2022-03-01 1900 views
Openrice無意看到附近推廣店舖,新開了依間簡約日式飯團,位置上係IFC入面又唔遠 就黎一試。裝潢相當有日系簡約風, 而設計上都好有日本特色食物上,主打都係飯團,除此之外,都有一啲飲品、湯品售賣。 飯團款式都相當多,價錢都係相對便宜, 絕對係IFC既高價地方少有既合理價錢。 今次買左「北海道產·秋鮭三文魚飯團」($23) 同埋「綠茶」($17) 。 個人滿推薦依間, 因為佢既茶飲係真係無糖,原汁原味。 好香綠茶味,用上鋁罐,keep住溫度。 而飯團方面, 有別外面其他飯團店既口感,鮭魚(三文魚) 味道係有啲咸,但食落去口感同味道都好原汁原味,無加工感。 服務上,不得不說好有日本感覺 , 員工相當有禮。 惟一缺點就係必須以電子支付(如Apple Pay ,八達通) ,唔知係因為疫情定咩原因。

TakeAway
Type of Meal