知道呢間餐廳開左一段時間,不過最近先有機會去到!❣️原來餐廳距離地鐵出口都不算遠,大約行5分鐘就到❣️餐廳除左環境好靚外,食物質素都唔錯❣️餐廳外係個大門,營造到神秘感,推開後行過走廊就會走入萬花筒色彩繽紛世界,坐得舒服夠特別🐑有機開心果法式慢煮寶霎酥澳洲羊架伴脆薯條 $348 (推介!)- 係好有心機的慢煮羊肉,非常軟嫩,完全唔似食羊肉,味道好好- 羊肉都厚身,面層配herbs 惹味得來仲有D脆粒粒,令味道更有層次🌟西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮藍青口配牛油多士 $128-青口都幾多,粒粒肥美鮮,特別鍾意濃濃忌廉汁,texture夠rich -旁邊薯條都幾脆又唔油膩🍝黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉$188-上面真係粒粒蟹肉,撈上蟹膏好香口-要注意的是,意粉嘅黑橄欖味道比較重,但texture都幾好值得一讚嘅係,店員服務好好,會時刻注意每臺需要!以呢個環境同食物質素,值得再來~

知道呢間餐廳開左一段時間,不過最近先有機會去到!

❣️原來餐廳距離地鐵出口都不算遠,大約行5分鐘就到
❣️餐廳除左環境好靚外,食物質素都唔錯

有機開心果法式慢煮寶霎酥澳洲羊架伴脆薯條

🌟西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮藍青口配牛油多士 $128

-旁邊薯條都幾脆又唔油膩

🍝黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉$188
黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉

-上面真係粒粒蟹肉,撈上蟹膏好香口

有機開心果法式慢煮寶霎酥澳洲羊架伴脆薯條
黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉
一打開粉紅色大門,彩色萬花筒世界就開始喇餐廳由入口至每角落都太靚了吧建議着淺色衫/白色感覺較好,黎呢度唔洗去teamlab喇餐廳周圍都係打卡位~自家製酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168就連食物造型都係滿分,酥皮敲碎後配牛油果煙三文魚他他食用,開胃前菜~Omg5c $88好有心機調配5款果汁,都係好飲車厘茄及山楂 香橙及白桃菠蘿及荔枝 青提子及青蘋果 火龍果及紅桑子 三文魚子鮮魷魚海膽汁墨魚汁意大利粉$208海膽汁好creamy,配三文魚子增咸鮮喜歡用已經用有墨魚汁製嘅意粉唔會食到個嘴黑晒潘朵拉的盒子 延續$168甜品又係靚到癲左食前先敲碎糖片,再打開內裏嘅曲奇餅內容物拌埋一齊食多種口感又唔會過甜!
一打開粉紅色大門,彩色萬花筒世界就開始喇

餐廳周圍都係打卡位~

自家製酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168

菠蘿及荔枝
青提子及青蘋果
火龍果及紅桑子

三文魚子鮮魷魚海膽汁墨魚汁意大利粉

海膽汁好creamy,配三文魚子增咸鮮
喜歡用已經用有墨魚汁製嘅意粉
唔會食到個嘴黑晒

潘朵拉的盒子 延續$168
甜品又係靚到癲左

食前先敲碎糖片,再打開內裏嘅曲奇餅內容物

拌埋一齊食多種口感又唔會過甜!
2023-07-10
$350 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉
  • OMG 5C
  • 潘朵拉的盒子 - 延續
2023-08-18 31 views
跟著朋友Join左一間好抵既Gym Room,同朋友做完gym經過呢間西餐廳,見到餐牌好多野食,而且裝修格調高雅,即刻忍唔住入去試下D野食。入到去環境寧靜悠閒,空間感足。我地分別叫左:法式大頭蝦占米多(///8.7/10****)🗣🗣大份而且抵食。賣相漂亮,蝦肉嫩滑鮮香,且極飽滿,濃鬱鮮味。大頭蝦肉質嫩滑多汁,鹹鹹香香,幾特別。米多較脆。 雙式芝士脆片經典千層麵(///7.8/10****)再來呢個千層麵,千層麵吸收曬芝士同埋醬汁的鮮味,口感很豐富。FIKA(///9.8/10****)🛒🛒甜蕃薯條 配肉桂蜜糖醬Sweet potato fries蝦高菜漬炒飯,最鍾意薯條脆蔔蔔,間野食材全部都好新鮮,味道都唔錯!🦐豆腐慕絲+杏仁蛋白脆餅,鬆軟之中帶有香脆。抹茶金寶是紅豆蓉+自家製牛奶麻糬,好入味。餐廳環境座位安排妥當 舒服👍🏻店員服務態度友善 好勤力咁收碟 保持餐桌乾淨✨👍🏻推薦大家黎打卡!D野食都幾好食,怪不多咁多人幫襯。

入到去環境寧靜悠閒,空間感足。我地分別叫左:
法式大頭蝦占米多(///8.7/10****)
雙式芝士脆片經典千層麵(///7.8/10****)
FIKA(///9.8/10****)
2023-08-17 32 views
同朋友去咗土瓜灣漫花燈火OMG食嘢打卡📸,你間餐廳打卡真係非常非常一流,餐廳非常多色彩,簡直是真係一個夢幻花園入面,食嘢都開心啲呀!而且佢哋嘅食物好有水準絕,對可以再嚟食!西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮藍青口配牛油多士⭐️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️⭐️青口非常鮮甜,配上白酒忌廉醬汁味道更加香入口更加順滑。加埋辣肉腸,配上牛油多士,食落去辣辣哋,又香又脆,10隻都唔夠食呀!😋自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他⭐️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️⭐️呢個菜好特別啊,賣相靚都冇得輸!💖佢係一個空心圓筒嘅酥皮,喺中間放咗一層層嘅食材,最底層係牛油果跟住係煙三文魚,跟住有一件水牛芝士波波。成道菜好靚好精緻,味道亦都好豐富!脆脆牛肝菌野菌意大利飯⭐️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️⭐️呢個野菌意大利飯造型非常有型,呈現一個圓餅狀。😎整個意大利飯充滿超香嘅牛肝菌味,牛肝菌超大件,炸到外皮非常香脆,配埋濃稠嘅意大利飯,又creamy又好食!
自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他
脆脆牛肝菌野菌意大利飯
2023-08-16 39 views
餐廳門口係一道神秘嘅粉紅色大門,一推開就係萬花筒嘅走廊,好多人都會晌度打卡,堅靚!走到入中間大廳天花滿滿紫滕花,色彩繽紛嘅牆身。坐邊個位影相都咁靚👍🏻食物方面,我就覺得價錢偏貴,我哋散叫:🍴南瓜忌廉湯 味道正常,ok嘅。🍴黑魚子麵包蟹意大利飯 麵包蟹蓋裝住意大利飯裝到好滿,味道都不過不失。蟹蓋下面墊住好多石春,要小心啲飯好易跌落d石春罅😅🍴慢煮比利時豬鞍伴脆甜番薯條 店員好細心地提前話俾我哋聽,因為係慢煮嘅關係,所以切開個肉係偏粉紅色嘅,食落都好juicy,番薯條都炸得好脆,甜甜地幾好食。🍮羅浮圓宇宙 賣相唔錯,不過味道偏酸,唔太啱我口味。🍹OMG 5C - 唔夠凍、味道偏淡、一般。🍹紅火龍果西瓜士多啤梨奶昔 - 味道偏淡。🍹芒果熱情果橙沙 - 得呢杯比較好飲d。呢度服務同環境都好,不過價錢老實講就貴左d。如果食物同飲品質素再提升一下就更完美。

食物方面,我就覺得價錢偏貴,我哋散叫:
🍴南瓜忌廉湯
味道正常,ok嘅。

🍴黑魚子麵包蟹意大利飯

🍴慢煮比利時豬鞍伴脆甜番薯條

🍮羅浮圓宇宙
賣相唔錯,不過味道偏酸,唔太啱我口味。

🍹OMG 5C - 唔夠凍、味道偏淡、一般。
🍹紅火龍果西瓜士多啤梨奶昔 - 味道偏淡。
🍹芒果熱情果橙沙 - 得呢杯比較好飲d。

OMG  5C
2023-08-05
Type of Meal
Dinner
  • 慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍
2023-08-16 19 views
又系時候周圍探索美食,忙完一單大project,終於可以放下假唔洗OT, 🤗🤗呢一間餐廳係土瓜灣附近,餐廳風格華麗時尚,充滿情調,即刻入去點菜。🐓🐓脆脆牛肝菌野菌義大利飯牛肝菌口感鮮美,肉質飽滿,營養豐富,具有濃郁的香味和口感。。👏🏻👏🏻義大利飯口感爽口,米飯經過烘烤後,與野菌混合在一起,使得米飯的口感更加豐富,野菌的香味也得到了充分的釋放。外面有特製醬汁,味道有微微野菌味。最後撒上一些芝士,味道更加正。🐥🐥 FIKA入面又紅豆蓉,麻糬,豆腐Muse樹,蛋白餅,抹茶粒等等。微甜好好入口,。🧃🧃 瑰麗香水瓶Majestic Eau De Parfum鍾意呢個飲品,甜甜地酸酸地,打卡一流。今次真系一次高級享受,而且好多位影相都好正。
🐓🐓脆脆牛肝菌野菌義大利飯
🐥🐥 FIKA
🧃🧃 瑰麗香水瓶
今次真系一次高級享受,而且好多位影相都好正。
【生日慶祝必去,夢幻萬花筒主題餐廳】#chihuo土瓜灣成日都會有人dm 我問我生日慶祝可以去邊今次就介紹一間,每個人去到都心心眼非常夢幻,非常驚喜嘅一間餐廳女仔去到絕對係打卡打到手軟__________________________🔹羽衣甘藍七彩沙律配蜜糖柚子醋 $108👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️可以食藍莓同小小量菜羽衣甘藍沙律菜底配埋七彩水果,有金奇異果,藍莓,橙,百香果啫喱,蕃茄仔,仲有塊面頭燒脆左既焦糖菠蘿水果用層層透明杯仔裝住靚得黎又可以自己倒自己撈見着啲彩色水果撈落去,都幾治癒.淋面既蜜糖柚子醋甜得黎幾refreshing 係分開上既,想食light d既,可以唔落或者落少啲.🔹自家製酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168👰🏻:🌕🌕🌕🌖🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️唔食配皮自家製圓形中空酥皮好QQ好有飾物櫃既概念見到裡面一層層既洋葱粒煙三文魚,牛油果蓉仲配埋好有奶味既水牛芝士完全係我平時用黎整nacho既最match組合再配埋黑魚子同金箔,更顯精緻.🔹黑魚子麵包蟹意大利飯 $228👰🏻:🌕🌕🌕🌘🌑🤵🏻:

【生日慶祝必去,夢幻萬花筒主題餐廳】#chihuo土瓜灣
成日都會有人dm 我問我生日慶祝可以去邊
今次就介紹一間,每個人去到都心心眼
非常夢幻,非常驚喜嘅一間餐廳
女仔去到絕對係打卡打到手軟
__________________________
🔹羽衣甘藍七彩沙律配蜜糖柚子醋 $108

Keto friendly: ⭕️可以食藍莓同小小量菜
羽衣甘藍沙律菜底
配埋七彩水果,有金奇異果,藍莓,橙,
百香果啫喱,蕃茄仔,
仲有塊面頭燒脆左既焦糖菠蘿
水果用層層透明杯仔裝住
靚得黎又可以自己倒自己撈
見着啲彩色水果撈落去,都幾治癒

淋面既蜜糖柚子醋甜得黎幾refreshing
係分開上既,想食light d既,
可以唔落或者落少啲
🔹自家製酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168

👰🏻:🌕🌕🌕🌖🌑
Keto friendly: ⭕️唔食配皮
自家製圓形中空酥皮好QQ
好有飾物櫃既概念

見到裡面一層層既洋葱粒煙三文魚,牛油果蓉
仲配埋好有奶味既水牛芝士
完全係我平時用黎整nacho既最match組合
再配埋黑魚子同金箔,更顯精緻
🔹黑魚子麵包蟹意大利飯 $228

👰🏻:🌕🌕🌕🌘🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌘🌑
Risotto 裡面mix左蟹膏同蟹肉碎
唔食重口味嘅朋友,可能會覺得鹹咗d
味道我ok, 反而覺得risotto 咬落乾同硬左少少
🔹油封法國鴨腿伴自家製芝士薯蓉,蜜糖紅菜頭汁 $248

Keto friendly: ⭕️食鴨腿好喇
切開鴨腿意想唔到咁juicy
整體唔錯,不過如果鴨皮可煎得再脆啲會更出色
伴碟既芝士薯蓉本身有芝士香
再吸收埋鴨油嘅精華,好香,極速清左碟😂

🔹黑松露蜜糖香草燒原隻美國春雞伴自家製芝士薯蓉 $268

🤵🏻:🌕🌕🌕🌘🌑
Keto friendly: ⭕️
原隻燒春雞好大份
兩個女仔分,食完都飽飽地
燒春雞嘅脆皮部份,處理得比鴨腿好
淋完醬汁仲食到少少脆皮

黑松露醬看似好多,但竟然唔太食到
是我味蕾出現問題嗎?
🔹FIKA $128

Keto friendly: ❌
係一個又可以打卡,啲組合又好有驚喜既甜品
上面白色既雲朵係輕盈嘅豆腐慕絲
藍色既雲層係微甜又脆身既蛋白脆餅
綠色草地嘅部份以食用小乾花💐點綴,
其實係🍵抹茶曲奇🍪
曲奇下係紅豆蓉🫘同煙靭麻糬
建議雲層(脆餅+慕絲)
同草地(曲奇+紅豆蓉+麻糬)分開食
一脆一軟口感
睇得出餐廳既小心思😍
🔹潘朵拉盒子 延續 $168

🤵🏻:🌕🌕🌕🌑🌑
Keto friendly: ❌
呢個絕對係慶祝,朋友gathering 必點
用藝術糖做左透明粉紅玻璃罩
會俾個金鎚仔你可以敲碎佢,同朋友玩一流
玻璃罩裡面放左個芝麻外皮既心太軟
切開係七彩繽紛既綿花糖流心
講真真係甜左啲,不過成件甜品勁夢幻又好玩
提返聲,個蛋糕係每日限量供應
要早啲預訂丫

🙇🏻‍♀️服務 8.5/10
👛抵食 7/10
🔄會再訪?會
  • 自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他
呢間人氣打卡餐廳真係好多打卡位,餐廳好colorful,光線又夠好。好多地方影相都好靚。一入大門嘅折射鏡打卡位,影出嚟好立體,非常之靚。入到餐廳入邊,少女粉彩色系列佈滿餐廳唔同角落,大把位都影到靚相😗呢度除咗打卡,食物都相當唔錯👍🏻基本上小食、主食、甜品、飲品樣樣都齊,我哋叫咗幾款,款款都非常滿意。▶️西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮藍青口配牛油多士$128呢個白酒忌廉汁有少少辣肉腸鹹香味,令到青口更加好食。青口嘅口感都唔錯。另外個牛油多士好香脆,仲可以用來點汁食。▶️三文魚子鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉$208呢個意粉份量都幾多,黑色嘅墨汁帶海膽汁嘅鮮味,成個意粉都充滿海鮮嘅味道,有驚喜。▶️玫瑰咖啡$52呢個賣相已經好靚,有拉花又有玫瑰花瓣做點綴。咖啡味香濃帶淡淡的玫瑰香。▶️熱帶風情白茶$68呢個茶好好飲,估唔到菠蘿🍍、芒果🥭嘅白茶可以帶出一種茶清香加果香味。呢度叫完嘢食食物好快就到,非常有效率;而且餐廳好靚,食物唔錯,價錢又唔貴。淨係打卡都已經相當滿足❣️

▶️西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮藍青口配牛油多士$128

▶️三文魚子鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉$208

▶️玫瑰咖啡$52

▶️熱帶風情白茶$68

同大家推介呢一間叫《漫花燈火OMG》的特色餐廳,呢度唔止餐廳就特色,食物都非常有特色,簡直置身於愛麗絲仙境一般,奇幻得黎又充滿色彩。餐廳喺土瓜灣瑧尚U PLACE2樓,非常易搵,如果同一個你記得就要book位啦!🍝雙式芝士脆片經典千層麵(内含豬和牛肉)呢個千層麵細細件,但味道絕對唔惹少,滋味十足,而且賣相一流,絕對唔可以錯過。千層麵之間夾滿豬肉和牛肉肉醬,面頭加上芝士燒到香脆,每一啖都係經典滋味。而且芝士脆片燒得非常香脆,味道更豐富!🥘慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜番薯條超大件嘅豬鞍扒🐷,肉質非常之柔軟,又腍又易咬,香料嘅份量亦用得非常好,食落去味道非常好,配埋脆脆嘅甜蕃薯條,成道菜都好好味😋!🍨FIKA呢個甜品好有仙境feel,可愛和美麗嘅元素集於一身!成幅插畫咁,靚到唔捨得食!搵嘅部份係豆腐慕絲+杏仁蛋白脆餅,我哋係抹茶金寶紅豆蓉+自家製牛奶麻糬,再加埋食用花🌺上去。整個藍天白雲草地立體地呈現喺眼前,簡直係藝術品。😍
🍝雙式芝士脆片經典千層麵(内含豬和牛肉)
🥘慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜番薯條
🍨FIKA
2023-08-14 15 views
屋企附近開佐呢間新餐廳,裝修用心,放假黎食一個豐富午餐就岩晒!我地先叫佐自家製鰹魚南瓜濃湯配特式法國奶油甜包,成個湯好濃稠,口感好好,好粘口,極濃南瓜味,仲有啲南瓜蓉,另外亦有鰹魚獨有既鮮味,好有層次,麵包好係另一重點,好軟熟好香,點住啲湯黎食就仲正!😚主菜就叫佐幾款,先黎油封法國鴨腿伴自家製芝士薯蓉及蜜糖紅菜頭,我既至愛!鴨腿好嫩好腍,鴨騷味岩岩好,更加濃係鴨香味,煎到外脆內軟,自製既醬汁都好香,薯蓉又重芝士味,紅菜頭都好爽甜!🥰另外叫佐法式大頭蝦占米多,呢個既擺盤好靚,大蝦開邊黎焗,鋪佐啲芝士,好香濃好惹味,蝦肉好爽彈,好鮮甜,而件碟既脆米多士就勁鬆脆,口感超正!🤪最後叫佐西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮藍青口配牛油多士,青口好大盤,隻隻都係大隻多肉既,鮮味十足,青口都煮得好入味,會食到淡淡白酒味,亦有忌廉既香滑,又有啲辣肉腸碎,多士都係焗到好脆,點啲汁黎食就岩岩好!🤩
2023-08-14 10 views
今日上網search到附近呢間幾高分既餐廳,就決定信網友評價黎試下~入到黎見到鋪頭裝修靚到好誇張,其實都有啲驚會唔會係嗰啲睇得唔食得既網紅餐廳😖事實證明,呢間嘢食都相當高質,值得一試❤️主菜我叫既係油封法國鴨腿伴自家製芝士薯蓉及蜜糖紅菜頭🍗//鴨腿非常juicy,油香十足,鴨肉非常嫩滑,而且非常之咁香👃🏻除此之外我都好欣賞佢既薯蓉,好細滑而且充滿奶香🥔甜而清新既紅菜頭就令鴨腿唔會太過油膩,成個combination好好❤️甜品選擇真係好多,千挑萬選我決定今次試FIKA☁️//抹茶紅豆豆腐呢個組合並唔少見,但係佢真係整得好好食💦抹茶粒粒crunchy得黎帶有抹茶既微甘,同紅豆蓉同豆腐mousse既甜非常夾🍵佢仲有我最鍾意既牛奶麻糬🍼當然最值得提就係佢既裝飾啦,蛋白餅整成天空同雲朵既形狀,賣相已經好煞食❤️而且呢間食物既份量比我想像中大,其實幾對得住個價錢~今日我黎既時候都full,但係嘢食上得算快,真係樣樣都唔錯👍🏻
主菜我叫既係油封法國鴨腿伴自家製芝士薯蓉及蜜糖紅菜頭🍗
甜品選擇真係好多,千挑萬選我決定今次試FIKA☁️

2023-08-14 22 views
有氣氛打咭地方,萬花筒作主題,好新穎,雖然地方不大,但打咭位靜,重要有2小時間食飯,時間充裕#自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他;造型靚、清新,比較淡味,冷盆,但味話道一般#鰹魚南瓜湯;南瓜蓉多,所以湯比較杰,味道清甜#瑰麗香水瓶;玫瑰味濃,細粒粒士多啤梨同士多啤梨醬,酸酸甜甜,再加梳打水,解喝正#阿爾卑斯雪山小屋;好靚的甜品,不是一般蛋糕,好特別,似曲奇脆脆做蛋糕層,夾碎西瓜粒,汁都係西瓜汁味,創新#潘朵拉的盒子 -延續;呢個甜品必要叫,味道複雜,黑色盒子似Oreo,切開內面流出藍色漿,效果好靚,入面食到煙勒糖,好得意口感#慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍;豬鞍比夠鞋熟過龍,沒有甘香味道,這個菜色比較遜色
,重要有2小時間食飯,時間充裕

#鰹魚南瓜湯;南瓜蓉多,所以湯比較杰,味道清甜

2023-08-12
前日同成班好姊妹去咗呢一間超啱打卡嘅✨漫花燈火OMG✨,望到食物嘅賣相同環境都超正💕✨法式大頭蝦占米多✨超大隻大頭蝦好吸引,蝦肉鮮甜又彈牙,再點一點占米多一齊食,口感非常之豐富!✨椰菜花西蘭花薯仔沙律配自家製鹹蛋黃醬✨呢一個沙律味道好濃郁,我好鍾意佢哋個鹹蛋黃醬,有小小鹹得嚟又唔會太Over,加上佢哋嘅沙律有好多新鮮嘅蔬菜,非常推介!✨西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮藍青口配牛油多士✨藍青口好新鮮呀,而且仲好厚肉,白酒可以提升青口鮮甜味,仲有少少辣肉腸,令到成個菜式惹味!✨自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他✨好鍾意佢哋個自家製酥皮好鬆脆,加上我好鍾意嘅牛油果同埋三文魚,本身呢個配搭已經好好味,另外仲會有埋芝士🧀️,味道又再次昇華!
✨法式大頭蝦占米多✨
✨椰菜花西蘭花薯仔沙律配自家製鹹蛋黃醬✨
✨西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮藍青口配牛油多士✨
✨自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他✨
2023-08-10 34 views
聽聞土瓜灣附近呢間餐廳系好多網紅既打卡熱點,所以放假就要過去試下,食好D!😆😆我最鍾意就係(FIKA),芝士味香濃,😎😎口感十足,紅豆蓉,麻糬,豆腐Muse樹,入口即溶,面頭嘅蛋白餅,抹茶粒點綴鮮味。(羅浮圓宇宙)入面既海綿蛋糕柔軟鬆軟,口感輕盈且入口即化。搭配忌廉食用,更顯得香甜可口,讓人回味無窮。柚子醬+柚子味啫喱粒粒增加口感。全部都好好味!食左好多。仲有(雙式芝士脆片經典千層麵),它採用了豬肉和牛肉的組合,使得口感更加豐富。千層麵中的肉餡兒和番茄醬搭配得恰到好處,味道濃郁,配上脆片和芝士,兩樣味道好夾,岩岩好。🤠🤠加上餐廳選用高質既新鮮食材,用料比一般餐廳更高級,今晚簡直系大滿足!Cool!
2023-08-08 34 views
鍾意影相打卡📸嘅少女們👭👭一定要去呢間!一入門口就已經有打卡位,一條四面八方都佈滿玻璃鏡嘅隧道,好似萬花筒咁🌸🌸入到餐廳裡面,好似進入左一個夢幻童話世界咁,仲覺得自己化身左一個公主👸🤭周圍嘅裝飾都係五顏六色、色彩繽紛,望住心情都會好好❤️❤️🧀雙式芝士脆片經典千層麵肉醬酸酸地,可以中和芝士嘅膩😋🍝黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉同樣有超多蟹肉,意粉軟硬適中,好入味🤩🦀️黑魚籽麵包蟹意大利飯上面有好多蟹肉,記得同飯撈勻先食,蟹蓋下面係石春,好有藝術感🎨🍟黑松露芝士焗墨西哥辣椒薯條薯條焗得超級香脆,芝士可以做到拉絲效果,黑松露又超香😚🍰甜品:潘朵拉的盒子每款甜品都好適合做生日蛋糕,尤其係呢款,有個錘仔俾壽星敲碎「玻璃罩」有得食有得玩🤭🍹野飲都好有少女心,好靚:OMG 5C5杯細細杯,5款唔同味嘅果汁,過癮😋藍莓士多啤梨乳酪沙冰熱泡沫咖啡😋味道:8/10👀環境:10/10🤵🏻‍♀️服務:8/10

🧀雙式芝士脆片經典千層麵
肉醬酸酸地,可以中和芝士嘅膩😋

🍝黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉
同樣有超多蟹肉,意粉軟硬適中,好入味🤩

🦀️黑魚籽麵包蟹意大利飯

🍟黑松露芝士焗墨西哥辣椒薯條
薯條焗得超級香脆,芝士可以做到拉絲效果,黑松露又超香😚

🍰甜品
潘朵拉的盒子

🍹野飲都好有少女心,好靚:
OMG 5C
5杯細細杯,5款唔同味嘅果汁,過癮😋