2005-01-22
今日同d中學同學聚舊, 一行10人去好多地方都冇位, 有人提議食大久保, 我諗起呢間野劣評如潮即刻反對, 但有同學話呢間冇咁衰咁就試一試啦~去到立刻有位, 他們比左間房我們坐幾好~但d野食真係唔得, 刺身好普通沒鮮味, d壽司飯好硬又易散, 係我食過史上最難食既壽司, 最衰係宣傳單上話明星期5有任食海膽, 點知坐低左先話冇晒轉左做鮮鮑魚, 之後我們落左單都冇來, 最後經理先話冇晒海膽送條活魚刺身比我地, 果條咁既"活魚刺身", 得個魚身做擺設, 上面放得10粒手指尾咁大既魚肉, 1人得1粒, 任食海膽變左得1粒刺身, 真係呃錢呃到盡.仲有, 我明明係叫3款刺身每樣10件, 佢就比左3款壽司每樣10件, 想用d咁難食既飯塞飽我地, 我見我們人多應該食到先唔叫佢換過ja~d熟食都係麻麻好普通, 冇邊樣特別好, 叫蠔鍋得2 隻蠔好多菜, 隻蠔仲係勁縮水又多生粉, 得d炸野係比較好少少.不過佢比間房我們都玩得好開心, 如果唔係食野至上都可以選為聚會既地方, 起碼有間房想點玩都得.
去到立刻有位, 他們比左間房我們坐幾好~