2015-07-09 777 views
一份豐富既早餐,看似簡單,但係食落就知大不同.例如呢個連鎖店出品,火腿又無煎,番茄又無燒,麵包又唔提供牛油,薯仔又無調味等等,就知道其實只係得個樣.最好食就係個堆菇

最好食就係個堆菇

2015-05-05
$60 (Breakfast)
2013-11-08 419 views
這周是永 x 百貨公司感謝日,一家人 shopping 後到無限極商場 Oliver's super sandwiches 吃午餐。午餐價錢不貴,約 40 至 50 元。我點了蘑菇扁意粉套餐。蘑菇扁意粉:好多蘑菇汁,夠杰夠蘑菇味,配扁意粉一絶!扁意粉煮得剛好但有點冷,配料蘑菇切塊入口剛好 bite size;另有幾條耶菜花,非常健康。蘑菇湯超濃超重蘑菇味,量亦好多,足夠兩個人飲;用有耳杯上方便客人可以不用匙更飲亦非常貼心方便。咖啡是用 lily,我不愛喝這個牌仔的咖啡,因為咖啡味不夠甜味太多,可幸是泡泡豐盈。

蘑菇扁意粉
蘑菇湯、咖啡
2013-10-19
$50 (Lunch)
蘑菇扁意粉
蘑菇湯、咖啡
2013-10-04 392 views
外賣拎返公司食對個魚餅寄予厚望 (因為我好鐘意食泰式魚餅)結果一直, 佢個醬好辣....然後辣得來塊魚餅本身是冇味的好傷心..如果佢係平時食開果隻泰式辣醬, 甜甜地酸酸地辣辣地就好啦..Linguine Bolognaise 肉醬扁意粉都係正常, super sandwiches又唔會點出事gei不過呢個combination都係有d奇怪...意粉配魚餅...$59 (官網可以download coupon, 午餐滿$50可以減$5~)
外賣拎返公司食
對個魚餅寄予厚望 (因為我好鐘意食泰式魚餅)
結果一直, 佢個醬好辣....
然後辣得來塊魚餅本身是冇味的
好傷心..
2013-10-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$54 (Lunch)
2013-07-19 139 views
Oliver's super sandwiches 有 tea set 買一送一優惠,這天老婆拉著我要去試一下。我點了 waffle,剛造好,外面脆,裡面熱,加入熱糖漿超級好味。腸仔一般,皮太厚,肉質又沒有味道口感。老婆 order 了 Fudge cake 加 pancakes。Panckes 還可以,但 Fudge cake 只是一味死實朱古力味,沒有層次,而且朱古力造得大'林'身,像是加入了太多水份。凍檸茶,茶味很清香,但只有一塊檸檬,完全不夠檸檬味...

Waffle
Fudge cake + pancakes
凍檸茶,茶味很清香,但只有一塊檸檬,完全不夠檸檬味...
凍檸茶
2013-06-22
$38 (Tea)
Waffle
2013-01-11 264 views
因為早午餐一起食,所以叫咗 Super Combo,即係餐跟飲品再加湯。因為本身有會員卡,折扣了之後,價錢尚算合理。三重奏的配搭是Super Sandwiches 常見的,對於我而言,很欣賞這個概念,因為客人可以嘗試到三種不同的食物,就算叫一個餐也不會太單調。由於是午餐三重奏套餐,食物比較豐富,有前菜,小食和主菜,真是不錯!前菜就是沙律,蕃茄,沙律菜再加上醬汁,很新鮮開胃!雜菜湯依舊多料,有通粉,西芹,蕃茄,洋蔥等,雖然比較油,還可以接受。小食竟然是泰式蝦餅,還有三件咁多,吃起來有點辣,很惹味,有蝦味,只是配上西餐又好似唔係咁夾。而主菜就是肉醬意粉,雖然 Super Sandwiches 有不少意粉的選擇,不過我依舊會食肉醬意粉,因為不是太喜歡其他新出的奇怪意粉。肉醬意粉蕃茄和肉醬比例剛好,最怕那些多肉少茄的,意粉仍然是用扁意粉,新意欠奉。因為我是不飲咖啡,所以每次不是熱檸水或是熱檸茶,因為今日已經 Super Combo,不捨得再加錢轉朱古力或者橙汁!其實一直也不明白為何朱古力都要加錢?難度朱古力貴過咖啡好多?自從今年唔知幾時,Super Sandwiches 的檸檬已經不再切片放進

前菜就是沙律,蕃茄,沙律菜再加上醬汁,很新鮮開胃!
因為我是不飲咖啡,所以每次不是熱檸水或是熱檸茶,因為今日已經 Super Combo,不捨得再加錢轉朱古力或者橙汁!其實一直也不明白為何朱古力都要加錢?難度朱古力貴過咖啡好多?自從今年唔知幾時,Super Sandwiches 的檸檬已經不再切片放進去,而是在件檸檬掛起杯邊,呢個轉變真令人摸不著頭腦,這裡的熱檸水仍然是不夠檸檬味,偏淡。

由於我食得差不多兩點,眼見身邊的人未叫食物,因為要等14:30 下午茶時段,憑上次惠顧的票就可以享有買一送一的優惠,當然有些條件限制,例如蛋糕下午茶,英式下午茶並不適用。下午茶時段真的很多人,我還是快快離開好了。

$60 (Lunch)
  • 肉醬意粉
2012-07-13 104 views
在附近健身後,想找個地方吃下午茶補充體力。在這家商場有多間餐廳,而我們選了Super Sandwiches。我吃的下午茶餐包括司華力腸、薯仔沙律及鬆餅,連一杯餐飲。司華力腸熱力夠,咀嚼後感覺肉質多汁;薯仔沙律含有大量熟蛋,有飽肚感,而薯仔粒清甜爽口;鬆餅配了一點甜醬,香脆鬆化。朋友點了迷你肉醬意粉配酥皮忌廉湯:肉醬意粉香味四溢,醬汁酸甜開胃,意粉彈牙,雖然是迷你版,但份量十分充足;酥皮忌廉湯的忌廉味香濃,暖胃飽肚,酥皮呈金黃色,牛油味可口,水準不俗。環境方面,卡座面積尚算可以,但我坐的沙發上有一點點餅碎沒有人清理,衛生方面打了折扣,其餘各方面不錯。

2012-06-23
門囗簡潔 凍奶荼普通其實有果醬拿,不過要開聲先會比早餐味道比較清啖,都ok 呢份滴合減肥 在上環無極限分店下次再光顧係有折,下午荼仲買ㄧ送一抵
2011-09-08 42 views
早餐, 也是可以很heavy 的既然係自由配搭, 今天反而選了香腸呀, 火腿, 咸牛肉薯蓉, 加了錢要了個細sconeo的肉類食落真伙幾油膩, 又幾鹹添, 唔多enjoyscone 麻麻地, 係熱但並不香甜, 提子甜都唔太甜咁
早餐, 也是可以很heavy 的

o的肉類食落真伙幾油膩, 又幾鹹添, 唔多enjoy
scone 麻麻地, 係熱但並不香甜, 提子甜都唔太甜咁
2011-02-20
TakeAway
Type of Meal
Breakfast
2011-09-08 19 views
西式快餐的早餐,一般來說都不會很健康, 尤其是麥記吧但Super Sandwiches 的offer, 你可以自由配搭, 達至均衡, 價錢亦只伙廿十幾蚊, 絕不過份炒得剛好而有點"水"的滑蛋, 簡單的雞肉腸, 新鮮麵包, 還有fresh and juicy 的蕃茄, 加上香濃的磨咖啡, 為一天的工作帶來了能量有質素, 仲有coupon 送俾你早午晚餐用
西式快餐的早餐,一般來說都不會很健康, 尤其是麥記吧

有質素, 仲有coupon 送俾你早午晚餐用
2011-02-19
TakeAway
Type of Meal
Breakfast
2011-01-05 48 views
I got a quick breakfast: toast and coffee at less than HK$20. Toast: It's just a normal toast served with butter and jam. Nothing special.Coffee: They serve freshly brewed "illy" coffee. According to media, illy is a well-established Italian brand that makes coffee related product. I think illy has its own fans. However, it seems that "illy" coffee is not my cup of coffee and I am still prefer "Starbucks" coffee more.

2011-01-03
$20 (Breakfast)
2010-12-07 42 views
每逄星期一,係全星期最攰嘅一日,真係想瞓多 5 分鐘得 5 分鐘;出街食早餐確實係不二之選!起初,打算幫襯期待已久嘅 Pret A Manger,可惜星期二先開,唯有幫襯 Oliver's Super Sandwiches,貪就腳近電梯口嘛!又唔使好似大X樂排長龍。朝早只有 4~5 成食客,任揀位,坐得又舒服!今次我坐喺近門口位,靠住百子柜張枱,食完轉身可以走人!早餐起碼 10 多款,$25 起螺絲粉早餐 $30 :意大利香草軟包多士+早餐腸+經典炒蛋+烤番茄+粟米忌廉湯螺絲粉粟米忌廉湯螺絲粉 - 粟米忌廉湯味道清甜,比罐頭粟米忌廉湯與別不同!質感濃稠;螺絲粉煮得軟硬適中,食落有口感!帶一點趙頭!可惜只得 4 條粗粗嘅螺絲粉! 實在太少!其餘配料有火腿粒腍腍地唔好食! 此外,用大杯盛住,好處係飲到尾仲係熱熱地; 如果,用碟嘅話,已經一早被冷氣吹凍哂,冬天更加唔使諗!意大利香草軟包多士+早餐腸+經典炒蛋+烤番茄 - 意大利香草軟包多士斜切之後去烘,微暖,勝在夠脆!另配有牛油。早餐腸好食過一般香腸,質感好似豬肉丸,形狀唔同而已!經典炒蛋普普通通,我嫌少!另有個蘑菇炒蛋早餐,要加 $3。烤番

早餐起碼 10 多款,$25 起
實在太少!其餘配料有火腿粒腍腍地唔好食!
粟米忌廉湯螺絲粉

意大利香草軟包多士+早餐腸+經典炒蛋+烤番茄 - 意大利香草軟包多士斜切之後去烘,微暖,勝在夠脆!另配有牛油。早餐腸好食過一般香腸,質感好似豬肉丸,形狀唔同而已!經典炒蛋普普通通,我嫌少!另有個蘑菇炒蛋早餐,要加 $3。烤番茄用上鮮紅大番茄,酸酸甜甜幾醒胃!

意大利香草軟包多士+早餐腸+經典炒蛋+烤番茄

熱檸檬水 - 有4 塊檸檬,認真慷慨!只提供一包白糖給食客,可要求店員俾多一、兩包!朝早飲檸檬水,可以令人醒神醒胃!富有維他命 C !
熱檸檬水

不過,唔係太抵食!

2010-11-22
$30 (Breakfast)
意大利香草軟包多士+早餐腸+經典炒蛋+烤番茄
粟米忌廉湯螺絲粉
2010-09-15 15 views
八月二十六日 (星期四)同家人的三日澳門之旅結束身一日番工,當然找老公仔吃lunch到了supersandwich 吃老公仔這陣子工作辛苦,聽聽他一邊吃一邊訴苦馬來西亞咖喱牛腩意粉牛腩只得兩舊,味道只是一般當然他不是出名吃咖哩牛腩,下次都是叫其老本行-薯仔/三文治煙三文魚蛋沙律包幾貴,要幾五十幾元一個味道比之前差,包不太鬆軟(已經加錢轉了軟包了)三文魚很薄,用料少飲品味道都麻麻!!!
八月二十六日 (星期四)

同家人的三日澳門之旅結束
身一日番工,當然找老公仔吃lunch
到了supersandwich 吃

老公仔這陣子工作辛苦,聽聽他一邊吃一邊訴苦

馬來西亞咖喱牛腩意粉
牛腩只得兩舊,味道只是一般
當然他不是出名吃咖哩牛腩,下次都是叫其老本行-薯仔/三文治

煙三文魚蛋沙律包
幾貴,要幾五十幾元一個
味道比之前差,包不太鬆軟(已經加錢轉了軟包了)
三文魚很薄,用料少

飲品味道都麻麻!!!
凍檸茶
馬來西亞咖喱牛腩意粉
煙三文魚蛋沙律包
2010-08-26
$50 (Lunch)
2010-08-27 22 views
久唔久 Super Sandwiches 會轉吓三重奏套餐嘅配搭,今次睇嚟合我心水!仲要係 Asian Fusion ! 焗薯三重奏套餐:龍蝦仔配日式芥末沙律醬拼香草燒雞焗薯、吞拿魚沙律牛角包、凱撒沙律。凱撒沙律 :賣相吸引!份量適中!以生菜、煙肉粉、拌上沙律醬;灑上蒜茸麵包粒及芝士碎條做成。沙律看似簡單,各種材料嘅配搭,加入材料嘅先後次序,都有技巧。還有,生菜一定要新鮮,醬汁更是關鍵!生菜清爽鮮嫩,燈光下更有光澤!生菜切段,容易入口!拌上沙律醬,能帶出生菜鮮嫩;亦食出田園風味!灑上少許蒜茸麵包粒脆卜卜,咸咸地嘅煙肉粉,食落更惹味!令人開胃!亦不失口感!龍蝦仔配日式芥末沙律醬拼香草燒雞焗薯:第一口已經食到攻鼻嘅 Wasabi 日式芥末沙律醬,Wasabi 沙律醬配合龍蝦仔,面頭仲有蔥粒同煙肉粉;煙肉粉除了作點綴之餘,咸咸地可以當調味。味道配合起嚟都唔錯!反而,我覺得 Wasabi 沙律醬跟焗薯唔多夾味,似乎有點怪!龍蝦仔有啲甜味,唔同坊間食到嘅淡味蝦!龍蝦仔與焗薯之間係香草燒雞沙律,薄薄嘅雞肉都算滑,混了沙律之後,顯得無咁乾!薯仔焗得夠哂腍,美國薯仔係比較甜之餘,亦比較透身!街市買到

凱撒沙律 :
龍蝦仔配日式芥末沙律醬拼香草燒雞焗薯:
第一口已經食到攻鼻嘅 Wasabi 日式芥末沙律醬,Wasabi 沙律醬配合龍蝦仔,面頭仲有蔥粒同煙肉粉;煙肉粉除了作點綴之餘,咸咸地可以當調味。味道配合起嚟都唔錯!反而,我覺得 Wasabi 沙律醬跟焗薯唔多夾味,似乎有點怪!龍蝦仔有啲甜味,唔同坊間食到嘅淡味蝦!龍蝦仔與焗薯之間係香草燒雞沙律,薄薄嘅雞肉都算滑,混了沙律之後,顯得無咁乾!薯仔焗得夠哂腍,美國薯仔係比較甜之餘,亦比較透身!街市買到嘅薯仔,熟咗依然感覺好實色!不過, Size 同個橙差唔多。
對比之前食過類似嘅三重奏套餐,個薯仔係大啲架!真係越食越縮水!雖然薯仔夠飽肚,又係相等於飯嘅糖份三份之一;但係食得薯仔多會引起胃脹,都係唔好食太多!
吞拿魚沙律牛角包:
兩者都係我鍾意嘅食物!吞拿魚夾喺牛角包裡,食起嚟有牛角包嘅牛油味及香酥味,亦食到濕濕地嘅吞拿魚沙律,味道各發揮所長!其實,呢個係一個失敗嘅牛角包,單睇外形,已經無咗最重要果對角;
驟眼睇勉強可以話似一彎明月。賣相欠奉!無錯係夠鬆軟、面仍然脆;可惜缺乏一層一層嘅感覺,酥皮略遜一籌!相信需要更多時間發酵,酥皮才會更好!
熱檸檬水:
呢個餐可跟一杯熱咖啡/特飲/湯/ 熱茶。其中一款特飲係凍檸檬蘋果雪梨蜜,上次試過呢款特飲;有些果肉粒,可惜較偏甜!飲完即刻咳!攪到我怕怕!

今次呢個餐份量出乎意料多,飲番杯熱檸檬水一來可以幫忙消化,二來檸檬含豐富的維他命C;藉此補充一下!況且,糖分可以適隨專便,加多加少。對健康都好啲啦!

我正是坐在近門口有透明隔板嘅位置,好自然會望吓左右隔離食啲咩!唔多覺有人叫呢個餐!唔知係咪份量太多呢?

焗薯三重奏套餐
龍蝦仔配日式芥末醬拼香草燒雞焗薯
吞拿魚沙律牛角包
凱撒沙律
優惠券(只限信德中心&維德廣場)
門口廣告
我正是坐在近門口位置
2010-08-21
$49 (Lunch)
焗薯三重奏套餐
龍蝦仔配日式芥末醬拼香草燒雞焗薯
吞拿魚沙律牛角包
凱撒沙律
優惠券(只限信德中心&維德廣場)
門口廣告
我正是坐在近門口位置
2010-07-21 3 views
是日放工到上環永安買野一出永安門口隨即下著傾盆大雨…唯有過對面商場歇一歇時間是下午六時一刻, 順道吃個dinner才回家在左選又揀的結果下, 還是入了super sandwich 叫了個什菌牛腩長通粉(配忌廉紅椒汁)setset包1酥皮湯, 1主菜, 和1飲品酥皮湯是蘑菇湯, 不好酥皮, 也不好罐頭蘑菇湯, 所以吃了三四口便放棄了主菜-什菌牛腩長通粉(配忌廉紅椒汁),牛腩份量出奇地多, but什菌係少到根本唔覺有…呢碟野估不出的好味道!牛腩好淋, 好入味, 長通粉冇煮得過淋, 軟硬程度恰到好處!讚!!!
是日放工到上環永安買野
一出永安門口隨即下著傾盆大雨…唯有過對面商場歇一歇
時間是下午六時一刻, 順道吃個dinner才回家
在左選又揀的結果下, 還是入了super sandwich

叫了個什菌牛腩長通粉(配忌廉紅椒汁)set
set包1酥皮湯, 1主菜, 和1飲品

2010-07-13 19 views
和同事一起第一次去這間sanwich restaurant 食下午茶,給我的感覺價錢不便 加不是很好味我叫0既公司三文治 份量都幾多,但里面冇咩sauce,口感上干爭爭,食得好辛苦熱狗雖唔錯,但這樣的價錢,我覺得和一些價錢便0既冇咩分別,它勝在里面有酸瓜+芥末醬夠曬開胃
給我的感覺價錢不便 加不是很好味

夠曬開胃

2010-06-25
$40 (Tea)