Odelice! (海之戀商場)

Restaurant: Odelice! (海之戀商場)
Terms & Details:
⭐️評分:4/5-開業多年,有質素保證-✳️Beef Cheek Bourguignonmu 紅酒燉牛面頰 👍🏻👍🏻👍🏻出色😍牛臉頰超軟熟,紅酒融入牛肉,酒精揮發掉,只保留精華,越炆越腍,厚度達5cm!厚身飽足,內裡絲絲絲的脂肪帶出牛油香,香而不膩,軟熟中帶有彈性,醬汁超濃郁-薯蓉加入大量奶和忌廉,顏色偏白身,質地綿密,滑身中保留小小的薯粒,雙重口感,澱粉 Fans 無法抵抗!-✳️Duck Confit à l'Orange香橙油封鴨腿 👍🏻橙味醬汁濃烈,薯角優秀😱連皮焗薯香氣特別濃郁,薯角配橙汁,新鮮而酸甜 好開胃。油封鴨皮層位置略帶鴨油香,如果肉質更濕潤會更吸引-✳️Seared Scallops man 香煎帶子帶子新鮮,忌廉煮大蔥醬汁有驚喜!氣味撲鼻-✳️餐包法式面包可以用來當武器,硬實質地,建議可浸在餐湯,正好吸收濃湯-✳️餐湯 - 甘筍湯 👍🏻味道豐富,甘筍湯內裡加入多元材料調味,強烈椰奶氣息撲鼻,加入炸蒜增加 焦香風味,帶陣陣酸甜味,胡椒刺激嗆鼻有助去清草味-✳️Crêpe Suzette 橙油火焰可麗餅形成火焰效果,橙酒強烈烈的味道嗆鼻,建議進食前先推開避免浸在橙酒食用--⭐味道
⭐️評分:4/5
開業多年,有質素保證

✳️Seared Scallops man 香煎帶子
帶子新鮮,忌廉煮大蔥醬汁有驚喜!氣味撲鼻

✳️餐包

⭐️環境 4/5
⭐️性價比 4/5
⭐️服務 3.5/5
  • 紅酒燉牛面頰
地點唔錯既法國菜就係荃灣西出口右轉職員服務細心 每道菜都會做簡單介紹有二人餐價錢幾抵食餐湯:甘筍湯有粒粒甘筍口感清甜得來帶少少奶油味幾鍾意用餐包沾湯食法國田螺第一道前菜 估唔到份量都唔細田螺隻隻好肉 加橄欖油同麵包食唔會膩法式點心拼盤呢個要加少少錢但絕對值得一共有5款精緻點心特別係手指大既紅瓜比較罕見爽脆口感沾上肉醬有風味另外松露薯波都要讚下薯蓉打得綿滑 混入松露特別有香氣西班牙火腿黑松露燴飯使用嘅係粒粒分明嘅意大利飯忌廉奶油黑松露嘅濃郁味道令到醬汁特別鮮甜上面有少少西班牙火腿做點綴唔會太寡煎鴨肝,油封鴨腿意粉呢個係加少少錢嘅選擇最鍾意食油封鴨腿因為一直覺得都係心機菜要醃同慢煮需要時間準備肉質非常腍 香草味提升咗層次加上鴨肝增加口感下面嘅芝士奶油意粉豐富咗口感係保持到質素嘅Chateau La Barriere, Monbazillac/Rendez-vous, Pays d’Oc IGP紅酒白酒嘅選擇唔少我哋揀咗一杯甜酒同埋一杯白酒甜酒嘅入喉比較濃稠 味道好啱怕飲烈酒嘅女仔另一杯白酒就相對清爽只有少少苦澀味 好適合配意粉
地點唔錯既法國菜

忌廉奶油黑松露嘅濃郁味道
令到醬汁特別鮮甜

上面有少少西班牙火腿做點綴
唔會太寡

煎鴨肝,油封鴨腿意粉

呢個係加少少錢嘅選擇
最鍾意食油封鴨腿因為一直覺得都係心機菜
要醃同慢煮需要時間準備
肉質非常腍 香草味提升咗層次

加上鴨肝增加口感
下面嘅芝士奶油意粉豐富咗口感
係保持到質素嘅

Rendez-vous, Pays d’Oc IGP

紅酒白酒嘅選擇唔少
我哋揀咗一杯甜酒同埋一杯白酒
甜酒嘅入喉比較濃稠
味道好啱怕飲烈酒嘅女仔

另一杯白酒就相對清爽
只有少少苦澀味 好適合配意粉

• 鴨肝鴨腿意粉
2024-08-09 2964 views
📍 Odelice!睇奧運睇到興起,冇得即刻飛去法國就食吓法國餐止癮吧🤣親民價法國菜!有海景睇!💡pet friendly的!—————————————————————❣️Dinner set for two $538包咗餐湯小法包、頭盤、2款主菜、甜品🍔 Steak Tartare Sliders 生牛肉他他小漢堡本身都幾中意食生牛肉他他!呢度好新鮮,夾住鵪鶉蛋,好得意!調味啱啱好,mini burger好鬆軟,同埋始終有carb可以當係main🤰🏻🍝 Crab Spaghetti 蟹肉意粉超多蟹肉!黑椒味好濃,有微微辣,不過係白汁base中和咗小小!✨ 蟹肉可能有少少殼,要小心!🐄 Beef Cheek Bourguignon 紅酒燉牛面頰我不太美麗但我很有驚喜!牛面頰炆得好淋!側邊嘅薯蓉都好好食,好滑!🥧French Apple Tart 法式蘋果撻熱辣辣嘅蘋果撻,唔會太甜!🐷都輕鬆食曬!仲跟左球雲尼拿雪糕同餅碎!❣️ Rendez-vous, Chardonnay $75#chuchu飲酒 食法國餐緊係要嗌翻杯酒,今日飲light啲嘅白酒,唔錯,易入口,佢都仲有好多款酒.💬門口有啲
📍 Odelice!

💡pet friendly的!
❣️Dinner set for two $538
包咗餐湯小法包、頭盤、2款主菜、甜品

🍝 Crab Spaghetti 蟹肉意粉

✨ 蟹肉可能有少少殼,要小心!

🥧French Apple Tart 法式蘋果撻

💬門口有啲法國嘢買!

不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 7.5/10
👍🏻推薦: 7.5/10
—————————————————————
🏡地址: Odelice! (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
👉🏻沙田灣仔尖沙咀將軍澳都有分店!
🕑營業時間: 11:00-22:00
2024-08-07
Dinner
2024-06-09 3390 views
呢個weekend約咗個港女友人 當然要就吓佢嘅口味 食個港女打卡下午茶啦🤪 嚟咗荃灣呢個商場嘅法國餐廳high tea 我地叫咗份Picnic in Paris🇫🇷 齋聽個名都感受到嗰種浪漫氣氛 鹹點總共有6款鹹點 吞拿魚他他迷你撻 撻皮幾脆🐟 法國鄉村凍肉醬多士 凍肉醬質感creamy🍞 番茄芝士迷你蛋批 面頭焗至微燶狀態幾香口🍳 炸黑松露蘑菇球 入面有超濃郁嘅菇香🍄‍🟫 西班牙白毛豬火腿 略帶點鹹香🐷 煙三文魚蘸醬 配埋脆麵包條一齊食🥖甜點呢個set有4款甜品 喺上層位置 一目了然🤪 士多啤梨迷你撻 酸酸甜甜好開胃🍓 榛子朱古力迷你撻 入面係朱古力軟心🍫 紅桑子馬卡龍 味道唔會太甜😗 焦糖餅乾口味芝士蛋糕 芝士蛋糕唔會好膩🍰飲品呢個set仲包咗兩杯飲品 我哋加咗錢嗌呢度嘅招牌Lemonade🍋 另外朋友就嗌咗杯熱latte 佢話嘆住咖啡hightea更有風味☕️呢個high tea又好睇又好食🤤 食完呢個週末都開心同放鬆咗好多

鹹點

甜點

飲品

Tea
3 day(s) ago 58 views
今次係第二次食,慶祝朋友生日飯,餐牌改咗好多,我哋好想食嗰個青口,今次我哋就嗌咗個四人餐,食法國餐好多時間傾偈👍,個青口依然都係出色嘅,意粉都好好食,其他食物其實都可以,每餐都幾塊包,其實啲包好好食,唯獨生牛肉它她他我覺得一般,另外我朋友生日,我提早打電話去問咗有冇得寫生日碟,回覆有,跟住我就同餐廳講上甜品嘅時候幫我寫埋,我留生日碟嘅內容,但去到我上甜品嘅時候,餐廳唔記得咗寫名,我係唔開心嘅明明講咗,不過朋友就話算啦,唔寫都冇問題,咁我哋就食左,剛剛食完就送多一份寫有生日內容甜品,侍應好好,佢話佢哋錯咗唔記得寫名,而家送一份俾我哋希望我哋食得開心,侍應嘅態度真係好好嘅,會食得好舒服,同朋友傾偈傾得好開心唔會有人阻住你或者趕你走。
今次係第二次食,慶祝朋友生日飯,餐牌改咗好多,我哋好想食嗰個青口,今次我哋就嗌咗個四人餐,食法國餐好多時間傾偈👍,個青口依然都係出色嘅,意粉都好好食,其他食物其實都可以,每餐都幾塊包,其實啲包好好食,唯獨生牛肉它她他我覺得一般,另外我朋友生日,我提早打電話去問咗有冇得寫生日碟,回覆有,跟住我就同餐廳講上甜品嘅時候幫我寫埋,我留生日碟嘅內容,但去到我上甜品嘅時候,餐廳唔記得咗寫名,我係唔開心嘅明明講咗,不過朋友就話算啦,唔寫都冇問題,咁我哋就食左,剛剛食完就送多一份寫有生日內容甜品侍應好好,佢話佢哋錯咗唔記得寫名,而家送一份俾我哋希望我哋食得開心,侍應嘅態度真係好好嘅,會食得好舒服,同朋友傾偈傾得好開心唔會有人阻住你或者趕你走。
2024-11-14
$460 (Dinner)
Celebration
Birthday
5 day(s) ago 89 views
等了大半小時的晚餐,由落單的630分到715的晚餐,竟然在無數次的催單,經理只說了系統處理有誤,一句解釋跟進都沒有,默認是理所當然的程序,極為失望的處理回應!下次勿再來!
6 day(s) ago 0 views
近排好大壓力,要食番啲好嘢先可以平衡一下心情🥹🥹2人dinner set ✨2人dinner set⭐️有餐湯同包,個湯係蘑菇湯,好蓉落足料,好飲😋😋⭐️白酒煙肉忌廉汁配空運黑青口呢個青口好有驚青,勁大隻同好creamy,絕對唔係平時嗰啲又細又實嘅肉質,真係好推介好好食!🥹🥹⭐️煙三文魚拼盤煙三文魚大大塊,配上個包好脆,唔錯👍🏻👍🏻⭐️原隻烤龍蝦配薯條非常之香,龍蝦肉好彈口,大大隻啖啖肉,好正🤤🤤薯條都整得好好食,不過凍咗就會腍無咁脆,所以要趁熱食👍🏻👍🏻另加煎鴨肝,同鵝肝一樣咁香口,好大塊好抵叫!⭐️阿根廷安格斯肉眼牛排配薯條個肉眼扒煎得好香🤤🤤,7成熟有少少少少硬,可能5成熟會更好 !肉質靚,厚度適中😋⭐️Nuala, Malborough白葡萄酒,light啲,易入口⭐️Moon Rosé, Domaine d'Astrosorganic IGP Maures粉紅葡萄酒,顏色好靚,再易入口啲,好好味一路飲酒一路食青口好match 👍🏻環境同埋服務都好好,值得推介👍🏻👍🏻
近排好大壓力,要食番啲好嘢先可以平衡一下心情🥹🥹

2人dinner set
✨2人dinner set
⭐️有餐湯同包,個湯係蘑菇湯,好蓉落足料,好飲😋😋

⭐️白酒煙肉忌廉汁配空運黑青口

⭐️煙三文魚拼盤
煙三文魚大大塊,配上個包好脆,唔錯👍🏻👍🏻

⭐️原隻烤龍蝦配薯條

⭐️阿根廷安格斯肉眼牛排配薯條

⭐️Nuala, Malborough
白葡萄酒,light啲,易入口

⭐️Moon Rosé, Domaine d'Astros
organic IGP Maures
粉紅葡萄酒,顏色好靚,再易入口啲,好好味
一路飲酒一路食青口好match 👍🏻

環境同埋服務都好好,值得推介👍🏻👍🏻
2024-11-14 129 views
星期六與朋友2人1點鍾用膳。叫左2個set lunch。朋友說蕃茄湯香同creamy。我點的炸松露球脆口,有松露味,但只是暖的,我相信熱的話會更好食。牛扒正常,可選生熟程度我一心想試的油封鴨腿賣晒,有啲可惜,最後點了牛油果蟹肉benedict,都唔錯。
星期六與朋友2人1點鍾用膳。
叫左2個set lunch。
朋友說蕃茄湯香同creamy。
牛扒正常,可選生熟程度
2024-10-24 351 views
晚市雙人套餐包括 :餐湯、頭盤、兩個主菜以及甜品,仲可以用優惠價加配生蠔同酒!😜🔸法式點心拼盤 拼盤包括吞拿魚他他、迷你蛋批、煙三文魚蘸醬、炸黑松露蘑菇球同埋西班牙火腿,可以一次過可以試晒咁多款小食!🔸半隻烤龍蝦 烤龍蝦肉質嫩口彈牙,係細隻左少少,醬汁濃郁,蕃茄粒同薯仔索汁一流。🔸煎鴨肝油封鴨腿意粉 +$35鴨肝厚身,油封鴨腿肉質軟腍,成個意粉充滿富鴨油既甘香。🔸火焰橙酒可麗餅非常有儀式感既甜品!!店員會燒熱d橙酒淋落去可麗餅到,有火焰效果~可麗餅口感軟熟,橙味突出。
晚市雙人套餐

🔸法式點心拼盤

🔸半隻烤龍蝦

🔸煎鴨肝油封鴨腿意粉 +$35

鴨肝厚身,油封鴨腿肉質軟腍,成個意粉充滿富鴨油既甘香。

🔸火焰橙酒可麗餅

• 法國油封鴨腿
  • 火焰橙酒可麗餅
Odelice! 係間親民價嘅高質西餐廳🤭🤭,裝修非常有浪漫情調😍,地板鋪上黑白色瓷磚🖤🤍牆上掛著好多畫,真係靚到心心眼😍📸,有如巴黎嘅地道小酒館一樣🥂。本來以為會幾貴,不過晚市2人套餐 $538起,有餐湯、餐包、2個前菜/甜品 & 2個主菜,真係好抵食🥰,我地再加左兩杯酒,真係 c'est la vie.💙空運黑青口:好有驚喜,係大海嘅味道😆🧡法式點心拼盤:估唔到 dinner 都有好像下午茶一樣咁精緻的法式點心🦞原隻烤龍蝦 配薯條:龍下超級鮮甜,爽口彈牙,上面嘅芝士都好正🐄阿根廷安格斯牛脊肉:牛味濃郁,醬汁好正

💙空運黑青口:好有驚喜,係大海嘅味道😆

🐄阿根廷安格斯牛脊肉:牛味濃郁,醬汁好正

Odelice今次要介紹喺荃灣海之戀商場1樓入面有一間法國菜餐廳叫「Odelice」,呢間法國菜餐廳入面算好大,裝修唔算特別華麗,我幾鍾意佢哋棧u型波波壁燈,店員又有禮,會介紹熱門菜式比我,未到七點差唔多爆哂場,證明開業多年來都有好多食客捧場,依家仲推出晚市套餐,都係$538起,晚上七點前飲品買一送一,七點後飲品八折,呢間法國菜餐廳性價比真係高!二人晚市套餐:2A+2B $538首先先嚟一個餐湯,餐湯係椰菜花薯仔餐湯,再配埋一條好煙韌嘅法國麵包。1.法國田螺(6件)香草蒜香牛油+阿根廷安格斯肉眼牛扒+$45(薯條,黑椒醬汁)+Domaine de Bila-Haut,Banyuls AOP紅酒$90(9/10)頭盤我揀咗法國田螺(6件),由於醬汁係香草蒜香牛油可能令到田螺有少少油,不過食落唔會好硬夠淋身,而且又好香,旁邊仲有兩片酸種麵包!主菜就揀咗阿根廷安格斯肉眼牛扒,價錢要另加$45,我揀咗生熟程度50%,肉嘅顏色呈現粉嫩色,不過自己就覺得有少少韌,點埋黑椒醬汁更好味,旁邊仲有好多薯條,食到係即叫即炸,咬落去好熱又脆!飲品就比店員揀,我話我可以飲酒,店員就介紹咗Domaine de
Odelice

二人晚市套餐:2A+2B $538

飲品就比店員揀,我話我可以飲酒,店員就介紹咗Domaine de Bila-Haut,Banyuls AOP紅酒,話食肉扒飲呢款酒就最啱,我飲落覺得好易入口,唔會好甜,有少少似黑加侖子味,唔會有澀味,酸度唔高,好好飲!

2.空運黑青口(白酒煙肉忌廉汁)+$25+阿根廷安格斯牛脊肉(蘆筍、燒樹薯粒、鵝肝砵酒醬汁)+$55+Frozen Tropicolada沙冰(菠蘿,香蕉,椰奶)$65(9.5/10)
頭盤我揀咗空運黑青口,價錢要另加$25,講返黑青口個份量超多,差唔多有20隻,佢哋用上白酒煙肉忌廉汁,另每一隻黑青口都好juicy,好好味!
主菜就揀咗阿根廷安格斯牛脊肉,價錢要另加$55,我揀咗生熟程度50%,肉嘅顏色呈現粉嫩色,熟度啱啱好,唔會過硬,一共有3大舊牛脊肉,仲可以點埋鵝肝砵酒醬汁令牛脊肉更加好味,其他配料有蘆筍同燒薯粒!
飲品就揀咗Frozen Tropicolada沙冰,呢個沙冰飲唔出入面有菠蘿、香蕉同椰奶,整體都好解渴又唔會好甜!

2人總共價錢$900,其他有加一服務費!

個人口味總評分:9.25/10

@o.delice

地址:荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖

#Odelice #法國菜餐廳 #法國菜 #浪漫餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-10-14 386 views
放工返到荃灣西Donki買野,順便就食埋晚飯。諗左一輸,最後來到Odelice,因為大家都想食薯條牛扒。佢嘅晚市Bistrot  Set正好滿足到我地要求。$538的二人餐,可在餐牌選2款小食或甜品和2款主菜。餐包和餐包先上,餐湯好creamy,餐包又夠脆夠熱。空運黑青口350g對於青口從來都喜愛,而且係白酒煙肉忌廉汁就更加抗拒唔到!雖然青口唔算大隻,但粒粒都好新鮮飽滿,食落有淡淡白酒香和creamy口感!配返極杯酒最夾!!原隻烤龍蝦這個要加$135,但因為有人話好耐無食龍蝦好想食,那就點吧!!龍蝦一開二佔了一隻大碟,面頭已經係滿滿的芥末荷蘭醬汁,好juicy。龍蝦肉爽彈鮮甜,其實一隻真係唔夠,因為一打都食得落!幸好跟餐有即炸薯條,用薯條點個龍蝦頭和醬汁,真係好食到停唔到口!阿根廷安格斯肉眼牛Medium rare恰到好處,切落唔會太韌,牛扒兩邊煎得夠脆,保留到鮮紅色的肉汁,配濃稠的黑椒汁黎食。跟扒有另一份薯條,牛扒配薯條,真係double happiness。芒果紅莓醬可麗餅芒果粒好香甜,紅莓醬多了份酸甜的juicy感。可麗餅薄而帶脆,加上雲呢拿雪糕,更添香甜,果然係招牌甜品。真係會

空運黑青口350g

原隻烤龍蝦

阿根廷安格斯肉眼牛

芒果紅莓醬可麗餅
芒果粒好香甜,紅莓醬多了份酸甜的juicy感。可麗餅薄而帶脆,加上雲呢拿雪糕,更添香甜,果然係招牌甜品。真係會為左佢特意返黎食!
2024-10-07
Dinner
2024-10-14 350 views
荃灣的浪漫情調法餐Odelice!開在海之戀商場,環境優雅,裝潢以深藍色為主調,搭配復古歐美吊燈,營造出浪漫的用餐氛圍。落地玻璃窗望到外面海景,令人心情愉悅。晚市套餐價錢極親民,餐前法包配西蘭花湯濃郁滑順,感覺很不錯。套餐可以揀自己鐘意嘅頭盤或甜品,以及主菜。法式點心拼盤,有蟹肉他他,蕃茄紅甜椒蘸醬、西班牙火腿、迷你波菜蛋批、迷你紅蘿蔔、炸黑松露磨菇波波,其中黑松露磨菇波波最吸引,香口惹味外脆內軟充滿里松露香味。香煎帶子及忌廉煮大蔥,用料上乘,帶子啖啖肉非常juice!主菜香橙油封鴨腿肉質鮮嫩,鴨腿肉質柔嫩,橙香撲鼻,油脂與果香交融,口感豐富而不油膩。旁邊搭配鮮綠的蘆筍和香脆的燒薯粒,口感豐富而且色彩對比鮮明,擺盤好有心思。紅酒燉牛面頰以薯蓉為底,牛肉煮得好軟爛,紅酒的醇厚與牛肉的鮮味好夾。薯蓉軟滑細膩凸出淡淡奶香,令成道菜層次分明,醇厚入味。餐飲凍檸茶清新解膩,口感好好。

套餐可以揀自己鐘意嘅頭盤或甜品,以及主菜。

香煎帶子及忌廉煮大蔥,用料上乘,帶子啖啖肉非常juice!

紅酒燉牛面頰

餐飲凍檸茶清新解膩,口感好好。

2024-10-10 318 views
喺海之戀都幾多嘢食~同朋友經過呢間餐廳~發現都唔少人!我哋就試咗佢個晚市套餐😛😛呢個套餐包咗頭盤加甜品合共兩個,仲有兩個主菜❤️所以我哋頭盤同甜品都想試,所以就各嗌咗一個頭盤同甜品🍮!1️⃣頭盤-煙三文魚拼盤煙三文魚嘅份量好夠啊,而嗰個醬汁係乳酪醬汁配合埋煙三文魚同包係都幾match嘅😆😆2️⃣甜品-芒果可麗餅都唔錯㗎係一個幾fresh嘅選擇!仲配合埋椰子雪糕🥰而主菜方面真係食到好飽啊❣️3️⃣ 阿根廷安格斯牛脊肉超大份啦,啲牛我哋嗌咗medium~煮得啱啱好!而不得不讚隔籬嘅薯仔真係好好食呀🤤不過實在太飽啦我哋都食唔晒😂4️⃣煎鴨肝,油封鴨腿意粉鵝肝煎得啱啱好,佢油香係簡直令人垂涎三尺啊😆配合埋好Creamy嘅意粉真係好滿足呀🤤🤤
喺海之戀都幾多嘢食~同朋友經過呢間餐廳~發現都唔少人!

我哋就試咗佢個晚市套餐😛😛

呢個套餐包咗頭盤加甜品合共兩個,仲有兩個主菜❤️
所以我哋頭盤同甜品都想試,所以就各嗌咗一個頭盤同甜品🍮!
1️⃣頭盤-煙三文魚拼盤

2️⃣甜品-芒果可麗餅
都唔錯㗎係一個幾fresh嘅選擇!仲配合埋椰子雪糕🥰

而主菜方面真係食到好飽啊❣️
3️⃣ 阿根廷安格斯牛脊肉
不過實在太飽啦我哋都食唔晒😂

4️⃣煎鴨肝,油封鴨腿意粉

2024-10-10 286 views
我今日約同好友去位於荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖的 Odelice 食晚餐,環境舒適,最適合傾計聚舊!我和好友點左個 Bistrot Set for 2 晚市2人套餐, 有Soup 餐湯 x 2,Baguette 小法包 x 2,Smoked Salmon Platter 80g 煙三文魚拼盤,Canapés Platter 法式點心拼盤 ,Whole Grilled Lobster 原隻烤龍蝦,Argentinian Angus Ribeye 阿根廷安格斯肉眼牛扒;另外點左 Nuala Marlborough (white 白葡萄酒),Domaine Seguin, Veilles Vignes, Gevrey Chambertin AOC 2021(red 紅葡萄酒)。整體黎講係高質素的法國餐,點心精緻好食,龍蝦肉結實彈牙,五成熟肉眼扒外脆內嫩,牛味濃郁!白酒和紅酒好香又好飲。

• W-GLS Nuala
  • SB