2022-06-27 31 views
又去將南食飯啦☺️今次呢間餐廳主打韓式炸雞同時亦有pizza同多款西餐供應佢哋嘅Dinner Set亦都好抵餐廳環境舒適 坐得好舒服夜晚chill住嘆炸雞真係一種享受☺️🔸Dinner Set A $278呢個二人餐非常之抵食,$300蚊都唔洗就有Pizza同炸雞,仲配埋小食、餐湯、沙律同飲品,真係性價比極高👍🔸法式蜜糖汁烤雞烤雞有6款味道選擇,包括原味、日式照燒汁、法式蜜糖汁、墨西哥香辣汁、美式BBQ汁同埋川味麻辣。唔太食得辣嘅我就簡咗法式蜜糖汁。烤雞嘅皮十分香脆,雞肉嫩滑多汁,配埋甜甜哋嘅法式蜜糖汁,真係非常惹味😋🔸千島烤雞PizzaPizza都有好多款可以選擇,有辣有唔辣,我就簡咗千島烤雞Pizza。Pizza皮唔太厚,烤得好香脆,千島醬同烤雞好夾,加埋芝士去烤就仲加好味😋🔸洋蔥圈 小食方面我就簡咗洋蔥圈,洋蔥圈份量都幾多,炸到金黃色非常吸睛,食落亦都好香脆可口😍
又去將南食飯啦☺️

Dinner
  • 二人餐
  • 蜜糖芥末烤雞
2022-06-24 22 views
行完TKO DONKI搵野醫下肚先行過海旁見到呢間餐廳掛左好多隻尖叫雞係到, 停低望下個MENU先呢到PARTY類既食物比較多,SNACKS有薯條, 洋蔥圈, CALAMARI, 雞軟骨...等等,  MAIN DISH方面有燒雞, PIZZA餐廳仲有OFFER 2人餐 $278 已有齊snack同main仲包埋野飲, 人均都只係百幾蚊,非常抵食!呢到既pizza有唔同size選擇, 岩晒我呢d想試多d唔同款式既人呀!Starter 有餐湯 - 好濃郁蕃茄湯 沙律上面啲橙好甜好好味😋令個salad更加refreshing薯條升級左做黑松露薯條~啱啱炸起, 上枱仲熱辣辣個茄汁並唔係普通茄汁而係蕃茄醬薯條配蕃茄醬真係好正!!!法式蜜糖汁雞,佢係蜜糖芥茉嘅味道好香,好熱, 仲有手套俾你揸住食,非常細心然後個薄餅我哋嗌咗香腸大戰幾種腸都有同埋芝士係可以拉到絲既呢個二人餐真係非常飽同抵食~
行完TKO DONKI搵野醫下肚先

Starter 有餐湯 - 好濃郁蕃茄湯

薯條升級左做黑松露薯條~
啱啱炸起, 上枱仲熱辣辣
個茄汁並唔係普通茄汁而係蕃茄醬
薯條配蕃茄醬真係好正!!!

法式蜜糖汁雞,佢係蜜糖芥茉嘅味道
好香,好熱, 仲有手套俾你揸住食,非常細心

然後個薄餅我哋嗌咗香腸大戰
幾種腸都有同埋芝士係可以拉到絲既

呢個二人餐真係非常飽同抵食~
2022-06-21 32 views
OMG 烤雞3件配吞拿魚粟米飯 $88午市套餐包飲品+沙律/餐湯/薯條揀咗蜜糖芥籽口味🍯好正啊😍超推薦呢款口味 烤雞一d都唔輸炸雞🍗外脆內juicy!! 烤嘅健康好多 食埋雞皮都無咁罪惡😂OMG原味烤雞 4pcs $98原味烤雞都係外脆內嫩😆不過無蜜糖芥籽有啲醬汁咁juicy😁原味係加左類似孜然粉嗰啲 都好惹味🤩黑松露雜菌薄餅 (9”) $88Pizza餅底偏厚 口感似饅頭😂但唔難食的 黑松露同菇嘅份量都多🍄我會鍾意食雞多啲💕💕

OMG 烤雞3件配吞拿魚粟米飯 $88

Pizza餅底偏厚 口感似饅頭😂但唔難食的
黑松露同菇嘅份量都多🍄
我會鍾意食雞多啲💕💕
2022-06-17 38 views
前幾日去左將軍澳海旁行下,揾到呢間omg chicken,個名好吸引,一於試下。餐廳都有唔同套餐,幾適合兩個人或四個人食。🍴蘆筍蟹子煙三文魚扁意粉 $98呢個意粉真係好香,個忌廉汁好creamy,加上有蟹籽,口感有多啲層次,配菜有蘆筍同三色椒,入面都有三文魚碎,忌廉同三文魚真係好夾。份量都唔少!🍴是日沙律 $32顏色好豐富,見到都開胃。加上適量嘅黑醋汁,唔會過量,好清新,最啱前菜食。🥤Coke Zero $20

🍴蘆筍蟹子煙三文魚扁意粉 $98

🍴是日沙律 $32

🥤Coke Zero $20
2022-06-16 29 views
今晚過咗嚟將軍澳行Donki😉,順便搵食。😙原來澳南海岸果邊多咗好多餐廳。🥳但最終我地比隻尖叫雞🤩吸引咗入去食🍴。我地揀咗有烤雞🍗同Pizza🍕嘅2人餐Set A。2人餐好豐富!🥗 是日沙律有沙律、粟米粒、車厘茄、青瓜、沙律菜。溝埋酸微微嘅醋🥸,但唔會太濃。😎好開胃!😙🥣 是日餐湯 - 西蘭花忌廉湯香港唔係好多餐廳會用西蘭花🥦嚟整忌廉湯。外國就比較常見。😉🐔 烤雞4件即叫即整嘅烤雞🍗,我地揀咗OMG原味。一路食緊都仲係熱辣辣,出緊煙嘅。😶‍🌫️雞肉嫩滑多汁,食落唔會乾。🤭原味嘅味道簡單好味😋,下次可以食埋其他味道比較下。🤤🍕 9吋Pizza我地見日式照燒鰻魚嚟做pizza好特別,🤓就叫咗嚟食。😬面頭鋪滿木魚碎,照燒醬汁偏甜,😂餅底好軟熟。🤩鍾意食甜嘅❤️會好鍾意呢個薄餅。🦑 唐揚魷魚魷魚外層香脆,內裏煙靭。😍蘸埋沙律醬好好味😋!🍹 熱情果四季春茶熱情果熱情果唔會太酸,唔會搶過茶嘅清香味道。😍🧉 哈密瓜乳酸梳打攪勻咗變成綠色嘅哈密瓜乳酸梳打,清甜解渴。🤩
今晚過咗嚟將軍澳行Donki😉,順便搵食。😙
原來澳南海岸果邊多咗好多餐廳。🥳
但最終我地比隻尖叫雞🤩吸引咗入去食🍴。

我地揀咗有烤雞🍗同Pizza🍕嘅2人餐Set A。
2人餐好豐富!

🥗 是日沙律
有沙律、粟米粒、車厘茄、青瓜、沙律菜。
溝埋酸微微嘅醋🥸,但唔會太濃。😎
好開胃!😙

🥣 是日餐湯 - 西蘭花忌廉湯
香港唔係好多餐廳會用西蘭花🥦嚟整忌廉湯。
外國就比較常見。😉

🐔 烤雞
4件即叫即整嘅烤雞🍗,我地揀咗OMG原味。
一路食緊都仲係熱辣辣,出緊煙嘅。😶‍🌫️
雞肉嫩滑多汁,食落唔會乾。🤭
原味嘅味道簡單好味😋,下次可以食埋其他味道比較下。🤤

🍕 9吋Pizza
我地見日式照燒鰻魚嚟做pizza好特別,🤓
就叫咗嚟食。😬
面頭鋪滿木魚碎,照燒醬汁偏甜,😂
餅底好軟熟。🤩
鍾意食甜嘅❤️會好鍾意呢個薄餅。

🦑 唐揚魷魚
魷魚外層香脆,內裏煙靭。😍
蘸埋沙律醬好好味😋!

🍹 熱情果四季春茶
熱情果熱情果唔會太酸,唔會搶過茶嘅清香味道。😍

🧉 哈密瓜乳酸梳打
攪勻咗變成綠色嘅哈密瓜乳酸梳打,清甜解渴。🤩
2022-06-15 23 views
今日嚟將軍澳澳南海岸行DONKI,發現附近有好多食肆,見到一間主打烤雞、pizza,又抵食,menu好多選擇👍🌟二人餐 $278🥦是日餐湯係西蘭花湯,好熱夠creamy,唔錯😋🥗什菜沙律沙律菜好新鮮,有黑醋沙律汁點綴,酸酸甜甜,越食越開胃🍗烤雞烤雞咬落好juicy, 雞肉一啲都唔鞋,夠嫩滑,配埋麻辣醬汁好夾,值得推介👍🍕黑松露野菌pizza有多款口味同尺寸選擇,熱辣辣,落咗好多芝士,趁熱食好正,仲有拉絲效果😍🧅炸洋蔥圈外脆內軟,好香口,邊食邊吹水啱曬👍 🥂仲包二杯餐茶,二人餐性價比高,食飽飲醉,再去海傍行下吹下海風,又係完美嘅一日🥰

🌟二人餐 $278

🥦是日餐湯係西蘭花湯,好熱夠creamy,唔錯😋

🥗什菜沙律
沙律菜好新鮮,有黑醋沙律汁點綴,酸酸甜甜,越食越開胃

🍗烤雞

🍕黑松露野菌pizza

🧅炸洋蔥圈
外脆內軟,好香口,邊食邊吹水啱曬👍

2022-06-13
$150 (Dinner)
  • 二人餐
2022-06-13 19 views
呢間餐廳最方便,放咗工成日過嚟食次次嚟到都會食炸雞,今次例外叫咗三樣嘢龍蝦汁焗海鮮扁意粉一睇就知味道香濃,芝士烤完之後特別香,每條意粉都係掛汁🤤🤤🤤意大利辣肉腸$88辣肉腸加墨西哥辣椒配上蕃茄醬,看似簡單但係食落十分之惹味,茄汁酸酸地加埋墨西哥辣椒10分辣,能夠中和返,不過最後冇食晒🤣🤣🤣香草白酒煮青口 $88青口吸收左白酒嘅香甜味,粒粒食落有酒味,加上洋蔥,將香味提升👍🏻👍🏻👍🏻

呢間餐廳最方便,放咗工成日過嚟食
次次嚟到都會食炸雞,今次例外
叫咗三樣嘢

龍蝦汁焗海鮮扁意粉

意大利辣肉腸$88

香草白酒煮青口 $88
成日經過澳南都會見到呢間𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮店🍕 見佢價錢唔算好貴終於去食咗 雖然細細間,但飯麵、𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮、烤雞、小食都有齊 為咗自由度大啲唔叫𝘀𝗲𝘁,散點咗幾款嘢試吓😚🤘🏻 .📍千島烤雞($88/9’) 𝗧𝗵𝗼𝘂𝘀𝗮𝗻𝗱 𝗜𝘀𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮有9吋/13吋選擇,今次食咗個細嘅 千島醬底,餡料有青紅椒、菠蘿、洋蔥同烤雞餅底似麵包,唔係手拉𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮但好彩唔死實🍕 烤雞幾香配上千島醬底食落幾開胃🐓 係港式口味𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮但味道都唔錯🇭🇰 .📍法式蜜糖汁烤雞($98/4件) 𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗛𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 烤雞可以叫4/8件, 2件鎚2件翼 燒得幾靚仔睇落飽滿,而且幾大件🍗 醃得入味可惜雞肉算嫰滑 附有一個法式蜜糖汁🍯點埋甜甜地會好食啲 .🔻半熟芝士蛋糕 ($48) 🔻檸檬芝士蛋糕($48) 叫咗主食甜品有得減$10,2款蛋糕都不過不失 前者較杰身,質感滑但芝士唔夠香🍰 後者口感似𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲 𝗰𝗮𝗸𝗲,味道清新啲🍋 不過2款餅底都較薄而且太鬆散 都係鹹點出色啲🫣

成日經過澳南都會見到呢間𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮店🍕
見佢價錢唔算好貴終於去食咗
雖然細細間,但飯麵、𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮、烤雞、小食都有齊
為咗自由度大啲唔叫𝘀𝗲𝘁,散點咗幾款嘢試吓😚🤘🏻
📍千島烤雞($88/9’)
𝗧𝗵𝗼𝘂𝘀𝗮𝗻𝗱 𝗜𝘀𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮
有9吋/13吋選擇,今次食咗個細嘅
千島醬底,餡料有青紅椒、菠蘿、洋蔥同烤雞
餅底似麵包,唔係手拉𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮但好彩唔死實🍕
烤雞幾香配上千島醬底食落幾開胃🐓
係港式口味𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮但味道都唔錯🇭🇰

📍法式蜜糖汁烤雞($98/4件)
𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗛𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲
烤雞可以叫4/8件, 2件鎚2件翼
燒得幾靚仔睇落飽滿,而且幾大件🍗
醃得入味可惜雞肉算嫰滑
附有一個法式蜜糖汁🍯點埋甜甜地會好食啲

🔻半熟芝士蛋糕 ($48)
🔻檸檬芝士蛋糕($48)
叫咗主食甜品有得減$10,2款蛋糕都不過不失
前者較杰身,質感滑但芝士唔夠香🍰
後者口感似𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲 𝗰𝗮𝗸𝗲,味道清新啲🍋
不過2款餅底都較薄而且太鬆散
都係鹹點出色啲🫣
2022-06-09 30 views
意大利辣肉腸薄餅🍕辣肉腸、莎樂美腸、墨西哥辣椒,各款腸一層一層仲要加上辣椒,真係辣架😱不過辣得黎好好味😋餅底邊脆脆地好鬼正。法式蜜糖汁烤雞🍗雞鎚同雞翼見到都流晒口水,蜜糖汁配雞係最夾架😍洋蔥圈🧅我由細到大最鍾意食嘅炸野,炸過嘅洋蔥圈特別好食。是日沙律🥗粟米做沙律係最正架,菜又新鮮配埋醋。熱情果四季春茶🍹只能用清新來形容,茶味又濃好好飲。哈密瓜乳酸梳打🍹飲落啖啖哈密瓜味,新奇得黎又解渴。

洋蔥圈🧅我由細到大最鍾意食嘅炸野,炸過嘅洋蔥圈特別好食。

是日沙律🥗粟米做沙律係最正架,菜又新鮮配埋醋。

熱情果四季春茶🍹只能用清新來形容,茶味又濃好好飲。

哈密瓜乳酸梳打🍹飲落啖啖哈密瓜味,新奇得黎又解渴。
2022-06-07
Type of Meal
Dinner
2022-06-02 28 views
🤍OMG Chicken🖤將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖🍗雙拼烤雞 $168叫咗八件烤雞,比四件烤雞平啲之餘仲可以揀兩款口味!我哋揀咗法式蜜糖汁味,有香甜嘅蜜糖汁,焗完之後雞肉仍然鮮嫩多汁,正!川味麻辣烤雞就比較惹味,唔算好辣,兩份烤雞額外再會比咗一碟醬汁,唔驚大家唔夠汁~🐙唐揚魷魚 $76極度推介呢一個魷魚!份量超多,食極都仲有咁,魷魚外脆內軟又唔韌,點埋沙律醬食好滋味!🧅洋蔥圈 $50同魷魚一樣份量都好多,炸得大大塊,個脆漿過咗大半個鐘都仲係好脆口
🤍OMG Chicken

🍗雙拼烤雞 $168

🐙唐揚魷魚 $76

🧅洋蔥圈 $50
  • 蜜糖芥末烤雞
2022-06-02 24 views
呢間的烤雞非常推介!肉汁多、雞肉嫩滑,蜜糖味甜甜地又夠香,重要大大隻,一碟四大件,跟Set叫二人餐都係$278。套餐仲有得選意粉餐/Pizza 餐,二人份量點了千島烤雞Pizza,甜味沙律醬同烤雞係最夾,餅底個面包唔會太厚,食落成個感覺好融合。餐前仲配有兩個西湯同沙律,沙律都極有誠意,有水果有新鮮菜,加上酸酸甜甜沙律汁非常開胃,唔係求求其其細細碗。餐前飲品可選奶茶咖啡,也可以加錢轉特飲,總括黎講呢間價比性好高!

將軍澳Donki 呢邊好多好野食,其中呢間烤雞pizza 係食完會再食既名單之一!2人餐份量好多,飽足感十足。❤️黑松露雜菌Pizza 大大個pizza 好多芝士好邪惡,一人3件pizza 真係好誇張😂🧡原味烤雞 有2件雞脾+2隻雞翼~炸雞冇咁熱氣,但都烤得好香,雞肉滑嫩烤得岩岩好💛炸薯條 好大籃脆卜卜既薯條,點埋個有蕃茄蓉既茄醬,特別好味💚餐湯沙津 南瓜湯甜甜地好creamy 沙津大大碟share 食,蜜瓜+沙津菜+個埋source 好fresh~

2022-06-01 12 views
I am always coming back here for the grilled chicken 🐓 The chicken have been marinated for a long time, so even without the additional sauce it tasted so good already. The skin is crispy but not too oily. I can easily have 4 big pieces by myself 🤤 The price is also very reasonable which is rare in this area.

2022-05-31 12 views
繼續發掘將軍澳海濱嘅美食🤓🌝OMG CHICKEN (3件)配咖喱飯 $88烤雞可選蜜糖芥末/ 惹味BBQ/ 墨西哥辣醬,🤰🏻好甜梗係揀蜜糖芥末啦😋一上枱會跟埋個蜜糖芥末醬比你點,酸酸甜甜好好食,配烤雞一流😋3件分別包2隻雞全翼+1隻雞槌,啲雞皮入晒味又烤得超香,而入面啲雞肉都好嫰滑juicy,令人食指大動🥹其實唔點醬就咁食都已經好好食🥹另外啲飯都有驚喜,珍珠米真係好夾咖喱,比普通白飯更香更有口感,咖喱係日式甜甜哋嗰種,撈飯岩晒🌝檸檬芝士蛋糕 $38芝士唔係實心嗰種,係有啲似布甸soft d 嗰種,食落冇平時咁膩,亦唔會太甜,酸酸地幾開胃🌝熱情果四季春茶 +$8拍得住平時出面買啲台式飲品店,四季春茶底幾香,配埋熱情果酸酸甜甜好fresh!

繼續發掘將軍澳海濱嘅美食🤓

🌝OMG CHICKEN (3件)配咖喱飯 $88
烤雞可選蜜糖芥末/ 惹味BBQ/ 墨西哥辣醬,
🤰🏻好甜梗係揀蜜糖芥末啦😋
一上枱會跟埋個蜜糖芥末醬比你點,
酸酸甜甜好好食,配烤雞一流😋
3件分別包2隻雞全翼+1隻雞槌,
啲雞皮入晒味又烤得超香,
而入面啲雞肉都好嫰滑juicy,
令人食指大動🥹
其實唔點醬就咁食都已經好好食🥹
另外啲飯都有驚喜,
珍珠米真係好夾咖喱,
比普通白飯更香更有口感,
咖喱係日式甜甜哋嗰種,
撈飯岩晒

🌝檸檬芝士蛋糕 $38
芝士唔係實心嗰種,
係有啲似布甸soft d 嗰種,
食落冇平時咁膩,
亦唔會太甜,酸酸地幾開胃

🌝熱情果四季春茶 +$8
拍得住平時出面買啲台式飲品店,
四季春茶底幾香,
配埋熱情果酸酸甜甜好fresh!
2K
2022-05-30 14 views
🐷好耐冇去將軍澳,原本宜家開左好多野食,經過見到有間韓式炸雞好似好好食,食飽仲可以去海邊行下😋2人餐A $278🍲是日餐湯今日既餐湯係蘑菇忌廉湯,好多碎蘑菇,飲落好creamy又夠味。🥗 沙律好多款沙律菜混合,醬汁亦唔會太多,食完好開胃🧅 洋蔥圈岩岩炸起!口感鬆脆,炸皮有調味過,配搭埋佢地自家調製番茄醬好夾🍗 法式蜜糖汁烤雞分別有2隻雞脾同2隻雞全翼,又係新鮮烤好既,影完相仲熱辣辣,雞肉嫩滑,亦唔會太甜🍕 辣肉腸薄餅唔算太辣,但辣既朋友都食到,同埋好足料,每塊pizza都有起碼2層辣肉腸,仲有其他配料,口感豐富🍓 士多啤梨乳酸梳打成杯係漸變既粉紅色,好夢幻好啱打卡!飲落有啖啖果肉,又唔會過甜📍OMG Chicken將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖

😋2人餐A $278

🍲是日餐湯

🥗 沙律
好多款沙律菜混合,醬汁亦唔會太多,食完好開胃

🧅 洋蔥圈

🍗 法式蜜糖汁烤雞