2022-07-28 10 views
OMG chicken 系海傍附近既小店本身以為將軍澳無乜野食,但附近都有d系食中菜/韓野菜/日式cafe...好多選擇!!而今次簡左佢~~ 見到佢晚餐有二人餐,價錢又唔太貴,一於試試佢!!二人餐($278)每日一碗餐湯 +一碟沙律磨菇湯夠Creamy !!!! 蜜糖芥末油醋汁沙律前菜既沙律都好開胃,連埋個幾舊柑仔,以為好酸個d,一食有suprise! 一d 都唔酸,好fresh ,柑甜既味道!!洋蔥圈 -》LIKE !! 即叫即炸!!有誠意 (4.5/5)其實佢所有野都系即叫即整,而我個日都唔系好多人前菜、小食都齊~~ 唔少得主菜~~辣肉片pizza 最原始 最basic既pizza,佢切哂分好哂,每份都有齊哂辣肉片,味道少辣,脆薄底,兩人share唔會話太飽太溜~~以為完?未!仲有雞!!!墨西哥香辣汁烤雞 見佢系本店推介,同埋其他烤雞店都好少有,就試下佢啦新鮮熱辣辣,附上一小碟醬汁,味道偏少酸辣。份量有4舊,每人一個雞翼翅,連一個肶~~ 正正子店舖雖然唔系好大,正正因為咁d 佳餚就會咁有心思,希望可以繼續keep佳 去到個邊都可以試下!!
好多選擇!!
而今次簡左佢~~
見到佢晚餐有二人餐,價錢又唔太貴,一於試試佢!!

二人餐($278)

每日一碗餐湯 +一碟沙律

磨菇湯
夠Creamy !!!!

蜜糖芥末油醋汁沙律

其實佢所有野都系即叫即整,而我個日都唔系好多人
前菜、小食都齊~~ 唔少得主菜~~

以為完?
未!
仲有雞!!!

墨西哥香辣汁烤雞
見佢系本店推介,同埋其他烤雞店都好少有,就試下佢啦
新鮮熱辣辣,附上一小碟醬汁,味道偏少酸辣。
份量有4舊,每人一個雞翼翅,連一個肶~~ 正正子

去到個邊都可以試下!!
2022-07-26 10 views
OMG!係韓國烤雞丫😆 將軍澳呢間烤雞店雖然位置唔多,勝在坐得舒服😌 係一個吹水好地方👍🏻 掛飾尖叫雞好搞笑~ 食物好多選擇,唔止炸雞,晚餐有set dinner,不過我哋都係比較想試炸雞🍗 $168 八隻雞可以揀兩款口味,每四隻都係雞髀同雞翼😍😍 OMG原味烤雞味,味道椒鹽又咸香~ 川味麻辣烤雞,麻辣醬開胃又香辣~口感比較濕軟~芝士四重奏Pizza即焗即出熱辣辣,上枱超香芝士味~ 食落芝香味濃,餅底厚實,口感啱啱好👍🏻

芝士四重奏Pizza
2022-07-26 15 views
🍗OMG Chicken🍗好鐘意係澳南海岸果邊行,人流密度低,感覺似渡假feel. 行過見到呢間炸雞店好香,望到二人套餐幾抵食,環境都舒服,就入去坐下試下。二人餐$278🍗是日餐湯:蘑菇忌廉湯,蘑菇打碎左成蓉,每一啖都有磨菇粒,味道濃郁。🍗沙律:加入沙律醋去拌勻,新鮮沙律菜配製,用幾片橙去襯托幾特別。🍗原味烤雞4件:即叫即烤,佢啲皮好薄,零油脂,每碟均新鮮焗製;坐係出面已聞到陣陣香烤撲鼻😛😛烤出來的雞皮好脆口,亦能夠鎖住肉汁,喜歡佢醃雞嘅調味料,多種香料醃製而成。🍗日式咖喱豬扒配扁意粉:豬扒炸得唔油好乾身,肉質淋的,薄而醃到入味。日式咖喱香味小朋友都能吃。🍗原味薯條: 新鮮熱辣炸好,份量十足,係用新鮮薯仔製造,所以特別好味😋
🍗OMG Chicken🍗

二人餐$278

2022-07-25 11 views
將南嗰邊多咗好多嘢食,今日去開個邊,順道約朋友食個晚餐,見到有間食烤雞,價錢又唔貴,簡單食個烤雞都不錯😻二人餐A $278🥗沙律沙律菜新鮮爽甜,加埋酸甜嘅蜜柑,好醒胃。🫕蘑菇忌廉湯味道幾好,唔稀唔稠,順滑,好邪惡😎🍗四件烤雞都有好幾款口味選擇,我地揀左法式蜜糖🍯味,即叫即烤,熱辣辣,外皮烤至香脆,趁熱食先最好食。蜜糖汁配烤雞真係絕配,驚你唔夠再比多一小碟你加,甜甜嘅蜜糖可以去一去烤雞嘅油膩感,越食越滋味🥰🍟炸薯條外脆內粉軟,份量勁多,兩個女仔當然係食唔晒啦。🍕辣肉腸九吋pizza餅底唔厚唔薄,鬆軟脆口,凍左都唔會又硬又韌,水準之作😍。辣肉腸,莎樂美味道辣辣地,加番茄醬同芝士又幾夾,如果想再辣啲,一定要連墨西哥辣椒🌶️一齊食,夠晒醒胃😆食烤雞當然就要杯冰凍汽水啦,🍻

二人餐A $278
🥗沙律
沙律菜新鮮爽甜,加埋酸甜嘅蜜柑,好醒胃。

🫕蘑菇忌廉湯
味道幾好,唔稀唔稠,順滑,好邪惡😎

🍗四件烤雞

🍟炸薯條
外脆內粉軟,份量勁多,兩個女仔當然係食唔晒啦。

🍕辣肉腸九吋pizza

食烤雞當然就要杯冰凍汽水啦,🍻

2022-07-24 16 views
又係將軍澳南餐廳,嗰邊好多種類餐廳,今次食新嘢,炸雞店~舖頭閒日都座無虛席,都有人叫外賣二人餐💰$278🥗Daily Salad加咗醋較開胃,仲有蜜柑好甜,呢個salad幾好食🥄Daily Soup呢日係蘑菇忌廉湯,有少少蘑菇粒粒幾有口感,都算濃郁🐥法式蜜糖汁烤雞賣相夠晒味,都好香,滿滿蜜糖味,甜甜哋好開胃🍝溫泉蛋卡邦尼扁意粉吸引我哋叫係粒溫泉蛋,撈勻食香啲,整體多汁偏濕🥖蒜蓉包唔算好脆不過勝在夠味🥤凍檸檬茶最後仲有2杯餐茶
又係將軍澳南餐廳,嗰邊好多種類餐廳,今次食新嘢,炸雞店~
舖頭閒日都座無虛席,都有人叫外賣

二人餐💰$278

🥗Daily Salad
加咗醋較開胃,仲有蜜柑好甜,呢個salad幾好食

🥄Daily Soup
呢日係蘑菇忌廉湯,有少少蘑菇粒粒幾有口感,都算濃郁

🐥法式蜜糖汁烤雞
賣相夠晒味,都好香,滿滿蜜糖味,甜甜哋好開胃

🍝溫泉蛋卡邦尼扁意粉
吸引我哋叫係粒溫泉蛋,撈勻食香啲,整體多汁偏濕

🥖蒜蓉包
唔算好脆不過勝在夠味

🥤凍檸檬茶
最後仲有2杯餐茶
2022-07-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
呢次中午時間同男友去咗將軍澳Donki個頭行下順便食Lunch,發現附近澳南海岸條小店街有唔少餐廳,見到呢間主打烤雞同Pizza嘅餐廳,環境舒適價錢合理, 所以就入咗去食~ 🧡OMG Chicken 2件配葡汁飯($68)兩件雞都大大件,燒得好靚仔!肉質好嫩滑juicy,本身調味都好唔錯~點嘅醬汁方面選擇咗蜜糖芥末,非常夾!萄汁飯就咁食都好夠味唔會覺得好寡!沙律菜都好新鮮爽甜!呢個價錢食到兩件大大件燒雞,連埋飯配沙律,又有湯又有飲品都幾抵! 🧡煙三文魚天使麵($98)煙三文魚份量充足,意粉彈牙,醬汁creamy,食完好滿足! 🧡即磨咖啡(跟餐$Free)味道唔錯,非常醒神,跟餐餐飲嚟講合格有餘! 🧡哈密瓜乳酸梳打(+跟餐$8)清爽解渴,非常適合夏天熱辣辣嘅日子飲用!

🧡OMG Chicken 2件配葡汁飯($68)

🧡煙三文魚天使麵($98)
煙三文魚份量充足,意粉彈牙,醬汁creamy,食完好滿足!

🧡即磨咖啡(跟餐$Free)
味道唔錯,非常醒神,跟餐餐飲嚟講合格有餘!

🧡哈密瓜乳酸梳打(+跟餐$8)
清爽解渴,非常適合夏天熱辣辣嘅日子飲用!
姪仔開始放暑假, 知道佢中意食PIZZA同炸雞, 帶咗佢去附近一間叫OMG chicken, 呢度能夠滿足哂佢。平日入夜時段未見人流, 順利安排入座。記得上年同丫女黎過, 食物款式選擇比之前多。PIZZA類有兩個size選擇, 人少少都可以叫個9”細嘅share食。千島海鮮PIZZA(9”)IZZA相當足料, 配料密集式平均分佈, 包括有帶子仔、墨魚仔、蝦、青椒絲、菠蘿粒, 所有食材被芝士黏附著, 熱辣辣時仲可以拉絲, 餅底鬆脆, 包質軟綿, 每啖都食到好豐富嘅層次, 超正!烤雞同樣有4件/8件選擇,法式蜜糖汁烤雞: 外皮烘至金黃, 微脆香口, 掃咗好薄又甜甜地嘅蜜糖係面, 肉質嫩又juicy, 特別係雞搥, 啖啖肉; 另外配多一碟蜜糖醬汁, 喜歡食濃味一d, 可以自行沾上食, yummy~最後小朋友當然食埋甜品先叫滿足啦。order咗件半熟芝士蛋糕,蛋糕偏濕潤, 入口幾乎係半溶狀, 芝士味很重, 配上薄薄餅底, 平衡到濃度, 沾上士多啤梨醬, 好食得連大人小朋友都搶住食。
千島海鮮PIZZA(9”):
PIZZA相當足料, 配料密集式平均分佈, 包括有帶子仔、墨魚仔、蝦、青椒絲、菠蘿粒, 所有食材被芝士黏附著, 熱辣辣時仲可以拉絲, 餅底鬆脆, 包質軟綿, 每啖都食到好豐富嘅層次, 超正!
千島海鮮PIZZA
烤雞同樣有4件/8件選擇,
法式蜜糖汁烤雞:
法式蜜糖汁烤雞
最後小朋友當然食埋甜品先叫滿足啦。
order咗件半熟芝士蛋糕,
半熟芝士蛋糕
$150 (Dinner)
千島海鮮PIZZA
法式蜜糖汁烤雞
半熟芝士蛋糕
2022-07-13 21 views
屋企附近有燒雞店,幾中意佢啲燒雞唔油膩,仲多款手功啤飲,燒雞配啤酒🍻真係唔錯。🌮墨西哥🇲🇽粟米片 :配料很好豐富,有一大球cream cheese、肉醬、牛油果🥑醬同芝士,尤其是cream cheese 好滑,芝士味濃郁,送酒唔錯。🍗法式蜜糖燒雞:燒雞雞皮香脆肉嫩,配埋清甜蜜糖汁,完全唔油膩 。🍺第三者:其實係話梅啤酒,話梅味唔太出,但幾易入口。🍈密瓜梳打:同樣易入口,冇乜怪味,而且唔會好甜。味道 : 🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🍺第三者:其實係話梅啤酒,話梅味唔太出,但幾易入口。

🍈密瓜梳打:同樣易入口,冇乜怪味,而且唔會好甜。

味道 : 🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2022-07-11 19 views
餐廳環境幾西式,座位亦算闊落,坐得舒服食物性價比好高,好食得黎,價錢都唔貴👍2人餐$278🍽是日餐湯x2忌廉湯,濃稠度啱啱好,味道亦不過不失,奶香味都濃郁是日沙律🥗醬汁係意式油醋,酸酸甜甜好清爽,配料有粟米粒,沙律菜,車厘茄,原味薯條 配 蕃茄醬薯條係連皮一齊炸,比較粗身,外脆內軟,中規中距,重點係佢個醬汁,係蕃茄蓉咁,感覺好新鮮,好加分好有誠意原味烤雞🍗有一對雞髀雞全翼,擺盤好靚,好似跳緊舞咁交叉搭住咁,雖然係烤雞,但外皮烤得勁香脆,雞肉肉質亦一啲都唔柴身,雞髀入面真係勁白滑,好juicy有肉汁,肉質真係好嫩滑,有驚喜,真OMG🤣🍕芝士四重奏薄餅(+$20)四重芝士🧀包括有馬蘇里拉,藍芝士,車打芝士,巴馬臣,一上枱就芝士香味勁濃郁,薄餅餅底同外邊都焗得有啲微焦勁脆香,一咬入口芝士味濃郁到爆炸,同埋真係會食到唔同芝士時咸香味,味道好有層次,仲要明明同朋友一人食一半都覺得唔夠喉,完全唔覺得好滯,真係超級大滿足飲品x2可以簡汽水,檸檬茶同咖啡#omgchicken #將軍澳 #將軍澳美食 #烤雞 #原味烤雞 #pizza #pizzalover #芝士 #芝士pizza #薄餅 #薄餅披薩

餐廳環境幾西式,座位亦算闊落,坐得舒服
食物性價比好高,好食得黎,價錢都唔貴👍

2人餐$278🍽

是日餐湯x2
忌廉湯,濃稠度啱啱好,味道亦不過不失,奶香味都濃郁

是日沙律🥗

原味薯條 配 蕃茄醬

原味烤雞🍗

🍕芝士四重奏薄餅(+$20)

飲品x2
可以簡汽水,檸檬茶同咖啡

#omgchicken #將軍澳 #將軍澳美食 #烤雞 #原味烤雞 #pizza #pizzalover #芝士 #芝士pizza #薄餅 #薄餅披薩 #薯條 #香港 #香港美食 #香港好食 #香港好食推介 #打卡餐廳 #好食 #foodiehk
2022-07-11 18 views
美式BBQ+麻辣焗雞 8件 $168 平時食開依兩隻味,每次黎食到咁好味😋😋😋😋😋bbq味道比較甜,有啲似麥當勞酸甜醬;麻辣醬就少少辣幾惹味😄新鮮出爐,熱辣辣食雞皮仲係脆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻芝士松露焗雜菌 $88好好食🤩🤩🤩🤩🤩呢款第一次嗌,好似換咗新Menu,之前唔覺眼有菇味香濃😋加上忌廉汁creamy口感,味道豐富👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Nice😇

美式BBQ+麻辣焗雞 8件 $168
平時食開依兩隻味,每次黎食到咁好味😋😋😋😋😋
新鮮出爐,熱辣辣食雞皮仲係脆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

芝士松露焗雜菌 $88
好好食🤩🤩🤩🤩🤩
呢款第一次嗌,好似換咗新Menu,之前唔覺眼有
菇味香濃😋
加上忌廉汁creamy口感,味道豐富👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Nice😇
2022-07-11 21 views
位於澳南海岸, 餐廳主打烤雞及Pizza, 選擇比較多, 特設ʟᴜɴᴄʜ ᴍᴇɴᴜ、二人餐、四人餐及多款小食、意粉及飯我們點了蜜糖芥末籽烤雞配意式肉醬飯烤雞很入味香氣四溢、外脆雞肉嫩滑多汁, 鮮嫩雞肉很惹味而不油膩配上蜜糖芥末籽味道帶酸酸甜甜, 十分開胃意式肉醬飯、滿滿肉醬提升香味, 香濃滋味香腸大戰ᴘɪᴢᴢᴀ薄餅即叫即製作, ᴘɪᴢᴢᴀ 批邊脆卜卜, 配料份量多, 香腸香脆帶微微焦香, 非常香口脆炸薯條薯條是粗薯夠脆、口感很好是日沙律粟米、青瓜、蕃茄仔、青菜, 沙律新鮮夠爽脆哈密瓜乳酸梳打微甜的哈密瓜配活乳酸梳打, 感覺清新、酸甜又解渴士多啤梨乳酸梳打炎炎夏日必點甜絲絲的士多啤梨乳酸梳打, 絕對是消暑恩物整體不錯, 環境簡約舒適, 全程服務很好、親切有禮, CP值高, 可以再ᴇɴᴄᴏʀᴇ

我們點了
蜜糖芥末籽烤雞配意式肉醬飯
配上蜜糖芥末籽味道帶酸酸甜甜, 十分開胃
意式肉醬飯、滿滿肉醬提升香味, 香濃滋味

香腸大戰ᴘɪᴢᴢᴀ

脆炸薯條
薯條是粗薯夠脆、口感很好

是日沙律
粟米、青瓜、蕃茄仔、青菜, 沙律新鮮夠爽脆

哈密瓜乳酸梳打
微甜的哈密瓜配活乳酸梳打, 感覺清新、酸甜又解渴

士多啤梨乳酸梳打
炎炎夏日必點甜絲絲的士多啤梨乳酸梳打, 絕對是消暑恩物

• 蜜糖芥末烤雞
  • 香腸大戰ᴘɪᴢᴢᴀ
  • 哈密瓜乳酸梳打
  • 士多啤梨乳酸梳打
2022-07-08 17 views
wfh 落樓下食個飯 之前食過一次都唔錯所以再黎幫襯😆✨OMG chicken (3件)配日式咖哩飯 $88有兩隻雞全翼同埋一隻雞髀😋😋 份量都唔細👍 雞幾嫩滑😋唔會烤到乾晒鞋涮涮🥰 我揀左墨西哥辣汁 🌶 一入口甜甜地咁 有啲啲似羅宋湯咁嘅味 唔覺得好辣 但原來佢嘅辣係慢慢咁滲出黎🙈 都唔可以睇小😹 仲有貼心嘅地方係啲汁會分開上 你想食原味又得辣味都得🥰🥰 就咁食原味都好唔錯㗎👍日式咖哩都幾香 一啲都唔辣嘅👍 飯軟硬同份量都適中 我揀左配沙律同埋前菜都有沙律送 感覺好fresh 好健康🥗 環境方面有梳化位坐同埋有音樂聽所以都坐得好舒服👍 味道❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️💔💰午餐人均~$88
wfh 落樓下食個飯 之前食過一次都唔錯所以再黎幫襯😆

服務❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️💔

💰午餐人均~$88

2022-07-07 16 views
估唔到而家將軍澳南已經開咗咁多新嘅嘢食 今次試咗呢間食烤雞同Pizza出名嘅小店抵食二人餐推薦 $278 由於太多選擇簡 呢個餐可以幫助選擇困難症既人包餐湯 沙律 小食 主食 飲品 餐廳好好 會先上烤雞 差唔多食完可以叫pizza咁就唔怕個pizza 凍曬 好貼心既安排 通常甜品先有前菜有沙津 好新鮮同開胃 應該係南瓜湯 好滑同濃味黑松露薯條 (+$22)粗薯條好好食 😋 佢哋嘅茄汁係好特別類似用咗意粉番茄醬 好自然嘅蕃茄味 主食 烤雞 任選一種味簡左法式蜜糖汁 外表已經好吸引 色香味俱全表面有層蜜糖mon住切開影完相都keep住好熱 雞肉仲保留到肉汁 唔乾仲有額外嘅蜜糖醬提供 甜上加甜 好好食💕 主食 辣肉腸Pizza醬汁少少辣 但對於唔食得辣嘅人可能都已經好辣雖然啦但係好惹味 每塊Pizza都有大大片辣肉腸 好足料
估唔到而家將軍澳南已經開咗咁多新嘅嘢食

咁就唔怕個pizza 凍曬
好貼心既安排 通常甜品先有

前菜有沙津 好新鮮同開胃

應該係南瓜湯 好滑同濃味

黑松露薯條 (+$22)
粗薯條好好食 😋 佢哋嘅茄汁係好特別

醬汁少少辣 但對於唔食得辣嘅人可能都已經好辣
雖然啦但係好惹味 每塊Pizza都有大大片辣肉腸
好足料

2022-07-07 18 views
閒日嚟到將軍澳南食晏,環境都幾靚。揀咗間專炸雞嘅餐廳。下午有lunch set menu, 都幾掋食前菜可以揀餐湯、薯條或沙律,我就揀咗南瓜湯。都幾濃郁,唔錯。主菜就嗌咗OMG Chicken 三件 + 日式咖哩飯($88),估唔到份量好大!有一隻雞脾加三隻雞翼,個雞烤得好入面,雞肉仲好嫩滑同Juicy。我揀咗墨西哥辣醬汁,唔會好辣仲好惹味,同烤雞好夾。餐廳仲好貼心提供即棄手套。日式咖喱都好好撈飯食,一定夠飽肚。個餐仲包餐飲,我就嗌咗杯熱咖啡~
閒日嚟到將軍澳南食晏,環境都幾靚。揀咗間專炸雞嘅餐廳。

下午有lunch set menu, 都幾掋食

日式咖喱都好好撈飯食,一定夠飽肚。

個餐仲包餐飲,我就嗌咗杯熱咖啡~
咁啱有嘢做行到附近,就求其搵咗間餐廳食晚飯😝😝《🌮墨西哥粟米片 nacho》($72) ⭐10/10一上碟比佢個份量嚇親😮😮呢個絕對唔係小食嘅份量,係一個主餐嘅份量欸🤣🤣熱辣辣嘅粟米片再配上滿滿嘅肉醬同cheese,加埋毫不吝嗇嘅Sour cream,正到飛起!!😆😆👍🏼👍🏼《🥘龍蝦汁焗海鮮飯》($98) ⭐8/10繼續保持分量十足嘅風格😆😆海鮮配料非常充足,絕對唔係一般貨色嘅蟹柳同蝦仁仔🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️魚,魷魚,大蝦,青口絕無欺場👍🏼👍🏼啲芝士重多到可以拉絲添👏🏼👏🏼《🍕香腸大戰》($108/9吋) ⭐8/10首先要讚下,店員見我哋之前嘅野食得7788,先會叫廚房上個Pizza,務求個Pizza拎上枱時仲係熱辣辣!!😙😙需知道凍咗嘅Pizza真係好難食🥲🥲 個pizza餅底唔係薄到一層紙咁,味道亦十分突出,啲腸仔多到以為食緊腸仔放題🤪🤪呢樣小店非常出色,大力推薦!😍😍
咁啱有嘢做行到附近,就求其搵咗間餐廳食晚飯😝😝

《🌮墨西哥粟米片 nacho》($72) ⭐10/10

《🥘龍蝦汁焗海鮮飯》($98) ⭐8/10

《🍕香腸大戰》($108/9吋) ⭐8/10
香腸大戰

呢樣小店非常出色,大力推薦!😍😍
2022-07-06