Odelice! (新城市廣場一期)

Restaurant: Odelice! (新城市廣場一期)
Terms & Details:
每一樣菜式都係經典滋味~平日都坐滿人,好受歡迎😝BISTRÔT SET FOR 2 晚市二人餐 ($528)Soup + Starter + Main + Dessert for 2⭐️ 賽湯+小法包 SOUP + BAGUETTE🥦 杏仁西蘭花忌廉湯⭐️ 法式點心拼盤 Canapés Platter +$30(呑拿魚他他、煙三文魚沾醬、迷你蛋批、炸黑松露蘑菇球、西班牙火腿)呢個拼盤好精緻,真係必點!🤣啲Canapés真係百吃唔膩!特別鍾意呑拿魚他他同煙三文魚沾醬,鮮美得嚟又鮮美開胃✨仲有個迷你蛋批,口感鬆軟,恰到好處!仲有炸黑松露蘑菇球,味道好香好香呀,每款點心都好高質💕⭐️ 阿根延安格斯肉眼牛排 •薯條• 黑松路紅酒黑椒汁Argentinian Angus Ribeye ($+35)如果你鍾意牛排,絶對唔可以錯過阿根延安格斯肉眼牛排!佢嘅肉質嫩滑多汁,加埋煙燻味嘅薯條同黑松露紅酒黑椒汁,真係味道絕佳!⭐️ 半隻烤龍蝦 Half Grilled Lobster (+$70)你個烤龍蝦色香味俱全🤤 龍蝦肉質鮮嫩,配埋香料烤得剛剛好,配菜有焗薯同火箭菜都好夾💕⭐️ 火焰檀酒可麗餅Crêpe Suz
每一樣菜式都係經典滋味~平日都坐滿人,好受歡迎😝

⭐️ 賽湯+小法包 SOUP + BAGUETTE
🥦 杏仁西蘭花忌廉湯

呢個拼盤好精緻,真係必點!🤣

⭐️ 火焰檀酒可麗餅Crêpe Suzette
呢個有驚喜🤣 呢餐都食飽飽啦,睇吓呢個火焰表演🔥 檀酒味道醇厚,配搭橙肉同雪糕口感滿足~

💰HKD 330 p.p for Dinner
  • 法式點心拼盤
2024-07-08 241 views
今次我地黎左沙田呢邊行街,新城市呢度都好大好多野行,夠我地行足一日,lunch我地揀左間法國餐廳食,見佢個brunch set都算抵食有齊頭盤+主菜+飲品👏🏻頭盤是日餐湯我當日飲既係西蘭花忌廉湯,比一般既忌廉湯唔同,有d西蘭花蓉同埋個湯係綠色既,味道都幾好🫕牛油果凱撒沙律另一份我地揀左沙律,頭盤黎計size都ok,最重要既沙律醬同芝士粉都冇慳到,份量幾足🥗主菜煙三文魚,炒蛋牛油果多士($152)我地都好鐘意牛油果,呢份多士相對地健康,麵包上搽滿牛油果蓉,面頭再加上炒滑蛋同煙三文魚,感覺好有歐陸風情氣息,伴碟既薯仔粒更係用蒜黎整,充滿蒜香味,幾有驚喜🥪🥑🥚阿根廷安格斯肉眼牛排($195)牛排我地揀左7成熟,肉質好嫩口,個黑松露紅酒醬好好味,係好濃既黑松露味,點牛肉或者薯條都好食🥩🍟巴斯克甜椒煮蜆(追加價$85)呢個煮蜆見到隔離位嗌,我又嗌埋一份,佢份量都好多,個醬汁好好味,係甜中帶酸既汁,加埋d甜椒同洋蔥,味道好好😋焦糖餅乾口味芝士蛋糕(追加價$48)呢個芝士蛋糕就唔係平時實心既芝士蛋糕,佢係裡面爆漿既流心焦糖味芝士,口感好creamy🍰餐飲凍檸茶凍檸茶個茶底係d靚茶包,一睇一飲就知唔係

頭盤
是日餐湯

牛油果凱撒沙律

主菜
煙三文魚,炒蛋牛油果多士($152)

阿根廷安格斯肉眼牛排($195)

巴斯克甜椒煮蜆(追加價$85)

焦糖餅乾口味芝士蛋糕(追加價$48)

餐飲
凍檸茶
凍檸茶個茶底係d靚茶包,一睇一飲就知唔係普通茶餐廳質素🍹

Latte (+$15)
杯latte都幾有誠意,跟塊餅乾上,即刻好似升左lv咁,甜度ok☕️

呢間餐廳環境幾靚,套餐算係抵食,有齊3樣野,我地追加既野都唔算貴,做到呢個質素我覺得係抵,同埋佢都多人排隊,最好黎攞左飛等位先再行陣街番黎食😉
2024-06-30
Type of Meal
Lunch
  • 阿根廷安格斯肉眼牛扒
估唔到新城市廣場都有間餐廳令人置身係巴黎🇲🇫 ÔDELICE以巴黎小酒館風格設計,以實惠價主打法式fusion。 12pm-3pm的Lunch set 只係$85up,已包頭盤+主菜+飲品Starter🥗牛油果凱撒沙律☘️: 有烚蛋混合夠誠意多元化🍢炸黑松露蘑菇球☘️:這款素食有驚喜,内裡棉滑的黑松露蘑菇好creamy (必試)Main🍛黑松露雜菌燴飯☘️(Hk$85):這款素食Risotto微微煙韌有咬口,每一口散發濃郁雜菌味🍔O burger with fries(Hk$135):色澤金黃漢堡包,手打牛肉柔軟多汁, 蔬菜、半溶芝士令口感溶為一體,配中身薯條香脆可口DrinkIce lemon teax2: 怡人回甘,消滯解膩Dessert榛子朱古力醬煎香蕉可麗餅(+Hk48): 經典的法式美味作完美結束(All subject to 10% service charge)📍沙田 Odelice! 地址: 沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖

Starter

🥗牛油果凱撒沙律☘️: 有烚蛋混合夠誠意多元化
Main

Drink
Ice lemon teax2: 怡人回甘,消滯解膩

Dessert

📍沙田 Odelice!
  • 炸黑松露蘑菇球
2024-07-05 98 views
🌸紅日假期有brunch 食!! 太幸福了吧~🌸😋一個brunch 已有頭盤+主菜+飲品,我地嗌左兩個set頭盤1/ 炸黑松露蘑菇球🍄 熱辣辣, 入面係細細粒既黑松露蘑菇球, 好驚喜, 幾好味頭盤2/ 沙律🥗 今日係牛油果沙律 好多芝士粉 & 汁主菜1/伊比利亞黑毛豬肩肉🐷 & smooth cream 鋪得好靚, 肉嫩滑多汁,肉質較精瘦主菜2/煙三文魚藜麥薄餅🥪 好大份仲有有隻好靚既蛋,大量既芝士 & 菠菜令到pancake 好juicy再加埋三文魚個口都食唔哂之後再加左個extra 既生牛肉他他
🥩牛肉係生但完全無腥味,而且牛味重又夠爽滑,加埋多士食真係法國傳統風味同埋一個extra 既焦糖餅乾口味芝士蛋糕🧀 芝士係有少少流心, 軟綿綿仲有少少熱熱, 每啖都有豐富既焦糖餅乾味道兩杯野飲叫左一杯Ice latte, ice lemonade🍹ice lemonade 好特別, 最高有層蛋白, 入落口甜甜酸酸的, 夏天飲好開胃🍸
🌸紅日假期有brunch 食!! 太幸福了吧~🌸

頭盤2/ 沙律🥗 今日係牛油果沙律 好多芝士粉 & 汁

再加埋三文魚個口都食唔哂

之後再加左個extra 既生牛肉他他
🥩牛肉係生但完全無腥味,而且牛味重又夠爽滑,加埋多士食
真係法國傳統風味

軟綿綿仲有少少熱熱, 每啖都有豐富既焦糖餅乾味道

2024-07-04 105 views
今日係happy Friday同同事去食下好野先,呢間之前有食過晚餐,今次去試下佢地既Lunch Set先,好抵食😝又好好食,性價比好高,見出面都排曬隊咁,入面好chill,裝修好優雅,係呢度享受左個好正既午餐🌟澳洲牛胸腹排 $165我地今次叫左5成熟,上面仲淋上佢地獨有既醬汁,d牛肉整到好嫩🥩好滑,d薯仔又見到好惹味,分量好多,牛肉味真係好濃🌟炸黑松露蘑菇球呢個我第一次食,個黑松露味好重,好滑,好香口,入面仲有蘑菇粒🍄食落煙煙韌韌,又炸到熱辣辣,超惹味🌟盲槽魚海鮮鍋 $145、入面有青口,蜆,燒薯粒,海鮮濃湯汁🍲d海鮮係煮到好入味,好鮮甜,d青口同蜆都好肥美,嗦咪d海鮮湯得鮮甜簡直一流,而個魚係整到好嫩,入口即化咁,出面既魚皮係煎到好脆🌟牛油果凱撒沙律飯前食沙律真係好開胃,入面d沙律菜好新鮮,仲有好多就牛油果肉🥑仲有半個水煮蛋,淋上柚子醬汁,酸酸甜甜,好開胃🌟凍檸檬茶飲得出呢度係用手打既香水檸檬去整🍋飲落去個檸檬香味好重,又唔會好酸,好fresh優惠追加🌟香煎帶子 $78呢個菜式真係好特別😊用左椰菜花蓉去整成既醬汁包裹住岩煎好既帶子,仲有西班牙火腿,d帶子好彈牙,好鮮甜🌟焦糖餅乾口

🌟澳洲牛胸腹排 $165

🌟炸黑松露蘑菇球

🌟盲槽魚海鮮鍋 $145、

🌟牛油果凱撒沙律

🌟凍檸檬茶

優惠追加
🌟香煎帶子 $78

🌟焦糖餅乾口味芝士蛋糕 $48
一送到黎就已經聞到好香既焦糖味,一切開就見到d芝士流曬出黎,好濃既焦糖味,加上芝士流心既點綴🧀簡直一流
講到法國餐,好多人都認為係好講儀式、好講儀態同埋好拘謹、好安靜嘅環境今次去到新城市嘅呢一間法國人主理餐館,首先入到去感受到好熱鬧非常好嘅氣氛,猶如置身喺法國巴黎嘅大街小巷餐館,有氣氛得嚟又唔會好拘謹🥰不過一定記得要book枱因為我哋walk in幾乎冇位🥹咁啱有book咗枱嘅人no show我哋先至有得食我哋兩個人叫咗picnic tea set🌹有兩個法式嘅茶包配茶同大家介紹下幾款我哋幾鍾意食嘅鹹點甜點🧆炸黑松露磨菇球松露嘅味道好濃郁,咬落去滑捋捋,有一股奶香味,同蘑菇相映成趣🐟吞拿魚他他迷你撻吞拿魚同撻好夾🥰口感好清新🍒紅桑子馬卡龍原來紅桑子酸酸甜甜嘅味道同馬卡龍好match㗎,脆脆嘅外表軟心嘅內裡 🥰🥤法國熱茶配合法國茶真係好有情調📍Odelice!沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖港鐵沙田站 A3 出口

今次去到新城市嘅呢一間法國人主理餐館,
首先入到去感受到好熱鬧非常好嘅氣氛,
猶如置身喺法國巴黎嘅大街小巷餐館,有氣氛得嚟又唔會好拘謹🥰

我哋兩個人叫咗picnic tea set🌹

吞拿魚同撻好夾🥰口感好清新

🍒紅桑子馬卡龍

🥤法國熱茶
配合法國茶真係好有情調

📍Odelice!
沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖
港鐵沙田站 A3 出口

2024-07-03 73 views
🏢 ÖDELICE (Sha Tin)沙田新城市廣場6樓628⭐ 主管服務態度超好,細心地照顧每一位客人的需求。睇到主管收隔離枱碟嗰陣問:點解食唔晒、客人話唔夠脆,冧咗,佢即刻同廚房講,又同客人道歉,之後再送多個甜品!其實客人沒有投訴的,只係主管關心每一個客人的需要。真係要贊下今時今日這樣好的積極態度!🍽️ 我們品嚐了以下美食:🐟 Tuna Tartare,新鮮柔滑,配料搭配恰到好處,清新可口。🦐 Scallops Starter,肉質細嫩,煮熟恰當,帶有微微的甜香。🦞 Half Lobster,肉質鮮嫩多汁,烹調恰到好處,讓人意猶未盡。🧀 Croquettes 外層酥脆,內餡濃郁,令人回味無窮。🥩 Ribeye & Fries,牛肉嫩滑多汁,搭配酥脆薯條,完美組合。☕ Latte,濃郁醇厚,為整頓大餐劃上完美句點。🍰 Cheesecake,濃郁入心,酥鬆的外層包裹著綿密的內餡,口感絕佳。🌟 ÖDELICE用心籌備每道菜品,為客人呈現極致的用餐體驗,無論是情侶、家庭還是商務聚會,都是不錯的選擇。
🏢 ÖDELICE (Sha Tin)
沙田新城市廣場6樓628

🍽️ 我們品嚐了以下美食:

☕ Latte,濃郁醇厚,為整頓大餐劃上完美句點。

2024-07-01 54 views
BISTRÔT SET FOR TWO $528Soup ▫️西蘭花忌廉湯x小法包Starter ▫️法式點心拼盤 +$30拼盤包括吞拿魚他他、迷你蛋批、煙三文魚蘸醬、炸黑松露蘑菇球同埋西班牙火腿每份點心小巧精緻,份量作為前菜嚟講啱啱好Main ▫️阿根廷安格斯肉眼牛排 +$35
伴薯條 | 黑松露紅酒醬汁牛扒揀咗八成熟,肉味濃郁,肉質柔軟黑松露醬汁味道頗為濃,薯條高質▫️煎鴨肝油封鴨腿意粉 +$35鴨肝外層煎得香口,肉質細膩滑嫩,入口即溶!鴨腿肉質軟腍,意粉煙靭彈牙~整體好好味👍🏻Dessert▫️焦糖餅乾口味芝士蛋糕Odelice! (新城市廣場一期) (沙田)沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖
BISTRÔT SET FOR TWO $528

Soup
▫️西蘭花忌廉湯x小法包

Starter
▫️法式點心拼盤 +$30
每份點心小巧精緻,份量作為前菜嚟講啱啱好

Main
▫️阿根廷安格斯肉眼牛排 +$35
伴薯條 | 黑松露紅酒醬汁
牛扒揀咗八成熟,肉味濃郁,肉質柔軟
黑松露醬汁味道頗為濃,薯條高質

▫️煎鴨肝油封鴨腿意粉 +$35
鴨肝外層煎得香口,肉質細膩滑嫩,入口即溶!
鴨腿肉質軟腍,意粉煙靭彈牙~整體好好味👍🏻

Dessert
▫️焦糖餅乾口味芝士蛋糕

Odelice! (新城市廣場一期) (沙田)
沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖
2024-06-30 55 views
黎到新城市廣場,又想食好d,我一定會揀法國野Odelice!依度既設計好浪漫,同時都好時尚,感覺好似身在法國巴黎餐廳食晚餐一樣。今次我地就揀左一個二人套餐,除左有前菜主食,仲包括埋兩杯餐酒同甜品,真係抵食呀。前菜 - 法國田螺用左辣肉腸蕃茄醬汁一齊上,感覺好新鮮。田螺仲有牛油既香味,食完仲想再食。主菜 - 法國油封鴨腿佢用左黑松露薯蓉陪碟,非常襯托鴨腿,鴨腿一啲都唔油,而且好香既油鴨腿味。主菜 - 紅酒燉牛面頰牛面頰仲係熱辣辣上碟,有紅酒既香味,牛肉仲好嫩滑,配搭埋牛油薯蓉同餐酒,食到上癮。甜品 - 朱古力心太軟法國餐點少得甜品,朱古力心太軟配雲呢拿雪糕,濃郁嘅朱古力味,將今日既法國餐畫上完美句號。一個二人餐都係$528,又有餐酒又有甜品,真係物超所值。

前菜 - 法國田螺

主菜 - 法國油封鴨腿

主菜 - 紅酒燉牛面頰

甜品 - 朱古力心太軟

一個二人餐都係$528,又有餐酒又有甜品,真係物超所值。
2024-06-29 272 views
今日來到沙田地標,沙田新城市廣場吃晚餐。坐落新城市廣場一期6樓628號舖的 Odelice!是我們的選擇,首先是餐廳裝潢吸引到我們眼球,店面有翠綠植物設計的歐式風格,加上店內陳設有柔和舒服感覺,望望餐牌,價錢非常合理。心水選擇晚市雙人套餐,先來兩客creamy的青瓜法式餐湯加脆皮小法包,頭盤點了法式點心拼盤有吞拿魚他他,迷你蛋批,西班牙火腿,仲有我好欣賞的炸黑松露蘑菇球外脆內嫩,煙三文魚蘸醬配麵包條,職員特意細心介紹,的確幾好味。主菜點了阿根廷安格斯肉眼牛排七成熟配黑松露紅酒醬汁好夾,外面煎得好香內裏透紅,牛排肉味濃質素頗高。半邊烤龍蝦用芝士醬汁烤焗而成,咸香的芝士加上龍蝦鮮味提升了味蕾,伴碟的薯角亦很可口。甜品係焦糖餅乾口味芝士蛋糕,濃濃嘅芝士蛋糕加脆脆餅乾碎,切開蛋糕有流心焦糖,有甜入心的味道。價錢不高就享受到環境好,服務好,食物質素好的晚餐,是值得的。
今日來到沙田地標,沙田新城市廣場吃晚餐。

法式點心拼盤

法式點心拼盤
阿根廷安格斯肉眼牛扒
  • 阿根廷安格斯肉眼牛排
2024-06-28 42 views
浪漫二人套餐沙田店好有法國風味,晚上有二人套餐包前菜,兩個主菜及甜品,又可以加錢選紅白酒飲品前菜Clams Basquaise巴司克甜椒煮蜆滋味甜椒醬汁,煮蜆味道一流Barramudi Casserole盲槽魚海鮮鍋香煎盲槽魚,海鮮鍋鍋底好濃郁,用海鮮濃湯汁做,配有薯仔紅蘿蔔,海鮮有點黑青口及蜆阿根廷安格斯肉眼牛排肉眼扒好多汁,外面烤香,肉質好鬆軟焦糖餅乾口味芝士蛋糕巴司克芝士蛋糕好味道,外面焦糖香口白酒紐西蘭白酒 Nuala Sauvignon Blanc
浪漫二人套餐

前菜
Clams Basquaise
巴司克甜椒煮蜆
滋味甜椒醬汁,煮蜆味道一流

Barramudi Casserole盲槽魚海鮮鍋

阿根廷安格斯肉眼牛排
肉眼扒好多汁,外面烤香,肉質好鬆軟

焦糖餅乾口味芝士蛋糕
巴司克芝士蛋糕好味道,外面焦糖香口

白酒
紐西蘭白酒 Nuala Sauvignon Blanc

Odelice 的星期六 Brunch Set 係假期悠閑享受美食的好選擇,這裏提供了多種精心烹調的美味佳餚。整體來說,這個 Brunch Set 堪稱難忘,環境精緻讓人感到享受又舒適,食物美味能令人飽餐一頓也滿足味蕾。🥰前餐可選擇餐湯或沙律開開胃。😍接著,烤芝士火腿三文治配薯條既鹹香又帶點脆脆的口感,而紅酒燉牛面頰意粉非常入味,牛肉軟爛可口,醬汁濃郁芳香。😋炸黑松露蘑菇球和香煎帶子則非常有特色。前者外酥內軟,黑松露香氣四溢,後者煎制恰到好處,肉質鮮嫩多汁。兩道菜式都能充分展現廚師的烹飪功力。👍最後的榛子朱古力醬煎香蕉可麗餅作為甜品,恰到好處地收尾了整個 Brunch Set。鬆軟可口的可麗餅配上濃郁細膩的榛子朱古力醬,加上焦糖香蕉片堪稱完美組合。😋

前餐可選擇餐湯或沙律開開胃。😍

呢間親民嘅法式連鎖店以傳統法國菜食譜為基礎,創作一系列融入亞洲風味嘅家庭式法國料理,喺灣仔、尖沙咀、將軍澳同荃灣都有分店。晚市雙人套餐包左餐湯、頭盤、兩個主菜以及甜品,仲可以以折扣優惠加配生蠔同酒!﹆ bistrot set for 2 $528 ♙ 餐湯 + 小法包♙ 頭盤𖦹 法式點心拼盤 +$30拼盤包括吞拿魚他他、迷你蛋批、煙三文魚蘸醬 、炸黑松露蘑菇球同埋西班牙火腿,可以一次過可以試晒咁多款小食!♙ 主菜𖦹 半隻烤龍蝦 +$70烤龍蝦肉質嫩口彈牙,係細隻左少少,醬汁濃郁,蕃茄粒同薯仔索汁一流。𖦹 煎鴨肝油封鴨腿意粉 +$35鴨肝厚身,油封鴨腿肉質軟腍,成個意粉充滿富鴨油既甘香。♙ 甜品𖦹 火焰橙酒可麗餅非常有儀式感既甜品!!店員會燒熱d橙酒淋落去可麗餅到,有火焰效果~可麗餅口感軟熟,橙味突出。♙ 飲品𖦹 white wine $70 𖦹 dessert wine (好甜) $60

﹆ bistrot set for 2 $528

♙ 餐湯 + 小法包

♙ 頭盤

𖦹 法式點心拼盤 +$30

♙ 主菜

𖦹 半隻烤龍蝦 +$70

𖦹 煎鴨肝油封鴨腿意粉 +$35

鴨肝厚身,油封鴨腿肉質軟腍,成個意粉充滿富鴨油既甘香。

甜品

𖦹 火焰橙酒可麗餅

♙ 飲品

餐廳:Odelice! (沙田)地址:沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖Odelice! 模仿咗法國巴黎大街小巷上酒館嘅裝修同佈置🇫🇷,當你行入餐廳就仿如置身喺當地嘅法國餐廳咁🍽️,可以比你品嚐到一道又一道法式Fusion菜呢間法式連鎖餐廳唔經唔覺喺香港開到第5間分店,沙田新城市廣場呢間分店就開咗7-8個月,由法國同西班牙廚師巧妙咁將多國風味融入傳統法國菜當中👩🏼‍🍳,比你喺正宗法式料理當中細味到一絲絲夠創新又有創意嘅特色✨餐廳依家lunch time時間做緊午市套餐,有齊頭盤、主菜同飲品最平都喺$85,仲有得用優惠價追加前菜/小食、酒類同甜品。頭盤叫咗個是日餐湯——法式青瓜湯同牛油果凱撒沙律🥗,另外亦可以選擇揀炸黑松露蘑菇球或者吞拿魚他他✝️紅酒燉牛面頰意粉 $135比到我驚喜嘅意粉🎉,除咗無我平時食開嘅咁濃味之外,醬汁嘅調配仲充分帶出咗紅酒嘅香氣同蔬菜嘅甜度,加上陣陣牛肉香,整體味道層次balance得幾好👍,食完唔會有好油膩嘅感覺,最重要牛面頰肉夠晒軟腍,帶有重重骨膠原,確實值得一試😎✝️盲槽魚海鮮鍋 $145用咗海鮮濃湯汁煮香盲槽魚、黑青口、蜆同燒薯粒,盲槽魚一啲都
餐廳:Odelice! (沙田)
地址:沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖

✝️紅酒燉牛面頰意粉 $135

✝️盲槽魚海鮮鍋 $145
用咗海鮮濃湯汁煮香盲槽魚、黑青口、蜆同燒薯粒,盲槽魚一啲都唔腥,
用刀叉切出一片片嘅嫩滑魚肉🍴,吸收埋濃湯嘅精華令鮮味更加突出⬆️

加錢追加咗個法國Charolais生牛肉他他($95)同甜品焦糖餅乾口味芝士蛋糕($48),無諗過前者嘅份量會咁大份,三塊多士絕對唔夠,
蓉狀帶粒嘅牛肉他他加咗辟腥嘅檸檬汁同法式香草🌿,味道鮮美非常易入口;
帶有少少燶面嘅芝士蛋糕,
切開微微鬆脆嘅外層見到芝士漿湧流出嚟,雖然唔喺好覺焦糖餅乾香味,但濃而不膩嘅芝士香已經夠晒令人回味🧀

飲品叫咗杯Latte(+$15)同Cappuccino(+$15),佢哋用自己Houseblend嘅咖啡豆,打磨出一杯又一杯醇香咖啡☕️
2024-06-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
🇫🇷沙田法國高質餐廳-Odelice! 🍽️今日同朋友去慶祝生日,食咗個浪漫二人晚餐套餐真心有驚喜🫶🏻頭盤叫咗個法式田螺會辣肉腸蕃茄醬醬汁,蕃茄汁特別醒胃,呢種煮法好特別。食法國餐點可以唔食田螺。主菜我哋分別叫咗紅酒燉牛肉頰配薯蓉同埋法國油封鴨腿。鴨腿尤其出色,外皮超香脆, 鴨肉超嫩滑。高水準🫶🏻 紅酒燉牛肉頰配薯蓉,份量超足,超入味,火候啱啱好,薯蓉尤其出色,非常creamy ,好似食緊雪糕咁。甜品我哋就食咗個火焰橙酒可麗餅,除咗好吸睛,酒味濃郁,配埋清新嘅香橙🍊,提升層次。寵我像女皇 👸甜甜的浪漫的晚餐,好滿意呢。下次要試埋佢嘅午餐同下午茶先。
🇫🇷沙田法國高質餐廳-Odelice! 🍽️
今日同朋友去慶祝生日,食咗個浪漫二人晚餐
套餐真心有驚喜🫶🏻