2023-08-21
🚩Odelice! 上次就同男朋友食過佢哋嘅Brunch,今次同媽咪你試吓佢哋嘅晚餐~沙田分店裝修做得幾好,一如既往用咗寶藍色做主色,我哋安排坐咗一個半開放式座位,側邊仲有好多假花綠葉可以影靚靚相☘️🌹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈Dinner for two $538✨Daily Soup 紅蘿蔔打成嘅湯,睇相都見到湯底仲有少少顆粒感紅蘿蔔性質有少少寒涼,所以都加左薑蓉中左返但其實真係要好認真品嚐先feel到,就算唔食薑嘅朋友都絕對接受到✨Pork Belly Bites用嘅係瘦五花腩((心感欣慰味道就比較似中式嘅燒五花腩,不過唔似中式咁脆身肉嘅位置保持左肉汁,熱辣辣而皮最面頭嗰層係非常脆身,中間嘅位置保留左豬皮軟軟糯糯嘅質感✨Soft-Shell Crab Risotto 軟殼蟹炸得非常靚仔,唔油膩Risotto中間唔會硬,芝士味十分濃郁✨Australian Ribeye steak +$30薯條幼身香脆肉眼order左5成熟,內裏粉粉嫩嫩肉質感比較重,邊位有啲焦香嘅感覺✨Lemon Meringue Tart 灸燒過嘅忌廉有一種獨特嘅香味中間嘅檸檬酸得來唔會話好刺激,恰到好處不
🌈Dinner for two $538
✨Daily Soup
紅蘿蔔打成嘅湯,睇相都見到湯底仲有少少顆粒感
紅蘿蔔性質有少少寒涼,所以都加左薑蓉中左返
✨Pork Belly Bites
用嘅係瘦五花腩((心感欣慰
味道就比較似中式嘅燒五花腩,不過唔似中式咁脆身
肉嘅位置保持左肉汁,熱辣辣
✨Soft-Shell Crab Risotto
軟殼蟹炸得非常靚仔,唔油膩
Risotto中間唔會硬,芝士味十分濃郁
✨Australian Ribeye steak +$30
薯條幼身香脆
肉眼order左5成熟,內裏粉粉嫩嫩
肉質感比較重,邊位有啲焦香嘅感覺
✨Lemon Meringue Tart
灸燒過嘅忌廉有一種獨特嘅香味
中間嘅檸檬酸得來唔會話好刺激,恰到好處
不過略嫌撻皮唔夠牛油香
🌈French Oysters 4pcs $145
生蠔唔係話好大隻嗰啲,不過勝在夠濃味
第一次真係食到生蠔嘅金屬味,出乎意料地好食
如果鍾意食原味嘅話就建議配搭檸檬
重口味少少嘅可以加佢哋嘅秘製黑醋