2021-10-11 57 views
🍽OMG Chicken (將軍澳)小編今晚同住喺附近嘅朋友食晚飯~就去咗屋企附近新開嘅餐廳😶‍🌫️睇下佢嘅韓國嘢得唔得🥸二人餐 $278 (包左沙律🥗, 6件雞, 9吋pizza, 小食 同埋2杯飲品)沙律🥗沙律加咗黑醋汁 幾開胃🤤惹味BBQ烤雞🍗烤雞加咗好多蜜糖汁喺面 食落甜甜地 由於係烤嘅關係又唔會好熱氣 幾好😛瑪格麗特🍕呢款Pizza佢係用咗茄汁底 食落去酸酸甜甜 同埋Pizza味道都OK 呢個價錢來講算係咁🥸洋蔥圈🧄洋蔥圈即炸既!食落去洋蔥味好香🤤整體上呢間餐廳都唔錯 性價比都算高 口痕想食韓國嘢嘅話可以一試😛整體:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟食物:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟人均消費:100-200/head
🍽
OMG Chicken (將軍澳)

沙律🥗

食物:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟

人均消費:100-200/head
2021-10-03 64 views
今日約左朋友係附近,第一次過黎呢邊,好多餐廳好似條食街咁,仲要唔係連鎖,食完仲可以行24小時日本企業,實有機會再黎😬餐牌上面都有唔少種類,我就揀左2人餐,有炸雞又有pizza,乜都有D,仲包埋野飲😆❣️沙律青瓜、蕃茄、沙律菜、香橙既沙律,加埋黑醋既沙律,酸酸地食完好開胃,千祈唔好一次過食哂D 沙律,因為佢係可以食食下炸雞既時候食返一兩啖黎中和油膩感同熱氣既感覺❣️煙三文魚羽衣甘藍Pizza9 吋Pizza 2個人食份量岩岩好,羽衣甘藍好脆好似炸紫菜咁幾好食,而且完全去除左羽衣甘藍本身既甘味。薄餅係手工薄餅,批邊係軟熟果種,每件有片煙三文魚係面,又有好多芝士做到拉絲效果,pizza 好出色👍🏻❣️蜜糖芥末烤雞6件雞有3隻脾3隻翼,跟餐都有6隻真係好抵,芥末味唔重,怕辣既都無問題,烤雞幾大隻好多肉,肉質唔會好乾仲好嫩,點埋蜜糖食一流❣️洋蔥圈熱辣辣洋蔥圈,洋蔥仲好juicy 同清甜,炸皮做到好脆好薄❣️荔枝四季春茶茶味好香,仲有少少甜甜地嘅荔枝味,解膩唔錯❣️青瓜薄菏青檸梳打2杯特飲都唔會太甜,食熱氣野要飲番杯凍飲先過癮,青瓜薄荷好fresh

❣️沙律

❣️煙三文魚羽衣甘藍Pizza

❣️蜜糖芥末烤雞

❣️洋蔥圈
熱辣辣洋蔥圈,洋蔥仲好juicy 同清甜,炸皮做到好脆好薄

❣️荔枝四季春茶
茶味好香,仲有少少甜甜地嘅荔枝味,解膩唔錯
❣️青瓜薄菏青檸梳打
OMG Chicken @將軍澳📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖又去將軍澳海濱長廊度覓食 上次試完burger’s friend forever 今次試下佢隔離間專係食烤雞同pizza既快餐店先😚 呢個二人餐又幾抵食 有齊幾款食物 而且價錢合理 所以諗都唔洗諗就叫左呢個set 可以咩都試下😛 份量多到2個女仔食係會食唔曬 多到要打包🤣 ▫️2人餐 $278🥗沙律:有好多水果同沙律菜 好fresh🌱用上黑醋取代其他沙律醬汁咁就冇咁肥膩😆🍗6件三重芝士炸雞:好香既芝士味😍😍雞肉嫩滑多汁 好juicy 兩大隻雞脾 啖啖肉👅好多芝士粉係雞嘅上面🧀🧀令到雞肉味道香甜 好似食緊芝士蜜糖味嘅雞肉咁😋🍕意大利辣肉腸9吋pizza:薄餅好脆 厚底pizza批邊又唔會乾身 外脆內軟👍🏼而且上面佈滿好多辣肉腸、番茄醬、車打芝士 好足料🌟🧄洋蔥圈:份量好多 炸得香脆 炸粉有唔會過厚👍🏼🍓士多啤梨乳酸梳打+$10 酸酸甜甜 食完咁多熱氣野飲返啖梳打好爽 🤣好開胃解膩🍹荔枝四季春茶+$10 茶底好香 成個配搭好清新 甜度較低 估唔到呢杯都有驚喜😋▫️卡邦尼炒年糕 $88另外見

OMG Chicken @將軍澳

▫️2人餐 $278

🧄洋蔥圈:份量好多 炸得香脆 炸粉有唔會過厚👍🏼

▫️卡邦尼炒年糕 $88
另外見到有好耐冇食既韓式炒年糕 所以叫返碟試下😚 年糕好煙韌 卡邦尼汁濃稠度剛好 唔會淡茂茂又唔會濃到好漏 配菜份量都好多 整體都好豐富✨✨

👅好味:4/5
💲價錢:3.5/5
🌟性價比:3.8/5
👀環境:3.6/5
👥服務:3.6/5
2021-09-28 49 views
•OMG Chicken•Monterey裡面嘅特色小店,店名夠特別好易記🤣🤣餐廳主打食烤雞,仲有照顧選擇困難症患者嘅2人餐,有齊烤雞、pizza、沙律、薯圈同飲品,夠晒豐富!🍕蘑菇黑松露pizza金黃色嘅pizza賣相100分😍黑松露香氣撲鼻,芝士有拉絲效果,餅底鬆軟,蘑菇又juicy,成個配搭balance得好好,下次嚟都會想再食😋🍗川式青花椒烤雞中式嘅花椒出現在韓式嘅烤雞,感覺都幾有驚喜,食落帶點花椒香味,辣度剛剛好,鍾意試新口味嘅朋友必點!🥗沙律跟餐嘅沙律一啲都唔hea,蔬種類多,油醋汁感覺清新,仲加咗蜜柑,一個字,正!🍟薯圈薯圈唔係好多地方有得食,呢度都做得夠香脆,份量亦都夠晒多,食得滿足!
•OMG Chicken•

Monterey裡面嘅特色小店,店名夠特別好易記🤣🤣

🍕蘑菇黑松露pizza

🍗川式青花椒烤雞

🥗沙律

🍟薯圈

家人生日打算叫pizza, 但食來食去果幾間,記得呢間炸雞唔錯又有pizza, 就試下叫外賣!8個大人加小朋友本來應該叫8人餐,但食左生日蛋糕飽飽地,所以只叫左個四人餐!佢地有set 餐唔使諗到頭痛食咩,叫左個手工千島pizza, 餅底鬆軟有咬感,家人都好鍾意食,唔使一陣就搶晒!另外炸洋蔥圈及薯條,鬆脆得黎唔會太乾, 幾好味!豬手似火腿夠嫩!最期待既炸雞送餐員黎到時話未整好,第二轉先送到,但原來黎到唔係炸雞...😅都唔緊,蜜糖芥末醬煎雞同樣好好味!一家大細食到停唔到口,轉眼就食完未夠喉!

千島雞肉pizza

2021-09-25
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday
千島雞肉pizza
  • 蜜糖芥末煎雞
2021-09-25 38 views
將軍澳海旁成條路都係餐廳,呢間係其中一間人氣烤雞~ 叫左個2人餐,有沙津~烤雞~Pizza~小食同野飲,全部有得自己揀口味,好抵食!❤️惹味BBQ烤雞 好惹味既美式BBQ醬,烤雞好嫩好juicy🧡煙三文羽依甘藍 煙3文魚+炸到脆脆既羽依甘藍,味道原來係咁夾!handmade 厚身pizza 好香~💛洋蔥圈 成個籃堆滿晒,新鮮炸起脆卜卜卜,好香口仲加配左特飲~好fresh既青瓜薄河梳打,同埋酸酸甜甜,茶底新鮮沖既香橙熱情果四季春🍹真係超豐富既2人餐!好fat fat😂
💛洋蔥圈 成個籃堆滿晒,新鮮炸起脆卜卜卜,好香口

惹味BBQ烤雞
煙三文羽依甘藍Pizzq
洋蔥圈
惹味BBQ烤雞
煙三文羽依甘藍Pizzq
洋蔥圈
2021-09-24 27 views
放假嚟將軍澳南行海濱長廊, 踩單車、放狗、食下嘢喺個新嘅消閑好去處!呢頭食嘢都唔係間間好貴, 呢間韓式炸雞pizza店喺網上好有人氣, CP值都唔錯!雞胸沙律用慢煮方法保持雞肉原味, 唔鞋口好腍身柔軟!沙律菜加入蕃茄仔、青瓜同柑仔, 感覺清爽柑仔酸甜得嚟又juicy。 沙律特別用上芥末油醋汁, 酸甜帶少許鹹味, 有芥末通鼻的感覺, 幾醒胃!芝士鍋三重奏12隻單骨雞翼唔同口味, 有惹味燒烤醬、韓式甜辣醬、蜜糖芥末籽各四隻。單骨雞翼食得方便, 外脆內嫩滑, 唔同醬汁好滋味, 加埋個暖暖嘅芝士鍋, 見到都流口水!巴馬火腿pizza 12吋pizza好有水準, 外皮香脆, 內裏煙煙靭靭好軟熟, 醬汁酸酸甜甜加埋巴馬火腿嘅鹹香, 口感好有層次, 啱曬我口味!

雞胸沙律

芝士鍋三重奏

巴馬火腿pizza 12吋

浪漫的將軍澳海邊韓式烤雞二人套餐二人套餐 278元(有加一)包括:沙律一客 / 小食一客 / 烤雞六件 / PIZZA一個 / 飲品兩杯水果蔬菜沙律各種沙律菜/番茄仔/青瓜,喜歡用醋和芥末醬,給人耳目一新的感覺炸原味粗薯條炸得非常有質素的粗薯條,每一條都好有口感,有少許辣椒粉在上,茄汁就悉隨專便啦~BBQ醬烤雞(六件)3隻雞翼+3隻雞髀,BBQ醬在旁邊,烤得恰到好處,嫩滑入味,其實不用醬汁也足夠,還有其他5-6口味,各有喜好~磨菇黑松露PIZZA約9寸厚批(共四大片),大量黑松露鋪面,適量磨菇,原來PIZZA可以配黑松露,搞笑新奇有趣!好食!士多啤梨乳酸梳打 & 香橙熱情果四季春茶 (加10元)*添入士多啤梨醬的乳酸梳打飲品,非常開胃解渴*香橙和熱情果本身就相當匹配,四季春茶更是我最喜愛茶類之一,縱使中秋佳節仍然炎熱,晚上飲一杯水果四季春茶實在可口宜人~OMG Chicken (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖#OMGChicken #將軍澳 #唐俊街 #MONTEREYPlace #海邊 #SEA #SUMMER #烤雞 #韓國菜 #K
浪漫的將軍澳海邊韓式烤雞二人套餐

二人套餐 278元(有加一)

磨菇黑松露PIZZA

士多啤梨乳酸梳打 & 香橙熱情果四季春茶 (加10元)
*添入士多啤梨醬的乳酸梳打飲品,非常開胃解渴

OMG Chicken (將軍澳)

#OMGChicken #將軍澳 #唐俊街 #MONTEREYPlace #海邊 #SEA #SUMMER #烤雞 #韓國菜 #KOREANFOOD #KOREA #CHICKEN #PIZZA #SALAD #磨菇 #黑松露 #乳酸梳打 #香橙 #熱情果 #四季春茶 #士多啤梨 #粗薯條 #新界東 #晚餐 #DINNER #KUMAMON #傻鴨 #雙傻 #香港 #HONGKONG
士多啤梨乳酸梳打 & 香橙熱情果四季春茶
2021-09-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
Celebration
Anniversary
士多啤梨乳酸梳打 & 香橙熱情果四季春茶
1K
2021-09-21 30 views
將軍澳有唔少新樓盤同屋苑,今日嚟到呢區睇樓,睇吓姐,應該係無錢買嘅!哈哈!行咗好耐,真係餓到懷疑人生,所以今日決定食個快餐醫肚啦!澳南海岸有唔少餐廳,望住大海食飯,真係有少少澳洲嘅感覺呀!我哋就選擇咗走韓風嘅炸雞快餐店嘅OMG Chicken,呢個二人餐又幾抵食喎!沙律沙律菜混合咗唔少蔬菜,種類繁多,用上酸酸哋嘅醋調味,非常開胃!另外,除咗沙律菜之外,仲有番茄仔同甜橙,仲咗健康啲,亦為酸酸哋嘅沙律加上甜味,酸酸甜甜,非常好味。原味薯條薯條即叫即炸,炸到脆卜卜,非常新鮮!另外,薯條亦加入自家調味,夠晒惹味。薯條份量仲要唔少,非常滿足。甜辣烤雞6件雞表面烤到乾身,少少脆口但又唔會熱氣,至於雞肉keep到肉汁,時間掌握唔錯!另外,表面塗上大量甜辣汁,又甜又辣好惹味!煙三文魚羽衣甘藍PizzaPizza份量大小適中,兩個人食就啱啱好。餅底上面鋪滿芝士,芝士濃香,而配料就有煙三文魚同羽衣甘藍,不過,由於配料只係放上Pizza面,所以同個Pizza好似係兩件事咁,下次要試試其他Pizza口味先得。

沙律

原味薯條

甜辣烤雞6件

煙三文魚羽衣甘藍Pizza

2021-09-17
2021-09-18 735 views
今日去咗將軍澳搵朋友食飯,所以我就提前上網搵定有咩好食,見到呢間食炸雞嘅店舖性價比好高,而且評語亦都好好,加上佢距離將軍澳中心嗰邊比較遠,感覺上冇咁多人迫,朋友都有興趣,所以決定嚟呢度食。唔使諗啦,兩個人就梗係叫個二人餐($278)啦,炸雞方面有幾種口味,我本身就好鍾意蜜糖芥末呢一隻口味,所以我諗都唔使諗就揀咗呢隻口味,Pizza方面就交畀朋友諗,朋友話佢想食蘑菇黑松露Pizza ,飲品方面加十蚊可以轉特飲,我哋見都唔算好貴,所以都轉特飲,小食方面朋友話想食炸洋蔥圈。首先沙律就嚟啦,聞到個沙律汁覺得好香,通常沙律都只係覺得好清新,而佢除咗清新之外仲多咗份香氣,沙律汁帶酸非常醒胃,佢配搭咗蕃茄仔同埋水果,真係開胃到食唔停口。之後就係洋蔥圈,洋蔥圈炸得非常香脆,炸粉唔會過厚,配上茄汁非常滋味,朋友都覺得炸得好香,一路食不停重複講話好好食,而且份量亦都唔少。跟住就係Pizza啦,一共有四件,非常鬆軟,而且黑松露同芝士嘅香味非常吸引,呢個份量啱啱好,唔會覺得太膩。之後就到主角炸雞出場喇,總共有六件,件件都好大,醬汁非常香,提一提大家如果需要手套可以問職員拎。炸雞除咗非常香口之外,肉質亦都好嫩滑

之後就到主角炸雞出場喇,總共有六件,件件都好大,醬汁非常香,提一提大家如果需要手套可以問職員拎。炸雞除咗非常香口之外,肉質亦都好嫩滑好juicy ,面頭鋪咗啲杏仁片增加香脆口感。

飲品方面我哋叫咗香橙熱情果四季春茶同埋哈密瓜乳酸梳打,四季春好清新,朋友飲嘅哈蜜瓜梳打都話唔錯。

總括嚟講呢間鋪性價比非常高,而且食物全部都非常出色,絕對會推介朋友嚟食。
2021-09-14
$160 (Dinner)
2021-09-18 39 views
OMG chicke (將軍澳)星期五夜晚去食,我哋6:30去到,可能仲早就唔使等位,睇完餐牌覺得二人套餐幾抵食就叫咗一份,包左沙律、小食、燒雞、Pizza同嘢飲。份量其實都幾多,兩個人食未必會食得晒。二人套餐 $278🌟沙律🥗有新鮮嘅沙律菜,配上青瓜、車厘茄、橘子,再撈埋酸酸甜甜又開胃嘅沙律醋,幾啱作為開胃前菜。。🌟蒜蓉包🥖有四大塊,喺法包上面塔咗蒜蓉牛油醬,味道好香,啱啱焗出嚟嗰陣法包好香脆,蒜蓉牛油增加左啲鹹香味。。🌟韓式甜辣醬燒雞🍗總共有六件,四件雞全翼同兩件雞髀。係燒完嘅雞件上面咗一層甜辣醬,第一啖食落會覺得甜,甜味過咗之後就會feel到辣。雞肉仲係好嫩滑多汁,呢款燒雞真係好韓式。。🌟巴馬火腿9吋pizza 🍕個Pizza唔係薄批,但個餅皮又唔會好厚,中間嘅部份,醬汁餡料同餅皮嘅比例差唔多,比起厚批食落更加滿足。。🌟熱檸茶、凍檸水🍋。📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖
OMG chicke (將軍澳)

二人套餐 $278

🌟沙律🥗

🌟蒜蓉包🥖

🌟韓式甜辣醬燒雞🍗

🌟巴馬火腿9吋pizza 🍕

🌟熱檸茶、凍檸水🍋

2021-09-17 71 views
去將軍澳食野,梗係要到澳南海岸,呢到除左有海濱公園夜景外,仲有好多不同嘅食肆,周圍環境好有渡假feel,感覺好舒服 嚟到燒雞店,有燒雞、pizza,還有不同小食。二人套餐好抵食,有沙律、6件雞、9吋pizza、小食同2杯飲品 🔸️沙律 🥗蔬菜加左橙肉蕃茄,黑醋醬汁,好新鮮 🔹️6件燒雞~蜜糖芥末籽 🐥蜜糖芥末籽醬料清新又好香,燒雞有雞翼同雞槌 🔸️巴拿馬火腿 Pizza 🍕巴拿馬火腿加蕃茄醬同火箭菜, Pizza味道好惹味 🔹️洋蔥圈 🥨香脆炸洋蔥圈,外脆內軟 🔸️香橙熱情果四季春茶 🍹特飲春茶混合味道唔錯 🔹️青瓜薄荷青檸梳打 🍹青檸梳打夠醒神

🔸️沙律 🥗
蔬菜加左橙肉蕃茄,黑醋醬汁,好新鮮

🔹️6件燒雞~蜜糖芥末籽 🐥
蜜糖芥末籽醬料清新又好香,燒雞有雞翼同雞槌

🔸️巴拿馬火腿 Pizza 🍕
巴拿馬火腿加蕃茄醬同火箭菜, Pizza味道好惹味

🔹️洋蔥圈 🥨
香脆炸洋蔥圈,外脆內軟

🔸️香橙熱情果四季春茶 🍹
特飲春茶混合味道唔錯

🔹️青瓜薄荷青檸梳打 🍹
青檸梳打夠醒神

2021-09-17 46 views
今日又突然想食炸雞所以專登過嚟,平日人唔算多而侍應服務都好好!今日見到佢既2人餐睇落好吸引又唔太貴,所以就叫咗嚟食。沙律新鮮爽脆既再加埋醬汁都真係幾開胃。小食我地叫咗薯條,呢個真係超級好食!! 佢係連皮薯條即叫即炸脆卜卜,仲有調味粉係面食落好惹味,加上每條薯條都肥dodo,食落有咬口,超級推介!!Pizza方面佢都有好多款式,我地叫咗意大利辣肉腸。辣肉腸比例岩岩好唔會過咸而且餅底都好脆,芝士香濃同埋有拉絲既效果,有D意想不到!雞方面我地叫咗蜜糖芥末,有整整6大件雞而且佈滿香料同埋蜜糖芥末醬,香濃又惹味,雞肉都好嫩滑,整體非常好食高質!飲品方面可以我地叫咗可樂同埋荔枝四季春,飲落唔會太甜而且荔枝味好突出,食雞飲呢杯真係幾夾!

意大利辣肉腸pizza

蜜糖芥末燒雞

意大利辣肉腸pizza
蜜糖芥末燒雞
小店用佐以宇宙為主題既壁畫 同好多尖叫雞黎做佈置XD 最特別應該係有芝士鍋三重奏 黃油雞pizza包 同來自星星朱古力pizza😆 我地今次就試佐主打既手工pizza🍕同烤雞~.▫瑪格麗特手工意式薄餅🍕 $78👻pizza有9吋同12吋可選 共有9個口味 自從食過一次瑪格麗特就上佐癮🤭 手模表示真係新鮮熱辣 辣晒手XD(辛苦你了!!) 重點係超級拉絲 但因為芝士太重所以拎唔起黎影🥲Pizza屬於厚批 個批邊咬落好鬆軟 是我喜歡的口感😚 蕃茄醬夠多有啲似食緊意粉麵包咁🤭 酸度偏重但配合埋鹹香嘅芝士就balance返😆 真係好多芝士好邪惡香濃🥺🥺.▫川味青花椒烤雞🍗 $178烤雞有8種味道 一份有8件(我地數過好似其實有10件) 仲可以揀兩個口味😚 第一次見有青花椒味就嗌佐黎試!! 仲有啲花生粒係面~ 每件都沾滿佐醬 食落真係有花椒果種麻香味 但唔辣的幾惹味😆 frd話有d似食緊雞煲😂 幾特別~.▫蜜糖芥茉烤雞🍗 另一款揀佐蜜糖芥茉 今次有杏仁片點綴 分別有雞脾同雞全翼 肉感紥實同多肉 食落蜜糖味偏重甜甜的 但唔會太膩😛.總結,除佐單點 仲可以嗌套餐試多啲野🙆🏼‍♀️ 食物選擇幾多 價錢都唔

▫瑪格麗特手工意式薄餅🍕 $78

▫川味青花椒烤雞🍗 $178

▫蜜糖芥茉烤雞🍗

蜜糖芥茉烤雞

總結,除佐單點 仲可以嗌套餐試多啲野🙆🏼‍♀️ 食物選擇幾多 價錢都唔算太貴同埋份量都幾足 pizza不錯夠邪惡😛 烤雞就覺得川花椒特別啲~
TEA
2021-09-13 59 views
呢度係新開既專食雞同西餐既餐廳 過左黎試下佢招牌菜順便做介紹炸雞 PIZZA呢D就無興趣啦,見到佢個慢煮雞肉卷餡餅就想試套餐包飲品加沙律一份 典型美式餐廳風格,就係大!大大件~餡料多~雞卷超大條 一個人食半卷已經七分飽喇!用錫紙包住食唔會散開慢煮雞肉,沙律菜,洋蔥番茄碎青瓜粒,口感極豐富,唔同食材夾埋一口咬下慢煮雞肉超嫩滑好食 個餅皮好軟綿綿 沙律用醋汁調味,係走酸香清爽路線既,本身雞卷已經好多蔬菜,今餐感覺好健怡好健康消費$100評分8/10將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖
呢度係新開既專食雞同西餐既餐廳
過左黎試下佢招牌菜順便做介紹