2022-05-11 23 views
呢間係台灣人氣過江龍,以沖繩握飯糰為藍本嘅飯糰專門店~ 之前見到啲相已經覺得好吸引!難得經開西環就去試下😍 店內空間有限,見大部份人都係點外賣為主~ 🍭明太子炸蝦天婦羅飯糰($49)店員介紹咗呢款隱藏飯糰俾我,話好多人都鍾意咁叫!食完都推介大家咁樣叫嚟試下真係好好食!呢款有炙燒明太子、玉子、新餐肉午餐肉,另外再加多隻炸蝦天婦羅!因為即叫即製所以飯係暖同埋軟熟,已經加分~隻炸蝦🍤炸得好香脆,完全食唔到油膩感!夾埋一齊食係零違和感~ 好好食!🍭麻薯波波(跟餐+$20 包一小食及飲品)一見到有2串都驚驚地自己會食唔晒(怕太滯)🙈 點知食下食下就食完😆 麻薯波波即製keep到個溫度❤️‍🔥 食落煙煙韌韌,紫薯比地瓜味道出,兩款都好味~ 🍭黑芝麻豆漿黑芝麻豆漿同埋抹茶豆漿係夏季新品~ 好鍾意佢地嘅packing好得意~ 而且好岩我呢啲成日飲唔晒凍飲嘅人😆 黑芝麻味出得嚟又唔會cover 豆漿味~ 唔錯!

🍭明太子炸蝦天婦羅飯糰($49)

🍭麻薯波波(跟餐+$20 包一小食及飲品)

🍭黑芝麻豆漿
2022-05-11 26 views
𝗶'𝗺 𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁𝗶𝗻𝗴 @onigiri_planet_hk06 𝗮𝗴𝗮𝗶𝗻🍘 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗵𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗶𝘀 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀, 𝘄𝗵𝗶𝗰𝗵 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗺𝗮𝘆𝗼 𝗶𝘀 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗮𝗺𝗲 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 𝗮𝘀 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝘂𝘀𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝘁𝗵𝗲 𝗼𝗻𝗶𝗴𝗶𝗿𝗶! $𝟮𝟲 𝗳𝗼𝗿 𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁 𝘄𝗵𝗶𝗰𝗵 𝗰𝗼𝗺𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗮 𝗯𝗶𝗴 𝗯𝗼𝘄𝗹 𝗼𝗳 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝘄𝗼 𝗳𝗹𝗮𝘃𝗼𝗿𝘀 𝗼𝗳 𝗺𝗮𝘆𝗼🍟 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝘄𝗼𝗿𝘁𝗵 𝗮 𝘁𝗿𝘆!.講起沖繩飯糰,飯丸屋好似已經壟斷咗成個香港🤣 早排試過後覺得佢嘅明太子醬幾驚為天人,今次tea time嚟發現下午茶廿六蚊就有雙拼薯條抵到爛,大大份即炸薯條跟咗蜂蜜芥末同明太子醬,性價比超高!再另加咗個飯糰餐,竟然有三大舊炸雞,加埋玉子同午餐肉勁飽肚,小食咖喱可樂餅都好有日本風味~
咖喱可樂餅都好有日本風味~
咖喱可樂餅
2022-04-21 45 views
最近行過都見到飯丸屋的飯糰🍙呀!同埋都見到好多朋友食! 厚厚的飯糰好可愛呀!🤎所以呢一日經過,我決定要試下呢!😋-原來有好多唔同選擇!而且好喜歡「飯丸屋」的環境,小清新又舒適🤍即使在等待期間都好舒服同光猛!💛🧡我決定點了有人氣之選的明太子干貝酥飯糰!原來係好大份架! 除了有厚厚的明太子干貝酥😍仲有配上厚厚的蛋,連埋醬汁真係好惹味!🥳厚厚的一份好夠飽! 一啖滿足晒有好多願望!😙-另外,我都想試下小食,所以決定可以加配套餐及小食呢!🤩小食方面我點了麻糬波波🍠真係好岩我呢個QQ控! 一直都好喜歡麻糬呢!❣️好鍾意呢個小食! 食完有滿足這QQ控的口感!-飲品方面我點了胚芽豆漿🥛原來加上胚芽同豆漿都好搭!🥢而且飽腹感更加高!-簡單的日式食物,岩晒想簡單食一餐😙而且一些滿足同精緻呢!🌸
最近行過都見到飯丸屋的飯糰🍙呀!
同埋都見到好多朋友食! 厚厚的飯糰好可愛呀!🤎
所以呢一日經過,我決定要試下呢!😋
原來有好多唔同選擇!
而且好喜歡「飯丸屋」的環境,小清新又舒適🤍
即使在等待期間都好舒服同光猛!💛🧡
我決定點了有人氣之選的明太子干貝酥飯糰!
原來係好大份架! 除了有厚厚的明太子干貝酥😍
仲有配上厚厚的蛋,連埋醬汁真係好惹味!🥳
厚厚的一份好夠飽! 一啖滿足晒有好多願望!😙
另外,我都想試下小食,所以決定可以加配套餐及小食呢!🤩
小食方面我點了麻糬波波🍠
真係好岩我呢個QQ控! 一直都好喜歡麻糬呢!❣️
好鍾意呢個小食! 食完有滿足這QQ控的口感!
飲品方面我點了胚芽豆漿🥛
原來加上胚芽同豆漿都好搭!🥢
而且飽腹感更加高!
簡單的日式食物,岩晒想簡單食一餐😙
而且一些滿足同精緻呢!🌸
2022-04-06
$83 (Dinner)
2022-04-17 30 views
食完嘢要返屋企,怕返到去又肚餓,買定一餐拎返去輕便、舒適、快速嘅飯丸餐成為呢刻唔錯嘅選擇大胃揀咗日式炸雞味嘅飯丸,裡面有經過消毒嘅蛋液、丹麥進口嘅午餐肉,仲有炸雞配以美國進口芥末醬,咬落層次豐富,每一口都實實在在,皆因日本同台灣米都好出色,呢個國際化組合幾唔錯加廿蚊就有小食加飲品,計落都算抵飲品就飲日式抹茶豆漿,呢杯豆漿味濃,飲落同飯丸一樣舒服小食就揀咗麻糬波波,有地瓜同紫薯味,每隻味3粒,食落煙煙韌韌,又綿又彈,呢個飯後甜品都ok
食完嘢要返屋企,怕返到去又肚餓,買定一餐拎返去

輕便、舒適、快速嘅飯丸餐成為呢刻唔錯嘅選擇

日式炸雞

超值套餐

加廿蚊就有小食加飲品,計落都算抵

飲品就飲日式抹茶豆漿,呢杯豆漿味濃,飲落同飯丸一樣舒服

2022-04-16
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$60 (Dinner)
日式炸雞
超值套餐
  • 麻糬波波
2022-04-16 22 views
🍙今日有點餓 HK$32 (+10 drink set)日式炸雞+麻薯波波+蜂蜜芥末薯條+🍵日式抹茶豆漿第二次返嚟食飯丸啦! 不過今次係試個下午茶menu 依然都保持到高水準👍🏻呢個人氣熱賣set價錢公道 食物高質私心都係鍾意個麻薯波波 💜💛豆漿唔太甜 啱哂香港人口味💓而且店員都好友善☺️真係上環友食lunch食tea之抵食之選呀!🏠飯丸屋 (福陞閣) 上環皇后大道中378號福陞閣地下14號舖➡️#food4noobsheungwan➡️#food4noobig上環
🍙
今日有點餓 HK$32 (+10 drink set)
日式炸雞+麻薯波波+蜂蜜芥末薯條+🍵日式抹茶豆漿
呢個人氣熱賣set價錢公道 食物高質
私心都係鍾意個麻薯波波 💜💛
豆漿唔太甜 啱哂香港人口味💓
而且店員都好友善☺️
真係上環友食lunch食tea之抵食之選呀!
🏠
飯丸屋 (福陞閣)
上環皇后大道中378號福陞閣地下14號舖
➡️#food4noobsheungwan
➡️#food4noobig上環
TakeAway
「飯丸屋」係台灣過江龍,主打多款口味既沖繩飯糰🍙而且飯糰係即叫即整,大大份!!店舖以日式簡約風為主,仲會播放日本歌曲「飯丸屋」仲有兩個套餐優惠 :加$13 可以揀小食/飲品;加$20 同時有小食同飲品(但限$18 或以下既小食同飲品)—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ 咖哩可樂餅 $38飯糰拎上手份量十足,好豐富!🥰咖哩可樂餅炸到好香脆,入面薯蓉軟腍腍好綿密而且咖喱味好香濃,整個可樂餅外脆內軟飯糰係採用日本七星米同台灣珍珠米🍚食落充滿米香同有咬口,仲粒粒分明添飯糰除左有大大件咖哩可樂餅外,仲有午餐肉 雞蛋同貝芽菜,外層係用紫菜包住一啖咬落,有好多唔同口感好豐富好滿足✾ 麻糬波波 $18 麻糬波波似係台灣地瓜球表面好脆好乾身,而入面好煙韌軟糯麻糬波波係串起兩串,紫黃兩隻色紫色係紫薯;黃色係地瓜紫薯味道比地瓜味突出少少🤏🏻✾ 蜂蜜檸檬 $15 味道好清新好解渴,酸酸地又開胃😋十分適合夏天!!唔會太甜,飲到清爽檸檬味🍋🍋
「飯丸屋」係台灣過江龍,主打多款口味既沖繩飯糰🍙
而且飯糰係即叫即整,大大份!!
店舖以日式簡約風為主,仲會播放日本歌曲
「飯丸屋」仲有兩個套餐優惠 :
加$13 可以揀小食/飲品;加$20 同時有小食同飲品
(但限$18 或以下既小食同飲品)
—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

✾ 咖哩可樂餅 $38
飯糰拎上手份量十足,好豐富!🥰
咖哩可樂餅炸到好香脆,入面薯蓉軟腍腍好綿密
而且咖喱味好香濃,整個可樂餅外脆內軟
飯糰係採用日本七星米同台灣珍珠米🍚
食落充滿米香同有咬口,仲粒粒分明添
飯糰除左有大大件咖哩可樂餅外,
仲有午餐肉 雞蛋同貝芽菜,外層係用紫菜包住
一啖咬落,有好多唔同口感好豐富好滿足
咖哩可樂餅

✾ 麻糬波波 $18
麻糬波波似係台灣地瓜球
表面好脆好乾身,而入面好煙韌軟糯
麻糬波波係串起兩串,紫黃兩隻色
紫色係紫薯;黃色係地瓜
紫薯味道比地瓜味突出少少🤏🏻

✾ 蜂蜜檸檬 $15
味道好清新好解渴,酸酸地又開胃😋
十分適合夏天!!
唔會太甜,飲到清爽檸檬味🍋🍋
蜂蜜檸檬
2022-04-01 37 views
作為飯桶嘅我差不多每日都要有飯落肚最近試咗飯丸屋嘅飯堡(飯團?)分享一下🔸明太子干貝酥($45)有煎厚切午餐肉、炸帶子、煎蛋、明太子醬多重口感,味道豐富,個醬又咸咸甜甜,幾好味。飯粒粒分明帶有少少黏性,整體唔錯,而且飽肚。🔸可樂餅🔸蜂蜜檸檬(+$20轉餐)可樂餅樂脆!中間嘅薯蓉好滑!夾雜咗少少肉碎,增加了口感。……………………………………………………………………………….
作為飯桶嘅我
差不多每日都要有飯落肚
最近試咗飯丸屋嘅飯堡(飯團?)
分享一下

🔸明太子干貝酥($45)
有煎厚切午餐肉、炸帶子、煎蛋、明太子醬
多重口感,味道豐富,
個醬又咸咸甜甜,幾好味。
飯粒粒分明帶有少少黏性,
整體唔錯,而且飽肚。

🔸可樂餅
🔸蜂蜜檸檬
(+$20轉餐)
可樂餅樂脆!中間嘅薯蓉好滑!
夾雜咗少少肉碎,增加了口感。

2022-03-31 33 views
𝗼𝗸𝗶𝗻𝗮𝘄𝗮 𝗼𝗻𝗶𝗴𝗶𝗿𝗶 𝗮𝗹𝗲𝗿𝘁🚨 𝘀𝗽𝗮𝗺, 𝗲𝗴𝗴, 𝗰𝗿𝗶𝘀𝗽𝘆 𝗳𝗿𝗶𝗱 𝗽𝗿𝗮𝘄𝗻, 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗺𝗮𝘆𝗼𝗻𝗻𝗮𝗶𝘀𝗲 𝘄𝗶𝗹𝗹 𝗻𝗲𝘃𝗲𝗿 𝗴𝗼 𝘄𝗿𝗼𝗻𝗴. 𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝗼𝘂𝘀, 𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵, 𝗮𝗻𝗱 𝗲𝗮𝘀𝘆 𝘁𝗼 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲🍙 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝘄𝗼𝗿𝘁𝗵 𝗮 𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁!.一早已經聽過飯丸屋係台灣夜市好出名,雖然上年已經進駐香港但我又係慢人幾步留到依加先食,半身諗住食炸雞飯糰但比店員大推炙燒明太子加炸蝦就轉咗軚,整嘅時候已經聞到好香,飯糰夾住丹麥午餐肉同玉子燒,精彩位係炙燒過嘅明太子,食落同聞落一樣咁香,加埋日式炸蝦好爆餡,望落細細舊但足料到食一個都飽,仲好食到癲😭 跟餐有埋兩款小食,薯條即叫即炸無得輸,呢度嘅明太子醬真係一啲都唔hea好有鹹香味,好耐無食過咁好食嘅明太子薯條~ 經過可以一試!
明太子薯條
明太子薯條
經過西環,見到人氣台灣過江龍🍙飯團專門店,好想試吓啊!飯團同小食都係選用日本直送食材,全部即叫即整啊!同男朋友每人各揀一款飯團、小食、飯品我揀咗明太子乾貝酥飯糰🍙飯團捲住帶子、午餐肉、玉子燒帶子炸至香脆,午餐肉厚身好香口玉子燒嫩滑,再配明太子醬,夠晒惹味,好滿足呀😋♥️男朋友揀咗 炸雞芝士飯團炸雞即叫即炸,熱辣辣😋雞肉香口,配上蜜糖芥末醬,簡直係絕配呀再加上午餐肉同玉子燒,口感豐富食完一件飯團都好飽肚😉加$20 配飲品和小食麻糬波波必點賣相都好靚,地瓜波波同紫薯波波相間串住麻糬口感煙韌,外脆內軟,而且好香紫薯味道啊😋咖哩可樂餅即叫即炸,入面係咖喱薯仔蓉香脆之餘,香濃咖喱味👍🏻肧芽豆漿豆漿唔算太甜,味道適中特別喜歡配肧芽,口感層次豐富😉蜂蜜檸檬清新之餘唔會太甜,蜂蜜檸檬潤喉,好解渴啊

經過西環,見到人氣台灣過江龍🍙飯團專門店,好想試吓啊!
飯團同小食都係選用日本直送食材,全部即叫即整啊!

同男朋友每人各揀一款飯團、小食、飯品

我揀咗明太子乾貝酥飯糰🍙
飯團捲住帶子、午餐肉、玉子燒
帶子炸至香脆,午餐肉厚身好香口
玉子燒嫩滑,再配明太子醬,夠晒惹味,好滿足呀😋♥️

男朋友揀咗 炸雞芝士飯團
炸雞即叫即炸,熱辣辣😋
雞肉香口,配上蜜糖芥末醬,簡直係絕配呀
再加上午餐肉同玉子燒,口感豐富
食完一件飯團都好飽肚😉

加$20 配飲品和小食
麻糬波波必點
賣相都好靚,地瓜波波同紫薯波波相間串住
麻糬口感煙韌,外脆內軟,而且好香紫薯味道啊😋

咖哩可樂餅
即叫即炸,入面係咖喱薯仔蓉
香脆之餘,香濃咖喱味👍🏻

肧芽豆漿
豆漿唔算太甜,味道適中
特別喜歡配肧芽,口感層次豐富😉

蜂蜜檸檬
清新之餘唔會太甜,蜂蜜檸檬潤喉,好解渴啊
2022-03-29 508 views
如果對台灣較熟悉的你,應該會知道台灣夜市的人氣小食店「飯丸屋」,憑著美味的沖繩飯糰及親民貼地嘅價錢,成為當地的人氣小店,大約半年前開始進駐香港,主打多款口味的沖繩飯糰,定價親民且份量足料,短時間內已經有6間分店,可見飯丸屋極具人氣!超級鍾意食飯團既我,今日放工就去咗西環嘅分店朝聖,又可以食到,超級開心,地點方便,香港大學地鐵站行1分鐘就到,一入到去店舖有一個掛住日曆的音樂盒,好特別好靚,播住日本音樂,邊等外賣邊聽住音樂,好快樂💛飯團即點即做,非常新鮮,點餐後店員整嘅時候已經聞到香味,飯團特色每個都有玉子,午餐肉同埋特製醬料,再可以自己再添加喜歡的配料,另外飯團套餐每個加$20仲可以有一杯飲品同埋一款小食,真係非常抵食。▪️ 炙燒明太子加炸蝦飯團▪️ 麻糬波波 (地瓜/紫薯)▪️日式抹茶豆漿🍙 炙燒明太子係人氣必食推介,飯團由紫菜包住米飯,厚厚嘅炙燒明太子醬,玉子,午餐肉, 我仲加咗我最愛嘅炸蝦,大大隻,飯團材料排得靚靚,賣相已經超級吸引。味道方面,最重要嘅米飯QQ彈牙,蝦既外皮炸得超脆,蝦肉爽口彈牙,配上燒過帶甜甜嘅明太子醬,已經非常好食,而午餐肉同埋玉子都係熱辣辣,一啖咬落去,所有材料都食

▪️ 炙燒明太子加炸蝦飯團
▪️ 麻糬波波 (地瓜/紫薯)
▪️日式抹茶豆漿

味道方面,最重要嘅米飯QQ彈牙,蝦既外皮炸得超脆,蝦肉爽口彈牙,配上燒過帶甜甜嘅明太子醬,已經非常好食,而午餐肉同埋玉子都係熱辣辣,一啖咬落去,所有材料都食到,真係好食到停唔到口。

🍢 麻糬波波分別有地瓜同埋紫薯包住超級煙靭嘅麻糬,外層又炸得脆脆,包住軟綿綿嘅地瓜/
紫薯溶,唔太甜,好鍾意食呢個💛

🍵日式抹茶豆漿,濃香抹茶味而且充滿豆香,不太甜,好滑溜,喜歡

✨整體性價比高,價錢相宜又好食,飯團同埋其他食物,全部新鮮即整,一個套餐已經可以當正常嘅午餐同埋晚餐,非常飽肚,必須回訪✨

• 炙燒明太子加炸蝦飯團
  • 日式抹茶豆漿
  • 麻糬波波
2022-03-28 21 views
小店裝潢為簡約日本風,播放著輕鬆的音樂‼️🎈✨ 以外賣為主,另也設有立食空間‼️🥢▫️這裡的飯糰厚厚的一份,食材一目了然整齊地擺放,看著就很有食慾‼️🤤 還不禁令人想起以前去沖繩旅行時總不忘買上幾個飯糰‼️🎏▫️❥$𝟰𝟱 明太子干貝酥👅 炸過的干貝仍然有鮮嫩的口感‼️搭配甜甜的醬汁很美味‼️👍🏻▫️❥$𝟰𝟬 日式炸雞👅 炸雞外脆肉嫩,厚厚的一份超滿足‼️👍🏻▫️套餐+❥$𝟮𝟬 享有飲品、小食😚👇🏻☐麻糬波波🍡有地瓜和紫薯兩款口味‼️朋友說很Q彈煙韌‼️很可惜當天拿回家時已冷確掉,變得有點過硬‼️😝☐日式抹茶豆漿🍵 抹茶香和豆漿融為一體,淡淡的味道很清新,很好喝‼️👍🏻
套餐+❥$𝟮𝟬 享有飲品、小食😚
👇🏻
2022-03-27 30 views
這間位於香港大學站附近的日式飯糰小店,裝修偏向簡約風,以外賣為主,都有提供少量立食位置。選用由日本和外國直送食材,而且全部即叫即整,夠新鮮美味,價錢又合理👍🏻難怪甘多客人,午飯時段人客人源源不絕!.🍙炙燒明太子握飯團 $34(加配炸蝦 +$15)餐廳有多款飯團選擇,仲可以額外加配材料。飯團份量十足,入面🍤炸蝦、午餐肉、🍳玉子燒,真係好豐富!炸蝦新鮮炸起好香脆,午餐肉夠厚身又香口,玉子燒夠嫩滑,加上惹味的明太子醬,口感和味道都非常豐富。.+$20 加配飲品和小食.🍡麻糬波波賣相好吸引,黃紫兩色相間。麻糬口感Q彈煙韌,外面微脆,地瓜和紫薯味都好香。.🍵日式抹茶豆漿抹茶味好香濃,配上豆漿味道好夾,飲落甜度適中,而且豆漿感覺更加健康。.另外,小店亦好有心💖醫護或救護人員只要出示證件,買任何飯糰都會送蜂蜜檸檬和麻薯波波四粒!
🍙炙燒明太子握飯團 $34
(加配炸蝦 +$15)

+$20 加配飲品和小食
🍡麻糬波波

🍵日式抹茶豆漿

2022-03-26 34 views
這間來自台灣夜市的過江龍,短時間內已經開拓至六間分店了。主打多款口味獨特的沖繩飯糰,鄰近香港大學,不少學生和街坊也來光顧。明太子干貝酥 - $45所有製作也是即點即製,故需要一點時間。中央的餡料幾近爆出,非常有視覺效果;兩粒干貝酥炸得好酥脆,咬開鮮甜美味;裡裡外外也充滿咸香的明太子醬汁;滑嫩的玉子燒好重蛋香;飯團的日本飯意外地多,紫菜又能保持爽脆。咖喱可樂餅(套餐) +$20整個外皮酥脆得掉渣,咬開好鬆軟的薯蓉,又有濃厚的咖喱味。胚芽豆漿(套餐)豐富膳食纖維的胚芽,一粒粒的好有口感;豆漿濃郁又滑順
明太子干貝酥&咖喱可樂餅

明太子干貝酥 - $45
咖喱可樂餅

咖喱可樂餅(套餐) +$20
整個外皮酥脆得掉渣,咬開好鬆軟的薯蓉,又有濃厚的咖喱味。
胚芽豆漿

胚芽豆漿(套餐)
豐富膳食纖維的胚芽,一粒粒的好有口感;豆漿濃郁又滑順
2022-03-26
Type of Meal
Lunch
今日係西環哩間飯團專門店買左個外賣。店舖行日式風格,四周都係淺木色,旁邊有個細細既立食位置。哩到既飯團份量十足,即叫即製作,最平只係$28就有一個,性價比好高。而家只要出示醫護或救護證件,買任何飯糰🍙都會送蜂蜜檸檬一杯再加麻薯波波四粒💕餐牌👇🏻🍙炙燒明太子握飯糰 $34 加炸蝦🍤 $15專門店有八款指定飯團可以選擇,其實除左指定飯團,仲可以自己再額外加配,今次我就叫左炙燒明太子,再加配炸蝦。飯團份量十足,而且足料大份,內裏有酥脆既炸蝦,厚身既午餐肉同玉子燒,再加上明太子醬,味道咸香好食,配搭埋煙韌既米飯,真係相當唔錯。✨加$13可以加配飲品或小食✨加$20可以加配飲品及小食👈🏻我揀左🍛咖喱可樂餅如果小食見到可樂餅,我絕對係必點!哩個可樂餅炸皮超級薄,咬落去外脆內軟,咖喱味香濃,好食推介👍🏻🍵日式抹茶豆漿無諗過抹茶同豆漿可以放埋一齊,而且味道仲要咁夾,豆漿同抹茶既味道混合得剛好,而且甜度適中,非常好飲,推介👍🏻整體黎講,哩間飯團店既食物性價比好高,而且有好多分店,大家經過都可以試下。

餐牌👇🏻

🍵日式抹茶豆漿

Type of Meal
Tea
2022-03-21 34 views
繼續西環遊記,呢間外賣輕食店夠晒方便,都有好幾間分店台灣品牌,原來台灣好多分店😮主打日式沖繩飯團,好多醬汁係入面,有8款味道,仲有其他小食,包裝都好好,唔會整污糟手,直接一開就食得🍙咖哩可樂餅握飯團💰$38可樂餅即係薯餅,入面咖哩味好襯嗰飯團,仲有餐肉同蛋,加埋醬汁又夾又好食🉐🍙明太子干貝酥握飯團💰$45最鐘意呢款,一來有明太子沙律醬特別好食,第二係有炸帶子,干貝酥其實就細嗰必定食過嘅急凍炸帶子,估唔到用飯團包住加埋餐肉係咁好食🉐🍡麻糬波波💰$18有地瓜同紫薯味,煙煙韌韌嘅小丸子串,細細粒都好夠食,因為食完飯團都飽了🚩飯丸屋 (永華大廈) (西環) @onigiri_planet_hk @onigiri_planet_hk04 📍西環西營盤皇后大道西425H號永華大廈地下前座地下A號舖
繼續西環遊記,呢間外賣輕食店夠晒方便,都有好幾間分店

🍙咖哩可樂餅握飯團💰$38

🍙明太子干貝酥握飯團💰$45

🍡麻糬波波💰$18

📍西環西營盤皇后大道西425H號永華大廈地下前座地下A號舖

2022-03-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$45 (Dinner)