2023-02-25
最近晚餐好似好耐無食過西餐,所以特別去咗銅鑼灣附近,係嘅天后食咗呢間—— 🌟𝐎𝐧 𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐩𝐨𝐭 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐁𝐚𝐫 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭🌟入到去環境昏暗感覺好有氣氛呀,仲要安排咗坐係半圓枱卡位,坐得舒適💕呢間餐廳的確真心好食到令我覺得好深刻,而且價錢唔算話太高,好推介,尤其係節日慶祝呢間都好掂🥰._./ 𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌 /🐖|𝗦𝘂𝗰𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗣𝗶𝗴 · 脆皮乳豬|🐖(法式干層馬鈴薯千層、醃潰白蘿蔔)見到小食類別有呢個脆皮乳豬就覺得好吸引,好少西餐廳有呢碟菜式,而我偏偏好鐘意食😍上到枱,已經聞到好香,咬一啖個皮已經係好爽脆,每舊乳豬仲要裏面夾雜咗煎洋蔥片同芝士,味道係超夾超香💕•/ 𝑴𝒂𝒊𝒏 /🐂 | 𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗢𝗫 𝗖𝗵𝗲𝗲𝗸 · 慢煮牛頰肉|♨️(松露薯蓉、醃漬白蘿蔔、西班牙紅醬)慢煮牛我食唔少,但呢個又係食一啖已經好想追加再食下一啖,佢啲肉質腍到基本唔洗點咬,而且勁香濃,配埋啲汁簡直好食到好深刻❤️•/ 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 /🍄|𝗛𝗼𝗸𝗸𝗮𝗶𝗱𝗼 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 · 北海道帶子蘑菇意大利飯|🍲意大利飯要整得好食一啲都易,而佢呢個意大利飯我覺得整得好出
._.
/ 𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌 /
🐖|𝗦𝘂𝗰𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗣𝗶𝗴 · 脆皮乳豬|🐖
(法式干層馬鈴薯千層、醃潰白蘿蔔)
/ 𝑴𝒂𝒊𝒏 /
(松露薯蓉、醃漬白蘿蔔、西班牙紅醬)
/ 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 /
意大利飯要整得好食一啲都易,而佢呢個意大利飯我覺得整得好出色,意大利飯腍熟度啱啱好,而佢個汁係好結身又要勁重我最我嘅巴馬臣芝士,帶子煎得勁香濃,又係我最愛嘅味道😋
/ 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕 /
🍰 | 𝗕𝘂𝗯𝗯𝗹𝗲 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 · 泡泡煙燻提拉米蘇|🍫
呢個甜品可以話餐廳嘅心機之作,因為呢個甜品係啱打卡影相📸️佢面頭個泡泡煙燻就已經睇得出佢個誠意,可以我影唔砌🥹不過唔止賣相得,佢嘅味道亦堅得,唔會好甜,口感勁正👍🏻
/ 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔 /
🥭|𝗠𝗔𝗡𝗚𝗢 𝗧𝗔𝗡𝗚𝗢 𝗙𝗜𝗡𝗘 𝗧𝗘𝗔 · 芒果探戈精品茶|🍵
🍓|𝗦𝗧𝗥𝗔𝗪𝗕𝗘𝗥𝗥𝗬 𝗛𝗜𝗕𝗜𝗦𝗖𝗨𝗦 𝗙𝗜𝗡𝗘 𝗧𝗘𝗔 · 洛神草莓精品茶|🍵
兩杯果茶果香味濃郁,帶有少少落神花酸味,而且雖然係一個茶杯咁上枱,但飲曬店員仲會幫你加熱水,呢點讚🥰
._.