2025-02-04
🍳 松露 - 芝士火腿蛋餅 HK$49・味道:松露牆濃郁甘香,連埋芝士好邪惡好正👍🏻・口感:外皮薄而且唔會太乾身,不錯吃!🍡 松露 - 我不是章魚燒 HK$26・味道:原來係炸墨魚丸+花枝丸!墨魚香同花枝甜都幾出,加埋松露醬令到成粒丸勁濕潤更rich,火箭菜同車厘茄中和返炸物嘅油膩,更refreshing🤓・口感:好彈口好動L動L嘅丸!🐤 花雕雞翼 HK$30・味道:酒香濃郁,after taste微甜,開胃小食!・口感:肉質結實但唔會柴口👍🏻⛄️ 雪人與屋 HK$60> 草莓大福+粟子炸鮮奶・味道:呢個搞唔掂😩,草莓大福個皮唔係糯米皮都唔緊要,係冰皮仲要係放喺雪櫃好多日乾硬化,一咬裂開成口粉嘅冰皮🤮,個草莓幾大粒幾甜都救唔返😪粟子蓉正常但鮮奶冇乜奶味,連煉奶都欠奉,炸得太水勉強成型,唔得喎😵💫・口感:阿婆腳皮冰皮+太水炸鮮奶,外加呢個dish等咗3個staff喺到搞至少20分鐘,畀啲咁嘅嘢出嚟,失望🫸🏻🍚 401香蔥紫菜手撕雞飯 HK$59・味道:冇上次咁好食🥲個雞冇乜調味,之前係鹽水雞嚟,而家只靠紫菜同啲配菜幫手頂住🥺・口感:正常啦~🍠 全手作芋頭鮮奶 HK$26・味道:呢
・味道:松露牆濃郁甘香,連埋芝士好邪惡好正👍🏻
・口感:外皮薄而且唔會太乾身,不錯吃!
松露 - 芝士火腿蛋餅
松露 - 芝士火腿蛋餅
🍡 松露 - 我不是章魚燒 HK$26
・口感:好彈口好動L動L嘅丸!
松露 - 我不是章魚燒
松露 - 我不是章魚燒
🐤 花雕雞翼 HK$30
・味道:酒香濃郁,after taste微甜,開胃小食!
・口感:肉質結實但唔會柴口👍🏻
花雕雞翼
⛄️ 雪人與屋 HK$60
> 草莓大福+粟子炸鮮奶
雪人與屋
🍚 401香蔥紫菜手撕雞飯 HK$59
・口感:正常啦~
401香蔥紫菜手撕雞飯
🍠 全手作芋頭鮮奶 HK$26
・味道:呢個王牌都跌咗watt,鮮奶味依然濃郁,但芋頭打得唔夠綿,顆粒感太重仲有啲用飲管都吸唔到。
・口感:再綿密啲就更好~
全手作芋頭鮮奶
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~
🤰結論:同波妹已經係三定四訪101,我哋一致覺得味道似係轉咗手先會唔同咗🧐今次整體跌晒watt🥲