2023-07-30 1012 views
每次去IFC都見到呢間賣飯糰既鋪頭 舖頭同飯糰包裝都好簡約~呢次因為趕住搭船 無時間食嘢 就買咗個飯糰邊行邊食👀 舖頭唔收現金 對我呢啲永遠淨係碌卡/用八達通既人黎講無影響 但係如果用現金既人就要留意~✨辛香照燒池魚💲20比起華御結足料!但係都係食一個唔會夠飽🤣 當下午茶係OK既~ 呢隻味有少少辣 但係純粹係吊下味個種 有醬 啲餡唔會太乾 食完唔會渴喉🤍

✨辛香照燒池魚💲20
2023-01-24 1670 views
之前一直有留意開呢間御結 趁去離島前經過買個早餐先辛香燒牛舌御結 幾惹味 牛舌質地算滑身 調味正常秋鮭三文魚御結 用上北海道產三文魚 有魚油香味 飯粒口感適中 唔會太硬海鹽味半熟溏心蛋 其實我唔喺好食得出有海鹽味不過佢控制半熟既程度真係好好 有流心質地 而且日本蛋出哂名好食🥚無糖黑咖啡 味道偏淡冇酸味 值得一提 店鋪環境裝修舒服 所有野都好乾淨而且店員非常nice 同我地傾計 加分❤️👍
之前一直有留意開呢間御結 趁去離島前經過買個早餐先

辛香燒牛舌御結 幾惹味 牛舌質地算滑身 調味正常
而且日本蛋出哂名好食🥚
無糖黑咖啡 味道偏淡冇酸味

值得一提 店鋪環境裝修舒服 所有野都好乾淨
而且店員非常nice 同我地傾計 加分
❤️👍
2022-11-23 1420 views
好耐無番中環得個鐘食飯時間真係吾知食咩好為有行去IFC 睇下微辛香菇粟子完全吾覺得有辣味道吾會好濃的醬油吾係好食到粟子明太子沙律都幾多明太子係入面算係幾抵食2個飯團先$40唯一吾好就係佢地吾收現金只有電子支付平台
好耐無番中環

2022-11-23
Type of Meal
Lunch
2022-08-12 1804 views
𝗶𝗳 𝘆𝗼𝘂 𝗮𝗿𝗲 𝘁𝗮𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗲𝗿𝗿𝘆 𝘁𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝗶𝘀𝗹𝗮𝗻𝗱𝘀 𝗮𝘁 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹 𝗽𝗶𝗲𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝘄𝗮𝗻𝘁 𝗮 𝗾𝘂𝗶𝗰𝗸 𝗯𝗶𝘁𝗲, 𝗱𝗿𝗼𝗽 𝗯𝘆 @omusubi.store 🍙 𝘆𝗼𝘂 𝗰𝗮𝗻 𝗳𝗶𝗻𝗱 𝗮 𝘄𝗶𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗲𝘁𝘆 𝗼𝗳 𝗼𝗺𝘂𝘀𝘂𝗯𝗶 𝗳𝗹𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝘀 𝗵𝗲𝗿𝗲! 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗻𝘁𝗹𝘆 𝗲𝗻𝗷𝗼𝘆𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝗮𝗻𝗴𝘂𝘀 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝘀𝘂𝗸𝗶𝘆𝗮𝗸𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗲𝗴𝗴 𝘆𝗼𝗹𝗸 𝗮𝗻𝗱 𝘆𝘂𝘇𝘂 𝘀𝗼𝘆 𝗺𝗶𝗹𝗸 𝘀𝗼𝘂𝗽 𝗳𝗼𝗿 𝗮 𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵. 𝗯𝗼𝘁𝗵 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗽𝗿𝗲𝘁𝘁𝘆 𝗴𝗼𝗼𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝘄𝗲𝗿𝗲 𝗳𝗶𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴!.每次去中環搭船前都會搵啲嘢咬下,@omusubi.store 係正接駁碼頭同IFC之間條橋,方便度一流✨ 最鐘意佢哋嘅御結用上優質日本米,煙韌又有米香,而且仲係以最少農藥生產出來的稻米;帶柚子味嘅京都腐皮豆乳昆布湯飲落濃郁但清新,日本製嘅腐皮亦好細滑,整個湯暖胃又有飽足感!另外值得一讚嘅係食物包裝同店舖都採用可持續發展環保物料,呢樣好加分~
京都腐皮豆乳昆布湯
京都腐皮豆乳昆布湯
2022-03-01 1900 views
Openrice無意看到附近推廣店舖,新開了依間簡約日式飯團,位置上係IFC入面又唔遠 就黎一試。裝潢相當有日系簡約風, 而設計上都好有日本特色食物上,主打都係飯團,除此之外,都有一啲飲品、湯品售賣。 飯團款式都相當多,價錢都係相對便宜, 絕對係IFC既高價地方少有既合理價錢。 今次買左「北海道產·秋鮭三文魚飯團」($23) 同埋「綠茶」($17) 。 個人滿推薦依間, 因為佢既茶飲係真係無糖,原汁原味。 好香綠茶味,用上鋁罐,keep住溫度。 而飯團方面, 有別外面其他飯團店既口感,鮭魚(三文魚) 味道係有啲咸,但食落去口感同味道都好原汁原味,無加工感。 服務上,不得不說好有日本感覺 , 員工相當有禮。 惟一缺點就係必須以電子支付(如Apple Pay ,八達通) ,唔知係因為疫情定咩原因。

Type of Meal
Lunch