2010-09-07
選擇在這裡午餐, 是因為老公鍾意食隔離漢堡包牛肉漢堡我不嬲麻麻, 不過我可以食隔離利華三文治.我點了份碎三文煙肉治($43), 加齋啡($12), 加沙律($9), 俾完錢攞了號碼牌之後, 好似往時咁, 叫佢地送去坐對面漢堡包店......我都知咁樣係麻煩咗人, 所以次次都特登同送餐職員講聲, 等佢地唔使四圍搵.以前送餐係個印巴藉阿叔, 一向都好醒目, 個餐好快就送到.今日唔見了個阿叔, 但人手多了, 有兩個阿嬏同一個妹妹, 我同其中一個阿嬏講我坐對面諸如此類, 佢目無表情咁點一頭就算.我預感覺得會出事, 人坐在漢堡店, 個頭就不斷咁擰過去睇我個餐, 擰到頸都側, 至見到個送餐妹妹拎住個盤四圍騰, 於是大聲叫住, 佢至知我地坐响呢邊. 原來呢個小妹妹至係送餐的, 嗰兩位阿嬸係抺枱執枱的, 好明顯我剛才所托非人.三個人套制服一樣, 點認先?阿嬸, 我同你講時你又點頭 點完頭又唔通知你同事, 完全冇team work精神. 累同事人地行來行去, 累顧客呆等, 唔多啱啫.份三文治味道ok, 但咖啡加了奶, 我唯有走返去換, 個沙律啲醬又杰又多, 搞到碟沙律非常之油, 非常之滯.食食吓, 後面
牛肉漢堡我不嬲麻麻, 不過我可以食隔離利華三文治.
以前送餐係個印巴藉阿叔, 一向都好醒目, 個餐好快就送到.
三個人套制服一樣, 點認先?
食食吓, 後面張枱又有個太太好似我地咁, 拎住個利華牌坐响度等, 個妹妹又拎住盤嘢四圍騰, 要個太太叫住佢...................唔知歷史一日要重複幾多次呢?
呢種工作態度真係要改進吓㗎.
為免同類事件發生, 下次要同counter啲職員講啦, 如果有下次的話.