I always like their coffee If you are looking for a coffee shop to chill a bit, perhaps here might not be for you10:30am, staff playing loud heavy metal… to the point that its annoying. So i asked the staff to lower the volume a bit… and they also loudly spoke to other staffs “話你啲音樂太大聲呀” sarcastically… Also appreciate their food. Just need to bear with the oily smell all over ur clothes afterwards as ventilation is bad tbh
I always like their coffee

Dirty,  Flat  white
2024-05-06 556 views
朋友見到名稱已經說 “NO OT!” #驚覺背後意思剛好假日過來,真的有種逃離工作的感覺~整店是綠油油的風格,配以木質傢具十分舒適,最提升格調的就是幾何圖案花色地板!而門口的大梳化椅就是最期待的位置,曬著陽光邊喝咖啡最享受☕️點了個Carbonara,味道超Creamy,拍了一陣照片也沒有變很乾,仍然很濃郁蛋黃和芝士香味,裡面煙肉很多略嫌味道過鹹,但整體很好吃的🍝另外它們有幾款千層蛋糕,點了個抹茶口味🍵蛋糕每層都很薄,在旁邊看已經很美,抹茶味突出又帶些茶澀香很滿足!咖啡提供到Nutty / Fruity 豆選擇☕️
朋友見到名稱已經說 “NO OT!” #驚覺背後意思
剛好假日過來,真的有種逃離工作的感覺~

整店是綠油油的風格,配以木質傢具十分舒適,
最提升格調的就是幾何圖案花色地板!
而門口的大梳化椅就是最期待的位置,
曬著陽光邊喝咖啡最享受☕️

點了個Carbonara,味道超Creamy,
拍了一陣照片也沒有變很乾,
仍然很濃郁蛋黃和芝士香味,
裡面煙肉很多略嫌味道過鹹,但整體很好吃的🍝
另外它們有幾款千層蛋糕,點了個抹茶口味🍵
蛋糕每層都很薄,在旁邊看已經很美,
抹茶味突出又帶些茶澀香很滿足!

咖啡提供到Nutty / Fruity 豆選擇☕️
2023-09-02 1278 views
-{銅鑼灣型格cafe🍝 }🤤spaghetti carbonara 🤤 ($135)意粉硬身啲同埋幾creamy😳煙肉都係薄脆嘅質感😛食到中間太漏👖褲評: 7/10🤤spaghetti truffle mushroom🤤 ($135)放上枱已經好濃嘅truffle味🥰食落都係 不過又係淨左好多cream😂意粉相對上淋啲🤓👖褲評: 7.5/10🤤hot chocolate🤤 ($50)好濃郁嘅朱古力 唔甜嘅回甘😍仲有個拉花都好靚😎👖褲評: 7.5/10環境好靚!食物就正正常常啦☺️性價比: 7/10服務: 8/10環境: 8/10🚩 NOOT 🚩地址: 銅鑼灣黃泥涌道149號地舖 #fuudjai #fuudjai銅鑼灣 #fuudjai西式 #fuudjaicafe
{銅鑼灣型格cafe🍝 }
🤤spaghetti carbonara 🤤 ($135)

👖褲評: 7/10

👖褲評: 7.5/10

🤤hot chocolate🤤 ($50)
好濃郁嘅朱古力 唔甜嘅回甘😍仲有個拉花都好靚😎

環境: 8/10

🚩 NOOT 🚩
地址: 銅鑼灣黃泥涌道149號地舖

2023-08-05 890 views
諗住係跑馬地運動場附近等下朋友、就見到呢間Cafe店,第一眼感覺已經覺得好舒服,所以諗都唔諗就行左入去。成個店既環境無論係裝修、音樂、溫度都恰到好處! 坐係度既感覺真係幾chill 下。店面唔係好多人、所以完全唔駛擔心會俾人趕。Order 左ice matcha latte 。個presentation 都靚、雖然有小小細杯但都幾好飲之後坐坐下就忍唔住點埋個Honey cake, 個人覺得個cake 都唔錯,cream 同蛋糕比例都好好,唔漏亦唔會太甜。成個afternoon tea 體驗黎講都算唔錯,下次再經過又要搵地方停留既話可以考慮再黎

成個店既環境無論係裝修、音樂、溫度都恰到好處!

2023-07-16 798 views
早上和T先生去跑馬地馬場健步,舒展下筋骨😆 健步完後去呢間<Noot> 食早餐。每次路過,都覺得呢間cafe有種chill 既感覺,而且cafe 裝潢相對地簡約。大概早上9點幾黎到,並沒有太多顧客,我和T先生揀選了cafe corner 位置,有強勁冷氣涼下;cafe 有空間感,座位亦都坐得舒服,另外採用自助式,攞餐具,斟水,都係顧客自己搞掂。礙於健步完加慢跑,身體未至於好想食full breakfast, 所以我地都係揀選share 。📍Iced Americano相對地細杯和淡口,而且咖啡味不算突出,沒有那種飲完後的after-taste。📍Panini - Tuna Melted $88Panini 配上沙律菜,賣相可以。沙律菜味道都ok, 新鮮係好緊要的。至於panini, 佢做唔到Melted 既口感,cheddar 和Mozzarella分開放上tuna 和飽,再放入餅機烘烤。飽都乾身和表面有點點脆口,但餡料就幾一般⋯有點失望。餐廳播放著國語歌,聲量有點大,可能係走文青style…但,音樂其實可以細返2度⋯太大聲反而令人覺得係店員自得其樂既表現,我個人認為啦

📍Iced Americano

Iced  Americano

📍Panini - Tuna Melted $88

Panini  -  Tuna  Melted

餐廳播放著國語歌,聲量有點大,可能係走文青style…但,音樂其實可以細返2度⋯太大聲反而令人覺得係店員自得其樂既表現,我個人認為啦🙄

事後食評:-

衞生:3.5/5.0

2023-07-08
Breakfast
2023-05-12 860 views
買杯Americano takeaway ,番到去打開蓋見到只有一半多少少,原來外賣就可以咁偷雞🤡 另外Nutty豆味道好一般除非你想full price 買半杯咖啡,否則完全不建議

除非你想full price 買半杯咖啡,否則完全不建議

TakeAway
2023-05-11 497 views
位於跑馬地銅鑼灣附近,一入大門被復古玻璃窗座位口吸引住,好適合午後茶點時間進食,環境舒服🌈💚Chocolate Nutella pancakes 賣相好吸引,濃厚嘅Nutella cream配pancake,略嫌pancake太乾🥹💚Carbonara中規中矩,意粉太硬💚鮮奶抹茶不太甜,入口細膩

💚Chocolate Nutella pancakes

💚Carbonara
中規中矩,意粉太硬

💚鮮奶抹茶
不太甜,入口細膩
2023-04-24 431 views
難得有日放假,唔打唔撞去到一間位於銅鑼灣同跑馬地之間既隱世cafe,位置尚算唔錯,銅鑼灣地鐵站過去都大約10分鐘咖啡味道可以,但圖像滿分有夠可愛,下次我諗住試吓佢哋啲手沖咖啡,我望見咖啡師對咖啡的執着,相信會有另一番風味反而意粉有驚喜,濃郁的芝士味道,確實味道不錯,不過一份意粉對一個男生來講一定唔會飽老實說食物比起咖啡更加另眼相看,雞翼的配備醬料相當不錯最後再買多一杯咖啡作結尾,一個非常可愛的小杯子有機會經過這區必定再試

老實說食物比起咖啡更加另眼相看,雞翼的配備醬料相當不錯
$120 (Tea)
2023-03-24 448 views
熱到咩都唔想食只想食junk food😂最愛松露薯條熱辣厚肉又大碟朱古力非常好味少甜濃濃朱古力味亦唔會太稠杰奶朱比例非常好拉花也可愛是獅子?還是小狗?😋反正有個心心咀❤️
熱到咩都唔想食

拉花也可愛
是獅子?還是小狗?😋
反正有個心心咀❤️
2022-12-17 494 views
Order 左 all day breakfast $148同 Americano $38,價格比出面market price 貴20%有多,當然會expect 出品較高,但真係有失望。Bacon好薄好薄,唯一口感就係焗/炸到脆片咁,腸係好淋,無乜味,兩樣野都好油。炒蛋有落牛油同奶炒,但唔滑,固體左。薯餅都係炸到好油好油。Menu 話係sourdough,但呢塊係普通toast? 完全兩樣野😐All day breakfast cost一向唔高,但咁樣嘅出品,$186,我個人黎講係無下次,呢一刻都係半放棄狀態,唔想食落去。

炒蛋有落牛油同奶炒,但唔滑,固體左。薯餅都係炸到好油好油。

2022-12-17
$186 (Lunch)
2022-11-20 313 views
星期日與家人為爸爸慶祝生日後,在繁忙的港島區,不斷在尋覓,一個寧靜的地方,為自己進修。可是,到處也是人山人海。終於,記起這間餐廳。感恩可以安靜下來感謝店員的友善!
星期日與家人為爸爸慶祝生日後,
在繁忙的港島區,不斷在尋覓,一個寧靜的地方,
為自己進修。可是,到處也是人山人海。

終於,記起這間餐廳。

感恩
可以安靜下來
感謝店員的友善!
Flat  White
2022-11-20
Dinner
Flat  White
2022-10-26 339 views
🍽銅鑼灣NOOT環境好正既Cafe,門口出面仲有幾張檯仔。見餐廳內外有唔少客帶狗狗一齊黎嘆下咖啡。入面位置都幾多,唔同位置的傢俬檯櫈梳化都好靚。好多打卡位。📸🍝SPAGETTI TRUFFLE MUSHROOM-黑松露同磨菇好香-醬汁煮得都creamy🍟CHIPS & DIP-最愛粗薯條👍-TRUFFLE MAYO 醬好食🐔CHICKEN WINGS-雞翼香脆,熱辣辣-芥末醬同BBQ醬可以沾🍰HONEYCAKE-口感似木糠布甸-食落好乾,吸哂口水🍵Matcha Latte☕️Flat White食物質素唔差,但上菜速度有d 慢,下次想試下佢個pancake ,見隔離枱整得好靚 😍
🍽銅鑼灣

-雞翼香脆,熱辣辣
-芥末醬同BBQ醬可以沾

🍰HONEYCAKE
-口感似木糠布甸
-食落好乾,吸哂口水

🍵Matcha Latte
☕️Flat White

Lunch
2022-10-25 248 views
🚩 NOOT難得同男朋友出黎港島依邊拍拖,行到又攰又口渴😮‍💨誤打誤撞就走左黎嘆杯啡~餐廳氣氛都幾休閒,仲有戶外坐位比大家chill下😌咖啡方面每款都有得簡返Nutty或者Fruity,不過定價就偏高少少〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈Dirty $42飲Dirty其實都想欣賞下佢嘅分層,但佢竟然用紙杯裝,完全睇唔到🥲不過入口就的確飲到啡奶分開,再係口腔混合~Espresso夠熱,奶都雪得夠凍,冰火交融🤤Nutty咖啡豆口感偏紮實,香氣都last得幾耐下~不過希望下次係膠杯裝🌈Espresso Tonic $50Tonic男朋友未試過,我都好少飲,所以就叫返杯try下😆可能因為依杯我地簡左Fruity豆,整體感覺唔太似咖啡,飲落酸酸地又好fresh下~不過就細杯同都幾貴下
🚩 NOOT

🌈Dirty $42

🌈Espresso Tonic $50
2022-10-08 190 views
👩🏻‍🌾呢間位置有啲遠,但係好易搵,環境舒服,同朋友傾計慢慢食。🐥Coronation Chicken Panini🥪個包烘得脆脆地,即使凍咗先食,味道都唔會話相差得好遠。個醬好似食緊葡國雞咁,咖哩香而不膩,唔會太濃,剛剛好。唔好睇佢細細件其實好飽肚。👩🏻‍🌾呢次已經係第二次食,都係咁中意😆🍫Chocolate Pancake🥞Pancake鬆軟,厚薄適中,落咗好多榛子醬,青提子同埋其他生果,配搭一齊食中和了醬嘅飽滯感。雖然價格定位比其他店高,但份量合理。🧊Ice Americano☕️今次揀咗fruity咖啡豆,正正常常,易入口嘅,配包同甜食好夾。😆 🍯Espresso Tonic☕️朋友都係揀咗Fruity,表示發揮正常,未好到好驚艷,不過都好飲嘅。✨有兩款咖啡豆可以揀,一款fruity一款nutty,視乎個人喜好✨舖頭前半部份都係打卡位,飲水餐具都係屬於自在形式。先付款後送食物。夜晚仲有酒飲🍻又多一個可以同朋友chill下嘅餐廳。

🐥Coronation Chicken Panini🥪
Coronation Chicken Panini
🍫Chocolate Pancake🥞
Chocolate Pancake
🧊Ice Americano☕️
 🍯Espresso Tonic☕️

Ice Americano & Espresso Tonic
2022-05-26
Coronation Chicken Panini
Chocolate Pancake
位於跑馬地其實也很近銅鑼灣環境舒服 有室內和室外位置印象深刻的是地板走綠白色復古風格有小時候家裡的感覺飲品點了 𝒇𝒍𝒂𝒕 𝒘𝒉𝒊𝒕𝒆 和𝑨𝒎𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂𝒏𝒐𒀮𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝒚𝒐𝒈𝒖𝒓𝒕 𝒑𝒂𝒏𝒄𝒂𝒌𝒆🥞 對這個pancake非常滿意 乳酪味很特出 酸甜酸甜不容易膩 pancake蛋味濃郁 口感鬆軟‼️很喜歡𒀮𝑪𝒐𝒓𝒐𝒏𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 𝒄𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑷𝒂𝒏𝒊𝒏𝒊🥪很少見的英式三文治 金黃色壓紋很療癒餡料有雞肉和蔬菜 少許醬汁 味道正常發揮Btw 原來NOOT 是NO OT咁解 對🙊返工就是不要OT🙏🏻🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮🝮📍𝙽𝙾𝙾𝚃銅鑼灣黃泥涌道149號地舖@noot.hk #NOOT #yogurt #pancakes #panini #café #hkcafe #hkcafehopping #sharemyfoodin跑馬地 #sharemyfoodin銅鑼灣

位於跑馬地其實也很近銅鑼灣
環境舒服 有室內和室外位置