2022-09-30 54 views
近尖東漆咸道這間地中海酒吧餐廳,評價不俗,之前曾經光顧,食物環境都充滿異國風情☘️☘️。今日同個friend來午膳,揀咗兩個set lunch慢慢嘆傾吓計。午市套餐有分三個或四個course,價錢都係百幾蚊起相當抵食。可選是日餐湯或沙律,兩個人當然叫唔同款式。蕃茄濃湯店員用茶壺盛載熱辣辣嘅蕃茄湯即席倒入湯碗中。質地濃稠,蕃茄酸勁強烈,完全打開胃口。地中海凱撒沙律配烤雞凱撒沙律最重要係個沙律汁唔可以太多,要啱啱好cover爽脆嘅沙律菜。餐廳就做到呢個完美效果,再加上慢煮雞胸肉味道豐富。傳統希臘慕莎卡(羊肉蔬菜)🥗傳統嘅希臘菜,把三色茄子(黃色紫色和綠色)連同芝士乳酪一起烤焗,並加入羊肉碎,軟腍嘅茄子和橄欖油入口香滑清甜,頗有特色嘅一個 main course.牛肝菌蘑菇意粉🍝個friend 至愛嘅牛肝菌,味道濃郁creamy,意粉嘅軟硬度適中,幼身煙靭,味道勁正!食完主菜頭盤先來,應該係遺忘咗⋯⋯意式煙三文魚切片簡單擺盆,精緻美味。番茄🍅紅莓意式烤麵包麵包焗得好脆,蕃茄紅莓再加上意大利黑醋,酸酸甜甜的入口清新!竟然平衡返剛才嘅油膩~甜品🍨🍰西班牙油條,每次食西班牙 tapas 都會點。即叫即

可選是日餐湯或沙律,兩個人當然叫唔同款式。
蕃茄濃湯

地中海凱撒沙律配烤雞

餐廳就做到呢個完美效果,再加上慢煮雞胸肉味道豐富。
傳統希臘慕莎卡(羊肉蔬菜)🥗
牛肝菌蘑菇意粉
牛肝菌蘑菇意粉🍝

食完主菜頭盤先來,應該係遺忘咗⋯⋯
意式煙三文魚切片
簡單擺盆,精緻美味。
番茄🍅紅莓意式烤麵包
西班牙油條
甜品🍨🍰
西班牙油條,每次食西班牙 tapas 都會點。
即叫即炸,外脆內軟,加上砂糖嘅甜美催化左油條嘅味道,好吃的甜品
香蕉麻糬
另一款「🍌香蕉麻糬」,賣相一般,但估唔到有驚喜,味道出奇地吸引😍
睇落好似好多wipping cream,但奇在唔會好甜,好滑身,仲有少少鹹鹹地所以冇咁甜膩~
熱情果醬酸酸地中和返,還有香蕉片和類似蛋白餅,口感豐富。竟然可以全部K.O.😍
Iced Peach Tea
桃味唔算好濃郁,不過茶裏面加入sparking water,清爽怡人。
榛子沙冰
沙冰幼滑,味道唔算太甜,非常大杯,榛子味燕麥奶滑身,效果唔錯。😍
Lunch
牛肝菌蘑菇意粉
西班牙油條
香蕉麻糬
2022-09-30 21 views
第一次去食地中海菜,book左位之後一直好期待。店面裝修得好有feel,好適合怕拖或者好友打卡傾計!我地揀左set executive($148)同set deluxe($178)一齊share前菜**是日餐湯/地中海凱撒沙律配烤雞今日餐湯係蕃茄湯,湯好濃郁,有蕃茄顆粒,唔酸,飲完好清新。沙律就鋪滿左芝士,沙律菜好新鮮,好fresh,食落仲有奶油香!小食**蕃茄紅莓意式烤麵包/意式煙三文魚切片烤麵包估唔到味道係咁特別,超級推薦,包上面擺左蕃茄粒,酸酸地,加埋脆口既麵包,好食!而三文魚切片唔會好咸,同酸酸地既蕃茄一齊好開胃主食** 紐西蘭西冷牛扒我最愛既肉肉😝牛扒一擺底即刻聞到陣肉香,食既時候點埋佢隔離個芥末醬,又幾夾喎👍🏻** 肉食者披薩Pizza咬落脆口,鋪左煙肉同橄欖,滿口都係芝士香**香蕉麻糬/西班牙油條麻糬甜甜地加埋藍莓香蕉,完全可以解濟😍而西班牙油條甜甜地,同埋朱古力醬一齊,咬落脆卜卜📎成餐飯好食到估唔到我同我朋友兩個胃口細細竟然可以瞬間清哂d野食

前菜
**是日餐湯/地中海凱撒沙律配烤雞

小食
**蕃茄紅莓意式烤麵包/意式煙三文魚切片

主食

** 紐西蘭西冷牛扒
** 肉食者披薩
Pizza咬落脆口,鋪左煙肉同橄欖,滿口都係芝士香

**香蕉麻糬/西班牙油條
麻糬甜甜地加埋藍莓香蕉,完全可以解濟😍
而西班牙油條甜甜地,同埋朱古力醬一齊,咬落脆卜卜

2022-09-29 29 views
今日同朋友係尖沙咀諗住搵間靜靜地既餐廳食下野傾吓計~平時收工見到呢間暗暗地又有氣氛食地中海菜既餐廳都好似唔錯~佢有個大大嘅門口,平時坐喺門口都幾Chill~見到入邊有張凳係吊椅睇落去幾舒服,就簡左坐嗰張枱🤭如果想談心或者情侶嚟呢度都幾有氣氛❣️🍕 意大利風乾火腿火箭菜薄餅 $198餡料有水牛芝士、 意大利風乾火腿、火箭菜我覺得食Pizza最重要當然係佢個餅底啦,佢個餅底好薄脆好鬆脆之餘仲好香餅酥味~芝士唔會太多,帶出火腿嘅鹹香味,所有材料都恰到好處🥰🍢葡式海鮮串燒 $208~頂層有檸檬🍋烤到暖暖地既檸檬好多汁,輕輕一按已溢出滿滿既酸汁,一層一層咁滴落去☺️~茄子有種肥厚既口感,索咗少少檸檬汁好軟嫩~~彈牙爽口既大蝦同鮑魚鮑魚沾一點水牛城汁另有一番風味~~另外再將三文魚、墨西哥辣椒放入皮塔包入面,做到好似夾餅咁,食落一啲都唔膩,淡淡魚香味,又有辣椒刺激味蕾👍🏻-仲諗住今日唔係太肚餓,叫少少野食,但都好飽🤣有個唔知係咪老闆娘,好靚女💖有時見佢哋望住我哋笑都俾佢嘅魅力吸引咗🥰
佢有個大大嘅門口,平時坐喺門口都幾Chill~
見到入邊有張凳係吊椅睇落去幾舒服,就簡左坐嗰張枱🤭
如果想談心或者情侶嚟呢度都幾有氣氛❣️

🍕
意大利風乾火腿火箭菜薄餅 $198
餡料有水牛芝士、 意大利風乾火腿、火箭菜
我覺得食Pizza最重要當然係佢個餅底啦,
佢個餅底好薄脆好鬆脆之餘仲好香餅酥味~
芝士唔會太多,帶出火腿嘅鹹香味,
所有材料都恰到好處🥰

🍢
葡式海鮮串燒 $208

頂層有檸檬🍋
烤到暖暖地既檸檬好多汁,
輕輕一按已溢出滿滿既酸汁,
一層一層咁滴落去☺️

茄子有種肥厚既口感,
索咗少少檸檬汁好軟嫩~

彈牙爽口既大蝦同鮑魚
鮑魚沾一點水牛城汁另有一番風味~

另外再將三文魚、墨西哥辣椒放入皮塔包入面,
做到好似夾餅咁,食落一啲都唔膩,
淡淡魚香味,又有辣椒刺激味蕾👍🏻
2022-09-29 47 views
講起地中海,大家可能會聯想到santorini 嘅藍白色小屋,但又g唔g地中海飲食其實喺60 年代已經出現,源自於地中海沿岸地區,包括希臘、義大利、西班牙等,其中一個特色係使用大量嘅橄欖油作為主要嘅烹飪油脂,近年仲被提倡為減肥嘅方法呢。今次呢間地中海餐廳裝潢富格調,令人頓覺放鬆,有種正在度假嘅錯覺呢。♙ dinner for 2 $688 ﹆ starters 𖦹 baba ghanoush 將茄子壓成泥,加入橄欖油、檸檬汁、蒜泥、芝麻醬以及香料調製而成,配上比得包同吃,輕盈清爽。 𖦹 turkish hummus 鷹嘴豆可以話係中東菜必備,豆泥口感軟綿,加上芝士,味道比baba ghanoush 濃郁,係一種樸實嘅滋味, 如果可以有多幾塊彼得包一定更滿足。𖦹 octopus carpacio 八爪魚鮮甜而唔韌, 配上柚子同石榴粒,開胃清新.﹆ main courses 𖦹 grilled barramundi盲槽魚煎得恰到好處, 外皮微脆,而内裏嘅肉仍然保持嫩滑juicy. 𖦹 US prime striploin +$25 西冷扒牛味濃郁, 啖啖肉, 完全唔 亦無筋。 ﹆ dess

♙ dinner for 2 $688

﹆ starters

𖦹 baba ghanoush
baba ghanoush

𖦹 turkish hummus
turkish hummus

𖦹 octopus carpacio
 octopus carpacio

八爪魚鮮甜而唔韌, 配上柚子同石榴粒,開胃清新.

﹆ main courses

𖦹 grilled barramundi
 grilled barramundi

𖦹 US prime striploin +$25
 US prime striploin

西冷扒牛味濃郁, 啖啖肉, 完全唔 亦無筋。

﹆ dessert

𖦹 churros
churros

西班牙油炸鬼熱辣辣,外層超脆而且有陣陣肉桂香,可惜糖粉略多,有啲搶過咗肉桂嘅風頭.

𖦹 margarita $68
margarita

tadaaaa係識發光嘅margarita!!! 未到friday night都可以飲返杯獎勵下自己。
2022-09-27
$390 (Dinner)
baba ghanoush
turkish hummus
 octopus carpacio
 grilled barramundi
 US prime striploin
churros
margarita
平時去開嘅餐廳都會有地中海菜及多國菜混合一齊,而今次真係第一次嚟到以地中海菜式為主嘅餐廳😚了解一下先知,地中海主要以意大利、西班牙、葡萄牙、希臘、克羅地亞、摩洛哥和塞浦路斯為代表🤤而今次就叫左葡式海鮮串燒及中東烤雞胸黎試一試😋發現地中海料理普遍顏色鮮艷Colourful🤤!!⭐️Seafood Espetada 葡式海鮮串燒 💰$208呢個菜式唔單只係一個打卡位,而且個味道都唔差😋大大串嘅串燒,包含左三文魚、大蝦、鮑魚 、墨西哥辣椒、茄子、檸檬、Pita bread & 水牛城汁😋 三文魚香煎到魚皮脆脆的,重點唔會好腥,要配上水牛城汁👍🏻大蝦爽口彈牙🍤鮑魚軟硬適中👍🏻仲有Pita bread ,係中東常見嘅麵食,食落去煙韌,又唔會太乾🤤⭐️Middle East Roast Chicken Breast 中東烤雞胸 💰$188成個菜式都好colorful,佢哋嘅雜菜係椰菜花再加細細條嘅甘筍,而烤雞嘅底部係薯條,而烤雞胸有香料茴香、薑黃、露絲瑪利去醃製🤤雞胸食落去好嫩滑,口感唔會好粗糙,再配埋薄荷蛋黃醬一齊食😋都唔差架❤️Seafood Espetada 葡式海鮮串燒呢個菜式唔單只係一個打卡位

中東烤雞胸

呢間餐廳就好岩放工,同朋友一齊嚟飲番一兩標食下小菜😋 都幾有氣氛架👍🏻
2022-09-26
$200 (Dinner)
  • 地中海烤雞
  • 海鮮拼盤串燒
2022-09-28 19 views
Opa Mediterranean Bar and Bistro 尖沙咀今日同朋友諗住坐耐啲傾計,所以就嚟咗呢間餐廳。呢到坐得好舒服,枱同枱之間又唔會好密。最重要係唔嘈👍🏻今次叫咗一個set exclusive ($148)同 set executive ($178) 2個set都包salad/湯、前菜、main同甜品。salad份量好大,夠2個人份。啲菜都幾新鮮😋 湯都好好味,仲要係我最鍾意嘅羅宋湯!前菜我同朋友都係叫咗意式煙三文魚切片。鹹鹹地,幾開胃,而且賣相又精緻🥰..✅香草醬烤雞意粉🍝 $148呢個意粉幾好味😋之前食過其他餐廳嘅香草醬都幾油膩~不過呢間餐廳調味啱啱好,而且帶有少少辣味。佢嘅份量都好大,男仔都唔怕會唔夠食。..✅香煎紐西蘭西冷牛扒🍝 $178呢個牛扒好香,最重要係肉唔會好難咬開。佢嘅伴菜都煎得好香😋😋..至於飲品呢我地就分別叫咗熱榛子咖啡同凍焦糖咖啡。兩杯都非常香濃😍😍非常推薦唔鍾意咖啡味嘅你都試試!..唔好唔記得仲有甜品!我哋叫咗香蕉麻糬同西班牙油條。2個都係脆脆地,好香口。而且個油條仲係熱辣辣。..宜家呢間餐廳做緊6折,係附近返工返學嘅都可以嚟試試啊~..
✅香草醬烤雞意粉🍝 $148
✅香煎紐西蘭西冷牛扒🍝 $178
宜家呢間餐廳做緊6折,係附近返工返學嘅都可以嚟試試啊~
  • Churros
2022-09-28 16 views
今日開了一個很長時間的會議,心很累,同事說吃好一點⋯⋯就跟同事來一快閃尖沙咀🫢 Opa Mediterranean Bar and Bistro …餐廳很有格調,在此午餐心情也會變好一點🤭香辣茄醬長通粉,蕃茄味很濃,帶少少香辣味再加香蒜味,很開胃!長通粉因為醬汁夠林夠多所以都很入味而且口感煙韌😁油封鴨肉絲意粉,油封鴨食得多,今次第一次食油封鴨肉絲,很方便,味道一樣,有鴨香但沒有鴨羶味🤭醬汁夠多夠濃,跟鴨肉絲夾🤤意粉🍝軟硬適中👍🏻

2022-09-27 15 views
尖沙咀地中海酒吧餐廳🍴放學阿女話想食pizza,記得之前食過呢間四重芝士pizza回味無窮,又坐得舒服,今日帶阿女黎試下🥰食物材料新鮮味道出色希臘醃海鮮柚子沙律(虎蝦,鯛魚,蟹肉,百里香,柚子,乾辣椒,橄欖油)呢個沙律好食到不得了,要同阿女爭,海鮮新鮮,加上新鮮柚子肉和柚子汁,味道非常清新,食食下有陣陣辣味刺激味蕾,正!四重芝士Pizza 超濃郁四重不同芝士,pizza薄底香脆,芝士控必食…睇相都見到味道一流地點方便在尖沙咀N1出口直行兩分鐘
尖沙咀地中海酒吧餐廳🍴

食物材料新鮮味道出色

希臘醃海鮮柚子沙律
(虎蝦,鯛魚,蟹肉,百里香,柚子,乾辣椒,橄欖油)

四重芝士Pizza

地點方便在尖沙咀N1出口直行兩分鐘
2022-09-26
$150 (Lunch)
2022-09-25 27 views
小妹中意呢度環境舒服,有梳化櫈🛋️同柔和燈光,放工chill 下/閨蜜聚會都得!🍴葡式海鮮串燒:串燒有慢煮效果,所以燒完既三文魚、大蝦🍤、鮑魚、茄子🍆等等,仍然juicy唔會好乾,而且海鮮大粒又爽口,唔點醬汁都好好食👍🏻。墨西哥🇲🇽🫑辣椒真係非常刺激,小心食用😝。🍴火腿芝士拼盤:金文拔芝士🧀同無花果好夾,火腿🥩油脂香口,配pita bread 食咸度剛好。餐廳用tea set 架上菜,真係聰明又好看!🍸Mocktail:偏酸又醒胃,有青瓜🥒 、青檸同薄荷🌱,好清新!🍸Mocktail: 另一杯係cranberry juice做base既飲品,偏甜。味道 : 🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

味道 : 🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2022-09-25 285 views
朋友試過喺呢度食平日嘅lunch set, 覺得幾ok. 今次小編喺假期同朋友嚟依度食brunch.我哋點咗一個brunch, 一個單點main course, 同埋一個salad.🔸Brunch Set ($230)Starters—(x2)🏷 Halloumi & Salmon Toast西班牙多士(哈羅米芝士&三文魚卷)哈羅米芝士帶有淡淡的芝士🧀味;三文魚新鮮,無腥味;多士烤得香脆可口。🏷 Soup of the Day是日餐湯係黑松露蘑菇湯嚟,充滿濃郁香菇🍄味😀。Main Course—(x1)🏷 Pearl Scallop Spaghetti, Pesto Sauce珍珠帶子香草意粉🍝帶子細細粒,意粉🍝軟硬適中,油滑細膩,唔會太濃味,偏清淡,帶少少🤏香草🌿味。Dessert🏷 Dessert of the Day是日甜品是日甜品係西班牙🇪🇸油條,帶金黃色,外層有啲沙糖,口感酥脆。🔹單點Main Course🏷 Mediterranean Salted Cod Fish, Israeli Couscous Salad 烤地中海鹽漬鱈魚柳 ($278)西班牙鱈魚帶鹹味,下面有啲酸

🔸Brunch Set ($230)
Starters—(x2)
🏷 Halloumi & Salmon Toast
西班牙多士(哈羅米芝士&三文魚卷)

🏷 Soup of the Day
是日餐湯
係黑松露蘑菇湯嚟,充滿濃郁香菇🍄味😀。

Main Course—(x1)
珍珠帶子香草意粉🍝

Dessert
🏷 Dessert of the Day
是日甜品

🔹單點Main Course
西班牙鱈魚帶鹹味,下面有啲酸酸嘅芒果粒、有啲黃椒紅椒綠椒,同埋以色列古斯米。側邊個三舊係薯仔🥔嚟,裏面有啲沙律醬同埋黑魚子。

🔹Salad($153)
有新鮮大蝦🦐、蟹肉🦀、蟹籽、沙律菜、西柚、無花果等。份量都幾大份,都幾抵食。

*午餐
*另收加一服務費

2022-09-24
Lunch
在尖東附近、走異國悠閒風和格調路線的西餐廳,空間闊落,梳化座位舒適。假日Holiday Brunch有Set Menu,也有單點Menu。是日陽光充沛,半開放式餐廳設計讓光線照射在店內,看著人流不斷的漆咸道南,慵懶慢活了一個下午,Weekend Vibes無誤。卡邦尼意粉 Spaghetti Carbonara $188熱辣辣的Carbonara配上意大利風乾豬腩肉和Pandano Cheese,口感依舊Creamy,比坊間一般使用的煙肉,這個風乾豬腩肉更鹹香、口感更卜卜脆。加上一點點辣粉,異國Fusion風味讓人不禁想到旅遊的樂趣。OPA四重芝士薄餅 OPA Quattro Pizza $188超薄脆餅底,材料以4重芝士Goganzola、Scamorza、Mozzeralla和Pandano為主,濃郁、拉絲、Creamy等各式風味的芝士都集合在這個Pizza上,2人Share一個Pizza份量剛剛好,芝士控表示很滿意!

2022-09-23 20 views
▫️朋友收工時間比較夜,想搵間靚少少之餘又收得晏啲既餐廳✨ 揀左間地中海菜餐廳,好似特別啲😛 而且環境感覺都幾chill🥂🐙 地中海八爪魚薄片 $98▫️八爪魚夠彈牙,唔會太韌,配埋柚子同石榴粒,爽甜清新😌🍟 松露醬薯條 $98▫️算有誠意,有松露碎之餘仲有松露醬🤤🍕 意式風乾火腿火箭菜pizza $160▫️pizza餅底好薄好脆,係我鐘意既pizza口感😋 火腿唔算太鹹,配埋火箭菜味道就平衡返✌🏻🍝 香蒜虎蝦橄欖油意粉 $188▫️除左香蒜仲落左辣椒同櫻花蝦,食落少少辣,幾鮮味🦐🐷 烤西班牙伊比利亞豬架 $268▫️豬架煮得夠淋身,薯蓉幾香幾滑🥔 仲有烤椰菜花🥦 有啲菜食下感覺健康啲🤣🎂 朱古力心太軟伴雪糕 $78▫️夠流心🤩 濃濃朱古力味🍫 配埋雪糕一凍一熱好正🍨🍍 Pina Colada $98▫️有支text tube裝住啲rum酒,自己落幾多都得🥃 落晒成支試下,結果好似遮左椰子同菠蘿味🫣🍸 Hakuna Matata $88▫️有青瓜🥒、接骨木花、青檸同tonic既mocktail🫧 成杯青瓜味比較重😂🍹 PMP Smoothies $82▫️peach🍑 + mango🥭 + passio

🐙 地中海八爪魚薄片 $98
▫️八爪魚夠彈牙,唔會太韌,配埋柚子同石榴粒,爽甜清新😌

🍟 松露醬薯條 $98
▫️算有誠意,有松露碎之餘仲有松露醬🤤

🍕 意式風乾火腿火箭菜pizza $160

🍝 香蒜虎蝦橄欖油意粉 $188
▫️除左香蒜仲落左辣椒同櫻花蝦,食落少少辣,幾鮮味🦐

🐷 烤西班牙伊比利亞豬架 $268

🎂 朱古力心太軟伴雪糕 $78
▫️夠流心🤩 濃濃朱古力味🍫 配埋雪糕一凍一熱好正🍨

🍍 Pina Colada $98

🍸 Hakuna Matata $88

🍹 PMP Smoothies $82
▫️peach🍑 + mango🥭 + passionfruit,酸酸甜甜味道都ok,同夠大杯可以慢慢飲😜

▫️餐廳環境比較黑,同音樂比較嘈,傾計要大聲少少講野💬📢
▫️openrice訂座會有折扣優惠架🥸
同幾個朋友約食飯呢間確實係唔錯嘅選擇一行五個大人一個小朋友我哋叫咗2個前菜同4個Main講咗前菜先⬇️酥炸魷魚圈🤩🤩🤩呢個超好味,炸粉薄薄一層魷魚厚身爽口,爭啲想再叫多個點埋個千島醬真係會停唔到口🤪⬇️吞拿魚他他圓餅叫之前以為係圓柱體嗰種點知原來係放咗喺塊脆脆上面味道係唔錯嘅,不過因為食完個魷魚圈太好味呢個他他就有啲比下去,唔係咁抵叫🤣嚟到Main Course叫咗最打卡able嘅⬇️葡式海鮮串燒有墨西哥辣椒、三文魚、矮瓜、鮑魚、蝦三文魚好嫩,唔會整到硬晒蝦都好大隻同爽口仲有兩種醬汁可以點,夾埋彼得包一齊食唔錯唔錯⬇️辣肉腸薄餅但餅底好脆,比平時啲pizza薄啲所以唔會食到大家滯晒辣肉腸都夠咸香,整體來講都幾好食⬇️希臘蔬菜千層茄子超多芝士同啲矮瓜一齊焗但食落都無乜罪惡感😂⬇️中東烤雞胸👍🏻👍🏻雖然話係雞胸但睇落係比咗雞髀我都雞底放咗紅蘿蔔、薯條同椰菜花隻雞都燒得好滑,唔會鞋颯颯椰菜花烤過吸咗啲雞油好好味⬇️ Iced cappuccino朋友仲叫咗兩個咖啡我就無試到飲品啦呢間餐廳幾啱三五知己食飯傾吓偈喺OpenRice訂位仲有6折添
同幾個朋友約食飯
呢間確實係唔錯嘅選擇
一行五個大人一個小朋友
我哋叫咗2個前菜同4個Main
講咗前菜先
⬇️酥炸魷魚圈🤩🤩🤩
呢個超好味,炸粉薄薄一層
魷魚厚身爽口,爭啲想再叫多個

點埋個千島醬真係會停唔到口🤪

⬇️吞拿魚他他圓餅
叫之前以為係圓柱體嗰種
點知原來係放咗喺塊脆脆上面
味道係唔錯嘅,不過因為食完個魷魚圈太好味
呢個他他就有啲比下去,唔係咁抵叫🤣
吞拿魚他他圓餅

嚟到Main Course
叫咗最打卡able嘅⬇️葡式海鮮串燒
有墨西哥辣椒、三文魚、矮瓜、鮑魚、蝦
三文魚好嫩,唔會整到硬晒
蝦都好大隻同爽口
仲有兩種醬汁可以點,夾埋彼得包一齊食
唔錯唔錯

⬇️辣肉腸薄餅
但餅底好脆,比平時啲pizza薄啲
所以唔會食到大家滯晒
辣肉腸都夠咸香,整體來講都幾好食
辣肉腸薄餅

⬇️希臘蔬菜千層茄子
超多芝士同啲矮瓜一齊焗
但食落都無乜罪惡感😂
希臘蔬菜千層茄子

⬇️中東烤雞胸👍🏻👍🏻
雖然話係雞胸但睇落係比咗雞髀我都
雞底放咗紅蘿蔔、薯條同椰菜花
隻雞都燒得好滑,唔會鞋颯颯
椰菜花烤過吸咗啲雞油好好味

⬇️ Iced cappuccino
Iced cappuccino

朋友仲叫咗兩個咖啡
我就無試到飲品啦
呢間餐廳幾啱三五知己食飯傾吓偈
喺OpenRice訂位仲有6折添
2022-09-12
$200 (Lunch)
辣肉腸薄餅
希臘蔬菜千層茄子
2022-09-10 110 views
中秋佳節,諗住同家人食餐好,見到哩間食評唔差,就book哩間,點知係大伏黎!1. 食物細份,味道普通,啲食物上枱係凍嘅。2. 服務態度差,叫人加水,係到發夢,放低左樽水係第二度,就同其他職員係到吹水,要再叫先加。仲有,叫左食物等一個鐘,都未上到個pizza,中間追左兩次都未黎,因為其他野食都食晒,叫佢取消就話5分鐘上,最後要鬧先肯取消。3. 衛生差,啲服務員及水bar啲人經常除低口罩,口罩永無戴好。食過一次,永遠唔會再食!
1. 食物細份,味道普通,啲食物上枱係凍嘅。
食過一次,永遠唔會再食!
2022-09-10
Dinner
2022-08-19 120 views
⚜️地中海式蟹肉扁意粉🦀蟹肉的份量一點也不吝嗇!蒜蓉🧄很多,橄欖油很多,味道濃,重口味的朋友如我很喜歡!⚜️辣肉腸比薩🍕薄薄的餅底還算香脆,餡料不算很多,但不過不失。⚜️是日餐湯 - 磨菇湯🍄新鮮蘑菇打成的味道!作為一個餐湯算很出色!❤️ 烤南瓜沙律 🥬沙律菜很新鮮!調味恰到好處,南瓜也烤得香甜,比想像中都要好的跟餐沙律!⚜️蘋果金寶🍎唯一失望的菜式 。。上面的crumble完全不香脆,蘋果不是很軟熟,肉桂也不夠,裏面還有一些好像沒有煮熟的粉團。。❤️Cappuccino☕以這個價錢奉送手調咖啡物有所值❤️Black Coffee ☕跟上貼心的熱牛奶,很好
⚜️地中海式蟹肉扁意粉🦀

蟹肉的份量一點也不吝嗇!
蒜蓉🧄很多,橄欖油很多,味道濃,
重口味的朋友如我很喜歡!

⚜️辣肉腸比薩🍕
薄薄的餅底還算香脆,
餡料不算很多,但不過不失。

⚜️是日餐湯 - 磨菇湯🍄
新鮮蘑菇打成的味道!
作為一個餐湯算很出色!

❤️ 烤南瓜沙律 🥬
沙律菜很新鮮!
調味恰到好處,南瓜也烤得香甜,
比想像中都要好的跟餐沙律!

⚜️蘋果金寶🍎
唯一失望的菜式 。。
上面的crumble完全不香脆,
蘋果不是很軟熟,肉桂也不夠,
裏面還有一些好像沒有煮熟的粉團。。

❤️Cappuccino☕
以這個價錢奉送手調咖啡物有所值

❤️Black Coffee ☕
跟上貼心的熱牛奶,很好
2021-06-17
$100 (Dinner)