2022-02-19 1118 views
學校晚上有音樂節,提前去吃點下午茶,AC1內有獨立空間的super sandwiches,新開了不久聽說跟朋友一人一份,在自助點餐機上下單,然後排隊領取,看著還是蠻精緻的,份量也ok,口味很正宗,裡面安靜衛生很多
2021-10-08
Type of Meal
Tea
2021-09-25 691 views
城大AC1 canteen入面有間Oliver’s Super Sandwiches,只開一至五,中午食lunch時間黎左呢度同以前既同學一齊食。我地兩個人各點左一個套餐,分別係經典公司三文治(全麥方包)、芝士豬柳漢堡·配薯條。跟套餐配忌廉蘑菇湯、熱咖啡。想豐富點,我地仲加左蜜糖雞翼(兩隻)、鮮果杯。$9 蜜糖雞翼(兩隻)$14 鮮果杯總體食物都ok好食,全麥方包既三文治雖然口感麻麻,但勝在夠健康。😅呢個lunch兩個人食左$124。

經典公司三文治(全麥方包)
芝士豬柳漢堡、配薯條

跟套餐配忌廉蘑菇湯、熱咖啡。
鮮果杯、蜜糖雞翼、熱咖啡

想豐富點,我地仲加左蜜糖雞翼(兩隻)、鮮果杯。
$9 蜜糖雞翼(兩隻)
$14 鮮果杯
呢個lunch兩個人食左$124。
2021-09-24
$62 (Lunch)
經典公司三文治(全麥方包)
芝士豬柳漢堡、配薯條
  • 芝士豬柳漢堡
2020-06-24 850 views
平時我都好喜歡食西餐,琴日同大仔去了又一城嘅Super sandwich 打算食焗薯,而我都喜愛食意粉,見到Menu有個二人set, 幾抵喎!1. 酥皮忌廉蘑菇湯忌廉湯好creamy , 酥皮焗到恰到好處,好可口2. 三文魚碎蛋沙律焗薯配沙律🥗仔仔最鍾意食三文魚,每次焗薯必定會點選這個三文魚焗薯,佢話薯仔🥔焗到很淋身,而三文魚都新鮮,至於沙律菜可以多一些更好!3.黑松露牛肝菌扁意粉好香好足料的黑松露,鋪了很多在意粉上,配埋牛肝菌忌廉汁意粉,很creamy!4.素春卷配炸芝士薯蓉球素春卷好可口,食咗焗薯再食炸芝士薯蓉球有些重複咗,如果改四條春卷都好好甜品:小蛋糕熱飲免費,但仔仔轉熱朱古力加$6 整體來講,好抵的平民化西餐set dinner

1. 酥皮忌廉蘑菇湯
忌廉湯好creamy , 酥皮焗到恰到好處,好可口
2. 三文魚碎蛋沙律焗薯配沙律🥗
3.黑松露牛肝菌扁意粉
4.素春卷配炸芝士薯蓉球
甜品:小蛋糕
熱飲免費,但仔仔轉熱朱古力加$6

整體來講,好抵的平民化西餐set dinner
2019-11-11 600 views
ac1 canteen不同了,好似貴左。而之前間平價pepper lunch都執左,變左做依家既super sandwitch。夜晚真係無咩人,如果嫌又一城戈間多人可以過黎。係可以安靜傾下計既地方。三文魚沙律,係幾清新,新鮮,好食呀。紅湯都唔錯,有d料到。
ac1 canteen不同了,好似貴左。
夜晚真係無咩人,如果嫌又一城戈間多人可以過黎。
係可以安靜傾下計既地方。
三文魚沙律,係幾清新,新鮮,好食呀。
紅湯都唔錯,有d料到。
2019-09-23 478 views
來到這裡,一定要點這裏的沙律,這裏的沙律有不同款,如果你要大的Size,可以選擇四款。我首推這裏的咖喱雞肉沙律,雞肉滑,味道清新,不咸。如果擔心沙律太寡的話,選擇這一款是很不錯的。