檸凍的蜆
$200 (Dinner)
流心堤拉米蘇巴斯克
白痴戀人
士多啤梨玄米奶昔
辣椒螃蟹醬蟹肉意大利粉
泰鐘意青檸凍的蜆
2024-10-16 1183 views
呢間玩味極重既餐廳搞咗個自己蛋糕自己畫,我地即刻去咗試,陶冶性情~顏色好pastel, 點油都靚~成件事好減壓,特別係唧朱古力!個蛋糕係cheesecake, 本身就好食,所以放膽創作啦,都幾岩同小朋友去~食物方面依然高質~Thai fusion style~辣螃蟹醬蟹肉意粉,好多蟹肉蟹子,口感豐富~辣螃蟹醬味道甜甜地但又保持到辣味,好開胃~香煎帶子紅花意大利飯,帶子不吝惜都比咗幾粒,肉質唔會好腍,有咬口,亦都鮮甜Risotto就味道唔會太重,所以唔會膩,飯既質地都岩口味,唔會太硬,但又食到粒粒分明😀最後仲叫多個春卷~勁好食!即整所以好脆口~餡都好多,口感豐富!重點係唔油!一個人食哂成盤都得🤣飲品選擇好多,桂花柑桔蘋果沙冰so refreshing~因為有柑桔所以唔會好甜,,淡淡桂花清香,呢杯好解渴👍🏼黑芝麻豆漿沙冰足料,重芝麻味,做沙冰會令佢口感冇咁重~

食物方面依然高質~Thai fusion style~

2024-10-15 787 views
叫左今日的湯$68細碗到震,重要得半碗軟殼蟹咖哩包,軟殼蟹好咸咖哩有苦味,蒜蓉包係淋既成碟野最好食就係果幾片蝦片帶子唔知乜乜risotto,帶子入面凍既細份到幾啖就食完收你$148性價比無都算,諗住味道可以搭夠點知都係難食都嘔成間餐廳大把位6pm第一枱入到去都重要坐啲路口2人枱唔明安排係點無服務,枱面紙巾都無張,水又無人fill想埋單,個個staff拎住手機玩電話無人理你真係等執笠算,唔明點解呢間野會有500幾個like
叫左今日的湯$68細碗到震,重要得半碗

軟殼蟹咖哩包,軟殼蟹好咸
咖哩有苦味,蒜蓉包係淋既
成碟野最好食就係果幾片蝦片

帶子唔知乜乜risotto,帶子入面凍既
細份到幾啖就食完收你$148
性價比無都算,諗住味道可以搭夠
點知都係難食都嘔

成間餐廳大把位
6pm第一枱入到去都重要坐啲路口2人枱
唔明安排係點
無服務,枱面紙巾都無張,水又無人fill
想埋單,個個staff拎住手機玩電話無人理你
真係等執笠算,唔明點解呢間野會有500幾個like
2024-10-11 943 views
No Money So Lonely 一個充滿玩味與有格調餐廳,一坐低就俾餐牌句Shut Up and Take My Money 吸引住,好搞笑🤣環境坐得舒適,好適合年輕人👭👬餐廳的裝潢非常有特色,好似有種獨特的氛圍感覺,做到與眾不同的效果💖chill住傾偈食飯好relax😌💫酸辣涼拌海蜇煙三文魚🪼🐟涼拌海蜇搭配煙三文魚,酸辣的口感讓人胃口大開,清爽又不油膩,開胃小食🤤💫泰式辣汁八爪魚沙律🐙八爪魚鮮美彈牙配上泰式辣汁,再加上沙律菜蘿蔔絲🥗新鮮口感充滿左熱帶風情,口感層次豐富,青檸檬汁🍋‍🟩令整道沙律更錦上添花🤩💫牛肝菌意大利飯意大利飯軟硬適中,牛肝菌濃郁味道香氣撲鼻,與意大利飯完美融合一齊,每一啖都食唔停口😋💫泰式香蕉煎餅🥞配爆谷脆脆醬阿華田最後絕對不能錯過甜品!擺盤精緻打卡一流😍煎餅外脆內軟搭配爆谷脆脆醬和阿華田,甜甜蜜蜜,再加埋曲奇雪糕🍦每一啖都好幸福✨

💫酸辣涼拌海蜇煙三文魚🪼🐟

💫泰式香蕉煎餅🥞配爆谷脆脆醬阿華田

泰式香蕉煎餅🥞配爆谷脆脆醬阿華田
2024-07-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
酸辣涼拌海蜇煙三文魚
泰式香蕉煎餅🥞配爆谷脆脆醬阿華田
  • 泰式辣汁八爪魚沙律
2024-10-02 1582 views
今日又嚟咗位於旺角旺區T.O.P.的「No Money So Lonely」。今次係同朋友慶祝一個小生日。我點咗兩個午餐,第一個係豬髀骨,第二個係泰式千層麵,最後一個蛋糕配蠟燭。呢度嘅菜式都帶有創意,融合了唔同既風味,感覺新穎。豬髀骨口感嫩滑,肉質鮮美,醬汁味道濃郁,唔會膩口。至於泰式千層麵,層次分明,酸辣嘅調味,特別適合喜歡嘗試新口味嘅人。餐廳的環境設計相當時尚,色彩繽紛又不失優雅,營造出一種輕鬆的用餐氛圍,非常適合朋友聚餐或者約會。服務員友善熱情,有要求會幫忙。絕對會再嚟光顧!如果你喺旺角附近,呢度真係夠晒方便呀。諗唔到去邊度食我都會過嚟
呢度嘅菜式都帶有創意,融合了唔同既風味,感覺新穎

Celebration
Birthday
2024-09-25 1836 views
25/8/2024 一行五個朋友仔聚會,揀咗呢間餐廳,主要原因係為咗同公仔打卡,餐廳環境整體不錯。不過感覺較逼。O 咗嘴用餐時間90分鐘*假若後面冇人等位就可以繼續坐。到咗之後點了4份食物1)泰式蝦餅(4件)2) 香濃鮮茄虎蝦意大利麵3) Pizza-黃咖喱蟴肉4)燒豬頸肉食物質素普通⋯食完後同朋友們帶公仔去餐廳內四圍打卡。職員態度冇禮貌,只顧自己傾計,感覺唔到對服務業熱誠。食物整體質素麻麻,職員態度較差。我朋友在結帳及離開前也有反映職員態度問題,並詢問職員可唔可以打卡,職員說是「可以」的。相信除了食物質素外,員工態度也很緊要
O 咗嘴用餐時間90分鐘*
假若後面冇人等位就可以繼續坐。

到咗之後點了4份食物
1)泰式蝦餅(4件)
2) 香濃鮮茄虎蝦意大利麵
3) Pizza-黃咖喱蟴肉
4)燒豬頸肉
食物質素普通⋯
食完後同朋友們帶公仔去餐廳內四圍打卡。
職員態度冇禮貌,只顧自己傾計,感覺唔到對服務業熱誠。
食物整體質素麻麻,職員態度較差。
相信除了食物質素外,員工態度也很緊要

2024-08-25
2024-09-24 1434 views
同朋友行行下街簡飯食 就入左去呢間餐廳食我之前經過過好多次都無入去到食 但成日都覺得啲Deco好靚好正原來係食泰國野的我地叫左小食 - 豬頸肉Main - 黃咖哩蟹肉Pizza + 蕃茄虎蝦意大利粉甜品 - 香蕉煎餅飲品 - Tiramisu 泰奶咖啡豬頸肉 (9.5/10)好入味 啲肉又唔硬 平時有啲泰國餐廳啲豬頸肉成日overcooked 但呢間完全無呢個問題黃咖哩蟹肉Pizza (4/10)平時好期待 因為好中意食蟹肉 同黃咖喱但我覺得有啲無味蕃茄虎蝦意大利粉 (9/10)蕃茄好入味 我本身唔中意蕃茄意粉都覺得好好食香蕉煎餅 (7/10)本身好中意食香蕉煎餅🫓 但我覺得個餅皮有啲厚Tiramisu 泰奶咖啡 (9/10)呢個好飲!因為我最近戒咗糖 但見到佢好吸引忍唔到破咗戒唔算太甜Tiramisu味都好出總括嚟講用餐體驗很好 店員勁好我哋本身嗌咗A La Carte 佢都有過嚟提我哋轉set會抵啲 然後主動幫我地轉返Set而家香港好少可以有咁樣嘅服務 仲要係旺角下次有機會會再嚟食❤️
同朋友行行下街簡飯食 就入左去呢間餐廳食

原來係食泰國野的

我地叫左

小食 - 豬頸肉
Main - 黃咖哩蟹肉Pizza + 蕃茄虎蝦意大利粉
甜品 - 香蕉煎餅
飲品 - Tiramisu 泰奶咖啡

豬頸肉 (9.5/10)
好入味 啲肉又唔硬

黃咖哩蟹肉Pizza (4/10)
平時好期待 因為好中意食蟹肉 同黃咖喱
但我覺得有啲無味

蕃茄虎蝦意大利粉 (9/10)
蕃茄好入味 我本身唔中意蕃茄意粉都覺得好好食

香蕉煎餅 (7/10)
本身好中意食香蕉煎餅🫓 但我覺得個餅皮有啲厚

Tiramisu 泰奶咖啡 (9/10)
呢個好飲!因為我最近戒咗糖 但見到佢好吸引忍唔到破咗戒
唔算太甜Tiramisu味都好出

總括嚟講用餐體驗很好 店員勁好
而家香港好少可以有咁樣嘅服務 仲要係旺角

下次有機會會再嚟食❤️

• Tiramisu泰奶咖啡
2024-09-24 821 views
旺角TOP商場4樓開了一間大玩潮味,又掛滿名畫壁燈,配搭搶眼植物、玩味燈箱等…吸引不少眼睛停留,瘋狂打卡位一番。開心果奶蓋齋啡齋啡上加入了濃郁的開心果奶蓋,順滑柔軟,細膩香甜,帶來一種輕盈的幸福感。海鹽焦糖咖啡配焦糖脆脆咖啡加入了海鹽焦糖甜與鹹的絕妙平衡,微鹹提升了焦糖的甜味,口感層次分明,令人回味無窮。燒燒燒豬頸肉豬頸肉外皮焦香,內裡肉質鮮嫩,輕點醬汁更顯風味。咖哩卡邦尼意大利麵又一玩味創意,卡邦尼中加入咖哩醬汁,濃郁微辣,意粉口感滑順,出奇的配搭,令人陶醉。提拉米蘇焙茶手指餅麻糬彈牙的麻糬窩夫加上手指餅,中間更添上了提拉米蘇焙茶醬,焙茶香濃,又不失微微的咖啡苦甜,兩者配合得宜,確有驚喜。

開心果奶蓋齋啡

海鹽焦糖咖啡配焦糖脆脆

燒燒燒豬頸肉
豬頸肉外皮焦香,內裡肉質鮮嫩,輕點醬汁更顯風味。

咖哩卡邦尼意大利麵

提拉米蘇焙茶手指餅麻糬

2024-09-02 1971 views
❣️七次回訪❣️必試薄脆Pizza🍕超驚艷、勁煙韌 真麻糬偽窩夫🧇7GOODLOOK旗下cafe😍 🐭 米奇老豬Vol. 483🐷[No Money So Lonely]@zipziphk @nomoneysolonely.hk@theoldbookstore.hk幾年前老豬不為意地自費食過當年嘅Mamaday同NMSL近年機緣巧合之下認識左7GOODLOOK老闆先知原來佢地都係同一個管理團隊!無論係當年定而家佢地都係會花好多心思喺細節位💕尤其係餐廳裝修、菜單設計每次去都有新鮮感 好難忘!今個月 @nomoneysolonely.hk 又更新左menu老闆就搵左老豬率先去trytry佢 😋.🐖🐖《泰鍾意青檸凍的蜆》🐖🐖 🛑8.3/10🛑 💰$108💰隻隻蜆都好大隻水嫩 💦青檸嘅酸配泰式嘅惹味辣 一流 雖然食到後期會越來越重口味 但呢個真係每次都一定會叫😂.🐖🐖《黃咖哩虎蝦配蒜蓉包》🐖🐖 🛑8.3/10🛑 💰$148💰虎蝦大隻又彈牙黃咖哩唔算辣 椰奶香足 💛蒜蓉包薄而脆 牛油香而唔膩 .🐖🐖《冬蔭公大蝦Pizza》🐖🐖 🛑8.5/10🛑 💰$148💰雖然蝦細隻左 但都彈牙冬蔭公係香麻而不辣

🐭 米奇老豬Vol. 483🐷
[No Money So Lonely]
@zipziphk
@nomoneysolonely.hk
@theoldbookstore.hk
幾年前老豬不為意地自費食過當年嘅Mamaday同NMSL
近年機緣巧合之下認識左7GOODLOOK老闆
先知原來佢地都係同一個管理團隊!
無論係當年定而家
佢地都係會花好多心思喺細節位💕
尤其係餐廳裝修、菜單設計
每次去都有新鮮感 好難忘!
老闆就搵左老豬率先去trytry佢 😋
雖然蝦細隻左 但都彈牙
冬蔭公係香麻而不辣 🌶️
pizza批底有軟芝士 邊位薄脆
超出色 全家大讚👍🏻
7GOODLOOK嘅signature絕對係pizza系列!
🐖🐖《人人都嗌的擔擔蟹肉飯》🐖🐖
🐖 🐖 《花生醬芝麻忌廉糖不甩麻糬窩夫》🐖🐖
🛑8.6/10🛑 💰$108💰
麻糬窩夫好煙韌 邊位脆 🦷
好似老豬最愛嘅 @wozi.cafe
花生、芝麻鹹甜奶蓋味道都出🥜
搭配正宗港式甜品糖不甩、雪糕
成件事係超滿足
啱曬選擇困難人士 😎
🐖🐖《偽芒果糯米飯》🐖🐖
🛑8.3/10🛑 💰$78💰
呢個好似份子料理!
淋面嘅係芒果糊、外圍嘅係椰奶慕斯🥭
中心係雪糕同埋失去左型態、但食得出係糯米飯粒粒
打破常規 好新鮮😍
🐖🐖《泰式香蕉煎餅》🐖🐖
🛑8.1/10🛑 💰$88💰
雖然係雞蛋挑骨頭
roti嘅皮略乾厚 所以會唔夠酥脆
但阿華田、爆谷、朱古力脆脆、香蕉不敗嘅組合又好難會唔好食嘅 🤪

🐖🐖《黑芝麻豆漿冰沙》🐖🐖
🛑8.1/10🛑 💰$52💰
黑芝麻同豆香比例1:1
冰沙感明顯 唔死甜~
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8.4/10
服務:8/10
環境:8.5/10
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (已自費encore 😎)

📍 No Money So Lonely 📍

#米奇老豬_窩夫班㦸
#米奇老豬_雪糕刨冰
#米奇老豬_西式
#米奇老豬_cafe

#nomoneysolonely #zipziphk #theoldbookstore #旺角cafe #旺角餐廳 #旺角美食 #旺角好去處 #糖不甩 #芝麻控 #花生控 #芒果糯米飯 #窩夫 #麻糬 #朱古力控 #泰國菜 #香港甜品 #香蕉煎餅 #擔擔麵 #意大利飯 #披薩 #香港cafe

Dining Offer
Tasting Event
👦:能開在旺角TOP樓上,就代表他們深受年輕人喜愛啦🥳 一踏入店內,立刻被其獨特的裝修風格所吸引☺️牆上掛滿了彩繪壁畫,還有雕塑掛飾🎨🎺🎭每一個都充滿著藝術感和趣味性,讓人徬彿置身於一幅色彩繽紛的藝術倉庫中🤣他們的菜單同樣搞怪可愛,讓你充滿期待!·🌟泰式蝦餅🦐(4件) $48一道經典的泰式小吃,外脆內嫩,鮮香可口,絕對是前菜開胃的好選擇👍🏻 ·🌟一睇就知好食既泰式香煎慢煮西班牙八爪魚沙律🥗 $138這道菜以西班牙八爪魚為主料🐙經過香煎慢煮後的八爪魚依然保持鮮嫩多汁,搭配新鮮的蔬菜和特製的泰式醬汁🥙口感豐富,酸甜清爽👍·🌟人人都嗌的啖啖蟹肉飯🦀$158不愧是愛的招牌菜之一,看到很多桌都有點😍每份都滿載著大塊的鮮美蟹肉,搭配著香氣四溢的飯食😁蟹肉鮮嫩多汁,入口即化,每一口都是滿滿的幸福感🥜米飯中好像融合了花生醬和顆粒,非常濃郁。·🌟如我沒有窩夫我會很寂寞-提拉米蘇焙茶手指餅麻糬🧇$128這款甜點巧妙的結合了提拉米蘇和焙茶的經典風味🍰手指餅被咖啡泡軟後口感很接近蛋糕,窩夫中夾的麻糬也很綿軟☕️甜中帶苦的焙茶味道和提拉米蘇的香濃奶油🧁搭配雪糕真的每一口都讓人愛不釋手🍦值得一試!·人均:$250+·

🌟泰式蝦餅🦐(4件) $48

🌟一睇就知好食既泰式香煎慢煮西班牙八爪魚沙律🥗 $138

🌟人人都嗌的啖啖蟹肉飯🦀$158

🌟如我沒有窩夫我會很寂寞-提拉米蘇焙茶手指餅麻糬🧇$128

人均:$250+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑
📍 No Money So Lonely (旺角)
🚇旺角B3出口步行1分鐘